ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγαπηδάκη: «Σε πλήρη ανάπτυξη το σύστημα τηλειατρικής μέχρι το τέλος του 2025»

Πολιτική Υγείας
INTIME
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πίσω από τις γραμμές», στο Action 24 με τους Γιώργο Πιέρρο, Ελένη Καλογεροπούλου και Δημήτρη Τάκη, όπου συζήτησε για το Ευρωπαϊκό Κέντρο κατά της Παχυσαρκίας και τα προγράμματα Πρόληψης, καθώς και την τρέχουσα επικαιρότητα.
Τετάρτη, 11/12/2024 - 18:52
— Photo: INTIME
News4Health Team News4Health Team

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το Ευρωπαϊκό Κέντρο κατά της Παχυσαρκίας η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε πως «το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει μία μεγάλη στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παχυσαρκίας, που αφορά και στα παιδιά και στους ενήλικες. Επενδύουμε λοιπόν 5 εκ ευρώ στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παχυσαρκίας προκειμένου να εξάγουμε τεχνογνωσία στον τομέα της Πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Στόχος μας είναι να κάνουμε το πρόβλημα-πλεονέκτημα, την κρίση-ευκαιρία. Ξέρουμε όλοι ότι στη χώρα μας έχουμε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μία συνάρτηση πολλών παραγόντων. Έχουμε χειρότερη διατροφή, έχουμε λιγότερη κίνηση όλοι μας, παιδιά και ενήλικες.
Θεωρώ λοιπόν ότι η χώρα μας που έχει και το πρόβλημα, μπορεί να δώσει και τη λύση. Με το πρόγραμμα που έχουμε για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας σε εθνικό επίπεδο, και αφορά τα παιδιά ηλικίας 0 – 17 ετών, γιατί ξέρετε οι αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών διαφέρουν από φάση σε φάση και έτσι είναι και οι διατροφικές τους ανάγκες.
Το Υπουργείο Υγείας έρχεται να καλύψει αυτό το κενό, να δώσουμε δωρεάν συνεδρίες με διατροφολόγους, επισκέψεις σε γιατρούς σε όλη τη χώρα. Στα σχολεία εφαρμόζουμε ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται και έχει αγκαλιαστεί και από τα παιδιά και από τους εκπαιδευτικούς και βέβαια δωρεάν δυνατότητα για άθληση, δωρεάν υγιεινά τρόφιμα και μια σειρά από παρεμβάσεις στην κοινότητα».

Όσον αφορά το πρόγραμμα πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε τα εξής: «Το πρόγραμμα αφορά 5,5 εκατομμύρια πολίτες 30 έως 70 ετών στη χώρα μας. Όπως ακριβώς και στα υπόλοιπα προγράμματα πρόληψης που ήδη “τρέχουν”, οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα sms για να κλείσουν τις δωρεάν εξετάσεις τους. Έχουμε τρία επίπεδα ελέγχου: Έχουμε ένα πρώτο σετ εξετάσεων στην αρχή, όπου με μια απλή εξέταση αίματος διαπιστώνεται το λιπιδαιμικό προφίλ. Έπειτα, κλείνουμε επίσκεψη σε γιατρό, και βλέπει αν έχουμε υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο. Αυτό σημαίνει υψηλή πιθανότητα να εμφανίσουμε στεφανιαία νόσο τα επόμενα χρόνια. Με βάση λοιπόν αυτό το σκορ μας παραπέμπει στο δεύτερο επίπεδο, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπέρηχο καρδιάς και μία σειρά από αλλες εξετάσεις. Εάν και εκεί διαπιστωθεί ότι υπάρχει κάποιο ύποπτο εύρημα, παραπεμπόμαστε περαιτέρω για να κάνουμε stress echo ή σπινθηρογράφημα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ισχαιμία. Ειδικά για το stress echo, μιλάμε για μία εξέταση που ουσιαστικά έχει μία καλύτερη απόδοση από το τεστ κοπώσεως. Το τεστ κοπώσεως είναι αυτό που ανεβαίνουμε στο διάδρομο. Το stress echo ξαπλώνεις, σου χορηγείται μία ουσία σκιαγραφικό και μία ουσία που στρεσάρει την καρδιά, βλέπει ο γιατρός την λειτουργία της καρδιάς και μπορεί να καταλάβει αν υπάρχει ισχαιμία ή αν υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάποιος έμφραγμα.

Θέλω να πω κάτι για τα καρδιαγγειακά που είναι σημαντικό: Θέλω να ξέρουν οι πολίτες ότι για κάθε ένα εκατομμύριο άτομα που θα συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, γλιτώνουμε 20 χιλιάδες θανάτους, εγκεφαλικά και εμφράγματα. Μπορούν οι πολίτες να επισκεφθούν το site www.proliptikes.gov.gr να δουν όλα τα συνεργαζόμενα κέντρα για κάθε πρόγραμμα, είτε αφορά τον τράχηλο, είτε το παχύ έντερο, είτε το μαστό, είτε τα καρδιαγγειακά και να απευθυνθούν εκεί να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα γρήγορα και δωρεάν ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι. Οι προληπτικές εξετάσεις ήρθαν για να μείνουν, είναι ένα νέο σύστημα, το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα πρόληψης που αποκτά η χώρα και είναι ένας πυλώνας πλέον του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Υλοποιούμε το όραμα του Πρωθυπουργού για ένα Υπουργείο Υγείας κι όχι απλά αντιμετώπισης της ασθένειας».

{https://youtu.be/PlRGAbbmvXU?si=K2WnOcDTJ-KkiWS8}

Σχετικά με την ένταξη της τηλεϊατρικής στο σύστημα υγείας είπε: «Η τεχνολογία έρχεται να γίνει βοηθητικό εργαλείο, όχι να υποκαταστήσει το γιατρό. Ήδη δουλεύει ακόμα καλύτερα σταδιακά, προχωράμε και περισσότερο. Μέχρι τέλος του 2025 θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη το δίκτυο της τηλεϊατρικής. Να πω ότι έχουμε συνδράμει και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το δίκτυο της τηλεϊατρικής και μπορούν και έχουν τη δυνατότητα περίθαλψης οπουδήποτε και αν βρεθούν. Το ίδιο συμβαίνει και στη δεύτερη ΥΠΕ που έχουμε τα περισσότερα νησιά και σταδιακά το επεκτείνουμε σε περισσότερες περιοχές της χώρας. Πλήρη ανάπτυξη τέλος του 2025.»

Για τον προϋπολογισμό, τέλος, η κυρία Αγαπηδάκη επισήμανε τα εξής: «Η κυβέρνηση είναι στραμμένη στην κοινωνία και στα προβλήματα, εκεί είναι το βλέμμα μας, αυτή είναι η έγνοια μας, γι΄ αυτό παλεύουμε κάθε μέρα και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται.Έχουμε κάνει πολύ σημαντική πρόοδο σε σχέση με τις επενδύσεις, έχουμε υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη, έχουμε μειώσει σημαντικά τους φόρους, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια.
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι τα μακροοικονομικά ας το πούμε μεγέθη, το ότι πάει καλά η οικονομία δεν μεταφράζεται με βελτίωση άμεση την ίδια στιγμή στην τσέπη του πολίτη. Γι΄ αυτό προσπαθούμε με έκτακτα μέτρα να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και βέβαια ενισχύουμε περαιτέρω το εισόδημα ειδικά των φτωχότερων πολιτών.
Υπάρχει λοιπόν μία συνολική πρόνοια και από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης με τη δική του προσπάθεια με τα καλάθια του νοικοκυριού, τώρα με τα Χριστούγεννα την ενίσχυση των μισθών, αλλά και με τις προληπτικές εξετάσεις που γίνονται δωρεάν. Ο προϋπολογισμός που έρχεται αυτές τις μέρες στη Βουλή δίνει από μόνος του προτεραιότητες. Άμα κοιτάξετε τα τέσσερα Υπουργεία που έχουν την υψηλότερη χρηματοδότηση είναι το Εργασίας, το Υγείας, το Παιδείας, η Άμυνα. Αυτό νομίζω δίνει την εικόνα και τις προτεραιότητες.»

  • ΕΙΡΗΝΗ ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ
  • ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eγκαινιάστηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας
Eγκαινιάστηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Παχυσαρκίας 10 Δεκεμβρίου 2024
Ανακλήθηκε η εντολή της 7η ΥΠΕ για υποχρεωτικές μετακινήσεις μετά την ομαδική παραίτηση στο ΠΑΓΝΗ 12 Δεκεμβρίου 2024
Ανακλήθηκε η εντολή της 7η ΥΠΕ για υποχρεωτικές μετακινήσεις μετά την ομαδική παραίτηση στο ΠΑΓΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγαπηδάκη: Σημαντική τομή η δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 16:16

Αγαπηδάκη: Σημαντική τομή η δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη

Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στην Υγεία και τις ιατρικές επιστήμες
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 22:34

Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στην Υγεία και τις ιατρικές επιστήμες

Ειρήνη Αγαπηδάκη: 2,1 εκατ. Έλληνες υπεβλήθησαν σε καρδιολογικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 13:07

Ειρήνη Αγαπηδάκη: 2,1 εκατ. Έλληνες υπεβλήθησαν σε καρδιολογικό έλεγχο

Αγαπηδάκη: «Η πρόληψη είναι και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης»
Πολιτική Υγείας
22/10/2025 - 17:07

Αγαπηδάκη: «Η πρόληψη είναι και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης»

Αγαπηδάκη: Ιδρύεται γραφείο έγκαιρου εντοπισμού των fake news υπό την ομπρέλα του ΕΟΔΥ
Πολιτική Υγείας
16/10/2025 - 18:56

Αγαπηδάκη: Ιδρύεται γραφείο έγκαιρου εντοπισμού των fake news υπό την ομπρέλα του ΕΟΔΥ

Εγκαινιάστηκε το πολιτικό γραφείο της Ειρήνης Αγαπηδάκη στο Περιστέρι
Επικαιρότητα
15/10/2025 - 23:24

Εγκαινιάστηκε το πολιτικό γραφείο της Ειρήνης Αγαπηδάκη στο Περιστέρι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επτά απλές κινήσεις για να σταματήσετε άμεσα τον πόνο στη μέση
Υγεία
15/11/2025 - 12:03
Τι είναι τα ενεργειακά ποτά, ποια τα οφέλη και οι παρενέργειές τους
Διατροφή
15/11/2025 - 11:48
ΠΟΥ: Μέθοδος «καγκουρό» για τα πρόωρα και ελλιποβαρή μωρά
Πολιτική Υγείας
15/11/2025 - 10:57
Τραυματισμοί αθλητών: Ποιος είναι ο αντίκτυπος στην υγεία και την καριέρα τους;
Health Talk
15/11/2025 - 09:54
Εποχική γρίπη: Προβλέψεις για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και σοβαρότερη νόσηση
Υγεία
15/11/2025 - 08:30
Ενημερωτική δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για τον σακχαρώδη διαβήτη
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 07:23
Επετειακό συνέδριο για τα 35 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης των Γιατρών του Κόσμου
Επικαιρότητα
15/11/2025 - 03:39
Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ»: «Ζήτημα ζωής και αξιοπρέπειας η επάρκεια φαρμάκων από πλάσμα»
Patient Talk
15/11/2025 - 00:11
Σημαντική η σύνδεση της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με τον καρκίνο του εντέρου
Διατροφή
14/11/2025 - 23:48
Με τη συμβολή Πανεπιστημίου των ΗΠΑ το 1ο Συμπόσιο Ακτινοθεραπείας με Πρωτόνια
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 23:22
ΠΦΣ: «Διαρκής πρόκληση για το σύστημα υγείας η αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη»
Pharma Policy
14/11/2025 - 22:11
Mέχρι τo τέλος Δεκεμβρίου το πρόγραμμα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 21:36
Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για Αστέγους ΙΙΙ» από τον ΕΟΠΑΕ
Ψυχική Υγεία
14/11/2025 - 21:17
Διημερίδα στο 401 ΓΣΝΑ με θέμα «Καρδιοχειρουργική 2025» - Έναρξη με χαιρετισμό Δαβάκη
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 20:52
Ιταλία: Σχεδόν το 42% των εφήβων έχουν στραφεί στην AI για... παρηγοριά
Ψυχική Υγεία
14/11/2025 - 20:14
ΠΣΕΥ: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαιδεύσεων στον εμβολιασμό σε τρεις πόλεις
Υγεία
14/11/2025 - 19:53
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Ανοιχτό χωρίς ραντεβού το Ιατρείο Πόνου την Τρίτη 18 Νοεμβρίου
Υγεία
14/11/2025 - 19:29
Θεσσαλονίκη: Χίλια self test ανίχνευσης αλκοόλ μοιράστηκαν σε οδηγούς από τον ΦΣΘ και τον ΣΥΦΑ
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 19:03
Ο κακός ύπνος μπορεί να διπλασιάσει τον κίνδυνο τραυματισμού στο τρέξιμο
Υγεία
14/11/2025 - 18:24
Πνιγμονή από λάθος κατάποση ή επικίνδυνα challenge: Αυξανόμενη απειλή για τη δημόσια υγεία
Υγεία
14/11/2025 - 18:01
Ξεκινά το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής με πρακτική εκπαίδευση
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 17:18
Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον διαβήτη κύησης από τον ΠΟΥ
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 17:00
Πατούλης: «Ο ΙΣΑ βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη»
Υγεία
14/11/2025 - 16:44
Συναγερμός για τη μικροβιακή αντοχή: Το 40% των Ελλήνων έχουν λάβει αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο
Υγεία
14/11/2025 - 16:34
Αγαπηδάκη: Σημαντική τομή η δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πετρούπολη
Πολιτική Υγείας
14/11/2025 - 16:16
Έκθεση ΟΟΣΑ για την υγεία στην Ελλάδα: Πολλοί γιατροί, λίγοι νοσηλευτές, χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης των ασθενών
Επικαιρότητα
14/11/2025 - 15:58
Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιούς Μακροζωίας: Μια πρωτοβουλία που αλλάζει τα δεδομένα της πρόληψης και της ευεξίας
Υγεία
14/11/2025 - 15:33
Κύτταρα του ανοσοποιητικού κρυμμένα στον εγκέφαλο πατάνε γκάζι ή φρένο στο στρες
Υγεία
14/11/2025 - 15:11
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ μαζεύει υπογραφές για την κατάργηση της αποζημίωσης των ταινιών μέτρησης σακχάρου
Patient Talk
14/11/2025 - 14:47
Απόδειξη επαγγελματικής αριστείας ο τίτλος Master Surrgeon
Υπηρεσίες Υγείας
14/11/2025 - 14:28

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι γίνεται όταν πλένουμε το κοτόπουλο ωμό: Το βακτηριακό ντόμινο που φτάνει ακόμα και στη σαλάτα
Υγεία
13/11/2025 - 13:00
Κοινός ιός φαίνεται να ευθύνεται για τον ερυθηματώδη λύκο - Ο μηχανισμός
Υγεία
13/11/2025 - 10:00
Τα ενέσιμα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας συνδέονται με λιγότερους θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου
Υγεία
13/11/2025 - 15:00
Μικρό εμφύτευμα σε σχήμα πρέτσελ εξαλείφει τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης στο 82% των ασθενών
Υγεία
14/11/2025 - 14:02
ΣΦΕΕ και ΕΕΣ μαζί στη Λαμία για την υποστήριξη ευάλωτων συνανθρώπων μας
Pharma Policy
12/11/2025 - 23:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo