ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαίνια για τις νέες εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ στο Γέρακα

Pharma News
Εγκαίνια για τις νέες εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ στο Γέρακα
Με μία ιδιαίτερη εκδήλωση εγκαινιάστηκαν την Τρίτη 28 Ιουνίου οι νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ στο Γέρακα, από τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ,και με τηνπαρουσία των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Θάνου Πλεύρη, Υπουργού Υγείας.
Τετάρτη, 29/06/2022 - 15:09
News4Health Team News4Health Team

Κόντρα στο ρεύμα της επιχειρηματικής εσωστρέφειας και παρά τις προκλήσεις, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει να πραγματοποιεί σταθερά βήματα ανάπτυξης και να επενδύει στην Ελλάδα, ενισχύοντας τόσο το θετικό του αποτύπωμαστην ελληνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό του. Η επένδυση στις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Γέρακα ύψους 10 εκατ. ευρώ έρχεται να δώσει νέα δυναμική στις εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ και στα προϊόντα που διανέμονται προς το ολοένα και μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν αποθήκες με συνολικό εμβαδόν περίπου 9.000 τ.μ., καιχωρητικότητα ως και 10.000 παλέτες προϊόντων, ενώ συσκευάζονται και αποθηκεύονται περίπου 500 κωδικοί και προετοιμάζονται για διανομή σε 5.750 φαρμακεία ανά την Ελλάδα. Εκτιμάται δε ότι ετησίως οι παραγγελίες προς το δίκτυο των φαρμακείων θα αγγίζουν τις 60.000. Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν επιπλέον και Τμήμα Επικόλλησης ετικετών ΕΟΦ με πέντε γραμμές ετικετοκόλλησης, εκπαιδευτικούς χώρους και αρκετούς βοηθητικούς χώρους, αλλά και άνετα, νέα γραφεία και εξωτερικούς κήπους, προσφέροντας ένα εξαιρετικό περιβάλλον στους 225 εργαζομένους τους.

Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, ευχαρίστησε τους καλεσμένους και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η επένδυση, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, έγινε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με πολλά εμπόδια και αβεβαιότητες. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι για το διάστημα 2021- 2022, που «έτρεξε» η συγκεκριμένη επένδυση, το clawback και rebate σε επίπεδο Ομίλου, αγγίζει τα 95 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ πληρώνει πολύ μεγάλο τίμημα σε υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές. Παρά τις δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και τα εμπόδια, η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η ΒΙΑΝΕΞ, επενδύουμε στην Ελλάδα. Οι εταιρείες μας δεν έφυγαν ποτέ για να πάνε σε φορολογικούς παραδείσους. Επιμένουμε να στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας.Σήμερα παρουσιάζουμε το πρώτο ολοκληρωμένο project του επενδυτικού μας προγράμματος, ενώ σύντομα θα έχουμε νεότερα, για την πρόοδο των επόμενων έργων μας. Γιατί η ΒΙΑΝΕΞ θέλει να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα και να κάνει τους Έλληνες υπερήφανους!».

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πραγματοποίησε χαιρετισμό προς τους καλεσμένους και σημείωσε: «Σήμερα βρίσκομαι εδώ από απεριόριστο σεβασμό στην οικογένεια Γιαννακοπούλου, συνολικά για όσα έχει προσφέρει στην ελληνική οικονομία. Ως κυβέρνηση, έχουμε αποδείξει ότι πιστεύουμε στη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως μια σημαντική συνιστώσα για την πρόοδο της χώρας μας. Δεσμευόμαστε ότι θε συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, προσπαθώντας να δημιουργούμε ένα περιβάλλον που θα βοηθά την άνθιση των επενδύσεων».

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, απηύθυνε επίσης σύντομο χαιρετισμό όπου και ανέφερε: «Η ΒΙΑΝΕΞ μας έχει "συνηθίσει" σε επενδύσεις που δίνουν ώθηση στο ΑΕΠ της χώρας. Έχει προσφέρει πολλά στο μεγάλο έργο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμβάλλοντας παράλληλα στη σημαντική ενίσχυση του υγειονομικού συστήματοςκατ των αναγκών στην ακριτική Ελλάδα. Επίσης,όταν στην Ευρώπη η συζήτηση αφορά την παραγωγή και τα μεγέθη της, χαίρομαι που ελληνικές εταιρείες, όπως η ΒΙΑΝΕΞ, αξιοποιούν το επενδυτικό clawback και διευρύνουν την παρουσία τους στη χώρα μας. Πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον ορθολογισμό του clawback, γιατί τελικά όλα γίνονται για το καλό των Ελλήνων ασθενών».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., σημείωσε: «Η επένδυση αυτή αφορά τη διακίνηση και τα logistics κυρίως. Γιατί τελευταία είχαμε αύξηση στα προϊόντα μας και η ανάγκη της διανομής ήταν μεγάλη. Κι εκεί επιλέξαμε να έχουμε ‘στρατηγική αυτονομία’ στη διανομή, έτσι ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από τρίτους, να μπορούμε να διασφαλίζουμε την ποιότητα των προϊόντων μας και τέλος να διατηρούμε την πελατοκεντρική μας προσέγγιση. Επιπλέον, το επενδυτικό clawback μας έδωσε ώθηση και ελπίζουμε ότι σύντομα θα υπάρχουν και πιο ευνοϊκοί όροι για όσες εταιρείες επιλέγουν να επενδύουν στην Αττική».

Μετά το πέρας των σύντομων χαιρετισμών, πραγματοποιήθηκε τελετή Αγιασμού από τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, ενώ κόπηκε συμβολικά η κορδέλα από τον κ. Γιαννακόπουλο και τους Υπουργούς κ. Γεωργιάδη και κ. Πλεύρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η στενή οικογένεια του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η Διοικητική Ομάδα του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη με πολυετή προσφορά στον Όμιλο. Επιπλέον, καλεσμένοι ήταν εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης, αλλά και συνεργάτες από τον κλάδο της υγείας, της φαρμακοβιομηχανίας, της επικοινωνίας, κ.α.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν η Υφυπουργός Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γεώργιος Πατούλης, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΑνάπτυξης Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Δημόσιας Μέριμνας Αττικής, κ. Ιωάννης Κεχρής, ο Δήμαρχος Παλλήνης – Γέρακα, κ. Αθανάσιος Ζούτσος, οι Αντιδήμαρχοι Παλλήνης – Γέρακα, κ.κ. Δημήτριος Καρράς και Δημήτριος Μπαξεβάνης, κ.α.

  • ΒΙΑΝΕΞ
  • ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανακαλείται παρτίδα φαρμάκου για το στομάχι από ΕΟΦ
Ανακαλείται παρτίδα φαρμάκου για το στομάχι από ΕΟΦ 29 Ιουνίου 2022
Από την AmrytPharma η πρώτη εγκεκριμένη θεραπεία στην Ευρώπη για τη συνδεσμική πομφολυγώδη επιδερμόλυση 29 Ιουνίου 2022
Από την AmrytPharma η πρώτη εγκεκριμένη θεραπεία στην Ευρώπη για τη συνδεσμική πομφολυγώδη επιδερμόλυση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad
Pharma News
08/12/2025 - 23:41

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ ολοκλήρωσε το πρώτο Business Day σε συνεργασία με τη Randstad

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει το έργο του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Βέροιας
Pharma News
03/11/2025 - 12:33

Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει το έργο του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Βέροιας

Νέα συμφωνία MSD – Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ για την από κοινού προώθηση εμβολίου κατά του HPV
Pharma News
14/10/2025 - 18:37

Νέα συμφωνία MSD – Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ για την από κοινού προώθηση εμβολίου κατά του HPV

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Δίπλα στις οικογένειες ακριτικών περιοχών για τη γέννηση τρίτου και πλέον παιδιού
Pharma News
29/07/2025 - 13:04

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Δίπλα στις οικογένειες ακριτικών περιοχών για τη γέννηση τρίτου και πλέον παιδιού

Συνεργασία ΒΙΑΝΕΞ-LEO Pharma: «Επίσημη πρώτη» για την παραγωγή ηπαρινών στην Ελλάδα
Pharma News
06/06/2025 - 20:53

Συνεργασία ΒΙΑΝΕΞ-LEO Pharma: «Επίσημη πρώτη» για την παραγωγή ηπαρινών στην Ελλάδα

Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Τιμητικό βραβείο για την κοινωνική του συμβολή στα Prix Galien Greece 2025
Pharma News
30/04/2025 - 16:03

Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ: Τιμητικό βραβείο για την κοινωνική του συμβολή στα Prix Galien Greece 2025

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής σήμερα, Τετάρτη, λόγω κακοκαιρίας - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
Επικαιρότητα
21/01/2026 - 00:08
Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική εγκαινιάζει το Τμήμα Δομικών Καρδιοπαθειών - Ορόσημο η πρώτης επιτυχής επέμβαση TAVI
Υπηρεσίες Υγείας
20/01/2026 - 23:23
Κόκκινος συναγερμός για την επερχόμενη σφοδρή κακοκαιρία - Ποιες περιοχές αναμένεται να χτυπηθούν
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 22:47
GIVMED: Τα πακέτα έκτακτης ανάγκης για τις πυρκαγιές του 2025
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 22:32
Ερευνητές εντόπισαν άγνωστο κυτταρικό μηχανισμό τριχοφυΐας στο κεφάλι
Υγεία
20/01/2026 - 22:06
Στην τελική ευθεία το σχέδιο νόμου για το «Ταμείο Καινοτομίας»: Τα «αγκάθια» για τις εταιρείες
Pharma Policy
20/01/2026 - 22:00
Δωρεάν εξέταση για καρκίνο του στόματος στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Πολιτική Υγείας
20/01/2026 - 21:26
Your A Game: Εκπαίδευση ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από 1:1 coaching και πυγμαχία
Ψυχική Υγεία
20/01/2026 - 20:58
Ο ΕΜΑ πρότεινε για έγκριση 30 νέα κτηνιατρικά φάρμακα, τα 13 με νέα δραστική ουσία
Pharma Policy
20/01/2026 - 20:32
Παχυσαρκία: Χειρουργική αντιμετώπιση ή φαρμακευτική αγωγή;
Health Talk
20/01/2026 - 19:54
Η Chiesi Hellas συνεχίζει να ξεχωρίζει ως εργοδότης επιλογής στην Ελλάδα
Pharma News
20/01/2026 - 19:27
ΠΕΦ-Τρύφων: «Ζήτημα εθνικής και κοινωνικής ασφάλειας η παραγωγή και η επάρκεια φαρμάκου»
Pharma Policy
20/01/2026 - 18:48
Health-IQ: Καινοτομία και μετασχηματισμός των υγειονομικών δομών σε Θεσσαλονίκη και Έδεσσα
Πολιτική Υγείας
20/01/2026 - 17:57
Γεωργιάδης: «Θεμέλιος λίθος της ΠΦΥ τα Κέντρα Υγείας»
Πολιτική Υγείας
20/01/2026 - 17:32
Ιώσεις του χειμώνα: Κι όμως δεν φταίει το κρύο
Υγεία
20/01/2026 - 17:09
Παρέμβαση ΙΣΑ για τον νέο νόμο περί αναβολής στράτευσης των γιατρών
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 16:49
ΕΟΦ: Απάντηση σε λοιμωξιολόγους για την απόσυρση νοσοκομειακού αντιβιοτικού από την ελληνική αγορά
Pharma Policy
20/01/2026 - 16:34
GSK: Eξαγορά έναντι 2,2 δισ. δολαρίων εταιρείας που παρασκευάζει φάρμακο για τις τροφικές αλλεργίες
Pharma News
20/01/2026 - 16:17
ΕΚ για κρίσιμα φάρμακα: Επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα της ΕΕ για την αύξηση της αυτονομίας
Pharma Policy
20/01/2026 - 15:40
Το εμβόλιο κατά του έρπητα ζωστήρα φρενάρει τη βιολογική γήρανση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας
Υγεία
20/01/2026 - 15:00
Χάνουμε πράγματι περισσότερη θερμότητα από το κεφάλι;
Υγεία
20/01/2026 - 14:00
Συσκευή προσφέρει πάλι φωνή σε ασθενείς που την έχασαν μετά από εγκεφαλικό
Digital Health
20/01/2026 - 13:00
Η ανησυχητική αύξηση των γαστρεντερικών καρκίνων πρώιμης έναρξης: Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα
Υγεία
20/01/2026 - 12:00
Πράσινο φως από τον FDA στο πρώτο φάρμακο για την καθυστέρηση της καρδιακής ανεπάρκειας σε σκύλους
Pharma News
20/01/2026 - 11:00
Πώς η σωματική δραστηριότητα των νεαρών κοριτσιών καθορίζει την υγεία του μαστού τους
Υγεία
20/01/2026 - 10:00
Τελικά η θετική σκέψη είναι φάρμακο! Έρευνα έδειξε ότι τονώνει το ανοσοποιητικό
Υγεία
20/01/2026 - 09:00
Σκηνικό κατάρρευσης στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 07:26
ΠΣΦ: Άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και των φυσικοθεραπευτών των δημοσίων νοσοκομείων
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 03:34
ΟΗΕ: Οι περικοπές στη χρηματοδότηση θα επιδεινώσουν την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη το 2026
Επικαιρότητα
20/01/2026 - 00:06
Περίπου 2.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν με το δωρεάν Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ενηλίκων
Πολιτική Υγείας
19/01/2026 - 20:38

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: «Εμβολιαστείτε να προλάβετε το δεύτερο κύμα γρίπης τον Φεβρουάριο»
Πολιτική Υγείας
18/01/2026 - 13:45
Ερυθριτόλη: Σχεδόν μηδενικές θερμίδες αλλά και άγνωστοι κίνδυνοι από τη χρήση της
Διατροφή
18/01/2026 - 14:36
«Ημέρα των Αποτυχημένων»: Γιατί η απώλεια βάρους δεν είναι μόνο θέμα θέλησης
Pharma News
19/01/2026 - 12:44
Αffidea: Νέα εποχή στη νευρολογική και ογκολογική απεικόνιση με το πιο σύγχρονο PET/CT στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
19/01/2026 - 15:51
Περίπου 2.000 πολίτες εξυπηρετήθηκαν με το δωρεάν Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ενηλίκων
Πολιτική Υγείας
19/01/2026 - 20:38
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo