ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αντιδράσεις της ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών

Πολιτική Υγείας
Οι αντιδράσεις της ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών
Το μεγαλύτερο ποσοστό των υγειονομικών έχει ήδη εμβολιαστεί σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ αλλά και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στο news4health.gr. Οι περισσότεροι υγειονομικοί δηλαδή με τη θέλησή τους έχουν κάνει τα σωτήρια τσιμπήματα τα οποία σήμερα όσοι απομένουν καλούνται να τα κάνουν υποχρεωτικά.
Τρίτη, 13/07/2021 - 19:00
— Photo: INTIME
Γιώργος Παπαϊωάννου, Αγγελική Μαξούρη Γιώργος Παπαϊωάννου, Αγγελική Μαξούρη

Η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις απόψεις της για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχαήλ Γιαννάκος, τονίζοντας ότι οι υγειονομικοί στοχοποιούνται από την κυβέρνηση χωρίς λόγο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σήμερα υπάρχει αναστάτωση στο υγειονομικό προσωπικό μετά την εξειδίκευση των μέτρων από την κυβέρνηση.

«H αναταραχή αυτή υπάρχει όχι γιατί είναι κανείς αρνητής του εμβολίου, αλλά επειδή θεωρούμε ότι μας στοχοποιεί η κυβέρνηση άνευ λόγου και αιτίας και χωρίς κανένα επιδημιολογικό κριτήριο» είπε ο Μιχάλης Γιάννάκος.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος: «Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει νοσοκομειακή διασπορά του ιού, ούτε μικρή ή μεγάλη εστία στο υγειονομικό προσωπικό καθότι τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και ταυτόχρονα στον εμβολιασμό συμμετείχαμε σε ποσοστό 90% αν συνυπολογίσει κανείς τους έχοντες φυσική ανοσία, και τους έχοντες κλείσει ραντεβού για εμβόλιο και περιμένουν είτε την πρώτη είτε την δεύτερη δόση».

Δίνεται η λάθος εικόνα στους πολίτες για τους υγειονομικούς

Όπως έχει ήδη υπογραμμίσει ο κ. Γιαννάκος η απόφαση αυτή για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γίνεται για λόγους εντυπώσεων και επειδή δεν έχει προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στους πολίτες. Όπως τόνισε «η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί στους πολίτες αρνητικά αντανακλαστικά όταν βλέπουν ότι το υγειονομικό προσωπικό να εξαναγκάζεται να εμβολιαστεί με αυτό τον τρόπο ενώ επί της ουσίας το έχουν κάνει όλοι επειδή το θέλουν».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο παύουν οι υγειονομικοί να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τον λαό καθώς βγαίνει η εικόνα προς τα έξω ότι εξαναγκάστηκαν να κάνουν το εμβόλιο και αυτό είναι λάθος. Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι οι υγειονομικοί προσκαλούν τον λαό και τους πολίτες να κάνουν τον εμβόλιο για το καλό τους και ότι και οι ίδιοι με τη θέλησή τους έχουν κάνει το εμβόλιο προτού η κυβέρνηση πάρει αυτή την απόφαση.

«Μέχρι το τέλος του Αυγούστου βλέποντας την πορεία των εμβολιασμών το υγειονομικό προσωπικό θα έχει εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις απόψεις της για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γιατί θα αναστατώσει την λειτουργία της Δημόσιας Υγείας».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν πολλοί αγανακτισμένοι συνάδελφοι που εμβολιάστηκαν που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Όπως είπε θεωρούν ότι μας κουνάνε το δάχτυλο εκεί που μας χειροκροτούσαν. Δεν μας δίνουν το επίδομα, δεν προχωρούν στην ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και παρόλο που εμβολιαστήκαμε πάλι μας στοχοποιούν εν αντιθέσει με άλλες κοινωνικές ομάδες όπως οι ιερείς οι οποίοι συμμετείχαν κατά 25% στον εμβολιασμό και κηρύττουν από τον άμβωνα να μη εμβολιάζεται ο κόσμος και δεν τηρούν τα μέτρα. Εκεί για λόγους πολιτικούς κόστους δεν κάνουν τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε στο news4health ότι περιμένει από την Πολιτεία να διορθώσει τα εξής από εδώ και πέρα:

  • Να λυθούν οι παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας
  • Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση
  • και να υπολογίζει περισσότερο το υγειονομικό προσωπικό και αιτήματά μας.

Παγώνη: Ο εμβολιασμός των υγειονομικών πρέπει να ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωσης Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς), Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας τα μέτρα περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς είπε: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς, την οικογένειά τους και τον εαυτό τους να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, έως τις 1 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση όλο το υγειονομικό προσωπικό, διοικητικό και λοιπό στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι πρέπει αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, στα τέλη Ιουλίου. «Έτσι, θα μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι και το τέλος Αυγούστου το τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε μέχρι το 80%» συμπλήρωσε. Η κ. Παγώνη ανέφερε, πάντως, ότι μέχρι σήμερα το 93,2% των νοσοκομειακών γιατρών έχει εμβολιαστεί. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ για τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό, το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 80%.

Όσον αφορά σε όσους εργάζονται σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων είπε ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν, διότι οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται εκεί δεν πρέπει να νοσήσουν και να βρεθούν στις ΜΕΘ, καθώς αποτελούν άτομα μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα.

Παπανικολάου: Στη σφαίρα του επικοινωνιακού ντόρου οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) ο κ. Παπανικολάου χαρακτήρισε όλες τις σημερινές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού «αόριστες» και υποστήριξε ότι ανήκουν στη «σφαίρα του επικοινωνιακού ντόρου παρά της ουσίας».

Ο Παπανικολάου τόνισε ότι είναι το τελευταίο θέμα που τους απασχολεί αυτή τη στιγμή, διότι σχεδόν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με στοιχεία που μας ανέφερε πάνω από το 92% του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ είναι εμβολιασμένο και αυτό το ποσοστό φτάνει σχεδόν το 100% αν αναλογιστούμε ότι οι υπόλοιποι έχουν νοσήσει. Επίσης, όπως διευκρινίζει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 έχασαν τη ζωή τους 30 υγιειονομικοί όλων των κλάδων από την αρχή της πανδημίας. Μετά τον Φεβρουάριο του 2021, όμως, ο ίδιος γνωρίζει μόνο έναν υγειονομικό θανάτου μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

«Για τους ελάχιστους αρνητές των εμβολίων που επηρεάζονται από συγκεκριμένες ανορθολογιστικές ακροδεξιές φωνές, θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε. Όχι για να εξαφανιστεί η μετάδοση αλλά για να αποφευχθεί μία σοβαρή λοίμωξη με COVID-19»

Ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ εξέφρασε επίσης την ενόχληση του για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που προανήγγειλε ο κ. Κικίλιας για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάζονται.

«Ακόμα περιμένουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες περί προσλήψεων, τις οποίες έχουμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 για να καλυφθούν τα τραγικά κενά προσωπικού, στα κέντρα Υγείας και του ΕΚΑΒ.

Κραυγή αγωνίας για την 3η δόση

Ο κ. Παπανικολάου μετέφερε παράλληλα την αγωνία των νοσοκομειακών γιατρών να μάθουν για την ανάγκη ή όχι εμβολιασμού τους με μία 3η αναμνηστική δόση. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως και οι υπόλοιποι υγειονομικοί ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν και επιθυμούν να γνωρίζουν αν η προστασία τους από τις 2 δόσεις επαρκεί ή θα χρειαστεί η λήψη μιας τρίτης δόσης.

Γι΄αυτό ζητούν άμεσα ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμού με τρίτη δόση.

Καταγγελία για απαράδεκτες αυταρχικές συμπεριφορές από Διοικητές νοσοκομείων

Τέλος, ο Γ.Γ της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλει μέσω του news4Health, απαράδεκτες αυταρχικές συμπεριφορές από διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών ενάντια σε γιατρούς που είχαν αρρωστήσει πριν τον εμβολιασμό, νοσηλεύτηκαν και σήμερα ακόμα βιώνουν τις επιπτώσεις του συνδρόμου LONG COVID.

«Οι διοικητές των νοσοκομείων και των ΥΠΕ εξαντλούν όλη την αυστηρότητα ενάντια σε αυτούς τους γιατρούς που βιώνουν τα συμπτώματα του συνδρόμου, βάζοντας τους να εφημερεύουν μέρα παρά μέρα» είπε ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13/07/2021 - 21:40
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
  • ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
  • ΠΑΓΩΝΗ
  • ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΙΝΑΠ
  • ΠΟΕΔΗΝ
  • ΟΕΝΓΕ
  • ΕΜΒΟΛΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης του κορονοϊού: Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη με 3ψηφιο αριθμό κρουσμάτων
Ο χάρτης του κορονοϊού: Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη με 3ψηφιο αριθμό κρουσμάτων 13 Ιουλίου 2021
Κικίλιας: Η χώρα απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί 14 Ιουλίου 2021
Κικίλιας: Η χώρα απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΝΑΠ: Απλήρωτοι για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί
Επικαιρότητα
23/03/2026 - 23:23

ΕΙΝΑΠ: Απλήρωτοι για τις εφημερίες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί

Γιατί το ξέσπασμα της μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια
Πολιτική Υγείας
23/03/2026 - 16:17

Γιατί το ξέσπασμα της μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ προετοιμαζόταν εδώ και χρόνια

Μηνιγγίτιδα: Νεκρός εργαζόμενος σε πυρηνικό εργοστάσιο, στη Νορμανδία
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 14:36

Μηνιγγίτιδα: Νεκρός εργαζόμενος σε πυρηνικό εργοστάσιο, στη Νορμανδία

Εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας: «Ο Γεωργιάδης μαγείρεψε τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία της ΟΕΝΓΕ»
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 03:42

Εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας: «Ο Γεωργιάδης μαγείρεψε τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία της ΟΕΝΓΕ»

Συστάσεις του ΕΟΔΥ για ταξιδιώτες προς την Ινδία - Προσοχή σε συγκεκριμένο αντιλυσσικό εμβόλιο
Υγεία
19/03/2026 - 07:21

Συστάσεις του ΕΟΔΥ για ταξιδιώτες προς την Ινδία - Προσοχή σε συγκεκριμένο αντιλυσσικό εμβόλιο

ΠΟΕΔΗΝ για την πανυγειονομική κινητοποίηση: «Το ΕΣΥ κατάντησε ανθρωποδιώκτης για τους επαγγελματίες Υγείας»
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 03:37

ΠΟΕΔΗΝ για την πανυγειονομική κινητοποίηση: «Το ΕΣΥ κατάντησε ανθρωποδιώκτης για τους επαγγελματίες Υγείας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Σάββατο 28 Μαρτίου το 8ο πανελλήνιο συνέδριο της ΡευΜΑζην
Patient Talk
27/03/2026 - 00:11
Τέσσερις στους πέντε κτηνιάτρους ζητούν υποστήριξη για την ψυχική τους υγεία και ευημερία
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 23:22
«Θέλω να πάψω να υποφέρω» - 25χρονη τετραπληγική υποβλήθηκε σε ευθανασία κόντρα στην οικογένειά της
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 22:57
Συγκίνηση στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Ο ΕΕΣ κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα επισήμων και κόσμου
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 22:34
Το πνευμονογαστρικό νεύρο μπορεί να είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ
Υγεία
26/03/2026 - 22:02
Επτά τρόφιμα που πρέπει να έχουν μόνιμη θέση στο τραπέζι μας
Διατροφή
26/03/2026 - 21:08
Αντίδραση της Google σε δικαστική απόφαση για τον εθισμό ανήλικης
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 20:44
«Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης»: Η πρωτοβουλία που φέρνει την πρόληψη στην ελληνική περιφέρεια
Υγεία
26/03/2026 - 20:21
EFPIA: Κίνδυνοι για ασθενείς και εταιρείες από τους περιορισμούς στη χρήση των PFAS
Pharma Policy
26/03/2026 - 20:03
Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών online: «Όχι» του ευρωκοινοβουλίου στην παράταση της εθελοντικής ανίχνευσης
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 19:37
Άμεση ανάκληση αράπικου φυστικιού από τον ΕΦΕΤ
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 19:21
Άσθμα και αλλεργίες την άνοιξη: Συμπτώματα, ποιότητα ζωής και σύγχρονες θεραπείες
Health Talk
26/03/2026 - 19:03
Επιθετικές περικοπές δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη από τις φαρμακοβιομηχανίες
Pharma News
26/03/2026 - 18:39
Η πρώτη πλήρως ρομποτική επέμβαση «Beyond-TME» στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
26/03/2026 - 18:03
Επιστολή ΙΣΑ σε Καρποδίνη για την άμεση αποπληρωμή οφειλών από το πρόγραμμα «Δοξιάδη»
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 17:46
Η χρήση των δεδομένων υγείας στο επίκεντρο της Athens Digital Health Week 2026
Digital Health
26/03/2026 - 17:29
Roche Hellas: Οι καινοτόμες θεραπείες έχουν συμβάλει κατά 35% στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής
Pharma News
26/03/2026 - 16:52
Πράσινο φως από τον FDA δόσης τριπλάσιας της ανώτατης για το GLP-1 φάρμακο της Novo Nordisk
Pharma News
26/03/2026 - 16:19
Προσωπικοί βοηθοί σε 1.500 ΑμεΑ και ανακαινίσεις δομών δημόσιας υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 16:01
Γρίπη των πτηνών: Καθησυχαστικές οι υγειονομικές Αρχές για το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 15:03
Θεραπεία PRP στον κόλπο υπόσχεται βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας
Υγεία
26/03/2026 - 15:00
Καρκίνος του μαστού: Τα εμφυτεύματα με πολυουρεθάνη μειώνουν τον κίνδυνο επιπλοκών
Υγεία
26/03/2026 - 14:00
Πώς επιδρά η νηστεία στον οργανισμό μας - Τι έδειξε ελληνική έρευνα
Διατροφή
26/03/2026 - 13:34
ΠΟΥ:Ενθαρρυντική πρόοδος στις πολιτικές υγείας χωρίς αποκλεισμούς για πρόσφυγες και μετανάστες
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 13:17
Φάρμακα που λαμβάνονται πιο εύκολα από τα παιδιά χάρη στην 3D τεχνολογία και το βρεφικό γάλα
Υγεία
26/03/2026 - 13:00
Οι πιο συχνές εκσπερματίσεις φαίνεται να ενισχύουν την ανδρική γονιμότητα
Υγεία
26/03/2026 - 12:00
Γεωργιάδης για ελλείψεις φαρμάκων: Λιγότερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Ασπίδα η ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
26/03/2026 - 11:00
Η διαδικασία της μαγειρικής μειώνει τον κίνδυνο άνοιας στους ηλικιωμένους
Υγεία
26/03/2026 - 10:00
Επιστολή επαγγελματιών υγείας προς τους ευρωβουλευτές: Αρνούμαστε να γίνουμε όργανα εκτέλεσης απελάσεων
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 08:54
Η αργία που «σπάει» την εβδομάδα: Δώρο ή παγίδα για την ψυχική μας υγεία;
Ψυχική Υγεία
25/03/2026 - 08:58

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα: Σύνδεση με προβλήματα γονιμότητας και ανάπτυξης του εμβρύου
Διατροφή
24/03/2026 - 10:00
Εντυπωσιακή μείωση του κινδύνου άνοιας σε μεσήλικες που καταναλώνουν περισσότερο κρέας
Διατροφή
24/03/2026 - 13:00
Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η διατροφική αξία του πατροπαράδοτου πιάτου της 25ης Μαρτίου
Διατροφή
24/03/2026 - 16:27
Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας
Υπηρεσίες Υγείας
24/03/2026 - 15:38
Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 17:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo