ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζική συμμετοχή στο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου, στη Μυτιλήνη

Pharma Policy
Μαζική συμμετοχή στο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου, στη Μυτιλήνη
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 350 συνέδρων και 40 εταιρειών χορηγών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου που διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Δωδεκανήσου, Καλύμνου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου & Χίου, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, στις 29 & 30 Ιουνίου 2024, στη Μυτιλήνη.
Τρίτη, 02/07/2024 - 17:14
News4Health Team News4Health Team

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσαν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι εκπρόσωποι όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας του φαρμάκου, Καθηγητές Πανεπιστημίου, το προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ, πρόεδροι και εκλέκτορες φαρμακευτικών συλλόγων, εκπρόσωποι συνεταιρισμών φαρμακοποιών, καθώς και πλήθος φαρμακοποιών των νησιών του Αιγαίου.

Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου και Πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Προβέτζας και ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Ευάγγελος Μανωλόπουλος. Παραβρέθηκαν ακόμα οι κ.κ.: Χαράλαμπος Αθανασίου, Βουλευτής Ν. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Ταξιάρχης Βέρρος, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ, Νάντια Γκογκοζώτου, Μη Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Χαρά Καννή, Διευθύντρια Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ, Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος ΗΔΙΚΑ, Μπάμπης Καραθάνος, Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της ΠΕΦ, και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

LESVOS 2

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το στρογγυλό τραπέζι για τις «Σύγχρονες προκλήσεις στην καινοτομία και την προσβασιμότητα στο φάρμακο» με τη συμμετοχή των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Υγείας, Θεανώς Καρποδίνη, Διοικήτριας Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, Ευάγγελου Μανωλόπουλου, Προέδρου Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Ολύμπιου Παπαδημητρίου, Προέδρου Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Θεόδωρου Τρύφων, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών και Συνδιευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου ELPEN, και Απόστολου Βαλτά, Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, τα κίνητρα για τη μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων, την είσοδο καινοτόμων φαρμάκων για τη θεραπεία χρονίων παθήσεων, τις ελλείψεις φαρμάκων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την εφαρμογή αυτοματοποιημένων ελέγχων και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων κ.ά.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Στρατής Λιαρέλλης, Δημοσιογράφος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης Ομίλου ΑΝΤ1.

Όπως και το δεύτερο στρογγυλό τραπέζι για τις «Υπηρεσίες προαγωγής υγείας μέσα από το φαρμακείο» με τη συμμετοχή των κ.κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, Υφυπουργού Υγείας, Αχιλλέα Γραβάνη, Καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κυριάκου Σουλιώτη, Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σεραφείμ Ζήκα, Προέδρου Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), Α’ Αντιπροέδρου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και Εμμανουήλ Κατσαράκη, Γενικού Γραμματέα Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου & Προέδρου του Φ.Σ. Χανίων, το οποίο ασχολήθηκε με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι φαρμακοποιοί, μέσα από το δίκτυο των ελληνικών φαρμακείων, για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών που θα στοχεύουν στην πρόληψη, σε δράσεις για τη δημόσια υγεία τις οποίες έχει εξαγγείλει το Υπ. Υγείας και στη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ακόμη ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος που άπτονται των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο του φαρμάκου, της διαχείρισης του πόνου από το φαρμακείο, της φαρμακευτικής κάνναβης για τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων, της καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της σημασίας της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

LESVOS 5

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες:

  • Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών, και Συνδιευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου ELPEN κ. Θεόδωρο Τρύφων ως αναγνώριση του έργου και της συμβολής του στην ανάπτυξη της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα και στην υποστήριξη του Ελληνικού Φαρμακείου και ιδιαίτερα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου και του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς.
  • Τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό ως αναγνώριση της εθελοντικής, πολύπλευρης και ανιδιοτελούς προσφοράς του ως προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αγκαλιάζοντας όλες τις πτυχές της κοινωνίας και αναδεικνύοντας το έργο του Ε.Ε.Σ. παγκοσμίως. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκας.
  • Τον Καθηγητή Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ κ. Παρασκευά Δάλλα ως αναγνώριση του έργου του στην Πανεπιστημιακή κοινότητα και της καθοριστικής συμβολής του στη διά βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Δωδεκανήσου & Γ’ Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Νικόλαος Φουτούλης.

LESVOS 3

LESVOS 4

Παράλληλα, με τις εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η εταιρεία ELPEN.

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχήμα Μεταβατικής Αποζημίωσης: Η «αντιπρόταση» των φαρμακευτικών εταιρειών για το Ταμείο Καινοτομίας
Σχήμα Μεταβατικής Αποζημίωσης: Η «αντιπρόταση» των φαρμακευτικών εταιρειών για το Ταμείο Καινοτομίας 02 Ιουλίου 2024
Θεμιστοκλέους στο Economist: «Πρόσβαση στα φάρμακα με δημοσιονομική σταθερότητα του συστήματος» 04 Ιουλίου 2024
Θεμιστοκλέους στο Economist: «Πρόσβαση στα φάρμακα με δημοσιονομική σταθερότητα του συστήματος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης 13 με 15 Μαρτίου στο Ακροπόλ Παλάς
Επικαιρότητα
07/03/2026 - 03:44

Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης 13 με 15 Μαρτίου στο Ακροπόλ Παλάς

Οι κατευθύνσεις πολιτικής που προέκυψαν από το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΥ - «Η Δημόσια Υγεία κρίνεται στην κοινότητα...»
Επικαιρότητα
05/03/2026 - 00:04

Οι κατευθύνσεις πολιτικής που προέκυψαν από το 9ο συνέδριο του ΠΣΕΥ - «Η Δημόσια Υγεία κρίνεται στην κοινότητα...»

Εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της αμυλοείδωσης
Υγεία
03/03/2026 - 14:00

Εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της αμυλοείδωσης

Σπάνια νοσήματα: Οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στις σπάνιες αιματολογικές νεοπλασίες
Υγεία
26/02/2026 - 10:47

Σπάνια νοσήματα: Οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στις σπάνιες αιματολογικές νεοπλασίες

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23

Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»

ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο
Patient Talk
19/02/2026 - 19:34

ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί αυξάνεται στα άτομα κάτω των 50 ο καρκίνος του παχέος εντέρου;
Health Talk
11/03/2026 - 21:19
Τεκίλα, ουίσκι ή κρασί; Πώς ακόμα και η σκέψη του ποτού που θα επιλέξουμε δείχνει τη διάθεση μας
Ψυχική Υγεία
11/03/2026 - 20:37
Τα ιατρικά δεδομένα 1,41 εκατ. ασθενών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου σε παγκόσμια μελέτη
Digital Health
11/03/2026 - 20:09
Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο: Νέα παράταση των προσωρινών κανόνων ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 19:34
Πολιτισμός και (ψυχική) υγεία: «Πρωτοβουλία με μεγάλο αντίκτυπο η Πολιτιστική Συνταγογράφηση»
Ψυχική Υγεία
11/03/2026 - 18:53
Στις 13 και 14 Μαρτίου το 3ο Συνέδριο Ασθενών με τίτλο «Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα»
Patient Talk
11/03/2026 - 18:17
Νέος πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Πολιτική Υγείας
11/03/2026 - 17:52
Τα αντιβιοτικά που αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο για κρίσεις πανικού
Υγεία
11/03/2026 - 17:31
Στοχευμένο λίφτινγκ: Πώς οι μικροεπεμβάσεις προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα
Ομορφιά
11/03/2026 - 17:12
Κραυγή αγωνίας από τον ΠΟΥ: Εκρηκτικό το κοκτέιλ της υγειονομικής κρίσης στη Μέση Ανατολή
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 16:38
Πρώτη ρομποτική διαστοματική επέμβαση θυρεοειδούς στην Ελλάδα στο Ερρίκος Ντυνάν
Υπηρεσίες Υγείας
11/03/2026 - 15:52
Αισιοδοξία Γεωργιάδη για τον ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο των κλινικών δοκιμών
Πολιτική Υγείας
11/03/2026 - 15:24
Αντικατάσταση ισχίου: Η τεχνική που υπόσχεται ταχύτερη επιστροφή στην καθημερινότητα
Health Talk
11/03/2026 - 15:00
Μελέτη διαπιστώνει σχέση μεταξύ αχρωματοψίας και θανάτου από καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
11/03/2026 - 14:00
Τα συμπληρώματα ωμέγα 3 μειώνουν καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια κατά 43% σε αιμοκαθαιρόμενους
Υγεία
11/03/2026 - 13:00
Πώς το smartwatch μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της υγείας του εγκεφάλου
Digital Health
11/03/2026 - 12:00
Η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν συνδέεται τελικά με συνολικά υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου
Υγεία
11/03/2026 - 11:00
Start4Health: Βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προωθούν ψηφιακή υγεία και βιοπληροφορική
Pharma News
11/03/2026 - 10:42
Period scooping: Πώς τα trends στα social media δείχνουν το κενό ενημέρωσης σε θέματα περιόδου
Υγεία
11/03/2026 - 10:00
Νόσος κινητικού νευρώνα: Οι στατίνες δείχνουν να επιμηκύνουν την επιβίωση των ασθενών
Υγεία
11/03/2026 - 09:00
Έλληνες και ξένοι επιστήμονες στο 33ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 07:27
Συνάντηση Τσίμαρη ΠαΣΟΝοΠ για τα αιτήματα του κλάδου των νοσηλευτών
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 03:46
Φωταγωγήθηκε το κοινοβούλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Γλαυκώματος
Επικαιρότητα
11/03/2026 - 00:04
Τα κέντρα πρόληψης και ελέγχου νοσημάτων Ευρώπης και Αφρικής υπέγραψαν το πρώτο τους Μνημόνιο Συνεργασίας
Πολιτική Υγείας
10/03/2026 - 23:19
BioNTech: Αποχωρούν οι συνιδρυτές της και επικεντρώνονται στην επόμενη γενιά φαρμάκων mRNA και στην έρευνα κατά του καρκίνου
Pharma News
10/03/2026 - 22:47
ΗΠΑ: Ο FDA άναψε «κόκκινο» σε θεραπεία για τον αυτισμό που είχε την... ευλογία του Τραμπ
Pharma Policy
10/03/2026 - 22:03
Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας: Όταν η θεραπεία γίνεται αλλαγή τρόπου ζωής
Health Talk
10/03/2026 - 21:19
Η σωματική αδράνεια ευθύνεται για πέντε εκατ. θανάτους κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο
Υγεία
10/03/2026 - 20:11
ΠΟΥ: Καμπανάκι για τους υγειονομικούς κινδύνους από τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν
Επικαιρότητα
10/03/2026 - 19:42
Γονικό άγχος: Επιστήμονες του Yale το τοποθετούν στην εξίσωση της παιδικής παχυσαρκίας
Ψυχική Υγεία
10/03/2026 - 18:54

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Το σύστημα Da Vinci φέρνει νέα εποχή στη ρομποτική χειρουργική
Υπηρεσίες Υγείας
09/03/2026 - 01:34
Παραιτήθηκε το επιστημονικό ΔΣ του ΕΟΔΥ: Σε επεισόδιο μεταξύ προέδρου και υπαλλήλου αναφέρθηκε ο Γεωργιάδης
Πολιτική Υγείας
09/03/2026 - 09:06
Νοσοκομείο Νίκαιας: Αντιδράσεις των εργαζομένων για τα παιδιά που νοσηλεύονται με εισαγγελική εντολή
Πολιτική Υγείας
09/03/2026 - 12:30
Bayer Ελλάς και We4All «φυτεύουν» 700 νέα δέντρα για την αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας
Pharma News
09/03/2026 - 14:33
Νέο καινοτόμο συζευγμένο εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου για ενήλικες διαθέσιμο στην Ελλάδα
Pharma News
09/03/2026 - 15:38
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo