ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζική συμμετοχή στο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου, στη Μυτιλήνη

Pharma Policy
Μαζική συμμετοχή στο Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου, στη Μυτιλήνη
Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 350 συνέδρων και 40 εταιρειών χορηγών από όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου που διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Δωδεκανήσου, Καλύμνου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου & Χίου, με την οργανωτική ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, στις 29 & 30 Ιουνίου 2024, στη Μυτιλήνη.
Τρίτη, 02/07/2024 - 17:14
News4Health Team News4Health Team

Το «παρών» στο συνέδριο έδωσαν ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, οι εκπρόσωποι όλων των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας του φαρμάκου, Καθηγητές Πανεπιστημίου, το προεδρείο και μέλη του Δ.Σ. του ΠΦΣ, πρόεδροι και εκλέκτορες φαρμακευτικών συλλόγων, εκπρόσωποι συνεταιρισμών φαρμακοποιών, καθώς και πλήθος φαρμακοποιών των νησιών του Αιγαίου.

Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου και Πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου Παναγιώτης Προβέτζας και ο Πρόεδρος του ΕΟΦ Ευάγγελος Μανωλόπουλος. Παραβρέθηκαν ακόμα οι κ.κ.: Χαράλαμπος Αθανασίου, Βουλευτής Ν. Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Ταξιάρχης Βέρρος, Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Θεανώ Καρποδίνη, Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ, Νάντια Γκογκοζώτου, Μη Εκτελεστική Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Χαρά Καννή, Διευθύντρια Φαρμακευτικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ, Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος ΗΔΙΚΑ, Μπάμπης Καραθάνος, Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της ΠΕΦ, και πολλοί άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

LESVOS 2

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το στρογγυλό τραπέζι για τις «Σύγχρονες προκλήσεις στην καινοτομία και την προσβασιμότητα στο φάρμακο» με τη συμμετοχή των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Υγείας, Θεανώς Καρποδίνη, Διοικήτριας Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, Ευάγγελου Μανωλόπουλου, Προέδρου Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Ολύμπιου Παπαδημητρίου, Προέδρου Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Θεόδωρου Τρύφων, Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών και Συνδιευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου ELPEN, και Απόστολου Βαλτά, Προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία, τα κίνητρα για τη μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων, την είσοδο καινοτόμων φαρμάκων για τη θεραπεία χρονίων παθήσεων, τις ελλείψεις φαρμάκων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με την εφαρμογή αυτοματοποιημένων ελέγχων και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων κ.ά.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Στρατής Λιαρέλλης, Δημοσιογράφος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης Ομίλου ΑΝΤ1.

Όπως και το δεύτερο στρογγυλό τραπέζι για τις «Υπηρεσίες προαγωγής υγείας μέσα από το φαρμακείο» με τη συμμετοχή των κ.κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, Υφυπουργού Υγείας, Αχιλλέα Γραβάνη, Καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κυριάκου Σουλιώτη, Καθηγητή Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σεραφείμ Ζήκα, Προέδρου Ινστιτούτου Διά Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), Α’ Αντιπροέδρου Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και Εμμανουήλ Κατσαράκη, Γενικού Γραμματέα Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου & Προέδρου του Φ.Σ. Χανίων, το οποίο ασχολήθηκε με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι φαρμακοποιοί, μέσα από το δίκτυο των ελληνικών φαρμακείων, για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών που θα στοχεύουν στην πρόληψη, σε δράσεις για τη δημόσια υγεία τις οποίες έχει εξαγγείλει το Υπ. Υγείας και στη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο κ. Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος, Δημοσιογράφος, Διευθυντής Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ακόμη ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος που άπτονται των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο του φαρμάκου, της διαχείρισης του πόνου από το φαρμακείο, της φαρμακευτικής κάνναβης για τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων, της καταπολέμηση της παχυσαρκίας και της σημασίας της ρύθμισης της αρτηριακής πίεσης για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

LESVOS 5

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τίμησε τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες:

  • Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών, και Συνδιευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου ELPEN κ. Θεόδωρο Τρύφων ως αναγνώριση του έργου και της συμβολής του στην ανάπτυξη της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα και στην υποστήριξη του Ελληνικού Φαρμακείου και ιδιαίτερα του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Λέσβου και του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς.
  • Τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό ως αναγνώριση της εθελοντικής, πολύπλευρης και ανιδιοτελούς προσφοράς του ως προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αγκαλιάζοντας όλες τις πτυχές της κοινωνίας και αναδεικνύοντας το έργο του Ε.Ε.Σ. παγκοσμίως. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκας.
  • Τον Καθηγητή Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ κ. Παρασκευά Δάλλα ως αναγνώριση του έργου του στην Πανεπιστημιακή κοινότητα και της καθοριστικής συμβολής του στη διά βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών. Την πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Δωδεκανήσου & Γ’ Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Νικόλαος Φουτούλης.

LESVOS 3

LESVOS 4

Παράλληλα, με τις εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε έκθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η εταιρεία ELPEN.

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχήμα Μεταβατικής Αποζημίωσης: Η «αντιπρόταση» των φαρμακευτικών εταιρειών για το Ταμείο Καινοτομίας
Σχήμα Μεταβατικής Αποζημίωσης: Η «αντιπρόταση» των φαρμακευτικών εταιρειών για το Ταμείο Καινοτομίας 02 Ιουλίου 2024
Θεμιστοκλέους στο Economist: «Πρόσβαση στα φάρμακα με δημοσιονομική σταθερότητα του συστήματος» 04 Ιουλίου 2024
Θεμιστοκλέους στο Economist: «Πρόσβαση στα φάρμακα με δημοσιονομική σταθερότητα του συστήματος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ
Pharma Policy
09/10/2026 - 12:23

Τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή υγεία στο επίκεντρο του 21ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΕΦ

«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας
Υγεία
08/10/2026 - 23:33

«Συναντήσεις Πνευμονολογίας» στη Θεσσαλονίκη με ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας

Το νέο πλαίσιο για τον ορισμό της ίασης στο πολλαπλούν μυέλωμα
Υγεία
05/10/2026 - 12:12

Το νέο πλαίσιο για τον ορισμό της ίασης στο πολλαπλούν μυέλωμα

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιστήμονες ζητούν την ελληνική συμβολή στην ατζέντα για τη σήψη
Υγεία
05/10/2026 - 10:16

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιστήμονες ζητούν την ελληνική συμβολή στην ατζέντα για τη σήψη

9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 15:04

9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου

ΣΥ.Φ.Α.Κ.: 617 φαρμακοποιοί στο 13ο Συνέδριο – Στο επίκεντρο η νέα εποχή του φαρμακείου
Pharma Policy
21/09/2026 - 23:00

ΣΥ.Φ.Α.Κ.: 617 φαρμακοποιοί στο 13ο Συνέδριο – Στο επίκεντρο η νέα εποχή του φαρμακείου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κινέζοι ερευνητές ανέπτυξαν απλή και αποτελεσματική μέθοδο απομάκρυνσης μικροπλαστικών από το νερό
Διατροφή
20/10/2026 - 22:21
Σε ποιους φορείς παιδικής φροντίδας και υγείας θα κατευθυνθούν τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου του ΑΝΤ1
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 21:04
Δέηση Ελπιδοφόρου υπέρ υγείας του Πάπα Λέοντα: «Να του χαρίσει ο Θεός πλήρη ίαση και μακροημέρευση»
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 20:39
Όταν το σώμα δεν ακούει: Τι πρέπει να ξέρετε για τη φαρμακευτική κάνναβη στη σπαστικότητα
Health Talk
20/10/2026 - 19:47
Περισσότεροι από 22.000 θάνατοι ετησίως στην Ελλάδα από μη μεταδοτικές ασθένειες
Υγεία
20/10/2026 - 19:07
Τι αποκαλύπτει Ελληνική έρευνα για την αύξηση της οστικής πυκνότητας και την καινοτόμα μέθοδο OsteoStrong
Υπηρεσίες Υγείας
20/10/2026 - 18:44
Πως το Πάρκο Καινοτομίας JOIST συνδέει την εργαστηριακή έρευνα με τις δομές υγείας
Digital Health
20/10/2026 - 18:18
Γιατροί του Κόσμου και ΔΕΗ σε κοινή δράση για την ενεργό και υγιή γήρανση στην Κοζάνη
Υγεία
20/10/2026 - 17:51
Νέο καμπανάκι από την Greenpeace για τη βιοποικιλότητα: «Απέχουμε πολύ από την επίτευξη των στόχων "30x30"»
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 17:24
Από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ξεκινάει ο αντιγριπικός εμβολιασμός εντός ΕΔΟΕΑΠ
Υγεία
20/10/2026 - 16:46
«ΡεύΜΑζην»: Διάλογος γιατρών και ασθενών με ρευματικά νοσήματα στη Θεσσαλονίκη
Patient Talk
20/10/2026 - 16:28
Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου με άρωμα... Γαλλίας
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 16:13
Ακουστικά μείωσης θορύβου στο χειρουργείο: Πώς μειώνουν τη ναυτία και τον έμετο μετά την επέμβαση
Υγεία
20/10/2026 - 15:58
Ημερίδα στο Επιμελητήριο Τρικάλων για την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία
Επικαιρότητα
20/10/2026 - 15:34
Κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη: Πώς η ψυχοθεραπεία της μητέρας μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο του μωρού
Ψυχική Υγεία
20/10/2026 - 15:17
Αντιμετώπιση φλεγμονωδών παθήσεων αρθρώσεων με ραδιενεργό αρθροϋμενόλυση
Health Talk
20/10/2026 - 14:48
Συστατικό της σόγιας ενδέχεται να προστατεύει τον εγκέφαλο από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού
Υγεία
20/10/2026 - 14:00
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν ανακτούν τη γεύση τους μετά από νόσηση με Covid
Υγεία
20/10/2026 - 13:00
H τρισδιάστατη εκτύπωση ανοίγει νέους δρόμους για εξατομικευμένα καρδιαγγειακά εμφυτεύματα
Υγεία
20/10/2026 - 12:00
Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/10/2026 - 11:00
Καρκίνος παγκρέατος: Νέα στοχευμένη θεραπεία παρατείνει την επιβίωση - Πρόσβαση για τους ασθενείς και στην Ελλάδα
Υγεία
20/10/2026 - 10:29
Ζωμός από κόκαλα ή συμπληρώματα κολλαγόνου; Τα πιθανά οφέλη για αρθρώσεις, οστά, δέρμα και έντερο
Διατροφή
20/10/2026 - 10:00
Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει την επιβίωση ασθενών με καρκίνο από μία selfie
Digital Health
20/10/2026 - 09:00
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Παλαιοχώρι Μάνδρας
Υγεία
20/10/2026 - 07:21
EnEarth και Πάνθηρες Καβάλας μαζί για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Patient Talk
20/10/2026 - 03:42
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση στο Ρέθυμνο για την πρόληψη του διαβήτη και των επιπλοκών του
Υγεία
20/10/2026 - 00:07
Στένωση καρωτίδων αρτηριών: Η «σιωπηλή νόσος» που οδηγεί σε εγκεφαλικό
Health Talk
19/10/2026 - 22:52
Υψηλά τα ποσοστά διαγνώσεων οστεοπόρωσης σε γυναίκες στην Ελλάδα - Η φροντίδα των οστών ξεκινάει από την παιδική ηλικία
Υγεία
19/10/2026 - 22:18
Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή των τριών νοσοκομείων ΙΣΝ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027
Επικαιρότητα
19/10/2026 - 21:51
Siemens Healthineers: Στρατηγική στροφή στους υπερήχους για την επεμβατική απεικόνιση
Digital Health
19/10/2026 - 21:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόπωση συμπόνιας: Γιατί εξαντλούμαστε συναισθηματικά όταν φροντίζουμε συνεχώς τους άλλους
Ψυχική Υγεία
19/10/2026 - 15:00
Χημικές ουσίες καθημερινής χρήσης μπορεί να επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/10/2026 - 13:00
Αγαπηδάκη: Κέντρα Μαστού στα δημόσια νοσοκομεία για «ολοκληρωμένη θεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη»
Πολιτική Υγείας
19/10/2026 - 15:25
Η χρήση αντιβιοτικών από την παιδική ηλικία συνδέεται με την εκδήλωση του ευερέθιστου εντέρου στην ενήλικη ζωή
Υγεία
19/10/2026 - 09:00
Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/10/2026 - 11:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo