ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Elevate Greece, Pfizer και Ένωση Ελλήνων Ασθενών ενώθηκαν για τον Διαγωνισμό «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή»

Pharma News
Elevate Greece, Pfizer και Ένωση Ελλήνων Ασθενών ενώθηκαν για τον Διαγωνισμό «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή»
Συνεργασία του Elevate Greece με το Κέντρο Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και την Ένωση Ελλήνων Ασθενών για νέο διαγωνισμό «καινοτομίας με επίκεντρο τον ασθενή».
Τετάρτη, 14/07/2021 - 16:05
News4Health Team News4Health Team

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία, κ. Χρίστος Δήμας, επισκέφθηκε μάλιστα την Παρασκευή 2 Ιουλίου το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Τον Υφυπουργό υποδέχτηκε ο επικεφαλής του Κέντρου, Nico Gariboldi, και μέλη της ομάδας του Κέντρου.

Ο Υφυπουργός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημερώθηκε για την έως τώρα πρόοδό του, τα έργα τα οποία προωθεί ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου της Pfizer και τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Δήμας και η ομάδα της Pfizer αναφέρθηκαν στο διαγωνισμό καινοτομίας με επίκεντρο τον ασθενή, τον οποίο έχει ανακοινώσει το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και το ELEVATE GREECE, σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας.

Στη Pfizer οι ασθενείς είναι το κίνητρο για να καινοτομούμε διαρκώς, να επενδύουμε στην εξέλιξη της επιστήμης και να αξιοποιούμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Ο διαγωνισμός αναζητά την πιο καινοτόμο ψηφιακή λύση για την υποστήριξη, ενδυνάμωση και εκπαίδευση των ασθενών σε θέματα που αφορούν την υγεία τους, τη βελτίωση της επικοινωνίας τους με επαγγελματίες υγείας και άλλες ομάδες ασθενών, και την καλύτερη διαχείριση της υγείας τους στο σπίτι, στην κοινότητα και στην εργασία τους.

Η πρόκληση καινοτομίας της Pfizer είναι ανοιχτή σε νεοφυείς εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην πλατφόρμα ELEVATE GREECE και δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να υποβάλουν την καινοτόμο λύση τους και να διεκδικήσουν ένα βραβείο 20.000 € και μια πιθανή συνεργασία με την Pfizer.

Ο Χρίστος Δήμας με το Nico Gariboldi (Site Lead of Center for Digital Innovation, Pfizer) και τον Αντώνη Φουστέρη (Policy & Public Affairs, Pfizer).

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, είχα την χαρά να επισκεφθώ το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Κεντρική Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και της σύνδεσής της με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της Pfizer σε συνεργασία με το Elevate Greece που θέτει στο επίκεντρο τον ασθενή, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Κατερίνα Κουτσογιάννη, δήλωσε «Πρωτοβουλίες όπως ο διαγωνισμός «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή» στο πλαίσιο του ELEVATE GREECE και συνεργασίες όπως αυτή με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, μάς γεμίζουν αισιοδοξία και υπερηφάνεια. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οφείλουμε να επικεντρώνουμε το βλέμμα στις σύγχρονες ανάγκες υπό το πρίσμα του αύριο. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για τη διαχείριση και προαγωγή της υγείας, την ενδυνάμωση των χρόνιων ασθενών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η πολιτική βούληση, η επιχειρηματική καινοτομία και η ενεργή κοινωνική συμμετοχή αποτελούν το τρίπτυχο για μία σύγχρονη αντίληψη της υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας.»
Ο κ. Nico Gariboldi δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίσαμε τον Υφυπουργό κ. Χρίστο Δήμα στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμα για τη συνεχή υποστήριξη του Υπουργείου, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την οργάνωση του διαγωνισμού καινοτομίας σε συνεργασία με το Elevate Greece. Στην Pfizer στρατηγική μας προτεραιότητα είναι ο ασθενής και γι’ αυτό προχωρήσαμε στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Mε το διαγωνισμό «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή» οι startup επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν προτάσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών και παράλληλα να διεκδικήσουν το βραβείο και μια πιθανή συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας της Pfizer.

Η παρουσία του κ. Δήμα σήμερα στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της υποστήριξης της κυβέρνησης και της ελληνικής Πολιτείας στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε στη Θεσσαλονίκη ένα πραγματικό κέντρο αριστείας, το οποίο θα αποτελεί ορόσημο για την ψηφιακή τεχνολογία και την έρευνα στην πόλη, παράγοντας παράλληλα καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών».

Pfizer Inc: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας.

Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ PFIZER

Αναπτύσσουμε καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που οδηγούν σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών.
Εργαζόμαστε με αριστεία, θάρρος, ισότιμη αντιμετώπιση και χαρά για να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες ιδέες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όραμα

Στοχεύοντας να κερδίσουμε τον ψηφιακό αγώνα του φαρμακευτικού κλάδου, προσπαθούμε να παρέχουμε ψηφιακές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών παγκοσμίως.

Πώς δουλεύουμε

Εφαρμόζουμε μια προσέγγιση με επίκεντρο τον ασθενή, για να αναπτύξουμε ψηφιακές λύσεις
Προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε όλο και πιο χρήσιμοι για τη ζωή των ασθενών μας μέσω καινοτομιών.
Παραδίδουμε αποτελέσματα μετά από πολυεπιστημονική προσέγγιση
Επιδιώκουμε την εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών που οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλά πεδία, από τη θεραπευτική, έως τη σχεδιαστική σκέψη, την ανάλυση δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Είμαστε τμήμα ενός παγκόσμιου δικτύου
Είμαστε μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων, με επαφές σε όλο τον κόσμο , που αλληλεπιδρά με το εξωτερικό τοπικό «οικοσύστημα» για τη διευκόλυνση συνεργασιών με γνώμονα την αμοιβαία εξέλιξη.
Χρησιμοποιούμε μια ευέλικτη διαδικασία συν-δημιουργίας
Συνεργαζόμαστε με συναδέλφους, συνεργάτες, ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και άλλους από όλο τον κόσμο, για να επιταχύνουμε καινοτομίες και να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το παγκόσμιο δίκτυό μας

Το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Pfizer είναι τμήμα του δικτύου της Pfizer.

Το ευρύ δίκτυο ειδικών μας περιλαμβάνει από νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας ως και γνωστές εταιρείες τεχνολογίας. Είμαστε επίσης μέλος μίας πληθώρας πρωτοβουλιών καινοτομίας. Μάθετε περισσότερα για εμάς.

  • ΔΗΜΑΣ
  • PFIZER HELLAS
  • ELEVATE GREECE
  • ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, ελπιδοφόρες οι κλινικές δοκιμές
Νέο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, ελπιδοφόρες οι κλινικές δοκιμές 14 Ιουλίου 2021
Medtronic: Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα από τη χρήση του συστήματος αντλίας ινσουλίνης 14 Ιουλίου 2021
Medtronic: Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα από τη χρήση του συστήματος αντλίας ινσουλίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: «Η πρόληψη ξεκινά με ένα απλό βήμα» - Δείτε το βίντεο με το σποτάκι
Υγεία
28/09/2026 - 14:56

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς: «Η πρόληψη ξεκινά με ένα απλό βήμα» - Δείτε το βίντεο με το σποτάκι

Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο ΣΕΙΒ και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Υγεία
24/09/2026 - 16:28

Τριετές μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο ΣΕΙΒ και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Η ΕΝΑΣΕΛ ζητάει αποτελεσματικούς και ενισχυμένους ελέγχους στους παρόχους υγείας
Patient Talk
17/09/2026 - 16:44

Η ΕΝΑΣΕΛ ζητάει αποτελεσματικούς και ενισχυμένους ελέγχους στους παρόχους υγείας

Νέα ιατρική διευθύντρια της Pfizer Hellas η Χριστίνα Μιχαηλίδη
Pharma News
02/07/2026 - 11:00

Νέα ιατρική διευθύντρια της Pfizer Hellas η Χριστίνα Μιχαηλίδη

Ψηφιακή πλατφόρμα διαλόγου αναπτύσσει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Patient Talk
30/06/2026 - 18:58

Ψηφιακή πλατφόρμα διαλόγου αναπτύσσει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

ΕΝΑΣΕΛ: Βήματα προόδου έχει κάνει η Ελλάδα στη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας
Patient Talk
09/06/2026 - 17:43

ΕΝΑΣΕΛ: Βήματα προόδου έχει κάνει η Ελλάδα στη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Κομισιόν παρακολουθεί «πολύ στενά» την υπόθεση της πνευμονικής πανώλης στη Ρωσία
Επικαιρότητα
05/10/2026 - 20:29
Περισσότερες από 290 δωρεάν σπιρομετρήσεις στους Δήμους Βύρωνα και Ελληνικού - Αργυρούπολης
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 17:19
Διαμαρτυρία ΕΣΑμεΑ για τα προβλήματα στο ΕΕΕΕΚ Μαθητών με προβλήματα όρασης και πολλαπλές αναπηρίες Αιγάλεω
Patient Talk
05/10/2026 - 16:42
ΠΕΕΓΟΙ: «Η Γενική Οικογενειακή Ιατρική είναι ειδικότητα»
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 16:09
Κοιλιοπλαστική στην εποχή των GLP-1: Οκτώ στους δέκα έχουν χάσει βάρος με φαρμακευτική αγωγή
Health Talk
05/10/2026 - 15:22
Συνταγές για εννέα σούπες πλούσιες σε πρωτεΐνη που θα σας κρατήσουν χορτάτους
Διατροφή
05/10/2026 - 14:47
Συμπληρωματική δίωξη για ψευδή δήλωση ζητά ο ΙΣΑ κατά των δύο κατηγορούμενων της υπόθεσης Μαζωνάκη
Επικαιρότητα
05/10/2026 - 13:58
Εθελοντική αιμοδοσία στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του PHARMA point 2026
Pharma Policy
05/10/2026 - 13:32
Σε έναν Αμερικανό και δύο Γερμανούς το Νόμπελ Ιατρικής για το έργο τους στην Οπτογενετική
Επικαιρότητα
05/10/2026 - 13:14
Ο ΦΣΑ ζητεί υποχρεωτική συμμετοχή του αδειούχου φαρμακοποιού με ποσοστό 51% στα ιδιωτικά φαρμακεία
Pharma Policy
05/10/2026 - 12:58
Ο Γεωργιάδης εγκαινίασε τον πρώτο αξονικό τομογράφο στο ΓΝ της Καρπάθου
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 12:39
Το νέο πλαίσιο για τον ορισμό της ίασης στο πολλαπλούν μυέλωμα
Υγεία
05/10/2026 - 12:12
«Χρυσή» η Merck στα Βραβεία Υγείας και Ασφάλειας 2026
Pharma News
05/10/2026 - 11:38
Δέκα υποθέσεις παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του διαιτολόγου-διατροφολόγου στον εισαγγελέα
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 11:21
Θρίλερ στη Σιβηρία: Πέθανε από πνευμονία εργαζόμενη σε εργαστήριο πανώλης - Εικασίες για διαρροή παθογόνου
Επικαιρότητα
05/10/2026 - 10:52
Κορυφαίοι Ευρωπαίοι επιστήμονες ζητούν την ελληνική συμβολή στην ατζέντα για τη σήψη
Υγεία
05/10/2026 - 10:16
Φάρμακα: Στο τραπέζι απευθείας διαπραγματεύσεις ευρωπαϊκών χωρών με τις ΗΠΑ για το MFN
Pharma Policy
05/10/2026 - 09:57
EMA: Στα επίπεδα του 2025 οι αιτήσεις για νέα φάρμακα το πρώτο εξάμηνο του 2026
Pharma Policy
05/10/2026 - 09:39
Τέσσερις μύθοι για τους υδατάνθρακες και το σάκχαρο που καταρρίπτουν οι διαιτολόγοι
Διατροφή
05/10/2026 - 08:57
Κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι παθήσεις του αναπνευστικού
Υγεία
05/10/2026 - 08:23
Πρωτοπαθής υπερπαραθυρεοειδισμός: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπεία
Health Talk
05/10/2026 - 08:02
Οι νέες προδιαγραφές για τα φαρμακεία αυτοκινήτου - Τι πρέπει να έχει κάθε οδηγός από το 2027
Επικαιρότητα
05/10/2026 - 07:43
Μπορεί η απώλεια βάρους να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού; Ο ρόλος των GLP-1
Υγεία
02/10/2026 - 16:16
Δέκα απλές ασκήσεις για άτομα άνω των 65 ετών - Κίνηση και φυσικοθεραπεία στηρίζουν την υγιή και ενεργό γήρανση
Health Talk
02/10/2026 - 15:39
9ο Συνέδριο για τη μείωση της βλάβης από το κάπνισμα: Δημόσιος διάλογος για τις πολιτικές ελέγχου
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 15:04
Σκοτώνει μαζικά στο Κονγκό ο Έμπολα, άνω των 4.000 οι νεκροί - Μεταδίδεται ταχύτατα ο ιός
Επικαιρότητα
02/10/2026 - 14:37
La Roche-Posay: Στο επίκεντρο η υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών και η φροντίδα του δέρματος
Pharma News
02/10/2026 - 14:22
Αγαπηδάκη: «Νέες υποδομές υγείας στη Δυτική Αθήνα και αναβαθμισμένη φροντίδα για την άνοια»
Πολιτική Υγείας
02/10/2026 - 13:37
Ελληνίδα ερευνήτρια διακρίθηκε διεθνώς για καινοτόμους τεχνητούς φακούς αποκατάστασης της εστίασης
Υπηρεσίες Υγείας
02/10/2026 - 12:44
Η κόπωση που προκαλεί η long COVID συνδέεται με μειωμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο
Υγεία
02/10/2026 - 12:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέσσερις μύθοι για τους υδατάνθρακες και το σάκχαρο που καταρρίπτουν οι διαιτολόγοι
Διατροφή
05/10/2026 - 08:57
Δέκα υποθέσεις παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του διαιτολόγου-διατροφολόγου στον εισαγγελέα
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 11:21
«Χρυσή» η Merck στα Βραβεία Υγείας και Ασφάλειας 2026
Pharma News
05/10/2026 - 11:38
Ο Γεωργιάδης εγκαινίασε τον πρώτο αξονικό τομογράφο στο ΓΝ της Καρπάθου
Πολιτική Υγείας
05/10/2026 - 12:39
Συνταγές για εννέα σούπες πλούσιες σε πρωτεΐνη που θα σας κρατήσουν χορτάτους
Διατροφή
05/10/2026 - 14:47
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo