ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητσοτάκης από συνέδριο για την ψυχική υγεία: Καθήκον μας οι στοχευμένες δράσεις εδώ και τώρα

Πολιτική Υγείας
Μητσοτάκης από συνέδριο για την ψυχική υγεία: Καθήκον μας οι στοχευμένες δράσεις εδώ και τώρα
Ξεκίνησαν οι εργασίες του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου που διοργανώνουν στην Αθήνα το Υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας».
Πέμπτη, 22/07/2021 - 11:18
— Photo: intime
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι καθήκον μου να βρίσκομαι ανάμεσά σας γιατί αυτή η εκδήλωση θα καταλήξει σε σημαντικά συμπεράσματα, από τα οποία θα ωφεληθούν όλες οι χώρες εν όψει μίας σοβαρής απειλής που προϋπήρχε της πανδημίας και αναδείχθηκε κατά τη διάρκειά της». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», που συνδιοργανώνουν το υπουργείο Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και διεξάγεται στο Καβούρι.

Ο κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, υπογράμμισε πως οι κυβερνήσεις έχουν καθήκον να φωτίσουν τον κόσμο της ψυχικής υγείας που συχνά παραμένει σκοτεινός.

«Μιλάμε για βασικό συστατικό της υγείας. Προϋποθέτει δράσεις τώρα», σημείωσε, ενώ ανέφερε πως κατά την περίοδο της πανδημίας ο σωματικός πόνος συνοδεύεται πολλές φορές από ψυχικό πόνο και εκδηλώνεται με πολλές μορφές. Κοντά στον Γολγοθά αυτών των ασθενών υπάρχει ο θρήνος των συγγενών τους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «αναμφίβολα η ψυχική υγεία είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για όλες τις κυβερνήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, απαιτούνται δράσεις για την πρόληψη και τη θεραπεία και ένα πρώτο βήμα είναι να συζητάμε περισσότερο και πιο ανοικτά.

«Να μιλάμε ανοικτά για το στίγμα, το οποίο συχνά συνοδεύει την ψυχική ασθένεια», τόνισε.

Το εν λόγω summit αποτελεί μέρος (stepping stone) μιας διαδοχικής διαβούλευσης μεταξύ των 53 χωρών που υπάγονται στον Π.Ο.Υ. Ευρώπης και έχει ως σκοπό την εκπόνηση ενός κοινού πλαισίου δράσης μεταξύ των Κρατών-μελών, καθώς και τον σχηματισμό του «European Mental Health Coalition».

Το Συνέδριο αποτελεί σημαντική ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα της ψυχικής υγείας στο πλαίσιο της COVID-19, καθώς οι κοινωνίες ανακάμπτουν από την πανδημία και προσπαθούν να προχωρήσουν, ξεπερνώντας τις αναταραχές που έχουν προκληθεί στα συστήματα υγείας. Επίσης, θα ενθαρρύνει τη διακρατική συνεργασία για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων προκλήσεων της COVID-19 και την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του Συνεδρίου πραγματοποιούν ο Περιφερειακός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Hans Henri P. Kluge, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου.

Προεδρεύοντες του Συνεδρίου είναι η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία θα αναφερθεί στους άξονες και τις θεματικές του Συνεδρίου και στη διακήρυξή του, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικήτας Κακλαμάνης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Υγειονομικών Πολιτικών και Συστημάτων των χωρών του Π.Ο.Υ. Ευρώπης Natasha Azzopardi Muscat.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν Υπουργοί Υγείας Κρατών-μελών του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, τόσο με φυσική παρουσία, όσο και διαδικτυακά, πρόσωπα αναφοράς (focal points), καθώς και ομάδα εμπειρογνωμόνων (Technical Advisory Group) του Π.Ο.Υ.

Το Συνέδριο διοργανώνεται σε υβριδική μορφή προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις των υγειονομικών και κοινωνικών μέτρων και προβλέψεων, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία COVID-19.

Υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά) και οι εργασίες του θα μεταδίδονται από τη σελίδα του Υπουργείου Υγείας στο Facebook.

Τις εναρκτήριες ομιλίες του Συνεδρίου πραγματοποίησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Hans Henri P. Kluge, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η εκπρόσωπος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας Κατερίνα Μεσημέρη.

H ομιλία του Υπουργού Υγείας:

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, κ. Μητσοτάκη,

Αξιότιμε κ. Περιφερειακέ Διευθυντά του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ. Kluge,

Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Σχοινά,

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί και διακεκριμένοι καλεσμένοι,

Αγαπητοί συμμετέχοντες,

Έχω την τιμή να είμαι εδώ μαζί σας σήμερα και χαίρομαι ιδιαιτέρως που βλέπω ότι τόσοι πολλοί συνάδελφοι έχουν ταξιδέψει από όλη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, για να έρθουν στην Αθήνα σήμερα με σκοπό να συζητήσουμε ένα κρίσιμο θέμα που σχετίζεται με την πανδημία: τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη ψυχική υγεία, και τις δράσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση αυτών των επιπτώσεων.

Στην Ελλάδα, ο λαός μας και η Κυβέρνησή μας, από κοινού, έχουν καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19.

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας, πήραμε αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, καθώς και της κοινωνίας μας από την απειλή της COVID-19.

Ενωμένοι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα με τρόπο που έκανε την Ελλάδα ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια.

Μια χώρα που επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω.

Και αυτό το Διεθνές Συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να μη μείνει κανείς πίσω.

Αυτό επιτεύχθηκε σε στενή συνεργασία με τον ΠΟΥ Ευρώπης και τον αγαπητό μας φίλο, Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ. Hans Kluge και, φυσικά, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεργασία η οποία απέδωσε καρπούς.

Αυτή είναι η κατεύθυνση που ακολουθήσαμε από την πρώτη κιόλας μέρα, στο δρόμο που υπέδειξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19, οι εργαζόμενοι

Τελευταία τροποποίηση στις 22/07/2021 - 11:24
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οικογένειες με εμβολιασμένα και μη μέλη: Έτσι προστατευόμαστε σωστά, οδηγίες του CDC
Οικογένειες με εμβολιασμένα και μη μέλη: Έτσι προστατευόμαστε σωστά, οδηγίες του CDC 22 Ιουλίου 2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) 22 Ιουλίου 2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί το μποτιλιάρισμα βλάπτει την υγεία μας - Τι δείχνουν μελέτες
Υγεία
17/02/2026 - 11:00

Γιατί το μποτιλιάρισμα βλάπτει την υγεία μας - Τι δείχνουν μελέτες

Ζαχαρούχα ποτά και άγχος στους εφήβους: Η ανησυχητική σύνδεση
Διατροφή
17/02/2026 - 09:03

Ζαχαρούχα ποτά και άγχος στους εφήβους: Η ανησυχητική σύνδεση

Η παγίδα του να είσαι υπερβολικά ανεξάρτητος - Γιατί σαμποτάρει την υγεία και τις σχέσεις μας
Ψυχική Υγεία
16/02/2026 - 14:00

Η παγίδα του να είσαι υπερβολικά ανεξάρτητος - Γιατί σαμποτάρει την υγεία και τις σχέσεις μας

Η χρήση κινητών στην πρώιμη εφηβεία συνδέεται με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Ψυχική Υγεία
12/02/2026 - 13:00

Η χρήση κινητών στην πρώιμη εφηβεία συνδέεται με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας

Βαρτζόπουλος: Η ψυχική υγεία ως πυλώνας δημόσιας πολιτικής και κοινωνικής συνοχής
Πολιτική Υγείας
30/01/2026 - 11:57

Βαρτζόπουλος: Η ψυχική υγεία ως πυλώνας δημόσιας πολιτικής και κοινωνικής συνοχής

Ψυχική υγεία των μαμάδων στην Ευρώπη: Το βαρύ τίμημα της μητρότητας σε καριέρα και ισορροπία ζωής
Ψυχική Υγεία
28/01/2026 - 09:00

Ψυχική υγεία των μαμάδων στην Ευρώπη: Το βαρύ τίμημα της μητρότητας σε καριέρα και ισορροπία ζωής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Το σώμα μπορεί να προειδοποιεί και 15 χρόνια πριν από τη διάγνωση
Υγεία
23/02/2026 - 12:04
Σαρακοστή: Μέρες χωρίς κρέας αλλά με πάμπολλες υγιεινές διατροφικές επιλογές
Διατροφή
23/02/2026 - 11:26
Καθαρά Δευτέρα 2026: «Αμόλα καλούμπα» με οδηγίες από τον ΑΔΜΗΕ για ένα ασφαλές πέταγμα χαρταετού
Επικαιρότητα
23/02/2026 - 09:41
Σε πειραματικό στάδιο super εμβόλιο που θα προστατεύει από ιούς, βακτήρια και αλλεργίες
Υγεία
22/02/2026 - 14:24
Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά
Πολιτική Υγείας
22/02/2026 - 14:04
Κινητοποιήσεις ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ για την αναβολή στη θητεία των ειδικευόμενων γιατρών
Επικαιρότητα
22/02/2026 - 13:43
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ για τα εμπόδια στην προσβασιμότητα - «Θύματα στο βωμό του κέρδους»
Patient Talk
21/02/2026 - 13:27
Ξεψύχησε το δίχρονο αγοράκι στο οποίο είχε μεταμοσχευθεί «καμένη» καρδιά στην Ιταλία
Επικαιρότητα
21/02/2026 - 13:12
Σαρακοστή προ των πυλών: Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία και... τι συμβαίνει μόλις μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της!
Διατροφή
21/02/2026 - 12:58
Τοκατλίδη: «Το ΙΦΕΤ εγγυάται ότι κανείς ασθενής δεν θα μείνει ακάλυπτος επειδή το φάρμακό του είναι σε έλλειψη»
Pharma Policy
21/02/2026 - 12:39
Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23
To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00
Σπάνια νοσήματα: Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης φέρνει επανάσταση στη διάγνωση
Digital Health
20/02/2026 - 16:30
Πατρικό φίλτρο: Ερευνητές εντόπισαν γονίδιο που καθορίζει το στυλ πατρικής συμπεριφοράς
Ψυχική Υγεία
20/02/2026 - 15:30
Μέντα, ευκάλυπτος και τσίλι μπορούν συνεργατικά να κάνουν θαύματα κατά της φλεγμονής στα κύτταρα
Διατροφή
20/02/2026 - 14:30
Χρόνια έλκη: Νέα θεραπευτική ελπίδα με τζελ που εξασφαλίζει οξυγόνωση του ιστού
Υγεία
20/02/2026 - 13:28
ECDC: Μειωμένος ο κίνδυνος έκθεσης σε σερεουλίδη μετά τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 12:19
Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22
Πιο κοντά σε ρινικό εμβόλιο που υπόσχεται προστασία από Covid, γρίπη και αλλεργίες
Υγεία
20/02/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση μια συχνής διαταραχής του γαστρεντερικού
Health Talk
20/02/2026 - 09:34
Έφυγε σε ηλικία 53 ετών εξαιτίας αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ο “McSteamy” του Grey's Anatomy
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 08:22
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17
ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38
Νέο επιχειρηματικό σχήμα στο χονδρεμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
20/02/2026 - 00:14
Λαϊκό Νοσοκομείο: Αγιασμός για την υπό κατασκευή ογκολογική κλινική με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 23:51
Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24
Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59
Ψηφιακή Υγεία: Προκλήσεις και λύσεις για την Ελλάδα - Ενημερωτική εκδήλωση του Health Hub
Digital Health
19/02/2026 - 22:27
Αβεβαιότητες και ερωτήματα για το μέλλον του σχεδίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 21:52

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέντα, ευκάλυπτος και τσίλι μπορούν συνεργατικά να κάνουν θαύματα κατά της φλεγμονής στα κύτταρα
Διατροφή
20/02/2026 - 14:30
Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23
Σαρακοστή προ των πυλών: Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία και... τι συμβαίνει μόλις μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της!
Διατροφή
21/02/2026 - 12:58
Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά
Πολιτική Υγείας
22/02/2026 - 14:04
Σπάνια νοσήματα: Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης φέρνει επανάσταση στη διάγνωση
Digital Health
20/02/2026 - 16:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo