ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα ανάπτυξης των επόμενων πρωτοποριακών λύσεων για την υγεία παρουσίασε ο τομέας φαρμάκων της Bayer

Pharma News
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην ετήσια εκδήλωση για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «Pharma Media Day 2024», η Bayer παρουσίασε τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον μετασχηματισμό του Τομέα Φαρμάκων, που αποτελούν κομμάτι της στρατηγικής και τροφοδοτούν τη μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξή του.
Σάββατο, 30/03/2024 - 06:47
— Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
News4Health Team News4Health Team

«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αύξηση της αξίας του pipeline μας, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι η αναθεωρημένη στρατηγική Ε&Α αποδίδει καρπούς», δήλωσε ο Stefan Oelrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Tομέα Φαρμάκων της Bayer. «Ταυτόχρονα, επεκτείνουμε περαιτέρω την παρουσία μας σε βασικούς θεραπευτικούς τομείς, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο και διασφαλίζοντας την πρόσβαση όλο και περισσότερων ασθενών στις θεραπείες μας».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ενισχύει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, με σαφή επικέντρωση της έρευνας σε τέσσερις βασικούς θεραπευτικούς τομείς:

  • καρδιαγγειακά νοσήματα,
  • ογκολογία,
  • ανοσολογία,
  • νευρολογία και σπάνιες παθήσεις, διευρύνωντας τις δυνατότητές της, μέσω συνεργασιών και εξαγορών εταιρειών που αναπτύσσουν πλατφόρμες έρευνας και βελτιώνει την ποιότητα του pipeline, μέσα από αυστηρά και πολύ απαιτητικά κριτήρια.

«Εργαζόμαστε επιμελώς στην Έρευνα & Ανάπτυξη τους τελευταίους 24 μήνες και σημειώνουμε σημαντική πρόοδο στην ανανέωση και δημιουργία ενός υγιούς pipeline», δήλωσε ο Christian Rommel, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τομέα Φαρμάκων της Bayer και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης. «Θα συνεχίσουμε να προωθούμε εντατικά την έρευνα, αναπτύσσοντας βιώσιμα καινοτόμες πρακτικές διερεύνησης νέων φαρμάκων, αυξάνοντας τις συνεισφορές από τις εταιρείες του ομίλου μας και αναζητώντας νέες, ελκυστικές εξωτερικές συνεργασίες».

Επανασχεδιάζοντας την υγεία για τις γυναίκες

Προχωρώντας σε ένα χαρτοφυλάκιο καινοτόμων θεραπειών, η Bayer επενδύει στην ανάπτυξη των θεραπευτικών επιλογών και στη βελτίωση του επιπέδου φροντίδας για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

Μέχρι το 2030, ο παγκόσμιος πληθυσμός των γυναικών που βιώνουν εμμηνόπαυση προβλέπεται να αυξηθεί σε 1,2 δισεκατομμύρια, με 47 εκατομμύρια γυναίκες να εισέρχονται σε αυτή τη φάση κάθε χρόνο. Πάνω από το ένα τρίτο των εμμηνοπαυσιακών γυναικών αναφέρουν σοβαρά συμπτώματα, τα οποία μπορεί να διαρκέσουν 10 χρόνια ή περισσότερο μετά τη τελευταία έμμηνο ρύση, με ανάλογο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τους. Ωστόσο, περίπου στο 30% των γυναικών, που συμβουλεύτηκαν έναν επαγγελματία υγείας λόγω μέτριας έως σοβαρής συμπτωματολογίας, δεν συνταγογραφήθηκε καμία θεραπεία.

«Πολλές γυναίκες παγκοσμίως υποφέρουν από αγγειοκινητικά συμπτώματα κατά την εμμηνόπαυση, τα οποία, μαζί με τις διαταραχές ύπνου, είναι κοινά συμπτώματα που μπορούν να επηρεάσουν έντονα την ποιότητα ζωής τους», ανέφερε η Cecilia Caetano, Επικεφαλής του τμήματος Global Medical Affairs Γυναικολογίας της Bayer AG. «Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την επιστήμη και να σπάσουμε τη σιωπή ενισχύοντας την εκπαίδευση, την ευαισθητοποίηση και τη διεύρυνση των θεραπευτικών επιλογών ώστε να υποστηρίξουμε τις γυναίκες σε όλα τα στάδια της ζωής τους».

Συνεχής ανάπτυξη στην Ογκολογία

Η Bayer σημειώνει σημαντική πρόοδο στο ταξίδι της προς την κατεύθυνση να γίνει κορυφαία εταιρεία ογκολογίας.

«Ενισχύσαμε τις ικανότητές μας για την ανάπτυξη ογκολογίας ακριβείας για να ξεκλειδώσουμε την επόμενη γενιά πρωτοποριακών θεραπειών και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό, βιώσιμο pipeline σε όλο το φάσμα, από τα ενδοκυττάρια ογκολογικά μονοπάτια ως την ανοσοογκολογία και τις στοχευμένες ακτινοθεραπείες», δήλωσε ο Dominik Ruettinger, MD, Ph. D., Επικεφαλής Έρευνας και Πρώιμης Ανάπτυξης για την Ογκολογία στην Bayer AG. «Αντιμετωπίζοντας τις υψηλές ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες στη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα όρια της καινοτομίας για να παρέχουμε στους ασθενείς αποτελεσματικά φάρμακα προσαρμοσμένα στις προσωπικές τους ανάγκες».

Δίπλα στα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος παραμένει η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Παρά την πρόοδο, οι αριθμοί αναμένονται να αυξηθούν. Τα δεδομένα δείχνουν ότι ο πληθυσμός ασθενών με καρκίνο αλλάζει, με περισσότερους ασθενείς να είναι νεότεροι κατά την πρώτη διάγνωση και περισσότερους ασθενείς να διαγιγνώσκονται σε πρώιμο στάδιο της νόσου. Αυτοί οι ασθενείς χρειάζονται αποτελεσματικά αλλά και «πιο φιλικά», καλύτερα δηλαδή ανεκτά φάρμακα, καθώς και θεραπείες που να έχουν σχεδιαστεί για να υπερνικούν την αντοχή σε αυτά.

Η Bayer έχει επενδύσει σημαντικά στην καινοτόμο αντιμετώπιση του καρκίνου, εστιάζοντας στην ανάδειξη νέων θεραπευτικών στόχων για την αντιμετώπισή του, επιταχύνοντας τη διαδικασία ανάπτυξης των κατάλληλων φαρμάκων. Με την εξαγορά της εταιρείας Vividion και της κορυφαίας στον κλάδο της πλατφόρμας χημειοπρωτεομικής (φάσμα τεχνικών που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και την διερεύνηση των αλληλεπιδράσεων πρωτεΐνης-μικρών μορίων), η Bayer ενίσχυσε τη φαρμακευτική έρευνα και το pipeline της στον τομέα των μικρομοριακών θεραπειών και των θεραπειών ακριβείας. Η καινοτόμος τεχνολογία της Vividion επιτρέπει τον εντοπισμό άγνωστων μέχρι σήμερα συνδετικών θυλάκων σε θεραπευτικού στόχους που δεν συνδέονται τα υπάρχοντα φάρμακα, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία νέων υποψήφιων φαρμάκων σε ενδείξεις με υψηλή ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη.

Εξελίξεις στην κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία

Οι κυτταρικές και οι γονιδιακές θεραπείες φέρνουν νέες, δυνητικά μετασχηματιστικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, που θα μπορούσαν τελικά να σταματήσουν ή και να αναστρέψουν τις ασθένειες, με μια μόνο ιατρική παρέμβαση στη ζωή του ασθενούς. Οι συνεχείς επενδύσεις της Bayer στον τομέα αυτό – από την πρώιμη έρευνα έως την παροχή πρόσβασης σε τεχνολογίες και πλατφόρμες – αναδεικνύουν τη σημασία των θεραπειών ως βασικού μελλοντικού μοχλού ανάπτυξης για την εταιρεία και επιβεβαιώνουν τη δέσμευση να μεταφράσουν την υπόσχεσή τους σε απτές λύσεις για τους ασθενείς.

Η Bayer, μαζί με τις θυγατρικές της BlueRock και AskBio, προωθεί ένα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας, σε προκλινική και κλινική φάση ανάπτυξης.

«Από το 2020, η Bayer έχει επενδύσει περισσότερα από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στη δημιουργία τεχνολογικών πλατφορμών για την ανακάλυψη και την ανάπτυξη κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών – δύο από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους και πλέον ανταγωνιστικούς τομείς στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη», σημείωσε ο Christian Rommel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Τομέα Φαρμάκων της Bayer και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης. «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνουμε με τις ποικίλες και υπερσύγχρονες πλατφόρμες θεραπευτικών μεθόδων μας. Ενώ αυτά τα προγράμματα βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να τα μετατρέψουμε σε ουσιαστικό όφελος για τους ασθενείς στο μέλλον».

Που οδηγεί το νέο μοντέλο λειτουργίας

Με το νέο μοντέλο λειτουργίας της, που ονομάζεται Dynamic Shared Ownership (DSO), η εταιρεία επικεντρώνεται στην αποστολή της για Υγεία και Τροφή για όλους και εστιάζει στη δημιουργία επιπρόσθετης αξίας. Καθοδηγούμενοι από τις ανάγκες των πελατών και εξουσιοδοτημένοι για γρήγορες λήψεις αποφάσεων, με μικρές διατμηματικές ομάδες με τεχνογνωσία από όλα τα σχετικά μέρη της αλυσίδας, οδηγούμαστε στην αριστεία, στην ανάπτυξη και διάθεση των φαρμακευτικών προϊόντων.

«Η εισαγωγή του Dynamic Shared Ownership δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή για εμάς, καθώς θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε επιχειρηματικές ευκαιρίες νωρίτερα και να τις εκμεταλλευτούμε επιτυχώς γρηγορότερα, ενώ, θα κάνουμε πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων μας, βελτιώνοντας τελικά τις μακροπρόθεσμες αποδόσεις», τόνισε ο Stefan Oelrich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Φαρμάκων της Bayer. «Αυτά δεν είναι μόνο καλά νέα για εμάς ως εταιρεία, αλλά και για τους ασθενείς που εξυπηρετούμε, καθώς ελπίζουμε να δημιουργήσουμε τις μελλοντικές καινοτόμες λύσεις πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά, προχωρώντας μπροστά».

  • BAYER
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον
Roche: Έμπρακτη δέσμευση σε ένα ποικιλόμορφο, ισότιμο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον 29 Μαρτίου 2024
Επενδύσεις άνω των €180 εκατ. μετατρέπουν την Τρίπολη σε ευρωπαϊκό hub παραγωγής φαρμάκων 01 Απριλίου 2024
Επενδύσεις άνω των €180 εκατ. μετατρέπουν την Τρίπολη σε ευρωπαϊκό hub παραγωγής φαρμάκων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόνος οστεοαρθρίτιδας: Οι φυσιοθεραπευτικές επιλογές αποδεικνύονται πιο ανακουφιστικές από τα φάρμακα
Υγεία
01/04/2026 - 13:00

Πόνος οστεοαρθρίτιδας: Οι φυσιοθεραπευτικές επιλογές αποδεικνύονται πιο ανακουφιστικές από τα φάρμακα

Φαρμασέρβ–Λίλλυ: Πενήντα και πλέον χρόνια καινοτομίας στη νευρολογία και την ψυχική υγεία
Pharma News
31/03/2026 - 19:37

Φαρμασέρβ–Λίλλυ: Πενήντα και πλέον χρόνια καινοτομίας στη νευρολογία και την ψυχική υγεία

Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία
Pharma News
30/03/2026 - 12:31

Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία

Φάρμακα που λαμβάνονται πιο εύκολα από τα παιδιά χάρη στην 3D τεχνολογία και το βρεφικό γάλα
Υγεία
26/03/2026 - 13:00

Φάρμακα που λαμβάνονται πιο εύκολα από τα παιδιά χάρη στην 3D τεχνολογία και το βρεφικό γάλα

Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας
Υπηρεσίες Υγείας
24/03/2026 - 15:38

Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας

Νέα εργαλεία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων προτεραιότητας παρουσίασε ο EMA
Pharma Policy
18/03/2026 - 20:19

Νέα εργαλεία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων προτεραιότητας παρουσίασε ο EMA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 2 εκατ. ευρώ για την Κούβα ενέκρινε η ΕΕ
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 07:34
Βέλγιο: Πολωνία και Ρουμανία υποχρεούνται να εξοφλήσουν την Pfizer για τα εμβόλια κατά της Covid 19
Pharma News
02/04/2026 - 03:42
Επιστολή ΙΣΑ στον ΕΟΠΥΥ για την εκπρόθεσμη αποδοχή των ιατρικών πράξεων του Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
02/04/2026 - 00:06
Διαδικτυακό σεμινάριο των δικτύων του ΠΟΥ για την προσέγγιση της «Ενιαίας Υγείας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 23:27
Στο έλεος της κακοκαιρίας Erminio η χώρα με ανέμους 10 μποφόρ και τόνους νερού
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 22:34
Εμμηνόπαυση και ρευματικά νοσήματα: Μια σιωπηλή κρίση που απαιτεί άμεση δράση
Patient Talk
01/04/2026 - 22:11
Γεωργιάδης: «Προσωρινά τα προβλήματα από τα έργα, θα παραδώσω καινούργιο το Νοσοκομείο της Νίκαιας»
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 21:17
Διαδερμικά επιθέματα οιστραδιόλης στον τοπικά προχωρημένο καρκίνο του προστάτη
Υγεία
01/04/2026 - 19:41
Οι προτάσεις της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας για τους συστηματικούς ελέγχους της όρασης των παιδιών
Health Talk
01/04/2026 - 18:46
Κρήτη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Ηράκλειο από την αφρικανική σκόνη
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 18:18
Καρκίνος και άσκηση: Η σημασία της από την πρόληψη έως και την περίοδο μετά τη θεραπεία
Fitness
01/04/2026 - 17:52
ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 478 θέσεις σε νοσοκομεία από επιλαχόντες της προκήρυξης 2Κ/2024
Πολιτική Υγείας
01/04/2026 - 17:27
Πώς αλλάζει τα δεδομένα στη ρινοπλαστική η τεχνολογία Piezo και ποια τα πλεονεκτήματά της!
Health Talk
01/04/2026 - 17:02
Ο ΙΣΑ ζητεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ για το clawback και όχι μόνο
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 16:37
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης σε φυτοφάρμακα και του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου
Υγεία
01/04/2026 - 16:21
Τα παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα ή ελλιποβαρή αντιμετωπίζουν αυξημένα μαθησιακά προβλήματα
Υγεία
01/04/2026 - 16:00
Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Ενημερωτική δράση βιωματικού χαρακτήρα από τον ΕΕΣ στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 15:39
Νέες διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας: Ναι στις φυτικές πρωτεΐνες, όχι στα φουλ λιπαρά
Διατροφή
01/04/2026 - 15:00
Συστατικό φαρμάκου για τη στυτική δυσλειτουργία μπορεί να σώσει ζωές παιδιών με σπάνιο νόσημα
Υγεία
01/04/2026 - 14:00
Πόνος οστεοαρθρίτιδας: Οι φυσιοθεραπευτικές επιλογές αποδεικνύονται πιο ανακουφιστικές από τα φάρμακα
Υγεία
01/04/2026 - 13:00
Οι φαρμακευτικές εταιρείες "παγώνουν" νέες κυκλοφορίες στην Ευρώπη λόγω της τιμολογικής πολιτικής Τραμπ
Pharma Policy
01/04/2026 - 12:51
Το σπάνιο δέντρο των ελληνικών βουνών που αποτελεί πρώτη ύλη για αντικαρκινικά φάρμακα
Υγεία
01/04/2026 - 12:00
Κατάθλιψη και δερματίτιδα έχουν κοινό φλεγμονώδες αποτύπωμα - Νέες προοπτικές για στοχευμένη θεραπεία
Ψυχική Υγεία
01/04/2026 - 11:00
Ποια είναι η χημική ουσία που έχει προκαλέσει τον θάνατο 74.000 νεογνών το 2018
Υγεία
01/04/2026 - 10:00
Ανήλικοι και social media: Γιατί η μείωση του χρόνου χρήσης δεν αρκεί για την προστασία του ψυχισμού τους
Ψυχική Υγεία
01/04/2026 - 09:00
Κρίσιμη η πρόσβαση στη συνεχή καταγραφή γλυκόζης για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Pharma News
01/04/2026 - 07:28
Σε επιφυλακή οι δήμοι της Αττικής για την επερχόμενη κακοκαιρία
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 03:44
Πρωτιά της ΔΑΚΟΑ με 65% στις εκλογές του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής
Επικαιρότητα
01/04/2026 - 00:09
Στον καθηγητή Ουρολογίας Δημήτρης Χατζηχρήστου το διεθνές βραβείο Career Award 2026
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 23:21
Δήμος Αθηναίων: Διεθνής ημέρα μηδενικών αποβλήτων με τη συμμετοχή 170 μαθητών δημοτικού
Επικαιρότητα
31/03/2026 - 22:06

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσωποποιημένα φάρμακα από 3D εκτυπωτή στο φαρμακείο της γειτονιάς σε μία δεκαετία
Pharma News
30/03/2026 - 12:31
Ταινίες για τους διαβητικούς: Τι αλλάζει μετά τις νέες ανακοινώσεις Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 13:39
Η MSD Ελλάδος στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
30/03/2026 - 15:51
Έξυπνα tips για το πως θα φάτε σωστά αντί να μετράτε τις θερμίδες
Διατροφή
30/03/2026 - 18:03
Ανοιχτή πρόσκληση σε γιατρούς του ΕΣΥ από την 2η ΥΠΕ με ισχυρά κίνητρα
Πολιτική Υγείας
30/03/2026 - 20:59
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo