ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Elevate Greece, Pfizer και Ένωση Ελλήνων Ασθενών ενώθηκαν για τον Διαγωνισμό «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή»

Pharma News
Elevate Greece, Pfizer και Ένωση Ελλήνων Ασθενών ενώθηκαν για τον Διαγωνισμό «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή»
Συνεργασία του Elevate Greece με το Κέντρο Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και την Ένωση Ελλήνων Ασθενών για νέο διαγωνισμό «καινοτομίας με επίκεντρο τον ασθενή».
Τετάρτη, 14/07/2021 - 16:05
News4Health Team News4Health Team

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα, την Καινοτομία και την Τεχνολογία, κ. Χρίστος Δήμας, επισκέφθηκε μάλιστα την Παρασκευή 2 Ιουλίου το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Τον Υφυπουργό υποδέχτηκε ο επικεφαλής του Κέντρου, Nico Gariboldi, και μέλη της ομάδας του Κέντρου.

Ο Υφυπουργός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημερώθηκε για την έως τώρα πρόοδό του, τα έργα τα οποία προωθεί ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου της Pfizer και τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα και το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Δήμας και η ομάδα της Pfizer αναφέρθηκαν στο διαγωνισμό καινοτομίας με επίκεντρο τον ασθενή, τον οποίο έχει ανακοινώσει το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και το ELEVATE GREECE, σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας.

Στη Pfizer οι ασθενείς είναι το κίνητρο για να καινοτομούμε διαρκώς, να επενδύουμε στην εξέλιξη της επιστήμης και να αξιοποιούμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Ο διαγωνισμός αναζητά την πιο καινοτόμο ψηφιακή λύση για την υποστήριξη, ενδυνάμωση και εκπαίδευση των ασθενών σε θέματα που αφορούν την υγεία τους, τη βελτίωση της επικοινωνίας τους με επαγγελματίες υγείας και άλλες ομάδες ασθενών, και την καλύτερη διαχείριση της υγείας τους στο σπίτι, στην κοινότητα και στην εργασία τους.

Η πρόκληση καινοτομίας της Pfizer είναι ανοιχτή σε νεοφυείς εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στην πλατφόρμα ELEVATE GREECE και δίνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να υποβάλουν την καινοτόμο λύση τους και να διεκδικήσουν ένα βραβείο 20.000 € και μια πιθανή συνεργασία με την Pfizer.

Ο Χρίστος Δήμας με το Nico Gariboldi (Site Lead of Center for Digital Innovation, Pfizer) και τον Αντώνη Φουστέρη (Policy & Public Affairs, Pfizer).

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, είχα την χαρά να επισκεφθώ το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Κεντρική Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και της σύνδεσής της με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της Pfizer σε συνεργασία με το Elevate Greece που θέτει στο επίκεντρο τον ασθενή, τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.»

Η πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Κατερίνα Κουτσογιάννη, δήλωσε «Πρωτοβουλίες όπως ο διαγωνισμός «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή» στο πλαίσιο του ELEVATE GREECE και συνεργασίες όπως αυτή με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer, μάς γεμίζουν αισιοδοξία και υπερηφάνεια. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο οφείλουμε να επικεντρώνουμε το βλέμμα στις σύγχρονες ανάγκες υπό το πρίσμα του αύριο. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες των νέων τεχνολογιών για τη διαχείριση και προαγωγή της υγείας, την ενδυνάμωση των χρόνιων ασθενών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η πολιτική βούληση, η επιχειρηματική καινοτομία και η ενεργή κοινωνική συμμετοχή αποτελούν το τρίπτυχο για μία σύγχρονη αντίληψη της υγείας. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας.»
Ο κ. Nico Gariboldi δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που καλωσορίσαμε τον Υφυπουργό κ. Χρίστο Δήμα στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμα για τη συνεχή υποστήριξη του Υπουργείου, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την οργάνωση του διαγωνισμού καινοτομίας σε συνεργασία με το Elevate Greece. Στην Pfizer στρατηγική μας προτεραιότητα είναι ο ασθενής και γι’ αυτό προχωρήσαμε στη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Mε το διαγωνισμό «Καινοτομία με επίκεντρο τον ασθενή» οι startup επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν προτάσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών και παράλληλα να διεκδικήσουν το βραβείο και μια πιθανή συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας της Pfizer.

Η παρουσία του κ. Δήμα σήμερα στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της υποστήριξης της κυβέρνησης και της ελληνικής Πολιτείας στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε στη Θεσσαλονίκη ένα πραγματικό κέντρο αριστείας, το οποίο θα αποτελεί ορόσημο για την ψηφιακή τεχνολογία και την έρευνα στην πόλη, παράγοντας παράλληλα καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή των ασθενών».

Pfizer Inc: Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών

Στη Pfizer, χρησιμοποιούμε την επιστήμη και τους παγκόσμιους πόρους μας για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας σε κάθε στάδιο της ζωής. Εργαζόμαστε για να θέσουμε τα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξία στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παραγωγή φαρμάκων. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων υγείας που διαθέτουμε, περιλαμβάνει βιολογικά φάρμακα, φάρμακα μικρών μορίων, εμβόλια, καθώς και πολλά από τα πιο γνωστά παγκοσμίως, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας.

Οι συνεργάτες της Pfizer στις αναπτυγμένες και τις αναπτυσσόμενες χώρες ασχολούνται καθημερινά με την προώθηση της καλής υγείας, της πρόληψης, της αντιμετώπισης και θεραπείας των ασθενειών που αποτελούν πρόκληση για την εποχή μας.

Συνεπείς με την ευθύνη μας ως παγκόσμια πρωτοπόρος βιο-φαρμακευτική εταιρεία, συνεργαζόμαστε με κυβερνητικούς και τοπικούς φορείς για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερα από 150 χρόνια, η Pfizer εργάζεται για να κάνει τη διαφορά για όλους όσους βασίζονται σε εμάς. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δεσμεύσεις μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.pfizer.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ PFIZER

Αναπτύσσουμε καινοτόμες ψηφιακές λύσεις που οδηγούν σε καινοτομίες που αλλάζουν τις ζωές των ασθενών.
Εργαζόμαστε με αριστεία, θάρρος, ισότιμη αντιμετώπιση και χαρά για να εφαρμόσουμε τις βέλτιστες ιδέες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Όραμα

Στοχεύοντας να κερδίσουμε τον ψηφιακό αγώνα του φαρμακευτικού κλάδου, προσπαθούμε να παρέχουμε ψηφιακές λύσεις υγειονομικής περίθαλψης για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών παγκοσμίως.

Πώς δουλεύουμε

Εφαρμόζουμε μια προσέγγιση με επίκεντρο τον ασθενή, για να αναπτύξουμε ψηφιακές λύσεις
Προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε όλο και πιο χρήσιμοι για τη ζωή των ασθενών μας μέσω καινοτομιών.
Παραδίδουμε αποτελέσματα μετά από πολυεπιστημονική προσέγγιση
Επιδιώκουμε την εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών που οδηγούν σε μετρήσιμα αποτελέσματα σε πολλά πεδία, από τη θεραπευτική, έως τη σχεδιαστική σκέψη, την ανάλυση δεδομένων και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Είμαστε τμήμα ενός παγκόσμιου δικτύου
Είμαστε μια ομάδα διαφορετικών ανθρώπων, με επαφές σε όλο τον κόσμο , που αλληλεπιδρά με το εξωτερικό τοπικό «οικοσύστημα» για τη διευκόλυνση συνεργασιών με γνώμονα την αμοιβαία εξέλιξη.
Χρησιμοποιούμε μια ευέλικτη διαδικασία συν-δημιουργίας
Συνεργαζόμαστε με συναδέλφους, συνεργάτες, ασθενείς, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και άλλους από όλο τον κόσμο, για να επιταχύνουμε καινοτομίες και να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το παγκόσμιο δίκτυό μας

Το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Pfizer είναι τμήμα του δικτύου της Pfizer.

Το ευρύ δίκτυο ειδικών μας περιλαμβάνει από νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας ως και γνωστές εταιρείες τεχνολογίας. Είμαστε επίσης μέλος μίας πληθώρας πρωτοβουλιών καινοτομίας. Μάθετε περισσότερα για εμάς.

  • ΔΗΜΑΣ
  • PFIZER HELLAS
  • ELEVATE GREECE
  • ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, ελπιδοφόρες οι κλινικές δοκιμές
Νέο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, ελπιδοφόρες οι κλινικές δοκιμές 14 Ιουλίου 2021
Medtronic: Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα από τη χρήση του συστήματος αντλίας ινσουλίνης 14 Ιουλίου 2021
Medtronic: Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα από τη χρήση του συστήματος αντλίας ινσουλίνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο Ελσίνκι για την συνάντηση με την Κοινοπραξία EU4MEDTECH
Patient Talk
16/03/2026 - 18:07

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο Ελσίνκι για την συνάντηση με την Κοινοπραξία EU4MEDTECH

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Δύο νέα προγράμματα εκπαίδευσης για ασθενείς-experts εν μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού
Patient Talk
13/03/2026 - 10:25

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Δύο νέα προγράμματα εκπαίδευσης για ασθενείς-experts εν μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού

Ικανοποίηση στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την παρουσίαση της πλατφόρμας Quality-for-All
Patient Talk
04/03/2026 - 16:51

Ικανοποίηση στην Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την παρουσίαση της πλατφόρμας Quality-for-All

ΕΝΑΣΕΛ: «Ο θάνατος της Μαρίας Λαδά έρχεται να υπενθυμίσει ότι η προσβασιμότητα είναι υποχρέωση»
Patient Talk
03/03/2026 - 14:37

ΕΝΑΣΕΛ: «Ο θάνατος της Μαρίας Λαδά έρχεται να υπενθυμίσει ότι η προσβασιμότητα είναι υποχρέωση»

Συνάντηση Αρκαδόπουλου με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας με έμφαση στην εγγραματοσύνη υγείας
Patient Talk
16/02/2026 - 16:33

Συνάντηση Αρκαδόπουλου με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας με έμφαση στην εγγραματοσύνη υγείας

ΕΝΑΣΕΛ: Το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΔΙΠΥ φέρνει πιο κοντά τη θεσμική συμμετοχή στην πολιτική υγείας
Patient Talk
10/02/2026 - 19:41

ΕΝΑΣΕΛ: Το μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΔΙΠΥ φέρνει πιο κοντά τη θεσμική συμμετοχή στην πολιτική υγείας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιατί η σωστή διατροφή γίνεται το απόλυτο κλειδί αντοχής σε ένα απαιτητικό περιβάλλον
Health Talk
21/03/2026 - 10:26
Ημερίδα του ΕΕΣ στη Λαμία για την πρόληψη των κινδύνων στους χώρους εργασίας
Επικαιρότητα
21/03/2026 - 08:17
Η Medochemie έλαβε Χρυσό Μετάλλιο Περιβάλλοντος 2025 για έβδομη συνεχή χρονιά
Pharma News
21/03/2026 - 03:39
«Υγειονομική Μέριμνα για Όλους» από τις Ένοπλες Δυνάμεις - Αποστολές σε Κιλκίς, Φλώρινα και Οινούσσες
Επικαιρότητα
21/03/2026 - 00:04
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Επιστημονική διημερίδα για τους κεντρικούς φλεβικούς καθετήρες αιμοκάθαρσης
Health Talk
20/03/2026 - 20:18
Συμβουλές διατροφής (και επιλογές) για όσους ξεκινούν... τώρα τη νηστεία της Σαρακοστής
Διατροφή
20/03/2026 - 19:43
Κάλεσμα του ΕΕΣ για συλλογή τροφίμων υπέρ των ευάλωτων οικογενειών ενόψει Πάσχα
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 18:59
Λιποπρωτεΐνη (a): Ο «σιωπηλός» δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου που πρέπει να γνωρίζουμε
Υγεία
20/03/2026 - 18:12
Ξηροφθαλμία: Διάγνωση και θεραπεία με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας
Health Talk
20/03/2026 - 17:38
Προειδοποίηση ειδικού: «Ο αφθώδης πυρετός είναι ακόμη χειρότερος από την ευλογιά»
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 17:16
Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος γίνεται κόκκινος την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλούν Μυέλωμα
Patient Talk
20/03/2026 - 16:48
Φάρμακο νέας γενιάς για την παχυσαρκία μειώνει σημαντικά βάρος και τα επίπεδα σακχάρου
Pharma News
20/03/2026 - 16:16
ΙΣΑ: Συνάντηση με ΕΑΕΕ για τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των γιατρών από το ιδιωτικό τους έργο
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 15:48
Βαρτζόπουλος: «Έρχονται σημαντικές ανακοινώσεις για τη χρήση των social media από ανήλικους»
Πολιτική Υγείας
20/03/2026 - 15:18
Έξυπνο τσιρότο επιταχύνει την επούλωση και είναι αποτελεσματικό κατά της μικροβιακής αντοχής
Υγεία
20/03/2026 - 15:00
Μηνιγγίτιδα: Νεκρός εργαζόμενος σε πυρηνικό εργοστάσιο, στη Νορμανδία
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 14:36
Το στρες υποχωρεί με 24 λεπτά ειδικά σχεδιασμένης μουσικής
Ψυχική Υγεία
20/03/2026 - 14:13
Επηρεάζουν οι χαμηλές θερμοκρασίες τη στυτική λειτουργία;
Health Talk
20/03/2026 - 13:47
Πρωτιά για την AbbVie Ελλάδας στα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
20/03/2026 - 13:31
Ο πρώτος οισοφάγος που φτιάχτηκε σε εργαστήριο μεταμοσχεύτηκε επιτυχώς σε χοίρους
Υγεία
20/03/2026 - 12:53
Θεσπίζεται για πρώτη φορά έλεγχος μικροσωματιδίων σε diesel οχήματα - Τα οφέλη για τη δημόσια υγεία
Υγεία
20/03/2026 - 11:55
Νεφρολιθίαση: Οι ασθενείς δεν καταφέρνουν να φτάσουν τους στόχους ενυδάτωσης
Υγεία
20/03/2026 - 11:00
Μήπως οι εφαρμογές καταγραφής ύπνου σαμποτάρουν τη σχέση σας με τον Μορφέα;
Υγεία
20/03/2026 - 10:00
Ουσία στο αίμα του πύθωνα μπορεί να οδηγήσει σε φάρμακα αδυνατίσματος
Υγεία
20/03/2026 - 08:58
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Ποιες βραβεύθηκαν
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 07:18
Εργαζόμενοι στο Κρατικό Νίκαιας: «Ο Γεωργιάδης μαγείρεψε τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία της ΟΕΝΓΕ»
Επικαιρότητα
20/03/2026 - 03:42
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Συνεργασία Haleon-Γιατρών του Κόσμου για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
Pharma News
20/03/2026 - 00:09
Τα λύματα της Αττικής αποκαλύπτουν: Αυξάνεται η χρήση κοκαΐνης, επιστρέφει το MDMA και πρώτη καταγραφή για κεταμίνη
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 22:06
Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται για ζώα, γάλα, κρέας, υποπροϊόντα και τροφές
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 21:38
Novo Nordisk Ελλάς: Μείωση έως και 13% στην τιμή φαρμάκου της για απώλεια βάρους
Pharma News
19/03/2026 - 21:01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εγκαινιάστηκαν οι νέες σύγχρονες χειρουργικές τράπεζες στο Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο», δωρεά της Βουλής
Πολιτική Υγείας
19/03/2026 - 19:14
Η παράδοξη «παρενέργεια» από τη μείωση ή και τη διακοπή της κατανάλωσης καφέ
Διατροφή
19/03/2026 - 20:14
Novo Nordisk Ελλάς: Μείωση έως και 13% στην τιμή φαρμάκου της για απώλεια βάρους
Pharma News
19/03/2026 - 21:01
Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: Συνεργασία Haleon-Γιατρών του Κόσμου για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
Pharma News
20/03/2026 - 00:09
Πρωτιά για την AbbVie Ελλάδας στα Best Workplaces for Women Hellas 2026
Pharma News
20/03/2026 - 13:31
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo