ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

COVID-19: Πόσο θα κοστίζει η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη

Pharma News
COVID-19: Πόσο θα κοστίζει η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη
Στα $2.340 ανά ασθενή προσδιορίζει η Gilead το κόστος πενθήμερης θεραπείας με ρεμντεσιβίρη ανά ασθενή.
Τρίτη, 30/06/2020 - 00:55
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Με μια ανοικτή επιστολή ο Πρόεδρος και CEO της Gilead Sciences Daniel O’Day, απαντάει στο ερώτημα που έχει απασχολήσει αναλυτές, φορείς και κυβερνήσεις, ειδικά μετά τα θετικά αποτελέσματα των κλινικών μελετών: πόσο θα κοστίζει η θεραπεία με ρεμντεσιβίρη (remdesivir).

Το φάρμακο πρόσφατα έλαβε θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) και αναμένεται το τελικό «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η απόφαση της CHMP στηρίχθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα κλινικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία οι σοβαρά ασθενείς με COVID-19, που έλαβαν θεραπεία με ρεμντεσιβίρη ανάρρωσαν μετά από 11 μέρες. Δηλαδή, 4 μέρες νωρίτερα σε σχέση με τους ασθενείς που έλαβαν το υποκατάστατο. Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα ο χρόνος ανάρρωσης ήταν 5 μέρες και στις 2 θεραπείες.

Διαβάστε σχετικά: Η πρώτη θεραπεία που συστήνεται για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Από τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα η Gilead Sciences άρχισε να διερευνά τρόπος για να λύσει τη δύσκολη εξίσωση της κοστολόγησης ενός φαρμάκου για την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός ιού με πανδημικές διαστάσεις.

«Προσεγγίσαμε το θέμα με στόχο να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον πιο υπεύθυνο τρόπο», σημειώνει ο Daniel O’Day. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, λιγότερες ημέρες νοσηλείας συνεπάγονται εξοικονομήσεις για τα νοσοκομεία περίπου $12.000 ανά ασθενή. Πέραν των άμεσων εξοικονομήσεων και το όφελος για τους ασθενείς που θα παραμείνουν λιγότερες ημέρες στο νοσοκομείο, «αποφασίσαμε να τιμολογήσουμε το remdesivir αρκετά κάτω από αυτή την αξία», προσθέτει ο κ. O’Day.

Έτσι, η Gilead διαμόρφωσε την τιμή για τα ανεπτυγμένα κράτη στα $390 ανά φιαλίδιο. Με βάση τα τρέχοντα πρότυπα θεραπείας, η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών αναμένεται να λάβουν θεραπεία 5 ημερών χρησιμοποιώντας 6 φιαλίδια remdesivir, που ισοδυναμεί με $2.340 ανά ασθενή.

Αυτή η τιμή, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία είναι προσιτή ακόμη και για τις χώρες με μειωμένη αγοραστική δύναμη, θα προσφερθεί σε όλες τις κυβερνήσεις ανεπτυγμένων κρατών, όπου το remdesivir έχει εγκριθεί για χρήση. Μάλιστα, λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι φτιαγμένο το αμερικανικό σύστημα, η τιμή το φαρμάκου για τις ΗΠΑ θα είναι μεγαλύτερο...

Η επιστολή

Τις τελευταίες εβδομάδες που πληροφορηθήκαμε τις δυνατότητες του Remdesivir εναντίον του Covid-19, ένα θέμα έχει συνοδευτεί από τις περισσότερες εικασίες: η πιθανή τιμή του φαρμάκου. Αυτός ο βαθμός προβληματισμού είναι κατανοητός. Το Remdesivir, η ερευνητική μας θεραπεία, είναι το πρώτο αντιικό που έχει δείξει βελτίωση σε ασθενείς με COVID-19, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών, και δεν υπάρχει εγχειρίδιο για την τιμολόγηση νέων φαρμάκων εν μέσω πανδημίας. Αντιλαμβανόμαστε τη σημαντική ευθύνη που συνοδεύει την τιμολόγηση του remdesivir και την ανάγκη να είμαστε διαφανείς στην απόφαση μας. Μετά από αρκετή φροντίδα και χρόνο και το μέγεθος της συζήτησης που του αρμόζει, είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε την απόφαση μας και να εξηγήσουμε πως τη λάβαμε.

Όπως με όλες τις κινήσεις μας που αφορούν στο remdesivir, προσεγγίσαμε το θέμα με στόχο να βοηθήσουμε όσους περισσότερους ασθενείς μπορούμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον πιο υπεύθυνο τρόπο. Αυτό ήταν το σημείο της πυξίδας καθ’ όλη τη διάρκεια, από τις συνεργασίας για την εύρεση ταχέων απαντήσεων γύρω από την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, έως την επέκταση της παραγωγής και τη δωρεά της προμήθειας μας σε remdesivir έως τα τέλη Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, αναγνωρίσαμε την ανάγκη να κινηθούμε διαφορετικά, αντικατοπτρίζοντας τις εξαιρετικές περιστάσεις της πανδημία. Τώρα, στη μετάβαση μετά την περίοδο της δωρεάς και στον προσδιορισμό της τιμής του remdesivir ισχύουν οι ίδιες αρχές.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τιμολογούσαμε το φάρμακο ανάλογα με την αξία που προσδίδει. Τα πρώτα αποτελέσματα από τη μελέτη NIAID σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19 έδειξε ότι το remdesivir μείωσε το χρόνο ανάρρωσης 4 ημέρες, κατά μέσο όρο. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, λιγότερες ημέρες νοσηλείας συνεπάγονται εξοικονομήσεις για τα νοσοκομεία περίπου $12.000 ανά ασθενή. Μόνο λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις άμεσες εξοικονομήσεις στο σύστημα υγείας, μπορούμε να δούμε τη δυνητική αξία που παρέχει το remdesivir. Αυτό πριν συνυπολογίσουμε τα άμεσα οφέλη για τους ίδιους τους ασθενείς, που μπορεί να παραμείνουν λιγότερες ημέρες στο νοσοκομείο.

Αποφασίσαμε να τιμολογήσουμε το remdesivir αρκετά κάτω από αυτή την αξία. Για να διασφαλίσουμε ευρεία και ισότιμη πρόσβαση σε μια περίοδο παγκόσμιας επείγουσας ανάγκης, προσδιορίσαμε μια τιμή για τις κυβερνήσεις ανεπτυγμένων κρατών που ανέρχεται στα $390 ανά φιαλίδιο. Με βάση τα τρέχοντα πρότυπα θεραπείας, η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών αναμένεται να λάβουν 5νθημερη θεραπεία χρησιμοποιώντας 6 φιαλίδια remdesivir, που ισοδυναμεί με $2.340 ανά ασθενή.

Μεταξύ άλλων πρόθεση μας είναι να απομακρύνουμε την ανάγκη για διαπραγματεύσεις για την τιμή με κάθε χώρα ξεχωριστά. Προχωρήσαμε σε έκπτωση της τιμής σε επίπεδο που την καθιστά προσιτή για τις ανεπτυγμένες χώρες με τη μικρότερη αγοραστική δύναμη. Αυτή η τιμή θα προσφερθεί σε όλες τις κυβερνήσεις ανεπτυγμένων κρατών, όπου το remdesivir έχει εγκριθεί για χρήση.

Στην παρούσα των τιμή των $390 ανά φιαλίδιο, το remdesivir είναι σε θέση να επιτύχει το στόχο της άμεσης καθαρής εξοικονόμησης για τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Στις ΗΠΑ θα ισχύσει η ίδια κυβερνητική τιμή των $390 ανά φιαλίδιο. Λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει οργανωθεί το σύστημα των ΗΠΑ και των εκπτώσεων που αναμένουν τα κυβερνητικά προγράμματα περίθαλψης, η τιμή για τις αμερικανικές ιδιωτικές ασφαλιστικές τιμές θα είναι $520 ανά φιαλίδιο. Στο επίπεδο που τιμολογήσαμε το remdesivir και με τα κυβερνητικά προγράμματα που έχουν εφαρμοστεί, μαζί με επιπλέον βοήθεια από την Gilead όπου χρειαστεί, πιστεύουμε ότι όλοι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση.

Βάσει συμφωνίας της Gilead το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο και οι πολιτείες θα συνεχίσουν να διαχειρίζονται τη διαμονή στα νοσοκομεία έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. Μετά από αυτή την περίοδο, όταν οι προμήθειες είναι λιγότερο περιορισμένες, το Υπουργείο δεν διαχειρίζεται πλέον τη διανομή.

Στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου οι υγειονομικοί πόροι, οι υποδομές και τα οικονομικά είναι τόσο διαφορετικά, έχουμε συνάψει συμφωνίας με παρασκευαστές γενοσήμων ώστε να προσφέρουν θεραπείες σε σημαντικά μικρότερο κόστος. Αυτές οι εναλλακτικές λύσεις είναι σχεδιασμένες να διασφαλίσουν ότι όλες οι χώρες στον κόσμο μπορούν να προσφέρουν πρόσβαση στη θεραπεία.
Η δουλειά μας σε ό,τι αφορά το remdesivir δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε να διερευνούμε τις δυνατότητες του να βοηθήσει σε αυτή την πανδημία με διάφορους τρόπους, όπως αξιολογώντας τη θεραπεία σε πιο πρώιμο στάδιο της πορείας της νόσου, σε εξωτερικούς ασθενείς, με μια εισπνεόμενη φόρμουλα, σε επιπλέον ομάδες ασθενών και σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες. Καθώς συλλέγουμε περισσότερα δεδομένα από τις διεθνείς κλινικές μελέτες και εκκινούμε πολλές επιπλέον έρευνες, θα κατανοήσουμε περισσότερα για την πλήρη αξία του remdesivir με την πάροδο του χρόνου. Επίσης, οι ομάδες συνεχίζουν να εστιάζουν στην αύξηση των προμηθειών ώστε να ανταποκριθούμε στην υψηλή παγκόσμια ζήτηση. Αναμένουμε πως έως το τέλος του έτους, η επένδυση μας στην ανάπτυξη και Παρασκευή του remdesivir να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο, δεσμευόμενοι να συνεχίσουμε το 2021 και μετά από αυτό.

Λαμβάνοντας την απόφαση για τον τρόπο τιμολόγησης του remdesivir, λάβαμε υπόψη το πλήρες φάσμα των ευθυνών μας. Ξεκινήσαμε με την άμεση ευθύνη μας να διασφαλίσουμε ότι η τιμή δεν θα εμποδίσει με κανέναν τρόπο την ταχεία και ευρεία θεραπεία. Αυτό το εξισορροπήσαμε με τις μακροχρόνιες ευθύνες μας: να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στο remdesivir , να διατηρήσουμε την μακροπρόθεσμη έρευνα μας στα αντιικά και να επενδύσουμε στην επιστημονική καινοτομία που μπορεί να βοηθήσει τις επόμενες γενεές. Όπως και με άλλες πτυχές αυτής της πανδημίας, είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά στην τιμολόγηση του remdesivir. Σε τελική ανάλυση, καθοδηγήθηκαμε από την ανάγκη να πράξουμε διαφορετικά. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να πλήττεται από τον ανθρώπινο, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο αυτής της πανδημίας, πιστεύουμε ότι η τιμολόγηση του remdesivir αρκετά κάτω της αξίας είναι η σωστή και υπεύθυνη πράξη».

Τελευταία τροποποίηση στις 01/07/2020 - 18:15
  • COVID 19
  • GILEAD
  • GILEAD SCIENCES
  • REMDESIVIR
  • ΡΕΜΝΤΕΣΙΒΙΡΗ
  • ΡΕΜΔΕΣΙΒΙΡΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Platinum διάκριση για την GENESIS Pharma στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης
Platinum διάκριση για την GENESIS Pharma στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης 29 Ιουνίου 2020
ΣΦΕΕ: Το ποσό που δαπανά το κράτος για τα φάρμακα είναι ανεπαρκές 30 Ιουνίου 2020
ΣΦΕΕ: Το ποσό που δαπανά το κράτος για τα φάρμακα είναι ανεπαρκές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η μικροβιακή αντοχή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω των ωκεανών
Υγεία
08/06/2026 - 20:00

Η μικροβιακή αντοχή ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω των ωκεανών

Έκθεση: Γιατί οι μεταδοτικές ασθένειες γίνονται πιο συχνές και πιο καταστροφικές
Πολιτική Υγείας
19/05/2026 - 09:00

Έκθεση: Γιατί οι μεταδοτικές ασθένειες γίνονται πιο συχνές και πιο καταστροφικές

ΕΟΔΥ: Αυξημένα τα κρούσματα RSV παρά τα χαμηλά επίπεδα θετικότητας
Υγεία
14/05/2026 - 18:23

ΕΟΔΥ: Αυξημένα τα κρούσματα RSV παρά τα χαμηλά επίπεδα θετικότητας

Νέα μελέτη: Καρκινοπαθείς που έλαβαν εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 ζουν περισσότερο
Υγεία
13/05/2026 - 11:24

Νέα μελέτη: Καρκινοπαθείς που έλαβαν εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 ζουν περισσότερο

ΠΟΥ: Οι διαφορές μεταξύ χανταϊού και Covid 19, ο κίνδυνος πανδημίας και τα ποσοστά θνησιμότητας
Υγεία
11/05/2026 - 20:03

ΠΟΥ: Οι διαφορές μεταξύ χανταϊού και Covid 19, ο κίνδυνος πανδημίας και τα ποσοστά θνησιμότητας

Ρουμανία: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υπόθεση απάτης με δημόσιες συμβάσεις που αφορούν την πανδημία Covid-19
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 23:16

Ρουμανία: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υπόθεση απάτης με δημόσιες συμβάσεις που αφορούν την πανδημία Covid-19

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημερωτική δράση στον Εύοσμο για τη δωρεά μυελού των οστών την Πέμπτη 25 Ιουνίου
Επικαιρότητα
24/06/2026 - 03:44
«Καφέ Αμάν της Πόλης και της Σμύρνης» από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας - Θράκης
Patient Talk
24/06/2026 - 00:08
Εκλογές και νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία
Επικαιρότητα
23/06/2026 - 23:52
Κοινό μεταπτυχιακό ΕΚΠΑ και Υale στις επιστήμες περιβάλλοντος και την παγκόσμια δημόσια υγεία
Επικαιρότητα
23/06/2026 - 23:27
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ-Μαρκόπουλου για μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα που αφορούν τον σακχαρώδη διαβήτη
Patient Talk
23/06/2026 - 23:03
Γεωργιάδης από Πάτρα: «Άμεση λύση στο πρόβλημα με τους ακτινολόγους στο Καραμανδάνειο»
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 22:46
Tο ΕΔΙΤ επεκτείνεται με 305 νέους σταθμούς και 3.000 συστήματα κατ’ οίκον παρακολούθησης
Digital Health
23/06/2026 - 22:19
ΕΟΠΕ: Ημερίδα για τη φαρμακοοικονομία του καρκίνου, την καινοτομία, την προσβασιμότητα και τη βιωσιμότητα
Pharma Policy
23/06/2026 - 21:57
Νέα έρευνα: Ο ρόλος των κοινωνικών παραγόντων στην πρόγνωση ασθενειών και η σύγκρισή τους με τους γενετικούς
Υγεία
23/06/2026 - 21:23
Οι κρυφές επιπτώσεις του HPV: Πώς τα κονδυλώματα επηρεάζουν τη στύση
Health Talk
23/06/2026 - 20:51
Γεωργιάδης: «Ευχαριστώ τη Μαριάννα Λάτση για τη νέα μονάδα νοσηλείας ογκολογικών ασθενών στο ΠΓΝ Ρίου»
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 20:18
ΠΣΦ: Απαραίτητη η σαφής πρόβλεψη για τη συμμετοχή των φυσικοθεραπευτών στην ανακουφιστική φροντίδα
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 19:42
Νέα προειδοποίηση για τη χρήση και τις σκοτεινές πτυχές των AI chatbots σε θέματα υγείας
Digital Health
23/06/2026 - 18:51
Ιστορική μείωση 22% των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα το 2025
Επικαιρότητα
23/06/2026 - 18:17
Θέσεις και προτάσεις για τη φροντίδα, την πρόσβαση και την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΙΦΝΕ στην Ελλάδα
Patient Talk
23/06/2026 - 17:44
Ο ΠΟΥ ζητά την επέκταση του νεογνικού ελέγχου για τις συγγενείς ανωμαλίες και την επιβίωση των παιδιών
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 16:56
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Καινοτόμος μέθοδος για τον «απογαλακτισμό» από τον μηχανικό αερισμό
Υγεία
23/06/2026 - 16:29
Πώς η υγιεινή διατροφή σας μπορεί να σαμποτάρεται από τα σνακ
Διατροφή
23/06/2026 - 16:13
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Επιστροφή στο σχολείο με υγεία και ασφάλεια
Υπηρεσίες Υγείας
23/06/2026 - 15:49
Πολυσήμαντη η παρουσία της Θεραπευτικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αιματολογίας
Υγεία
23/06/2026 - 15:37
Το τροπικό φρούτο που μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία των ούλων
Υγεία
23/06/2026 - 15:00
Πεταλούδες που «αψηφούν» τη γήρανση μπορεί να δώσουν νέα στοιχεία για τη μακροζωία
Υγεία
23/06/2026 - 14:00
Θεραπευτικοί κήποι, μεγάλα δωμάτια και family spaces: Εικόνες από το μέλλον του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 13:30
Πώς να ξεκινήσετε τη μυϊκή ενδυνάμωση στη μέση ηλικία
Fitness
23/06/2026 - 13:00
Εύθραυστα νύχια: Τι τα προκαλεί και τι μπορεί να τα σώσει
Health Talk
23/06/2026 - 12:00
Βιταμίνη φαίνεται να "παγώνει" έναν από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους του εγκεφάλου
Υγεία
23/06/2026 - 11:00
Mεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων: Δύο ασθενείς με σοβαρό αυτοάνοσο χωρίς υποτροπή για πάνω από 15 χρόνια
Υγεία
23/06/2026 - 10:00
Οι περικοπές χρηματοδότησης απειλούν την πρόοδο στον αγώνα κατά του AIDS, προειδοποιεί ο Γκουτέρες
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 09:00
Κάθε 1 ευρώ που επενδύεται σε νέα φάρμακα αποφέρει 5,67 ευρώ στην Ευρώπη
Pharma Policy
23/06/2026 - 08:30
H Novo Nordisk Ελλάδος τιμήθηκε με το «Σήμα Διαφορετικότητας» 2026
Pharma News
23/06/2026 - 07:27

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ALS: Η νόσος που αλλάζει μια ζωή, αλλά όχι την αξία της
Pharma News
22/06/2026 - 07:04
Θεμιστοκλέους: «Μέσα στους επόμενους μήνες ενισχύεται το ΕΚΑΒ με επιπλέον 250 νέα ασθενοφόρα»
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 07:20
Γυναικοκτονίες και κακοποιημένα παιδιά: Σήμα κινδύνου από την ΠΟΕΔΗΝ για την ενδοοικογενειακή βία
Πολιτική Υγείας
22/06/2026 - 13:58
Κατεψυγμένα φρούτα και τα κονσερβοποιημένα λαχανικά: Είναι πιο φθηνά, αλλά είναι υγιεινά;
Διατροφή
22/06/2026 - 15:00
Αλτσχάιμερ: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το πρώτο τεστ αίματος με συμβολή στον αποκλεισμό της νόσου
Υπηρεσίες Υγείας
22/06/2026 - 16:32
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo