news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

Η Κομισιόν δημοσίευση τη σύμβαση για τα εμβόλια με τη Sanofi και τη GSK

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου
319 0
PEXELS PEXELS

Σήμερα, η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi-GSK συμφώνησε να δημοσιεύσει την αναδιατυπωμένη σύμβαση που υπέγραψε με την Επιτροπή στις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Ειδικότερα, μετά τις πρόσφατες διαφωνίες μεταξυ της Ε.Ε. και της AstraZeneca για τις δεσμεύσεις της φαρμακευτικής απέναντι στην Κομισιόν σχετικά με τις παραδόσεις εμβολίων, η Επιτροπή αποφάσισε να ακολουθήσει μία πολιτική μεγαλύτερης διαφάνειας. Έτσι, επιχειρεί μέσω της συναίνεσης και των φαρμακευτικών να δημοσιεύσεις τις συμβάσεις για τα εμβόλια, προκειμένου οι Ευρωπαϊοι πολίτες να γνωρίζουν πόσες δόσεις αναλογούν σε κάθε χώρα. 

Ετσι, σήμερα, η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi-GSK συμφώνησε να δημοσιεύσει την αναδιατυπωμένη σύμβαση που υπέγραψε με την Επιτροπή στις 18 Σεπτεμβρίου 2020. Ας σημειωθεί ότι οι κλινικέε δοκιμλες του εμβολίου της Sanofi με την GSK δεν πηγαίνουν, όπως θα ήθελαν οι 2 εταιρείες. 

Η Επιτροπή χαιρέτισε τη δέσμευση της εταιρείας για μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά τη συμμετοχή της στην υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ για τα εμβόλια. Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι σημαντικές προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών και να διασφαλιστεί ότι μπορούν να βασίζονται στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων που αγοράζονται σε επίπεδο ΕΕ.

Η σύμβαση που δημοσιεύεται σήμερα περιέχει μη δημοσιοποιούμενα μέρη που αφορούν εμπιστευτικές πληροφορίες. Η σύμβαση με τη Sanofi-GSK είναι η τρίτη που δημοσιεύεται, αφού η CureVac και η AstraZeneca συμφώνησαν να δημοσιεύσουν τις δικές τους συμφωνίες προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επιτροπή συνεργάζεται με τις εταιρείες με στόχο να δημοσιευθούν σύντομα όλες οι συμβάσεις στο πλαίσιο των συμφωνιών προαγοράς.

Health ανα Tag:
  • SANOFI
  • GSK
  • ΕΜΒΟΛΙΟ
  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΥ: Μόνο μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιών είναι που βλέπουμε μειωμένη επίπτωση της πανδημίας

ΠΟΥ: Μόνο μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιών είναι που βλέπουμε μειωμένη επίπτωση της πανδημίας

Από το Φεβρουάριο, η αναλογία των θανάτων από Covid-19  στην Ευρώπη μεταξύ εκείνων που είναι μεγαλύτερη των 80 ετών έχει σταδιακά μειωθεί κοντά στο 30%, το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας.

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΒασιλική Αγγουρίδη
Εμβόλια και θρόμβωση: Έλληνες καθηγητές εξηγούν τους μηχανισμούς

Εμβόλια και θρόμβωση: Έλληνες καθηγητές εξηγούν τους μηχανισμούς

Μηχανισμοί της θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με τα εμβόλια που περιέχουν αδενοϊό (Astra-Zeneca και Johnson & Johnson).

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Ο ΕΜΑ συνεχίζει την έρευνα για τις θρομβώσεις και το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο ΕΜΑ συνεχίζει την έρευνα για τις θρομβώσεις και το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνεχίζει να παρακολουθεί τους πολύ σπάνιους θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια αίματος που εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca). 

Γιώργος ΠαπαϊωάννουNews4Health Team
Η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον 1,2 εκατ δόσεις του εμβολίου της Pfizer μέχρι τέλη Ιουνίου

Η Ελλάδα θα λάβει επιπλέον 1,2 εκατ δόσεις του εμβολίου της Pfizer μέχρι τέλη Ιουνίου

1,2 επιπλέον εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer θα λάβει η Ελλάδα μέχρι το τέλος Ιουνίου μετά την απόφαση επίσπευσης παράδοσης 50 εκατ δόσεων του εμβολίου της εταιρείας στη Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Γιώργος ΠαπαϊωάννουΓιώργος Παπαϊωάννου

Newsroom

  • Κέντρο καινοτομίας ΠΟΥ: Αναβαθμίζοντας την ποιότητα των παροχών υγείας διεθνώς με επίκεντρο την Αθήνα  

    15/04/2021 - 22:45
  • ΠΟΥ: Μόνο μεταξύ των μεγαλύτερων ηλικιών είναι που βλέπουμε μειωμένη επίπτωση της πανδημίας

    15/04/2021 - 22:07
  • Ο χάρτης του κορονοϊού: Οι περιοχές της περιφέρειας που καταγράφουν υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων

    15/04/2021 - 18:12
  • Σοκάρει ο αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων: Πάνω από 3.800 τα νέα κρούσματα κορονοϊού

    15/04/2021 - 17:45
  • Amgen: Επτά προγράμματα υποστήριξης ασθενών μέσα sto 2020

    15/04/2021 - 16:46
  • Οι δράσεις της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών

    15/04/2021 - 16:31
  • Κορονοϊός: Το σύστημα υγείας της Βορείου Ελλάδας στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων

    15/04/2021 - 15:56
  • Εμβόλια και θρόμβωση: Έλληνες καθηγητές εξηγούν τους μηχανισμούς

    15/04/2021 - 15:50
  • Είναι επίσημο: Στην Αθήνα το πρώτο διεθνώς γραφείο για την ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών

    15/04/2021 - 14:50
  • Αίτημα Δημόπουλου για προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών κατά της Covid-19

    15/04/2021 - 11:59

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED