ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων στο πεδίο της βιοφαρμακευτικής καινοτομίας παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό, από διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού

Πολιτική Υγείας
Σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων στο πεδίο της βιοφαρμακευτικής καινοτομίας παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό, από διαπρεπείς Έλληνες του εξωτερικού
Την εκπόνηση ενός πλαισίου προτάσεων με στόχο να καταστεί η Ελλάδα «κόμβος» βιοφαρμακευτικής καινοτομίας παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, που αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας στο επιστημονικό και επιχειρηματικό πεδίο της βιοτεχνολογίας, μεταξύ των οποίων Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και μέλη της ελληνικής ομογένειας.
Πέμπτη, 19/05/2022 - 20:39
News4Health Team News4Health Team

«Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει επενδυτικό προορισμό. Η έκθεση της Ομάδας Εργασίας καταδεικνύει αυτό που γνωρίζουμε ήδη καλά, τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας να προσελκύσει επενδύσεις, ακόμη και σε απαιτητικά πεδία, τεχνολογιών αιχμής, όπως είναι η βιοτεχνολογία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή ευρεία σύσκεψη με τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, η οποία έχει αναλάβει την εκπόνηση ενός πλαισίου προτάσεων με στόχο να καταστεί η Ελλάδα «κόμβος» βιοφαρμακευτικής καινοτομίας.

Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από κορυφαίες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας στο επιστημονικό και επιχειρηματικό πεδίο της βιοτεχνολογίας, μεταξύ των οποίων Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και μέλη της ελληνικής ομογένειας. Ο Πρωθυπουργός είχε αναθέσει τη συγκρότηση της ομάδας των διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων και επιχειρηματιών του χώρου της βιοτεχνολογίας στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος συνεργάστηκε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Biogen, Στέλιο Παπαδόπουλο.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη που εμπλέκονται στο εγχείρημα, η Ομάδα Εργασίας παρουσίασε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η Ελλάδα και τα οποία μπορούν να προσελκύσουν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να ιδρύσουν εγκαταστάσεις βιοτεχνολογίας καθώς και τα πιθανά οφέλη που θα έχουν για τη χώρα οι επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

«Επενδύσεις όπως της Pfizer και της Boehringer Inghelheim δείχνουν άλλωστε την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Επιδίωξη μας είναι, λοιπόν, να βελτιώσουμε περαιτέρω τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στη χώρα όχι μόνο να είναι ελκυστική για επενδύσεις, αλλά και να πρωταγωνιστήσει, να μετατραπεί σε «χώρα επιλογής, χώρα αναφοράς» στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επεσήμανε δε ότι καθοριστικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει σε αυτή την προσπάθεια, το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. «Ένα από τα πλεονεκτήματα που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου οικοσυστήματος βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα και το οποίο αναδεικνύεται και στην έκθεση, ίσως το βασικότερο, είναι το υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό.Είναι, μάλιστα, το αξιόλογο προσωπικό σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, αλλά και νοσοκομεία που συνιστά βασικό κίνητρο για την προσέλκυση περισσότερων κλινικών μελετών στη χώρα μας», επεσήμανε.

«Μια σημαντική παρατήρηση της Ομάδας Εργασίας είναι ότι δεν απαιτούνται σημαντικά κεφάλαια, ούτε από την κυβέρνηση πόσο μάλλον από τον Έλληνα φορολογούμενο. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να οργανώσουμε το χώρο, να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες και να δημιουργήσουμε κίνητρα ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις σημαντικών κεφαλαίων στη χώρα μας. Τα θεμέλια ώστε η Ελλάδα να καταστεί διεθνώς ανταγωνιστική σε έναν τομέα που βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής, όπως η βιοφαρμακευτική βιομηχανία, πρέπει και θα μπουν τώρα. Η Ελλάδα μπορεί, λοιπόν, να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και σε αυτό το καινοτόμο πεδίο», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Στη διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάθεση προτάσεων «για το πώς μπορεί να συνδυαστεί η έρευνα που γίνεται στα ερευνητικά μας κέντρα με την έρευνα που γίνεται στα πανεπιστήμια, και πού τοποθετούμε τα όρια της δικαιοδοσίας μεταξύ των δύο». Επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «πρέπει να διεκδικήσουμε και εμείς μια θέση στον τομέα των κλινικών δοκιμών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θα πάμε από το 0% στο 10% σε μερικά χρόνια. Ωστόσο, καταλαβαίνω καλά ότι όταν οι φαρμακευτικές εταιρείες σκέφτονται τις κλινικές δοκιμές, λογικά υπάρχει μια λίστα χωρών που τους έρχεται στο μυαλό. Η Ελλάδα δεν είναι σε αυτή τη λίστα. Αυτόν τον σκεπτικισμό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Και φυσικά θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε έτοιμες και τις ομάδες που θα συμμετάσχουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τους συμμετέχοντες απόψεις, «για το πώς σκέφτονται οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, ιδίως οι ευρωπαϊκές αλλά και οι αμερικανικές εταιρείες. Τι σημαίνει να φέρνεις τις αλυσίδες εφοδιασμού σου πιο κοντά στους τελικούς πελάτες σου; Στην περίπτωση αυτή, πιο κοντά στους ευρωπαίους πελάτες και για ποιους τύπους προϊόντων ή υπηρεσιών».

Όπως επισημάνθηκε από πολλούς ομιλητές στη διάρκεια της συζήτησης, ένα από τα πλεονεκτήματα που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου οικοσυστήματος βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα και το οποίο αναδεικνύεται και στην έκθεση της Ομάδας Εργασίας, είναι το υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό. Το αξιόλογο προσωπικό σε ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια, αλλά και νοσοκομεία που συνιστά βασικό κίνητρο για την προσέλκυση περισσότερων κλινικών μελετών στη χώρα μας. Σε συνδυασμό με τη βελτίωση του ευρύτερου πλαισίου, η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των κλινικών μελετών που φιλοξενεί, προς όφελος των ασθενών, του συστήματος υγείας και της οικονομίας.

Η Ομάδα Εργασίας επεσήμανε την ανάγκη σταθερού και διεθνώς αποδεκτού, νομικού και θεσμικού πλαισίου που διέπει την αδειοδότηση και πιστοποίηση των διαδικασιών. Τα μέλη της Ομάδας στάθηκαν, επίσης, ιδιαίτερα στην ανάγκη σύνδεσης της έρευνας με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε αυτή την ομάδα ενεργή ζωντανή με συγκεκριμένους στόχους. Μπορεί να προκύψουν και άλλοι. Αλλά βραχυπρόθεσμα, νομίζω ότι πρέπει να αναπτύξουμε μερικές από αυτές τις ιδέες που προτείνατε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Οι υπουργοί που μετείχαν στη σύσκεψη αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα μέτρα που έχουν ήδη λάβει ή πρόκειται άμεσα να ληφθούν ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στη χώρα όχι μόνο να είναι ελκυστική για επενδύσεις, αλλά και να μετατραπεί σε χώρα αναφοράς στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία.

Οι προτάσεις της Ομάδας Εργασίας

Η πρώτη σύσκεψη της ομάδας πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη το Δεκέμβριο του 2020 υπό τον Πρωθυπουργό. Από τον Ιανουάριο του 2021, όταν συγκροτήθηκε, είχε εβδομαδιαίες συσκέψεις. Μίλησε με δεκάδες άτομα, στελέχη εταιρειών, νομικούς και οικονομολόγους, μέλη της κυβέρνησης και παράγοντες άλλων χωρών με σχετική με εμπειρία. Οι προτάσεις της συμβουλευτικής επιτροπής ενσωματώθηκαν στην Έκθεση προτάσεων με στόχο τη διατύπωση συγκεκριμένων δράσεων, η εφαρμογή των οποίων θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός καινοτόμου οικοσυστήματος βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα.

Οι προτάσεις της Ομάδας Εργασίας επικεντρώνονται σε τέσσερις άξονες:

  • Την υποστήριξη και οργάνωση της βασικής έρευνας στον τομέα της βιολογίας/βιοτεχνολογίας,
  • Την προσέλκυση επενδύσεων για την δημιουργία μονάδων παραγωγής φαρμάκων προηγμένης τεχνολογίας (μονοκλωνικά αντισώματα, κυτταρικές θεραπείες, κλπ.),
  • Τη συνεχή προσέλκυση κλινικών δοκιμών,
  • Τη δημιουργία εταιρειών που θα παρέχουν υπηρεσίες σε διεθνείς εταιρείες του χώρου.

Όπως σημειώνεται στην Έκθεσή της το σχετικά υψηλότερο κόστος παραγωγής των προϊόντων βιοτεχνολογίας, αναδεικνύει ως σημαντικότερη την ποιότητα από την κλίμακα παραγωγής, καθιστώντας το βιοτεχνολογικό πεδίο, χώρο στον οποίο θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει και μια μικρότερη χώρα. Παράλληλα, υπάρχουν πολλοί Έλληνες στις επιστήμες υγείας και στη βιομηχανία βιοφαρμάκων που θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν ως επιχειρηματίες, στελέχη, μέλη διοικητικών συμβουλίων ή σύμβουλοι νεοφυών εταιρειών στο χώρο.

Η Έκθεση της Ομάδας Εργασίας αναφέρεται κυρίως σε διαρθρωτικές αλλαγές και πιθανές νομικές ή διοικητικές πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στη δημιουργία ενός φιλόξενου και κατάλληλα ρυθμισμένου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Εστιάζει στον εξορθολογισμό και την αναβάθμιση της βασικής έρευνας στο πεδίο των βιοϊατρικών επιστημόνων, ενώ προτείνει και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που μπορούν να ελκύσουν άμεσες ξένες επενδύσεις.

Επίσης προτείνεται η σύσταση μιας μικρής ομάδας η οποία θα είναι υπεύθυνη να υλοποιήσει τις προτάσεις, καθώς και να δημιουργήσει σχέσεις με στελέχη διεθνών εταιρειών βιοτεχνολογίας και να προωθήσει τα πλεονεκτήματα της Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό επενδύσεων.

Στη σύσκεψη εκ μέρους της Ομάδας Εργασίας συμμετείχαν οι:
● Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας, Όμ. Καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας - Πανεπιστήμιο Harvard
● Βαγγέλης Βεργέτης, Συνιδρυτής Intelligencia Inc., Συνιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθυντής – Eucrates Biomedical Acquisition Corp.
● Ξένια Καπόρη, Πρώην Διευθύντρια – Γενική Γραμματεία Συντονισμού
● Δάφνη Καρύδα, COO και Flare Therapeutics
● Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ειδικός Σύμβουλος στον Πρωθυπουργό – Πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
● Στέλιος Παπαδόπουλος, Συνιδρυτής και Πρόεδρος ΔΣ Exelixis Inc.- Πρόεδρος ΔΣ Biogen Inc.
● Σίμος Συμεωνίδης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος ΔΣ Therawave Bio Inc.
● Αλέξανδρος Τζούκας, Επικεφαλής Επενδύσεων Intelligencia Inc.

Επίσης στη σύσκεψη, μέσω βιντεοκλήσης, συμμετείχαν πέντε μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής που συνέβαλε στη διαμόρφωση των προτάσεων της Ομάδας Εργασίας:

Πρόκειται για τους:
Noubar Afeyan, Ιδρυτής και CEO, Flagship Pioneering
Eric Cantor, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Moelis & Company
Νίκος Γαλακάτος, Παγκόσμιος Επικεφαλής, Blackstone Life Sciences
Γιώργος Γιανκόπουλος, Συνιδρυτής, Πρόεδρος και Επικεφαλής Επιστήμονας, Regeneron Pharmaceuticals Inc.
Γιώργος Σκάνγκος, Πρόεδρος και CEO Vir Biotechnology Inc.

Η πλήρης σύνθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής που διαμόρφωσε τις προτάσεις της Ομάδας Εργασίας είναι η εξής:
● Noubar Afeyan, Ιδρυτής και CEO, Flagship Pioneering
● Μισέλ Βουνάτσος, Πρόεδρος και CEO, Biogen Inc.
● Eric Cantor, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Moelis & Company
● Νίκος Γαλακάτος, Παγκόσμιος Επικεφαλής, Blackstone Life Sciences
● Γιώργος Γιανκόπουλος, Συνιδρυτής, Πρόεδρος και Επικεφαλής Επιστήμονας, Regeneron Pharmaceuticals Inc.
● Εμίλ Κάκις, Ιδρυτής, Πρόεδρος και CEO, Ultragenyx Pharmaceutical Inc.
● Κωστής Μαγκλάρας, Πρύτανης του Columbia Business School
● Αλβέρτος Μπουρλά, Πρόεδρος ΔΣ και CEO Pfizer Inc.
● Peter Orszag, CEO, Financial Advisory – Lazard Frères & Co., LLC
● Sir Μενέλαος Πάγκαλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, R&D Biopharmaceuticals – AstraZeneca PLC
● Γιώργος Σκάνγκος, Πρόεδρος και CEO Vir Biotechnology Inc.

Στην ευρεία σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την Ομάδα Εργασίας, από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας και ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
  • ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • ΒΙΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
  • ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ
  • ΜΠΟΥΡΛΑ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης: Έχουμε πόρους για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν
Μητσοτάκης: Έχουμε πόρους για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ και όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν 19 Μαϊος 2022
Έργο πνοής για τα παιδιά μας από τον ΟΠΑΠ 19 Μαϊος 2022
Έργο πνοής για τα παιδιά μας από τον ΟΠΑΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα στρατηγική πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα των συστημάτων Υγείας
Pharma Policy
16/04/2026 - 17:11

Νέα στρατηγική πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα των συστημάτων Υγείας

Χειρουργική επινεφριδίου: Νέα ελάχιστα επεμβατική τεχνική αλλάζει τα δεδομένα
Health Talk
14/04/2026 - 16:01

Χειρουργική επινεφριδίου: Νέα ελάχιστα επεμβατική τεχνική αλλάζει τα δεδομένα

Φαρμασέρβ–Λίλλυ: Πενήντα και πλέον χρόνια καινοτομίας στη νευρολογία και την ψυχική υγεία
Pharma News
31/03/2026 - 19:37

Φαρμασέρβ–Λίλλυ: Πενήντα και πλέον χρόνια καινοτομίας στη νευρολογία και την ψυχική υγεία

Λίστα ανοικτών κλινικών μελετών για ένταξη ασθενών με Πολλαπλούν Μυέλωμα
Υγεία
27/03/2026 - 17:51

Λίστα ανοικτών κλινικών μελετών για ένταξη ασθενών με Πολλαπλούν Μυέλωμα

Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας
Υπηρεσίες Υγείας
24/03/2026 - 15:38

Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας

Καλαφάτης: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα της Υγείας»
Digital Health
12/03/2026 - 23:36

Καλαφάτης: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα της Υγείας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία
Διατροφή
20/04/2026 - 12:00
Μήνυση και αγωγή κατά του Μάριου Σαλμά προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας
Επικαιρότητα
20/04/2026 - 11:43
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού: Τρεις χώρες επιτυγχάνουν τον στόχο του 90% για τον εμβολιασμό κατά του HPV
Πολιτική Υγείας
20/04/2026 - 11:00
Αυστρία: Εντοπίστηκε ποντικοφάρμακο σε βρεφικά γεύματα
Επικαιρότητα
20/04/2026 - 10:00
Καρκίνος πνεύμονα: Μπορεί η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και φρούτων να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο στους κάτω των 50;
Διατροφή
20/04/2026 - 09:00
Ειλεός: Όταν το γαστρεντερικό σύστημα «φράζει» - Τα συμπτώματα, τα αίτια και η αντιμετώπιση
Υγεία
19/04/2026 - 07:56
Μεγαλώνοντας υγιή παιδιά: Από τα τα εμβόλια έως τις καθημερινές συνήθειές τους
Health Talk
18/04/2026 - 10:21
Τι ώρα πρέπει να ασκούμαστε για να ωφελούμε την καρδιά μας
Fitness
18/04/2026 - 09:30
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με μεγάλη δράση στο Σύνταγμα
Επικαιρότητα
18/04/2026 - 08:09
Υπαρξιακή απειλή για την Αϊτή η πείνα με 6 εκατ. ανθρώπους να κινδυνεύουν άμεσα
Επικαιρότητα
18/04/2026 - 03:44
Εργαζόμενοι στο Θριάσιο: «Σταγόνα στον ωκεανό» οι προσλήψεις 1.654 νοσηλευτών
Πολιτική Υγείας
18/04/2026 - 00:07
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Σπάνια κληρονομική διαταραχή με μεγάλο ποσοστό αδιάγνωστων ασθενών
Pharma News
17/04/2026 - 23:21
Ηράκλειο: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για το νέο νοσοκομείο Ρεθύμνου
Πολιτική Υγείας
17/04/2026 - 22:09
Μυτιλήνη: Κρίσιμη σύσκεψη των κτηνοτρόφων το Σάββατο για το μέλλον των κινητοποιήσεων
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 21:16
Επιστημονικό «θαύμα»: Νέο κύμα ανοσοθεραπείας φαίνεται να εξολοθρεύει τους καρκίνους
Υγεία
17/04/2026 - 20:43
Webinar του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη φυματίωση
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 20:18
Ο ΕΟΠΑΕ στο ECOSOC Youth Forum στη Νέα Υόρκη για την πρωτοβουλία CHAMPS κατά των εξαρτήσεων
Ψυχική Υγεία
17/04/2026 - 19:38
Εύκολοι τρόποι για να εντάξουμε τα προβιοτικά στην καθημερινή μας διατροφή
Διατροφή
17/04/2026 - 18:54
ΕΟΔΥ: «Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή για κάθε γενιά και έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές»
Υγεία
17/04/2026 - 18:26
«Πράσινο» από τον ΕΜΑ για το πρώτο κτηνιατρικό εμβόλιο τεχνολογίας RNA
Pet
17/04/2026 - 17:43
Θεμιστοκλέους: «Ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα των νοσοκομείων έχει περιοριστεί στις 4,5 ώρες»
Πολιτική Υγείας
17/04/2026 - 17:17
Η μοναξιά μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη αλλά δεν είναι κρίσιμος παράγοντας για την ανάπτυξη άνοιας
Ψυχική Υγεία
17/04/2026 - 16:57
Επιτυχής επέμβαση αποκατάστασης για τον Νίκο Χουγκάζ του ΠΑΟΚ στο Metropolitan Hospital
Υπηρεσίες Υγείας
17/04/2026 - 16:29
Τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν συνδέονται με επιδείνωση πρόδρομης μορφής του πολλαπλού μυελώματος
Health Talk
17/04/2026 - 16:11
11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πλούσια ατζέντα για τις σύγχρονες προκλήσεις και την επόμενη ημέρα στην υγεία
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 15:43
Τέσσερις λόγοι που δικαιώνουν όσους αγαπούν τη βροχή - Τα οφέλη σε σώμα και ψυχή
Υγεία
17/04/2026 - 15:00
Γεωργιάδης για Μυλωνάκη: Κάθε ώρα που περνάει χωρίς επιπλοκές, αυξάνει τις καλές πιθανότητες για αυτόν
Επικαιρότητα
17/04/2026 - 14:18
Η κλιματική αλλαγή εκτοξεύει την ποσότητα της γύρης και κάνει τις αλλεργίες όλο και πιο επικίνδυνες
Υγεία
17/04/2026 - 14:00
Νέα έρευνα για τα GLP-1: Η σεμαγλουτίδη μπορεί να προστατεύει καλύτερα τη μυϊκή μάζα από τη τιρζεπατίδη
Υγεία
17/04/2026 - 13:01
Νέο αντιθρομβωτικό φάρμακο μειώνει τον κίνδυνο νέου εγκεφαλικού επεισοδίου
Υγεία
17/04/2026 - 12:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επιτυχής επέμβαση αποκατάστασης για τον Νίκο Χουγκάζ του ΠΑΟΚ στο Metropolitan Hospital
Υπηρεσίες Υγείας
17/04/2026 - 16:29
Θεμιστοκλέους: «Ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα των νοσοκομείων έχει περιοριστεί στις 4,5 ώρες»
Πολιτική Υγείας
17/04/2026 - 17:17
Εύκολοι τρόποι για να εντάξουμε τα προβιοτικά στην καθημερινή μας διατροφή
Διατροφή
17/04/2026 - 18:54
Ηράκλειο: Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για το νέο νοσοκομείο Ρεθύμνου
Πολιτική Υγείας
17/04/2026 - 22:09
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: Σπάνια κληρονομική διαταραχή με μεγάλο ποσοστό αδιάγνωστων ασθενών
Pharma News
17/04/2026 - 23:21
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo