ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπεγράφη η σύμβαση ανακατασκευής του ΤΕΠ στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Πολιτική Υγείας
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
«Βήμα- βήμα δημιουργούμε ένα καλύτερο ΕΣΥ που αξίζει στους Έλληνες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Τρίτη, 19/09/2023 - 17:08
— Photo: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
News4Health Team News4Health Team

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας, ενός νοσοκομείου που αποτελεί «κορμό» για τη Δυτική Αττική και την Πελοπόννησο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προχώρησε η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου και οι εκπρόσωποι της Αναδόχου Εταιρείας.

Η ανακατασκευή του ΤΕΠ του Θριάσιου Νοσοκομείου είναι η πρώτη σύμβαση ανακαίνισης Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που υπογράφεται στο πλαίσιο της Σύμβασης που έχει υπογραφεί, μεταξύ του Υπουργείου Υγείας, του ΤΑΙΠΕΔ και των 7 Διοικητικών Υγειονομικών Περιφερειών για το έργο «Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Το σημαντικό αυτό έργο, που θα αλλάξει την εικόνα του Θριάσιου Νοσοκομείου και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες, προβλέπει την ανακατασκευή, την αναδιαρρύθμιση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, αλλά και των εξωτερικών ιατρείων.

Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας όπως το «Αττικό», το «Τζάνειο» και το «Μεταξά». «Βήμα- βήμα προχωράμε, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για τους ασθενείς μας, συνθήκες υποδοχής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία, καλύτερο τρόπο διαχείρισης των εφημεριών, ένα καλύτερο ΕΣΥ που όλοι ονειρευόμαστε και αξίζει στους Έλληνες», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός και ο Πρόεδρος της ανώνυμης εταιρείας «AXION ENERGY Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Δημήτριος Σιαγγανάς.

Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστησαν ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εκπρόσωποι της 2ης ΥΠΕ και της αναδόχου εταιρείας.

Ο υπουργός Υγείας μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Ένα νοσοκομείο, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, αποκτά με τη σημερινή σύμβαση και με την ολοκλήρωση του έργου καινούργια Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και νέα εξωτερικά ιατρεία, ενώ ενισχύεται η δυναμικότητα και το αξιόμαχο του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας.

Ένα νοσοκομείο, το οποίο είναι νοσοκομείο κορμός για τη Δυτική Αττική, αλλά και για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Είμαστε ευτυχείς γιατί αυτά τα νοσοκομεία, όπως είναι και το Αττικό, στο οποίο αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται νέες πτέρυγες και εκσυγχρονίζονται οι παλιές, τα Νοσοκομεία του Πειραιά το «Τζάνειο» και το «Μεταξά», σε λίγο θα έχουν κι αυτά καινούργια τμήματα ΤΕΠ, όπως και μια σειρά άλλες προσθήκες, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν, έτσι ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης και οι πόροι του να πιάσουν τόπο.

Βήμα - βήμα προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα για να δημιουργήσουμε συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για τους ασθενείς μας, συνθήκες υποδοχής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στα Εξωτερικά Ιατρεία, καλύτερο τρόπο διαχείρισης των εφημεριών, ένα καλύτερο ΕΣΥ που όλοι ονειρευόμαστε και αξίζει στους Έλληνες.

Θα παλέψουμε τους επόμενους μήνες, ούτως ώστε μέχρι τέλος του χρόνου, να έχει παραδοθεί ένας μεγάλος αριθμός έργων και ταυτόχρονα να έχουν ολοκληρωθεί οι υπογραφές των συμβάσεων για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε περίπου 700 εκατ. ευρώ για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστος Ροϊλός, ανέφερε τα εξής: «Είναι η πρώτη σύμβαση ανακαίνισης Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών που υπογράφεται εν μέσω χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης. Είμαι πολύ χαρούμενος που αφορά ένα νοσοκομείο της 2ης ΔΥΠΕ. Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη, την τεχνική υπηρεσία της 2ης ΔΥΠΕ και του ΤΑΙΠΕΔ, που δούλεψαν πολύ μεθοδικά για να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε. Είναι πολύ σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι αφορά ένα νοσοκομείο που έχει κομβική σημασία για τη λειτουργία του ΕΣΥ στην Αττική. Το νοσοκομείο Ελευσίνας, το Θριάσιο δεδομένου ότι είναι σε μια βιομηχανική περιοχή έχει πολλά περιστατικά επείγοντα όταν εφημερεύει, είναι πολύ κοντά στην Πελοπόννησο, υποδέχεται περιστατικά και από εκεί. Κυρίως υποδέχεται όλες τις αεροδιακομιδές από το Αιγαίο, δεδομένου ότι είναι το πιο κοντινό στο αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου προσγειώνονται τα εναέρια μέσα που κάνουν τις αεροδιακομιδές.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν πολύ σωστά, πολύ μεθοδικά και σήμερα ξεκινάμε μια σειρά ανακαινίσεων των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Τα τμήματα των ΤΕΠ είναι η πρώτη επαφή του πολίτη με το νοσοκομείο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να είναι σε ένα περιβάλλον λειτουργικό και οργανωμένο. Βοηθάει τη γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας του ασθενούς που προσέρχεται».

Τέλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, ως τεχνική βοήθεια του Υπουργείου Υγείας- μια από τα μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ και αφορά στην ανακαίνιση των ΤΕΠ, αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη τη χώρα- φέραμε έως εδώ τη διαδικασία του διαγωνισμού και της προετοιμασίας για τη σύναψη της σύμβασης μεταξύ της ΔΥΠΕ και του αναδόχου.

Θεωρώ ότι είμαστε στην αρχή τέτοιων τύπων παρεμβάσεων, ωριμάζουν όλα τα έργα και αυτό θα φανεί την επόμενη περίοδο πολύ έντονα. Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην πολιτική ηγεσία, η οποία είναι παρούσα στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου εγχειρήματος, θα φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο με κάθε τρόπο, ούτως ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας».

  • ΣΥΜΒΑΣΗ
  • ΘΡΙΑΣΙΟ
  • ΤΕΠ
  • ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσοχοΐδης: «Απαλλαγή των θεσσαλών από συμμετοχή σε εξετάσεις και φάρμακα»
Χρυσοχοΐδης: «Απαλλαγή των θεσσαλών από συμμετοχή σε εξετάσεις και φάρμακα» 18 Σεπτεμβρίου 2023
Οι πέντε «εντολές» του ΠΟΥ για την υπέρταση - Πόσους σκοτώνει κάθε χρόνο η σιωπηλή δολοφόνος 20 Σεπτεμβρίου 2023
Οι πέντε «εντολές» του ΠΟΥ για την υπέρταση - Πόσους σκοτώνει κάθε χρόνο η σιωπηλή δολοφόνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 21:53

Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»

Κατέρρευσε κομμάτι της ψευδοροφής στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της Κορίνθου
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 16:16

Κατέρρευσε κομμάτι της ψευδοροφής στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της Κορίνθου

Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:34

Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»

«Παντελόνια-παγίδα»: Όταν η μόδα στέλνει στα...επείγοντα!
Υγεία
27/07/2026 - 11:00

«Παντελόνια-παγίδα»: Όταν η μόδα στέλνει στα...επείγοντα!

Γεωργιάδης: «Μεγάλο στοίχημα η συνολική απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης»
Πολιτική Υγείας
23/07/2026 - 16:16

Γεωργιάδης: «Μεγάλο στοίχημα η συνολική απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης»

ΙΣΠ για τα επεισόδια στο Θριάσιο: «Οι ιατροί δεν είναι σάκοι του μποξ»
Πολιτική Υγείας
09/07/2026 - 20:06

ΙΣΠ για τα επεισόδια στο Θριάσιο: «Οι ιατροί δεν είναι σάκοι του μποξ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΕΣ: Τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λάβουν οι πληγέντες από τη φωτιά στη Δυτική Αττική
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 21:44
Καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια και για τους καρδιοπαθείς
Health Talk
07/08/2026 - 20:58
ΕΚΕΑ: Δίνουμε αίμα ακόμα και στις διακοπές σε μία από τις 96 υπηρεσίες της χώρας
Υγεία
07/08/2026 - 20:24
Εθνική εκστρατεία ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: «Μιλάμε για την SMA… Πλέον Ξέρεις»
Υγεία
07/08/2026 - 19:56
Γεωργιάδης από Ρόδο: Νέες προσλήψεις στο νοσοκομείο και «πράσινο φως» για το ακτινοθεραπευτικό κέντρο
Πολιτική Υγείας
07/08/2026 - 19:12
Σε κόκκινο συναγερμό για φωτιές Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο και Αττική το Σάββατο 8 Αυγούστου
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 18:37
Τι μπορεί να μας διδάξει η νέα ταινία του Spider-Man για την απώλεια και το πένθος
Ψυχική Υγεία
07/08/2026 - 18:11
Επιπλέον πόροι 12,5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την ενίσχυση της βιοασφάλειας από το ΥΠΑΑΤ
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 17:42
Συναγερμός στις ΗΠΑ για φονικό μύκητα που αντέχει και στα φάρμακα
Υγεία
07/08/2026 - 17:17
Πέθανε στα 26 της η influencer Σίντνεϊ Τάουλ που μοιράστηκε επί τρία χρόνια τη μάχη της με σπάνιο καρκίνο
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 16:41
Απώλεια βάρους: Οι τρεις παράγοντες που κρίνουν το αποτέλεσμα σύμφωνα με ειδικό στην παχυσαρκία
Διατροφή
07/08/2026 - 16:16
Ο ΙΣΑ συνιστά τη λήψη σχολαστικών μέτρων ατομικής προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
07/08/2026 - 15:42
Ο Δήμος Μετεώρων επενδύει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόληψη
Πολιτική Υγείας
07/08/2026 - 15:24
Και οι μαϊμούδες έχουν κατοικίδια! Οι επιστήμονες ρίχνουν φως στις "φιλίες" μεταξύ διαφορετικών ειδών
Pet
07/08/2026 - 15:02
Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική ένταξη του Σισμανογλείου στις πρωινές εφημερίες της Αττικής
Πολιτική Υγείας
07/08/2026 - 14:39
Ηλεκτρικά πατίνια: 3,5 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος σοβαρής εγκεφαλικής κάκωσης
Υγεία
07/08/2026 - 14:00
ΗΠΑ: Μεγάλη τράπεζα επενδύει 250 εκατ. δολάρια τον χρόνο για φάρμακα GLP-1 στους εργαζομένους
Υπηρεσίες Υγείας
07/08/2026 - 13:00
Βασιλακόπουλος για ιό Δυτικού Νείλου: Στο «κόκκινο» η Αττική – Τι πρέπει να προσέχουν οι παραθεριστές
Υγεία
07/08/2026 - 11:57
Γλοιοβλάστωμα: Νέο «παράθυρο» για πιο αποτελεσματική χημειοθεραπεία μετά το χειρουργείο
Υγεία
07/08/2026 - 11:00
ΛΔ Κονγκό: Πάνω από 4.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα
Υγεία
07/08/2026 - 10:30
Τεχνητή νοημοσύνη σχεδίασε για πρώτη φορά λειτουργικούς ιούς - Oι προοπτικές και οι κίνδυνοι
Υγεία
07/08/2026 - 10:00
Αποστολή e-mail από το Υπουργείο Υγείας για ασφαλή κολύμβηση
Υγεία
07/08/2026 - 09:00
Πέντε συμβουλές για καυτό αλλά και ασφαλές σεξ το καλοκαίρι
Υγεία
06/08/2026 - 22:01
ΕΟΔΥ: Σε ύφεση κορονοϊός, γρίπη και RSV με μόλις επτά νέες εισαγωγές για κάθε ιό
Υγεία
06/08/2026 - 21:22
Πανευρωπαϊκή έρευνα: Το 64% των Ελλήνων εργαζόμενων θα άλλαζε δουλειά για χάρη του κατοικιδίου του
Pet
06/08/2026 - 20:49
Επιδημία χολέρας με 239 κρούσματα και 13 νεκρούς στο Τσαντ
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 20:22
Πρωτοποριακή ενδομήτρια επέμβαση σε νοσοκομείο των ΗΠΑ έσωσε έμβρυο με σπάνια πάθηση
Υγεία
06/08/2026 - 19:17
ΗΠΑ: Επιτροπή της Γερουσίας προτείνει άσκηση διώξεων σε βάρος του Άντονι Φάουτσι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 18:38
Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: «Σιωπηλός» κίνδυνος για την όραση των ασθενών
Health Talk
06/08/2026 - 17:34
Γιατί οι γιατροί διστάζουν να γράψουν ορμονική θεραπεία για την εμμηνόπαυση
Υγεία
06/08/2026 - 17:01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΨΝΑ: Εργαζόμενοι κατά Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του σχετικά με τη φωτιά στο Ποικίλο Όρος
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 03:37
Κατέρρευσε κομμάτι της ψευδοροφής στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της Κορίνθου
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 16:16
ΠΟΕΡΓΙ: Η πρόληψη δεν μπορεί να χρηματοδοτείται από τους παρόχους μέσω clawback
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 16:46
Γεωργιάδης: «Αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης των διακομιδών στη Στερεά Ελλάδα με τα νέα ασθενοφόρα»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 19:49
Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 21:53
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo