news4logo

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022

ΕΜΑ: Πράσινο φως για εννιά νέα φάρμακα

News4Health TeamNews4Health Team
561 0
ΕΜΑ: Πράσινο φως για εννιά νέα φάρμακα

Η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων του EMA ( CHMP ) συνέστησε εννέα φάρμακα για έγκριση στη συνεδρίασή της τον Μάιο του 2022.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε σύσταση για άδεια κυκλοφορίας για το eptacog beta (ενεργοποιημένο) για τη θεραπεία αιμορραγικών επεισοδίων σε ασθενείς με συγγενή αιμορροφιλία.

Η CHMP εξέδωσε θετική γνώμη υπό εξαιρετικές συνθήκες για μια νέα γονιδιακή θεραπεία, eladocagene exuparvovec. Είναι το πρώτο φάρμακο που προορίζεται για τη θεραπεία ενηλίκων και παιδιατρικών ασθενών με ανεπάρκεια αρωματικής αποκαρβοξυλάσης L-αμινοξέος (AADC), μια εξαιρετικά σπάνια γενετική διαταραχή που επηρεάζει το νευρικό σύστημα.

Η ολιπουδάση άλφα έλαβε θετική γνώμη για τη θεραπεία δύο τύπων νόσου Niemann-Pick, μιας σπάνιας μεταβολικής διαταραχής που προκαλείται από ανεπάρκεια όξινης σφιγγομυελινάσης (ASMD).

Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι η πρώτη θεραπεία ειδική για ASMD και υποστηρίχθηκε μέσω του προγράμματος PRIority MEdicines (PRIME) του EMA, της πλατφόρμας του EMA για πρώιμο και ενισχυμένο διάλογο με τους προγραμματιστές πολλά υποσχόμενων νέων φαρμάκων που αντιμετωπίζουν ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες.

Μία θετική γνώμη υπό εξαιρετικές συνθήκες υιοθετήθηκε, επίσης, για το ionafarnib, την πρώτη θεραπεία για παιδιά με προγεροειδή σύνδρομα, μια εξαιρετικά σπάνια γενετική ασθένεια που προκαλεί πρόωρη γήρανση και θάνατο.

Η βουδεσονίδη, ένα υβριδικό φάρμακο που ενδείκνυται για τη θεραπεία της πρωτοπαθούς νεφροπάθειας της ανοσοσφαιρίνης Α σε ενήλικες, έλαβε θετική γνώμη από την CHMP .

Τα υβριδικά φάρμακα βασίζονται εν μέρει στα αποτελέσματα προκλινικών δοκιμών και κλινικών δοκιμών ενός ήδη εγκεκριμένου προϊόντος αναφοράς και εν μέρει σε νέα δεδομένα.

Τέσσερα γενόσημα φάρμακα έλαβαν θετική γνώμη από την επιτροπή:

Το ertapenem, που προορίζεται για τη θεραπεία της ευαίσθητης στο ertapenem βακτηριακής λοίμωξης. Το Ganirelix για την πρόληψη της πρόωρης ωορρηξίας σε γυναίκες που λαμβάνουν θεραπεία γονιμότητας και υποβάλλονται σε διέγερση των ωοθηκών. Τη σιταγλιπτίνη / υδροχλωρική μετφορμίνη, μια θεραπεία για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και το sugammadex, ένα φάρμακο που προορίζεται για την αναστροφή του νευρομυϊκού αποκλεισμού που προκαλείται από το ροκουρόνιο ή το βεκουρόνιο.

Αρνητικές απόψεις για δύο νέα βιοομοειδή φάρμακα

Η CHMP συνέστησε την απόρριψη αδειών κυκλοφορίας για το trastuzumab, ένα βιοομοειδές φάρμακο που προορίζεται για τη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του στομάχου και για το αντίγραφό του trastuzumab.

Συστάσεις για επεκτάσεις θεραπευτικής ένδειξης για έξι φάρμακα

Η επιτροπή συνέστησε έξι επεκτάσεις της ένδειξης για φάρμακα που έχουν ήδη εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση: σεκουκινουμάμπη, πεμπρολιζουμάμπη, σελινεξόρη, μπαρισιτινίμπη , Upadacitinib και τοφασιτινίμπη.

Health ανα Tag:
  • ΦΑΡΜΑΚΑ
  • EMA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εμφυτεύσιμη αναλγητική συσκευή ανακουφίζει από τον πόνο χωρίς φάρμακα

Εμφυτεύσιμη αναλγητική συσκευή ανακουφίζει από τον πόνο χωρίς φάρμακα

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα πρωτοποριακό μικρό, μαλακό, εύκαμπτο και βιοδιασπώμενο εμφύτευμα που ψύχει τα νεύρα και έτσι ανακουφίζει από τους χρόνιους πόνους. Η νέα καινοτόμα αναλγητική συσκευή έχει ως στόχο να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στα οπιοπειδή και στα άλλα άκρως εθιστικά φάρμακα κατά των πόνων.

News4Health TeamNews4Health Team
EMA: Έγκριση φαρμάκου για τη θεραπεία ενηλίκων με ενεργή μη-ακτινολογικά επιβεβαιωμένη αξονική σπονδυλαρθρίτιδα

EMA: Έγκριση φαρμάκου για τη θεραπεία ενηλίκων με ενεργή μη-ακτινολογικά επιβεβαιωμένη αξονική σπονδυλαρθρίτιδα

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) συστήνει την έγκριση του upadacitinib για τη θεραπεία ενηλίκων με ενεργή μη-ακτινολογικά επιβεβαιωμένη αξονική σπονδυλαρθρίτιδα.

News4Health TeamNews4Health Team
Σημαντική Συμφωνία για τη Faran με την απόκτηση πρωτότυπων σκευασμάτων

Σημαντική Συμφωνία για τη Faran με την απόκτηση πρωτότυπων σκευασμάτων

Η Ελληνική φαρμακευτική εταιρεία ΦΑΡΑΝ ΑΒΕΕενισχύει περεταίρω το θεραπευτικό χαρτοφυλάκιο της και εισέρχεται πλέον και στον τομέα της καρδιολογίας με την απόκτηση πρωτότυπων σκευασμάτων, τα οποία και θα διανέμει αποκλειστικά από το Φθινόπωρο του 2022.

News4Health TeamNews4Health Team
EMA: Ξεκίνησε την αξιολόγηση εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

EMA: Ξεκίνησε την αξιολόγηση εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Η Επιτροπή Ανθρώπινων Φαρμάκων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) ξεκίνησε μία αναθεώρηση δεδομένων για την επέκταση χρήσης του εμβολίου κατά της ευλογιάς, Imvanex, για την προστασία ατόμων από την ασθένεια της ευλογιάς των πιθήκων.

News4Health TeamΓιώργος Παπαϊωάννου

Newsroom

  • 4 μύθοι για τον αυνανισμό και χρήσιμες αλήθειες που καλό είναι να ξέρεις

    06/07/2022 - 12:36
  • Βερίκοκα: Κάνουν καλό στην υγεία μας με 8 διαφορετικούς τρόπους

    06/07/2022 - 11:41
  • #25 λόγοι που το κολύμπι μπορεί να ωφελήσει την υγεία σου

    06/07/2022 - 10:30
  • Τα πραγματικά κρούσματα είναι πολλά αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για 3+1 λόγους

    06/07/2022 - 10:10
  • Νέο χάπι κατά του hangover υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα - Τι πρέπει να ξέρεις

    05/07/2022 - 19:33
  • ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχητική αύξηση νοσηλευόμενων παιδιών με κορονοϊό - Περισσότερα από το χειμώνα

    05/07/2022 - 18:43
  • Η Bayer Ελλάς διακρίνεται στα “Bravo Sustainability Awards 2022”

    05/07/2022 - 18:13
  • Οι νέοι άνθρωποι άνοιξαν τον δρόμο για μία καλύτερη υγεία για όλους στο SNF Nostos Health του ΙΣΝ

    05/07/2022 - 18:05
  • ΠΟΥ για ευλογιά των πιθήκων: Πάνω από 5.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως

    05/07/2022 - 17:25
  • Ψωρίαση: Με ποιες άλλες παθήσεις σχετίζεται και ποιους «χτυπά» πιο συχνά

    05/07/2022 - 17:19

news4

  • Pharma News
  • Πολιτική Υγείας
  • Υγεία
  • Health News
  • Διατροφή
  • Ευ Ζην
  • Pet & Health
  • Οι ειδήσεις της υγείας
  • ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

About Us

© 2019 NEWS4HEALTH. ALL RIGHTS RESERVED