ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κικίλιας: To ΕΣΥ ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε και ενάντια σε κάθε πρόβλεψη

Πολιτική Υγείας
Κικίλιας: To ΕΣΥ ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε και ενάντια σε κάθε πρόβλεψη
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει, απέναντι στη σφοδρότερη πανδημία που έχει αντιμετωπίσει ο πλανήτης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη συνέντευξη.
Πέμπτη, 24/06/2021 - 11:20
— Photo: INTIME
Αγγελική Μαξούρη Αγγελική Μαξούρη

«Από τον Νοέμβριο του 2020, στο Υπουργείο Υγείας είχαμε ήδη καταρτίσει και παρουσιάσει δημοσίως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που διασφάλιζε τον γρήγορο και ασφαλή εμβολιασμό όλων. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, και συνεργαστήκαμε με τους συναρμόδιους φορείς» δήλωσε ο Β. Κικίλιας ερωτηθείς για το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Ο Υπουργός τόνισε ότι «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα συνεχίσει να αντέχει, απέναντι στη σφοδρότερη πανδημία που έχει αντιμετωπίσει ο πλανήτης. Δώσαμε και δίνουμε τη μάχη για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Από την πρώτη στιγμή της εξάπλωσης του κορονοϊού, θέσαμε ένα στόχο: Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την αναγκαία περίθαλψη, όχι μόνο για την Covid, αλλά και για όλα τα νοσήματα».

Και πρόσθεσε: «Το πετύχαμε με τη συνεργασία όλων: των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών Νοσοκομείων, των ιδιωτικών θεραπευτηρίων. Έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε περισσότερες από 1.500 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, όταν τον Ιούλιο του 2019 παραλάβαμε 557. Προσλάβαμε πάνω από 10.000 υγειονομικούς, μέσα στην πανδημία, εκ των οποίων πάνω από 4.000 νοσηλευτές θα μονιμοποιηθούν» δήλωσε στον Ελληνικό Κήρυκα,

Όλα αυτά έγιναν σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, που μόνο σε καλή κατάσταση δεν ήταν. Το Ε.Σ.Υ. μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, βαθιά ύφεση και μέτρα λιτότητας ήταν από κάθε άποψη ένα αδύναμο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Υποδομές, τόσο κτιριακά όσο και σε εξοπλισμό σύγχρονων μηχανημάτων, όπως και ανθρώπινο δυναμικό ως προς την επάρκεια γιατρών και κυρίως νοσηλευτών, υπολείπονταν του μέσου ευρωπαϊκού όρου. Αυτό το Σύστημα Υγείας, ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε και ενάντια σε κάθε πρόβλεψη, επέδειξε εξαιρετική αντοχή, πολύ μεγαλύτερη από κραταιά συστήματα Υγείας άλλων χωρών.

Πλέον, ακόμα και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια μεγάλη αποδοχή των υπηρεσιών του Ε.Σ.Υ., μια σημαντική εμπιστοσύνη – στις τελευταίες μάλιστα δημοσκοπήσεις το Ε.Σ.Υ. είναι 2ο στην εμπιστοσύνη των πολιτών για πρώτη φορά, πίσω από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, σε ερώτηση για το πολυπόθητο τείχος ανοσίας το καλοκαίρι και την Επιχείρηση Ελευθερίας τόνισε:

«Από τον Νοέμβριο του 2020, στο Υπουργείο Υγείας είχαμε ήδη καταρτίσει και παρουσιάσει δημοσίως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που διασφάλιζε τον γρήγορο και ασφαλή εμβολιασμό όλων των συμπολιτών μας. Τα Νοσοκομεία μας, τα Κέντρα Υγείας, οι υγειονομικοί μας, το δίκτυο διακίνησης και αποθήκευσης των εμβολίων, όλα ήταν έτοιμα αρκετό καιρό πριν φτάσουν στη χώρα μας τα πρώτα εμβόλια. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη, και συνεργαστήκαμε με τους συναρμόδιους φορείς, όπως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η επιτυχία της Επιχείρησης «Ελευθερία» συνίσταται στην πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και φυσικά στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους υγειονομικούς μας στα εμβολιαστικά κέντρα που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους και με επαγγελματισμό και χαμόγελο εμβολιάζουν ημερησίως περισσότερους από 100.000 πολίτες. Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνουμε μια νέα κουλτούρα στον τρόπο που το Κράτος προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πολίτη.

Όσον αφορά τη στρατηγική μας, όσα εμβόλια έρχονται, μπαίνουν κατευθείαν στις εμβολιαστικές γραμμές και ο κόσμος εμβολιάζεται άμεσα. Επομένως, ναι, πιστεύω ότι εκτός απροόπτου και αν οι παραδόσεις των εταιρειών γίνουν με βάση τον προγραμματισμό, μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να χτίσουμε ένα ικανοποιητικό «τείχος ανοσίας». Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας: μάσκες, αποστάσεις και πλύσιμο των χεριών.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε και για την ανταπόκριση του κόσμου σε ό,τι αφορά τα μέτρα και τόνισε ότι στην πλειοψηφία ο κόσμος τήρησε τα μέτρα. Όπως είπε ο ίδιος:

«Οι 15 μήνες είναι μια πάρα πολύ μεγάλη χρονική περίοδος. Είναι πολύ επίπονο και ψυχοφθόρο για τον οποιοδήποτε – πολλώ δε μάλλον για τους νέους ανθρώπους που «βράζει το αίμα τους» - να μένει για πάνω από 1 χρόνο κλεισμένος στο σπίτι του, να μην μπορεί να δει τα αγαπημένα του πρόσωπα, να τα αγκαλιάσει και να τα φιλήσει, να μην έχει καμία επιλογή διασκέδασης, να πρέπει να εργάζεται από το σπίτι ή να αποκοπεί από το σχολικό περιβάλλον και να παρακολουθεί μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα ο κόσμος, στη συντριπτική του πλειονότητα, πειθάρχησε στα μέτρα. Και θέλω για μια ακόμη φορά να τον ευχαριστήσω για αυτό» είπε.

Και πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας, φυσικά κάναμε και κάνουμε ενημερωτικές καμπάνιες στις οποίες συμμετείχαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες, όπως πρώην συναθλητές μου, τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την καθοριστική συμβολή τους, αλλά η λέξη-κλειδί που απαντά στην ερώτησή σας είναι αυτό που λέμε οι Έλληνες «φιλότιμο».

Ο Έλληνας δεν πειθάρχησε επειδή υπήρχε η «δαμόκλειος σπάθη» των ελέγχων και των προστίμων, αλλά για να προστατεύσει, όχι τόσο τον εαυτό του, αλλά τους αγαπημένους του. Τον παππού και την γιαγιά του, τους γονείς του, όσους έπασχαν από νοσήματα που τους έκαναν ακόμα περισσότερο ευάλωτους στη νόσο.

Επομένως, ναι, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους συμπολίτες μου, ειδικά όταν αναλογίζομαι ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο κόσμος δεν πειθαρχούσε και ξεσηκωνόταν κατά των μέτρων από τις αρχές του περασμένου φθινοπώρου» είπε.

Για να προσθέσει ότι: «Τώρα βρισκόμαστε σε μια φάση που προχωρούν οι εμβολιασμοί, ήρθε το καλοκαίρι, ανέβηκαν οι θερμοκρασίες και καταγράφεται σαφής πτώση των κρουσμάτων. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η πανδημία είναι ακόμα εδώ.

Μου δίνετε όμως την ευκαιρία να πω κάτι ακόμα. Εκείνο το παλιό ρητό των γονιών μας «Υγεία πάνω απ’ όλα» απέκτησε ξαφνικά εντελώς διαφορετικό ειδικό βάρος. Έγινε ένα κυριολεκτικό και καθολικό αξίωμα, καθώς ένας κορονοϊός, ο SARS-CoV-2 ανέτρεψε τις ζωές όλων μας σε όλο τον πλανήτη.

Και σίγουρα η Ιστορία του Κόσμου έχει επιβεβαιώσει ότι μέσα σε συνθήκες κρίσεων ξεφυτρώνουν χώρες, μικρές σε μέγεθος και αδύναμες οικονομικά, που κάνουν «άλματα» στο «κουλουάρ» της διαδρομής τους». δήλωσε.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στον Σωτήρη Τσιόδρα τονίζοντας ότι «αν όμως η πανδημία ήταν βιβλίο, ο Σωτήρης Τσιόδρας θα ήταν ένα ξεχωριστό και πολύ όμορφο, συγκινητικό κεφάλαιο. Του οφείλω, όλοι του οφείλουμε, πολλά».

Επίσης, ο Υπουργός τόνισε ότι και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που είναι διορισμένη ολόκληρη από την προηγούμενη Κυβέρνηση, από τον κύριο Ξανθό είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. ΄Οπως είπε ο ο ίδιος: «Η Επιτροπή της κυρίας Θεοδωρίδου που είναι χρόνια παιδίατρος, εμβολιάστρια, κορυφαία γιατρός στον χώρο, και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι, έχουν διοριστεί από την προηγούμενη διακυβέρνηση. Τους κράτησα όλους».

Τελευταία τροποποίηση στις 24/06/2021 - 12:02
  • ΚΙΚΙΛΙΑΣ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΕΣΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά είναι τα self test που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ - Επικαιροποιημένος κατάλογος
Αυτά είναι τα self test που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ - Επικαιροποιημένος κατάλογος 24 Ιουνίου 2021
Σταϊκούρας: Σημαντικά αυξημένες οι δαπάνες για την Υγεία 24 Ιουνίου 2021
Σταϊκούρας: Σημαντικά αυξημένες οι δαπάνες για την Υγεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Υγεία
12/02/2026 - 15:00

Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

«Όχι» από τον EFSA στον εμβολιασμό των αιγοπροβάτων κατά της ευλογιάς - Ολόκληρη η έκθεση
Επικαιρότητα
09/02/2026 - 16:43

«Όχι» από τον EFSA στον εμβολιασμό των αιγοπροβάτων κατά της ευλογιάς - Ολόκληρη η έκθεση

EFSA για ευλογιά των προβάτων: Περίπλοκη η ελληνική περίπτωση για τον εμβολιασμό
Πολιτική Υγείας
06/02/2026 - 12:23

EFSA για ευλογιά των προβάτων: Περίπλοκη η ελληνική περίπτωση για τον εμβολιασμό

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 17:11

Θεμιστοκλέους: «Ανοίγει η πλατφόρμα για 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ»

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά
Πολιτική Υγείας
04/02/2026 - 23:13

«Παράθυρο» Μητσοτάκη για ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά

Θεμιστοκλέους: «Προγραμματίζονται 8.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ το 2026»
Πολιτική Υγείας
03/02/2026 - 18:17

Θεμιστοκλέους: «Προγραμματίζονται 8.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ το 2026»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς οι παιδικές μας εμπειρίες διαμορφώνουν τον τρόπο που αγαπάμε και τον σύντροφό μας
Ψυχική Υγεία
14/02/2026 - 10:00
Πόσες φορές ερωτευόμαστε παθιασμένα στη ζωή μας; - Τι λέει η επιστήμη
Ψυχική Υγεία
14/02/2026 - 09:10
Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες: «Ζούμε, Αγωνιζόμαστε, Ελπίζουμε»
Patient Talk
14/02/2026 - 08:26
Το σεξ εξασφαλίζει, ειδικά στις γυναίκες, καλύτερο ύπνο!
Υγεία
13/02/2026 - 18:00
Παγωμένος ώμος: Συνδέεται με τον σακχαρώδη διαβήτη;
Health Talk
13/02/2026 - 17:00
Μελάνωμα: Εμβόλιο mRNA σε συνδυασμό με ανοσοθεραπεία μειώνει σημαντικά την υποτροπή
Υγεία
13/02/2026 - 16:00
Νέο επαγγελματικό κεφάλαιο για τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο, Γενικό Διευθυντή του PIF
Pharma News
13/02/2026 - 15:41
ΚΑΤ: Ανέγερση νέου κτηρίου χειρουργείων χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Κανελλοπούλου
Πολιτική Υγείας
13/02/2026 - 15:18
ΕΜΑ:Απόσυρση φαρμάκου για παρασιτικές λοιμώξεις λόγω κινδύνου λευκοεγκεφαλοπάθειας
Pharma Policy
13/02/2026 - 15:00
House burping: Όταν το Tik Tok κάνει trend το.....αέρισμα του σπιτιού
Υγεία
13/02/2026 - 14:00
Έρευνα προειδοποιεί για τη συστηματική λήψη δημοφιλούς φαρμάκου για τις καούρες
Υγεία
13/02/2026 - 13:00
Τι συμβαίνει όταν οι γονείς διαβάζουν ιστορίες στα παιδιά τους πριν τον ύπνο
Ψυχική Υγεία
13/02/2026 - 12:00
Εργοσπιρομετρία:Γιατί είναι χρήσιμη μετά τα 50- Πάνω από ένας στους 3 έχει δύσπνοια στα 65
Health Talk
13/02/2026 - 11:00
Τι αλλάζει πραγματικά με τη «νέα πυραμίδα» διατροφής - Τα μηνύματα των ανακοινώσεων
Διατροφή
13/02/2026 - 09:55
Στηθοσκόπιο AI μπορεί να διαγνώσει καρδιακές βαλβιδικές παθήσεις νωρίτερα από τους γενικούς ιατρούς.
Digital Health
13/02/2026 - 09:00
Απίστευτο και ριψοκίνδυνο αεροβατικό trick στο Γεφύρι της Πλάκας, στα Τζουμέρκα
Fitness
13/02/2026 - 07:21
Παπαστράτος: 95 χρόνια σε πορεία καινοτομίας και υπευθυνότητας
Επικαιρότητα
13/02/2026 - 03:34
ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Νίπα σε παγκόσμιο επίπεδο
Πολιτική Υγείας
13/02/2026 - 00:02
Ημερίδα του ΙΣΘ για την αντιμετώπιση της βίας κατά γιατρών και υγειονομικών
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 23:19
Μιχαηλίδου: Πανελλαδική η εφαρμογή των «Νταντάδων της Γειτονιάς» με ενίσχυση έως 500 ευρώ τον μήνα
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 22:46
Σωματείο «Ελπίδα»: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας
Patient Talk
12/02/2026 - 22:29
Οι γυναίκες που αγχώνονται για την ηλικία τους επιταχύνουν τη βιολογική γήρανσή τους
Ψυχική Υγεία
12/02/2026 - 22:02
Ένας χρόνος λειτουργίας για τον HMVO - Το αποτύπωμα του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευση Φαρμάκων
Pharma Policy
12/02/2026 - 20:57
Το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» σε σύνδεση ορόσημο με τον «Δημόκριτο» για την κυβερνοασφάλεια
Digital Health
12/02/2026 - 20:33
Θεσσαλονίκη: Οι προτάσεις της ΕΚΕ για να σωθούν ζωές από τα καρδιαγγειακά νοσήματα
Health Talk
12/02/2026 - 20:07
Ξεκίνησε το 35ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συνέδριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 19:29
Εναλλακτική τσικνοπέμπτη: Γευστικές επιλογές για όσους δεν είναι... φανατικοί του κρέατος!
Διατροφή
12/02/2026 - 19:04
ΕΟΔΥ: Στους 22 οι νέοι θάνατοι από γρίπη και COVID-19 - Ανησυχία για τον RSV
Υγεία
12/02/2026 - 18:41
ΦΣΘ: Προετοιμασίες για τη διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου - Ποιους ασθενείς αφορά
Pharma Policy
12/02/2026 - 18:23
Στο νοσοκομείο με πέτρα στη χολή ο Μαζωνάκης - Χειρουργείται το Σάββατο
Επικαιρότητα
12/02/2026 - 18:07

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ξεχασμένα κρέατα»: Γιατί πρέπει να επιστρέψουν στο πιάτο μας
Διατροφή
12/02/2026 - 14:00
Ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Πειραιά προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 16:18
Θεμιστοκλέους: «Έχουμε πετύχει 60% μείωση στην αναμονή με τα απογευματινά χειρουργεία»
Πολιτική Υγείας
12/02/2026 - 17:34
Εναλλακτική τσικνοπέμπτη: Γευστικές επιλογές για όσους δεν είναι... φανατικοί του κρέατος!
Διατροφή
12/02/2026 - 19:04
ΠΟΥ: Χαμηλός ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Νίπα σε παγκόσμιο επίπεδο
Πολιτική Υγείας
13/02/2026 - 00:02
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo