News4Health Logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΕΔΗΝ: «Ίσως η χειρότερη εφημερία» στο Αττικό - Ταλαιπωρία για τους ασθενείς (Εικόνες)

News4Health TeamNews4Health Team
466
ΠΟΕΔΗΝ: «Ίσως η χειρότερη εφημερία» στο Αττικό - Ταλαιπωρία για τους ασθενείς (Εικόνες) INTIME

«Μια από τις χειρότερες εφημερίες» βίωσε το νοσοκομείο Αττικό σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η ΠΟΕΔΗΝ. 

Σωρεία ασθενών με κορονοϊό και γρίπη, εκατοντάδες εισαγωγές και έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού βίωσε το νοσοκομείο Αττικό, πραγματοποιώντας μια από τις «χειρότερες εφημερίες του» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρθηκαν:

«Θέλουμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά στους πολίτες να προσέχουν. Να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας. Οι προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό (ακόμη ελεγχόμενα), με γρίπη και λοιμώξεις αυξάνουν στα νοσοκομεία.

Ο κορονοϊός και η γρίπη εκμεταλλεύονται τη χαλαρότητα σε μέτρα αυτοπροστασίας και επιτίθενται. Σήμερα στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.373 περιστατικά κορονοϊού στις κλινικές και 114 ασθενείς στις ΜΕΘ.

Είναι κρίμα από το Θεό να πάμε πάλι το χειμώνα σε διπλοθεματική λειτουργία των νοσοκομείων με περιστατικά γρίπης και κορονοϊού, αποκλείοντας τους ασθενείς άλλων παθήσεων, περιορίζοντας εκ νέου τις χειρουργικές επεμβάσεις ασθενών που περιμένουν τρία χρόνια να χειρουργηθούν.

attiko 2.jpg

Χθες το Αττικό είχε μια εκ των χειροτέρων εφημεριών. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έγινε χαμός. Ακόμη δεν έχουν διεκπεραιωθεί οι ασθενείς που εισήχθησαν.
Έως τις 5.30 π.μ. και ακόμη να μένουν 2,5 ώρες να κλείσει η εφημερία για να γίνει η καταγραφή των περιστατικών γινόταν πραγματικός χαμός.

Προσήλθαν 178 ασθενείς με κορονοϊό και έγιναν 13 εισαγωγές. Προσήλθαν επίσης 800 ασθενείς με άλλες παθήσεις πλην κορονοϊού και έγιναν 205 εισαγωγές.

Είχαν μπει πάνω από 100 ράντζα.

attiko 1.jpg

Δεν υπήρχαν φορεία να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς από τους τραυματιοφορείς. Γέμισαν οι διάδρομοι των κλινικών με ασθενείς που νοσηλεύονται σε φορεία.
Η ταλαιπωρία των ασθενών απίστευτη. Πάρα πολλές ώρες να εξετασθούν. Πολύ περισσότερες ώρες να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και να φθάσουν νοσηλευόμενοι σε διαδρόμους κλινικών.
Ασφαλώς θα ήταν καλύτερα για τους ασθενείς αν υπήρχε επαρκές προσωπικό.

Εν όψει χειμώνα για να μη ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις χρειάζονται ενίσχυση τα νοσοκομεία Δουλεύουμε εφέτος με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι.
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ενισχύσει τα νοσοκομεία σε προσωπικό και χρηματοδότηση.

Να αρθούν άμεσα οι άδικες αναστολές εργασίας.

ΜΑΣΚΕΣ. ΜΑΣΚΕΣ. ΜΑΣΚΕΣ.

Οι αγανακτισμένοι της μάσκας κινδυνεύουν περισσότερο. Να τρέξουμε να εμβολιασθούμε για γρίπη και κορονοϊό».

Health ανα Tag:
  • ΠΟΕΔΗΝ
  • ΑΤΤΙΚΟ
  • ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  • ΕΦΗΜΕΡΕΙΑ
  • ΑΣΘΕΝΕΙΣ
  • ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Ημέρας για ασθενείς με άνοια στην Άρτα - Δωρεάν υπηρεσίες και κατ' οίκον για όλους

Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Ημέρας για ασθενείς με άνοια στην Άρτα - Δωρεάν υπηρεσίες και κατ' οίκον για όλους

Το Κέντρο Ημέρας στην Άρτα είναι το πρώτο που δημιουργείται στην Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στις 106 νέες Δομές Ψυχικής Υγείας που δημιουργούνται σε όλη τη χώρα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

News4Health TeamNews4Health Team
Άσθμα: Κάθε χρόνο 250 χιλ. άτομα χάνουν τη ζωή τους - Στους 400 εκ. οι ασθενείς μέχρι το 2025

Άσθμα: Κάθε χρόνο 250 χιλ. άτομα χάνουν τη ζωή τους - Στους 400 εκ. οι ασθενείς μέχρι το 2025

Το άσθμα αναγνωρίζεται επίσης ως σημαντικός παράγοντας θνητότητας και οικονομικού κόστους κάθε χώρας, γράφει η Σοφία Ραυτοπούλου, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος της Affidea Περιστερίου και  Ειδικός Ιατρός Διαταραχών Ύπνου.

News4Health TeamNews4Health Team
Παθήσεις πεπτικού: Εξελίξεις στην ενδοσκοπική αντιμετώπισή τους

Παθήσεις πεπτικού: Εξελίξεις στην ενδοσκοπική αντιμετώπισή τους

Αν και η λέξη “χώρος”, αυτόματα παραπέμπει τη σκέψη μας ή σε ένα γεωμετρικά καθορισμένο τόπο ή σε κάποιο χώρο-όρο της φυσικής επιστήμης, εδώ θα ασχοληθούμε με χώρους οι οποίοι βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα του ανθρωπίνου σώματος, στο οποίο μέχρι πρότινος θεωρούσαμε ότι υπάρχουν δύο τέτοιοι “χώροι”, αλλά τα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκε και “τρίτος χώρος”.

News4Health TeamNews4Health Team
«Καμπανάκι» από την EFPIA: Νέα νομοθεσία «φρενάρει» κλινικές δοκιμές στην Ευρώπη για καρκίνο και σπάνιες ασθένειες

«Καμπανάκι» από την EFPIA: Νέα νομοθεσία «φρενάρει» κλινικές δοκιμές στην Ευρώπη για καρκίνο και σπάνιες ασθένειες

Η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των ασθενών καθυστερεί τις κλινικές δοκιμές για χιλιάδες άτομα με καρκίνο και σπάνιες ασθένειες σύμφωνα με έρευνα της EFPIA. 

News4Health TeamΜαριαλένα Τσόγκα

Newsroom

  • Άνδρες και botox: Πώς το... «βλέπουν» οι γυναίκες; (Έρευνα)

    01/04/2023 - 12:00
  • Γρίπη των πτηνών: Οι τελευταίες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της νόσου - Οι πιθανές επόμενες ενέργειες

    31/03/2023 - 18:15
  • Πλεύρης: «Η αλήθεια για την υγεία με αριθμούς» - Στοιχεία που παρουσιάζουν την αύξηση του προϋπολογισμού στην Υγεία

    31/03/2023 - 17:32
  • «Καμπανάκι» ΕΟΦ για ιστοσελίδα που πουλάει συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν αναβολικά και μη εγκεκριμένες ουσίες

    31/03/2023 - 17:01
  • Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΟΔΥ - Δήμου Αθηναίων για την αντιμετώπιση των ΣΜΝ: 1.000 Rapid HIV Test θα διατεθούν για την ανίχνευση τους

    31/03/2023 - 16:29
  • Σε λειτουργία το πρώτο Κέντρο Ημέρας για ασθενείς με άνοια στην Άρτα - Δωρεάν υπηρεσίες και κατ' οίκον για όλους

    31/03/2023 - 15:53
  • Ο Νο1 καρπός που ευεργετεί όσο τίποτα άλλο την κυκλοφορία του αίματος

    31/03/2023 - 15:01
  • Παγκόσμια Ημέρα Τρανς Ορατότητας: Οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν στην υγειονομική περίθαλψη - Οι επιπτώσεις στην ψυχική υγεία

    31/03/2023 - 14:01
  • Η Bristol Myers Squibb στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για τις γυναίκες στην Ελλάδα

    31/03/2023 - 13:36
  • ΕΛ.Ε.Μ.Α: Διοργάνωσε την 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non Market Access - Όλα όσα συζητήθηκαν

    31/03/2023 - 13:03

News4Health Logo

  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • Διαβάστε Επίσης
  • Αναζήτηση
  • Σχετικά με το News4Health.gr

Copyright © 2019 - 2023 Doctor Post P.C. All rights reserved.

PerfOps by Nuevvo