ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kορυφαίοι ειδικοί από Ελλάδα και Ευρώπη στο 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας

Pharma News
PIXABAY
Με τη συμμετοχή 28 κορυφαίων ειδικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκπρόσωπων της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικών φορέων και διακεκριμένων ακαδημαϊκών, ανοίγει στις 23 Απριλίου η αυλαία του μεγαλύτερου ετήσιου συνεδρίου για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ) στην Ελλάδα.
Πέμπτη, 18/04/2024 - 14:58
— Photo: PIXABAY
News4Health Team News4Health Team

Το 9o κατά σειρά συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), της Ελληνικής Ένωσης Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α) και του Pharma Innovation Forum (PIF). Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Ολυμπία).

Το συνέδριο αποτελεί σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, βέλτιστων πρακτικών αλλά και νεότερων εξελίξεων στον τομέα της αξιολόγησης και της διαπραγμάτευσης των τεχνολογιών υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 300 σύνεδροι από το χώρο της Υγείας, σημαντικοί διεθνείς και Έλληνες Ακαδημαϊκοί, στελέχη της αγοράς και εκπρόσωποι των φορέων, της Πολιτείας και των ασθενών συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες.

Στόχος του συνέδριου είναι να προσφέρει την ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος οι στρατηγικές, οι διαδικασίες, οι δεξιότητες και οι ικανότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση προκλήσεων και την υπέρβαση πιθανών φραγμών στην πρόσβαση σε πολλές νέες και καινοτόμες θεραπείες. Με τίτλο «HTA in a Changing World: Navigating New Challenges and Opportunities», το κύριο θέμα του 9ου συνεδρίου HTA είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν με την εφαρμογή του νέου κανονισμού της ΕΕ για την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας που θα επιτρέψει ζωτικής σημασίας και καινοτόμες τεχνολογίες υγείας να είναι ευρύτερα διαθέσιμες. Από τον Ιανουάριο του 2025, ο νέος κοινός κανονισμός HTA θα τεθεί σε πλήρη ισχύ, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή προτύπων και προσδοκιών. Επιπλέον, δεδομένης της ανάγκης για ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ενδιαφερόμενων φορέων, το συνέδριο θα λειτουργήσει και ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την προώθηση συνεργασιών που υπερβαίνουν τα σύνορα.

HTA 1

Το συνέδριο θα ανοίξει την αυλαία του με την ομιλία του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομάδας Συντονισμού ΗΤΑ Róisin Adams, Head of HTA Strategy and External Engagement, National Centre for Pharmacoeconomics (NCPE), Ireland, η οποία θα εστιάσει στις επιπτώσεις του νέου κοινού ευρωπαϊκού κανονισμού HTA στην καινοτομία και τι μέλλει γενέσθαι μετά το 2025.

Στη συνέχεια, η 1η Ενότητα του συνεδρίου θα εστιάσει στο μέλλον της πρόσβασης στην καινοτομία στην Ελλάδα. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν ο Γιάννης Νάτσης, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ESIP), ο Καθηγητής Αξιολόγησης, Διαχείρισης και Πολιτικής Υπηρεσιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Νίκος Μανιαδάκης, η Επικεφαλής Πολιτικής και Επικοινωνίας, Roche, Ρομίνα Σιατερλή καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Μπάμπης Καραθάνος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η 2η Ενότητα του συνεδρίου, η οποία θα εστιάσει στο μέλλον της ΑΤΥ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του νέου κανονισμού ΑΤΥ καθώς και στις προκλήσεις και ευκαιρίες στη διαδικασία εφαρμογής. Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, Άρης Αγγελής θα παρουσιάσει πως θα ενισχυθεί η ΑΤΥ στην Ελλάδα μέσω του έργου TSI, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής ΑΤΥ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Φλώρα Μπακοπούλου θα μιλήσει για τις προκλήσεις και ευκαιρίες όσον αφορά στην ενίσχυση του θεσμού, της διαδικασίας και των μεθόδων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία Αθανάσιου Χαντζάρα, Μέλους της Επιτροπής ΑΤΥ, Αναπληρωτή Λέκτορα Οικονομικών της Υγείας, ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών MBA) για την αξιολόγηση της ετοιμότητας της Ελλάδας να εφαρμόσει τον νέο κανονισμό HTA. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συνδέσμων της χώρας και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος οι κκ. Christian Rodseth Αντιπρόεδρος του Pharma Innovation Forum, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Ζωή Στεφανίδου εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Νίκος Δέδες, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Στην ενσωμάτωση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην διαδικασία ΑΤΥ στην Ελλάδα θα εστιάσει η 3η ενότητα του συνεδρίου με συντονιστή και ομιλητή τον Πάνο Σταφυλά, Καρδιολόγο / Σύμβουλο HTA και Επιστημονικό Διευθυντή HealThink. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια HealthTech (αξιολόγηση ιατρικών τεχνολογιών και επεμβατικών διαδικασιών) στο Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Αριστεία στην Φροντίδα (NICE), Συμπρόεδρος της Ομάδας Ενδιαφέροντος Ιατρικών Συσκευών (HTAi) Αναστασία Χαλκίδου, ο Αντώνης Καρόκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων MSD, ο Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΛΟΚ και η Παναγιώτα Μήτρου, Προϊσταμένη του Ανεξάρτητου Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας.

Στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου, την οποία θα συντονίσει ο Δημήτρης Αθανασίου, Πρόεδρος της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ), θα συζητηθούν τα θέματα πρόσβασης στις προηγμένες και γονιδιακές θεραπείες με πρώτη και πολύ σημαντική ομιλήτρια την Lotte Steuten Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο του Γραφείου Οικονομικών της Υγείας στο Λονδίνο και Επίτιμη Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο City, του Ηνωμένου Βασίλειου, η οποία θα παρουσιάσει τα κύρια ζητήματα που ανακύπτουν στην τιμολόγηση και την πρόσβαση σε φάρμακα γονιδιακής και προηγμένης θεραπείας. Ιδιαίτερα σημαντική και η ομιλία του Σπύρου Βαμβακά, Επικεφαλή Επιστημονικών Συμβουλών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος θα παρουσιάσει την περίπτωση του EMA Prime. Στις διαφορές στην πρόσβαση στις προηγμένες θεραπείες σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων, θα εστιάσει ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Market Access του ΣΦΕΕ και στην διαχείριση της αβεβαιότητας η εξαιρετική γνώστης του θέματος Anja Schiel, Ειδική σύμβουλος, Επικεφαλής Μεθοδολόγος σε ρυθμιστικές και φαρμακοοικονομικές στατιστικές, Νορβηγικός Οργανισμός Ιατρικών Προϊόντων (NoMA).

Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα του 9ου HTA

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΕΦ
  • PIF

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: «Ισότιμη πρόσβαση για όλους, αναγνώριση όλων των αιμορραγικών διαταραχών»
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: «Ισότιμη πρόσβαση για όλους, αναγνώριση όλων των αιμορραγικών διαταραχών» 18 Απριλίου 2024
Η παρουσία της Sanofi στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 18 Απριλίου 2024
Η παρουσία της Sanofi στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη
Digital Health
02/07/2026 - 03:47

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη

Στα Ιωάννινα 13 με 15 Νοεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων
Health Talk
01/07/2026 - 00:12

Στα Ιωάννινα 13 με 15 Νοεμβρίου το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων

Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»
Επικαιρότητα
26/06/2026 - 20:16

Eric Topol: «Η πρόληψη και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν το μέλλον της υγείας»

ΕΛΛΟΚ: Τριήμερο διεθνές φόρουμ για τον καρκίνο με έμφαση στην πολιτική, την έρευνα και τη χρηματοδότηση
Patient Talk
26/06/2026 - 15:17

ΕΛΛΟΚ: Τριήμερο διεθνές φόρουμ για τον καρκίνο με έμφαση στην πολιτική, την έρευνα και τη χρηματοδότηση

Διήμερο επιστημονικό γεγονός η συνάντηση για την περιτοναϊκή κάθαρση από τη Vantive
Υπηρεσίες Υγείας
26/06/2026 - 03:41

Διήμερο επιστημονικό γεγονός η συνάντηση για την περιτοναϊκή κάθαρση από τη Vantive

Επενδύσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ μετατρέπουν την Αρκαδία σε νέο φαρμακευτικό κόμβο της Ευρώπης
Pharma Policy
25/06/2026 - 18:44

Επενδύσεις άνω των 400 εκατ. ευρώ μετατρέπουν την Αρκαδία σε νέο φαρμακευτικό κόμβο της Ευρώπης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα ιατρική διευθύντρια της Pfizer Hellas η Χριστίνα Μιχαηλίδη
Pharma News
02/07/2026 - 11:00
Υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας βιταμίνης C μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου και σήψης σε ασθενείς με τραύματα
Υγεία
02/07/2026 - 11:00
ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση για την ένταξη όλων των επαγγελματιών υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 09:58
Αντικαρκινικό φάρμακο φαίνεται να αποκαθιστά τη γονιμότητα σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια
Υγεία
02/07/2026 - 09:00
Στελέχωση, υποδομές και λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο επίκεντρο συνάντησης εργαζομένων με τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 07:29
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη
Digital Health
02/07/2026 - 03:47
Ο πρόεδρος του ΕΕΣ συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα για τις ανθεκτικές κοινότητες στην Κύπρο
Επικαιρότητα
02/07/2026 - 00:06
MyPBCVoice: Webinar για την πρωτοπαθή χολική χολαγγειΐτιδα και τα εμπόδια πρόσβασης στη φροντίδα υγείας
Health Talk
01/07/2026 - 23:29
Σουδάν: Νέα επιδημία χολέρας, με τουλάχιστον 120 νεκρούς το τελευταίο δίμηνο
Υγεία
01/07/2026 - 22:12
Οικονόμου: «Περισσότεροι από 40.000 ασθενείς σε αβεβαιότητα με τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας»
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 21:21
Θεσσαλονίκη: Πέθανε στο Ιπποκράτειο η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 20:44
Οι ψηφιακές επιλογές που διαμορφώνουν την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 20:12
ΠΣΟΟ: Σήμα κινδύνου για την όραση από τη χρήση γυαλιών ηλίου από μη οπτικά καταστήματα
Υγεία
01/07/2026 - 19:16
Η εκστρατεία στον Αργοσαρωνικό αποκάλυψε 25 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη και νεφρικής νόσου
Pharma News
01/07/2026 - 18:32
SOS από τους Γιατρούς του Κόσμου για τους σεισμόπληκτους και τις δομές υγείας της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 18:09
Αλτσχάιμερ: Η ελπίδα από τα νέα φάρμακα και η σημασία της ποιοτικής φροντίδας των ασθενών με άνοια
Υγεία
01/07/2026 - 17:42
Ρήξη μηνίσκου: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούμε
Health Talk
01/07/2026 - 16:54
Κρεατίνη και κατάθλιψη: Μπορεί ένα συμπλήρωμα να βοηθήσει και την ψυχική υγεία;
Ψυχική Υγεία
01/07/2026 - 16:16
Εμβόλια και νέα φάρμακα που έλαβαν θετική γνωμοδότηση από τον ΕΜΑ
Pharma Policy
01/07/2026 - 15:49
Όσοι κάνουν συχνά χρήση chatbot τεχνητής νοημοσύνης είναι πιο πιθανό να έχουν αντιεμβολιαστικές απόψεις
Υγεία
01/07/2026 - 15:07
Θεσσαλονίκη: Στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου η μητέρα πολιτεύτριας της ΝΔ έπειτα από εμπρηστική επίθεση
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 14:44
Η έντονη ζέστη του καλοκαιριού συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονιών στους νέους
Ψυχική Υγεία
01/07/2026 - 14:00
Άνοια: Πρωτεΐνη στο αίμα μπορεί να προβλέπει τον κίνδυνο έως και 20 χρόνια πριν από τα συμπτώματα
Υγεία
01/07/2026 - 13:00
«Προλαμβάνω: Μετέωρη η συνέχιση της θεραπείας για τους δικαιούχους του προγράμματος για την παχυσαρκία
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 12:29
Μελέτη δείχνει ότι η μελατονίνη μπορεί να ανακουφίσει από τον χρόνιο μυοσκελετικό πόνο
Υγεία
01/07/2026 - 12:00
Οι δυνατοί μύες στο στήθος και την πλάτη συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος
Υγεία
01/07/2026 - 11:00
The Lancet: Τα εμβόλια mRNA είναι ασφαλή και ανοίγουν νέους δρόμους στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών
Υγεία
01/07/2026 - 10:00
FDA: Έγκριση νέας κυτταρικής θεραπείας του καρκίνου του αίματος που μειώνει και τις επιπλοκές της μεταμόσχευσης
Pharma News
01/07/2026 - 09:00
Κινητοποίηση στο Γενικό Κρατικό Αθηνών για την απόλυση εργαζόμενης με αναπηρία
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 07:18
Απάντηση Κομισιόν σε Αρβανίτη για τις εφημερίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 03:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απογευματινά χειρουργεία: Μείωση λίστας αναμονής κατά 98% - O απολογισμός από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 12:35
Συνάντηση Γεωργιάδη με εργαζόμενους του ΕΟΠΑΕ - Καταγγελίες για τον θάνατο 45χρονου εξαρτημένου στην Κρήτη
Πολιτική Υγείας
29/06/2026 - 14:04
Πατσάς ο παρεξηγημένος: Η σούπα από εντόσθια που αφήνει θετικό αποτύπωμα στον οργανισμό
Διατροφή
29/06/2026 - 17:37
Μητσοτάκης: «Οι πολίτες να εμπιστεύονται τα Κέντρα Υγείας – Παραδίδουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 08:19
Θεμιστοκλέους: «Εξετάζουμε νέες παρεμβάσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 14:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo