ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

O Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ γιορτάζει τα 100 χρόνια του με «περηφάνια για το χθες και πίστη για το αύριο»

Pharma News
ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΑΝΕΞ
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών ιστορίας της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο χώρο του φαρμάκου, πραγματοποιήθηκε μια εμβληματική εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ παρουσία θεσμικών φορέων, εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε, προμηθευτών και συνεργατών του Ομίλου, καθώς και στελεχών της αγοράς.
Παρασκευή, 28/06/2024 - 13:29
— Photo: ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΑΝΕΞ
News4Health Team News4Health Team

«Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ μετρά πλέον έναν αιώνα ιστορίας από την ίδρυση του πρώτου φαρμακείου το 1924 στην οδό Πειραιώς, ενώ αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα καθώς βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών. Στην εκκίνηση του δεύτερου αιώνα παρουσίας του στον κλάδο του φαρμάκου, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ, με κύκλο εργασιών που εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 500 εκ. ευρώ το 2024 και με δραστηριοποίηση σε περισσότερες από 100 χώρες, μέσα από στρατηγικούς σχεδιασμούς, όραμα και πίστη, συνεχώς αναπτύσσεται, επεκτείνεται, ισχυροποιείται και συνεχίζει!» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ομίλου.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, κατά την ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Κάθε μέρα και μία μάχη. Κάθε μέρα και μία νίκη. Σε έναν αγώνα που κρατάει πια 100 χρόνια, έναν ολόκληρο αιώνα, συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε σταθερά βήματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Με επιμονή και υπομονή στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας μας. Εμπλουτίζουμε τις δραστηριότητές μας, χτίζουμε καινούργιες συνεργασίες, δραστηριοποιούμαστε σε νέους τομείς και στοχεύουμε στην περαιτέρω επέκταση και εδραίωση μας εντός και εκτός συνόρων. Παράλληλα, φροντίζουμε να έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες να ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες, είτε αυτές αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών είτε απλά κάνοντας το αυτονόητο για τον γενικό πληθυσμό, συμβάλλοντας στο πολύτιμο έργο της πολιτείας».

VIANEKS 1

Ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, καλωσόρισε με τη σειρά του τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά του Ομίλου στην εθνική οικονομία, μέσα από σταθερά υψηλές επενδύσεις, τόσο στην παραγωγή, όσο και στην Έρευνα και Ανάπτυξη. Ο κ. Παναγούλιας σημείωσε χαρακτηριστικά «Όπως προέκυψε από τη μελέτη κοινωνικοοικονομικού αποτυπώματος του Ομίλου για το 2022, η συνεισφορά της ΒΙΑΝΕΞ στο ΑΕΠ ανήλθε σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ για τη Δημόσια Υγεία, η ΒΙΑΝΕΞ μέσω των φαρμακευτικών σκευασμάτων της, συνέβαλε στο να επιτευχθούν 3.081 λιγότερες νοσηλείες και 5.551 περισσότερα έτη ζωής». Ο Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ επισήμανε τη διαχρονικά σταθερή παρουσία του Ομίλου στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

VIANEKS 3

Δύο ξεχωριστές πρωτοβουλίες

Στο πλαίσιο του εορτασμού και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν δύο ξεχωριστές πρωτοβουλίες, οι οποίες αφορούν σε μία μεγάλη ενέργεια κοινωνικής ευθύνης που θα προβεί ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος, σηματοδοτώντας έτσι την ελληνική τους ταυτότητα και ενδυναμώνοντας τον θεσμό της οικογένειας. Συγκεκριμένα, με στόχο τη συμβολή στη μείωση της υπογεννητικότητας αλλά και την ευρύτερη συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία, προχωρούν στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που κατοικούν μόνιμα στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας με τη γέννηση του τρίτου και πλέον παιδιού. Παράλληλα, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ θα διανέμει κατά το σχολικό έτος 2024-2025, σε όλους τους μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας, ελληνικές σημαίες, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίσθημα της υπερηφάνειας για την πατρίδα.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας απηύθυνε χαιρετισμό, δηλώνοντας: «Πιστεύουμε στο μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η πορεία του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι για την δέσμευση και τη δραστηριοποίηση της. Αναγνωρίζουμε την προσφορά του Ομίλου στην Ελλάδα και τη θέση της στη κορυφή της λίστας των πιο ελκυστικών εργοδοτικών προορισμών. Είναι πραγματικά σημαντικό για τη χώρα μας να δραστηριοποιούνται εταιρίες σαν τη ΒΙΑΝΕΞ, οι οποίες παρέχουν καλύτερα φάρμακα, συμβάλουν στην φαρμακευτική περίθαλψη και επενδύουν στις εξαγωγές, την καινοτομία και την ιατρική κοινότητα. Ελπίζουμε η παρουσία της ΒΙΑΝΕΞ στο χώρο του φαρμάκου να αποτελέσει έμπνευση για την εδραίωση και άλλων πολλών ελληνικών φαρμακευτικών εταιριών που κρατούν τη σημασία του φαρμάκου ψηλά. Σας ευγνωμονούμε και το αναγνωρίζουμε».

VIANEKS 4

Η υπευθυνότητα του Ομίλου ως προς την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας αποτελούσε ανέκαθεν μία σταθερή δέσμευση, καθώς ο Όμιλος βρισκόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, και συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη. Στηρίζει την ελληνική οικονομία μέσα από τις 1.360 θέσεις εργασίας που προσφέρει, την εξαγωγική της δραστηριότητα και την προσφορά μέσα από προγράμματα υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου, ενώ στο πλαίσιο αυτής εκτός του κ. Γεωργιάδη απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Ολύμπιος Παπαδημητρίου και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων.

  • ΒΙΑΝΕΞ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανώτατη διάκριση για την Επιχειρηματική Ηθική στον Όμιλο Τσέτη
Ανώτατη διάκριση για την Επιχειρηματική Ηθική στον Όμιλο Τσέτη 27 Ιουνίου 2024
Εφυγε ο Σταύρος Δέμος, ιδρυτής και πρόεδρος της DEMO - Την Πέμπτη στο Κεφαλάρι το «τελευταίο αντίο» 01 Ιουλίου 2024
Εφυγε ο Σταύρος Δέμος, ιδρυτής και πρόεδρος της DEMO - Την Πέμπτη στο Κεφαλάρι το «τελευταίο αντίο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Sarantis Health & Care επενδύει στις συνεργασίες και στο μέλλον του ελληνικού φαρμακείου
Pharma News
09/07/2026 - 00:07

Η Sarantis Health & Care επενδύει στις συνεργασίες και στο μέλλον του ελληνικού φαρμακείου

Νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης 12,47 εκατ. ευρώ της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα
Pharma News
24/06/2026 - 18:29

Νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης 12,47 εκατ. ευρώ της ΒΙΑΝΕΞ στην Πάτρα

Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς
Ψυχική Υγεία
08/06/2026 - 13:14

Growing Healthier Together: Μεγάλη εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και νέων στο Άλσος Κηφισιάς

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»
Pharma News
05/06/2026 - 12:27

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο «Επιχειρηματικής Παράδοσης και Προόδου»

Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 22:17

Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη

Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»
Επικαιρότητα
28/05/2026 - 19:27

Συγκίνηση και προσφορά στο πρώτο επίσημο φιλανθρωπικό Gala του «Ιπποκράτειου Ίδρυματος Έρευνας για τον Καρκίνο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 20:14
Έγκριση από τον FDA σε νέο αναστολέα για τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς συμπαγείς όγκους
Υγεία
29/07/2026 - 19:49
Καλοκαίρι και σεξουαλικότητα: Πρωταγωνιστές το φως, το νερό και ο χρόνος
Ψυχική Υγεία
29/07/2026 - 18:57
Δύο πυροσβέστες νεκροί από ασφυξία στη φωτιά που καίει το Ρέθυμνο
Επικαιρότητα
29/07/2026 - 18:19
ECDC: Οι καύσωνες αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολής των Ευρωπαίων από λοιμώδη νοσήματα
Υγεία
29/07/2026 - 17:42
Αλκοόλ και κάπνισμα βασικοί παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού και κολπική μαρμαρυγή
Υγεία
29/07/2026 - 17:16
Γιατί οι γυναίκες πρέπει να κάνουν προπόνηση ενδυνάμωσης σε κάθε στάδιο της ζωής τους
Fitness
29/07/2026 - 16:34
Διαβήτης: Ο δεκάλογος για ασφαλείς και ξέγνοιαστες διακοπές
Health Talk
29/07/2026 - 16:13
Νέο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο στο Άγιον Όρος, στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:51
Γεωργιάδης από Λήμνο: «Δεν αφήσαμε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης να πάει χαμένη»
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 15:34
Τηλεργασία: Πώς επηρεάζει το σώμα μας και τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε
Υγεία
29/07/2026 - 15:00
Πνευμονογαστρικό νεύρο: Γιατί είναι καθοριστικό για την ψυχική υγεία και τη λειτουργία του οργανισμού
Υγεία
29/07/2026 - 14:00
Ύπνος με ανεμιστήρα: Οι 4 πιθανές επιπτώσεις στην υγεία και οδηγίες για ασφαλή χρήση
Υγεία
29/07/2026 - 13:00
Σαλμονέλα το καλοκαίρι: Οι οδηγίες του ΕΦΕΤ για νοικοκυριά - επιχειρήσεις εστίασης
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 12:00
ΨΝΑ: Καταγγελία εργαζομένων για «επικίνδυνες συνθήκες» στις εφημερίες – Ράντζα ακόμη και στα εξεταστήρια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 11:30
Πώς το σφουγγάρι της κουζίνας μπορεί να σάς μολύνει με σαλμονέλα
Υγεία
29/07/2026 - 11:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Οι περιοχές με κρούσματα και αυτές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:26
ΗΠΑ: Νέες περικοπές στην Υγεία εξετάζει ο Τραμπ – Στο στόχαστρο το Medicare και τα εμβόλια
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 10:00
Ινομυαλγία: Εντοπίστηκαν 26 γονιδιακές περιοχές που αυξάνουν τον κίνδυνο
Υγεία
29/07/2026 - 09:00
Καλοκαίρι και χρόνιος πόνος: Ο ρόλος της φαρμακευτικής κάνναβης στη διαχείρισή του
Health Talk
29/07/2026 - 08:12
Αποστολή εμβολίων από τον ΕΕΣ για τα παιδιά ορφανοτροφείου στη La Guaira της Βενεζουέλας
Υγεία
29/07/2026 - 07:33
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 03:42
Sobi: Ισχυρή ανάπτυξη και σημαντική πρόοδος στο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων θεραπειών
Pharma News
29/07/2026 - 00:09
Νέα παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για παραμονή των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 23:04
Η κυκλοσπορίαση μπορεί να κάνει τη διάρροια πολύ πιο «εκρηκτική»
Υγεία
28/07/2026 - 21:57
Βουλγαρία: 1.397 μωρά γεννήθηκαν το 2025 με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και κρατική χρηματοδότηση
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 21:31
Κολύμβηση: Το «μαγικό ελιξίριο» για τα οστά των ηλικιωμένων
Health Talk
28/07/2026 - 21:09
Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 20:06
Vegan, vegetarian και διατροφικές διαταραχές: Ανάμεικτα ευρήματα από νέα μελέτη για τη συσχέτισή τους
Διατροφή
28/07/2026 - 19:38
Καρκίνος κεφαλής και τράχηλου: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και ποσοστά πενταετούς επιβίωσης
Υγεία
28/07/2026 - 18:46

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo