ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αγγ. Αγγέλη της Roche στο News4Health: Αποτελεσματικός ενάντια σε κύριες παραλλαγές του ιού ο συνδυασμός των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων

Pharma News
Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Officer της Roche Hellas
Το News4Health συνομίλησε με την Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Officer της Roche Hellas, για τη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, η χρήση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και σε νοσοκομεία στη χώρα μας.
Πέμπτη, 25/11/2021 - 18:26
— Photo: Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Officer της Roche Hellas
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Στις 12 Νοεμβρίου η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Roche, με αφορμή την άφιξη στη χώρα μας των πρώτων παρτίδων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά της Covid-19, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα.

Μια ημέρα πριν η αρμόδια Επιτροπή Φαρμάκου του EMA , του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, είχε δώσει «πράσινο φως» για την έγκριση κυκλοφορίας του σκευάσματος. Σύμφωνα με το θεραπευτικό αλγόριθμο ενήλικων μη-νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19, που συνέταξαν η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, περιγράφεται σε ποιους ασθενείς θα χορηγηθεί η εν λόγω θεραπεία, που στοχεύει στην αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Το News4Health συνομίλησε με την Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Officer της Roche Hellas, για τη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, η χρήση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει αύριο σε 10 δημόσια νοσοκομεία, αρχικά, καθώς σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων (διαβάστε σχετικά), τα οποια θα ελέγχει μια 5μελής ομάδα γιατρών.

Κα Αγγέλη, μπορείτε να μας περιγράψετε το μηχανισμό δράσης των μονοκλωνικών αντισωμάτων και ειδικά ο συνδυασμός casirivimab και imdevimab;

Η θεραπεία συνδυάζει δύο μονοκλωνικά αντισώματα, το casirivimab και το imdevimab. Ο συνδυασμός που σχηματίζουν αυτά τα δύο αντισώματα, έχει λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως θεραπεία μη νοσηλευόμενων ασθενών με διάγνωση COVID-19, καθώς και την πρόληψη της νόσου. Βέβαια ο προσδιορισμός των ομάδων ασθενών στους οποίους θα χορηγείται ο συνδυασμός casirivimab και imdevimab στην Ελλάδα, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Ο μηχανισμός δράσης είναι ο εξής: τα δύο αντισώματα προσδένονται στο τμήμα του ιού – την πρωτεΐνη ακίδα – που συνδέεται με υποδοχείς στα κύτταρα του σώματος. Με αυτό τον τρόπο, το φάρμακο μπορεί να εξουδετερώσει τον ιό και να αποτρέψει τη μόλυνση του σώματος.

Μέσω της διεξαγωγής κλινικών μελετών, έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα ισχυρά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού casirivimab και imdevimab, ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη συνδυαστική προσέγγιση διατηρεί την εξουδετερωτική της δράση ενάντια σε κύριες παραλλαγές του ιού.

Πώς φθάσατε στην ανάπτυξη αυτών των αντιικών φαρμάκων;

Η Roche είναι μια εταιρεία με μακρά παράδοση στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων και δεν θα μπορούσε παρά να συμμετέχει ενεργά στη μάχη ενάντια στην πανδημία της νόσου COVID-19.

Από την αρχή αξιοποιήσαμε τους πόρους και την τεχνογνωσία μας, διερευνώντας πολλαπλές προσεγγίσεις για την κάλυψη των αναγκών όσων επηρεάζονται από τον ιό. Σε αυτή την προσπάθεια, περιλαμβάνεται η ανάπτυξη αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας διαγνωστικών τεστ, αλλά και η διερεύνηση θεραπευτικών επιλογών, που είναι αποτελεσματικές σε διαφορετικά επίπεδα βαρύτητας της νόσου και ενάντια σε γνωστές παραλλαγές.

Σήμερα, παρά το ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού επιταχύνονται παγκόσμια, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να επωφεληθούν, για παράδειγμα τα άτομα που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Για αυτούς είναι σημαντικό να υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές που μπορούν να χορηγηθούν και να βοηθήσουν στην πρόληψη της ασθένειας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τον Αύγουστο του 2020, προτού να έχουμε διαθέσιμα κλινικά δεδομένα, συνεργαστήκαμε με τη Regeneron, για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση ενός συνδυασμού των αντισωμάτων casirivimab και imdevimab, που μπορεί να δρα εξουδετερωτικά έναντι του ιού.

Αφορά όλους τους ασθενείς με COVID-19;

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από σχετική γνωμοδότηση του ΕΜΑ, αφορά τη χρήση του συνδυασμού casirivimab και imdevimab για τη θεραπεία της νόσου σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, με βάρος 40 κιλών και άνω, οι οποίοι δεν χρειάζονται συμπληρωματική θεραπεία με οξυγόνο και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή COVID-19. Αφορά, επίσης, την πρόληψη της COVID-19 σε άτομα άνω των 12 ετών, με βάρος 40 κιλών και άνω.

Ο προσδιορισμός των ομάδων ασθενών στους οποίους θα χορηγείται ο συνδυασμός casirivimab και imdevimab στην Ελλάδα, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες σε διάφορους πληθυσμούς ασθενών. Και μαζί με τους συνεργάτες μας στη Regeneron, συνεχίζουμε να συζητάμε τα δεδομένα που λαμβάνουμε με τις υγειονομικές αρχές, προκειμένου να διαθέσουμε το συνδυασμό αντισωμάτων σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, που μπορούν να επωφεληθούν.

Πρόκειται για μια διμερή συμφωνία μεταξύ της Roche (Regeneron) και της ελληνικής πολιτείας ή είναι μέρος της κεντρικής συμφωνίας με την Ε.Ε.;

Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προμήθεια του συνδυασμού casirivimab και imdevimab. Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές και πρόσφατα παραδώσαμε 2.000 δόσεις του φαρμάκου.

Τι προβλέπεται βάσει των συμφωνιών αυτών, γενικά για την Ευρώπη αλλά και ειδικά για την Ελλάδα;

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Roche με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι ποσότητες που συμφωνούνται παραδίδονται έγκαιρα και με ασφάλεια, ώστε ο συνδυασμός casirivimab και imdevimab να είναι διαθέσιμος στους ασθενείς που τον χρειάζονται.

Τι άλλο μπορεί να περιμένουμε στη μάχη κατά της COVID-19;

Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι καμία προσέγγιση από μόνη της δεν είναι αρκετή στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων της πανδημίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη Roche συνεργαζόμαστε από την αρχή με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, με εργαστήρια, με αρχές και οργανισμούς, για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις εξετάσεις, τη θεραπεία και τη φροντίδα που χρειάζονται και για να συμβάλουμε στη μείωση της συνολικής επιβάρυνσης των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Εκτός από τη συνεργασία μας με τη Regeneron, συνεργαζόμαστε με διάφορους άλλους εταίρους, προκειμένου να εντοπίσουμε και να υποστηρίξουμε επιλογές που μπορεί να βοηθήσουν διαφορετικές υποομάδες ασθενών με COVID-19, με τελικό στόχο να μειωθεί η ανάγκη τους για νοσηλεία και για να βοηθήσουμε στην αποφυγή σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή επιπλοκών.

  • ROCHE
  • REGENERON
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • COVID 19

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάθε Δωρεά Μία Ιστορία - Καμπάνια για τη Δωρεά Φαρμάκων
Κάθε Δωρεά Μία Ιστορία - Καμπάνια για τη Δωρεά Φαρμάκων 25 Νοεμβρίου 2021
Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον EMA για την έγκριση της ενισχυτικής δόσης 25 Νοεμβρίου 2021
Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον EMA για την έγκριση της ενισχυτικής δόσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00

To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV

Πιο κοντά σε ρινικό εμβόλιο που υπόσχεται προστασία από Covid, γρίπη και αλλεργίες
Υγεία
20/02/2026 - 10:30

Πιο κοντά σε ρινικό εμβόλιο που υπόσχεται προστασία από Covid, γρίπη και αλλεργίες

Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24

Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού

Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59

Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19

Μία μόνο δόση ψυχεδελικής ουσίας των Σαμάνων θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάθλιψης
Υγεία
17/02/2026 - 14:00

Μία μόνο δόση ψυχεδελικής ουσίας των Σαμάνων θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάθλιψης

Επιστημονικό συνέδριο της ΑΜΚΕ ΑΚΟΣ για τις γέφυρες θεραπείας και φροντίδας του ογκολογικού ασθενούς
Υγεία
16/02/2026 - 19:24

Επιστημονικό συνέδριο της ΑΜΚΕ ΑΚΟΣ για τις γέφυρες θεραπείας και φροντίδας του ογκολογικού ασθενούς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υψηλά τα ποσοστά διαδικτυακής εξάρτησης και βίας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
24/02/2026 - 21:39
Η ΕΣΑμεΑ ζητεί συνάντηση με Μιχαηλίδου για τη συνέχεια του Προσωπικού Βοηθού
Patient Talk
24/02/2026 - 20:44
Πώς επιδρά ο καρκίνος του μαστού στην ψυχολογία των ασθενών
Health Talk
24/02/2026 - 20:08
Καμπάνια «BehinD»: Πίσω από την ηπατίτιδα Β μπορεί να κρύβεται η D
Pharma News
24/02/2026 - 19:34
Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεπεράσουν ποτέ την απώλεια ενός αγαπημένου τους
Ψυχική Υγεία
24/02/2026 - 19:18
Γεωργιάδης: «Εχουν αποσταλεί 1.758.000 sms για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας»
Πολιτική Υγείας
24/02/2026 - 18:52
EFPIA-ΣΦΕΕ: 35.000 επιπλέον ασθενείς θα βρουν πρόσβαση σε κλινικές μελέτες εάν επιτευχθούν οι νέοι στόχοι της ΕΕ
Pharma Policy
24/02/2026 - 18:11
Τέσσερις φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ενημερωτική εκστρατεία για τον HPV στην Ελλάδα
Patient Talk
24/02/2026 - 17:43
Η ανθυγιεινή διατροφή στην παιδική ηλικία προκαλεί μακροχρόνιες αλλαγές στον εγκέφαλο
Υγεία
24/02/2026 - 17:06
Γιατί το «ταξίδι» της τεκνοποίησης πρέπει να ξεκινά τον χειμώνα!
Health Talk
24/02/2026 - 16:42
Πόσο ασφαλής λιχουδιά είναι τα φρούτα για τους σκύλους - Τα «ναι» και τα «όχι»
Pet
24/02/2026 - 16:08
Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ «σαλπάρει» για Σαντορίνη - Διήμερο ενημερωτικών δράσεων για τον σακχαρώδη διαβήτη
Patient Talk
24/02/2026 - 15:41
ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Έντονη ανησυχία για τις μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης
Ψυχική Υγεία
24/02/2026 - 15:19
Σχιζοφρένεια και κετογονική δίαιτα: Οι ισχυρισμοί του Κέννεντι και το «ναι μεν αλλά» των ειδικών
Ψυχική Υγεία
24/02/2026 - 15:00
Ένα ποτήρι γάλα μετά την άσκηση προστατεύει τα οστά των ηλικιωμένων
Διατροφή
24/02/2026 - 14:00
Τέσσερα χρόνια πολέμου στην Ουκρανία: Ρεκόρ επιθέσεων σε δομές υγείας το 2025
Πολιτική Υγείας
24/02/2026 - 13:45
Η κλιματική αλλαγή φαίνεται να ευθύνεται για τη μείωση των γεννήσεων αγοριών
Υγεία
24/02/2026 - 13:00
Νέο ενέσιμο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας έδειξε απώλεια βάρους 19,7%
Pharma News
24/02/2026 - 12:00
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Κρατούμενος το έσκασε με τους ορούς από τη ΜΕΘ
Επικαιρότητα
24/02/2026 - 11:00
Τι δείχνουν οι συνήθειες σας στην τουαλέτα για την υγεία της καρδιάς σας
Υγεία
24/02/2026 - 10:00
Ψωρίαση: Μπορεί η απώλεια βάρους να θεωρηθεί φάρμακο;
Υγεία
24/02/2026 - 09:00
FDA: Επισπεύδονται οι διαδικασίες νέων γονιδιακών θεραπειών για σπάνια νοσήματα
Πολιτική Υγείας
24/02/2026 - 08:13
Επιστολή ΙΣΑ σε Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό γιατρών από την άσκηση ιδιωτικού έργου
Πολιτική Υγείας
23/02/2026 - 15:46
Πρεσβυωπία: Τι αλλάζει στην όραση μετά τα 40 και πώς αντιμετωπίζεται;
Health Talk
23/02/2026 - 15:24
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Το σώμα μπορεί να προειδοποιεί και 15 χρόνια πριν από τη διάγνωση
Υγεία
23/02/2026 - 12:04
Σαρακοστή: Μέρες χωρίς κρέας αλλά με πάμπολλες υγιεινές διατροφικές επιλογές
Διατροφή
23/02/2026 - 11:26
Καθαρά Δευτέρα 2026: «Αμόλα καλούμπα» με οδηγίες από τον ΑΔΜΗΕ για ένα ασφαλές πέταγμα χαρταετού
Επικαιρότητα
23/02/2026 - 09:41
Σε πειραματικό στάδιο super εμβόλιο που θα προστατεύει από ιούς, βακτήρια και αλλεργίες
Υγεία
22/02/2026 - 14:24
Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά
Πολιτική Υγείας
22/02/2026 - 14:04
Κινητοποιήσεις ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ για την αναβολή στη θητεία των ειδικευόμενων γιατρών
Επικαιρότητα
22/02/2026 - 13:43

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: Μειωμένη κατά 60% η αναμονή στα ΤΕΠ στην Ελλάδα - Η σύγκριση με τον Καναδά
Πολιτική Υγείας
22/02/2026 - 14:04
Σαρακοστή: Μέρες χωρίς κρέας αλλά με πάμπολλες υγιεινές διατροφικές επιλογές
Διατροφή
23/02/2026 - 11:26
Επιστολή ΙΣΑ σε Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό γιατρών από την άσκηση ιδιωτικού έργου
Πολιτική Υγείας
23/02/2026 - 15:46
FDA: Επισπεύδονται οι διαδικασίες νέων γονιδιακών θεραπειών για σπάνια νοσήματα
Πολιτική Υγείας
24/02/2026 - 08:13
Νέο ενέσιμο φάρμακο κατά της παχυσαρκίας έδειξε απώλεια βάρους 19,7%
Pharma News
24/02/2026 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo