ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την τιμητική ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος» το νέο φαρμακείο στο Καστελόριζο

Pharma News
Με την τιμητική ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος» το νέο φαρμακείο στο Καστελόριζο
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσων τιμά τον ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ για την μεγάλη προσφορά του στον φαρμακευτικό κλάδο. Το ακριτικό Καστελλόριζο διαθέτει πλέον ένα ανανεωμένο και πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο, για την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα της υγείας όλων των κατοίκων του.
Τετάρτη, 21/07/2021 - 19:16
News4Health Team News4Health Team

Στο πλαίσιο της αναβάθμισής του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσουτοποθέτησε τιμητική πλακέτα στην είσοδο του φαρμακείου τιμής ένεκεν του Παύλου Γιαννακόπουλου,ιδρυτή της κορυφαίας φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ, αναγνωρίζοντας τημεγάλη προσφορά του στον Φαρμακευτικό Κλάδο, αλλά και στην ακριτική Δωδεκάνησο.

Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εξοπλισμένου φαρμακείου πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, 20 Ιουλίου, σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση. Στο ακριτικό νησί παρευρέθηκαν οΓενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, οΠεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, οΔήμαρχος Μεγίστης (Καστελλόριζο), κ. ΓιώργοςΣαμσάκος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νικόλαος Φουτούλης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Απόστολος Βάλτας, αλλά και ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος,Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου που πρωτοστάτησε στην ανακαίνιση του νέου φαρμακείου στη Μεγίστη (Καστελλόριζο), προχώρησε στην τοποθέτηση πλακέτας και στην ονομασία του «Παύλος Γιαννακόπουλος» σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του στοφαρμακευτικό κλάδο και στην ακριτική Δωδεκάνησο. Με γνώμονα την ευημερία των ακριτών συμπολιτών μας, η ΒΙΑΝΕΞ έχει συμβάλλει με συνέπεια στη στήριξη φορέων υγείας στα ακριτικά νησιά, μεριμνώντας για την όσο δυνατόν πληρέστερη κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων.

Η στήριξη προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Δωδεκανήσου κατέστησε δυνατή τηναγορά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των κατοίκων του Καστελόριζου. Επιπρόσθετα, υποστήριξε την εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας που υπηρετούν και εργάζονται στο νησί, καθώς και των ασθενών – φροντιστών τους, επί θεμάτων πρόληψης Υγείας και Φαρμακευτικής φροντίδας. Τον περασμένο χρόνο, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ανταποκρινόμενος άμεσα στην επιστολή του Δημάρχου Μεγίστης (Καστελλόριζο), φρόντισε γιατη σημαντική αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, ενισχύοντας τον ιατρικό εξοπλισμό και το υγειονομικό υλικό του.Συγκεκριμένα, η ΒΙΑΝΕΞ προσέφερε νέα ηλεκτρική γεννήτρια,TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, ένανφορητό υπολογιστή, αλλά και φαρμακευτικές προμήθειες. Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε και υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα) για τον καλύτερο εφοδιασμό του ιατρείου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ.Μάριος Θεμιστοκλέους,Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας , δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο φαρμακείο του Καστελόριζου: «Η προστασία και η φροντίδα της υγείας των κατοίκων ειδικά των ακριτικών νησιών είναι άμεση προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας. Με μεγάλη χαρά παρευρέθηκα λοιπόν στα εγκαίνια του νέου, πλήρως εξοπλισμένου φαρμακείου στοΚαστελλόριζο, αφού πλέον στο πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας μπορούν να νιώθουν όλοι οι κάτοικοι ακόμα πιο ασφαλείς. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να θωρακίζουμε τους συμπολίτες μας με κάθε τρόπο, πάντα με γνώμονα την υγεία και την ευημερία τους».

Ο κ. Νικόλαος Φουτούλης, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, ανέφερε σε σχετική του δήλωση κατά τα εγκαίνια: «Το ακριτικό Καστελλόριζο διαθέτει τώρα ένα ολοκληρωμένο φαρμακείο, για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων, προσφέροντας μεγαλύτερη σιγουριά, ευκολία και προσβασιμότητα. Αναγνωρίζοντας δε τη μεγάλη στήριξη του ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ στην ακριτική Ελλάδα, αλλά και τη συνολική προσφορά της στο φαρμακευτικόκλάδο, το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου μας αποφάσισε να τοποθετήσει πλακέτα με το όνομα «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο αναβαθμισμένο φαρμακείο,τιμής ένεκεν του ιδρυτή της εταιρείας που προσφέρει τόσα στον τομέα μας».

Ο κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλοςτου Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ο οποίος ταξίδεψεστο ακριτικό Καστελόριζο για τα εγκαίνια του φαρμακείου, προσέθεσε: «Και είναι διπλή η χαρά μας, που σε αυτή τη συγκυρία βρισκόμαστε εδώ, έχοντας συμβάλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Καστελλόριζου, για τους άξιους σεβασμού κατοίκους, που είναι δεμένοι με τον τόπο τους και τον κρατάνε ζωντανό. Ευχή μας είναι να μην στερούνται οι ακρίτες μας και οι στρατευμένοι που υπηρετούν στο νησί, όσα παρέχονται στους πολίτες της υπόλοιπης χώρας. Να μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να διαγνωστούν εγκαίρως σοβαρά περιστατικά, χωρίς οι κάτοικοι να αναγκάζονται να αναζητούν περίθαλψη στις απέναντι ακτές. Να μη ζουν με το άγχος και το φόβο της ασθένειας. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να κάνουμε το έργο των επαγγελματιών υγείας και των οπλιτών ιατρών που υπηρετούν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης λίγο πιο εύκολο. Αποτελεί δέσμευσή μας στη ΒΙΑΝΕΞ, να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική κοινωνία, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και η θωράκιση των δομών υγείας είναι εθνική προτεραιότητα».

  • ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θετική Γνωμοδότηση του ΕΜΑ για γονιδιακή θεραπεία για τη β-θαλασσαιμία
Θετική Γνωμοδότηση του ΕΜΑ για γονιδιακή θεραπεία για τη β-θαλασσαιμία 21 Ιουλίου 2021
Διαβήτης: Πιο κοντά στην «έξυπνη ινσουλίνη» που δεν θα αυξάνει την πιθανότητα υπογλυκαιμικών επεισοδίων 22 Ιουλίου 2021
Διαβήτης: Πιο κοντά στην «έξυπνη ινσουλίνη» που δεν θα αυξάνει την πιθανότητα υπογλυκαιμικών επεισοδίων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΕΣ: Τι πρέπει να περιέχει ένα πλήρες φαρμακείο διακοπών
Υγεία
30/07/2026 - 03:49

ΕΕΣ: Τι πρέπει να περιέχει ένα πλήρες φαρμακείο διακοπών

Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο
Πολιτική Υγείας
06/07/2026 - 08:30

Έντονες αντιδράσεις για τη σύλληψη αγροτικού γιατρού στο Καστελόριζο

Επίσκεψη Γεωργιάδη σε φαρμακείο που παρέδωσε ΦΥΚ σε ασθενή με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
Pharma Policy
08/05/2026 - 16:18

Επίσκεψη Γεωργιάδη σε φαρμακείο που παρέδωσε ΦΥΚ σε ασθενή με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του αυτοκινήτου σας από τις 18 Ιουνίου
Επικαιρότητα
07/04/2026 - 13:00

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του αυτοκινήτου σας από τις 18 Ιουνίου

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών και πως θα το οργανώσετε σωστά
Υγεία
05/08/2025 - 17:48

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών και πως θα το οργανώσετε σωστά

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών σας
Υγεία
20/07/2025 - 08:54

Τι πρέπει να περιλαμβάνει το φαρμακείο των διακοπών σας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΣΑ: Δέκα χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της στοματικής υγείας το καλοκαίρι
Υγεία
31/07/2026 - 07:54
Μαζί για το Παιδί: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δονούσας
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 03:32
Έκτακτη δράση υποστήριξης των αστέγων του Πειραιά υλοποίησε ο ΕΕΣ
Επικαιρότητα
31/07/2026 - 00:07
Παπαθεοδωρίδης: «Στόχος μας μέχρι το 2030 να αξιοποιούμε τουλάχιστον 200 αποβιώσαντες δότες οργάνων»
Υγεία
30/07/2026 - 21:09
Συνάντηση Γεωργιάδη Αγαπηδάκη με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 20:34
Ιδρώτας και διατροφή: Πώς σαμποτάρουν το δέρμα μας το καλοκαίρι
Health Talk
30/07/2026 - 20:13
ΠΟΥ: Το πιο υποσχόμενο εμβόλιο μίας δόσης κατά του Έμπολα θα αναπτυχθεί από όμιλο της Σιγκαπούρης
Pharma News
30/07/2026 - 19:46
Καταγγελίες Παπανικολάου κατά Γεωργιάδη για ελλείψεις, σπατάλη και αυταρχικές πρακτικές στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 19:09
Καμπανάκι από τον ΕΟΔΥ: «Έντονη η κυκλοφορία του ιού Δυτικού Νείλου στην Αττική»
Υγεία
30/07/2026 - 18:14
Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα στα πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο, Άνδρο, Κάλυμνο και Πάρο
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 17:49
Λίγη σκόπιμη δυσκολία στην καθημερινότητά μας βγάζει τον εγκέφαλο από τον «αυτόματο πιλότο»
Υγεία
30/07/2026 - 17:27
Ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση το καλοκαίρι: Πότε χρειάζονται, σε ποιες τροφές και υγρά βρίσκονται
Διατροφή
30/07/2026 - 17:01
Νέος θεραπευτικός συνδυασμός για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης
Υγεία
30/07/2026 - 16:34
«Λουτρό δάσους»: Μόλις 20 λεπτά στη φύση μειώνουν το στρες και ωφελούν την υγεία
Ψυχική Υγεία
30/07/2026 - 16:00
Ανάκληση παρτίδας νευρολογικού φαρμάκου από τον ΕΟΦ
Pharma Policy
30/07/2026 - 15:28
Τα αποδημητικά πουλιά κινδυνεύουν: Τι σημαίνει αυτό για την ισορροπία του οικοσυστήματος του πλανήτη
Pet
30/07/2026 - 15:09
Καφεΐνη και ανοσοποιητικό σύστημα: Η σχέση με τα αυτοάνοσα νοσήματα
Health Talk
30/07/2026 - 14:44
Χιλιάδες θάνατοι σε Βρετανία και Γερμανία συνδέονται με τον καύσωνα
Επικαιρότητα
30/07/2026 - 14:18
Χρόνια νεφρική νόσος στην εγκυμοσύνη: Ο χυμός παντζαριού δείχνει να προσφέρει προστασία
Διατροφή
30/07/2026 - 14:00
Καμπανάκι από το ECDC: Οι καύσωνες αυξάνουν τις λοιμώξεις - Οι βασικότερες απειλές
Υπηρεσίες Υγείας
30/07/2026 - 13:00
10 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε νερό
Διατροφή
30/07/2026 - 12:00
Έμπολα: Νέο πειραματικό εμβόλιο για το στέλεχος Bundibugyo μπαίνει σε τροχιά κλινικών δοκιμών
Pharma News
30/07/2026 - 11:00
Έκζεμα: Τα αντιισταμινικά δεν προσφέρουν ουσιαστικό όφελος και ενδέχεται να αυξάνουν τις παρενέργειες
Υγεία
30/07/2026 - 10:00
Σάουνα: Μπορεί η "προπόνηση στη ζέστη" να κάνει τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στον καύσωνα;
Υγεία
30/07/2026 - 09:00
Πρώτη ρομποτική γυναικολογική επέμβαση μίας οπής Single-Port στην Ελλάδα
Health Talk
30/07/2026 - 08:19
Κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Νίκαιας για τις ελλείψεις σε υλικά και τρόφιμα
Πολιτική Υγείας
30/07/2026 - 07:26
ΕΕΣ: Τι πρέπει να περιέχει ένα πλήρες φαρμακείο διακοπών
Υγεία
30/07/2026 - 03:49
Smart Health Europe: Eυρωπαϊκή έκθεση για την ψηφιακή υγεία στο Βερολίνο στα τέλη Οκτωβρίου
Digital Health
30/07/2026 - 00:19
Κάθε γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση αξίζει ένα καλοκαίρι χωρίς ενοχές
Health Talk
29/07/2026 - 23:07
ΕΟΔΥ: Τέσσερις θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
29/07/2026 - 22:34

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υπ. Υγείας: Επεκτείνεται η αξιολόγηση από τους ασθενείς και σε ογκολογικά- παιδιατρικά νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 12:51
«Προλαμβάνω»:Τροπολογία εντός της εβδομάδας για τις εκκρεμότητες
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 13:34
ΕΟΠΑΕ: Πανελλαδικό πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά τον στόχο εξάλειψης της ηπατίτιδας C
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:00
Αγαπηδάκη: «Το πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ συνεχίζεται έως το 2030»
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 15:22
InterMed: Δύο διεθνείς διακρίσεις για τις ψηφιακές καμπάνιες της στα FOOH Awards 2026
Pharma News
28/07/2026 - 16:22
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo