ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eγκαινιάστηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, και της Περιφερειακής Διευθύντριας Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF), Regina De Dominicis, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας.
Τρίτη, 10/12/2024 - 15:18
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2024 στις εγκαταστάσεις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης για την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας, που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα Δρ.Ghassan Khalil και ο Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Γιώργος Δεδούσης.

Κατόπιν, ακολούθησε η παρουσίαση του Κέντρου από τον Ιωάννη Μανιό, Καθηγητή – Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής και Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας, ενώ η εκδήλωσε έκλεισε με την ανατροφοδότηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη η οποία υπογράμμισε τα κύρια σημεία του έργου.

XAROKOPEIO 3

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει ένα αυξανόμενο και πολύπλοκο πρόβλημα. Η αποστολή του επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • Την επεξεργασία και διάδοση τεκμηριωμένης γνώσης για την παχυσαρκία
  • Την ανταλλαγή καλών πρακτικών και αποδεδειγμένων λύσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο
  • Την υποστήριξη παιδιών με αυξημένο βάρος ή παχυσαρκία μέσω καινοτόμων, ψηφιακών εργαλείων και δωρεάν παρακολούθησης από διαιτολόγους.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κέντρο θα είναι υπεύθυνο για την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος και την επίβλεψη της επιστημονικής αξιολόγησης των κύριων παρεμβάσεων του έργου.

Η διεπιστημονική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου απαρτίζεται από επαγγελματίες από το χώρο της υγείας και της διατροφής που προέρχονται τόσο από Ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Regina De Dominicis, και ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Ghassan Khalil.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε: «Στην Ελλάδα, η παιδική παχυσαρκία αποτελεί μείζον πρόβλημα, με τη χώρα μας να συγκαταλέγεται στις υψηλότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανάγκη για επείγουσα δράση είναι επιτακτική, με κεντρικό στόχο τη δημιουργία περιβάλλοντος που προάγει υγιεινές επιλογές, άσκηση και μακροπρόθεσμη ευεξία για τα παιδιά. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τη σοβαρή και αυξανόμενη αυτή απειλή. Κεντρική αποστολή του είναι η διάδοση τεκμηριωμένης γνώσης, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και η υποστήριξη παιδιών μέσω ψηφιακών εργαλείων και δωρεάν καθοδήγησης από ειδικούς. Μέσω συνεργασίας με σημαντικούς φορείς όπως η UNICEF και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, η Ελλάδα στοχεύει στη μείωση της παχυσαρκίας μέσα από συντονισμένες δράσεις, όπως ενημέρωση και κινητοποίηση όλων των κοινωνικών φορέων».

XAROKOPEIO 2

Στη συνέχεια η κυρία Αγαπηδάκη, επισήμανε πως «Η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας αποτελεί ορόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη συνολικά. Η χώρα μας μετατρέπει το πρόβλημα σε ευκαιρία, εφαρμόζοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης κατά της παιδικής παχυσαρκίας και ιδρύοντας το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παχυσαρκίας, με στόχο να εξάγει τεχνογνωσία. Μέσα από τη συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα, την επιστημονική ομάδα του Κέντρου και οργανισμούς όπως η UNICEF, επενδύουμε στη δημιουργία ενός δικτύου γνώσης που θα μπορεί να προσφέρει βιώσιμες και εφαρμόσιμες λύσεις. Πάνω από όλα, το Κέντρο αυτό αποτελεί μια έμπρακτη δέσμευση ότι η Ελλάδα πρωτοπορεί στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, θέτοντας τα παιδιά στο επίκεντρο των δράσεων μας. Όλοι μαζί, με ενότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον όπου ο υγιεινός τρόπος ζωής θα είναι εφικτός και προσιτός για κάθε παιδί».

Από την πλευρά της η κυρία De Dominicis, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τη δύναμη της συνεργασίας - κυβερνήσεις, ακαδημαϊκοί φορείς, διεθνείς οργανισμοί και κοινότητες, ενωμένοι για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και την πληθώρα εταίρων μας για την αφοσίωσή τους στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Η πλούσια κληρονομιά της Ελλάδας στον τομέα της υγείας και της ευημερίας την καθιστά απολύτως κατάλληλη να φιλοξενήσει αυτό το Κέντρο. Μαζί μπορούμε να προωθήσουμε πρακτικές λύσεις και να δημιουργήσουμε ένα πιο υγιές μέλλον για κάθε παιδί».

Ο κ. Khalil δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη μου τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο σημαντική στιγμή για τα παιδιά και τους νέους στην Ελλάδα, την Ευρώπη και παγκοσμίως. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα κρίσιμο ορόσημο στη συνεργασία μας τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας απαιτεί μια ολιστική και πολυδιάστατη προσέγγιση. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο θα λειτουργήσει ως βασικός επιστημονικός εταίρος στη διαμόρφωση στοχευμένων παρεμβάσεων. Θα ήθελα να συγχαρώ το Υπουργείο Υγείας για τη δέσμευση και τις σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης της παιδικής παχυσαρκίας, αναγνωρίζοντας επίσης το ρόλο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έθεσε την παιδική παχυσαρκία στην κορυφή της ατζέντας για τα παιδιά στην Ελλάδα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στη στενή συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς, για την υποστήριξη πολιτικών και υπηρεσιών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα».

XAROKOPEIO 4

Ο Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Αναπληρώτρια Υπουργό κα Ειρήνη Αγαπηδάκη και στη UNICEF, καθώς η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχούς υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την καταπολέμηση της Παχυσαρκίας».

Τέλος, ο Καθηγητής Μανιός, δήλωσε: «Η ίδρυση του κέντρου αυτού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, είναι ιδιαίτερα τιμητική, ενώ παράλληλα, η δέσμευση για σκληρή δουλειά είναι μεγάλη, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του Υπουργείου Υγείας και να φέρουμε εις πέρας το έργο που μας έχει ανατεθεί».

Η Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

Η Εθνική Δράση για την αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας είναι το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση της Παιδικής Παχυσαρκίας μέσω της προώθησης και υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών και σωματικής δραστηριότητας. Υλοποιείται σε όλη την Επικράτεια και περιλαμβάνει πολυεπίπεδες δράσεις με επίκεντρο όλα τα παιδιά ηλικίας 0-17 ετών και τις οικογένειές τους. Από το σύνολο των δράσεων, αναφέρονται, ενδεικτικά, δωρεάν παρακολούθηση από διαιτολόγους-διατροφολόγους, υπηρεσίες συμβουλευτικής από παιδιάτρους, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα σχολεία και δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες. To πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

  • ΕΓΚΑΙΝΙΑ
  • ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
  • UNICEF

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δίμηνη καθυστέρηση οι θεραπείες για την ανθεκτική φυματίωση, απούσα η πνευμονική αποκατάσταση
Με δίμηνη καθυστέρηση οι θεραπείες για την ανθεκτική φυματίωση, απούσα η πνευμονική αποκατάσταση 10 Δεκεμβρίου 2024
Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το σύστημα τηλειατρικής μέχρι το τέλος του 2025» 11 Δεκεμβρίου 2024
Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το σύστημα τηλειατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ΕΛΨΕ χαρακτηρίζει ιστορική κατάκτηση την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων ως ΝΠΔΔ
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 12:47

Η ΕΛΨΕ χαρακτηρίζει ιστορική κατάκτηση την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων ως ΝΠΔΔ

ΠΑΣΟΝΟΠ: Παράνομα ωράρια στα νοσοκομεία και ένοχη σιωπή του Υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 10:54

ΠΑΣΟΝΟΠ: Παράνομα ωράρια στα νοσοκομεία και ένοχη σιωπή του Υπουργείου Υγείας

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ψυχολόγων
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 08:47

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ψυχολόγων

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία
Πολιτική Υγείας
27/10/2026 - 21:49

Γεωργιάδης: Επίσκεψη στα Χανιά με δύο σημαντικές ανακοινώσεις για την υγεία

Νέες ειδικότητες και αλλαγές στις προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς
Επικαιρότητα
27/10/2026 - 20:11

Νέες ειδικότητες και αλλαγές στις προσλήψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Αποτίμηση των επιτευγμάτων του προγράμματος Health IQ σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 16:13

Αποτίμηση των επιτευγμάτων του προγράμματος Health IQ σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρ. Εργαζομένων Βενιζέλειου: «Τα νοσοκομεία δεν στελεχώνονται με επιδόματα-μπαλώματα και τοπικές χορηγίες»
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 16:24
Η μόλυνση από τις πυρκαγιές σκότωσε 3.560 ανθρώπους στην Ινδονησία τον Σεπτέμβριο
Επικαιρότητα
30/10/2026 - 16:17
Στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ κατηγορίας εντάσσονται το νοσοκομείο Χανίων και τα Κέντρα Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 16:00
Απονομή μεταπτυχιακών τίτλων στον ψηφιακό μετασχηματισμό της υγείας σε διεθνές συνέδριο του ΑΠΘ
Digital Health
30/10/2026 - 15:52
Νεκρή από πυροβολισμό νεαρή καφέ αρκούδα στις Πρέσπες
Pet
30/10/2026 - 14:57
Αποικία εκατομμυρίων μικροβίων η οδοντόβουρτσα - Ο ρόλος του περιβάλλοντος που δημιουργείται στο μπάνιο
Υγεία
30/10/2026 - 14:19
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι η πρόωρη γέννηση διακόπτει την ωρίμανση του εγκεφάλου
Υγεία
30/10/2026 - 13:33
ΕΕΣ: Βίντεο από εντυπωσιακή άσκηση διάσωσης σε ορμητικά νερά και πλημμύρες στην Κομοτηνή
Επικαιρότητα
30/10/2026 - 13:11
Η ΕΛΨΕ χαρακτηρίζει ιστορική κατάκτηση την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων ως ΝΠΔΔ
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 12:47
Θεσσαλονίκη: Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στην Πολυδύναμη Νοσηλευτική Μονάδα Ψυχικής Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 11:54
Το βραδινό που δεν θα χαλάσει τον ύπνο μας - Ελληνική έρευνα αναδεικνύει τον ιδανικό συνδυασμό τροφών
Διατροφή
30/10/2026 - 11:22
ΠΑΣΟΝΟΠ: Παράνομα ωράρια στα νοσοκομεία και ένοχη σιωπή του Υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 10:54
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΝ, Χρήστος Σβάρνας - Στη Ριτσώνα η αποτέφρωση
Patient Talk
30/10/2026 - 10:26
Το κελάηδισμα των πουλιών μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη ομιλία και μουσική
Επικαιρότητα
30/10/2026 - 10:04
Το 37% των παιδιών ηλικίας 7-9 ετών στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα
Υγεία
30/10/2026 - 09:04
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ψυχολόγων
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 08:47
Ενημερωτική ημερίδα στον Πειραιά για τον καρκίνο του προστάτη και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης
Patient Talk
30/10/2026 - 08:13
Βραδιά γεμάτη τραγούδι στο θέατρο Περοκέ για τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο, στις 9 Νοεμβρίου
Patient Talk
30/10/2026 - 07:29
Συνάντηση Δούρου με τις ομοσπονδίες των νοσηλευτών ΠΑΣΟΝΟΠ και ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 03:52
«Η πρόληψη είναι γνώση»: Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στη Θεσσαλονίκη για τον καρκίνο του μαστού
Υγεία
30/10/2026 - 00:07
Όταν ο πόνος στο στήθος κατά την άσκηση δεν είναι... έμφραγμα - Η «άγνωστη» πάθηση που τον προκαλεί
Υγεία
29/10/2026 - 20:57
Καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για τα ζώα συντροφιάς από τον ΕΕΣ
Pet
29/10/2026 - 20:12
Γιατί πολλές γυναίκες έχουν καλύτερο σώμα στην εμμηνόπαυση απ’ ό,τι όταν ήταν νεότερες
Health Talk
29/10/2026 - 19:19
Υποτροφίες ύψους 70.000 ευρώ για 14 πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής από τον ΙΣΑ
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 18:52
ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από Covid-19 και 182 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
29/10/2026 - 18:34
Το σχήμα των γλουτών δεν αποκαλύπτει το παραμικρό για τις ορμόνες μας
Υγεία
29/10/2026 - 18:12
Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ ενέκρινε νέες γνωμοδοτήσεις για τα νοσήματα από κουνούπια
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:54
Μονομαχία Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για την Ιατρική της Ευεξίας
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:21
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε επιδόρπια με βάση το γάλα - Καταναλωτής εντόπισε κομμάτια γυαλιού
Επικαιρότητα
29/10/2026 - 17:03
Η ζωή κοντά σε μολυσμένα νερά ίσως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο νευροεκφυλιστικής νόσου
Υγεία
29/10/2026 - 16:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατηγική συνεργασία Boehringer Ingelheim και Microsoft στην κλινική έρευνα μέσω ΑΙ
Pharma News
29/10/2026 - 13:36
Πρ. Εργαζομένων Βενιζέλειου: «Τα νοσοκομεία δεν στελεχώνονται με επιδόματα-μπαλώματα και τοπικές χορηγίες»
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 16:24
Το βραδινό που δεν θα χαλάσει τον ύπνο μας - Ελληνική έρευνα αναδεικνύει τον ιδανικό συνδυασμό τροφών
Διατροφή
30/10/2026 - 11:22
Η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ ενέκρινε νέες γνωμοδοτήσεις για τα νοσήματα από κουνούπια
Πολιτική Υγείας
29/10/2026 - 17:54
Η ΕΛΨΕ χαρακτηρίζει ιστορική κατάκτηση την ίδρυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ψυχολόγων ως ΝΠΔΔ
Πολιτική Υγείας
30/10/2026 - 12:47
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo