ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αντιδράσεις της ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών

Πολιτική Υγείας
Οι αντιδράσεις της ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των υγειονομικών
Το μεγαλύτερο ποσοστό των υγειονομικών έχει ήδη εμβολιαστεί σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ αλλά και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στο news4health.gr. Οι περισσότεροι υγειονομικοί δηλαδή με τη θέλησή τους έχουν κάνει τα σωτήρια τσιμπήματα τα οποία σήμερα όσοι απομένουν καλούνται να τα κάνουν υποχρεωτικά.
Τρίτη, 13/07/2021 - 19:00
— Photo: INTIME
Γιώργος Παπαϊωάννου, Αγγελική Μαξούρη Γιώργος Παπαϊωάννου, Αγγελική Μαξούρη

Η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις απόψεις της για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχαήλ Γιαννάκος, τονίζοντας ότι οι υγειονομικοί στοχοποιούνται από την κυβέρνηση χωρίς λόγο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σήμερα υπάρχει αναστάτωση στο υγειονομικό προσωπικό μετά την εξειδίκευση των μέτρων από την κυβέρνηση.

«H αναταραχή αυτή υπάρχει όχι γιατί είναι κανείς αρνητής του εμβολίου, αλλά επειδή θεωρούμε ότι μας στοχοποιεί η κυβέρνηση άνευ λόγου και αιτίας και χωρίς κανένα επιδημιολογικό κριτήριο» είπε ο Μιχάλης Γιάννάκος.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος: «Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Δεν υπάρχει νοσοκομειακή διασπορά του ιού, ούτε μικρή ή μεγάλη εστία στο υγειονομικό προσωπικό καθότι τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και ταυτόχρονα στον εμβολιασμό συμμετείχαμε σε ποσοστό 90% αν συνυπολογίσει κανείς τους έχοντες φυσική ανοσία, και τους έχοντες κλείσει ραντεβού για εμβόλιο και περιμένουν είτε την πρώτη είτε την δεύτερη δόση».

Δίνεται η λάθος εικόνα στους πολίτες για τους υγειονομικούς

Όπως έχει ήδη υπογραμμίσει ο κ. Γιαννάκος η απόφαση αυτή για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γίνεται για λόγους εντυπώσεων και επειδή δεν έχει προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στους πολίτες. Όπως τόνισε «η κίνηση αυτή της κυβέρνησης δημιουργεί στους πολίτες αρνητικά αντανακλαστικά όταν βλέπουν ότι το υγειονομικό προσωπικό να εξαναγκάζεται να εμβολιαστεί με αυτό τον τρόπο ενώ επί της ουσίας το έχουν κάνει όλοι επειδή το θέλουν».

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο παύουν οι υγειονομικοί να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τον λαό καθώς βγαίνει η εικόνα προς τα έξω ότι εξαναγκάστηκαν να κάνουν το εμβόλιο και αυτό είναι λάθος. Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι οι υγειονομικοί προσκαλούν τον λαό και τους πολίτες να κάνουν τον εμβόλιο για το καλό τους και ότι και οι ίδιοι με τη θέλησή τους έχουν κάνει το εμβόλιο προτού η κυβέρνηση πάρει αυτή την απόφαση.

«Μέχρι το τέλος του Αυγούστου βλέποντας την πορεία των εμβολιασμών το υγειονομικό προσωπικό θα έχει εμβολιαστεί. Η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις απόψεις της για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γιατί θα αναστατώσει την λειτουργία της Δημόσιας Υγείας».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν πολλοί αγανακτισμένοι συνάδελφοι που εμβολιάστηκαν που αντιδρούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Όπως είπε θεωρούν ότι μας κουνάνε το δάχτυλο εκεί που μας χειροκροτούσαν. Δεν μας δίνουν το επίδομα, δεν προχωρούν στην ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και παρόλο που εμβολιαστήκαμε πάλι μας στοχοποιούν εν αντιθέσει με άλλες κοινωνικές ομάδες όπως οι ιερείς οι οποίοι συμμετείχαν κατά 25% στον εμβολιασμό και κηρύττουν από τον άμβωνα να μη εμβολιάζεται ο κόσμος και δεν τηρούν τα μέτρα. Εκεί για λόγους πολιτικούς κόστους δεν κάνουν τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε στο news4health ότι περιμένει από την Πολιτεία να διορθώσει τα εξής από εδώ και πέρα:

  • Να λυθούν οι παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας
  • Η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση
  • και να υπολογίζει περισσότερο το υγειονομικό προσωπικό και αιτήματά μας.

Παγώνη: Ο εμβολιασμός των υγειονομικών πρέπει να ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωσης Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς), Ματίνα Παγώνη, σχολιάζοντας τα μέτρα περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς είπε: «Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς, την οικογένειά τους και τον εαυτό τους να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας, έως τις 1 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση όλο το υγειονομικό προσωπικό, διοικητικό και λοιπό στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι πρέπει αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, στα τέλη Ιουλίου. «Έτσι, θα μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι και το τέλος Αυγούστου το τείχος ανοσίας που χρειαζόμαστε μέχρι το 80%» συμπλήρωσε. Η κ. Παγώνη ανέφερε, πάντως, ότι μέχρι σήμερα το 93,2% των νοσοκομειακών γιατρών έχει εμβολιαστεί. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ για τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό, το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 80%.

Όσον αφορά σε όσους εργάζονται σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων είπε ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν, διότι οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται εκεί δεν πρέπει να νοσήσουν και να βρεθούν στις ΜΕΘ, καθώς αποτελούν άτομα μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα.

Παπανικολάου: Στη σφαίρα του επικοινωνιακού ντόρου οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) ο κ. Παπανικολάου χαρακτήρισε όλες τις σημερινές εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού «αόριστες» και υποστήριξε ότι ανήκουν στη «σφαίρα του επικοινωνιακού ντόρου παρά της ουσίας».

Ο Παπανικολάου τόνισε ότι είναι το τελευταίο θέμα που τους απασχολεί αυτή τη στιγμή, διότι σχεδόν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με στοιχεία που μας ανέφερε πάνω από το 92% του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ είναι εμβολιασμένο και αυτό το ποσοστό φτάνει σχεδόν το 100% αν αναλογιστούμε ότι οι υπόλοιποι έχουν νοσήσει. Επίσης, όπως διευκρινίζει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 έχασαν τη ζωή τους 30 υγιειονομικοί όλων των κλάδων από την αρχή της πανδημίας. Μετά τον Φεβρουάριο του 2021, όμως, ο ίδιος γνωρίζει μόνο έναν υγειονομικό θανάτου μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

«Για τους ελάχιστους αρνητές των εμβολίων που επηρεάζονται από συγκεκριμένες ανορθολογιστικές ακροδεξιές φωνές, θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε. Όχι για να εξαφανιστεί η μετάδοση αλλά για να αποφευχθεί μία σοβαρή λοίμωξη με COVID-19»

Ο Γ.Γ. της ΟΕΝΓΕ εξέφρασε επίσης την ενόχληση του για τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που προανήγγειλε ο κ. Κικίλιας για όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάζονται.

«Ακόμα περιμένουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες περί προσλήψεων, τις οποίες έχουμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 για να καλυφθούν τα τραγικά κενά προσωπικού, στα κέντρα Υγείας και του ΕΚΑΒ.

Κραυγή αγωνίας για την 3η δόση

Ο κ. Παπανικολάου μετέφερε παράλληλα την αγωνία των νοσοκομειακών γιατρών να μάθουν για την ανάγκη ή όχι εμβολιασμού τους με μία 3η αναμνηστική δόση. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως και οι υπόλοιποι υγειονομικοί ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν και επιθυμούν να γνωρίζουν αν η προστασία τους από τις 2 δόσεις επαρκεί ή θα χρειαστεί η λήψη μιας τρίτης δόσης.

Γι΄αυτό ζητούν άμεσα ενημέρωση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμού με τρίτη δόση.

Καταγγελία για απαράδεκτες αυταρχικές συμπεριφορές από Διοικητές νοσοκομείων

Τέλος, ο Γ.Γ της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλει μέσω του news4Health, απαράδεκτες αυταρχικές συμπεριφορές από διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών ενάντια σε γιατρούς που είχαν αρρωστήσει πριν τον εμβολιασμό, νοσηλεύτηκαν και σήμερα ακόμα βιώνουν τις επιπτώσεις του συνδρόμου LONG COVID.

«Οι διοικητές των νοσοκομείων και των ΥΠΕ εξαντλούν όλη την αυστηρότητα ενάντια σε αυτούς τους γιατρούς που βιώνουν τα συμπτώματα του συνδρόμου, βάζοντας τους να εφημερεύουν μέρα παρά μέρα» είπε ο ίδιος.

Τελευταία τροποποίηση στις 13/07/2021 - 21:40
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
  • ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
  • ΠΑΓΩΝΗ
  • ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΙΝΑΠ
  • ΠΟΕΔΗΝ
  • ΟΕΝΓΕ
  • ΕΜΒΟΛΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο χάρτης του κορονοϊού: Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη με 3ψηφιο αριθμό κρουσμάτων
Ο χάρτης του κορονοϊού: Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη με 3ψηφιο αριθμό κρουσμάτων 13 Ιουλίου 2021
Κικίλιας: Η χώρα απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί 14 Ιουλίου 2021
Κικίλιας: Η χώρα απέδειξε ότι όταν θέλει, μπορεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid μπορεί να αυξήσει πρόσκαιρα τον κίνδυνο έρπη ζωστήρα
Υγεία
19/12/2025 - 14:00

Οι ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid μπορεί να αυξήσει πρόσκαιρα τον κίνδυνο έρπη ζωστήρα

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί
Επικαιρότητα
16/12/2025 - 10:54

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σούπερ γρίπη στη Βρετανία: Τελικά πόσο επικίνδυνη και πρωτοφανής είναι;
Υγεία
15/12/2025 - 10:00

Σούπερ γρίπη στη Βρετανία: Τελικά πόσο επικίνδυνη και πρωτοφανής είναι;

Τέλος στον εμβολιασμό όλων των νεογέννητων κατά της ηπατίτιδας Β στις ΗΠΑ
Επικαιρότητα
06/12/2025 - 09:30

Τέλος στον εμβολιασμό όλων των νεογέννητων κατά της ηπατίτιδας Β στις ΗΠΑ

ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ: Αδιέξοδο στη συνάντηση με Βαρτζόπουλο για τις διώξεις κατά ψυχιάτρων
Επικαιρότητα
03/12/2025 - 13:08

ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ: Αδιέξοδο στη συνάντηση με Βαρτζόπουλο για τις διώξεις κατά ψυχιάτρων

Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα ξεκινάει κλινικές δοκιμές μέσα στο 2026
Υγεία
25/11/2025 - 08:42

Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα ξεκινάει κλινικές δοκιμές μέσα στο 2026

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το ζεστό μπάνιο στο δέρμα - Απλές συμβουλές για να τις αποφύγετε
Ομορφιά
21/12/2025 - 12:19
Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στη νευρολογική αποκατάσταση με επίκεντρο τον ασθενή!
Health Talk
21/12/2025 - 09:34
Όταν η άσκηση γίνεται «ασπίδα» του εγκεφάλου: Πώς προστατεύει τη μνήμη και τη σκέψη μας όσο μεγαλώνουμε
Υγεία
21/12/2025 - 08:19
Γεωργιάδης από Νέα Υόρκη: «Κοινωνικό αγαθό για όλους η υγεία - Απόλυτη ευθύνη του κράτους η παροχή»
Πολιτική Υγείας
21/12/2025 - 07:18
ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,7% των εγγεγραμμένων επαγγελματιών υγείας την περασμένη χρονιά
Πολιτική Υγείας
19/12/2025 - 22:00
Μιμείστε χωρίς να το καταλάβετε τους άλλους; Τι δείχνει για τον ψυχισμό σας
Ψυχική Υγεία
19/12/2025 - 21:00
Δωρεά μυελού των οστών: Τα πιο πολύτιμα δώρα είναι τα πιο απλά!
Υγεία
19/12/2025 - 20:00
Γάζα: Τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας εκκένωση για λόγους υγείας από το καλοκαίρι του 2024
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 19:00
Μην λογοκρίνεστε! Το βρίσιμο βελτιώνει τις επιδόσεις σύμφωνα με έρευνα
Ψυχική Υγεία
19/12/2025 - 18:00
Η καινοτομία μετασχηματίζει τη φροντίδα υγείας: Οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Υγεία
19/12/2025 - 17:00
Η πραγματική βιολογική μας ηλικία κρύβεται στα ...ούρα μας
Υγεία
19/12/2025 - 16:00
Αϋπνία και ένταση; Στο ντους χωρίς φως και γρήγορα!
Υγεία
19/12/2025 - 15:00
Οι ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου κατά της Covid μπορεί να αυξήσει πρόσκαιρα τον κίνδυνο έρπη ζωστήρα
Υγεία
19/12/2025 - 14:00
Επιτυχημένη διαδικασία δωρεάς οργάνων στο νοσοκομείο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 13:14
Πριγκίπισσα Μέτε- Μαρίτ της Νορβηγίας: Λίγο πριν τη μεταμόσχευση πνεύμονα λόγω πνευμονικής ίνωσης
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 13:00
Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις για οδοντικά εμφυτεύματα
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 12:00
ECDC για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσημάτα στην Ευρώπη: Κρίσιμα κενά στις πολιτικές ελέγχου και πρόληψης
Υπηρεσίες Υγείας
19/12/2025 - 11:00
Χρόνια φλεγμονή: Πώς στρες, διατροφή και περιβάλλον μας επηρεάζουν αθόρυβα
Health Talk
19/12/2025 - 10:02
Γεωργιάδης: Επαφές στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο για υγεία και αμερικανικές επενδύσεις
Πολιτική Υγείας
19/12/2025 - 09:25
Διατροφή: Κάν'το όπως οι Σκανδιναβοί για προστασία της καρδιάς και απώλεια βάρους
Διατροφή
19/12/2025 - 09:00
ΕΟΔΥ: Συστάσεις και μέτρα προστασίας κατά της «σούπερ γρίπης»
Υγεία
18/12/2025 - 19:43
Πώς το αγαπημένο μας εορταστικό ρόφημα μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά μας. Τι λένε οι ειδικοί
Διατροφή
18/12/2025 - 19:17
UNICEF: Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης για τα δικαιώματα των παιδιών
Επικαιρότητα
18/12/2025 - 18:49
ΕΦΕΤ: Οδηγός... επιβίωσης για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων στα εορταστικά τραπέζια
Διατροφή
18/12/2025 - 18:26
Γιατί οι άνθρωποι είναι κυρίως μονογαμικά όντα – Η επιστήμη έχει την (απρόσμενη) απάντηση
Επικαιρότητα
18/12/2025 - 17:48
Manager of the Year 2025 ο CFO της Lavipharm, Βασίλης Μπαλούμης
Pharma News
18/12/2025 - 17:21
Roche Hellas: Καινοτομία, οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Pharma News
18/12/2025 - 16:52
ΥΠΑΑΤ: Νέα ενίσχυση 26 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω ευλογιάς
Επικαιρότητα
18/12/2025 - 16:19
Η καθημερινή πρόσληψη πολυβιταμινών μπορεί να μειώσει την πίεση σε κάποιους ηλικιωμένους
Υγεία
18/12/2025 - 16:00
Η ΕΚΕ υποστηρίζει ενεργά το σχέδιο EU Safe Hearts Plan για την καρδιαγγειακή υγεία
Υγεία
18/12/2025 - 15:36

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χρόνια φλεγμονή: Πώς στρες, διατροφή και περιβάλλον μας επηρεάζουν αθόρυβα
Health Talk
19/12/2025 - 10:02
ECDC για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσημάτα στην Ευρώπη: Κρίσιμα κενά στις πολιτικές ελέγχου και πρόληψης
Υπηρεσίες Υγείας
19/12/2025 - 11:00
Διατροφή: Κάν'το όπως οι Σκανδιναβοί για προστασία της καρδιάς και απώλεια βάρους
Διατροφή
19/12/2025 - 09:00
Η καινοτομία μετασχηματίζει τη φροντίδα υγείας: Οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Υγεία
19/12/2025 - 17:00
Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής: Προσοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις για οδοντικά εμφυτεύματα
Επικαιρότητα
19/12/2025 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo