ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θετικά μηνύματα από θεραπεία για το προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα

Pharma News
Θετικά μηνύματα από θεραπεία για το προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα
Τη χρήση του μονοκλωνικού αντισώματος cemiplimab σε ασθενείς με προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα εξέτασε μελέτη, τα συνοπτικά αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Sanofi και τη Regeneron.
Παρασκευή, 15/05/2020 - 13:39
News4Health Team News4Health Team

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το cemiplimab έδειξε κλινικά σημαντική και ανθεκτική στον χρόνο ανταπόκριση σε συγκεκριμένη ομάδα ασθενών για τους οποίους δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες.

Σε αυτή την κατεύθυνση Sanofi και Regeneron σχεδιάζουν την κατάθεση εγκριτικών φακέλων στις ρυθμιστικές αρχές το 2020.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής, ανοικτής μελέτης μονού σκέλους, το cemiplimab, ο αναστολέας της πρωτεΐνης προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου (PD-1) της Sanofi και της Regeneron χορηγήθηκε σε ασθενείς με προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, οι οποίοι είχαν εμφανίσει εξέλιξη της νόσου ή ανοχή σε προηγούμενη θεραπεία με έναν αναστολέα του σηματοδοτικού μονοπατιού Hedgehog (HHI).

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ένας τύπος καρκίνου του δέρματος και αποτελεί την πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου παγκοσμίως, με περίπου δύο εκατομμύρια νεοδιαγνωσθέντα περιστατικά κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ. Αν και η πλειονότητα των περιστατικών βασικοκυτταρικού καρκινώματος διαγιγνώσκονται έγκαιρα και θεραπεύονται με χειρουργική επέμβαση ή ακτινοθεραπεία, ένα μικρό ποσοστό των όγκων είναι δυνατό να εξελιχθούν και να διεισδύσουν βαθύτερα στους παρακείμενους ιστούς (τοπικά προχωρημένη νόσος), με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Περίπου 20.000 ασθενείς στις ΗΠΑ πάσχουν από προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και υπολογίζεται ότι περίπου 3.000 πεθαίνουν κάθε χρόνο. Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα αποτελεί το δεύτερο μη μελανωματικό καρκίνο του δέρματος, για τον οποίο το cemiplimab έχει δείξει πρώτο στην κατηγορία του δεδομένα. Η αρχική έγκριση του cemiplimab που αφορά στο προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος (CSCC) είναι διαθέσιμη από το 2018 στις ΗΠΑ και από το 2019 στην Eυρωπαϊκή ένωση.

Στη μελέτη, το ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης (ORR) για τους ασθενείς με τοπικά προχωρημένη νόσο ήταν 29% με την εκτιμώμενη διάρκεια ανταπόκρισης να ξεπερνά το ένα έτος στο 85% των ασθενών που εμφάνισαν ανταπόκριση.

Το ανθεκτικό στον χρόνο ποσοστό ελέγχου της νόσου ήταν 60%. Σε μία προκαταρκτική ανάλυση των ασθενών με μεταστατική νόσο, το ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης ήταν 21%, με την εκτιμώμενη διάρκεια ανταπόκρισης (DOR) να ξεπερνά το ένα έτος στο 83% των ασθενών που εμφάνισαν ανταπόκριση.

Το ανθεκτικό στον χρόνο ποσοστό ελέγχου της νόσου ήταν 46%. Όλα τα δεδομένα εκτιμήθηκαν καλύτερα βάσει ανεξάρτητης κεντρικής αξιολόγησης. Τα δεδομένα αναμένεται να συνεχίσουν να εξελίσσονται με την περαιτέρω παρακολούθηση και των δύο ομάδων ασθενών.

«Μολονότι οι αναστολείς της PD-1 έχουν αλλάξει ριζικά τις προοπτικές για πολλούς ασθενείς με μελάνωμα, η πρόοδος για ασθενείς με μη μελανωματικούς τύπους καρκίνου του δέρματος δεν υπήρξε εξίσου ταχεία», δήλωσε ο Peter C. Adamson, M.D, Global Head of Oncology Development της Sanofi.

«Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη, προσφέροντας καταρχάς το cemiplimab στους ασθενείς με προχωρημένο πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος και τώρα, με αυτή τη δεύτερη μελέτη, ως δυνητική θεραπεία στους ασθενείς με προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα. Αυτά τα σημαντικά νέα αποτελέσματα καταδεικνύουν περαιτέρω το ενδεχόμενο χορήγησης του cemiplimab σε ασθενείς με μη μελανωματικούς τύπους καρκίνου που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν», συμπλήρωσε.
Δεν παρατηρήθηκαν νέα συμβάντα ασφάλειας στη συγκεκριμένη μελέτη. Στους 132 ασθενείς που αξιολογήθηκαν για ασφάλεια (84 με τοπικά προχωρημένη νόσο και 48 με μεταστατική νόσο), το 95% των ασθενών εμφάνισε μία ανεπιθύμητη ενέργεια, το 32% εμφάνισε μία σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια και το 13% διέκοψε τη θεραπεία λόγω ανεπιθύμητης ενέργειας. Καταγράφηκαν 10 θάνατοι στην ομάδα των ασθενών με τοπικά προχωρημένη νόσο και εννέα θάνατοι στην ομάδα με μεταστατική νόσο. Κανένας από τους θανάτους δεν θεωρήθηκε ότι σχετιζόταν με τη θεραπεία. Η Sanofi και η Regeneron θα παρουσιάσουν πρόσθετα ευρήματα από τη μελέτη σε προσεχές ιατρικό συνέδριο.

«Το cemiplimab ερευνάται ως μονοθεραπεία και ως βασική θεραπεία για συνδυασμό με νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις που αναπτύσσονται από τη Regeneron και τους συνεργάτες μας», δήλωσε ο Israel Lowy, M.D., Ph.D., Senior Vice President, Translational and Clinical Sciences, Oncology της Regeneron. «Αυτά τα δεδομένα για το προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα σηματοδοτούν την τρίτη φορά που η μονοθεραπεία με cemiplimab κατέδειξε ισχυρά και κλινικά σημαντικά αποτελέσματα στον προχωρημένο καρκίνο, μετά και την ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας στον προχωρημένο μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα όπου η πιλοτική μελέτη διακόπηκε πρόωρα καθώς καταγράφηκε θετική συνολική επιβίωση».

Σε αυτή την υπό εξέλιξη παγκόσμια μελέτη Φάσης 2, οι ασθενείς λάμβαναν cemiplimab 350 mg ενδοφλεβίως κάθε τρεις εβδομάδες για χρονικό διάστημα έως 93 εβδομάδων ή μέχρι να καταγραφεί εξέλιξη της νόσου, μη αποδεκτή τοξικότητα, ανάκληση συγκατάθεσης ή επιβεβαιωμένη πλήρης ανταπόκριση. Το ποσοστό αντικειμενικής ανταπόκρισης (ORR) είναι το πρωτεύον καταληκτικό σημείο και τα βασικά δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία συμπεριλαμβάνουν τη συνολική επιβίωση, την επιβίωση χωρίς εξέλιξη της νόσου, τη διάρκεια ανταπόκρισης, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής.

Το cemiplimab αναπτύσσεται και διατίθεται στην αγορά από κοινού από τη Sanofi και τη Regeneron στο πλαίσιο μίας συμφωνίας παγκόσμιας συνεργασίας.

Η χρήση του cemiplimab για την αντιμετώπιση του προχωρημένου βασικοκυτταρικού καρκινώματος είναι υπό έρευνα και η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν αξιολογηθεί από καμία ρυθμιστική αρχή.

  • SANOFI
  • REGENERON
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑ
  • ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Pfizer Hellas κοντά στους Συλλόγους Ασθενών
Η Pfizer Hellas κοντά στους Συλλόγους Ασθενών 14 Μαϊος 2020
Κορονοϊός: Η MSD και το Ινστιτούτο για τη Βιολογία των Συστημάτων συμμαχούν για την δημιουργία βιοδεικτών 15 Μαϊος 2020
Κορονοϊός: Η MSD και το Ινστιτούτο για τη Βιολογία των Συστημάτων συμμαχούν για την δημιουργία βιοδεικτών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία μόνο δόση ψυχεδελικής ουσίας των Σαμάνων θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάθλιψης
Υγεία
17/02/2026 - 14:00

Μία μόνο δόση ψυχεδελικής ουσίας των Σαμάνων θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάθλιψης

Επιστημονικό συνέδριο της ΑΜΚΕ ΑΚΟΣ για τις γέφυρες θεραπείας και φροντίδας του ογκολογικού ασθενούς
Υγεία
16/02/2026 - 19:24

Επιστημονικό συνέδριο της ΑΜΚΕ ΑΚΟΣ για τις γέφυρες θεραπείας και φροντίδας του ογκολογικού ασθενούς

Γαλλία: Έμβρυο με σπάνιο αγγειακό όγκο που του «έτρωγε» το πρόσωπο έλαβε ενδομήτρια θεραπεία
Επικαιρότητα
16/02/2026 - 17:23

Γαλλία: Έμβρυο με σπάνιο αγγειακό όγκο που του «έτρωγε» το πρόσωπο έλαβε ενδομήτρια θεραπεία

Νέα θεραπεία με ηλεκτρικούς παλμούς δίνει ελπίδα στους ασθενείς με αποφρακτική υπνική άπνοια
Υγεία
09/02/2026 - 22:51

Νέα θεραπεία με ηλεκτρικούς παλμούς δίνει ελπίδα στους ασθενείς με αποφρακτική υπνική άπνοια

Η εισαγωγική θεραπεία στο επίκεντρο της νέας ετήσιας έκθεσης της NCDB των ΗΠΑ για τον καρκίνο
Υγεία
09/02/2026 - 20:52

Η εισαγωγική θεραπεία στο επίκεντρο της νέας ετήσιας έκθεσης της NCDB των ΗΠΑ για τον καρκίνο

Το μοριακό προφίλ του όγκου «κλειδί» για την επικουρική θεραπεία του καρκίνου του ενδομητρίου
Health Talk
08/02/2026 - 14:17

Το μοριακό προφίλ του όγκου «κλειδί» για την επικουρική θεραπεία του καρκίνου του ενδομητρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Ατόμων με ALS: Παγκοσμίου φήμης ειδικός θα μιλήσει στην ομάδα στήριξης των Ελλήνων ασθενών
Patient Talk
18/02/2026 - 18:33
Η αντοχή σαλμονέλας και καμπυλοβακτηρίου στα αντιμικροβιακά συνιστούν πρόβλημα δημόσιας υγείας στην Ευρώπη
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 17:59
Ποιες βελτιώσεις στη διατροφή μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην υγεία μας
Διατροφή
18/02/2026 - 17:24
Ενσυνειδητότητα και χρόνιος πόνος: Τι δείχνει νέα μελέτη για το ειδικό πρόγραμμα MBPM
Ψυχική Υγεία
18/02/2026 - 16:57
Στο μικροσκόπιο μεγάλης μελέτης οι ασθένειες που μεταδίδονται από τσιμπούρια στην Ελλάδα
Υγεία
18/02/2026 - 16:32
Η αστυνομία ξήλωσε κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων - Κατασχέθηκαν περισσότερα από 9.600 δισκία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 16:04
Εικαστική έκθεση στη Θεσσαλονίκη από μαθητές που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν για την εθελοντική αιμοδοσία
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 15:46
Δέκα βήματα για υγιή και ευτυχισμένη γήρανση - Μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής με μεγάλο αντίκτυπο
Υγεία
18/02/2026 - 15:24
ΟΦΕΤ: Μοναδικός ελληνικός όμιλος φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην έκθεση WHX Dubai
Pharma News
18/02/2026 - 14:49
Καρκίνος πνεύμονα: Ενημερωτική πρωτοβουλία της FairLife LCC για τον κρίσιμο βιοδείκτη ALK
Patient Talk
18/02/2026 - 14:23
Κατεπείγουσα συνάντηση με Μητσοτάκη ζητεί η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ - «Καρφιά» κατά Υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ
Patient Talk
18/02/2026 - 13:58
Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το γλαύκωμα χωρίς φάρμακα
Health Talk
18/02/2026 - 13:33
ΕΟΠΥΥ: Πλήρης κάλυψη δαπανών υγείας εκτός συνταγογράφησης για τους τραυματίες του δυστυχήματος των Τεμπών
Επικαιρότητα
18/02/2026 - 13:17
Tο «Μέλλον της Υγείας», αντικείμενο διάλεξης του Δρος Αποστολόπουλου στο Πανεπιστήμιο Cambridge
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 13:01
Η GE HealthCare πλατινένιος υποστηρικτής της ESR στο ECR 2026
Υπηρεσίες Υγείας
18/02/2026 - 12:39
Πειραματικό φάρμακο που σχεδιάστηκε για ασθενείς με καρκίνο προκαλεί πονοκέφαλο στις αρχές αντιντόπινγκ
Fitness
18/02/2026 - 12:02
Ακτινοθεραπεία καθοδηγούμενη από PSMA PET/CT έπειτα από χειρουργική αφαίρεση προστάτη
Υγεία
18/02/2026 - 10:58
Γεωργιάδης: «Εντός της εβδομάδας προκηρύσσονται 4.000 θέσεις προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 10:07
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συσχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση Αλτσχάιμερ
Υγεία
18/02/2026 - 09:44
Στένωση καρωτίδων: Το «σιωπηλό» αίτιο του εγκεφαλικού επεισοδίου
Health Talk
18/02/2026 - 08:22
ΕΕΠΑΟ: Τέσσερα στα πέντε παιδιά επιτυγχάνουν πλήρη ίαση από τον καρκίνο
Health Talk
18/02/2026 - 03:42
Επίσημη έναρξη της συγκρότησης και λειτουργίας του Δικτύου Κέντρων Μαστού
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 00:06
Καμπανάκι από τους ΩΡΛ προς τους γονείς: Επικίνδυνο το ροχαλητό για την υγεία των παιδιών
Health Talk
17/02/2026 - 22:12
Τι είναι οι μυκοτοξίνες, τι προκαλούν στα τρόφιμα και ποιες οι επιπτώσεις τους στην υγεία ανθρώπων και ζώων
Διατροφή
17/02/2026 - 21:27
Deloitte: Πρόληψη και ψηφιακή καινοτομία στο επίκεντρο του νέου συστήματος υγείας
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 20:44
Κατεπείγουσα ΕΔΕ για τον θάνατο ασθενούς έπειτα από επίσκεψη σε Κέντρο Υγείας της Σαλαμίνας
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 19:57
Νυχτερινή νηστεία και ύπνος: Η απλή αλλαγή που ενισχύει την καρδιομεταβολική υγεία
Health Talk
17/02/2026 - 19:21
Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 510 θέσεις σε νοσοκομεία της προκήρυξης 1Κ/2026 του ΑΣΕΠ
Επικαιρότητα
17/02/2026 - 18:59
Κρύο που «τρυπάει τα κόκαλα»: Μια απλή έκφραση ή η πραγματικότητα του χειμώνα;
Υγεία
17/02/2026 - 18:44
«Ελπίδα»: Χαμόγελα και δύναμη στους μικρούς αγωνιστές για την παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνου
Patient Talk
17/02/2026 - 18:19

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΥΚ: Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία δωρεάν διάθεσης τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 08:59
Αγαπηδάκη: Νέο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 12:00
Αναστάτωση στους νέους γιατρούς από το νέο όριο αναβολής στράτευσης – Παρέμβαση του ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
16/02/2026 - 11:37
Η διαλειμματική νηστεία δεν έχει καλύτερα αποτελέσματα στην απώλεια βάρους από τις άλλες δίαιτες
Διατροφή
16/02/2026 - 13:00
Πως το φύλο διαφοροποιεί τη διατροφική συνταγή για μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής
Διατροφή
16/02/2026 - 14:58
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo