ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kορυφαίοι ειδικοί από Ελλάδα και Ευρώπη στο 9ο Συνέδριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας

Pharma News
PIXABAY
Με τη συμμετοχή 28 κορυφαίων ειδικών σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκπρόσωπων της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικών φορέων και διακεκριμένων ακαδημαϊκών, ανοίγει στις 23 Απριλίου η αυλαία του μεγαλύτερου ετήσιου συνεδρίου για την Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ) στην Ελλάδα.
Πέμπτη, 18/04/2024 - 14:58
— Photo: PIXABAY
News4Health Team News4Health Team

Το 9o κατά σειρά συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), της Ελληνικής Ένωσης Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α) και του Pharma Innovation Forum (PIF). Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Ολυμπία).

Το συνέδριο αποτελεί σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, βέλτιστων πρακτικών αλλά και νεότερων εξελίξεων στον τομέα της αξιολόγησης και της διαπραγμάτευσης των τεχνολογιών υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 300 σύνεδροι από το χώρο της Υγείας, σημαντικοί διεθνείς και Έλληνες Ακαδημαϊκοί, στελέχη της αγοράς και εκπρόσωποι των φορέων, της Πολιτείας και των ασθενών συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες.

Στόχος του συνέδριου είναι να προσφέρει την ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος οι στρατηγικές, οι διαδικασίες, οι δεξιότητες και οι ικανότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση προκλήσεων και την υπέρβαση πιθανών φραγμών στην πρόσβαση σε πολλές νέες και καινοτόμες θεραπείες. Με τίτλο «HTA in a Changing World: Navigating New Challenges and Opportunities», το κύριο θέμα του 9ου συνεδρίου HTA είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που ανακύπτουν με την εφαρμογή του νέου κανονισμού της ΕΕ για την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας που θα επιτρέψει ζωτικής σημασίας και καινοτόμες τεχνολογίες υγείας να είναι ευρύτερα διαθέσιμες. Από τον Ιανουάριο του 2025, ο νέος κοινός κανονισμός HTA θα τεθεί σε πλήρη ισχύ, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή προτύπων και προσδοκιών. Επιπλέον, δεδομένης της ανάγκης για ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών ενδιαφερόμενων φορέων, το συνέδριο θα λειτουργήσει και ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και την προώθηση συνεργασιών που υπερβαίνουν τα σύνορα.

HTA 1

Το συνέδριο θα ανοίξει την αυλαία του με την ομιλία του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομάδας Συντονισμού ΗΤΑ Róisin Adams, Head of HTA Strategy and External Engagement, National Centre for Pharmacoeconomics (NCPE), Ireland, η οποία θα εστιάσει στις επιπτώσεις του νέου κοινού ευρωπαϊκού κανονισμού HTA στην καινοτομία και τι μέλλει γενέσθαι μετά το 2025.

Στη συνέχεια, η 1η Ενότητα του συνεδρίου θα εστιάσει στο μέλλον της πρόσβασης στην καινοτομία στην Ελλάδα. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν ο Γιάννης Νάτσης, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ESIP), ο Καθηγητής Αξιολόγησης, Διαχείρισης και Πολιτικής Υπηρεσιών Υγείας στο Τμήμα Πολιτικής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Νίκος Μανιαδάκης, η Επικεφαλής Πολιτικής και Επικοινωνίας, Roche, Ρομίνα Σιατερλή καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, Μπάμπης Καραθάνος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η 2η Ενότητα του συνεδρίου, η οποία θα εστιάσει στο μέλλον της ΑΤΥ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του νέου κανονισμού ΑΤΥ καθώς και στις προκλήσεις και ευκαιρίες στη διαδικασία εφαρμογής. Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, Άρης Αγγελής θα παρουσιάσει πως θα ενισχυθεί η ΑΤΥ στην Ελλάδα μέσω του έργου TSI, ενώ η Πρόεδρος της Επιτροπής ΑΤΥ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Φλώρα Μπακοπούλου θα μιλήσει για τις προκλήσεις και ευκαιρίες όσον αφορά στην ενίσχυση του θεσμού, της διαδικασίας και των μεθόδων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία Αθανάσιου Χαντζάρα, Μέλους της Επιτροπής ΑΤΥ, Αναπληρωτή Λέκτορα Οικονομικών της Υγείας, ΕΚΠΑ (Πανεπιστήμιο Αθηνών MBA) για την αξιολόγηση της ετοιμότητας της Ελλάδας να εφαρμόσει τον νέο κανονισμό HTA. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των φαρμακευτικών συνδέσμων της χώρας και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος οι κκ. Christian Rodseth Αντιπρόεδρος του Pharma Innovation Forum, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Ζωή Στεφανίδου εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και Νίκος Δέδες, Γενικός Γραμματέας Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Στην ενσωμάτωση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην διαδικασία ΑΤΥ στην Ελλάδα θα εστιάσει η 3η ενότητα του συνεδρίου με συντονιστή και ομιλητή τον Πάνο Σταφυλά, Καρδιολόγο / Σύμβουλο HTA και Επιστημονικό Διευθυντή HealThink. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια HealthTech (αξιολόγηση ιατρικών τεχνολογιών και επεμβατικών διαδικασιών) στο Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Αριστεία στην Φροντίδα (NICE), Συμπρόεδρος της Ομάδας Ενδιαφέροντος Ιατρικών Συσκευών (HTAi) Αναστασία Χαλκίδου, ο Αντώνης Καρόκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων MSD, ο Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΛΟΚ και η Παναγιώτα Μήτρου, Προϊσταμένη του Ανεξάρτητου Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας.

Στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου, την οποία θα συντονίσει ο Δημήτρης Αθανασίου, Πρόεδρος της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδος (ΕΣΑΕ), θα συζητηθούν τα θέματα πρόσβασης στις προηγμένες και γονιδιακές θεραπείες με πρώτη και πολύ σημαντική ομιλήτρια την Lotte Steuten Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλο του Γραφείου Οικονομικών της Υγείας στο Λονδίνο και Επίτιμη Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο City, του Ηνωμένου Βασίλειου, η οποία θα παρουσιάσει τα κύρια ζητήματα που ανακύπτουν στην τιμολόγηση και την πρόσβαση σε φάρμακα γονιδιακής και προηγμένης θεραπείας. Ιδιαίτερα σημαντική και η ομιλία του Σπύρου Βαμβακά, Επικεφαλή Επιστημονικών Συμβουλών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος θα παρουσιάσει την περίπτωση του EMA Prime. Στις διαφορές στην πρόσβαση στις προηγμένες θεραπείες σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Νορβηγικού Οργανισμού Φαρμάκων, θα εστιάσει ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Market Access του ΣΦΕΕ και στην διαχείριση της αβεβαιότητας η εξαιρετική γνώστης του θέματος Anja Schiel, Ειδική σύμβουλος, Επικεφαλής Μεθοδολόγος σε ρυθμιστικές και φαρμακοοικονομικές στατιστικές, Νορβηγικός Οργανισμός Ιατρικών Προϊόντων (NoMA).

Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα του 9ου HTA

  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΠΕΦ
  • PIF

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: «Ισότιμη πρόσβαση για όλους, αναγνώριση όλων των αιμορραγικών διαταραχών»
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας: «Ισότιμη πρόσβαση για όλους, αναγνώριση όλων των αιμορραγικών διαταραχών» 18 Απριλίου 2024
Η παρουσία της Sanofi στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 18 Απριλίου 2024
Η παρουσία της Sanofi στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29

Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»

Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026
Pharma News
18/09/2026 - 03:47

Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026

ESC Congress 2026: 127 Έλληνες επιστήμονες συμμετείχαν ενεργά στο κορυφαίο καρδιολογικό συνέδριο
Υγεία
16/09/2026 - 07:28

ESC Congress 2026: 127 Έλληνες επιστήμονες συμμετείχαν ενεργά στο κορυφαίο καρδιολογικό συνέδριο

Κορυφαίοι επιστήμονες συζήτησαν το μέλλον της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής
Υγεία
25/07/2026 - 00:06

Κορυφαίοι επιστήμονες συζήτησαν το μέλλον της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα
Pharma News
16/07/2026 - 11:18

Η καινοτομία ως στρατηγικός πυλώνας για το μέλλον της υγείας σε Ευρώπη και Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»
Πολιτική Υγείας
13/07/2026 - 19:57

Θεμιστοκλέους: «Στα 532 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Γνωριμία με τα Ρευματικά Νοσήματα»: Ενημερωτική εκδήλωση στην Κέρκυρα από την ομοσπονδία «ΡευΜΑζήν»
Patient Talk
18/09/2026 - 07:28
Τα νέα προϊόντα της Sarantis Health & Care στο 13ο συνέδριο ΣΥΦΑΚ 2026
Pharma News
18/09/2026 - 03:47
Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων HIV και κατάσταση εθνικής κρίσης στα νησιά Φίτζι
Υγεία
18/09/2026 - 00:03
Στη Σκύρο η Β' ΩΡΛ Κλινική του ΑΠΘ σε δράση πρόληψης, ενημέρωσης και εξειδικευμένης φροντίδας
Υγεία
17/09/2026 - 23:36
Και τρίτος νεκρός από ελονοσία στην Φρανκφούρτη - Ο θάνατος δεν σχετίζεται με το αεροδρόμιο
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 23:08
Ο ΕΟΦ άναψε «κόκκινο» στην πώληση συμπληρωμάτων κρεατίνης
Pharma Policy
17/09/2026 - 22:43
Θεσσαλονίκη: Η πρώτη συνεδρία ασθενούς στον νέο υψηλής τεχνολογίας γραμμικό επιταχυντή του ΑΧΕΠΑ
Υγεία
17/09/2026 - 22:13
Γεωργιάδης: «Τεχνολογία και καινοτομία στην υγεία σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική βιωσιμότητα»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 21:29
Σημαντική ελληνική συμμετοχή σε νέα θεραπεία για το πολλαπλούν μυέλωμα που εγκρίθηκε από τον FDA
Υγεία
17/09/2026 - 21:12
Η Κομισιόν μπλοκάρει την πρόσβαση των social media σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών
Επικαιρότητα
17/09/2026 - 20:34
Πότε ο βήχας του παιδιού κρύβει κάτι σοβαρότερο από μια απλή ίωση
Υγεία
17/09/2026 - 19:52
Κέντρα πρόληψης: Διάλογο τώρα για τη νέα προγραμματική σύμβαση ζητούν οι εργαζόμενοι
Ψυχική Υγεία
17/09/2026 - 18:59
ΕΛΛΟΚ: Οι ασθενείς αποκτούν θεσμικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών για τον καρκίνο
Patient Talk
17/09/2026 - 18:22
Πως επηρεάζεται από την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία η υπέρταση
Health Talk
17/09/2026 - 17:49
Ο νέος αξονικός τομογράφος SOMATOM go.Top της Siemens Healthineers εγκαταστάθηκε στο Therapis General Hospital
Υπηρεσίες Υγείας
17/09/2026 - 17:17
Η ΕΝΑΣΕΛ ζητάει αποτελεσματικούς και ενισχυμένους ελέγχους στους παρόχους υγείας
Patient Talk
17/09/2026 - 16:44
Καμπανάκι από την ΕΟΟ για τις γρήγορες, εύκολες και low cost οδοντιατρικές πράξεις: «Μεγάλη προσοχή στις διαφημίσεις»
Υγεία
17/09/2026 - 16:18
Αυτισμός: Ο ρόλος του πλακούντα και της φλεγμονής στην εγκυμοσύνη
Υγεία
17/09/2026 - 16:00
Γεωργιάδης από Τρίκαλα: «Υψηλός ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών από το νοσοκομείο της πόλης»
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 15:27
Πολλαπλή σκλήρυνση: Ελπίδες για επιβράδυνση της νόσου με υπάρχον φάρμακο
Υγεία
17/09/2026 - 15:00
Νέα φαρμακευτική μονάδα στην Κοζάνη ανακοίνωσε η Rontis
Pharma News
17/09/2026 - 14:41
Τέλος εποχής για την BMS Ελλάδας: Αποχωρεί η Ε. Προδρόμου, σε cluster η εταιρεία
Pharma Policy
17/09/2026 - 14:27
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «Ερρίκος Ντυνάν» μοριοδοτούμενο από τον ΠΙΣ με δωρεάν συμμετοχή
Υπηρεσίες Υγείας
17/09/2026 - 14:21
Οστεοπόρωση: Βλαστοκύτταρα από τον ίδιο τον ασθενή μείωσαν τα κατάγματα κατά 94%
Υγεία
17/09/2026 - 14:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Τα πρώτα rapid test από τον Δήμο Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης
Πολιτική Υγείας
17/09/2026 - 13:25
Lancet: Τα ποσοστά εμβολιασμού στην παιδική ηλικία μειώνονται σε αρκετές χώρες της ΕΕ
Υγεία
17/09/2026 - 13:15
Τηλεργάζεστε; Ο δεκάλογος για να μην οδηγήστε στην υπερφαγία
Διατροφή
17/09/2026 - 13:00
Νέα σκιαγραφική ουσία στη μαγνητική εντοπίζει όγκους του πνεύμονα μεγέθους μόλις 1 χιλιοστού
Pharma News
17/09/2026 - 12:00
Καρκίνος στο πάγκρεας: Αιματολογική εξέταση "υπόσχεται" διάγνωση σε πρώιμα στάδια
Υγεία
17/09/2026 - 11:00
Η ιδέα της αναρρωτικής σάς προκαλεί ενοχές; Τι δείχνει αυτό για εσάς και το εργασιακό σας περιβάλλον
Υγεία
17/09/2026 - 10:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΙΣ: Μηδενική ανοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 11:32
Ακτινολόγοι: Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 12:30
Ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Υγεία: Σφοδρή κριτική στο υπουργείο μετά την υπόθεση Μαζωνάκη
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 13:27
Αγαπηδάκη: «Αναγκαίες οι αλλαγές στην ΑΕΜΥ για τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Άνοιας»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 15:28
Επιστροφή στο σχολείο και διατροφή των παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Διατροφή
15/09/2026 - 15:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo