ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η GSK στην Ελλάδα: Μισός αιώνας δυναμικής παρουσίας και συμβολής στη χώρα

Pharma News
GSK ΕΛΛΑΔΟΣ
Η επετειακή εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Αλλαγή Συμπεριφορικού Μοντέλου στην Ελλάδα» ανέδειξε τη σημασία υλοποίησης συλλογικών δράσεων για την περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης και του εμβολιασμού στη χώρα μας προς όφελος της δημόσιας υγείας και της βιωσιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Τετάρτη, 04/12/2024 - 12:43
— Photo: GSK ΕΛΛΑΔΟΣ
News4Health Team News4Health Team

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024, στον “Φάρο” του ΚΠΙΣΝ, η επετειακή εκδήλωση της GSK Ελλάδος με αφορμή τα 50 και πλέον έτη δυναμικής παρουσίας και συνεισφοράς της εταιρείας στη χώρα και τίτλο «Πρόληψη και Αλλαγή Συμπεριφορικού Μοντέλου στην Ελλάδα». Η εκδήλωση, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και συγκεκριμένα εκπροσώπων από το Υπουργείο Υγείας και άλλων Υπουργείων, δημοσίων αρχών, της ιατρικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και ενώσεων ασθενών και δημοσιογράφων υγείας, αλλά και υψηλόβαθμών στελεχών από την μητρική εταιρεία και τον τοπικό οργανισμό της GSK, σηματοδότησε την πολυετή συνεισφορά της εταιρείας στην χώρα, αναδεικνύοντας την πρόληψη και τον εμβολιασμό ως τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δημιουργία βιώσιμων και ανθεκτικών συστημάτων υγείας που προστατεύουν την κοινωνία από τις ασθένειες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο.

GSK 12

Στις συζητήσεις και δηλώσεις που έγιναν αναδείχτηκε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σπουδαία πρόοδο στον τομέα της πρόληψης και του εμβολιασμού, ενώ υπήρξε επίσης ομοφωνία, μεταξύ όλων των φορέων, ότι απαιτείται συλλογική και συστηματική δράση, προκειμένου η χώρα να προάγει περαιτέρω τον εμβολιασμό ενηλίκων.

Με την υιοθέτηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Εμβολιασμό, την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών, την υιοθέτηση και επιτήρηση των εμβολιαστικών στόχων, καθώς και τη συστηματική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού μέσω στοχευμένων δράσεων, η χώρα μπορεί να επιτύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ενισχύοντας τη θέση της ως πρότυπο στον τομέα της πρόληψης.

GSK 5

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης στον χαιρετισμό του αναγνώρισε την σημαντική πρόοδο που η Ελλάδα έχει διαγράψει στον τομέα της πρόληψης, ενώ χαιρέτησε την πρωτοβουλία της GSK για την εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία ως στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας στην καινοτομία, ενώ ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του τόνισε ότι στα 50 και πλέον έτη αδιάλειπτης παρουσίας της GSK στην Ελλάδα, η εταιρεία έχει συμβάλει καθοριστικά στη θωράκιση του πληθυσμού από σοβαρές ασθένειες και στην αντιμετώπιση παγκόσμιων υγειονομικών προκλήσεων.

GSK 6

GSK 4

GSK 7

Στη συνέχεια, ο κ. Antonino Biroccio, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της GSK Ελλάδος, υπογράμμισε ότι η πρόληψη αποτελεί στρατηγική ακρογωνιαίας σημασίας για ανθεκτικές κοινωνίες και συστήματα υγείας, σημειώνοντας πως η GSK έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε κλινικές δοκιμές και άλλες δραστηριότητες με υψηλό κοινωνικό-οικονομικό αντίκτυπο από το 2017 στην Ελλάδα. Ο κ. Γιώργος Κατζουράκης, Senior Vice President, Head of Global Product Strategy, Vaccines της GSK, ανέδειξε την ανάγκη για ένα ενοποιημένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Εμβολιασμό, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού, της κλιματικής αλλαγής και της αστικοποίησης στα συστήματα υγείας. Τέλος, η κα Phillippa Brown, Senior Vice President Global Clinical Operations της GSK, τόνισε τη σημασία συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε εμβολιασμούς, ενώ αναφέρθηκε στη στρατηγική της εταιρείας να προάγει τη δημόσια υγεία μέσω της καινοτομίας και της συνεχούς αυξανόμενης επένδυσης σε κλινικές μελέτες στην Ελλάδα.

Σε συνέχεια των χαιρετισμών, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του κ. Γιώργου Κατζουράκη, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Απόστολου Μαγγηριάδη, στην οποία αναγνωρίστηκε από κοινού η σημαντική πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα, στον τομέα της πρόληψης και του εμβολιασμού, σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και η αναγκαιότητα περαιτέρω επένδυσης στον δια βίου εμβολιασμό στην βάση των αναμενόμενων οφελών για τη δημόσια υγεία και το εθνικό σύστημα υγείας. Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων στην ιστορία του ελληνικού κράτους, επισημαίνοντας ότι η πρόληψη αποτελεί για το Υπουργείο Υγείας την λυδία λίθο του νέου συστήματος υγείας, αλλά και τη σημασία των συνεργασιών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης στην Ελλάδα. Ο κ. Κατζουράκης εστίασε στη σημασία της προληπτικής νοοτροπίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η πρόληψη αποτελεί επένδυση και όχι δαπάνη, καθώς και στην αναγκαιότητα επένδυσης στην παραγωγή δεδομένων που τεκμηριώνουν την αξία του δια βίου εμβολιασμού και επικουρούν την λήψη ενημερωμένων αποφάσεων για τη βελτίωση της δημόσια υγείας.

GSK 9

GSK 10

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας, στην οποία συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Καθηγητής Υγιεινής και Πρόεδρος του Mission Board για τον Εμβολιασμό στην Ευρώπη, Walter Ricciardi, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Κυριάκος Σουλιώτης, η Προέδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, Βασιλική Βακουφτσή και ο Αντιπρόεδρος και Γενικός διευθυντής της GSK Ελλάδος, κ. Antonino Biroccio, τα συμπεράσματα σχετικά με την αξία της πρόληψης και του εμβολιασμού, καθώς και για την περαιτέρω δράση που απαιτείται στην Ελλάδα, ήταν πολύτιμα.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τις δηλώσεις:

  • Της κυρίας Αγαπηδάκη ότι η πρόληψη αποτελεί τη βάση για τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος Υγείας καθώς και ένα κατεξοχήν πολιτικό και δημοκρατικό ζήτημα στο πλαίσιο του οποίου το Υπουργείο Υγείας έχει αναπτύξει μια πολύ-επίπεδη στρατηγική για τον απαραίτητο συντονισμό των πολιτικών δράσεων και την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών ενηλίκων
  • Του κ. Ricciardi για μία κοινή στρατηγική εμβολιασμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία θα θέτει τον εμβολιασμό στο επίκεντρο της πρόληψης, ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη να μην υπολογίζουν τις σχετικές δαπάνες στους στόχους του δημοσιονομικού ελλείμματος και χρέους, όπως συμβαίνει με τις αμυντικές δαπάνες, τις δαπάνες για την πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό κράτος.
  • Του κ. Βασιλακόπουλου για τον κρίσιμο ρόλο της συστηματικής ενημέρωσης του κοινού, από όλους τους φορείς και ειδικά από τους επαγγελματίες υγείας, για την αξία του εμβολιασμού.
  • Του κ. Σουλιώτη, ότι η πρόληψη και ο εμβολιασμούς αποτελούν κοινωνική επένδυση και πως η χώρα δύναται πλέον να ενώσει όλες, τις μέχρι σήμερα, πολιτικές σε μία ενιαία εθνική στρατηγική για τον εμβολιασμό, αξιοποιώντας τα ψηφιακά δεδομένα και την υποδομή που ανέπτυξε κατά την πανδημία της COVID-19.
  • Της κυρίας Βακουφτσή, που επισήμανε τη σημασία της ισότιμης πρόσβασης σε εμβολιασμούς, χαρακτηρίζοντάς την ως θεμελιώδες δικαίωμα.

Η στρογγυλή τράπεζα έκλεισε με την αναφορά του κ. Biroccio, ότι «η GSK Ελλάδος θα συνεχίσει να εργάζεται με αφοσίωση, για να διασφαλίσει ότι η πρόληψη και η καινοτομία παραμένουν στο επίκεντρο της υγείας στην Ελλάδα».

GSK 3

Η εκδήλωση άνοιξε και συντονίστηκε από την κυρία Βασίλεια Παπαγιαννοπούλου, Government Affairs & Market Access Director της GSK Ελλάδος, η οποία και υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των σχετικών φορέων, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου συστήματος υγείας στην χώρα, με επίκεντρο την πρόληψη. «Με την υιοθέτηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Εμβολιασμό, η χώρα δύναται να ενοποιήσει όλες τις εξαιρετικές, ομολογουμένως, πολιτικές που έχει, μέχρι στιγμής, υιοθετήσει, θέτοντας σαφή και χρονικά προσδιορισμένα και μετρήσιμα ορόσημα και εκβάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση του εμβολιασμού στην χώρα, ενισχύοντας, κατά αυτόν τον τρόπο, τη θέση της ως πρότυπο στον τομέα της πρόληψης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

H GSK Ελλάδος, με περισσότερα από 50 χρόνια συνεισφοράς στο ελληνικό σύστημα υγείας και την οικονομία της χώρας εν γένει, αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης και της καινοτομίας ως θεμέλια για ένα βιώσιμο και ανθεκτικό σύστημα υγείας στη χώρα. Καθοδηγούμενη από τις αξίες της, η GSK Ελλάδος θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλους τους φορείς, την Πολιτεία, τις δημόσιες αρχές, την ιατρική και ακαδημαϊκή κοινότητα, καθώς και με τις ενώσεις ασθενών, επενδύοντας σε πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών.

  • GSK
  • GSK ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Johnson & Johnson καινοτομεί, επενδύει και αναδεικνύει την Ελλάδα σε hub κλινικών μελετών
Η Johnson & Johnson καινοτομεί, επενδύει και αναδεικνύει την Ελλάδα σε hub κλινικών μελετών 04 Δεκεμβρίου 2024
Η Novartis Hellas ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 2ο κύκλο του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών 05 Δεκεμβρίου 2024
Η Novartis Hellas ολοκλήρωσε με επιτυχία τον 2ο κύκλο του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παχυσαρκία: Απαραίτητες η ιατρική αξιολόγηση, η εξατομικευμένη θεραπεία και η μακροχρόνια παρακολούθηση
Υγεία
05/03/2026 - 17:00

Παχυσαρκία: Απαραίτητες η ιατρική αξιολόγηση, η εξατομικευμένη θεραπεία και η μακροχρόνια παρακολούθηση

Όταν η ενημέρωση γίνεται βίωμα: Μια νέα προσέγγιση στην παχυσαρκία
Pharma News
04/03/2026 - 11:39

Όταν η ενημέρωση γίνεται βίωμα: Μια νέα προσέγγιση στην παχυσαρκία

Σημαντική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Ζάππειο, στις 7 Μαρτίου
Επικαιρότητα
25/02/2026 - 17:02

Σημαντική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Ζάππειο, στις 7 Μαρτίου

Ένας χρόνος λειτουργίας για τον HMVO - Το αποτύπωμα του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευση Φαρμάκων
Pharma Policy
12/02/2026 - 20:57

Ένας χρόνος λειτουργίας για τον HMVO - Το αποτύπωμα του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευση Φαρμάκων

GSΚ: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα
Pharma News
03/02/2026 - 10:57

GSΚ: Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα

GSK: Eξαγορά έναντι 2,2 δισ. δολαρίων εταιρείας που παρασκευάζει φάρμακο για τις τροφικές αλλεργίες
Pharma News
20/01/2026 - 16:17

GSK: Eξαγορά έναντι 2,2 δισ. δολαρίων εταιρείας που παρασκευάζει φάρμακο για τις τροφικές αλλεργίες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα μελέτη: Έλλειψη ύπνου και καθιστική ζωή αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας
Υγεία
15/04/2026 - 17:22
Στη λίστα «The Most Sustainable Companies in Greece 2026» η Chiesi Hellas
Pharma News
15/04/2026 - 16:59
Τις πρώτες 100 επεμβάσεις με το Da Vinci SP ολοκλήρωσε το Metropolitan Hospital
Υπηρεσίες Υγείας
15/04/2026 - 16:37
Τι προκαλεί στο ανθρώπινο σώμα μια έκρηξη ακόμα και όταν δεν προκαλείται θάνατος
Υγεία
15/04/2026 - 16:21
ΣΦΕΕ: Το επενδυτικό clawback για το 2026-2027 αφήνει εκτός την καινοτομία και τους ασθενείς
Pharma Policy
15/04/2026 - 15:48
Πειραματικό φάρμακο επιτυγχάνει σταθερή αύξηση τριχοφυΐας σε άνδρες με κοινή μορφή φαλάκρας
Pharma News
15/04/2026 - 15:00
9 διατροφικές συνήθειες για την υγεία της καρδιάς και τη μακροζωία
Διατροφή
15/04/2026 - 14:00
Μυλωνάκης: Υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης του ανευρύσματος
Επικαιρότητα
15/04/2026 - 14:00
Αλλαγή ηγεσίας στη Pfizer Hellas- Νέος πρόεδρος ο Βασίλης Τζινιέρης
Pharma News
15/04/2026 - 13:01
Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Βαρνάβα για τον ΠΙΣ: Καταγγελίες για «ρουσφέτια» και παρέμβαση στις εκλογές
Πολιτική Υγείας
15/04/2026 - 12:55
Οι καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία των αρθρώσεών σας
Υγεία
15/04/2026 - 12:00
Γιατί η σειρά γέννησης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αυτισμού ή ημικρανίας
Υγεία
15/04/2026 - 11:00
Οι σημάνσεις θερμίδων στα μενού πιο βοηθητικές σε ανθρώπους με υπερφαγία
Διατροφή
15/04/2026 - 10:00
Πώς επιδρά τελικά η μοναξιά στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων; Ανατροπή από νέα δεδομένα
Υγεία
15/04/2026 - 09:00
6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις: Ευκαιρίες και αδυναμίες στην ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες!
Patient Talk
14/04/2026 - 21:58
Τι προσφέρουν οι φαρμακευτικές και οι εναλλακτικές θεραπείες για την παχυσαρκία
Health Talk
14/04/2026 - 21:21
Έφτασαν στο Ιράν τα πρώτα φορτία με την έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 20:24
Πως ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να αποκαλύψει αν έχουμε άγχος ή κατάθλιψη
Ψυχική Υγεία
14/04/2026 - 19:51
Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09
Υπερκύφωση: Πώς μπορούμε να την αποφύγουμε καθώς μεγαλώνουμε
Υγεία
14/04/2026 - 18:33
Οι Αθηναίοι περνούν σχεδόν έξι μέρες τον χρόνο στα μποτιλιαρίσματα
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 17:38
«Όχι» στην ενσωμάτωση του EU4Health σε ένα ευρύτερο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανταγωνιστικότητας
Patient Talk
14/04/2026 - 16:53
Άμεση έκδοση αποτελεσμάτων από τα κτηνιατρικά εργαστήρια του ΥΠΑΑΤ ζήτησε ο Λαζαρίδης
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 16:18
Χειρουργική επινεφριδίου: Νέα ελάχιστα επεμβατική τεχνική αλλάζει τα δεδομένα
Health Talk
14/04/2026 - 16:01
Εκλογές στον ΠΙΣ: Νέα παρέμβαση Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 15:41
Γάτες: Γιατί σταματούν ξαφνικά να τρώνε μια αγαπημένη τους τροφή
Pet
14/04/2026 - 15:00
Η Novo Nordisk ξεκινάει συνεργασία με την OpenAI για επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων
Pharma News
14/04/2026 - 14:00
Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέο φάρμακο υπόσχεται διπλάσιο χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς τελικού σταδίου
Pharma News
14/04/2026 - 13:00
Εμβόλιο να το πιεις στο ποτήρι; Αμερικανός ιολόγος λέει ότι μπύρα μπορεί να θωρακίσει το ανοσοποιητικό
Υγεία
14/04/2026 - 12:00
Γυναίκα με τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα σημείωσε εντυπωσιακή βελτίωση μετά από κυτταρική θεραπεία
Υγεία
14/04/2026 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου: Σε εξέλιξη η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 10:32
Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέο φάρμακο υπόσχεται διπλάσιο χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς τελικού σταδίου
Pharma News
14/04/2026 - 13:00
Εκλογές στον ΠΙΣ: Νέα παρέμβαση Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 15:41
Η Novo Nordisk ξεκινάει συνεργασία με την OpenAI για επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων
Pharma News
14/04/2026 - 14:00
Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo