ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«H αλήθεια βρίσκεται #KapouStiMesi»: Eκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα

Pharma News
«H αλήθεια βρίσκεται #KapouStiMesi»: Eκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, η οποία κάθε χρόνο εορτάζεται στις 8 Μάϊου, η Pfizer Hellas, παρουσιάζει μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα με κεντρικό μήνυμα «Η αλήθεια βρίσκεται #KapouStiMesi».
Πέμπτη, 05/05/2022 - 17:51
News4Health Team News4Health Team

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος, η οποία παρουσιάζει αντιφατικά συμπτώματα με πόνους στη μέση, στη λεκάνη και στο πίσω μέρος των μηρών. Οι πόνοι βελτιώνονται με την άσκηση και επιδεινώνονται με την ακινησία. Έτσι, οι ασθενείς παραπονιούνται για πρωινή δυσκαμψία, ενώ ο πόνος ή το πιάσιμο βελτιώνονται μέσω της κίνησης, μέχρι το τέλος της ημέρας. Τα συμπτώματα επιστρέφουν στη χαλάρωση, στην ανάπαυση και κατά τη διάρκεια του ύπνου 1-10.

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ), μπορεί να προσβάλλει ανθρώπους όλων των ηλικιών, ωστόσο είναι πιο συχνή σε νέους άνδρες μεταξύ 20 και 45 ετών. Στην Ελλάδα διαγιγνώσκονται με τη νόσο περίπου 24.000 άνθρωποι ετησίως 2,3,5-9.

Η νέα εκστρατεία #KapouStiMesi, επικεντρώνεται στα αντιφατικά συμπτώματα της νόσου παρουσιάζοντας έναν νέο άντρα, ο οποίος «πονά το πρωί», αλλά είναι «καλά ως το βράδυ», ενώ προτρέπει όσους πιθανόν έχουν παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, να απευθυνθούν σε έναν ειδικό ρευματολόγο για να συζητήσουν αναλυτικά τα συμπτώματα, ώστε να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης, δημιουργήθηκε και το microsite www.kapoustimesi.gr όπου το κοινό μπορεί να ανακαλύψει τα συμπτώματα της ιδιαίτερης αυτής νόσου, με έναν δημιουργικό και διαδραστικό ενημερωτικό τρόπο. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες καλούνται να βρουν τις κρυμμένες λέξεις/ συμπτώματα σε ένα κρυπτόλεξο και να συγκεντρώσουν πόντους. Κάθε πόντος από κάθε σύμπτωμα που βρίσκει ο παίκτης αντιστοιχεί σε ένα χρηματικό ποσό, το οποίο η Pfizer Hellas θα προσφέρει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζήν».

Όπως ανέφερε η κ. Ευαγγελία Καταξάκη, MD, MSc, PhD, Ρευματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», Πρόεδρος ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ (Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας), «Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης ρευματική νόσος, η οποία αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στη σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις με αποτέλεσμα χρόνιο πόνο, μείωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) θεωρεί σημαντικές τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού δεδομένου ότι η πρώιμη διάγνωση και η έγκαιρη και ορθή αντιμετώπισή τους μπορεί να αποτρέψει σοβαρά προβλήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε αναπηρία».

Ο κ. Καρόκης Δημήτριος, MD, MSc, PhD, Ρευματολόγος, Μusculosceletal Ultrasound Specialist, Στρατιωτικός Ιατρός ε.α., Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), τόνισε: «H Aγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης πάθηση της σπονδυλικής στήλης που εμφανίζεται σε νέα άτομα κάτω των 45 ετών, συχνότερα σε άντρες.

Το κύριο σύμπτωμα με το οποίο ξεκινά η νόσος και το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει λόγο παραπομπής στον ειδικό γιατρό ρευματολόγο, είναι ο φλεγμονώδης οσφυϊκός πόνος, δηλαδή οσφυαλγία διαρκείας πάνω από 3 μήνες, που ξυπνά τον ασθενή κατά το δεύτερο μισό της νύχτας, συνοδεύεται από πρωινή δυσκαμψία ή δυσκαμψία μετά την ανάπαυση και ανακουφίζεται με την κίνηση-δραστηριότητα. Δυστυχώς, υπάρχει διεθνώς μεγάλη καθυστέρηση στη διάγνωση, που φτάνει μέχρι και τα 9 χρόνια, λόγω μη έγκαιρης αναγνώρισης των φλεγμονωδών συμπτωμάτων της νόσου. Μόνο 10% των ασθενών με Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα επισκέπτονται ρευματολόγους όταν εμφανίζεται η νόσος τους, ενώ 85% απευθύνονται σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και 5% σε κανένα γιατρό. Επιπλέον 37% των ασθενών ουδέποτε κατά την πορεία της νόσου τους επισκέπτονται ρευματολόγους. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή εγκατάστασης μόνιμων βλαβών και της επακόλουθης αναπηρίας, καθώς σήμερα διαθέτουμε πολύ ισχυρά θεραπευτικά όπλα, που αναστέλλουν τη φλεγμονώδη διαδικασία, αποτρέπουν τις μόνιμες βλάβες και βελτιώνουν εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής των ασθενών.»

Η κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζήν» και Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, υπογράμμισε την ανάγκη για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της Πολιτείας σχετικά με την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα: «Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι ένας τύπος φλεγμονώδους αρθρίτιδας που επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη προκαλώντας έντονους πόνους κυρίως στη μέση επηρεάζοντας δραματικά την καθημερινότητα των πασχόντων. Προσβάλει το 0,7-1% των ενηλίκων στην Ελλάδα και εμφανίζεται συνήθως σε ηλικία από 20-45 έτη. Παρά τις προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο κενό στην ενημέρωση αλλά και στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διάγνωση και έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη της νόσου αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Χρέος της επιστημονικής κοινότητας αλλά και των Συλλόγων Ασθενών είναι η ενημέρωση τόσο του κοινού όσο και της πολιτείας για την σοβαρότητα της νόσου και την αναγκαιότητα για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση».

Η κ. Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead της Pfizer Eλλάδας, Κύπρου, Μάλτας, σχολίασε: «Για εμάς στην Pfizer, οι ασθενείς και η διατήρηση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους βρίσκονται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας. Πρόσφατα, μάλιστα, η Pfizer αναγνωρίστηκε ως η πιο ασθενοκεντρική φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως για το 2021, στην ετήσια διεθνή έρευνα “PatientView”. Ειδικά για τους ασθενείς με Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα η ποιότητα της ζωής τους επηρεάζεται σημαντικά ακόμα και στις απλές δραστηριότητες με την οικογένεια και τους φίλους τους. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι οι ασθενείς βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία επωμίζονται ένα μεγάλο ψυχικό φορτίο. Με την νέα μας εκστρατεία ενημέρωσης στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, ώστε ο ασθενής να απευθυνθεί σε έναν ειδικό ρευματολόγο με τα πρώτα συμπτώματα. Η έγκαιρη διάγνωση της Αγκυλοποιητικής Σπονδυλαρθρίτιδας και οι διαθέσιμες θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό τρόπο ζωής».

  • PFIZER
  • ΣΠΟΝΔΥΛΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

BMS: Έγκριση θεραπείας για τον καρκίνο του οισοφάγου
BMS: Έγκριση θεραπείας για τον καρκίνο του οισοφάγου 05 Μαϊος 2022
Σταγόνες για την πρεσβυωπία βάζουν τέλος στα γυαλιά, τους φακούς επαφής ακόμα και στο χειρουργείο 09 Μαϊος 2022
Σταγόνες για την πρεσβυωπία βάζουν τέλος στα γυαλιά, τους φακούς επαφής ακόμα και στο χειρουργείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Start4Health: Βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προωθούν ψηφιακή υγεία και βιοπληροφορική
Pharma News
11/03/2026 - 10:42

Start4Health: Βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προωθούν ψηφιακή υγεία και βιοπληροφορική

Το πειραματικό φάρμακο της Pfizer για την απώλεια βάρους δείχνει καλά αποτελέσματα σε δοκιμές μέσου σταδίου
Pharma News
05/02/2026 - 12:00

Το πειραματικό φάρμακο της Pfizer για την απώλεια βάρους δείχνει καλά αποτελέσματα σε δοκιμές μέσου σταδίου

"Πυρά" Μπουρλά εναντίον της αντιεπιστημονικής στάσης του αμερικανικού Υπουργείου Υγείας για τα εμβόλια
Pharma Policy
22/01/2026 - 12:00

"Πυρά" Μπουρλά εναντίον της αντιεπιστημονικής στάσης του αμερικανικού Υπουργείου Υγείας για τα εμβόλια

Ξεκινάει ο 4ος κύκλος Start4Health από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer
Pharma News
15/10/2025 - 14:48

Ξεκινάει ο 4ος κύκλος Start4Health από το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Συμφωνία Τραμπ – Μπουρλά για την πώληση φαρμάκων στο Medicaid των ΗΠΑ σε τιμές... Ευρώπης
Pharma Policy
01/10/2025 - 22:42

Συμφωνία Τραμπ – Μπουρλά για την πώληση φαρμάκων στο Medicaid των ΗΠΑ σε τιμές... Ευρώπης

ΗΠΑ: Η Pfizer θα προσφέρει φάρμακα με έκπτωση μέσω νέου ομοσπονδιακού ιστότοπου
Pharma Policy
01/10/2025 - 09:00

ΗΠΑ: Η Pfizer θα προσφέρει φάρμακα με έκπτωση μέσω νέου ομοσπονδιακού ιστότοπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οδηγός από τον ΠΟΥ με νέα διαγνωστικά εργαλεία για την καταπολέμηση της φυματίωσης
Πολιτική Υγείας
27/03/2026 - 10:44
Αλλαγή ώρας και φέτος: Έξι απλές συμβουλές για να προσαρμόσετε τη διάθεση και τον ύπνο σας!
Υγεία
27/03/2026 - 10:11
Οι σύγχρονες ανάγκες των γονέων και η ανταπόκριση των Κέντρων Πρόληψης
Ψυχική Υγεία
27/03/2026 - 09:47
Μειώθηκαν οι μητρικοί θάνατοι σε παγκόσμιο επίπεδο - Εκτός στόχων περισσότερες από 100 χώρες
Υγεία
27/03/2026 - 09:18
Πώς ο άξονας εντέρου-εγκεφάλου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας;
Health Talk
27/03/2026 - 08:19
Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής: Δωρεάν webinar από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Ψυχική Υγεία
27/03/2026 - 03:39
Το Σάββατο 28 Μαρτίου το 8ο πανελλήνιο συνέδριο της ΡευΜΑζην
Patient Talk
27/03/2026 - 00:11
Τέσσερις στους πέντε κτηνιάτρους ζητούν υποστήριξη για την ψυχική τους υγεία και ευημερία
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 23:22
«Θέλω να πάψω να υποφέρω» - 25χρονη τετραπληγική υποβλήθηκε σε ευθανασία κόντρα στην οικογένειά της
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 22:57
Συγκίνηση στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Ο ΕΕΣ κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα επισήμων και κόσμου
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 22:34
Το πνευμονογαστρικό νεύρο μπορεί να είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ
Υγεία
26/03/2026 - 22:02
Επτά τρόφιμα που πρέπει να έχουν μόνιμη θέση στο τραπέζι μας
Διατροφή
26/03/2026 - 21:08
Αντίδραση της Google σε δικαστική απόφαση για τον εθισμό ανήλικης
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 20:44
«Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης»: Η πρωτοβουλία που φέρνει την πρόληψη στην ελληνική περιφέρεια
Υγεία
26/03/2026 - 20:21
EFPIA: Κίνδυνοι για ασθενείς και εταιρείες από τους περιορισμούς στη χρήση των PFAS
Pharma Policy
26/03/2026 - 20:03
Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών online: «Όχι» του ευρωκοινοβουλίου στην παράταση της εθελοντικής ανίχνευσης
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 19:37
Άμεση ανάκληση αράπικου φυστικιού από τον ΕΦΕΤ
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 19:21
Άσθμα και αλλεργίες την άνοιξη: Συμπτώματα, ποιότητα ζωής και σύγχρονες θεραπείες
Health Talk
26/03/2026 - 19:03
Επιθετικές περικοπές δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη από τις φαρμακοβιομηχανίες
Pharma News
26/03/2026 - 18:39
Η πρώτη πλήρως ρομποτική επέμβαση «Beyond-TME» στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
26/03/2026 - 18:03
Επιστολή ΙΣΑ σε Καρποδίνη για την άμεση αποπληρωμή οφειλών από το πρόγραμμα «Δοξιάδη»
Επικαιρότητα
26/03/2026 - 17:46
Η χρήση των δεδομένων υγείας στο επίκεντρο της Athens Digital Health Week 2026
Digital Health
26/03/2026 - 17:29
Roche Hellas: Οι καινοτόμες θεραπείες έχουν συμβάλει κατά 35% στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής
Pharma News
26/03/2026 - 16:52
Πράσινο φως από τον FDA δόσης τριπλάσιας της ανώτατης για το GLP-1 φάρμακο της Novo Nordisk
Pharma News
26/03/2026 - 16:19
Προσωπικοί βοηθοί σε 1.500 ΑμεΑ και ανακαινίσεις δομών δημόσιας υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 16:01
Γρίπη των πτηνών: Καθησυχαστικές οι υγειονομικές Αρχές για το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 15:03
Θεραπεία PRP στον κόλπο υπόσχεται βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας
Υγεία
26/03/2026 - 15:00
Καρκίνος του μαστού: Τα εμφυτεύματα με πολυουρεθάνη μειώνουν τον κίνδυνο επιπλοκών
Υγεία
26/03/2026 - 14:00
Πώς επιδρά η νηστεία στον οργανισμό μας - Τι έδειξε ελληνική έρευνα
Διατροφή
26/03/2026 - 13:34
ΠΟΥ:Ενθαρρυντική πρόοδος στις πολιτικές υγείας χωρίς αποκλεισμούς για πρόσφυγες και μετανάστες
Πολιτική Υγείας
26/03/2026 - 13:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιακή μείωση του κινδύνου άνοιας σε μεσήλικες που καταναλώνουν περισσότερο κρέας
Διατροφή
24/03/2026 - 13:00
Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η διατροφική αξία του πατροπαράδοτου πιάτου της 25ης Μαρτίου
Διατροφή
24/03/2026 - 16:27
Το Metropolitan Hospital στην καρδιά της ιατρικής καινοτομίας
Υπηρεσίες Υγείας
24/03/2026 - 15:38
Γεωργιάδης: «Έχουν εξυπηρετηθεί 294.648 δικαιούχοι του προγράμματος διανομής κατ' οίκον των ΦΥΚ»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 17:43
Θεμιστοκλέους: «Τις επόμενες μέρες η προκήρυξη για 850 θέσεις ιατρών σε όλη τη χώρα»
Πολιτική Υγείας
24/03/2026 - 19:29
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo