ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχημένη η στρατηγική και οι δραστηριότητες της Bayer το 2019

Pharma News
Επιτυχημένη η στρατηγική και οι δραστηριότητες της Bayer το 2019
Οι πωλήσεις του Ομίλου Bayer αυξήθηκαν κατά 3,5% (Fx & adj. Portfolio) στα 43,545 δισ. Ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA προ ειδικών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 28,3% στα 11,503 δισ. Ευρώ.
Πέμπτη, 27/02/2020 - 17:24
News4Health Team News4Health Team

Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 14,3% στα 6,40 ευρώ, με τα καθαρά έσοδα να παρουσιάζουν επίσης αύξηση κατά 141,4% στα 4,091 δισ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 1,637 δισ. ευρώ προέρχονται από την πώληση του ποσοστού στην Currenta. Άλλα μεγέθη για το 2019 περιλαμβάνουν την ελεύθερη ταμειακή ροή ύψους 4,214 δισ. ευρώ που υπερβαίνει τις προσδοκίες και προτεινόμενο μέρισμα ύψους 2,80 ευρώ ανά μετοχή.

Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας (Crop Science) παρουσιάζει σταθερές επιδόσεις σε ένα περιβάλλον με προκλήσεις, και σημαντική αύξηση των κερδών λόγω της απόκτησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ο Τομέας Φαρμάκων (Pharmaceuticals) αναπτύσσεται καλά και σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων στον Τομέα Υγείας των Καταναλωτών (Consumer Health), με τα κέρδη να κυμαίνονται στα επίπεδα του προηγούμενου έτους παρά τις εκποιήσεις

Λεβερκούζεν, 27 Φεβρουαρίου 2020 – Η Bayer σημείωσε επιτυχίες το 2019, τόσο στην υλοποίηση της στρατηγικής της όσο και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες. «Υλοποιήσαμε τους στόχους μας για το 2019 και τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας σε όλους τους τομείς», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, την Πέμπτη στο Financial News Conference στο Λεβερκούζεν. «Επιτύχαμε τους οικονομικούς μας στόχους, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε ένα απαιτητικό περιβάλλον αγοράς, ειδικότερα στον τομέα της γεωργίας», δήλωσε ο Baumann. Η Bayer είναι επίσης αισιόδοξη για το τρέχον έτος, με την εταιρεία να στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων, των κερδών και της ελεύθερης ταμειακής ροής.

«Είμαστε επίσης επιτυχημένοι στις δράσεις μας σχετικά με το χαρτοφυλάκιο και την αύξηση της αποδοτικότητας, καθώς και από την εφαρμογή των διαρθρωτικών μέτρων, όπως αυτά ανακοινώθηκαν στα τέλη του 2018», συνέχισε ο Baumann. Το 2019 η Bayer, συμφώνησε την εκποίηση του Τμήματος Κτηνιατρικών (Animal Health) στην Elanco για 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ολοκλήρωσε την πώληση του ποσοστού της στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών Currenta και εκποίησε επίσης τα εμπορικά σήματα Dr. Scholl's και Coppertone™. Οι συνέργειες που προέκυψαν από τις δραστηριότητες που αποκτήθηκαν στον γεωργικό τομέα, μαζί με τα μέτρα αποδοτικότητας και τα διαρθρωτικά μέτρα, απέδωσαν πέρυσι περίπου 30% των ετήσιων συνεισφορών ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν τεθεί ως στόχος για το 2022.

Η εταιρεία ενίσχυσε επίσης σημαντικά τις προσπάθειες βιωσιμότητας το 2019 και έθεσε φιλόδοξους στόχους. «Έχουμε καταστήσει τη βιωσιμότητα αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής μας, γεγονός που αντανακλά την ευθύνη μας ως εταιρεία και τις αυξημένες προσδοκίες της κοινωνίας», δήλωσε ο Baumann. «Επιδιώκουμε τους στόχους βιωσιμότητας με την ίδια βαρύτητα που δίνουμε και στους οικονομικούς μας στόχους. Σε σύμπνοια με αυτό, θα υποβάλουμε πρόταση στην Ετήσια Συνέλευση των Μετόχων τον Απρίλιο, ώστε οι στόχοι βιωσιμότητας να ενσωματωθούν στο σύστημα αποζημίωσης του Διοικητικού Συμβουλίου».

Αύξηση των πωλήσεων και των κερδών του Ομίλου

Οι πωλήσεις του Ομίλου πέρυσι αυξήθηκαν κατά 3,5% σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα, για το νόμισμα και το χαρτοφυλάκιο, αποτελέσματα (Fx & adj. Portfolio) στα 43.545 δισ. ευρώ. Βάσει έκθεσης, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,5%. Τα κέρδη EBITDA προ ειδικών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 28,3% στα 11,503 δισ. ευρώ. Μειώθηκαν λόγω της αρνητικής επίδρασης της νομισματικής ισοτιμίας ύψους 43 εκατομμυρίων ευρώ.

Το EBIT αυξήθηκε κατά 21,3% στα 4.189 δισ. ευρώ μετά από ειδικές επιβαρύνσεις ύψους 2.818 δισ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 141,4% στα 4,091 δισ. ευρώ και περιλάμβαναν το κέρδος από την πώληση του ποσοστού της Bayer στον όμιλο Currenta (1,637 δισ. ευρώ). Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 14,3% στα 6,40 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της Bayer AG θα προτείνουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 28 Απριλίου 2020, την καταβολή μερίσματος για τη χρήση 2019 ύψους 2,80 ευρώ ανά μετοχή που δικαιούται το μέρισμα. Με 982,42 εκατομμύρια (2018: 932,55 εκατομμύρια) μετοχές να δικαιούνται το μέρισμα, η συνολική καταβολή μερίσματος θα ανέλθει σε 2,751 δισ. ευρώ (χρήση 2018: 2,611 δισ. ευρώ).

Το 2019, οι ελεύθερες ταμειακές ροές μειώθηκαν κατά 9,4% στα 4.214 δισ. ευρώ, «αλλά εξακολουθούσαν να είναι πολύ πάνω από τα 3 με 4 δισ. ευρώ που αρχικά αναμέναμε και είμαστε λοιπόν πολύ ικανοποιημένοι», δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Wolfgang Nickl. Η Bayer μείωσε το καθαρό χρηματοοικονομικό της χρέος κατά 4,5% ετησίως στα 34,068 δισ. ευρώ.

Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας αυξάνει σημαντικά τα κέρδη χάρη στις εξαγορασθείσες επιχειρήσεις

Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας (Crop Science) της Bayer παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 1,4% (Fx & adj. Portfolio) στα 19,832 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των δραστηριοτήτων στη Λατινική Αμερική, ενώ οι επιχειρήσεις στη Βόρειο Αμερική ήταν στο επίπεδο του προηγούμενου έτους παρά τις πλημμύρες και τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στις Μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σε βάση pro-forma, οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα εντομοκτόνα, στα μυκητοκτόνα και τους σπόρους και τα χαρακτηριστικά του καλαμποκιού, ενώ μειώσεις καταγράφηκαν στους σπόρους και τα χαρακτηριστικά της σόγιας, ιδίως στη Βόρεια Αμερική, όπου οι υπήρξαν δυσκολίες λόγω της μείωσης των εκτάσεων, του έντονου ανταγωνισμού και των καιρικών συνθηκών.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) προ ειδικών στοιχείων του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας αυξήθηκαν κατά 80,9% στα 4.796 δισ. ευρώ. Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συνεισφορά των κερδών από τις νεοαποκτηθείσες επιχειρηματικές δραστηριότητες και στην πραγματοποίηση συνεργειών καθώς προχωρούσε η ενσωμάτωσή τους.

Έως τις 6 Φεβρουαρίου του 2020, είχαν επιδοθεί αγωγές από περίπου 48.600 ενάγοντες στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σχέση με το φυτοπροστατευτικό προϊόν glyphosate. Η Bayer πιστεύει ότι οι αποφάσεις στις τρεις πρώτες υποθέσεις που υποβλήθηκαν σε δίκη δεν υποστηρίζονται από τα αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στη δίκη ούτε από τον νόμο και, συνεπώς, θα επιδιώξει έντονα την άσκηση εφέσεων. «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μόλις πρόσφατα εξέφρασε τη ρητή υποστήριξή της σε βασικά στοιχεία των ισχυρισμών μας», δήλωσε ο Baumann, αναφερόμενος στην επίσημη δικαστική προσφυγή που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 για τους σκοπούς αυτούς. «Θα ασκήσουμε τις τρεις εφέσεις μέσω όλων των δικαστικών οδών εάν χρειαστεί». Εν τω μεταξύ, η Bayer συνεχίζει να συμμετέχει εποικοδομητικά στις διαδικασίες διαμεσολάβησης που ζήτησε το δικαστήριο, όπου διερευνάται κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία με εύλογους όρους, η οποία να δομείται κατά τρόπο που θα οδηγήσει σε μια λογική λύση.

Σημαντική αύξηση των κερδών στον Τομέα Φαρμάκων (Pharmaceuticals)

Οι πωλήσεις του Τομέα Φαρμάκων (Pharmaceuticals) αυξήθηκαν κατά 5,6% (Fx & adj. Portfolio) στα 17,962 δισ. ευρώ. Η ανάπτυξη στην Κίνα παρέμεινε ισχυρή, ενώ τα σκευάσματα Xarelto™ και Eylea™ απέδωσαν και πάλι σημαντικά κέρδη στις πωλήσεις, με τα δύο προϊόντα να αυξάνονται κατά 12,6% (Fx & adj. Portfolio). Οι δραστηριότητες ακτινολογίας σημείωσαν επίσης ενθαρρυντικές επιδόσεις.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) προ ειδικών στοιχείων για τον Τομέα Φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 6,7% στα 5,975 δισ. ευρώ.

Ο Τομέας της Υγείας των Καταναλωτών (Consumer Health) αναπτύσσεται σε όλες τις κατηγορίες

Αύξηση πωλήσεων σημειώθηκε και στον Τομέα Υγείας των Καταναλωτών (Consumer Health) κατά 2,6% (Fx & adj. Portfolio) στα 5,462 δισ. ευρώ. Μετά την προσαρμογή ισοτιμίας και χαρτοφυλακίου, ο κλάδος αύξησε τις πωλήσεις σε όλες τις κατηγορίες και σε τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες. Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων ήταν υψηλότερος στις κατηγορίες Αντιαλλεργικών & Φαρμάκων κατά του Κρυολογήματος (Fx & portfolio adj.: 5,0%) και των δερματολογικών Φαρμάκων (Fx & portfolio adj.: 3,8%).

Τα κέρδη EBITDA προ ειδικών στοιχείων για τον τομέα της Υγείας Καταναλωτών ανήλθαν σε 1.090 δισ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος (μείον 0,5%). Οι θετικές συνεισφορές στα κέρδη προήλθαν κατά κύριο λόγο από την αύξηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και από το τρέχον πρόγραμμα αποδοτικότητας, που οδήγησε σε σημαντική μείωση των εξόδων.

Προοπτικές: Η Bayer στοχεύει στην αύξηση των πωλήσεων, των κερδών και της ελεύθερης ταμειακής ροής

Για το 2020, η Bayer εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα κυμανθούν στα 44 δισ. έως 45 δισ. ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 3% έως 4%. Η Bayer σκοπεύει να αυξήσει το περιθώριο EBITDA του Ομίλου προ ειδικών στοιχείων σε περίπου 28% μετά την προσαρμογή για τις επιδράσεις της νομισματικής ισοτιμίας. Τα κέρδη EBITDA προ ειδικών στοιχείων προβλέπονται να αυξηθούν από 12,3 δισ. ευρώ σε 12,6 δισ. ευρώ σε βάση νομισματικής προσαρμογής. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 7,00 και 7,20 ευρώ σε βάση νομισματικής προσαρμογής, ενώ η ελεύθερη ταμειακή ροή προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 5 δισ. ευρώ μετά την προσαρμογή για τις επιδράσεις της νομισματικής ισοτιμίας. Η πρόβλεψη δεν περιλαμβάνει ακόμη εκτίμηση των πιθανών επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού. Επιπλέον, οι προβλέψεις αυτές βασίζονται στην υπόθεση ότι το τμήμα Κτηνιατρικών θα μεταβιβαστεί στον αγοραστή από την 1η Ιουλίου 2020 και ότι η τιμή αγοράς θα ληφθεί την ίδια ημερομηνία σε μετρητά και μετοχές της Elanco, όπως συμφωνήθηκε.

  • BAYER ΕΛΛΑΣ
  • BAYER
  • ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επισπεύδει η φαρμακοβιομηχανία την έρευνα για τον κορονοϊό
Επισπεύδει η φαρμακοβιομηχανία την έρευνα για τον κορονοϊό 27 Φεβρουαρίου 2020
Κορονοϊός Ελλάδα : Συνεχίζεται η απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα 27 Φεβρουαρίου 2020
Κορονοϊός Ελλάδα : Συνεχίζεται η απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς με φάρμακα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιδρά η EFPIA στη νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ: «Κίνδυνος για τους ασθενείς και τη φαρμακοβιομηχανία»
Pharma Policy
21/08/2025 - 21:06

Αντιδρά η EFPIA στη νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ: «Κίνδυνος για τους ασθενείς και τη φαρμακοβιομηχανία»

Φάρμακο για την άμβλωση φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Pharma News
18/08/2025 - 09:02

Φάρμακο για την άμβλωση φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Reuters: Θέμα εβδομάδων οι ανακοινώσεις Τραμπ για δασμούς σε φαρμακευτικά προϊόντα
Pharma Policy
14/08/2025 - 13:58

Reuters: Θέμα εβδομάδων οι ανακοινώσεις Τραμπ για δασμούς σε φαρμακευτικά προϊόντα

Η συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για τους δασμούς φέρνει σημαντικά πρόσθετα κόστη για τη φαρμακοβιομηχανία
Pharma Policy
30/07/2025 - 07:09

Η συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ για τους δασμούς φέρνει σημαντικά πρόσθετα κόστη για τη φαρμακοβιομηχανία

EFPIA:Η Κίνα ξεπερνά για πρώτη φορά τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως ηγέτης στην ανακάλυψη φαρμάκων
Pharma Policy
08/07/2025 - 11:00

EFPIA:Η Κίνα ξεπερνά για πρώτη φορά τις ΗΠΑ και την ΕΕ ως ηγέτης στην ανακάλυψη φαρμάκων

Επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας
Pharma News
08/07/2025 - 09:10

Επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιτυχημένη λήψη κερατοειδών από 38χρονη δότρια που κατέληξε στη ΜΕΘ του «Βενιζέλειου»
Υγεία
28/08/2025 - 19:26
Τέσσερις θάνατοι ηλικιωμένων από E.Coli σε οίκο ευγηρίας στο Βέλγιο
Επικαιρότητα
28/08/2025 - 18:47
Πώς η μουσική μπορεί βελτιώσει τον ύπνο μας - Πόση ώρα πρέπει να ακούσουμε πριν πέσουμε
Ψυχική Υγεία
28/08/2025 - 18:29
Κένεντι: «Τα CDC πρέπει να εφαρμόσουν την ατζέντα Τραμπ»
Πολιτική Υγείας
28/08/2025 - 18:08
ΦΣΘ: Αίτημα Ευγενίδη σε Μητσοτάκη για τη δωρεάν διάθεση των ΦΥΚ!
Pharma Policy
28/08/2025 - 17:23
Τι μπορεί να κρύβουν οι ξαφνικές λάμψεις και τα αυξημένα «μυγάκια» στα μάτια
Health Talk
28/08/2025 - 16:51
Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την τοποθέτηση απινιδωτών στους σταθμούς του Μετρό
Υγεία
28/08/2025 - 16:19
Η εξέταση που πρέπει να γίνει μετά τα 40 για πρόληψη εμφράγματος και εγκεφαλικού
Υγεία
28/08/2025 - 16:00
Εργαζόμενοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: «Γενοκτονία σε εξέλιξη στη Γάζα»
Επικαιρότητα
28/08/2025 - 15:44
Γεωργιάδης από Θεσσαλονίκη: «Τα έργα που γίνονται στην πόλη θα αλλάξουν τον χάρτη της υγείας»
Πολιτική Υγείας
28/08/2025 - 15:14
Η ευεργετική δράση της βαθιάς αναπνοής - Ποια τμήματα του εγκεφάλου ευνοούνται
Υγεία
28/08/2025 - 14:57
«Τα αυγά στα πιστοποιημένα σημεία πώλησης είναι ελεγμένα - Οι PFAS υπάρχουν παντού»
Διατροφή
28/08/2025 - 14:28
Οι μεσήλικες δεν είναι πλέον πιο δυστυχισμένοι από τους νέους - Γιατί αυτό δεν είναι καλό
Ψυχική Υγεία
28/08/2025 - 14:01
Ρέθυμνο: Σημαντική διάκριση για το Πρόγραμμα «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Κρήτης
Υγεία
28/08/2025 - 13:42
Τσιάρας: «Η απόκρυψη κρουσμάτων ευλογιάς επισύρει βαριές ποινικές ευθύνες»
Επικαιρότητα
28/08/2025 - 13:24
Η Δανία ζήτησε για πρώτη φορά συγγνώμη για την αναγκαστική αντισύλληψη των γυναικών της Γροιλανδίας
Επικαιρότητα
28/08/2025 - 13:00
ΠΙΣ προς Γεωργιάδη: «"Διάψευση" των στοιχείων μας με λανθασμένη αριθμητική ή άσκηση σοφιστείας»
Πολιτική Υγείας
28/08/2025 - 12:00
Και τα ντελίβερι μπορούν να σώσουν ζωές με απινιδωτές
Υγεία
28/08/2025 - 11:00
Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων Πειραιά «Μεταξά», Χανίων και Πέλλας
Πολιτική Υγείας
28/08/2025 - 10:59
Έφηβος αυτοκτόνησε μετά από «μήνες ενθάρρυνσης από το ChatGPT»
Ψυχική Υγεία
28/08/2025 - 10:00
Χάος στα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών : Απολύθηκε η νέα πρόεδρος
Πολιτική Υγείας
28/08/2025 - 09:01
Στο «πόδι» η ΠΟΕΔΗΝ ενόψει ΔΕΘ - Πορεία και συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο
Πολιτική Υγείας
28/08/2025 - 08:21
Απεργούν σήμερα γιατροί και υγειονομικοί - Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία
Επικαιρότητα
28/08/2025 - 07:50
Κρούσματα της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκαν σε τρεις φάρμες στη νότια Βουλγαρία
Επικαιρότητα
28/08/2025 - 06:51
Τσαντ: Μαζικοί θάνατοι από χολέρα σε καταυλισμό προσφύγων από το εμπόλεμο Σουδάν
Επικαιρότητα
28/08/2025 - 03:23
ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις σφαγές στη Γάζα
Επικαιρότητα
28/08/2025 - 00:04
Τοποθετούνται απινιδωτές σε μετρό και ταξί - Άμεσα ξεκινά η εγκατάσταση των συσκευών
Πολιτική Υγείας
27/08/2025 - 22:43
Η περιφέρεια Θεσσαλονίκης χρηματοδοτεί την αναβάθμιση τριών κλινικών του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ»
Πολιτική Υγείας
27/08/2025 - 18:57
Ο καφές συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη και βελτίωση του προσδόκιμου ζωής
Υγεία
27/08/2025 - 18:19
Διευκρινίσεις από τη 2η ΥΠΕ για τον ασθενή που διαγνώστηκε με ίλιγγο ενώ είχε υποστεί εγκεφαλικό
Πολιτική Υγείας
27/08/2025 - 17:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρωτεΐνη φαίνεται να μπορεί να λειτουργήσει ως φρένο στην εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας
Υγεία
26/08/2025 - 16:23
Ποιος φροντίζει τους φροντιστές; Οι «αόρατοι» άνθρωποι πίσω από τους ασθενείς…
Υγεία
26/08/2025 - 17:34
Φυτικές ίνες: Πρέπει να είναι μέρος της διατροφή των αθλητών;
Health Talk
26/08/2025 - 15:29
Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες και φυτοφάρμακα στα αυγά της Ελληνίδας γιαγιάς
Διατροφή
27/08/2025 - 15:37
Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Μεγάλη δράση του ΕΕΣ για τους τετράποδους φίλους μας στο Σύνταγμα
Pet
26/08/2025 - 06:54
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo