ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΣΘ: Περισσότεροι από 8.000 επισκέπτες τίμησαν την εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού

Pharma Policy
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περισσότεροι από 8.000 Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης συμμετείχαν στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε χθες, στο πλακόστρωτο της παραλίας μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού.
Δευτέρα, 23/09/2024 - 16:24
— Photo: ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
News4Health Team News4Health Team

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η στιγμή που ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε συμβολικά με πράσινο χρώμα, προς τιμήν της συνολικής προσφοράς των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν απαντήσεις και χρήσιμες συμβουλές από φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ για θέματα όπως η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία των self tests για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, οι οδηγίες για τη σωστή χρήση τους και τη διαχείριση του αποτελέσματος, οι εμβολιασμοί ενηλίκων, η ορθή χρήση των αντιβιοτικών και ο ρόλος της σωματικής άσκησης και της διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.

DRASH THESSALONIKI

Επιπλέον, στα σταντ των εταιρειών που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενημερώθηκαν και για προϊόντα που διανέμονται μέσω των φαρμακείων.
Στόχος του ΦΣΘ ήταν να υπενθυμίσει και να επισημάνει τόσο τον καθοριστικό ρόλο του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όσο και τη σημασία των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα φαρμακεία της γειτονιάς

«Ο Σύλλογός μας γιορτάζει κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού. Έτσι και φέτος, στήσαμε στην περιοχή του Λευκού Πύργου ένα εικονικό φαρμακείο με αληθινούς όμως φαρμακοποιούς μέλη του Συλλόγου μας που έδιναν συμβουλές υγείας στους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης μας. Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος ο Λευκός Πύργος φωταγωγήθηκε με πράσινο χρώμα προς τιμήν των φαρμακοποιών και της συνολικής προσφοράς τους στο κομμάτι της υγείας. Ήμασταν στυλοβάτες στη δύσκολη περίοδο της υγειονομικής κρίσης που περάσαμε, είμαστε στυλοβάτες και σήμερα με διάφορες δράσεις που γίνονται σε συνεργασία με την πολιτεία. Μία από αυτές τις δράσεις, η οποία θα αρχίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, είναι η δωρεάν διανομή των self tests κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου στις ηλικιακές ομάδες που το δικαιούνται και γενικότερα η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα πρόληψης αυτής της μορφής καρκίνου. Θα συνεχίσουμε με τον αντιγριπικό εμβολιασμό, τον εμβολιασμό για την COVID19 και με πολλές άλλες δράσεις που προάγουν την υγεία και βοηθούν ουσιαστικά τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και εκπρόσωποι της πόλης από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Υγείας.
Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος τόνισε ότι «γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού και υποχρέωση του υπουργείου Υγείας είναι να βρίσκεται εδώ μαζί με τους μαχόμενους φαρμακοποιούς. Είναι από τους καλύτερους συμμάχους μας, όχι μόνο γιατί εξυπηρετούν το λαό, αλλά διότι το φαρμακείο είναι πραγματικά μια κοιτίδα υγείας στη γειτονιά. Φροντίζει όχι μόνο να εκτελεί τις ιατρικές συνταγές, αλλά να προειδοποιεί, να κάνει πρόληψη και να συμμετέχει ουσιαστικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί είναι απαραίτητοι όχι μόνο για τη λειτουργία ενός υγιούς συστήματος υγείας, αλλά και για τη λειτουργίας της κοινωνίας».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε «συγχαίρω τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που για ακόμη μία χρονιά βρίσκεται εδώ, αυτή τη σημαντική Παγκόσμια Ημέρα του Φαρμακοποιού για να δώσει το μήνυμα προς όλους τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του τόπου μας ότι πράγματι ο φαρμακοποιός είναι η πρώτη πόρτα που θα συναντήσει κάποιος εάν αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Και βέβαια εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον ΦΣΘ και όλους τους φαρμακοποιούς της Περιφέρειάς μας, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι το έργο που κάνουν είναι πολύ σημαντικό, διότι βοηθούν σημαντικά και στην πρόληψη για την υγεία. Έτσι λοιπόν και τα επόμενα χρόνια θα είμαστε δίπλα τους. Άλλωστε προερχόμενος από μία οικογένεια φαρμακοποιών, ξέρω πολύ καλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και το πόσο συμβάλλουν τελικά και στη λειτουργία της κοινωνίας και στην προστασία της υγείας όλων μας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης επισήμανε ότι «είναι η δεύτερη χρονιά που επισκέπτομαι αυτή την εκδήλωση. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης δεν είναι ένας Σύλλογος που εκπροσωπεί αποκλειστικά επαγγελματικά συμφέροντα των φαρμακοποιών, αλλά αναπτύσσει μια μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα. Αναπτύσσει πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν ότι τελικά ο φαρμακοποιός είναι αυτό που δικαίως έχει καταστεί στη συνείδηση όλων μας: ένας άνθρωπος ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες στην κοινωνία, υπηρεσίες σε επίπεδο γειτονιάς κι αυτό είναι που αναδεικνύει τον ειδικό ρόλο και τον ειδικό σκοπό του».

Η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, Στήβη Σιωζοπούλου δήλωσε ότι «είναι μια σπουδαία εκδήλωση διότι θέλουμε να γνωρίσει ο κόσμος ότι υπάρχει προληπτικό τεστ, το οποίο ήδη έχει μπει και στη συνταγογράφηση και κάποιες ηλικιακές ομάδες μπορούν να το πάρουν δωρεάν απευθυνόμενες στο φαρμακείο. Είναι εύκολο τεστ, δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο αν το αφήσουμε μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο. Επομένως μάς χτυπάει το καμπανάκι για να πάμε να εξεταστούμε. Είναι σημαντικός ο ρόλος του φαρμακοποιού, διότι συνήθως απευθυνόμαστε πρώτα στον φαρμακοποιός μας».

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές δήλωσε ότι «για άλλη μία χρονιά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού. Ο χρυσός χορηγός της εκδήλωσης, ο ΣΥΦΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει φτιαχτεί από τους φαρμακοποιούς και λειτουργεί με τους φαρμακοποιούς για τους φαρμακοποιούς και όχι μόνο, είναι εδώ για να δείξει στον κόσμο ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την υγεία και σε επίπεδο προϊόντος και σε επίπεδο επιστήμης».

  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαρμακοποιοί εναντίον φαρμακοποθηκάριων για τις ελλείψεις σε σκευάσματα
Φαρμακοποιοί εναντίον φαρμακοποθηκάριων για τις ελλείψεις σε σκευάσματα 23 Σεπτεμβρίου 2024
Φαρμακευτική πολιτική: Ανεβάζει ταχύτητες η Αριστοτέλους 24 Σεπτεμβρίου 2024
Φαρμακευτική πολιτική: Ανεβάζει ταχύτητες η Αριστοτέλους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς
Ψυχική Υγεία
08/06/2026 - 13:14

Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς

Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 22:17

Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη

Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 19:27

Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»

H Gnomon Informatics στο HIMSS Europe, την κορυφαία εκδήλωση για την ψηφιακή υγεία
Digital Health
28/05/2026 - 20:42

H Gnomon Informatics στο HIMSS Europe, την κορυφαία εκδήλωση για την ψηφιακή υγεία

FutuReady Greece: Πρωτοβουλία της «Παπαστράτος» για τη νέα γενιά με αφορμή τα 95 χρόνια της εταιρείας
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 03:42

FutuReady Greece: Πρωτοβουλία της «Παπαστράτος» για τη νέα γενιά με αφορμή τα 95 χρόνια της εταιρείας

«Ιπποκράτειο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο»: Sold out το πρώτο φιλανθρωπικό Gala
Επικαιρότητα
22/05/2026 - 19:27

«Ιπποκράτειο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο»: Sold out το πρώτο φιλανθρωπικό Gala

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Laser και νέες τεχνολογίες για αντιμετώπιση των παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος
Health Talk
04/07/2026 - 08:27
Ρώμη: Εκλάπησαν 80 φιάλες φαιντανύλης από το Ισραηλιτικό Νοσοκομείο
Επικαιρότητα
04/07/2026 - 03:54
Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Τήλο
Επικαιρότητα
04/07/2026 - 00:03
Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο προεδρείο του ΙΣΠ - Παρέμεινε πρόεδρος ο Πλατανησιώτης
Υγεία
03/07/2026 - 23:29
Αναβαθμίστηκε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με δωρεά ύψους 4,5 εκατ. ευρώ από το Kaizen Foundation
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 22:16
Οι ακτινολόγοι στην αιχμή του δόρατος για τη υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου «Safe Hearts»
Υγεία
03/07/2026 - 21:39
Νέα έγκριση φαρμάκου για τον ορμονοευαίσθητο θετικό μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Pharma Policy
03/07/2026 - 21:03
Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»: Με μηχανική θρομβεκτομή σώθηκε ασθενής που υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή
Υγεία
03/07/2026 - 20:27
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε σε βάρος του ΕΟΠΥΥ απάτες με εικονικές συνταγές
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 19:03
Μπορεί ο ήλιος να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας;
Health Talk
03/07/2026 - 18:28
The Lancet: Το εμβόλιο κατά του HPV μηδένισε τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις νέες γυναίκες
Υγεία
03/07/2026 - 18:06
Βραβείο Ευρωπαίου Εφευρέτη 2026 στην Αγγελική Τριανταφύλλου για καινοτόμες αλλαγές στα ροφήματα βρώμης
Διατροφή
03/07/2026 - 17:29
ΕΟΠΕ: «Καθυστέρηση στην εφαρμογή του νέου πλαισίου για τους βιοδείκτες» - Η συμβολή της φαρμακοβιομηχανίας
Υγεία
03/07/2026 - 16:48
Πεπτίδια: Γιατί οι γυναίκες μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις παρενέργειες
Υγεία
03/07/2026 - 16:18
Θεσσαλονίκη: Έκανε χειρουργείο για κύστη κόκκυγος και κατέληξε με εγκαύματα τρίτου βαθμού
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 15:56
Αναχώρησε το κλιμάκιο εθελοντών του ΕΕΣ για την σεισμόπληκτη Βενεζουέλα
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 15:37
Παρέμβαση του ΙΣΠ για τις 22 θέσεις ειδικευόμενων γιατρών που μετακινήθηκαν από το Κρατικό Νίκαιας στο «Αττικόν»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 15:16
Σύνδεση αναισθητικού με σπάνιες σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές σε ανθρώπους με καταγωγή από τη Βενεζουέλα
Υγεία
03/07/2026 - 15:00
Θεσσαλονίκη: Τρία νοσοκομεία εντάχθηκαν σε ψηφιακό σύστημα φροντίδας ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών
Digital Health
03/07/2026 - 14:33
Γαλλία: 100 εκατ. ευρώ για κλιματισμό και «πατέντες» στα νοσοκομεία για τον καύσωνα
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 14:00
Η καθιστική στάση για πάνω από 30 λεπτά χωρίς διάλειμμα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο
Υγεία
03/07/2026 - 13:00
Φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τον Παναγιώτη Νέστορα, σταθερή η Αφροδίτη Νέστορα
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 12:17
Ολοκλήρωση ανακαίνισης Παίδων Πεντέλης- Μητσοτάκης: «Το μετατρέψαμε σε ένα υπερσύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 11:34
Καύσωνας: Η καλή φυσική κατάσταση βοηθά τον οργανισμό να αντέχει καλύτερα τις υψηλές θερμοκρασίες
Υγεία
03/07/2026 - 11:00
Ο πρωϊνός σας καφές καλημερίζει κυριολεκτικά το ήπαρ σας! - Τι δείχνει νέα έρευνα
Υγεία
03/07/2026 - 10:00
Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται, σχεδόν 440 νεκροί επισήμως
Υγεία
03/07/2026 - 09:00
Δημογραφικό: Η Χίος «αποτυπώνει» το μέλλον της Ελλάδας – «Σε πολλές περιοχές δεν υπάρχουν πλέον ζευγάρια αναπαραγωγικής ηλικίας»
Πολιτική Υγείας
03/07/2026 - 09:00
Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις του ΕΕΣ για τους άστεγους του Πειραιά
Επικαιρότητα
03/07/2026 - 07:28
Η περίπτωση Μυλωνάκη αναδεικνύει τον ρόλο της Επεμβατικής Νευροακτινολογίας
Health Talk
03/07/2026 - 03:46
Ανοιχτή Αγκαλιά: Ψυχολογική υποστήριξη και διατροφική εκπαίδευση σε Φούρνους και Λειψούς
Patient Talk
03/07/2026 - 00:03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hot dog: Οι κίνδυνοι για την υγεία, τι περιέχουν και πόσο συχνά μπορούν να καταναλώνονται
Διατροφή
02/07/2026 - 14:00
Θεμιστοκλέους: «Δολοφονία χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις το θλιβερό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη»
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 15:38
«Αγλαΐα Κυριακού»: Σε στάση εργασίας την Παρασκευή 3 Ιουλίου οι εργαζόμενοι για τη φιλοξενία παιδιών με εισαγγελική εντολή
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 17:07
Το Ωνάσειο δημιουργεί την πρώτη κινητή μονάδα ECMO στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
02/07/2026 - 17:24
Η Γαλλία προσανατολίζεται στην απαγόρευση της πώλησης τσιγάρων σε όσους γεννήθηκαν μετά το 2009
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 20:41
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo