ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργιάδης: Ο στόχος ελέγχου του clawback είναι στόχος επιβίωσης των ασθενών

Pharma Policy
Αδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας (Vas.Ang)
Την επέκταση του επενδυτικού clawback και μετά το τέλος του RRF, προανήγγειλε ο Αδ. Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας ευρεία συνάντηση με την αγορά, ενώ ξεκαθάρισε πως εκ των βασικών του αποστολών είναι ο έλεγχος των υποχρεωτικών επιστροφών. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να συμβάλει η ενεργοποίηση των ογκολογικών συμβουλίων για τον έλεγχο της συνταγογράφησης.
Σάββατο, 30/03/2024 - 18:32
— Photo: Αδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας (Vas.Ang)
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

«Αν δεν ελεγχθεί το clawback δεν θα βρίσκουν οι ασθενείς το φάρμακο τους», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη, με αφορμή τις επενδύσεις του κλάδου στη Βιομηχανική Περιοχή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο θέμα των ελλείψεων, επαναλαμβάνοντας πως η βασική αιτία του προβλήματος είναι οι χαμηλές τιμές, προαναγγέλλοντας επέκταση του δικαιώματος αίτησης αύξησης τιμής για φθηνά φάρμακα.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να επεκτείνει το επενδυτικό πρόγραμμα και μετά το 2025.

Επενδυτικό clawback

Αποφασισμένη να διατηρήσει το εργαλείο του συμψηφισμού επενδύσεων με ποσά clawback, της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης, εμφανίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Υπουργό.

«Ξεκινήσαμε εφαρμογή του επενδυτικού clawback, από πόρους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Έφερε καρπούς αμέσως. Η ζωτικότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αποδεικνύεται από το πόσο γρήγορα ανταποκρίθηκαν», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η επόμενη φάση αφορούσε την ένταξη του μέτρου στο RRF και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο το επενδυτικό clawback να συνεχιστεί και μετά το 2025, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων».

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και σε 3η φάση με πόρους από τον εθνικό προϋπολογισμό καθώς τα χρήματα που επενδύονται από το κρατικό προϋπολογισμό στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιστρέφουν υπερπολλαπλάσια στον προϋπολογισμό, μέσω των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργαζόμενους, μέσω των φόρων, λόγω της αύξησης των εξαγωγών. Σημαίνει κέρδος για την ελληνική οικονομία, μείωση του εμπορικού ελλείματος, φόροι, θέσεις εργασίας, οικονομική ανάπτυξη».

Ελλείψεις

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι στην Ελλάδα είχαμε λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων από ότι άλλες χώρες με την παρουσία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας να συμβάλλει σε αυτό.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως σύντομα στη ΒΙ.ΠΕ. Τριπόλεως θα παράγεται η δραστική ουσία που ήρθε στην επικαιρότητα λόγω της τραγικής αυτοκτονίας του καρκινοπαθούς στην Κρήτη.

Η ετοποσίδη, το εν λόγω φάρμακο, είναι ένα φθηνό, παλιό, αντικαρκινικό φάρμακο που το εισάγουμε από ένα εργοστάσιο στην Ολλανδία και όπως ανέφερε ο Υπουργός, το εργοστάσιο μείωσε την παραγωγή του.

«Το φάρμακο φαίνεται να είναι σε μια φάση που μάλλον αποσύρεται», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Άργησε να μας κάνει παραδόσεις [το εργοστάσιο], το μήνα Νοέμβριο και Ιανουάριο και παρατηρήθηκε έλλειψη από τους Έλληνες ασθενείς, όχι πλήρους, αλλά δυσκολία να βρεθούν οι απαραίτητες ποσότητες. Και παρά τη δική μου άμεση παρέμβαση για εισαγωγή μέσω ΙΦΕΤ 60.000 κομματιών για την κάλυψη αγοράς, υπήρξε μια περίοδος που οι ασθενείς όντως δυσκολεύθηκαν».

Ωστόσο, «σε 2 χρόνια από σήμερα η ετοποσίδη θα παράγεται εδώ στην Τρίπολη και οι Έλληνες ασθενείς δεν θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης από αυτή τη δραστική ουσία».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ένα μεγάλο κομμάτι των ελλείψεων δεν σχετίζεται με τις παράλληλες εξαγωγές. Ο κυριότερος λόγος είναι πολύ χαμηλές τιμές

Αυξήσεις σε φάρμακα

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ΥΑ με την οποία δόθηκε δυνατότητα αίτησης αύξησης τιμής, υπό συγκεκριμένη διαδικασία, σε φάρμακα έως 10 ευρώ.

«Είμαι πρόθυμος να είμαι ακόμα πιο δραστικός», είπε ενώ απαντώντας σε ερώτηση του News4Health, στο περιθώριο της ημερίδας ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης έως 15% για τα φάρμακα που έχουν τιμή έως 5€.

«Με την τιμολογιακή πολιτική που πηγαίνει διαρκώς σε χαμηλότερες τιμές φθάνουμε να οδηγούμε φάρμακα ευρείας κατανάλωσης να πωλούνται υποχρεωτικά κάτω του κόστους», παραδέχθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε, ένα περιβάλλον που φέρνει υποχρεωτικά ζημίες οδηγεί προϊόν να μην πωλείται και έφερε ως παράδειγμα το λίθιο.

«Στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν δύο φάρμακα. Το ένα, το εισαγόμενο, αποσύρθηκε γιατί μειώθηκε σημαντικά η τιμή και η εταιρεία δεν ήθελε να το πουλάει με ζημία», πρόσθεσε.

Κατά τον Υπουργό, με αυτή την πολιτική οδηγεί τελικά σε αντικατάσταση του φαρμάκου που στερείται από τους ασθενείς, με ένα ακριβότερο.

«Αν δεν πάρει το λίθιο μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές και να χρειαστεί να πάρει ακριβότερα φάρμακα. Ούτε λεφτά κερδίζουμε ούτε ποιότητα υγείας έχουμε», συμπλήρωσε υποστηρίζοντας πως όλη αυτή η πολιτική αλλάζει, «για να μπορούμε να έχουμε τα φάρμακα που θέλουμε, όταν τα θέλουμε, για τον ασθενή που τα χρειάζεται χωρίς να μας δεσμεύουν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος».

Συνάντηση με τη φαρμακοβιομηχανία

«Μια από τις βασικές μου αποστολές στο υπουργείο είναι να ελέγξουμε τις υποχρεωτικές επιστροφές που έχουν φθάσει σε μη βιώσιμα ύψη», υποστήριξε ο Αδ. Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε, σε 15 μέρες θα καλέσει όλη τη φαρμακοβιομηχανία, πολυεθνική και ελληνική, για να τους παρουσιάσει την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης, στο retail και στα νοσοκομεία, για το πρώτο τρίμηνο του 2024. «Για δούμε τα μέτρα που λαμβάνουμε τι επίπτωση έχουν», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι, ως Υπουργός Υγείας δε μπορώ να έχει ξεχωριστά κριτήρια για την ελληνική και την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία».

«Ο Υπουργός είναι σαν γονέας που θέλει να έχει όλα τα παιδιά του φροντισμένα», ανέφερε με νόημα προσθέτοντας πως θέλει ο ασθενής που θα χρειαστεί την καινοτόμα θεραπεία να τη βρει, η εταιρεία να μπορεί να την εισάγει και η βιομηχανία γενοσήμων να παράγει τα φάρμακα της και ως κλάδος να προχωρά με τις επενδύσεις.

Σχολιάζοντας, όμως, τις ενστάσεις των εταιρειών, κυρίως θυγατρικών πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών, για τη μη ένταξη της πλειοψηφίας στο επενδυτικό clawback, λόγω περιορισμών στις επιλέξιμες δαπάνες που αφορούν στην έρευνα, τους κάλεσε να έρθουν να επενδύσουν στη χώρα.

«Ας έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ας πάρουν λεφτά από το επενδυτικό clawback και ας φτιάξουν επενδυτικές μονάδες στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Έλεγχος του clawback σημαίνει πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο

«Υπάρχει μια στρεβλή αντίληψη ότι τα μέτρα που λαμβάνουμε, όπως η Επιτροπή Ειδικών που θα εγκρίνει τη συνταγογράφηση φαρμάκων εκτός ενδείξεων ή που δεν έχει λάβει έγκριση από τον ΕΜΑ, που έρχονται κυρίως από τον ΙΦΕΤ, ότι είμαι ο αυστηρός δημοσιονομικά Υπουργός που δεν ενδιαφέρεται για τους ασθενείς και μόνο τον ενδιαφέρουν οι αριθμοί του clawback και η ευστάθεια της βιομηχανίας», δήλωσε με νόημα ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας «πως δεν υπάρχει τίποτα πιο λανθασμένο».

«Η μεγαλύτερη μου αγωνία ως Υπουργός Υγείας είναι να βρίσκει ο ασθενής το φάρμακο του», υποστήριξε, προσθέτωντας δε πως «αν δεν ελεγχθεί το clawback δεν θα βρίσκουν οι ασθενείς το φάρμακο τους».

«Όποιος ενδιαφέρεται να βρίσκουν οι ασθενείς το φάρμακο τους πρέπει να ενθαρρύνει την ηγεσία να λαμβάνει μέτρα για τον έλεγχο της υπέρβασης. Γιατί οι επιστροφές στο επίπεδο που έχουμε φθάσει σήμερα έχουν οδηγήσει μια σειρά από πολυεθνικές εταιρείες να αρνούνται να φέρουν τα καινοτόμα φαρμακα τους στην Ελλάδα. Άρα ένας πάσχον με σπάνια νόσο ή που δεν ανταποκρίνεται στις διαθέσιμες θεραπείες δεν θα λαμβάνει ή θα λαμβάνει με μεγάλη καθυστέρηση το φάρμακο που έχει ανάγκη», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως οι επιτροπές των ειδικών έχουν στόχο να μη μείνει ποτέ κανένας ασθενής χωρίς τη θεραπεία που χρειάζεται. «Αυτή που χρειάζεται και όχι κάποια που γράφεται για τον οποιοδήποτε λόγο», συμπλήρωσε.

«3 στα 4 ογκολογικά φάρμακα θα κοβόντουσαν»

Υποστήριξε, δε, πως σε συνάντηση με τους ογκολόγους του ζήτησαν να ενεργοποιήσει τα ογκολογικά συμβούλια, αν όχι σε όλα σε κάποια νοσοκομεία.

«Θα γίνει άμεσα», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας προσθέτοντας πως ο λόγος για το επιτακτικό αυτό αίτημα ήταν πως, όπως του είπαν, τα ¾ των ογκολογικών φαρμάκων που γράφονται στα νοσοκομεία αν πηγαίναν σε ένα συμβούλιο θα κοβόντουσαν.

«Ξέρετε πόσα εκατομμύρια είναι;», ρώτησε προσθέτοντας πως «ο στόχος ελέγχου του clawback είναι στόχος επιβίωσης των ασθενών».

«Πρέπει να έχουμε λεφτά για να μπορούμε να αγοράζουμε φάρμακα. Αν δεν έχουμε δεν θα μπορούμε να αγοράζουμε».

Εκτίμησε, δε, ότι η φαρμακευτική δαπάνη του 2024,με τα μέτρα που λαμβάνονται, θα φθάσει κοντά στους στόχους που έχουν τεθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 30/03/2024 - 18:56
  • CLAWBACK
  • ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
  • ΠΕΦ
  • ΒΙΠΕ
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ
  • ΦΑΡΜΑΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλινικές μελέτες: Επιδιώκεται επιτάχυνση των διαδικασιών μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας
Κλινικές μελέτες: Επιδιώκεται επιτάχυνση των διαδικασιών μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας 29 Μαρτίου 2024
Γεωργιάδης: «Σε κανέναν ασθενή που πρέπει να πάρει ένα φάρμακο δεν το κόβουμε» 01 Απριλίου 2024
Γεωργιάδης: «Σε κανέναν ασθενή που πρέπει να πάρει ένα φάρμακο δεν το κόβουμε»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

51 μονάδες παραγωγής και 31 κέντρα R&D στην Ελλάδα ενισχύουν την ευρωπαϊκή φαρμακευτική ασφάλεια
Pharma Policy
24/09/2026 - 12:00

51 μονάδες παραγωγής και 31 κέντρα R&D στην Ελλάδα ενισχύουν την ευρωπαϊκή φαρμακευτική ασφάλεια

ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: «Περιφέρεται στα κανάλια και παραδέχεται ότι υπήρχε διάτρητο καθεστώς ελέγχων»
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 03:51

ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: «Περιφέρεται στα κανάλια και παραδέχεται ότι υπήρχε διάτρητο καθεστώς ελέγχων»

ΣΦΕΕ: «Χαμένη ευκαιρία» για την κλινική έρευνα το επενδυτικό clawback
Pharma Policy
23/09/2026 - 17:11

ΣΦΕΕ: «Χαμένη ευκαιρία» για την κλινική έρευνα το επενδυτικό clawback

Γεωργιάδης: Τι έδειξαν οι πρώτοι οκτώ έλεγχοι σε χώρους που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 10:19

Γεωργιάδης: Τι έδειξαν οι πρώτοι οκτώ έλεγχοι σε χώρους που παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες

Φαρμακευτική κάνναβη: Η Ελλάδα στην επόμενη φάση - Από το δικαίωμα πρόσβασης στην θεραπεία των ασθενών
Health Talk
22/09/2026 - 21:18

Φαρμακευτική κάνναβη: Η Ελλάδα στην επόμενη φάση - Από το δικαίωμα πρόσβασης στην θεραπεία των ασθενών

EMA: Πρόταση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 12 νέα φάρμακα
Pharma Policy
22/09/2026 - 15:03

EMA: Πρόταση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 12 νέα φάρμακα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γήρανση: Η θετική στάση απέναντι της μπορεί να χαρίσει μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Υγεία
24/09/2026 - 13:00
Γνωρίζετε τους αριθμούς της καρδιάς σας; Εβδομάδα μετρήσεων και συμβουλευτικής από την ΕΚΕ
Υπηρεσίες Υγείας
24/09/2026 - 12:15
51 μονάδες παραγωγής και 31 κέντρα R&D στην Ελλάδα ενισχύουν την ευρωπαϊκή φαρμακευτική ασφάλεια
Pharma Policy
24/09/2026 - 12:00
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Κίμωλο
Υπηρεσίες Υγείας
24/09/2026 - 11:04
Σημαντική αύξηση εγκεφαλικών επεισοδίων στους νέους ενήλικες στις ΗΠΑ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες
Υγεία
24/09/2026 - 11:00
Κάτι μπήκε στο μάτι σας; Τι πρέπει να κάνετε και πότε χρειάζεται γιατρός
Υγεία
24/09/2026 - 10:00
Συνομοσπονδία Ιδιωτών Ιατρών: Καμία ιατρική διαφήμιση, από κανέναν και με κανένα πρόσχημα
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 09:31
Χάρτης γονιδιακής δραστηριότητας στον εγκέφαλο ρίχνει νέο φως σε Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και σχιζοφρένεια
Υγεία
24/09/2026 - 09:00
Εγκαινιάστηκε στη Ρώμη το Mediterranean Network for Haemoglobinopathies
Patient Talk
24/09/2026 - 07:27
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη: «Περιφέρεται στα κανάλια και παραδέχεται ότι υπήρχε διάτρητο καθεστώς ελέγχων»
Πολιτική Υγείας
24/09/2026 - 03:51
Ινστιτούτο Prolepsis: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα στάδια ανάπτυξης του λόγου και της επικοινωνίας
Ψυχική Υγεία
24/09/2026 - 00:09
Νέες δομές ψυχικής υγείας σε Κω και Σύρο με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. ευρώ
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 22:19
Καρδιακές αρρυθμίες: Πότε το «φτερούγισμα» είναι ύποπτο
Health Talk
23/09/2026 - 21:24
Κύπρος- Mountain Games 2026: Σωματική δραστηριότητα, μεσογειακή διατροφή και συμπερίληψη για πιο υγιή γήρανση»
Υγεία
23/09/2026 - 20:43
Επιστολή ΙΣΑ για τον προσδιορισμό των ιατρικών πράξεων και τον επιτρεπόμενο εξοπλισμό στους φορείς της ΠΦΥ
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 19:58
Αντιμέτωποι με άγχος, κατάθλιψη και αυτοκτονικό ιδεασμό οι πάσχοντες από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς
Patient Talk
23/09/2026 - 19:32
Η ανοσοθεραπεία αλλάζει τη θεραπευτική φιλοσοφία του καρκίνου του παγκρέατος
Υγεία
23/09/2026 - 18:56
Σημαντικό βήμα για τη δημόσια υγεία η εφαρμογή του «Προλαμβάνω» για τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 18:29
Οι παράγοντες που αλλάζουν την όψη των αφτιών μας
Health Talk
23/09/2026 - 17:52
ΕΕΠΕ: «Να προστατευθούν οι πολίτες από μαγικά βότανα, κηραλοιφές και... νανοτεχνολογίες»
Υγεία
23/09/2026 - 17:34
ΣΦΕΕ: «Χαμένη ευκαιρία» για την κλινική έρευνα το επενδυτικό clawback
Pharma Policy
23/09/2026 - 17:11
ΕΣΑμεΑ: Στεγαστική φτώχεια και αναπηρία - Η Ελλάδα στην τελευταία θέση της ΕΕ
Patient Talk
23/09/2026 - 16:33
Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης συρρικνώνουν τα λιποκύτταρα πριν φανεί απώλεια βάρους στη ζυγαριά
Fitness
23/09/2026 - 16:04
Η ΕΙΝΑΠ ζητάει άμεση λύση για τον ψηφιακό μαστογράφο του ΓΝ Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 15:46
Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς και του «Αλεξάνδρα»
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 15:21
Μιλάτε στον ύπνο σας; Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και τι σημαίνουν όσα λέτε
Υγεία
23/09/2026 - 15:00
Η κίρρωση του ήπατος μπορεί να επανακάμψει μετά από μεταμόσχευση
Υγεία
23/09/2026 - 14:00
ΠΟΥ: Νέες επιλογές αντισύλληψης – Τι προτείνει για χάπια, εμφυτεύματα και ανδρική αντισύλληψη
Πολιτική Υγείας
23/09/2026 - 13:30
Η χαμηλότερη οστική πυκνότητα συνδέεται με γνωστική έκπτωση
Υγεία
23/09/2026 - 13:00
Καμπανάκι από τις φαρμακευτικές: Η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω από ΗΠΑ και Κίνα
Pharma Policy
23/09/2026 - 12:53

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Astellas Ελλάδος σε ημερίδα στη ΔΕΘ για το σύστημα υγείας και το άμεσο μέλλον του
Pharma News
21/09/2026 - 13:52
ΕΑΔ: Πάνω από 4.000 πορίσματα ελέγχων στον τομέα της Υγείας
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 15:09
Νευρική ορθορεξία: Όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή με επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
21/09/2026 - 16:03
Γεωργιάδης για τους ελέγχους στα ιατρεία: «Το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας δεν καταργήθηκε, μεταφέρθηκε στην ΕΑΔ»
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 18:28
Η δίκαιη διανομή εμβολίων θα έσωζε σχεδόν 3 εκατ. επιπλέον ζωές σε επόμενη πανδημία
Πολιτική Υγείας
21/09/2026 - 19:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo