ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΕΠΑΟ: «Προβληματισμός» σχετικά με την ίδρυση ΝΠΙΔ Ογκολογικού Κέντρου Παίδων «Μ.Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»

Πολιτική Υγείας
ΕΕΠΑΟ: «Προβληματισμός» σχετικά με την ίδρυση ΝΠΙΔ Ογκολογικού Κέντρου Παίδων «Μ.Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»
Την θέση της σχετικά με την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ”» διατύπωσε η ΕΕΠΑΟ.
Παρασκευή, 24/02/2023 - 09:46
News4Health Team News4Health Team

Συγκεκριμένα η ΕΕΠΑΟ ανέφερε ότι:

«Τα ποσοστά ίασης των παιδιών με νεοπλασίες έχουν βελτιωθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των ειδικών ιατρών και νοσηλευτών και της συμμετοχής της χώρας μας σε διεθνείς κλινικές μελέτες.

Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας πολλών ετών με συνέχεια και συνέπεια στους χώρους εργασίας μας και με συνεργασίες των εξειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτών του χώρου με συναδέλφους τους, σε διεθνείς επιστημονικούς φορείς και Κέντρα.

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζονται στα Παιδιατρικά Αιματολογικά Ογκολογικά Τμήματα όλης της Ελλάδας έχουν και πρέπει να συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στις διεθνείς μελέτες .

Όλα τα ανωτέρω μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό «Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση του παιδικού και εφηβικού καρκίνου», στο οποίο λόγο θα έχουν πέραν της της Πολιτείας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ιατρών, νοσηλευτών και γονέων».

Και συνέχισε, «Σχετικά με την ίδρυση Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ”» και τους σκοπούς αυτού, όπως αποτυπώνονται στο σχετικό σχέδιο νόμου, η θέση του ΔΣ της ΕΕΠΑΟ έχει ως εξής:

«Στο σύνολο των τμημάτων Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας της χώρας, περιλαμβανομένων αυτών που στεγάζονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ”, η παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών ήταν και παραμένει υψηλή.

Οι μικροί ασθενείς απολαμβάνουν ήδη τη βέλτιστη θεραπεία, με τα πιο σύγχρονα θεραπευτικά πρωτόκολλα, μέσα στις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης, ισότιμης ανάλογων Κέντρων του εξωτερικού, με στόχο πάντα την ολιστική αντιμετώπιση του παιδιού με καρκίνο.

Η πρόσβαση σε προηγμένες θεραπείες, περιλαμβανόμενης της μεταμόσχευσης αιμοποιητικών προγονικών κυττάρων είναι δεδομένη ενώ είναι εφικτή επιστημονικά και ιατρικά η παρασκευή και εφαρμογή προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών.

H διασύνδεση των Τμημάτων Αιματολογίας - Ογκολογίας με τα οικεία Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών, από δεκαετίες εξασφαλίζει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους και την απαραίτητη συνεργασία με τις υπόλοιπες συναφείς ειδικότητες.

Η επίτευξη των στόχων αυτών των Τμημάτων, οφείλεται σε σημαντικότατο βαθμό στην άμεση σχέση που υφίσταται μεταξύ του κάθε Αιματολογικού - Ογκολογικού Τμήματος και του οικείου Νοσοκομείου στο οποίο το Τμήμα αυτό ανήκει, περιλαμβανομένων των Τμημάτων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ” τα οποία έως τώρα ανήκουν διοικητικά και λειτουργικά στα δυο νοσοκομεία Παίδων.

Η με σαφήνεια καθορισμένη διασύνδεση με τα οικεία Νοσοκομεία κρίνεται απολύτως απαραίτητη δεδομένου ότι η Παρούσα Ογκολογική Μονάδα δεν διαθέτει νοσοκομειακή υποδομή αλλά μόνο κλίνες νοσηλείας.

Αντίστροφα, οι επιπτώσεις που θα έχει η πλήρης απομάκρυνση των Αιματολογικών - Ογκολογικών Τμημάτων από τα οικεία Νοσοκομεία στην ομαλή λειτουργία αυτών των ιδίων των Νοσοκομείων και στην επίτευξη των στόχων τους, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης όσο και στην ουσιαστική φροντίδα του παιδιού με καρκίνο.

Η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας και της εκπαίδευσης των φοιτητών, των ειδικευόμενων και ειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτών τόσο σε κλινικό επίπεδο όσο και μέσω του σχεδιασμού, του προγραμματισμού και της εκτέλεσης ερευνητικών προγραμμάτων και διεθνών συνεργατικών μελετών στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας υφίσταται ήδη από 20ετίας και βαίνει συνεχώς αυξανόμενη.

Η οργάνωση κάθε είδους διεθνών συναντήσεων, συνδιασκέψεων, συνεδρίων και σεμιναρίων στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, σε συνεργασία με άλλους φορείς της ημεδαπής και της αλλοδαπής υφίσταται ήδη με επιτυχία, από δεκαετιών.

Επίσης ήδη επιτελείται, η συλλογή και αξιοποίηση επιστημονικών πληροφοριών στον τομέα της Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, κυρίως μέσω της διασύνδεσης της ΕΕΠΑΟ και των Τμημάτων, με αντίστοιχα κορυφαία Ογκολογικά Κέντρα του Εξωτερικού.

Συνεπώς, οι βασικοί στόχοι που αφορούν τη φροντίδα των μικρών ασθενών μας, έχουν ήδη κατακτηθεί και διαρκώς βελτιώνονται με το υπάρχον πλαίσιο διοικητικής λειτουργίας, δεδομένων μάλιστα των τεράστιων παροχών του κράτους και των συλλόγων γονέων / φίλων, που υποστηρίζουν οικονομικά το έργο της καταπολέμησης του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο.

Η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ” μπορεί ενδεχομένως να εγκυμονεί ανεξερεύνητους κίνδυνους συνδεόμενους με όλα τα ανωτέρω πεδία, αλλά και με την εύρυθμη και αδιατάρακτη διοχέτευση ανθρωπίνων και υλικών πόρων στην υπηρεσία των μικρών μας ασθενών.

Οι προβλέψεις σχετικά με το προσωπικό, μόνιμο ή και προσωρινό, πρέπει να αποσαφηνιστούν, στις μεταβατικές διατάξεις σε κάθε περίπτωση.

Επισημαίνεται, φυσικά, η αντίφαση μεταξύ της «οικονομικής αυτοτέλειας» και της πρόβλεψης για συνεχιζόμενη παροχή υψηλοτάτων ποσών από την πλευρά του κράτους για τη λειτουργία της νέας μονάδας, σε επίπεδο θεραπευτικής και υποστηρικτικής αγωγής των ασθενών, αλλά και σε επίπεδο μισθολογικού κόστους.

Ιδιαίτερα σημειώνεται ότι, η σύγχρονη Ευρωπαϊκή και διεθνής πρακτική όσον αφορά τη διενέργεια ερευνητικών – επιστημονικών μελετών σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο, επιβάλλει τον συντονιστικό ρόλο των Ιατρών μέσω των αντίστοιχων Εθνικών Επιστημονικών Εταιρειών.

Ο ιατροκεντρικός ρόλος της θεραπευτικής πολιτικής απέναντι στα παιδιά και τους εφήβους μας με καρκίνο, καλύπτει όλα τα στάδια διάγνωσης, θεραπείας και διενέργειας των μελετών που τους αφορούν, καθώς και την εποπτεία στη συλλογή και διαχείριση των ιατρικών δεδομένων τους και των σχετικών πόρων, για εκπλήρωση των ανωτέρω.

Όλα τα αναφερθέντα επιτεύγματα έχουν επιτευχθεί χάρη στις επί περισσότερο από 40 χρόνια, προσπάθειες των ιατρών, των νοσηλευτών και του συνόλου του προσωπικού των υπαρχόντων Τμημάτων.

Επιπλέον οι επιστημονικοί εθνικοί εκπρόσωποι της χώρας μας (national coordinators) στα πλαίσια της ΕΕΠΑΟ, σε πολλαπλά κακοήθη νοσήματα, των παιδιών και εφήβων, έχουν ήδη πετύχει τη διασύνδεση με διακεκριμένους φορείς του εξωτερικού, την ισότιμη ένταξη της χώρας μας στα διεθνή θεραπευτικά πρωτόκολλα και την αναβάθμιση του επιπέδου θεραπευτικής φροντίδας των ασθενών μας.

Η οποιαδήποτε αλλαγή δομής και/ή αναθεώρηση όλων των ανωτέρω θα οδηγήσει σε ενδεχόμενη ακύρωση των επιτευγμάτων της χώρας μας στον τομέα του καρκίνου στο παιδί και τον έφηβο, σε οπισθοδρόμηση και απώλεια πολύτιμου χρόνου, καθώς πολλές διαδικασίες θα πρέπει να διακοπούν ή να επαναπροσδιορισθούν.

Τέλος, το ΔΣ της ΕΕΠΑΟ βλέπει με ιδιαίτερο προβληματισμό και σκεπτικισμό, ότι στο 7μελές διοικητικό συμβούλιο του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” δεν είναι διασφαλισμένη η συμμετοχή εκπροσώπων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ιδρύματος, κάτι που θα έπρεπε να είναι δεδομένο και αυτονόητο, γιατί οι ιατροί και οι νοσηλευτές είναι εκείνοι που φέρουν το βάρος της θεραπευτικής αντιμετώπισης των ασθενών.

Εφόσον ο κοινός στόχος όλων μας είναι η υψηλού επιπέδου και ιατροκεντρική, διεπιστημονική θεραπευτική αντιμετώπιση του παιδιού με καρκίνο, κρίνεται απαραίτητη η κατάθεση γόνιμων προτάσεων στα θέματα που έχουν πολύ συνοπτικά περιγραφεί παραπάνω, περιλαμβανομένης μίας σαφώς μεγαλύτερης χρονικής περιόδου διαβούλευσης για την ωρίμανσή τους, προς όφελος των παιδιών και των εφήβων μας με καρκίνο και των οικογενειών τους».

Διαβάστε επίσης=> Μελάνωμα: Νέο πρωτοποριακό εμβολίο για τον καρκίνο ανακοίνωσαν Moderna και MSD

  • ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
  • ΝΠΙΔ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΠΑΙΔΙΑ
  • ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΕΕΠΑΟ
  • ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λοιπό επικουρικό προσωπικό: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις
Λοιπό επικουρικό προσωπικό: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις 23 Φεβρουαρίου 2023
Οι 10 άξονες του Εθνικού Σχεδίου δράσης για την ψυχική υγεία 24 Φεβρουαρίου 2023
Οι 10 άξονες του Εθνικού Σχεδίου δράσης για την ψυχική υγεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πεπτίδια: Γιατί οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις παρενέργειες
Υγεία
03/07/2026 - 16:18

Πεπτίδια: Γιατί οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις παρενέργειες

Η καθιστική στάση για πάνω από 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο
Υγεία
03/07/2026 - 13:00

Η καθιστική στάση για πάνω από 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

«Αγλαΐα Κυριακού»: Σε στάση εργασίας την Παρασκευή 3 Ιουλίου οι εργαζόμενοι για τη φιλοξενία παιδιών με εισαγγελική εντολή
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 17:07

«Αγλαΐα Κυριακού»: Σε στάση εργασίας την Παρασκευή 3 Ιουλίου οι εργαζόμενοι για τη φιλοξενία παιδιών με εισαγγελική εντολή

«Γέφυρα ζωής» από το Ρέθυμνο στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Επιτυχής η επέμβαση στο 6χρονο παιδί
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 11:50

«Γέφυρα ζωής» από το Ρέθυμνο στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Επιτυχής η επέμβαση στο 6χρονο παιδί

Οι ψηφιακές επιλογές που διαμορφώνουν την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 20:12

Οι ψηφιακές επιλογές που διαμορφώνουν την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας

ΟΗΕ: Χιλιάδες νεκρά και ακρωτηριασμένα παιδιά στο Σουδάν
Επικαιρότητα
27/06/2026 - 07:37

ΟΗΕ: Χιλιάδες νεκρά και ακρωτηριασμένα παιδιά στο Σουδάν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναβαθμίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με δωρεά ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από το Kaizen Foundation
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 22:16
Οι ακτινολόγοι στην αιχμή του δόρατος για τη υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου «Safe Hearts»
Υγεία
03/07/2026 - 21:39
Νέα έγκριση φαρμάκου για τον ορμονοευαίσθητο θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Pharma Policy
03/07/2026 - 21:03
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Με μηχανική θρομβεκτομή σώθηκε ασθενής που υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή
Υγεία
03/07/2026 - 20:27
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε σε βάρος του ΕΟΠΥΥ απάτες με εικονικές συνταγές
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 19:03
Μπορεί ο ήλιος να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας;
Health Talk
03/07/2026 - 18:28
The Lancet: Το εμβόλιο κατά του HPV μηδένισε τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις νέες γυναίκες
Υγεία
03/07/2026 - 18:06
Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29
ΕΟΠΕ: «Καθυστέρηση στην εφαρμογή του νέου πλαισίου για τους βιοδείκτες» - Η συμβολή της φαρμακοβιομηχανίας
Υγεία
03/07/2026 - 16:48
Πεπτίδια: Γιατί οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις παρενέργειες
Υγεία
03/07/2026 - 16:18
Θεσσαλονίκη: Έκανε χειρουργείο για κύστη κόκκυγος και κατέληξε με εγκαύματα τρίτου βαθμού
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 15:56
Αναχώρησε το κλιμάκιο εθελοντών του ΕΕΣ για την σεισμόπληκτη Βενεζουέλα
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 15:37
Παρέμβαση του ΙΣΠ για τις 22 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών που μετακινήθηκαν από το Κρατικό Νίκαιας στο «Αττικόν»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 15:16
Σύνδεση αναισθητικού με σπάνιες σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές σε ανθρώπους με καταγωγή από τη Βενεζουέλα
Υγεία
03/07/2026 - 15:00
Θεσσαλονίκη: Τρία νοσοκομεία εντάχθηκαν σε ψηφιακό σύστημα φροντίδας ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών
Digital Health
03/07/2026 - 14:33
Γαλλία: 100 εκατ. ευρώ για κλιματισμό και «πατέντες» στα νοσοκομεία για τον καύσωνα
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 14:00
Η καθιστική στάση για πάνω από 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο
Υγεία
03/07/2026 - 13:00
Φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον Παναγιώτη Νέστορα, σταθερή η Αφροδίτη Νέστορα
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 12:17
Ολοκλήρωση ανακαίνισης Παίδων Πεντέλης- Μητσοτάκης: «Το μετατρέψαμε σε ένα υπερσύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 11:34
Καύσωνας: Η καλή φυσική κατάσταση βοηθά τον οργανισμό να αντέχει καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες
Υγεία
03/07/2026 - 11:00
Ο πρωϊνός σας καφές καλημερίζει κυριολεκτικά το ήπαρ σας! - Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
03/07/2026 - 10:00
Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται, σχεδόν 440 νεκροί επισήμως
Υγεία
03/07/2026 - 09:00
Δημογραφικό: Η Χίος «αποτυπώνει» το μέλλον της Ελλάδας – «Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν πλέον ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 09:00
Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις του ΕΕΣ για τους άστεγους του Πειραιά
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 07:28
Η περίπτωση Μυλωνάκη αναδεικνύει τον ρόλο της Επεμβατικής Νευροακτινολογίας
Health Talk
03/07/2026 - 03:46
Ανοιχτή Αγκαλιά: Ψυχολογική υποστήριξη και διατροφική εκπαίδευση σε Φούρνους και Λειψούς
Patient Talk
03/07/2026 - 00:03
Τι είναι το «food noise» και πότε πρέπει να μας ανησυχεί - Πέντε απλές συμβουλές για τη διαχείρισή του
Διατροφή
02/07/2026 - 22:02
Έμπολα: Ασθενείς εντάσσονται σε διεθνή κλινική δοκιμή για την πρώτη θεραπεία από τον ιό Bundibugyo
Υγεία
02/07/2026 - 21:13
Η Γαλλία προσανατολίζεται στην απαγόρευση της πώλησης τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2009
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 20:41
Καρκίνος του μαστού: Νέα δεδομένα για την απόλυτα εξατομικευμένη θεραπεία
Health Talk
02/07/2026 - 20:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΦΕΤ: Μελέτη με νέα επιστημονικά δεδομένα για τον ρόλο του οφθαλμικού μικροβιώματος στην υγεία των ματιών
Pharma News
30/06/2026 - 22:38
Απάντηση Κομισιόν σε Αρβανίτη για τις εφημερίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 03:48
FDA: Έγκριση νέας κυτταρικής θεραπείας του καρκίνου του αίματος που μειώνει και τις επιπλοκές της μεταμόσχευσης
Pharma News
01/07/2026 - 09:00
«Προλαμβάνω: Μετέωρη η συνέχιση της θεραπείας για τους δικαιούχους του προγράμματος για την παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 12:29
Η εκστρατεία στον Αργοσαρωνικό αποκάλυψε 25 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη και νεφρικής νόσου
Pharma News
01/07/2026 - 18:32
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo