ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Bayer Ελλάς υλοποιεί για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Level-up| G4A - Οι ομάδες που συμμετέχουν

Pharma News
H Bayer Ελλάς υλοποιεί για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Level-up| G4A - Οι ομάδες που συμμετέχουν
H Bayer Ελλάς, αναζητώντας διαρκώς τρόπους που θα κάνουν πράξη τη δέσμευσή της για καινοτομία, υλοποιεί για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα Level-up| G4A, με στόχο να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια για να αναδειχθούν λύσεις που θα προσφέρουν στην κοινωνία.
Τρίτη, 17/01/2023 - 13:48
News4Health Team News4Health Team

Οι πρώτες πέντε επιλεχθείσες ομάδες για το 2022 είναι οι DeepMed, Drug n Drop, Eurythmia Medical Network, Ιnagros και Theta Biomarkers.

H κα Σόνια Μουσαβερέ, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς και Υπεύθυνη του προγράμματος Level-up|G4A για την Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Η Bayer Ελλάς, αναγνωρίζει την ανάγκη για καινοτομία στη χώρα μας και επενδύει συνεχώς σε καινοτόμες ιδέες που θα μπορέσουν να φέρουν την ανάπτυξη στον τομέα της Υγείας και της Αγροδιατροφής.

Με όραμα το‘’Υγεία και Τροφή για όλους’’, η Bayer στέκεται στο πλευρό των νεοσύστατων επιχειρήσεων, προσφέροντας σημαντικά εφόδια και δίνοντάς τους ώθηση να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Υποδεχόμαστε με χαρά τις νέες ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Level-up|G4A και στοχεύουμεσε μια ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία που θα συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.»

Το πρόγραμμα Level-up, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2021, παρέχει υποστήριξη και συμβουλευτική σε ερευνητικές ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις διαφορετικής ωριμότητας, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά, είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω και από την Bayer AG, μέσω του προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας G4A.

Το 2022, το πρόγραμμα ανανεώθηκε σε Level-up|G4A, έχοντας δύο βασικούς άξονες:

α. Το Level-up |G4A Incubator που αφορά πανεπιστημιακές ομάδες και ομάδες ερευνητών από τους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής που θέλουν να εξελίξουν μία καινοτόμο ιδέα ή ένα έργο, σε επιχειρηματική πρόταση και

β. Το Level-up|G4A Accelerator που αφοράνεοφυείς επιχειρήσεις της βιομηχανίας της Υγείας και της Γεωργίας, οι οποίες βρίσκονται σε pre-seed/Seed επίπεδο.

Ο σχεδιασμός του ανανεωμένου προγράμματος Level-up|G4A στοχεύει να καλύψει όλο το εύρος των αναγκών μιας νεοσύστατης επιχείρησης, παρέχοντας στις συμμετέχοντες ομάδες πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως:

  • Mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στον χώρο της Υγείας και της Γεωργίας.
  • Συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η νεοφυής επιχείρηση ή η ομάδα να αποκτήσει επιπλέον εφόδια, αν και εφόσον συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A), ώστε να αποτελέσει υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο.
  • Συμμετοχή σε τρίωρα σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις πάνω σε σημαντικά θέματα, όπως η ανεύρεση χρηματοδότησης, η κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου, το branding, το στρατηγικό σχεδιασμό και τη διαμόρφωσηεπιτυχημένης ομάδας.

Αυτή τη στιγμή, έχουν επιλεχθεί 5 ομάδες, με δραστηριοποίηση στον χώρο της υγείας και τον αγροτοδιατροφικό τομέα, οι οποίες θα συμμετέχουν στο πρόγραμμακαι προέρχονταικαι από τους δύο άξονες του προγράμματος.Η τελική λίστα αναμένεται να συμπληρωθεί με την ένταξη 5 ακόμη ομάδων, οι οποίες προέρχονται από τους νικητές άλλων διαγωνισμών του δικτύου συνεργατών της Bayer Ελλάς

Το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023, όπου μία εταιρεία από τις συμμετέχουσες, θα επιλεχθεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, και θα λάβει χρηματικό έπαθλο.

Ακολουθούν στοιχεία για τις 5 ομάδες που ξεκίνησαν ήδη:

DeepMed

Η DeepMed είναι μια πιστοποιημένη κατά ISO13485 εταιρεία Ιατρικής Τεχνολογίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Ο σκοπός της είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να αυξήσει την ακρίβεια και την ταχύτητα των διαγνωστικών διαδικασιών, καθώς επίσης και να παρέχει λύσεις εξατομικευμένης ιατρικής για ασθενείς, βελτιώνοντας έτσι τηνποιότητα ζωής και αυξάνοντας το προσδόκιμο επιβίωσής τους.

Η ομάδα της DeepMed, η οποία απαρτίζεται από επιστήμονες, προγραμματιστές και μηχανικούς τεχνητής νοημοσύνης, συνεργάζεται με έμπειρους ιατρούς για την ανάπτυξη έξυπνων εργαλείων άμεσης χρηστικότητας στην κλινική πράξη.

Drug n Drop

Η Drug n Drop είναι νεοφυής επιχείρηση έντασης γνώσης, με στόχο να δώσει τέλος στη σπατάλη φαρμάκων, βελτιστοποιώντας τα στάδια της φαρμακευτικής αλυσίδας αξίας.

Συγκεκριμένα, παρέχει οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξία, μέσω ενός έξυπνου συστήματος διαχείρισης φαρμάκων, αποτελούμενο από hardware και software μέρος.

Το hardware είναι ένας έξυπνος κάδος με δυνατότητα να αναγνωρίζει τα είδη και τις ποσότητες των φαρμάκων που εισάγονται σε αυτόν, χρησιμοποιώντας scanner και να ελέγχει τις εσωτερικές του συνθήκες με αισθητήρες.

Το software αναλύει τα δεδομένα που αντλούνται στον έξυπνο κάδο και παράγει αναφορές που διατίθενται σε φαρμακεία, φαρμακοβιομηχανίες και κρατικές οντότητες, μέσω της συνδεδεμένης εφαρμογής.

Eurythmia Medical Network

Η Eurythmia Medical Network είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την Ιατρική Καινοτομία και τις Διεθνείς Ιατρικές Υπηρεσίες. Ιδρύθηκε το 2014 στην Θεσσαλονίκη από τον Νίκο Δουλάμη, τον Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλο Παπαδόπουλο και τον Επεμβατικό Καρδιολόγο Δημήτρη Ζιούτα. Έχει συνεργασία με το Northeastern University of Boston στους τομείς του Health Informatics και του Bioengineering.

Σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών του Northeastern University of Boston ανέπτυξαν την συσκευή KARDIA η οποία απευθύνεται σε ασθενείς με Καρδιακή Ανεπάρκεια και συγκεντρώνει και διαχειρίζεται ψηφιακά τα δεδομένα βασικών μετρήσεων με στόχο να συμβάλει σημαντικά στην πρόληψη της νοσηρότητας, τηναποτελεσματική αυτοδιαχείριση της νόσου και την καλύτερη ποιότητα ζωής . Η συσκευή KARDIA είναι προϊόν πρωτότυπης έρευνας και σχεδιασμού της Eurythmia Medical Network και βρίσκεται ήδη στο δεύτερο στάδιο ανάπτυξης.

Ιnagros

Η εταιρεία Ιnagros ιδρύθηκε το 2017, μετά από ήδη δύο χρόνια προετοιμασίας και έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Βασικό προϊόν της εταιρείας είναιένα τεχνολογικό εργαλείο που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την οργάνωση της γεωργικής παραγωγής, καθώς και τη μείωση της κατανάλωσης του νερού, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ενέργειας.

Πρακτικά, είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που συνδυάζει δεδομένα αισθητήρων, δορυφορικά δεδομένα και παρατηρήσεις του γεωπόνου και τα συσχετίζει γεωγραφικά, έτσι ώστε να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο λήψης αποφάσεων για τον αγρότη και το γεωπόνο. Η ομάδα ενώ ξεκίνησε από δύο άτομα, αυτή τη στιγμή, αισίως, αριθμεί 9 άτομα.

Theta Biomarkers

Η Theta Biomarkers έχει δημιουργήσει ένα καινοτόμο και τεχνολογικά προηγμένο ερευνητικό κλινικό εργαστήριο με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών μεταβολομικής ανάλυσης για ένα μεγάλο εύρος βιοδεικτών που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία, διασφαλίζοντας ότι οι τελικοί χρήστες (επαγγελματίες υγείας, διατροφολόγοι, γυμναστήρια, κα) θα λαμβάνουν ακριβή αποτελέσματα, αλλά και αποφάσεις θεραπείας.

Το τελικό προϊόν είναι μοναδικές υπηρεσίες μετρήσεων, που βασίζονται σε τεκμηριωμένες λύσεις, προσαρμοσμένες στις εκάστοτε ανάγκες, προκειμένου να παρέχουμε εξατομικευμένη παρακολούθηση μεταβολισμού και εξατομικευμένες συμβουλές ευεξίας/υγείας. Η εταιρεία συνδυάζει βαθιά γνώση βιοαναλυτικής/κλινικής χημείας, εξοπλισμό αιχμής, μεγάλες βάσεις δεδομένων και άρτια καταρτισμένο προσωπικό σε ένα ενιαίο εταιρικό προφίλ μοναδικό στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης ⇒ Οι εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων της Bayer Ελλάς για το 2022

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • LEVELUP G4A
  • ΟΜΑΔΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Vertex: Η συμφωνία για την αποζημίωση του φαρμάκου για την Κυστική Ίνωση διασφαλίζει εκατοντάδες Έλληνες ασθενείς
Vertex: Η συμφωνία για την αποζημίωση του φαρμάκου για την Κυστική Ίνωση διασφαλίζει εκατοντάδες Έλληνες ασθενείς 17 Ιανουαρίου 2023
PIF για ελλείψεις φαρμάκων: «Προτεραιότητα μας η αδιάλειπτη πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες» 17 Ιανουαρίου 2023
PIF για ελλείψεις φαρμάκων: «Προτεραιότητα μας η αδιάλειπτη πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή
Pharma News
12/05/2026 - 16:49

Bayer Ελλάς: Η διαχείριση του καρκίνου του προστάτη πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον ασθενή

Bayer AG: Στρατηγικές επιλογές το ισχυρό χαρτοφυλάκιο στα φάρμακα και το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης
Pharma News
21/04/2026 - 15:36

Bayer AG: Στρατηγικές επιλογές το ισχυρό χαρτοφυλάκιο στα φάρμακα και το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης

Bayer Ελλάς και We4All «φυτεύουν» 700 νέα δέντρα για την αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας
Pharma News
09/03/2026 - 14:33

Bayer Ελλάς και We4All «φυτεύουν» 700 νέα δέντρα για την αποκατάσταση της Βόρειας Εύβοιας

Εγκεφαλικό: Νέο φάρμακο μειώνει σημαντικά την υποτροπή, δείχνει μελέτη
Pharma News
10/02/2026 - 15:27

Εγκεφαλικό: Νέο φάρμακο μειώνει σημαντικά την υποτροπή, δείχνει μελέτη

Bayer Ελλάς: Παρουσίασε στο Innovation Greece 7.0 τις στρατηγικές της προτεραιότητες σε υγεία και διατροφή
Pharma News
03/02/2026 - 15:56

Bayer Ελλάς: Παρουσίασε στο Innovation Greece 7.0 τις στρατηγικές της προτεραιότητες σε υγεία και διατροφή

Impact Report 2024: Οι δράσεις της Bayer Ελλάς για τη βιώσιμη ανάπτυξη
Pharma News
04/12/2025 - 23:32

Impact Report 2024: Οι δράσεις της Bayer Ελλάς για τη βιώσιμη ανάπτυξη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΛΙΚΑΡ: Η υπέρταση αφορά όλους και δεν παρουσιάζει συμπτώματα!
Υγεία
19/05/2026 - 00:04
Γεωργιάδης: «Απόλυτα νόμιμος ο διαγωνισμός του ΕΚΑΠΥ 1/23 αξίας 145.000.000 ευρώ»
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 21:13
FairLife: Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» στα Ιωάννινα
Patient Talk
18/05/2026 - 20:09
Καμπανάκι παιδιάτρων για τις αυτοκτονίες των νέων: «Κοινωνικό σύμπτωμα και όχι ατομική τραγωδία»
Health Talk
18/05/2026 - 19:27
Ειδικό βίντεο του ΕΕΣ: Αυτοφροντίδα και διαχείριση άγχους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Ψυχική Υγεία
18/05/2026 - 18:24
Το ECDC ενεργοποιεί την task force της ΕΕ για την αντιμετώπιση του Έμπολα
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 17:29
PIF: Νέο διοικητικό συμβούλιο με πλάνο τριετίας για τους ασθενείς και τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας
Pharma Policy
18/05/2026 - 17:07
Θεσσαλονίκη: ΑΠΘ και Pfizer υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Pharma News
18/05/2026 - 16:21
Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Το κάπνισμα βασικός παράγοντας κινδύνου - Τα συμπτώματα
Υγεία
18/05/2026 - 16:00
Εγκρίθηκε νέα μονοθεραπεία για παιδιά με σπάνιους όγκους εγκεφάλου
Pharma News
18/05/2026 - 15:36
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης: Μετράμε τακτικά την αρτηριακή πίεση
Υγεία
18/05/2026 - 15:17
Τα γιλέκα πάγου ή τα καθημερινά κρύα ντους μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους
Υγεία
18/05/2026 - 15:00
Η Kavita Patel, της Roche Ελλάδας, νέα πρόεδρος του Pharma Innovation Forum
Pharma Policy
18/05/2026 - 14:38
Αγαπάτε το καρπούζι; Τι δείχνει αυτό για τις διατροφικές συνήθειες σας αλλά και για τον οργανισμό σας
Διατροφή
18/05/2026 - 14:00
Φαινόμενο γιο-γιο: Τελικά τα σκαμπανεβάσματα του βάρους δεν προκαλούν οπωσδήποτε κακό
Υγεία
18/05/2026 - 13:00
Πράσινο φως από τον FDA σε αντιυπερτασικό που "δαμάζει" την αρρύθμιστη πίεση
Pharma News
18/05/2026 - 12:00
Γιαννάκος: 40 ανήλικα σε παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω ελλείψεων στις δομές πρόνοιας
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 11:00
Στρες: Τι προκαλεί στο σώμα μας και πότε εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα
Ψυχική Υγεία
18/05/2026 - 10:00
Πώς οι αλγόριθμοι μπορούν να προλάβουν εγκεφαλικά επεισόδια
Digital Health
18/05/2026 - 09:00
Προλαμβάνω: Τρία νέα δωρεάν πρόγραμματα πρόληψης για υπέρταση, καρκίνο πνεύμονα και δέρματος
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 08:30
Επιδημία Ebola σε Κονγκό, Ουγκάντα: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς εμβέλειας κήρυξε ο ΠΟΥ
Υγεία
18/05/2026 - 08:00
Ξυπόλυτοι στο σπίτι: Η ευεργετική δράση της επαφής του γυμνού ποδιού με το πάτωμα και οι κίνδυνοι
Υγεία
16/05/2026 - 10:05
Άγχος των εξετάσεων: Το τρίπτυχο που μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά στα παιδιά
Ψυχική Υγεία
16/05/2026 - 09:47
Επιχορήγηση έως και 36.000€ μέσω ΕΣΠΑ για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες υγείας
Επικαιρότητα
16/05/2026 - 03:43
Πουλής: «Για πρώτη φορά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωνοσοκομειακής φροντίδας»
Πολιτική Υγείας
16/05/2026 - 00:16
Ηράκλειο: Δύο φορητοί ανιχνευτές φλεβών θα παραδοθούν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 23:03
Νέο πενταετές επιχειρηματικό πλάνο με επίκεντρο την ογκολογία και την καινοτομία για την Daiichi Sankyo
Pharma News
15/05/2026 - 22:19
Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 21:54
Κρήτη: Πρωτοποριακή έρευνα πόρτα-πόρτα για την άνοια στα Ανώγεια
Υγεία
15/05/2026 - 21:28
Πρόληψη HPV και καρκίνων που σχετίζονται με τον ιό - Το εμβόλιο υπάρχει
Health Talk
15/05/2026 - 21:03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προλαμβάνω: Τρία νέα δωρεάν πρόγραμματα πρόληψης για υπέρταση, καρκίνο πνεύμονα και δέρματος
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 08:30
Γιαννάκος: 40 ανήλικα σε παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω ελλείψεων στις δομές πρόνοιας
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 11:00
Πράσινο φως από τον FDA σε αντιυπερτασικό που "δαμάζει" την αρρύθμιστη πίεση
Pharma News
18/05/2026 - 12:00
Αγαπάτε το καρπούζι; Τι δείχνει αυτό για τις διατροφικές συνήθειες σας αλλά και για τον οργανισμό σας
Διατροφή
18/05/2026 - 14:00
Επιχορήγηση έως και 36.000€ μέσω ΕΣΠΑ για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες υγείας
Επικαιρότητα
16/05/2026 - 03:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo