ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΣΘ: Περισσότεροι από 8.000 επισκέπτες τίμησαν την εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού

Pharma Policy
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περισσότεροι από 8.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης συμμετείχαν στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε χθες, στο πλακόστρωτο της παραλίας μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.
Δευτέρα, 23/09/2024 - 16:24
— Photo: ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
News4Health Team News4Health Team

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η στιγμή που ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε συμβολικά με πράσινο χρώμα, προς τιμήν της συνολικής προσφοράς των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές από φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ για θέματα όπως η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία των self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, οι οδηγίες για τη σωστή χρήση τους και τη διαχείριση του αποτελέσματος, οι εμβολιασμοί ενηλίκων, η ορθή χρήση των αντιβιοτικών και ο ρόλος της σωματικής άσκησης και της διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

DRASH THESSALONIKI

Επιπλέον, στα σταντ των εταιρειών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενημερώθηκαν και για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων.
Στόχος του ΦΣΘ ήταν να υπενθυμίσει και να επισημάνει τόσο τον καθοριστικό ρόλο του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όσο και τη σημασία των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα φαρμακεία της γειτονιάς

«Ο Σύλλογός μας γιορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού. Έτσι και φέτος, στήσαμε στην περιοχή του Λευκού Πύργου ένα εικονικό φαρμακείο με αληθινούς όμως φαρμακοποιούς μέλη του Συλλόγου μας που έδιναν συμβουλές υγείας στους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης μας. Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε με πράσινο χρώμα προς τιμήν των φαρμακοποιών και της συνολικής προσφοράς τους στο κομμάτι της υγείας. Ήμασταν στυλοβάτες στη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης που περάσαμε, είμαστε στυλοβάτες και σήμερα με διάφορες δράσεις που γίνονται σε συνεργασία με την πολιτεία. Μία από αυτές τις δράσεις, η οποία θα αρχίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι η δωρεάν διανομή των self tests κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου στις ηλικιακές ομάδες που το δικαιούνται και γενικότερα η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα πρόληψης αυτής της μορφής καρκίνου. Θα συνεχίσουμε με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, τον εμβολιασμό για την COVID19 και με πολλές άλλες δράσεις που προάγουν την υγεία και βοηθούν ουσιαστικά τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και εκπρόσωποι της πόλης από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Υγείας.
Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος τόνισε ότι «γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού και υποχρέωση του υπουργείου Υγείας είναι να βρίσκεται εδώ μαζί με τους μαχόμενους φαρμακοποιούς. Είναι από τους καλύτερους συμμάχους μας, όχι μόνο γιατί εξυπηρετούν το λαό, αλλά διότι το φαρμακείο είναι πραγματικά μια κοιτίδα υγείας στη γειτονιά. Φροντίζει όχι μόνο να εκτελεί τις ιατρικές συνταγές, αλλά να προειδοποιεί, να κάνει πρόληψη και να συμμετέχει ουσιαστικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί είναι απαραίτητοι όχι μόνο για τη λειτουργία ενός υγιούς συστήματος υγείας, αλλά και για τη λειτουργίας της κοινωνίας».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε «συγχαίρω τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που για ακόμη μία χρονιά βρίσκεται εδώ, αυτή τη σημαντική Παγκόσμια Ημέρα του Φαρμακοποιού για να δώσει το μήνυμα προς όλους τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του τόπου μας ότι πράγματι ο φαρμακοποιός είναι η πρώτη πόρτα που θα συναντήσει κάποιος εάν αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Και βέβαια εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον ΦΣΘ και όλους τους φαρμακοποιούς της Περιφέρειάς μας, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι το έργο που κάνουν είναι πολύ σημαντικό, διότι βοηθούν σημαντικά και στην πρόληψη για την υγεία. Έτσι λοιπόν και τα επόμενα χρόνια θα είμαστε δίπλα τους. Άλλωστε προερχόμενος από μία οικογένεια φαρμακοποιών, ξέρω πολύ καλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και το πόσο συμβάλλουν τελικά και στη λειτουργία της κοινωνίας και στην προστασία της υγείας όλων μας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης επισήμανε ότι «είναι η δεύτερη χρονιά που επισκέπτομαι αυτή την εκδήλωση. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν είναι ένας Σύλλογος που εκπροσωπεί αποκλειστικά επαγγελματικά συμφέροντα των φαρμακοποιών, αλλά αναπτύσσει μια μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα. Αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν ότι τελικά ο φαρμακοποιός είναι αυτό που δικαίως έχει καταστεί στη συνείδηση όλων μας: ένας άνθρωπος ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, υπηρεσίες σε επίπεδο γειτονιάς κι αυτό είναι που αναδεικνύει τον ειδικό ρόλο και τον ειδικό σκοπό του».

Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, Στήβη Σιωζοπούλου δήλωσε ότι «είναι μια σπουδαία εκδήλωση διότι θέλουμε να γνωρίσει ο κόσμος ότι υπάρχει προληπτικό τεστ, το οποίο ήδη έχει μπει και στη συνταγογράφηση και κάποιες ηλικιακές ομάδες μπορούν να το πάρουν δωρεάν απευθυνόμενες στο φαρμακείο. Είναι εύκολο τεστ, δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο αν το αφήσουμε μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο. Επομένως μάς χτυπάει το καμπανάκι για να πάμε να εξεταστούμε. Είναι σημαντικός ο ρόλος του φαρμακοποιού, διότι συνήθως απευθυνόμαστε πρώτα στον φαρμακοποιός μας».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές δήλωσε ότι «για άλλη μία χρονιά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού. Ο χρυσός χορηγός της εκδήλωσης, ο ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει φτιαχτεί από τους φαρμακοποιούς και λειτουργεί με τους φαρμακοποιούς για τους φαρμακοποιούς και όχι μόνο, είναι εδώ για να δείξει στον κόσμο ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την υγεία και σε επίπεδο προϊόντος και σε επίπεδο επιστήμης».

  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαρμακοποιοί εναντίον φαρμακοποθηκάριων για τις ελλείψεις σε σκευάσματα
Φαρμακοποιοί εναντίον φαρμακοποθηκάριων για τις ελλείψεις σε σκευάσματα 23 Σεπτεμβρίου 2024
Φαρμακευτική πολιτική: Ανεβάζει ταχύτητες η Αριστοτέλους 24 Σεπτεμβρίου 2024
Φαρμακευτική πολιτική: Ανεβάζει ταχύτητες η Αριστοτέλους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προειδοποιήσεις ειδικών για την ανεξέλεγκτη λήψη βιταμινών D και B12 - Γιατί είναι επικίνδυνη
Υγεία
24/03/2026 - 20:24

Προειδοποιήσεις ειδικών για την ανεξέλεγκτη λήψη βιταμινών D και B12 - Γιατί είναι επικίνδυνη

Παχυσαρκία: Απαραίτητες η ιατρική αξιολόγηση, η εξατομικευμένη θεραπεία και η μακροχρόνια παρακολούθηση
Υγεία
05/03/2026 - 17:00

Παχυσαρκία: Απαραίτητες η ιατρική αξιολόγηση, η εξατομικευμένη θεραπεία και η μακροχρόνια παρακολούθηση

Όταν η ενημέρωση γίνεται βίωμα: Μια νέα προσέγγιση στην παχυσαρκία
Pharma News
04/03/2026 - 11:39

Όταν η ενημέρωση γίνεται βίωμα: Μια νέα προσέγγιση στην παχυσαρκία

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες περιπολίες για την αντιμετώπιση του μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 16:11

Θεσσαλονίκη: Αυξημένες περιπολίες για την αντιμετώπιση του μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία

Σημαντική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Ζάππειο, στις 7 Μαρτίου
Επικαιρότητα
25/02/2026 - 17:02

Σημαντική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Ζάππειο, στις 7 Μαρτίου

Ένας χρόνος λειτουργίας για τον HMVO - Το αποτύπωμα του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευση Φαρμάκων
Pharma Policy
12/02/2026 - 20:57

Ένας χρόνος λειτουργίας για τον HMVO - Το αποτύπωμα του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευση Φαρμάκων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλλαγή ώρας: Τρικ για να πάει μπροστά ο δείκτης του ρολογιού χωρίς να μείνουν πίσω μυαλό και σώμα
Υγεία
29/03/2026 - 07:36
Λίστα ανοικτών κλινικών μελετών για ένταξη ασθενών με Πολλαπλούν Μυέλωμα
Υγεία
27/03/2026 - 17:51
Η επιτροπή του EMA άναψε το «πράσινο» φως για πέντε νέα φάρμακα - Τα τρία αφορούν ασθενείς με καρκίνο
Pharma Policy
27/03/2026 - 16:42
Παραλήρημα στους νοσηλευόμενους ασθενείς: Συχνή και επείγουσα ιατρική κατάσταση - Γιατί δεν αναγνωρίζεται άμεσα
Health Talk
27/03/2026 - 15:47
Mεταπτυχιακοί φοιτητές Ιατρικής του ΕΚΠΑ στην «Ημέρα Καριέρας» του ΣΦΕΕ
Pharma Policy
27/03/2026 - 14:54
Ποιες είναι οι παθήσεις του ποδιού και πώς αντιμετωπίζονται
Health Talk
27/03/2026 - 14:22
Ο ΕΟΔΥ ενισχύει τον μηχανισμό επιδημιολογικής επιτήρησης και απόκρισης σε απειλές Δημόσιας Υγείας
Υγεία
27/03/2026 - 13:59
Δεν είναι μόνο το Αλτσχάιμερ: Τέσσερις τύποι άνοιας που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν
Υγεία
27/03/2026 - 13:16
Μιχαηλίδου στο ACTION 24: «Ψηφιακή ενδυνάμωση για 6.500 ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία»
Επικαιρότητα
27/03/2026 - 12:47
Καθορίστηκαν ύψος, κόστος και ποσό υγειονομικής δαπάνης που προκαταβάλλεται στους στρατιωτικούς
Πολιτική Υγείας
27/03/2026 - 12:24
Τροφές και τρόποι για τον καθαρισμό του εντέρου με φυσικό τρόπο
Διατροφή
27/03/2026 - 12:06
Νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο και συνολικά 17
Επικαιρότητα
27/03/2026 - 11:32
Με οστεομυελίτιδα και σημάδια κακοποίησης στο Καραμανδάνειο βρέφος 10 μηνών
Επικαιρότητα
27/03/2026 - 11:06
Οδηγός από τον ΠΟΥ με νέα διαγνωστικά εργαλεία για την καταπολέμηση της φυματίωσης
Πολιτική Υγείας
27/03/2026 - 10:44
Αλλαγή ώρας και φέτος: Έξι απλές συμβουλές για να προσαρμόσετε τη διάθεση και τον ύπνο σας!
Υγεία
27/03/2026 - 10:11
Οι σύγχρονες ανάγκες των γονέων και η ανταπόκριση των Κέντρων Πρόληψης
Ψυχική Υγεία
27/03/2026 - 09:47
Μειώθηκαν οι μητρικοί θάνατοι σε παγκόσμιο επίπεδο - Εκτός στόχων περισσότερες από 100 χώρες
Υγεία
27/03/2026 - 09:18
Πώς ο άξονας εντέρου-εγκεφάλου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας;
Health Talk
27/03/2026 - 08:19
Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής: Δωρεάν webinar από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Ψυχική Υγεία
27/03/2026 - 03:39
Το Σάββατο 28 Μαρτίου το 8ο πανελλήνιο συνέδριο της ΡευΜΑζην
Patient Talk
27/03/2026 - 00:11
Τέσσερις στους πέντε κτηνιάτρους ζητούν υποστήριξη για την ψυχική τους υγεία και ευημερία
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 23:22
«Θέλω να πάψω να υποφέρω» - 25χρονη τετραπληγική υποβλήθηκε σε ευθανασία κόντρα στην οικογένειά της
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 22:57
Συγκίνηση στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Ο ΕΕΣ κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα επισήμων και κόσμου
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 22:34
Το πνευμονογαστρικό νεύρο μπορεί να είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ
Υγεία
26/03/2026 - 22:02
Επτά τρόφιμα που πρέπει να έχουν μόνιμη θέση στο τραπέζι μας
Διατροφή
26/03/2026 - 21:08
Αντίδραση της Google σε δικαστική απόφαση για τον εθισμό ανήλικης
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 20:44
«Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης»: Η πρωτοβουλία που φέρνει την πρόληψη στην ελληνική περιφέρεια
Υγεία
26/03/2026 - 20:21
EFPIA: Κίνδυνοι για ασθενείς και εταιρείες από τους περιορισμούς στη χρήση των PFAS
Pharma Policy
26/03/2026 - 20:03
Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών online: «Όχι» του ευρωκοινοβουλίου στην παράταση της εθελοντικής ανίχνευσης
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 19:37
Άμεση ανάκληση αράπικου φυστικιού από τον ΕΦΕΤ
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 19:21

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγός από τον ΠΟΥ με νέα διαγνωστικά εργαλεία για την καταπολέμηση της φυματίωσης
Πολιτική Υγείας
27/03/2026 - 10:44
Τροφές και τρόποι για τον καθαρισμό του εντέρου με φυσικό τρόπο
Διατροφή
27/03/2026 - 12:06
Καθορίστηκαν ύψος, κόστος και ποσό υγειονομικής δαπάνης που προκαταβάλλεται στους στρατιωτικούς
Πολιτική Υγείας
27/03/2026 - 12:24
Οι σύγχρονες ανάγκες των γονέων και η ανταπόκριση των Κέντρων Πρόληψης
Ψυχική Υγεία
27/03/2026 - 09:47
Ποιες είναι οι παθήσεις του ποδιού και πώς αντιμετωπίζονται
Health Talk
27/03/2026 - 14:22
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo