ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις άνω των €180 εκατ. μετατρέπουν την Τρίπολη σε ευρωπαϊκό hub παραγωγής φαρμάκων

Pharma News
Vas.Ang.
Περισσότερες από χίλιες νέες άμεσες θέσεις εργασίας, αναμένεται να δημιουργηθούν στο πλαίσιο επενδύσεων από τρεις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που ξεπερνούν τα 180 εκατ. ευρώ στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης.
Δευτέρα, 01/04/2024 - 06:30
— Photo: Vas.Ang.
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Για «έκρηξη επενδύσεων στην Τρίπολη» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, Medicines for Europe και Συνδιευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ELPEN, Θ. Τρύφων στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη με θέμα «Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία από την ΠΕΦ».

Ο λόγος για τις επενδύσεις τριών ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην περιοχή, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 180 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα, την περίοδο 2020-2026, οι επενδύσεις μέλη της ΠΕΦ περιλαμβάνουν 10 νέα εργοστάσια, 22 νέες μονάδες παραγωγής και 14 νέες ερευνητικές δομές, όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης, Φ. Κοσμοπούλου. Κατά την κα Κοσμοπούλου, οι επενδύσεις αυτές «συμβάλλουν στην κάλυψη του επενδυτικού κενού που μας χωρίζει από τις χώρες της Ευρωζώνης και ανοίγουν το δρόμο στην οικοδόμηση μιας ισχυρής ελληνικής οικονομίας που θα παράγει και δεν θα εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τις εισαγωγές προϊόντων».

Η Τρίπολη κόμβος παραγωγής φαρμάκων

Demo και Win Medica, του ομίλου ELPEN έχουν ήδη προχωρήσει με την ανέγερση εγκαταστάσεων τυς στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Τρίπολης, επενδύσεις που αναμένεται να αγγίξουν τα 130 εκατ. ευρώ. Την τριάδα συμπληρώνει η εταιρεία Faran. Αυτές οι τρεις επενδύσεις εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν πάνω από 1.000 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, με τις έμμεσες θέσεις εργασίας να υπολογίζονται να φθάσουν κάπου μεταξύ 2.500 και 3.500.

«Αναδεικνύεται η μεγάλη προστιθέμενη αξία της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία», ανέφερε ο κ. Τρύφων προσθέτοντας πως «μια Βιομηχανική Περιοχή, μια ολόκληρη πόλη, η Τρίπολη και ο νομός Αρκαδίας αναζωογονούνται από τις μεγάλες επενδύσεις της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. Δημιουργούμε σε όλη τη χώρα χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και καλύπτουμε εκατομμύρια Έλληνες με εγχώρια παραγόμενα φάρμακα. Mε την ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών αντιμετωπίζουμε ελλείψεις σε πολλά βασικά φάρμακα. Δίνουμε ελπίδα και προοπτική σε χιλιάδες νέες και νέους. Αποδεικνύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι κέντρο παραγωγής φαρμάκων για όλη την Ευρώπη».

Στα 80 εκατ. ευρώ είχε προϋπολογιστεί η επένδυση για τη Demo, ποσό που έχει ήδη αυξηθεί στα 90 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, μεταξύ των φαρμάκων που θα παράγονται στην Τρίπολη θα είναι και το αντιβιοτικό αμοξυκιλλίνη, το οποίο αναμένεται να καλύψει σημαντικό κομμάτι των αναγκών της Ευρώπης.

«Πολλές φορές θεωρούμε ότι η υγεία προάγεται μέσω της καινοτομίας, και αυτό είναι γεγονός γιατί μέσα από την καινοτομία δημιουργούνται νέες θεραπευτικές λύσεις», δήλωσε ο Δ. Δέμος, Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας DEMO. Πρόσθεσε, όμως, πως «η εξάπλωση, όμως, των λύσεων αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά σε χώρες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν φάρμακα, που ολοένα και ακριβαίνουν, έρχεται μέσα από τη βιομηχανία γενοσήμων, η οποία δεν εξασφαλίζει απλώς προσιτό φάρμακο σε μεγάλο μέρος του πλανήτη μετά τη λήξη καθεστώτος προστασίας αλλά μέσα από ενέργειες οριακής καινοτομίας βελτιώνει το αρχικό προϊόν, ώστε να δημιουργήσει ευκολία στη χρήση και αύξηση της συμμόρφωσης του ασθενή».

Από την πλευρά του ο Director of Industrial Development της εταιρείας DEMO, Αρ. Λυμπερόπουλος ανέφερε ότι στο παραγωγικό campus της φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη θα παράγονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρώτες ύλες φαρμάκων αλλά και τελικά φαρμακευτικά προϊόντα χημικής προέλευσης.

Με την ολοκλήρωσή της, θα συγκαταλέγεται στις 3 μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής πενικιλινούχων & ογκολογικών φαρμάκων της Ευρώπης. Με τα προϊόντα που θα παράγονται εκεί, η DEMO θα μπορεί να καλύπτει το 34% των αναγκών της ΕΕ σε πενικιλινούχα και το 35% σε ογκολογικά φάρμακα.

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, μόνο με την επένδυση αυτή θα δημιουργηθούν σε βάθος δεκαετίας πάνω από 1.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Συμπλήρωσε, δε, πως «η Τρίπολη προάγεται σε σημαντικό Ευρωπαϊκό κέντρο της Φαρμακοβιομηχανίας ενώ ταυτόχρονα, με την ανάπτυξη και παραγωγή πρώτων υλών σε ευρωπαϊκό έδαφος, η Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας, αποκτά τις προϋποθέσεις να αποκτήσει σταδιακά επάρκεια και αυτονομία από τρίτες χώρες στο νευραλγικό τομέα της υγείας».

«Η Win Medica με την κατασκευή της νέας παραγωγικής μονάδας στην Τρίπολη μετασχηματίζεται από αμιγώς εμπορική και σε παραγωγική Εταιρεία», δήλωσε ο Χρ. Σωτηρίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

«Η νέα παραγωγική μονάδα θα είναι συνολικής επένδυσης 50 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 250 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της συνολικής επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ. Με τα ογκολογικά φάρμακα που θα παράγει η νέα μονάδα, θα μπορεί να καλυφθεί το 50% των αναγκών των Ελλήνων ασθενών, σε 11 βασικά ογκολογικά φάρμακα», συμπλήρωσε ο κ. Σωτηρίου. Όπως ανέφερε μάλιστα, η Win Medica έχει συνάψει ήδη συμφωνίες και σχεδιάζει να εξάγει τα φαρμακευτικά σκευάσματα σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία.

Ο Μ. Κάτσικας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FARAN, ανακοίνωσε τη νέα επένδυση της εταιρείας στην περιοχή, στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εταιρείας , η οποία έχει πενταπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον Π. Κουκουλομάτη, Γενικό Διευθυντή της FARAN πρόκειται για «μία σημαντική επένδυση σε μια νέα σύγχρονη ερευνητική και παραγωγική μονάδα ενέσιμων και μελλοντικά και βιοτεχνολογικών φαρμάκων, συνολικής επιφάνειας 12.000τ.μ., η οποία θα κτιστεί επί οικοπέδου 36.000τ.μ. στην ΒΙΠΕ Τριπόλεως».

Όπως εξήγησε, «στην μονάδα θα αναπτυχθούν αρχικά γραμμές στείρας πλήρωσης και συσκευασίας (fill/finish) παρεντερικών σκευασμάτων μικρού όγκου σε υγρή και λυοφιλοποιημένη μορφή, σε φιαλίδια, φυσίγγια και προγεμισμένες σύριγγες και επιπλέον στην ίδια εγκατάσταση προγραμματίζεται μελλοντικά να παράγονται και βιοτεχνολογικά φάρμακα. Η παραγωγική μονάδα θα ακολουθεί τα υψηλοτέρα πρότυπα εισάγοντας νέα standards στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στις διαδικασίες παραγωγής και σχεδιάζεται να πιστοποιηθεί από την EMA και από τον FDA, ώστε να μπορεί να διαθέτει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην διεθνή αγορά».

Τελευταία τροποποίηση στις 01/04/2024 - 13:55
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΠΕΦ
  • ΤΡΙΠΟΛΗ
  • ΒΙΠΕ
  • ΓΕΝΟΣΗΜΑ
  • ELPEN
  • DEMO
  • WIN MEDICA
  • FARAN

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρόγραμμα ανάπτυξης των επόμενων πρωτοποριακών λύσεων για την υγεία παρουσίασε ο τομέας φαρμάκων της Bayer
Το πρόγραμμα ανάπτυξης των επόμενων πρωτοποριακών λύσεων για την υγεία παρουσίασε ο τομέας φαρμάκων της Bayer 30 Μαρτίου 2024
ΕΟΠΕ για ογκολογικά φάρμακα: «Πάγιο αίτημά μας η καθιέρωση και εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων» 01 Απριλίου 2024
ΕΟΠΕ για ογκολογικά φάρμακα: «Πάγιο αίτημά μας η καθιέρωση και εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυναμική συμμετοχή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στη Διεθνή Έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη
Pharma News
05/11/2025 - 17:28

Δυναμική συμμετοχή της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στη Διεθνή Έκθεση CPHI 2025 στη Φρανκφούρτη

Η DEMO υποδέχθηκε νέους επιστήμονες στο πλαίσιο του θεσμού Business Days 2025
Pharma News
24/10/2025 - 17:51

Η DEMO υποδέχθηκε νέους επιστήμονες στο πλαίσιο του θεσμού Business Days 2025

Προδρόμου και Σωτηρίου Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management
Pharma News
22/10/2025 - 16:52

Προδρόμου και Σωτηρίου Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management

Win Medica και Pharmanutra ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία
Pharma News
21/10/2025 - 17:48

Win Medica και Pharmanutra ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Έναρξη μαθημάτων για την πρώτη Βιο-Ακαδημία της DEMO
Pharma News
13/10/2025 - 15:31

Έναρξη μαθημάτων για την πρώτη Βιο-Ακαδημία της DEMO

Την ίδρυση βιοτράπεζας για την προσέλκυση επενδύσεων προτείνει ο Ηλίας Μόσιαλος
Πολιτική Υγείας
30/09/2025 - 13:30

Την ίδρυση βιοτράπεζας για την προσέλκυση επενδύσεων προτείνει ο Ηλίας Μόσιαλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανελλαδική έρευνα για την ποιότητα ζωής και τις ανάγκες των ασθενών με πνευμονική υπέρταση
Patient Talk
26/11/2025 - 22:02
Ιός Δυτικού Νείλου: Στα 96 τα εγχώρια κρούσματα το 2025 – Κανένας νέος θάνατος την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
26/11/2025 - 21:24
H Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει ριζικά την εμπειρία του ασθενούς
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 20:57
Νοσοκομείο Παπανικολάου: Στις 28 και 29 Νοεμβρίου το 4ο Συνέδριο «Σύγχρονα θέματα στα νοσήματα της Πνευμονικής Κυκλοφορίας»
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 20:16
Οστεοαρθρίτιδα γόνατος και ισχίου: Μπορεί να γίνει ταυτόχρονα χειρουργείο σε δύο αρθρώσεις;
Health Talk
26/11/2025 - 19:49
Ψηφίστηκε από τη Βουλή η σύμβαση για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Πάτρα
Πολιτική Υγείας
26/11/2025 - 19:14
Η κατάλληλη διατροφή υποστηρίζει σωστά τη θεραπεία της παχυσαρκίας με GLP-1
Διατροφή
26/11/2025 - 18:41
Τι είναι η φωσφίνη, η χημική ουσία που ξεκλήρισε τετραμελή οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 18:17
Ιστορική συμφωνία για τα κατοικίδια στην ΕΕ: Υποχρεωτικά μικροτσίπ, αυστηροί κανόνες εκτροφής και έλεγχος εισαγωγών
Pet
26/11/2025 - 17:51
Ενημερωτικές συναντήσεις στα νοσοκομείο «Αττικόν» και «Λαϊκό» για την πιλοτική εφαρμογή του Health-IQ
Πολιτική Υγείας
26/11/2025 - 17:27
Κρήτη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο το απόγευμα της Πέμπτης για τη δημόσια υγεία
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 17:08
Healthcare Business Awards 2025: Βραβεύθηκε η Θεραπευτική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 16:43
Πιτζάμες: Το ρούχο της θαλπωρής που κρύβει κινδύνους - Γιατί πρέπει να τις αλλάζετε καθημερινά
Υγεία
26/11/2025 - 16:00
Πειραματική mRNA θεραπεία καταπολεμά λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά
Υγεία
26/11/2025 - 15:28
Το υποκατάστατο ζάχαρης, η σορβιτόλη, συνδέεται με προβλήματα στο ήπαρ
Διατροφή
26/11/2025 - 15:00
Αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ το κόστος της παχυσαρκίας στη χώρα μας
Πολιτική Υγείας
26/11/2025 - 14:38
Η Κομισιόν ενέκρινε ενέσιμο φάρμακο ανοσοθεραπείας για ογκολογικούς ασθενείς
Pharma Policy
26/11/2025 - 14:23
Τα γκόλντεν ριτρίβερ και οι άνθρωποι μοιράζονται κοινά γονίδια που ευθύνονται για το στρες
Pet
26/11/2025 - 14:00
Η ιδιωτική ασφάλιση ως πυλώνας προστασίας και βιωσιμότητας στον τομέα της υγείας
Υπηρεσίες Υγείας
26/11/2025 - 13:29
Νέα συνάντηση Υπουργείου Υγείας - ΣΦΕΕ για την υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης
Pharma Policy
26/11/2025 - 12:42
Πόσους κοιλιακούς θα πρέπει να κάνετε ανάλογα με την ηλικία σας και γιατί έχει σημασία
Fitness
26/11/2025 - 12:00
Ο τρόπος με τον οποίο ο καφές μπορεί να επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση
Υγεία
26/11/2025 - 11:00
Πώς το σπάσιμο ενός σπυριού στην περιοχή της μύτης μπορεί να σάς στείλει στο νοσοκομείο
Υγεία
26/11/2025 - 10:00
Αρεταίειο Νοσοκομείο: Τρία ρομποτικά χειρουργεία την ίδια ημέρα
Πολιτική Υγείας
26/11/2025 - 09:28
Το τίμημα της δόξας: H διασημότητα...μικραίνει τη ζωή!
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 09:00
Μηνυτήρια αναφορά από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας για τις εργασίες ανακαίνισης
Πολιτική Υγείας
26/11/2025 - 08:07
Συμπόσιο-φόρος τιμής στους Έλληνες ιατρούς στο Πολεμικό Μουσείο
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 07:13
H Καλαμαριά και η νεολαία της έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 03:37
Γάζα: Όχημα του πάπα Φραγκίσκου μετατράπηκε σε κινητή μονάδα υγείας για τα παιδιά
Επικαιρότητα
26/11/2025 - 00:09
Φωταγωγημένο με πορτοκαλί το κτίριο διοίκησης του Παπανικολάου για τη Βία κατά των Γυναικών
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 23:24

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στένωση καρωτίδων: Ο συνδυασμός στεντ - φαρμακευτικής αγωγής αποτρέπει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Υγεία
24/11/2025 - 14:00
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο ΕΣΥ – Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τον Ψηφιακό Βοηθό Πολίτη
Πολιτική Υγείας
24/11/2025 - 12:53
Τα μικρόβια του εντέρου μπορεί να ενεργοποιούν την αλλεργική ρινίτιδα
Υγεία
24/11/2025 - 15:00
Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα ξεκινάει κλινικές δοκιμές μέσα στο 2026
Υγεία
25/11/2025 - 08:42
Σύνδρομο Hunter: Γονιδιακή θεραπεία φρενάρει την άνοια σ' ένα τρίχρονο αγόρι
Υγεία
25/11/2025 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo