ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bayer: Πρόσβαση σε υγεία και υψηλής ποιότητας διατροφή για εκατομμύρια ανθρώπους

Pharma News
Bayer: Πρόσβαση σε υγεία και υψηλής ποιότητας διατροφή για εκατομμύρια ανθρώπους
Μια νέα δεκαετία ξεκινά και μαζί της η Bayer αναλαμβάνει δράση ώστε να υλοποιήσει μια σειρά μέτρων και δεσμεύσεων βιωσιμότητας. Σε συμφωνία με τους στόχους βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και της Συμφωνίας των Παρισίων, η εταιρεία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους που θα επιτευχθούν μέχρι το 2030. «Κάνοντας τη βιωσιμότητα ένα ακόμα ισχυρό κομμάτι της στρατηγικής και των λειτουργιών μας, επιδιώκουμε να επιτύχουμε μακροπρόθεσμες αποδόσεις και να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον», δήλωσε ο Werner Baumann, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG.
Τετάρτη, 08/01/2020 - 16:47
News4Health Team News4Health Team

Όλος ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή πρόκληση προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ο ολοένα αυξανόμενος σε αριθμό και ηλικία παγκόσμιος πληθυσμός θα μπορεί να έχει ευημερία, χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους με πιο βιώσιμο τρόπο. "Το μέγεθος της εταιρείας μας, μας δημιουργεί ευθύνη αλλά ταυτόχρονα μας δίνει και την ευκαιρία να δράσουμε. Γι' αυτό, τώρα ενισχύουμε σημαντικά τις προσπάθειες μας για βιωσιμότητα" δήλωσε ο κ. Baumann.

Από εδώ και στο εξής η Bayer θα καταγράφει τους στόχους για βιωσιμότητα με την ίδια αυστηρότητα και ευθύνη που διαχειρίζεται τους οικονομικούς της στόχους. Επιπλέον, η Bayer θα ιδρύσει ένα ανεξάρτητο Συμβούλιο Βιωσιμότητας το οποίο θα απαρτίζεται από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της βιωσιμότητας και ρόλος του θα είναι αφενός να συμβουλεύει το διοικητικό συμβούλιο και αφετέρου να παρακολουθεί και να ενισχύει περαιτέρω τις προσπάθειες της Bayer για βιωσιμότητα.

Οι πρωτοβουλίες της Bayer έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσουν ακόμη περισσότερους ανθρώπους να ευημερήσουν και να κάνουν αποδοτικότερη χρήση των φυσικών πόρων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Bayer θέτει τους ακόλουθους λεπτομερείς στόχους.

Πρόσβαση σε υγεία και υψηλής ποιότητας διατροφή για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους

Ως το 2030 η Bayer στοχεύει να υποστηρίξει 100 εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος παρέχοντας τους πρόσβαση σε περισσότερες καινοτομίες, γνώσεις και συνεργασίες. Η υποστήριξη της Bayer θα συμβάλει στην αύξηση της τοπικής προσφοράς τροφίμων και στη μείωση της φτώχειας στις αγροτικές κοινότητες. Σήμερα υπάρχουν περίπου 550 εκατομμύρια μικρές φάρμες παγκοσμίως οι οποίες παράγουν τρόφιμα για το 80% του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ωστόσο, λόγω της μικρής παραγωγής, πολλοί αγρότες υποφέρουν και οι ίδιοι από την έλλειψη τροφής ή τον υποσιτισμό.

Εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου, η Bayer σκοπεύει να προσφέρει σε 100 εκατομμύρια γυναίκες από χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, τη δυνατότητα οικογενειακού προγραμματισμού, διασφαλίζοντας τους πρόσβαση σε σύγχρονα αντισυλληπτικά χάπια με προσιτή τιμή. Η Bayer παρέχει ήδη αντισυλληπτικά χάπια σε περίπου 40 εκατομμύρια γυναίκες σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα. Οι μέθοδοι οικογενειακού προγραμματισμού είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της υγείας, των δικαιωμάτων και της οικονομικής κατάστασης των γυναικών. Αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 200 εκατομμύρια γυναίκες σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα έχουν ανάγκη για σύγχρονη αντισύλληψη.

Σε γενικές γραμμές, η Bayer εργάζεται για την προσαρμογή των τιμών των προϊόντων της στην εκάστοτε τοπική αγοραστική δύναμη και την ενίσχυση των προγραμμάτων πρόσβασης ασθενών προκειμένου να αυξήσει αφενός τη διαθεσιμότητα των προϊόντων και αφετέρου να καταστήσει ακόμη πιο προσιτή την τιμή τους. Η Bayer θα εξακολουθεί να υποστηρίζει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση των παραμελημένων τροπικών νόσων μέσω δωρεάς προϊόντων και παροχής οικονομικής υποστήριξης.

Επιπλέον, η Bayer στοχεύει να διευρύνει την προσβασιμότητα στην υγεία για 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε ευπαθείς ομάδες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, τουλάχιστον ποσοστό 50% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της αυτοφροντίδας. Επεκτείνοντας την πρόσβαση σε λύσεις αυτοφροντίδας και στην εκπαίδευση στον τομέα της υγείας, η Bayer βοηθάει ενεργά στην πρόληψη ασθενειών και προσφέρει περίθαλψη σε κοινότητες όπου η μόνη επιλογή μπορεί να είναι η αυτοφροντίδα. Εστιάζοντας με προτεραιότητα στην υγεία των γυναικών και την διεύρυνση της πρόσβασης σε θρεπτικά ιχνοστοιχεία για εγκύους και παιδιά, η Bayer σκοπεύει να αυξήσει τη διαθεσιμότητα και την οικονομική προσιτότητα των αξιόπιστων προϊόντων της και να υποστηρίξει πρωτοβουλίες αυτοφροντίδας.

Σημαντικά μέτρα για την προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος

Η Bayer έχει ασχοληθεί με την προστασία του κλίματος για δεκαετίες και θα εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Η εταιρεία σκοπεύει έως το 2030 να καταστήσει ουδέτερες σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όλες τις δραστηριότητές της. Για να επιτευχθεί αυτό, η Bayer σκοπεύει να εφαρμόσει μέτρα ενεργειακής απόδοσης, να κάνει χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών και να αντισταθμίσει τις υπόλοιπες εκπομπές μέσω της δέσμευσης άνθρακα που θα ενισχύει τη βιοποικιλότητα.

Η Bayer έχει δεσμευτεί σαφώς για την πρωτοβουλία "Science Based Targets". Το έργο αυτό ξεκίνησε από το Disclosure Project (CDP), το Παγκόσμιο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών, το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων (WRI) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Φύση (WWF) και σήμερα περισσότερες από 700 εταιρείες έχουν δεσμευτεί να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή και να θέσουν στόχους μείωσης των εκπομπών προκειμένου να διατηρήσουν την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω των 2°C. Με αυτά τα δεδομένα, η Bayer επιδιώκει την εξάλειψη των εκπομπών σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών, μέσω της συνεργασίας με προμηθευτές και πελάτες, καθώς και με την εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρίας.

Η Bayer ακόμα, σκοπεύει στα μέρη όπου δραστηριοποιείται να συνεργαστεί με τους αγρότες για να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της στη γεωργία. Στοχεύει επίσης να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου - ανά χιλιόγραμμο καλλιεργειών που παράγονται σε μεγάλες γεωργικές αγορές - και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της φυτοπροστασίας κατά 30% μέχρι το 2030. Για το σκοπό αυτό, η Bayer θα βοηθήσει τους αγρότες να εφαρμόσουν πιο βιώσιμες πρακτικές, όπως μείωση της άροσης και ακριβέστερη χρήση της φυτοπροστασίας και των λιπασμάτων μέσω καινοτόμων προϊόντων και ψηφιακών εργαλείων.

Συνεισφορά στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

Οι δεσμεύσεις της Bayer για βιωσιμότητα στοχεύουν στην επίτευξη αποτελεσμάτων σύμφωνα με τους στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (SDGs). Τα Ηνωμένα Έθνη συμφώνησαν σε 17 στόχους για Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs) προκειμένου έως το 2030 να διασφαλίσουν ένα καλύτερο κόσμο για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, απαιτείται επείγουσα και ταχύτερη πρόοδος. «Με μόνο δέκα χρόνια περιθώριο, οι εταιρείες πρέπει να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους και να ενεργήσουν αναλόγως», δήλωσε ο κ. Werner Baumann. «Η Bayer συμβάλλει όσο λίγες εταιρείες στους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης και αυτό ακριβώς είναι η δέσμευσή μας».

Εκτός από την καταπολέμηση της πείνας (SDG 2) και την προώθηση της υγείας και της ευημερίας (SDG 3), η Bayer δεσμεύεται να συμβάλει ουσιαστικά στη λήψη μέτρων για το κλίμα (SDG 13) και στην προστασία της ζωής στον πλανήτη (SDG 15). Οι γυναίκες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις μικροκαλλιέργειες, στον οικογενειακό προγραμματισμό και στη διασφάλιση της υγείας των οικογενειών τους. Βοηθώντας τις να συνειδητοποιήσουν την δυναμική τους συμβάλουμε στην επίτευξη της ισότητας των φύλων (SDG 5) το οποίο με την σειρά του θα προσφέρει σημαντικά κοινωνικοοικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινότητες και στις οικονομίες.

  • BAYER
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Sanofi εξαγοράζει τη Synthorx
Η Sanofi εξαγοράζει τη Synthorx 05 Ιανουαρίου 2020
Ο φαρμακευτικός κολοσσός Eli Lilly εξαγόρασε την Dermira 10 Ιανουαρίου 2020
Ο φαρμακευτικός κολοσσός Eli Lilly εξαγόρασε την Dermira

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άτμισμα: Όλες οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα των ανηλίκων
Υγεία
20/08/2026 - 09:00

Άτμισμα: Όλες οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα των ανηλίκων

Πρακτικές συμβουλές άσκησης και διατροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου
Health Talk
17/08/2026 - 22:36

Πρακτικές συμβουλές άσκησης και διατροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου

Τεχνητή νοημοσύνη σχεδίασε για πρώτη φορά λειτουργικούς ιούς - Oι προοπτικές και οι κίνδυνοι
Υγεία
07/08/2026 - 10:00

Τεχνητή νοημοσύνη σχεδίασε για πρώτη φορά λειτουργικούς ιούς - Oι προοπτικές και οι κίνδυνοι

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους η διατροφή πρέπει να καθοδηγείται από κλινικό διαιτολόγο
Health Talk
05/08/2026 - 18:59

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους η διατροφή πρέπει να καθοδηγείται από κλινικό διαιτολόγο

Προϊόντα για τα χείλη: Τα "τυφλά σημεία" στους ελέγχους της ασφάλειας τους για την υγεία
Ομορφιά
05/08/2026 - 14:00

Προϊόντα για τα χείλη: Τα "τυφλά σημεία" στους ελέγχους της ασφάλειας τους για την υγεία

Eρευνητές "έγιναν" δασοπυροσβέστες για να μελετήσουν τους κινδύνους για την υγεία τους
Υγεία
03/08/2026 - 11:00

Eρευνητές "έγιναν" δασοπυροσβέστες για να μελετήσουν τους κινδύνους για την υγεία τους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης από Ρόδο: «Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 22:47
ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες
Υγεία
21/08/2026 - 22:12
Ειδική Αγωγή: Διευρύνεται η φυσικοθεραπευτική κάλυψη παιδιών και εφήβων από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 21:47
Μεγάλη δράση του ΕΕΣ για τους τετράποδους φίλους μας στο Σύνταγμα στις 26 Αυγούστου
Pet
21/08/2026 - 21:09
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών: Οι παρεμβάσεις της ΠΕ Ανατολικής Αττικής στις εστίες μόλυνσης
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 20:43
Πύθωνας με το όνομα «Τζόντι Φόστερ» υποβλήθηκε σε ηλεκτροχημειοθεραπεία για καρκίνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 20:09
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στη φωτιά που ξέσπασε στη Λήμνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 19:36
ΓΝ Χανίων: Πρωτοποριακή επέμβαση σύμπλοκης αγγειοπλαστικής σε ασθενή υψηλού κινδύνου
Υγεία
21/08/2026 - 19:13
Μύθοι και αλήθειες για τα κατοικίδια και τις αλλεργίες - Συμπτώματα, προστασία και αντιμετώπιση
Health Talk
21/08/2026 - 18:48
Δωρεάν στοματικός έλεγχος για παιδιά 6 έως 12 ετών στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 18:26
Νέα ανάρτηση Γεωργιάδη: «Η θεαματική βελτίωση του ΕΣΥ στα νησιά είναι εμφανής...»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 18:03
ΠΟΕΔΗΝ: «Ώρα μηδέν» για το ΕΣΥ - Πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 17:38
Άμεσος επαναπατρισμός βαρέως πάσχοντος Έλληνα από την Αττάλεια με τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 17:03
Έμπολα: Περισσότεροι από 2.500 οι νεκροί στο Κονγκό - Εξαπλώνεται εκθετικά η επιδημία
Υγεία
21/08/2026 - 16:37
Πάρκινσον: Νέα μελέτη συνδέει την κατοικία κοντά σε καθαριστήρια με αυξημένο κίνδυνο
Υγεία
21/08/2026 - 16:19
Καμπανάκι Τσακρή για το έντονο επιδημικό κύμα του ιού του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία
Health Talk
21/08/2026 - 15:49
Το συστατικό των εσπεριδοειδών που «ανανεώνει» το γερασμένο ήπαρ – Τι έδειξε νέα μελέτη
Υγεία
21/08/2026 - 15:00
ΕΟΜ: Ουδέποτε έχει χαθεί μόσχευμα λόγω έλλειψης αίματος - Ανάρτηση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 14:09
Αλτσχάιμερ: Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να «καθαρίζει» τον εγκέφαλο από τις βλαβερές πρωτεΐνες
Υγεία
21/08/2026 - 14:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: Ο ΕΟΔΥ προειδοποιεί για περισσότερα κρούσματα τις ερχόμενες εβδομάδες
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 13:26
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ανθρώπων διαφορετικής γενιάς όταν συνεργάζονται
Ψυχική Υγεία
21/08/2026 - 13:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος
Υγεία
21/08/2026 - 12:00
WOAH: Η Ελλάδα χώρα απαλλαγμένη από την πανώλη μικρών μηρυκαστικών
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 11:28
Ο συνδυασμός που μπορεί να κάνει πιο επικίνδυνη την οδήγηση στους ηλικιωμένους
Υγεία
21/08/2026 - 11:00
Ποια ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης και θερμοπληξίας
Υγεία
21/08/2026 - 10:00
Οι άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο και για καρκίνο
Υγεία
21/08/2026 - 09:00
Καιρός: Απομακρύνονται τα 40άρια, δύσκολες οι νύχτες μεταξύ 24 και 27 Αυγούστου
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:59
Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:26
Δύναμη, ισορροπία, αντοχή και αντανακλαστικά στην τρίτη ηλικία - Τι αλλάζει και πόση άσκηση χρειαζόμαστε
Fitness
20/08/2026 - 21:53
Καταγγελία και ερωτήματα για το λουκέτο στις παραγωγικές μονάδες απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 20:49

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής
Pharma News
20/08/2026 - 10:00
ΠΙΣ: Σηκώνουν το γάντι οι εκλεγμένοι και ζητούν άμεσες εκλογές από τη διορισμένη διοίκηση
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 11:00
Ο ΙΣΑ ζητά συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το clawback και το Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 15:39
Πρωτοποριακή τεχνική για την αρθρίτιδα ισχίου με κεραμικά υλικά - Που εφαρμόζεται
Υπηρεσίες Υγείας
20/08/2026 - 16:21
Το ECDC προειδοποιεί: Αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις ασθένειες που προκαλούν τα κουνούπια
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 17:56
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo