ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«H αλήθεια βρίσκεται #KapouStiMesi»: Eκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα

Pharma News
«H αλήθεια βρίσκεται #KapouStiMesi»: Eκστρατεία ενημέρωσης από τη Pfizer Hellas για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, η οποία κάθε χρόνο εορτάζεται στις 8 Μάϊου, η Pfizer Hellas, παρουσιάζει μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα με κεντρικό μήνυμα «Η αλήθεια βρίσκεται #KapouStiMesi».
Πέμπτη, 05/05/2022 - 17:51
News4Health Team News4Health Team

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος, η οποία παρουσιάζει αντιφατικά συμπτώματα με πόνους στη μέση, στη λεκάνη και στο πίσω μέρος των μηρών. Οι πόνοι βελτιώνονται με την άσκηση και επιδεινώνονται με την ακινησία. Έτσι, οι ασθενείς παραπονιούνται για πρωινή δυσκαμψία, ενώ ο πόνος ή το πιάσιμο βελτιώνονται μέσω της κίνησης, μέχρι το τέλος της ημέρας. Τα συμπτώματα επιστρέφουν στη χαλάρωση, στην ανάπαυση και κατά τη διάρκεια του ύπνου 1-10.

Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα (ΑΣ), μπορεί να προσβάλλει ανθρώπους όλων των ηλικιών, ωστόσο είναι πιο συχνή σε νέους άνδρες μεταξύ 20 και 45 ετών. Στην Ελλάδα διαγιγνώσκονται με τη νόσο περίπου 24.000 άνθρωποι ετησίως 2,3,5-9.

Η νέα εκστρατεία #KapouStiMesi, επικεντρώνεται στα αντιφατικά συμπτώματα της νόσου παρουσιάζοντας έναν νέο άντρα, ο οποίος «πονά το πρωί», αλλά είναι «καλά ως το βράδυ», ενώ προτρέπει όσους πιθανόν έχουν παρατηρήσει κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, να απευθυνθούν σε έναν ειδικό ρευματολόγο για να συζητήσουν αναλυτικά τα συμπτώματα, ώστε να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης, δημιουργήθηκε και το microsite www.kapoustimesi.gr όπου το κοινό μπορεί να ανακαλύψει τα συμπτώματα της ιδιαίτερης αυτής νόσου, με έναν δημιουργικό και διαδραστικό ενημερωτικό τρόπο. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες καλούνται να βρουν τις κρυμμένες λέξεις/ συμπτώματα σε ένα κρυπτόλεξο και να συγκεντρώσουν πόντους. Κάθε πόντος από κάθε σύμπτωμα που βρίσκει ο παίκτης αντιστοιχεί σε ένα χρηματικό ποσό, το οποίο η Pfizer Hellas θα προσφέρει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζήν».

Όπως ανέφερε η κ. Ευαγγελία Καταξάκη, MD, MSc, PhD, Ρευματολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», Πρόεδρος ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ (Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας), «Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης ρευματική νόσος, η οποία αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες στη σπονδυλική στήλη και στις αρθρώσεις με αποτέλεσμα χρόνιο πόνο, μείωση της λειτουργικότητας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ) θεωρεί σημαντικές τις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού δεδομένου ότι η πρώιμη διάγνωση και η έγκαιρη και ορθή αντιμετώπισή τους μπορεί να αποτρέψει σοβαρά προβλήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε αναπηρία».

Ο κ. Καρόκης Δημήτριος, MD, MSc, PhD, Ρευματολόγος, Μusculosceletal Ultrasound Specialist, Στρατιωτικός Ιατρός ε.α., Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας (ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ), τόνισε: «H Aγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι μια φλεγμονώδης πάθηση της σπονδυλικής στήλης που εμφανίζεται σε νέα άτομα κάτω των 45 ετών, συχνότερα σε άντρες.

Το κύριο σύμπτωμα με το οποίο ξεκινά η νόσος και το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει λόγο παραπομπής στον ειδικό γιατρό ρευματολόγο, είναι ο φλεγμονώδης οσφυϊκός πόνος, δηλαδή οσφυαλγία διαρκείας πάνω από 3 μήνες, που ξυπνά τον ασθενή κατά το δεύτερο μισό της νύχτας, συνοδεύεται από πρωινή δυσκαμψία ή δυσκαμψία μετά την ανάπαυση και ανακουφίζεται με την κίνηση-δραστηριότητα. Δυστυχώς, υπάρχει διεθνώς μεγάλη καθυστέρηση στη διάγνωση, που φτάνει μέχρι και τα 9 χρόνια, λόγω μη έγκαιρης αναγνώρισης των φλεγμονωδών συμπτωμάτων της νόσου. Μόνο 10% των ασθενών με Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα επισκέπτονται ρευματολόγους όταν εμφανίζεται η νόσος τους, ενώ 85% απευθύνονται σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και 5% σε κανένα γιατρό. Επιπλέον 37% των ασθενών ουδέποτε κατά την πορεία της νόσου τους επισκέπτονται ρευματολόγους. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή εγκατάστασης μόνιμων βλαβών και της επακόλουθης αναπηρίας, καθώς σήμερα διαθέτουμε πολύ ισχυρά θεραπευτικά όπλα, που αναστέλλουν τη φλεγμονώδη διαδικασία, αποτρέπουν τις μόνιμες βλάβες και βελτιώνουν εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής των ασθενών.»

Η κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζήν» και Πρόεδρος Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, υπογράμμισε την ανάγκη για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της Πολιτείας σχετικά με την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα: «Η Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα είναι ένας τύπος φλεγμονώδους αρθρίτιδας που επηρεάζει τη σπονδυλική στήλη προκαλώντας έντονους πόνους κυρίως στη μέση επηρεάζοντας δραματικά την καθημερινότητα των πασχόντων. Προσβάλει το 0,7-1% των ενηλίκων στην Ελλάδα και εμφανίζεται συνήθως σε ηλικία από 20-45 έτη. Παρά τις προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο κενό στην ενημέρωση αλλά και στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη διάγνωση και έγκαιρη θεραπευτική αντιμετώπιση γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την εξέλιξη της νόσου αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Χρέος της επιστημονικής κοινότητας αλλά και των Συλλόγων Ασθενών είναι η ενημέρωση τόσο του κοινού όσο και της πολιτείας για την σοβαρότητα της νόσου και την αναγκαιότητα για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση».

Η κ. Λία Μπερτσιάδου, Inflammation & Immunology Lead της Pfizer Eλλάδας, Κύπρου, Μάλτας, σχολίασε: «Για εμάς στην Pfizer, οι ασθενείς και η διατήρηση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους βρίσκονται στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας. Πρόσφατα, μάλιστα, η Pfizer αναγνωρίστηκε ως η πιο ασθενοκεντρική φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως για το 2021, στην ετήσια διεθνή έρευνα “PatientView”. Ειδικά για τους ασθενείς με Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα η ποιότητα της ζωής τους επηρεάζεται σημαντικά ακόμα και στις απλές δραστηριότητες με την οικογένεια και τους φίλους τους. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι οι ασθενείς βρίσκονται στην πιο παραγωγική ηλικία επωμίζονται ένα μεγάλο ψυχικό φορτίο. Με την νέα μας εκστρατεία ενημέρωσης στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων, ώστε ο ασθενής να απευθυνθεί σε έναν ειδικό ρευματολόγο με τα πρώτα συμπτώματα. Η έγκαιρη διάγνωση της Αγκυλοποιητικής Σπονδυλαρθρίτιδας και οι διαθέσιμες θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν τους ασθενείς να διατηρήσουν ένα φυσιολογικό τρόπο ζωής».

  • PFIZER
  • ΣΠΟΝΔΥΛΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

BMS: Έγκριση θεραπείας για τον καρκίνο του οισοφάγου
BMS: Έγκριση θεραπείας για τον καρκίνο του οισοφάγου 05 Μαϊος 2022
Σταγόνες για την πρεσβυωπία βάζουν τέλος στα γυαλιά, τους φακούς επαφής ακόμα και στο χειρουργείο 09 Μαϊος 2022
Σταγόνες για την πρεσβυωπία βάζουν τέλος στα γυαλιά, τους φακούς επαφής ακόμα και στο χειρουργείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η φαρμακευτική BioNTech κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία - Στον αέρα 1.800 εργαζόμενοι
Pharma News
28/09/2026 - 19:17

Η φαρμακευτική BioNTech κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία - Στον αέρα 1.800 εργαζόμενοι

Pfizer: Κορυφαία διάκριση για τις καλύτερες πρακτικές συμπερίληψης στον φαρμακευτικό κλάδο
Pharma News
21/07/2026 - 10:47

Pfizer: Κορυφαία διάκριση για τις καλύτερες πρακτικές συμπερίληψης στον φαρμακευτικό κλάδο

Ο FDA ενέκρινε φάρμακο της Pfizer για την αιμορροφιλία σε παιδιά
Pharma News
09/06/2026 - 15:57

Ο FDA ενέκρινε φάρμακο της Pfizer για την αιμορροφιλία σε παιδιά

Νέο εμβόλιο κατά της πνευμονίας δείχνει ισχυρή προστασία σε βρέφη
Pharma News
20/05/2026 - 16:12

Νέο εμβόλιο κατά της πνευμονίας δείχνει ισχυρή προστασία σε βρέφη

Θεσσαλονίκη: ΑΠΘ και Pfizer υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Pharma News
18/05/2026 - 16:21

Θεσσαλονίκη: ΑΠΘ και Pfizer υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Βέλγιο: Πολωνία και Ρουμανία υποχρεούνται να εξοφλήσουν την Pfizer για τα εμβόλια κατά της Covid 19
Pharma Policy
02/04/2026 - 03:42

Βέλγιο: Πολωνία και Ρουμανία υποχρεούνται να εξοφλήσουν την Pfizer για τα εμβόλια κατά της Covid 19

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπάτζιος: «Η αυτοκάθαρση στον ΙΣΘ έγινε με ειλικρίνεια και... χωρίς κάμερες»
Επικαιρότητα
29/09/2026 - 03:43
Η δράση «Απεριόριστη Ανάσα» συνεχίζεται με 75 αναπνευστικές συσκευές δωρεάν σε όλη την Ελλάδα
Patient Talk
29/09/2026 - 00:06
Κάπνισμα και άτμισμα: Νέα κλινικά δεδομένα για τους βιοδείκτες έκθεσης και δυνητικής βλάβης
Υγεία
28/09/2026 - 23:22
Από τον «κουμπαρά» με τα πρόστιμα η αναβάθμιση μονάδων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου»
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 22:46
Συνάντηση Κακλαμάνη με τον Υπουργό Υγείας της Αλγερίας με δώρο ένα αντίγραφο του Ασκληπιού
Επικαιρότητα
28/09/2026 - 22:19
Πώς αντιμετωπίζεται η λιθίαση του ουροποιητικού με χρήση laser!
Health Talk
28/09/2026 - 21:52
Ημερίδα για τη σύγχρονη φροντίδα της άνοιας στο Άσυλο Ανιάτων
Υγεία
28/09/2026 - 21:28
Νέα εφαρμογή AI της GE HealthCare προβλέπει έως και 72 ώρες νωρίτερα τις πιέσεις στα νοσοκομεία
Digital Health
28/09/2026 - 21:01
Γιαννάκος: «Σφραγίζεται κλινική στη Θεσσαλονίκη που διαφήμιζε ανύπαρκτες ογκολογικές υπηρεσίες»
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 20:18
ΣΦΕΕ: «Γνωρίζουμε τους βασικούς δείκτες της καρδιάς, μιλάμε με επαγγελματία υγείας»
Pharma Policy
28/09/2026 - 19:43
Η φαρμακευτική BioNTech κλείνει τρία εργοστάσιά της στη Γερμανία - Στον αέρα 1.800 εργαζόμενοι
Pharma News
28/09/2026 - 19:17
Ανησυχητικά τα δεδομένα για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών από παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα
Υγεία
28/09/2026 - 18:21
Εκτινασσόμενος δάκτυλος: Η «βουβή» επιδημία που σαμποτάρει την καθημερινότητα
Health Talk
28/09/2026 - 17:43
Πάροχοι ΠΦΥ: Να μην ξεκινήσει η είσπραξη του clawback για το 2024 και το 2025
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 16:59
Kavita Patel: «Βήματα προόδου στην αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας - Τι πρέπει να γίνει με clawback και rebate»
Pharma Policy
28/09/2026 - 16:34
Αγαπηδάκη από Πετρούπολη: «Η ποιοτική υγειονομική φροντίδα έρχεται δίπλα στον πολίτη»
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 16:11
BRCA1 και BRCA2: Πόσο μπορεί να καθυστερήσει με ασφάλεια η προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων;
Υγεία
28/09/2026 - 15:43
Βολές Πολάκη κατά του νομοσχεδίου Γεωργιάδη για ψυχολόγους, ψυχιατροδικαστική και ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 15:19
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: «Η πρόληψη ξεκινά με ένα απλό βήμα» - Δείτε το βίντεο με το σποτάκι
Υγεία
28/09/2026 - 14:56
Γιατί «καίνε» οι μύες στην έντονη άσκηση – Ο μύθος της ευθύνης του γαλακτικού οξέος
Fitness
28/09/2026 - 14:30
Νέο περιστατικό αποκόλλησης οροφής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 13:54
Τα επτά πράγματα που πρέπει να κάνετε το πρωί για να κοιμηθείτε καλά το βράδυ
Υγεία
28/09/2026 - 13:30
Εξετάσεις ιατρικών ειδικοτήτων: Αναρτήθηκε το πρόγραμμα μετά από πόλεμο δηλώσεων
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 12:38
Όμορφα και δυνατά μαλλιά: Η φροντίδα τους περνά και από το πιάτο μας
Ομορφιά
28/09/2026 - 12:30
ΠΟΥ: Η σύνθεση των εμβολίων γρίπης για το 2027 στο Νότιο Ημισφαίριο
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:30
Γεωργιάδης: Και το ιατρείο της Καρυστιανού χτύπησε κόκκινο στο MedWatch
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:17
ΙΣΑ: Πού μπορούν να κάνουν καταγγελία οι πολίτες για ιατρικές υπηρεσίες – Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:00
ΕΣΥ: Παρεμβάσεις 8,26 εκατ. ευρώ για ΤΕΠ, χειρουργεία και υπηρεσίες υγείας
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 10:30
Η Chiesi λαμβάνει Ευρωπαϊκή Άδεια Κυκλοφορίας για θεραπεία συντήρησης του άσθματος
Pharma News
28/09/2026 - 10:00
Έμπολα στη ΛΔ του Κονγκό: Ξεπέρασαν τις 8.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Επικαιρότητα
28/09/2026 - 09:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Chiesi λαμβάνει Ευρωπαϊκή Άδεια Κυκλοφορίας για θεραπεία συντήρησης του άσθματος
Pharma News
28/09/2026 - 10:00
ΕΣΥ: Παρεμβάσεις 8,26 εκατ. ευρώ για ΤΕΠ, χειρουργεία και υπηρεσίες υγείας
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 10:30
ΙΣΑ: Πού μπορούν να κάνουν καταγγελία οι πολίτες για ιατρικές υπηρεσίες – Η διαδικασία
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:00
Γεωργιάδης: Και το ιατρείο της Καρυστιανού χτύπησε κόκκινο στο MedWatch
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:17
ΠΟΥ: Η σύνθεση των εμβολίων γρίπης για το 2027 στο Νότιο Ημισφαίριο
Πολιτική Υγείας
28/09/2026 - 11:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo