ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την τιμητική ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος» το νέο φαρμακείο στο Καστελόριζο

Pharma News
Με την τιμητική ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος» το νέο φαρμακείο στο Καστελόριζο
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσων τιμά τον ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ για την μεγάλη προσφορά του στον φαρμακευτικό κλάδο. Το ακριτικό Καστελλόριζο διαθέτει πλέον ένα ανανεωμένο και πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο, για την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα της υγείας όλων των κατοίκων του.
Τετάρτη, 21/07/2021 - 19:16
News4Health Team News4Health Team

Στο πλαίσιο της αναβάθμισής του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσουτοποθέτησε τιμητική πλακέτα στην είσοδο του φαρμακείου τιμής ένεκεν του Παύλου Γιαννακόπουλου,ιδρυτή της κορυφαίας φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, αναγνωρίζοντας τημεγάλη προσφορά του στον Φαρμακευτικό Κλάδο, αλλά και στην ακριτική Δωδεκάνησο.

Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εξοπλισμένου φαρμακείου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 20 Ιουλίου, σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση. Στο ακριτικό νησί παρευρέθηκαν οΓενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, οΠεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οΔήμαρχος Μεγίστης (Καστελλόριζο), κ. ΓιώργοςΣαμσάκος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νικόλαος Φουτούλης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βάλτας, αλλά και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος,Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου που πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση του νέου φαρμακείου στη Μεγίστη (Καστελλόριζο), προχώρησε στην τοποθέτηση πλακέτας και στην ονομασία του «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στοφαρμακευτικό κλάδο και στην ακριτική Δωδεκάνησο. Με γνώμονα την ευημερία των ακριτών συμπολιτών μας, η ΒΙΑΝΕΞ έχει συμβάλλει με συνέπεια στη στήριξη φορέων υγείας στα ακριτικά νησιά, μεριμνώντας για την όσο δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων.

Η στήριξη προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου κατέστησε δυνατή τηναγορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των κατοίκων του Καστελόριζου. Επιπρόσθετα, υποστήριξε την εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας που υπηρετούν και εργάζονται στο νησί, καθώς και των ασθενών – φροντιστών τους, επί θεμάτων πρόληψης Υγείας και Φαρμακευτικής φροντίδας. Τον περασμένο χρόνο, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή του Δημάρχου Μεγίστης (Καστελλόριζο), φρόντισε γιατη σημαντική αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, ενισχύοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό του.Συγκεκριμένα, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε νέα ηλεκτρική γεννήτρια,TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, ένανφορητό υπολογιστή, αλλά και φαρμακευτικές προμήθειες. Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε και υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα) για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ.Μάριος Θεμιστοκλέους,Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας , δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο φαρμακείο του Καστελόριζου: «Η προστασία και η φροντίδα της υγείας των κατοίκων ειδικά των ακριτικών νησιών είναι άμεση προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα λοιπόν στα εγκαίνια του νέου, πλήρως εξοπλισμένου φαρμακείου στοΚαστελλόριζο, αφού πλέον στο πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας μπορούν να νιώθουν όλοι οι κάτοικοι ακόμα πιο ασφαλείς. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να θωρακίζουμε τους συμπολίτες μας με κάθε τρόπο, πάντα με γνώμονα την υγεία και την ευημερία τους».

Ο κ. Νικόλαος Φουτούλης, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, ανέφερε σε σχετική του δήλωση κατά τα εγκαίνια: «Το ακριτικό Καστελλόριζο διαθέτει τώρα ένα ολοκληρωμένο φαρμακείο, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, προσφέροντας μεγαλύτερη σιγουριά, ευκολία και προσβασιμότητα. Αναγνωρίζοντας δε τη μεγάλη στήριξη του ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ στην ακριτική Ελλάδα, αλλά και τη συνολική προσφορά της στο φαρμακευτικόκλάδο, το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου μας αποφάσισε να τοποθετήσει πλακέτα με το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο αναβαθμισμένο φαρμακείο,τιμής ένεκεν του ιδρυτή της εταιρείας που προσφέρει τόσα στον τομέα μας».

Ο κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλοςτου Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος ταξίδεψεστο ακριτικό Καστελόριζο για τα εγκαίνια του φαρμακείου, προσέθεσε: «Και είναι διπλή η χαρά μας, που σε αυτή τη συγκυρία βρισκόμαστε εδώ, έχοντας συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Καστελλόριζου, για τους άξιους σεβασμού κατοίκους, που είναι δεμένοι με τον τόπο τους και τον κρατάνε ζωντανό. Ευχή μας είναι να μην στερούνται οι ακρίτες μας και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο νησί, όσα παρέχονται στους πολίτες της υπόλοιπης χώρας. Να μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διαγνωστούν εγκαίρως σοβαρά περιστατικά, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές. Να μη ζουν με το άγχος και το φόβο της ασθένειας. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να κάνουμε το έργο των επαγγελματιών υγείας και των οπλιτών ιατρών που υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης λίγο πιο εύκολο. Αποτελεί δέσμευσή μας στη ΒΙΑΝΕΞ, να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και η θωράκιση των δομών υγείας είναι εθνική προτεραιότητα».

  • ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θετική Γνωμοδότηση του ΕΜΑ για γονιδιακή θεραπεία για τη β-θαλασσαιμία
Θετική Γνωμοδότηση του ΕΜΑ για γονιδιακή θεραπεία για τη β-θαλασσαιμία 21 Ιουλίου 2021
Διαβήτης: Πιο κοντά στην «έξυπνη ινσουλίνη» που δεν θα αυξάνει την πιθανότητα υπογλυκαιμικών επεισοδίων 22 Ιουλίου 2021
Διαβήτης: Πιο κοντά στην «έξυπνη ινσουλίνη» που δεν θα αυξάνει την πιθανότητα υπογλυκαιμικών επεισοδίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών και πως θα το οργανώσετε σωστά
Υγεία
05/08/2025 - 17:48

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών και πως θα το οργανώσετε σωστά

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών σας
Υγεία
20/07/2025 - 08:54

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών σας

Η InterMed στηρίζει τη μελισσοκομία στο Καστελόριζο - Πλατινένιο βραβείο στο Μέλι «Το Μέγιστον»
Pharma News
03/07/2025 - 03:27

Η InterMed στηρίζει τη μελισσοκομία στο Καστελόριζο - Πλατινένιο βραβείο στο Μέλι «Το Μέγιστον»

To Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση του φαρμακείου στο «Ιπποκράτειο» Αθηνών
Pharma News
18/03/2025 - 17:11

To Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση του φαρμακείου στο «Ιπποκράτειο» Αθηνών

Νοσοκομείο Μεταξά: Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινά η λειτουργία του απογευματινού φαρμακείου!
Πολιτική Υγείας
28/01/2025 - 13:48

Νοσοκομείο Μεταξά: Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινά η λειτουργία του απογευματινού φαρμακείου!

Το ελληνικό φαρμακείο στην εποχή του Pharmacy 4.0 - Ο σύνθετος ρόλος του φαρμακοποιού
Pharma Policy
26/10/2024 - 09:28

Το ελληνικό φαρμακείο στην εποχή του Pharmacy 4.0 - Ο σύνθετος ρόλος του φαρμακοποιού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ για τα εμπόδια στην προσβασιμότητα - «Θύματα στο βωμό του κέρδους»
Patient Talk
21/02/2026 - 13:27
Ξεψύχησε το δίχρονο αγοράκι στο οποίο είχε μεταμοσχευθεί «καμένη» καρδιά στην Ιταλία
Επικαιρότητα
21/02/2026 - 13:12
Σαρακοστή προ των πυλών: Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία και... τι συμβαίνει μόλις μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της!
Διατροφή
21/02/2026 - 12:58
Τοκατλίδη: «Ο ΙΦΕΤ εγγυάται ότι κανείς ασθενείς δεν θα μείνει ακάλυπτος επειδή το φάρμακό του είναι σε έλλειψη»
Pharma Policy
21/02/2026 - 12:39
Γεωργιάδης: «Στην Α΄ κατηγορία άγονων περιοχών η Μυτιλήνη και προσλήψεις γιατρών με αυξημένα κίνητρα»
Πολιτική Υγείας
21/02/2026 - 12:23
To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00
Σπάνια νοσήματα: Νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης φέρνει επανάσταση στη διάγνωση
Digital Health
20/02/2026 - 16:30
Πατρικό φίλτρο: Ερευνητές εντόπισαν γονίδιο που καθορίζει το στυλ πατρικής συμπεριφοράς
Ψυχική Υγεία
20/02/2026 - 15:30
Μέντα, ευκάλυπτος και τσίλι μπορούν συνεργατικά να κάνουν θαύματα κατά της φλεγμονής στα κύτταρα
Διατροφή
20/02/2026 - 14:30
Χρόνια έλκη: Νέα θεραπευτική ελπίδα με τζελ που εξασφαλίζει οξυγόνωση του ιστού
Υγεία
20/02/2026 - 13:28
ECDC: Μειωμένος ο κίνδυνος έκθεσης σε σερεουλίδη μετά τις ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος στην ΕΕ
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 12:19
Γεωργιάδης: Η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για Ογκολογικούς Ασθενείς του Λαϊκού έτοιμη σ' ένα χρόνο
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 11:22
Πιο κοντά σε ρινικό εμβόλιο που υπόσχεται προστασία από Covid, γρίπη και αλλεργίες
Υγεία
20/02/2026 - 10:30
Αγαπηδάκη για επεισόδια στο Κρατικό Νίκαιας: Δεν επιτέθηκαν στον Γεωργιάδη, αλλά στον Υπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/02/2026 - 10:13
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση μια συχνής διαταραχής του γαστρεντερικού
Health Talk
20/02/2026 - 09:34
Έφυγε σε ηλικία 53 ετών εξαιτίας αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης ο “McSteamy” του Grey's Anatomy
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 08:22
Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17
ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38
Νέο επιχειρηματικό σχήμα στο χονδρεμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
20/02/2026 - 00:14
Λαϊκό Νοσοκομείο: Αγιασμός για την υπό κατασκευή ογκολογική κλινική με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 23:51
Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24
Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59
Ψηφιακή Υγεία: Προκλήσεις και λύσεις για την Ελλάδα - Ενημερωτική εκδήλωση του Health Hub
Digital Health
19/02/2026 - 22:27
Αβεβαιότητες και ερωτήματα για το μέλλον του σχεδίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 21:52
Δώρα και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο μοίρασαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 21:07
MSD Ελλάδος: Τα ευρήματα της πρώτης ολοκληρωμένης μελέτης για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα
Pharma News
19/02/2026 - 20:24
Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Γιατί μπορεί να νικηθεί - Η ιατρική κίνηση που άλλαξε την ιστορία
Health Talk
19/02/2026 - 20:01
ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο
Patient Talk
19/02/2026 - 19:34
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν μονοκλωνικό αντίσωμα για την αποκατάσταση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού
Pharma News
19/02/2026 - 19:02
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Νίκαιας: «Τα ΤΕΠ που εγκαινιάστηκαν έχουν πλημμυρίσει ήδη τρεις φορές»
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 18:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιες βελτιώσεις στη διατροφή μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία μας
Διατροφή
18/02/2026 - 17:24
Η αντοχή σαλμονέλας και καμπυλοβακτηρίου στα αντιμικροβιακά συνιστούν πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 17:59
ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo