ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kορυφαίοι ειδικοί από Ελλάδα και Ευρώπη στο 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας

Pharma News
PIXABAY
Με τη συμμετοχή 28 κορυφαίων ειδικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκπρόσωπων της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικών φορέων και διακεκριμένων ακαδημαϊκών, ανοίγει στις 23 Απριλίου η αυλαία του μεγαλύτερου ετήσιου συνεδρίου για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ) στην Ελλάδα.
Πέμπτη, 18/04/2024 - 14:58
— Photo: PIXABAY
News4Health Team News4Health Team

Το 9o κατά σειρά συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), της Ελληνικής Ένωσης Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α) και του Pharma Innovation Forum (PIF). Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Ολυμπία).

Το συνέδριο αποτελεί σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, βέλτιστων πρακτικών αλλά και νεότερων εξελίξεων στον τομέα της αξιολόγησης και της διαπραγμάτευσης των τεχνολογιών υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 300 σύνεδροι από το χώρο της Υγείας, σημαντικοί διεθνείς και Έλληνες Ακαδημαϊκοί, στελέχη της αγοράς και εκπρόσωποι των φορέων, της Πολιτείας και των ασθενών συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες.

Στόχος του συνέδριου είναι να προσφέρει την ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος οι στρατηγικές, οι διαδικασίες, οι δεξιότητες και οι ικανότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση προκλήσεων και την υπέρβαση πιθανών φραγμών στην πρόσβαση σε πολλές νέες και καινοτόμες θεραπείες. Με τίτλο «HTA in a Changing World: Navigating New Challenges and Opportunities», το κύριο θέμα του 9ου συνεδρίου HTA είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν με την εφαρμογή του νέου κανονισμού της ΕΕ για την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας που θα επιτρέψει ζωτικής σημασίας και καινοτόμες τεχνολογίες υγείας να είναι ευρύτερα διαθέσιμες. Από τον Ιανουάριο του 2025, ο νέος κοινός κανονισμός HTA θα τεθεί σε πλήρη ισχύ, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή προτύπων και προσδοκιών. Επιπλέον, δεδομένης της ανάγκης για ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ενδιαφερόμενων φορέων, το συνέδριο θα λειτουργήσει και ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την προώθηση συνεργασιών που υπερβαίνουν τα σύνορα.

HTA 1

Το συνέδριο θα ανοίξει την αυλαία του με την ομιλία του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομάδας Συντονισμού ΗΤΑ Róisin Adams, Head of HTA Strategy and External Engagement, National Centre for Pharmacoeconomics (NCPE), Ireland, η οποία θα εστιάσει στις επιπτώσεις του νέου κοινού ευρωπαϊκού κανονισμού HTA στην καινοτομία και τι μέλλει γενέσθαι μετά το 2025.

Στη συνέχεια, η 1η Ενότητα του συνεδρίου θα εστιάσει στο μέλλον της πρόσβασης στην καινοτομία στην Ελλάδα. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν ο Γιάννης Νάτσης, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ESIP), ο Καθηγητής Αξιολόγησης, Διαχείρισης και Πολιτικής Υπηρεσιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Νίκος Μανιαδάκης, η Επικεφαλής Πολιτικής και Επικοινωνίας, Roche, Ρομίνα Σιατερλή καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Μπάμπης Καραθάνος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η 2η Ενότητα του συνεδρίου, η οποία θα εστιάσει στο μέλλον της ΑΤΥ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του νέου κανονισμού ΑΤΥ καθώς και στις προκλήσεις και ευκαιρίες στη διαδικασία εφαρμογής. Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, Άρης Αγγελής θα παρουσιάσει πως θα ενισχυθεί η ΑΤΥ στην Ελλάδα μέσω του έργου TSI, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής ΑΤΥ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Φλώρα Μπακοπούλου θα μιλήσει για τις προκλήσεις και ευκαιρίες όσον αφορά στην ενίσχυση του θεσμού, της διαδικασίας και των μεθόδων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία Αθανάσιου Χαντζάρα, Μέλους της Επιτροπής ΑΤΥ, Αναπληρωτή Λέκτορα Οικονομικών της Υγείας, ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών MBA) για την αξιολόγηση της ετοιμότητας της Ελλάδας να εφαρμόσει τον νέο κανονισμό HTA. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συνδέσμων της χώρας και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος οι κκ. Christian Rodseth Αντιπρόεδρος του Pharma Innovation Forum, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Ζωή Στεφανίδου εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Νίκος Δέδες, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Στην ενσωμάτωση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην διαδικασία ΑΤΥ στην Ελλάδα θα εστιάσει η 3η ενότητα του συνεδρίου με συντονιστή και ομιλητή τον Πάνο Σταφυλά, Καρδιολόγο / Σύμβουλο HTA και Επιστημονικό Διευθυντή HealThink. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια HealthTech (αξιολόγηση ιατρικών τεχνολογιών και επεμβατικών διαδικασιών) στο Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Αριστεία στην Φροντίδα (NICE), Συμπρόεδρος της Ομάδας Ενδιαφέροντος Ιατρικών Συσκευών (HTAi) Αναστασία Χαλκίδου, ο Αντώνης Καρόκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων MSD, ο Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΛΟΚ και η Παναγιώτα Μήτρου, Προϊσταμένη του Ανεξάρτητου Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας.

Στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου, την οποία θα συντονίσει ο Δημήτρης Αθανασίου, Πρόεδρος της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ), θα συζητηθούν τα θέματα πρόσβασης στις προηγμένες και γονιδιακές θεραπείες με πρώτη και πολύ σημαντική ομιλήτρια την Lotte Steuten Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο του Γραφείου Οικονομικών της Υγείας στο Λονδίνο και Επίτιμη Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο City, του Ηνωμένου Βασίλειου, η οποία θα παρουσιάσει τα κύρια ζητήματα που ανακύπτουν στην τιμολόγηση και την πρόσβαση σε φάρμακα γονιδιακής και προηγμένης θεραπείας. Ιδιαίτερα σημαντική και η ομιλία του Σπύρου Βαμβακά, Επικεφαλή Επιστημονικών Συμβουλών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος θα παρουσιάσει την περίπτωση του EMA Prime. Στις διαφορές στην πρόσβαση στις προηγμένες θεραπείες σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων, θα εστιάσει ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Market Access του ΣΦΕΕ και στην διαχείριση της αβεβαιότητας η εξαιρετική γνώστης του θέματος Anja Schiel, Ειδική σύμβουλος, Επικεφαλής Μεθοδολόγος σε ρυθμιστικές και φαρμακοοικονομικές στατιστικές, Νορβηγικός Οργανισμός Ιατρικών Προϊόντων (NoMA).

Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα του 9ου HTA

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΕΦ
  • PIF

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: «Ισότιμη πρόσβαση για όλους, αναγνώριση όλων των αιμορραγικών διαταραχών»
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: «Ισότιμη πρόσβαση για όλους, αναγνώριση όλων των αιμορραγικών διαταραχών» 18 Απριλίου 2024
Η παρουσία της Sanofi στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 18 Απριλίου 2024
Η παρουσία της Sanofi στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορυφαίοι επιστήμονες συζήτησαν το μέλλον της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής
Υγεία
25/07/2026 - 00:06

Κορυφαίοι επιστήμονες συζήτησαν το μέλλον της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα
Pharma News
16/07/2026 - 11:18

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:57

Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»

ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας
Υγεία
07/07/2026 - 15:26

ΕΕΠΕ: Σοβαρή κρίση στην ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη
Digital Health
02/07/2026 - 03:47

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη

Στα Ιωάννινα 13 με 15 Νοεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων
Health Talk
01/07/2026 - 00:12

Στα Ιωάννινα 13 με 15 Νοεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλοκαίρι και χρόνιος πόνος: Ο ρόλος της φαρμακευτικής κάνναβης στη διαχείρισή του
Health Talk
29/07/2026 - 08:12
Αποστολή εμβολίων από τον ΕΕΣ για τα παιδιά ορφανοτροφείου στη La Guaira της Βενεζουέλας
Υγεία
29/07/2026 - 07:33
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση Γεωργιάδη στην εσωτερική λειτουργία του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
29/07/2026 - 03:42
Sobi: Ισχυρή ανάπτυξη και σημαντική πρόοδος στο χαρτοφυλάκιο καινοτόμων θεραπειών
Pharma News
29/07/2026 - 00:09
Νέα παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ για παραμονή των αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 23:04
Η κυκλοσπορίαση μπορεί να κάνει τη διάρροια πολύ πιο «εκρηκτική»
Υγεία
28/07/2026 - 21:57
Βουλγαρία: 1.397 μωρά γεννήθηκαν το 2025 με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και κρατική χρηματοδότηση
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 21:31
Κολύμβηση: Το «μαγικό ελιξίριο» για τα οστά των ηλικιωμένων
Health Talk
28/07/2026 - 21:09
Μητσοτάκης: «Με το Ταμείο Ανάκαμψης, έγιναν οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ από συστάσεώς του»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 20:06
Vegan, vegetarian και διατροφικές διαταραχές: Ανάμεικτα ευρήματα από νέα μελέτη για τη συσχέτισή τους
Διατροφή
28/07/2026 - 19:38
Καρκίνος κεφαλής και τράχηλου: Παράγοντες κινδύνου, συμπτώματα και ποσοστά πενταετούς επιβίωσης
Υγεία
28/07/2026 - 18:46
ΠΟΜΕΠ: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, λείπουν τα εργαλεία εφαρμογής»
Digital Health
28/07/2026 - 17:51
Ο ΕΕΣ εκπαίδευσε 117 στελέχη των ΕΤΑΚ του Στρατού Ξηράς για «διασώστες γενικών καθηκόντων»
Επικαιρότητα
28/07/2026 - 17:29
Ο υγιής ύπνος προσθέτει χρόνια ζωής - Οι κρίσιμοι δείκτες για άνδρες και γυναίκες
Υγεία
28/07/2026 - 17:03
Συνήθεις ουρολογικές παθήσεις το καλοκαίρι: Συμπτώματα και αντιμετώπιση
Health Talk
28/07/2026 - 16:39
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
Χολαγγειοκαρκίνωμα: Μονοκλωνικό αντίσωμα κατορθώνει συρρίκνωση όγκου στο 50% των ασθενών
Υγεία
28/07/2026 - 16:04
Η Ουγκάντα κήρυξε το τέλος της πιο πρόσφατης επιδημίας Έμπολα
Υγεία
28/07/2026 - 15:46
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Σπάνια μεταδοτική μορφή καρκίνου εντοπίστηκε σε ψάρια
Pet
28/07/2026 - 14:00
«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
Ένα απλό υγρό μπορεί να σταματήσει την τερηδόνα στα παιδιά χωρίς τροχό και αναισθησία
Υγεία
28/07/2026 - 13:00
Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
Δωρεάν διαμονή για γιατρούς και νοσηλευτές σε πέντε νησιά του Αιγαίου
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:15
Έμπολα: Ελπίδες για προστασία από το υπερμεταδοτικό στέλεχος Bundibugyo με ήδη εγκεκριμένα εμβόλια
Υγεία
28/07/2026 - 12:00
Σαλμονέλα: Κρούσματα και στην Αττική - Μεταξύ τους οικογένεια με δύο μικρά παιδιά
Υγεία
28/07/2026 - 11:19
Η Ευρώπη χάνει τον στόχο για την εξάλειψη της ιογενούς ηπατίτιδας έως το 2030
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 11:00
"Μπλόκο" σε 6,2 τόνους ακατάλληλων κρεάτων στην Αττική – Εντοπίστηκαν σε 20 επιχειρήσεις τροφίμων
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 10:35
Η εντατική εκτροφή πουλερικών επιταχύνει τη διάδοση βακτηρίων που προκαλούν διάρροια
Υγεία
28/07/2026 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo