ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αγγ. Αγγέλη της Roche στο News4Health: Αποτελεσματικός ενάντια σε κύριες παραλλαγές του ιού ο συνδυασμός των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων

Pharma News
Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Officer της Roche Hellas
Το News4Health συνομίλησε με την Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Officer της Roche Hellas, για τη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, η χρήση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και σε νοσοκομεία στη χώρα μας.
Πέμπτη, 25/11/2021 - 18:26
— Photo: Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Officer της Roche Hellas
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Στις 12 Νοεμβρίου η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Roche, με αφορμή την άφιξη στη χώρα μας των πρώτων παρτίδων του φαρμάκου των εταιρειών Regeneron-Roche κατά της Covid-19, βασισμένο σε μονοκλωνικά αντισώματα.

Μια ημέρα πριν η αρμόδια Επιτροπή Φαρμάκου του EMA , του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, είχε δώσει «πράσινο φως» για την έγκριση κυκλοφορίας του σκευάσματος. Σύμφωνα με το θεραπευτικό αλγόριθμο ενήλικων μη-νοσηλευόμενων ασθενών με COVID-19, που συνέταξαν η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων και δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, περιγράφεται σε ποιους ασθενείς θα χορηγηθεί η εν λόγω θεραπεία, που στοχεύει στην αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου.

Το News4Health συνομίλησε με την Αγγελική Αγγέλη, Chief Portfolio Officer της Roche Hellas, για τη θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων, η χρήση των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει αύριο σε 10 δημόσια νοσοκομεία, αρχικά, καθώς σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων (διαβάστε σχετικά), τα οποια θα ελέγχει μια 5μελής ομάδα γιατρών.

Κα Αγγέλη, μπορείτε να μας περιγράψετε το μηχανισμό δράσης των μονοκλωνικών αντισωμάτων και ειδικά ο συνδυασμός casirivimab και imdevimab;

Η θεραπεία συνδυάζει δύο μονοκλωνικά αντισώματα, το casirivimab και το imdevimab. Ο συνδυασμός που σχηματίζουν αυτά τα δύο αντισώματα, έχει λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως θεραπεία μη νοσηλευόμενων ασθενών με διάγνωση COVID-19, καθώς και την πρόληψη της νόσου. Βέβαια ο προσδιορισμός των ομάδων ασθενών στους οποίους θα χορηγείται ο συνδυασμός casirivimab και imdevimab στην Ελλάδα, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Ο μηχανισμός δράσης είναι ο εξής: τα δύο αντισώματα προσδένονται στο τμήμα του ιού – την πρωτεΐνη ακίδα – που συνδέεται με υποδοχείς στα κύτταρα του σώματος. Με αυτό τον τρόπο, το φάρμακο μπορεί να εξουδετερώσει τον ιό και να αποτρέψει τη μόλυνση του σώματος.

Μέσω της διεξαγωγής κλινικών μελετών, έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα ισχυρά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού casirivimab και imdevimab, ενώ τα δεδομένα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη συνδυαστική προσέγγιση διατηρεί την εξουδετερωτική της δράση ενάντια σε κύριες παραλλαγές του ιού.

Πώς φθάσατε στην ανάπτυξη αυτών των αντιικών φαρμάκων;

Η Roche είναι μια εταιρεία με μακρά παράδοση στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων και δεν θα μπορούσε παρά να συμμετέχει ενεργά στη μάχη ενάντια στην πανδημία της νόσου COVID-19.

Από την αρχή αξιοποιήσαμε τους πόρους και την τεχνογνωσία μας, διερευνώντας πολλαπλές προσεγγίσεις για την κάλυψη των αναγκών όσων επηρεάζονται από τον ιό. Σε αυτή την προσπάθεια, περιλαμβάνεται η ανάπτυξη αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας διαγνωστικών τεστ, αλλά και η διερεύνηση θεραπευτικών επιλογών, που είναι αποτελεσματικές σε διαφορετικά επίπεδα βαρύτητας της νόσου και ενάντια σε γνωστές παραλλαγές.

Σήμερα, παρά το ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού επιταχύνονται παγκόσμια, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να επωφεληθούν, για παράδειγμα τα άτομα που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Για αυτούς είναι σημαντικό να υπάρχουν θεραπευτικές επιλογές που μπορούν να χορηγηθούν και να βοηθήσουν στην πρόληψη της ασθένειας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τον Αύγουστο του 2020, προτού να έχουμε διαθέσιμα κλινικά δεδομένα, συνεργαστήκαμε με τη Regeneron, για την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διάθεση ενός συνδυασμού των αντισωμάτων casirivimab και imdevimab, που μπορεί να δρα εξουδετερωτικά έναντι του ιού.

Αφορά όλους τους ασθενείς με COVID-19;

Η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από σχετική γνωμοδότηση του ΕΜΑ, αφορά τη χρήση του συνδυασμού casirivimab και imdevimab για τη θεραπεία της νόσου σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, με βάρος 40 κιλών και άνω, οι οποίοι δεν χρειάζονται συμπληρωματική θεραπεία με οξυγόνο και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή COVID-19. Αφορά, επίσης, την πρόληψη της COVID-19 σε άτομα άνω των 12 ετών, με βάρος 40 κιλών και άνω.

Ο προσδιορισμός των ομάδων ασθενών στους οποίους θα χορηγείται ο συνδυασμός casirivimab και imdevimab στην Ελλάδα, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες σε διάφορους πληθυσμούς ασθενών. Και μαζί με τους συνεργάτες μας στη Regeneron, συνεχίζουμε να συζητάμε τα δεδομένα που λαμβάνουμε με τις υγειονομικές αρχές, προκειμένου να διαθέσουμε το συνδυασμό αντισωμάτων σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, που μπορούν να επωφεληθούν.

Πρόκειται για μια διμερή συμφωνία μεταξύ της Roche (Regeneron) και της ελληνικής πολιτείας ή είναι μέρος της κεντρικής συμφωνίας με την Ε.Ε.;

Η Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προμήθεια του συνδυασμού casirivimab και imdevimab. Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε σχετικό αίτημα από τις ελληνικές αρχές και πρόσφατα παραδώσαμε 2.000 δόσεις του φαρμάκου.

Τι προβλέπεται βάσει των συμφωνιών αυτών, γενικά για την Ευρώπη αλλά και ειδικά για την Ελλάδα;

Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομέρειες σχετικά με τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Roche με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι οι ποσότητες που συμφωνούνται παραδίδονται έγκαιρα και με ασφάλεια, ώστε ο συνδυασμός casirivimab και imdevimab να είναι διαθέσιμος στους ασθενείς που τον χρειάζονται.

Τι άλλο μπορεί να περιμένουμε στη μάχη κατά της COVID-19;

Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι καμία προσέγγιση από μόνη της δεν είναι αρκετή στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προκλήσεων της πανδημίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη Roche συνεργαζόμαστε από την αρχή με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, με εργαστήρια, με αρχές και οργανισμούς, για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις εξετάσεις, τη θεραπεία και τη φροντίδα που χρειάζονται και για να συμβάλουμε στη μείωση της συνολικής επιβάρυνσης των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης.

Εκτός από τη συνεργασία μας με τη Regeneron, συνεργαζόμαστε με διάφορους άλλους εταίρους, προκειμένου να εντοπίσουμε και να υποστηρίξουμε επιλογές που μπορεί να βοηθήσουν διαφορετικές υποομάδες ασθενών με COVID-19, με τελικό στόχο να μειωθεί η ανάγκη τους για νοσηλεία και για να βοηθήσουμε στην αποφυγή σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή επιπλοκών.

  • ROCHE
  • REGENERON
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
  • ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • COVID 19

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάθε Δωρεά Μία Ιστορία - Καμπάνια για τη Δωρεά Φαρμάκων
Κάθε Δωρεά Μία Ιστορία - Καμπάνια για τη Δωρεά Φαρμάκων 25 Νοεμβρίου 2021
Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον EMA για την έγκριση της ενισχυτικής δόσης 25 Νοεμβρίου 2021
Johnson & Johnson: Κατέθεσε αίτηση στον EMA για την έγκριση της ενισχυτικής δόσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρουμανία: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υπόθεση απάτης με δημόσιες συμβάσεις που αφορούν την πανδημία Covid-19
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 23:16

Ρουμανία: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υπόθεση απάτης με δημόσιες συμβάσεις που αφορούν την πανδημία Covid-19

Ιαπωνία: Προς έγκριση θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
Pet
27/04/2026 - 12:00

Ιαπωνία: Προς έγκριση θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες

Η Κομισιόν ενέκρινε το πρώτο συνδυαστικό mRNA εμβόλιο για COVID-19 και γρίπη σε άτομα άνω των 50 ετών
Pharma Policy
22/04/2026 - 14:56

Η Κομισιόν ενέκρινε το πρώτο συνδυαστικό mRNA εμβόλιο για COVID-19 και γρίπη σε άτομα άνω των 50 ετών

Τι προκαλεί την ακμή γύρω από το στόμα και ποιες οι βασικές προϋποθέσεις για τη θεραπεία της
Health Talk
20/04/2026 - 18:14

Τι προκαλεί την ακμή γύρω από το στόμα και ποιες οι βασικές προϋποθέσεις για τη θεραπεία της

Νέα θεραπεία για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού σχεδόν διπλασιάζει την επιβίωση
Υγεία
17/04/2026 - 10:00

Νέα θεραπεία για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού σχεδόν διπλασιάζει την επιβίωση

Περιφερική αρτηριοπάθεια: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε και οι θεραπευτικές λύσεις
Health Talk
09/04/2026 - 18:03

Περιφερική αρτηριοπάθεια: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε και οι θεραπευτικές λύσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εργαζόμενοι της UCB στηρίζουν για 10η συνεχόμενη χρονιά τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού «Άγιος Ανδρέας»
Pharma News
28/04/2026 - 03:44
Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ στις 11 Μαΐου με δυνατότητα δωρεάς αιμοπεταλίων
Επικαιρότητα
28/04/2026 - 00:09
Ρουμανία: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υπόθεση απάτης με δημόσιες συμβάσεις που αφορούν την πανδημία Covid-19
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 23:16
Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 22:33
ΕΟΕ: Ενημερωτική εκστρατεία για να «σπάσει η σιωπή» γύρω από τις ουρολογικές παθήσεις
Health Talk
27/04/2026 - 22:17
Η ογκολογική πολιτική σε Ελλάδα και ΕΕ στο επίκεντρο του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου για τον Καρκίνο
Pharma News
27/04/2026 - 21:59
Φόρουμ Δελφών: Η σιωπηλή κρίση της γήρανσης και οι προκλήσεις για τις οικονομίες του μέλλοντος
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 21:41
Στην περιφέρεια τα νοσοκομεία που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών το 2025
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 21:03
Μοτοσικλέτες και γόνατα: Ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αναβάτες
Health Talk
27/04/2026 - 20:38
Λάρισα: Περισσότεροι από 5.000 πολίτες έδωσαν το παρών στο «Μαζί Μια Αγκαλιά»
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 20:21
ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ: Εντάσσει τις θεραπείες για την παχυσαρκία στα ομαδικά ασφαλιστήρια των εργαζομένων της
Pharma News
27/04/2026 - 19:31
Γεωργιάδης: «Με την Ένωση Ασθενών ξεκινήσαμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση μέσα στα νοσοκομεία»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 19:04
Τσέτη από Φόρουμ Δελφών: «Συνέχεια και συνέπεια η βιωσιμότητα - Σύμμαχοί μας οι εργαζόμενοι»
Pharma News
27/04/2026 - 18:37
Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή της η 13χρονη μαθήτρια από το Χαϊδάρι
Επικαιρότητα
27/04/2026 - 17:53
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η παχυσαρκία αφήνει μόνιμα ίχνη στα κύτταρα του ανοσοποιητικού
Υγεία
27/04/2026 - 17:29
Lavipharm: Εντυπωσιακή ανάπτυξη δείχνουν τα οικονομικά μεγέθη του 2025
Pharma News
27/04/2026 - 17:02
Θεμιστοκλέους: «Άνοιξε η πλατφόρμα για προσλήψεις νοσηλευτών στην Αττική»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 16:27
Βιταμίνες: Οι συνδυασμοί που δεν πρέπει να κάνετε
Υγεία
27/04/2026 - 16:10
DUALTO Energy System: Το νέο χειρουργικό εργαλείο της Johnson & Johnson MedTech
Υπηρεσίες Υγείας
27/04/2026 - 15:34
Επιστήμονες μετέτρεψαν το μαλλί σε υλικό για την αποκατάσταση των οστών
Υγεία
27/04/2026 - 15:02
Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους μπορεί να φρενάρουν τις διαδικασίες που οδηγούν σε Αλτσχάιμερ
Υγεία
27/04/2026 - 14:10
Κλινική έρευνα στην Ελλάδα: Πως διαμορφώνεται το τοπίο στη χώρα, τι αναμένεται σε επίπεδο πολιτικών
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:56
Αντιδράσεις του ΦΣΑ για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων: «Υποβαθμίζεται ο ρόλος του φαρμακοποιού»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:34
Ιαπωνία: Προς έγκριση θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
Pet
27/04/2026 - 12:00
Οι καθαριστές αέρα με φίλτρα HEPA ενδέχεται να ενισχύουν τις νοητικές ικανότητες στους άνω των 40
Υγεία
27/04/2026 - 11:10
Μπορεί τελικά να μην είναι κακό προαίσθημα: Ήχοι που δεν ακούμε μάς προκαλούν στρες
Ψυχική Υγεία
27/04/2026 - 10:10
Η αρνητική επίπτωση των fitness trackers
Fitness
27/04/2026 - 09:00
ΠΙΣ: Τα αποτελέσματα των εκλογών – Πρώτη η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 08:31
Μπορούν οι φόροι να βελτιώσουν την υγεία;
Πολιτική Υγείας
25/04/2026 - 08:32
Εκδήλωση της Greenpeace για τη διατροφή και την κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων
Διατροφή
25/04/2026 - 08:17

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκδήλωση της Greenpeace για τη διατροφή και την κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων
Διατροφή
25/04/2026 - 08:17
Μπορούν οι φόροι να βελτιώσουν την υγεία;
Πολιτική Υγείας
25/04/2026 - 08:32
ΠΙΣ: Τα αποτελέσματα των εκλογών – Πρώτη η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 08:31
Αντιδράσεις του ΦΣΑ για την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων: «Υποβαθμίζεται ο ρόλος του φαρμακοποιού»
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:34
Κλινική έρευνα στην Ελλάδα: Πως διαμορφώνεται το τοπίο στη χώρα, τι αναμένεται σε επίπεδο πολιτικών
Πολιτική Υγείας
27/04/2026 - 12:56
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo