ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαντήσεις Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την Ιδιωτική Κλινική στο Περιστέρι

Πολιτική Υγείας
Απαντήσεις Τσιόδρα και Χαρδαλιά για την Ιδιωτική Κλινική στο Περιστέρι
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκαν εκτεταμένα στις ενέργειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι. Πληροφορίες αναφέρουν 1 θετικό κρούσμα ανάμεσα στους συνεργαζόμενους με την κλινική. Τι ειπώθηκε για το χρονοδιάγραμμα, τη κλινική που δε σφραγίστηκε, τη συνέχιση της θεραπείας των νεφροπαθών και την ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Παρασκευή, 24/04/2020 - 17:53
Γιώργος Παπαϊωάννου Γιώργος Παπαϊωάννου

Αρχικά, ο κ Τσιόδρας επιβεβαίωσε ότι 3 ασθενείς της κλινικής έχασαν τη ζωή τους από τον COVID-19. Και οι 17 ασθενείς που διαγνώστηκαν θετικοί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Αττικής.

Χρονοδιάγραμμα

«Για το περιστατικό της κλινικής του Περιστερίου ξέραμε από την Τρίτη. Την Τρίτη το απόγευμα ήμασταν στην κλινική στο Ελληνικό μέχρι τα μεσάνυχτα. Την Τρίτη το προσωπικό μας ήδη προγραμμάτιζε τη δράση στην κλινική του Περιστερίου και είχε ενημερωθεί για τα περιστατικά. Την Τετάρτη το πρωί ήμασταν εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσθεσε ότι «από χθες γίνεται μία γιγαντιαία προσπάθεια με δεκάδες ιχνηλατήσεις, η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Σας πληροφορώ ότι 16 άτομα προσωπικό μέσα στη νύχτα προχωρούσαν ώστε να μη χαθεί ούτε μία ώρα, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα στεγανοποιήσουμε αργά ή γρήγορα αυτό το κύκλο των επαφών. Είτε είναι επαφές υψηλού ρίσκου είτε χαμηλού. Νομίζω ότι τις επόμενες ώρες θα έχουμε μεγαλύτερη εικόνα. Σε κάθε περίπτωση τα πρωτόκολλα στεγανοποίησης στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης έχουν εφαρμοστεί στο ακέραιο και δουλεύουν νυχθημερόν για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο κ. Τσιόδρας θέλησε να επισημάνει ότι «μέχρι την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους, συντονίστηκε η εφαρμογή αυστηρών μέτρων σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ ώστε να μηδενιστεί η οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία θετικών και αρνητικών ασθενών. Τα 17 άτομα του προσωπικού που διαγνώστηκαν θετικά, εργαζόμενοι είτε συνεργαζόμενοι με τη κλινική, είναι σε καραντίνα σε κατ΄οίκον απομόνωση και παρακολουθείται η υγεία τους ενώ έχουν απομακρυνθεί από την κλινική. Σε επιτόπια επίσκεψη μου σήμερα και συνάντηση με το προσωπικό αλλά και τους ασθενείς, πληροφορήθηκα ότι έχουν ενημερωθεί όλοι τους, ακόμα και αυτοί που τις τελευταίες 2 εβδομάδες είχαν νοσηλευτεί για οποιοδήποτε λόγο στην κλινική, καθώς και όλοι οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας».

«Ο ΕΟΔΥ προμήθευσε την κλινική με μέτρα ατομικής προστασίας για τη σωστή αντιμετώπιση των ασθενών, διότι ακόμα και αρνητικοί ασθενείς που παρέμειναν έχουν εκτεθεί στο συγκεκριμένο περιβάλλον της μονάδας. Υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση γι αυτούς τους ανθρώπους και θα γίνεται επαναληπτικός έλεγχος ανά 2-3 μέρες ανάλογα με την ημέρα της αιμοκάθαρσης, ώστε να είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε έγκαιρα σε κάποια περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή θετικού αποτελέσματος. Επίσης, δόθηκαν φάρμακα για την έναρξη προφυλακτικής αγωγής σε αυτούς τους ανθρώπους που θεωρούνται αυξημένου κινδύνου για πρόοδο της νόσου. Επίσης, σήμερα το πρωί εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ εκπαίδευσε το προσωπικό της κλινικής για τη σωστή εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση σε συνεργασία με τον Υπουργό και την Πολιτική Προστασία» κατέληξε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων προέκυψαν μέχρι τώρα 121 στενές επαφές που τέθηκαν σε καραντίνα. Αυτή τη στιγμή διερευνάται το σύνολο των δραστηριοτήτων και επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τόσο των νοσηλευομένων όσο και των εργαζομένων στην κλινική των Δυτικών Προαστίων. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην μεταφορά των αιμοκαθαρουμένων από και προς την κλινική και μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει στενή επαφή με επαγγελματία οδηγό ταξί ή άλλου μέσου.

Οι πληροφορίες για ένα θετικό κρούσμα

Επιπλέον τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό 39 συνεργαζόμενοι ιατροί της κλινικής στους οποίους έγινε λήψη δείγματος και έλαβαν περαιτέρω οδηγίες μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ένας από τους 39 γιατρούς - συνεργαζόμενους της κλινικής στο Περιστέρι που είναι σε κατ' οικον περιορισμό, είναι θετικός και είχε δει και περίπου 50 ασθενείς εκτός κλινικής τις τελευταίες 5-6 ημέρες.

Συνολικα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ έχουν μεταφερεθεί 11 ασθενείς απο την κλινικη του Περιστερίου, 7 γυναίκες και 4 ανδρες, ηλικιας απο 75 έως 92 ετών.

Καμία κλινική δε σφραγίστηκε

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι η νεφροπαθείς συνέχισαν τη θεραπεία τους κανονικά. Ειδικότερα, είπε, ότι «καμία κλινική δε σφραγίστηκε. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν εκεί με τον κ. Τσιόδρα και ταυτόχρονα με όλο το προσωπικό του ΕΟΔΥ για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε το ότι αυτοί οι 50 και πλέον άνθρωποι που υποβάλλονται καθημερινά σε αιμοκάθαρση θα μπορούσαν με όρους ασφάλειας να συνεχίσουν την αιμοκάθαρση τους μέχρι να οργανώσουμε μία σειρά ζητημάτων. Οργανώθηκε η μεταφορά των θετικών στα νοσοκομεία, στο Νίμιτς και στο Αττικόν. Από τη πρώτη τοποθετήθηκε επιστημονικός υπεύθυνος από τον ΕΟΔΥ, διοικητικός υπεύθυνος από τη Γενική Γραμματεία. Συνεχίσαμε κανονικά με όρους ασφάλειας και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα να γίνονται οι αιμοκαθάρσεις και μία σειρά ζητημάτων που εξελίσσονται.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι 96 νεφροπαθείς που ήταν αρνητικοί στον ιό συνεχίζουν τη αιμοκάθαρση τους στην κλινική υπό παρακολούθηση ενώ έχει σταλθεί και ειδικός λοιμωξιολόγος από τον Αττικόν εκεί.

Δεν υπήρχαν άλλες πόρτες που μπαινοέβγαιναν

Όσον αφορά τις φήμες για την ανεξέλεγκτη είσοδο και έξοδο ασθενών από διάφορες πόρτες, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τις διέψευσε κατηγορηματικά: «Δεν υπήρχαν πόρτες ή κάποιες άλλες πόρτες που μπαινόβγαιναν κάποιοι που υπήρχε ανάγκη να κάνουν αιμοκάθαρση. Από την πρώτη στιγμή είχαμε τις λίστες, γνωρίζαμε ποιοι έπρεπε να μπουν και ποιοι να βγουν. Από την πρώτη στιγμή εξασφαλίσαμε όσα χρειάζονται για να κάνουμε τις ιχνηλατήσεις, ποιοι έκαναν τις μικροεπεμβάσεις, ποιοι ήταν οι εξωτερικοί ιατροί για να εξασφαλίσουμε την υγεία και τη φροντίδα των συμπολιτών μας».

Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2020 - 21:51
  • ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
  • ΤΣΙΟΔΡΑΣ
  • ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
  • ΚΛΙΝΙΚΗ
  • ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ
  • ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απάντηση του Νοσοκομείου Νίκαιας για τις καταγγελίες απόκρυψης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού
Απάντηση του Νοσοκομείου Νίκαιας για τις καταγγελίες απόκρυψης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού 24 Απριλίου 2020
Υπό προϋποθέσεις οι κλιματιστικές μονάδες μπορούν να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση του COVID-19 24 Απριλίου 2020
Υπό προϋποθέσεις οι κλιματιστικές μονάδες μπορούν να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση του COVID-19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση των φυσικοθεραπευτών στο Περιστέρι για το «Έτος Υγιούς Γήρανσης»
Υγεία
17/10/2025 - 14:34

Εκδήλωση των φυσικοθεραπευτών στο Περιστέρι για το «Έτος Υγιούς Γήρανσης»

Εγκαινιάστηκε το πολιτικό γραφείο της Ειρήνης Αγαπηδάκη στο Περιστέρι
Επικαιρότητα
15/10/2025 - 23:24

Εγκαινιάστηκε το πολιτικό γραφείο της Ειρήνης Αγαπηδάκη στο Περιστέρι

Οι Γιατροί του Κόσμου καταδικάζουν την απαράδεκτη καταστροφή κλινικής τους στη Γάζα
Επικαιρότητα
10/09/2025 - 14:00

Οι Γιατροί του Κόσμου καταδικάζουν την απαράδεκτη καταστροφή κλινικής τους στη Γάζα

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η νέα κλινική επιληψίας στο ΠαΓΝΗ
Πολιτική Υγείας
11/08/2025 - 20:58

Κρήτη: Εγκαινιάστηκε η νέα κλινική επιληψίας στο ΠαΓΝΗ

Mε έμπνευση από τη Formula 1 η μεγαλύτερη εξειδικευμένη Κλινική Μεταμοσχεύσεων Μαλλιών στην Ευρώπη, στην Αθήνα
Ομορφιά
01/08/2025 - 03:22

Mε έμπνευση από τη Formula 1 η μεγαλύτερη εξειδικευμένη Κλινική Μεταμοσχεύσεων Μαλλιών στην Ευρώπη, στην Αθήνα

Τι συμβαίνει με τα περιστέρια και γιατί είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο
Πολιτική Υγείας
29/01/2025 - 16:36

Τι συμβαίνει με τα περιστέρια και γιατί είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρεμβάσεις σε κυβέρνηση, κόμματα και φορείς από τους εργαζόμενους για το μέλλον των κέντρων πρόληψης
Ψυχική Υγεία
30/04/2026 - 07:22
Παρέμβαση της Brains I.C.S στο συνέδριο του Economist: «Η μάχη κατά του καρκίνου ξεκινά πολύ πριν από το νοσοκομείο»
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 03:37
Ο Νίκος Παπανδρέου υποψήφιος για το βραβείο One Health
Επικαιρότητα
30/04/2026 - 00:02
Όταν οι αμυγδαλές δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από τα οφέλη τους
Health Talk
29/04/2026 - 23:46
Η Γερμανία από το 2028 θα επιβάλει φόρο στα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 23:18
Ραντεβού και σε μονάδες Ψυχικής Υγείας με λίγα «κλικ» μέσω του myHealth app
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 23:01
Ο ΕΕΣ και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στήριξαν 312 παιδιά τις Ημέρες του Πάσχα
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 22:44
Μεσοθεραπεία σώματος: Στοχευμένη λύση για κυτταρίτιδα και τοπικό λίπος
Ομορφιά
29/04/2026 - 22:21
Αποκάλυψη Τέντρος: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον ΠΟΥ για να αποχωρήσουν»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 21:18
Ο ΕΟΦ απαγόρευσε πέντε γνωστά προϊόντα που υπόσχονταν «θεραπείες» για σειρά παθήσεων
Υγεία
29/04/2026 - 20:52
Παρέμβαση Γεωργιάδη για την ειδικευόμενη παιδίατρο: «Καμία υπερεργασία, καμία υπερεφημέρευση»
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 20:36
«Τροφή για Δράση»: Πρωτοβουλία 13 πανεπιστημίων για την παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα
Υγεία
29/04/2026 - 20:13
Είναι το μέλλον στην επιστήμη της διαιτολογίας η προσωποποιημένη διατροφή;
Διατροφή
29/04/2026 - 19:29
Μονάδες ολικής φροντίδας για άτομα με αυτισμό και νευροεκφυλιστικές παθήσεις σε Ρέθυμνο και Λασίθι
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 19:11
Εκδικάζεται από το ΣτΕ η προσφυγή του ΠΣΦ για το rebate και το clawback
Επικαιρότητα
29/04/2026 - 18:48
ΠΕΦ: Στρατηγικής σημασίας οι επενδύσεις στην Τρίπολη - Στιγμιότυπα από την επίσκεψη Μητσοτάκη
Pharma Policy
29/04/2026 - 18:02
Σύνδρομο «ραγισμένης» καρδιάς: Και όμως υπάρχει…
Health Talk
29/04/2026 - 17:24
Συνάντηση της ΕΝΑΣΕΛ με αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας του Καζακστάν
Patient Talk
29/04/2026 - 17:06
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Διεθνής διάκριση για το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας
Υγεία
29/04/2026 - 16:53
Λαμπρινός από το Φόρουμ των Δελφών: Τεχνητή Νοημοσύνη και βιώσιμη απόδοση
Υπηρεσίες Υγείας
29/04/2026 - 16:39
ChatGPT for Clinicians: Νέα πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης για επαγγελματίες υγείας στις ΗΠΑ
Digital Health
29/04/2026 - 16:00
Τι δείχνουν τα πόδια για την υγεία μας
Υγεία
29/04/2026 - 15:00
EMA: Νέα συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 14:58
Συνάντηση Γεωργιάδη - Πατούλη για το clawback των διαγνωστικών: Ανακοινώθηκε μετάθεση των δόσεων
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 14:44
Μπορεί τελικά ο εγκέφαλός μας να μην χωράει άλλο;
Υγεία
29/04/2026 - 14:00
Μαστογραφία: Ο ρόλος της ηλικίας, του οικογενειακού ιστορικού και του πυκνού μαστού
Υγεία
29/04/2026 - 13:00
Παχυσαρκία: Εγκρίθηκε στον Καναδά το πρώτο γενόσημο GLP-1
Pharma News
29/04/2026 - 12:22
Καρκίνος σε άτομα κάτω των 50 ετών: Ερευνητές αναδεικνύουν τον ρόλο της παχυσαρκίας
Υγεία
29/04/2026 - 12:00
Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνσης συνδέονται με μειωμένη ανάπτυξη των μωρών
Υγεία
29/04/2026 - 11:00
Νοσοκομείο Αττικό: Ρεκόρ ράντζων στην χθεσινή εφημερία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Πολιτική Υγείας
29/04/2026 - 10:16

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντιδράσεις του ΦΣΑ για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων: «Υποβαθμίζεται ο ρόλος του φαρμακοποιού»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:34
Κλινική έρευνα στην Ελλάδα: Πως διαμορφώνεται το τοπίο στη χώρα, τι αναμένεται σε επίπεδο πολιτικών
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:56
DUALTO Energy System: Το νέο χειρουργικό εργαλείο της Johnson & Johnson MedTech
Υπηρεσίες Υγείας
27/04/2026 - 15:34
Θεμιστοκλέους: «Άνοιξε η πλατφόρμα για προσλήψεις νοσηλευτών στην Αττική»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 16:27
Lavipharm: Εντυπωσιακή ανάπτυξη δείχνουν τα οικονομικά μεγέθη του 2025
Pharma News
27/04/2026 - 17:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo