ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φαρμακείο: «Ο πολύπλευρος ρόλος των φαρμακοποιών στη μετά-covid εποχή»

Pharma News
EUROKINISSI
Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ διοργάνωσε και φέτος, το 5ο Συνέδριό του: «Αύριο Ένα Νέο Επάγγελμα», με κεντρικό τίτλο: «Ο πολύπλευρος ρόλος των φαρμακοποιών στη μετά-covid εποχή».
Τετάρτη, 17/11/2021 - 14:25
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Με τη συμμετοχή διεθνών και Ελλήνων opinionleaders, με ταυτόχρονες συνδέσεις με πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις ΗΠΑ και με τη διαδικτυακή παρουσία περισσότερων από 1000 συνέδρων, το 5ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ ανέδειξε τον πολυδιάστατο ρόλο του φαρμακοποιού στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τις νέες τάσεις και υπηρεσίες που έχουν υιοθετήσει τα φαρμακεία των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και πολλά άλλα σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της φαρμακευτικής πρακτικής σε όλο τον κόσμο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ομίλου, Κ. Πάνος τόνισε πως «οι Συνεταιρισμοί δίνουν τις εγγυήσεις για το φαρμακείο του αύριο, το φαρμακείο των υπηρεσιών», ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής, Θ. Μουχτής πρόσθεσε πως «η πανδημία ωθείτις εξελίξεις : στην κοινωνία, στην τεχνολογία και το επιχειρείν», οι ευφυείς τεχνικές marketing με τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και των BigData ανατρέπουν όλες τις παραδοσιακές πρακτικές σε όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων.

Ακολούθως η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ζωή Ράπτη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για τον κλάδο των φαρμακοποιών καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ όπως είπε «επεξεργάζεται δράσεις για το εργασιακό burnout των εργαζομένων που διαχειρίστηκαν την κρίση». Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ξανθός, πρώην Υπουργός Υγείας, Τομεάρχης Υγείας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ριζική ανασυγκρότηση του συστήματος υγείας με αύξηση των δαπανών που θα ανέρχονται στο 7% του ΑΕΠ.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΠΦΣ, Απ. Βαλτάςανέφερε ότι το φαρμακείο του σήμερα και του αύριο είναι το φαρμακείο των υπηρεσιών, ενώ ο Β. Μπιρλιράκης, Πρόεδρος ΟΣΦΕ, είπε πως «στόχος των συνεταιρισμών είναι η εξυπηρέτηση όλων των αναγκών των φαρμακοποιών και η μέριμνα της κοινότητας».

Στην 1η ενότητα που Συνεδρίου με τίτλο:«Η Πανδημία ανέδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο του Φαρμακείου στις Υπηρεσίες Υγείας» οι ομιλητές Armand Pinton, Πρόεδρος Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού ASTERA Γαλλίας, Μέλος Δ.Σ της SECOF, ο Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Αλίκη Πελετίδη, Λέκτορας Φαρμακευτικής Πρακτικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Λευτέρης Μαρίνος, Γενικός Γραμματέας ΟΣΦΕ & ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ αναφέρθηκαν διεξοδικά για το πώς τα φαρμακεία αναδεικνύονται πλέον διεθνώς ως πρωταθλητές στη συνείδηση του κόσμου, ενώ ενδιαφέρον παρουσίασε μελέτη σε συνεργασία με τον Όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ που κατέδειξε ότι η παρέμβαση των φαρμακοποιών είχε θετικότατα αποτελέσματα στην τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής. «Να αναγνωριστούν οι φαρμακοποιοί ως πάροχοι αμειβόμενων υπηρεσιών» ζήτησε ο συντονιστής της ενότητας Λευτέρης Μαρίνος, Γενικός Γραμματέας ΟΣΦΕ & ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ.

Στη 2η ενότητα με τίτλο: «Ο σχεδιασμός της Υγείας αλλάζει παγκοσμίως. Ποια τα οφέλη για το Φαρμακείο» η EmaPaulino, Πρόεδρος του Εθνικού Φαρμακευτικού Συλλόγου Πορτογαλίας και εκπρόσωπος στην FIP και την PGEU υποστήριξε πως οι φαρμακοποιοί πρέπει να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και η φροντίδα υγείας πρέπει να αλλάξει από patient-centered (επικεντρωμένη στον ασθενή) και να γίνει people-centered (εστίαση στο υγιές άτομο).«Δεν χρειάζεται πάντα να προτείνουμε προϊόντα, μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά η φαρμακοποιός.

Στην 3η ενότητα με τίτλο: «Η νόσος Covid-19 έφερε τα πάνω-κάτω! Ποιες οι Καινοτομίες που αλλάζουν τη ζωή μας;» αποκαλυπτικά ήταν όσα ανέφεραν από το Εθνικό Σύλλογο Φαρμακοποιών της Αμερικανικής Κοινότητας DouglasHoey και HannahFishγια την απότομη ανάπτυξη του φαρμακείου στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα φαρμακεία έκαναν το 40-50% των εμβολιασμών COVID-19 στη χώρα, που σημαίνει περίπου 160 εκατ. εμβολιασμούς, ίσως το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των επαγγελματιών υγείας. Επιπλέον, για τα ελληνικά φαρμακεία δόθηκε η διαβεβαίωση από τονΓενικό Δ/ντή Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ, Γ. Αγγούρη, ότι έρχονται κόφτες στη συνταγογράφηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 που θα αφορούν τους γιατρούς και όχι τους φαρμακοποιούς.

Τέλος, στην ενότητα: «Η Επανάσταση που φέρνει η Τεχνολογία mRNA στις θεραπείες του αύριο» την οποία συντόνιζε η Γενική Γραμματέας του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Τ. Μαυρίδη, ο Επ. Καθηγητής Επιδημιολογίας, Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης, υποστήριξε πως «ποτέ δεν ανακλήθηκε εμβόλιο λόγω παρενεργειών», για να προσθέσει η Κλειώ Αναστασοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πως «δεν έγινε ποτέ έκπτωση στα ουσιαστικά στάδια ανάπτυξης των mRNA εμβολίων». Η Ειρήνη Ζωγραφάκη, Βιολόγος, MPH. Medical&ScientificRelationsManagerVaccines, PfizerΕλλάς, πρόσθεσε πως «είμαστε σε καλό δρόμο για ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για πολλές και σοβαρές ασθένειες με βάση την mRNA», ενώ ο Διαμαντής Κλημεντίδης, Κλινικός Φαρμακοποιός Ψυχιατρικής Κλινικής «Αγία Αικατερίνη» είπε ότι ο όρος «θεραπευτικά εμβόλια» σήμερα συνδέεται άμεσα με την Ογκολογία.

Το 5ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ ολοκληρώθηκε με μια μοναδική on stage παρουσίαση από τον Καθηγητή, Πρόεδρο Τμήματος Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, Αναστάσιο Σταλίκα για τους 4 βασικούς άξονες που μπορούν να αποτρέψουν το ψυχικό και σωματικό burnout στους φαρμακοποιούς και με αυτούς μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους ψυχική ανθεκτικότητα αλλά και να βοηθήσουν αποτελεσματικότερα τους πελάτες- ασθενείς τους.

  • ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
  • ΠΕΙΦΑΣΥΝ
  • ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H Moderna επέτρεψε τη δωρεά πάνω από 70 εκατ. εμβολίων στις πιο φτωχές χώρες
H Moderna επέτρεψε τη δωρεά πάνω από 70 εκατ. εμβολίων στις πιο φτωχές χώρες 16 Νοεμβρίου 2021
Οι εργαζόμενοι της Lavipharm συμμετείχαν για 12 η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο 17 Νοεμβρίου 2021
Οι εργαζόμενοι της Lavipharm συμμετείχαν για 12 η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών
Πολιτική Υγείας
05/02/2026 - 11:40

Π.Ι.Σ.: Διακριτοί ρόλοι και συνεργασία ιατρών – φαρμακοποιών προς όφελος των ασθενών

ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή κατά της άσκοπης κατανάλωση αντιβιοτικών
Pharma Policy
18/11/2025 - 16:41

ΠΦΣ: Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή κατά της άσκοπης κατανάλωση αντιβιοτικών

ΠΦΣ: Κρίσιμος ο ρόλος των φαρμακοποιών στα δημόσια συστήματα υγείας
Pharma Policy
25/09/2025 - 20:52

ΠΦΣ: Κρίσιμος ο ρόλος των φαρμακοποιών στα δημόσια συστήματα υγείας

ΦΣΘ: «Ντύνεται» πράσινος ο Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού
Pharma News
19/09/2025 - 22:03

ΦΣΘ: «Ντύνεται» πράσινος ο Λευκός Πύργος για την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών και πως θα το οργανώσετε σωστά
Υγεία
05/08/2025 - 17:48

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών και πως θα το οργανώσετε σωστά

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Δωρεάν πανεπιστημιακά σεμινάρια για φαρμακοποιούς σε όλη την Ελλάδα
Digital Health
22/07/2025 - 15:44

Ψηφιακός μετασχηματισμός: Δωρεάν πανεπιστημιακά σεμινάρια για φαρμακοποιούς σε όλη την Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράση προσυμπτωματικού ελέγχου και ενημέρωσης σε μειονοτικά σχολεία Ροδόπης
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 00:12
Ασκηση διάσωσης και επιβίωσης στον Όλυμπο από τον ΕΕΣ με ρεαλιστικό σενάριο
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 23:17
Γιατί μας ταλαιπωρούν οι αιμορροΐδες και πώς θεραπεύονται - Πότε απαιτείται άμεση χειρουργική επέμβαση
Health Talk
18/03/2026 - 22:49
ECDC: Πολύ χαμηλός ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την επιδημία μηνιγγίτιδας στην Αγγλία
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 22:02
Ενημερωτική καμπάνια από την ΕΕΜΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Ηπατικής Υγείας
Υγεία
18/03/2026 - 21:26
Επιστήμονες έφτιαξαν ενισχυμένα ανοσοκύτταρα που καταπολεμούν τον καρκίνο απευθείας στο σώμα
Υγεία
18/03/2026 - 21:03
Νέα εργαλεία για την επιτάχυνση της ανάπτυξης φαρμάκων προτεραιότητας παρουσίασε ο EMA
Pharma Policy
18/03/2026 - 20:19
Σκληροθεραπεία: Μια αξιόπιστη λύση για την εξάλειψη των ευρυαγγειών
Health Talk
18/03/2026 - 19:44
«Ηλικία» και πηγή προέλευσης του νερού σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο νόσησης από Πάρκινσον
Υγεία
18/03/2026 - 19:27
Ποδηλατοδρομία ευαισθητοποίησης για τα νεανικά ρευματικά νοσήματα στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μαρτίου.
Patient Talk
18/03/2026 - 19:02
Office Eye Syndrome: Συμβουλές για προστασία των ματιών από τις οθόνες
Health Talk
18/03/2026 - 19:00
Εργαζόμενοι Κρατικού Νίκαιας: «Πλαστή η εικόνα της κυβέρνησης για τα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΣΥ»
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 18:38
Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για τον αφθώδη πυρετό - Οι επιπτώσεις της στην κτηνοτροφία και τη δημόσια υγεία
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 18:01
Νέο αυστηρότερο πλαίσιο για την προστασία ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ - Οι πέντε πυλώνες του σχεδίου
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 17:28
Αυξημένες οι συγκεντρώσεις κοκαΐνης και κεταμίνης στα λύματα στην Ευρώπη
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 16:46
Εκπαιδευτικό διαδραστικό σεμινάριο οδικής ασφάλειας από το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική!
Υπηρεσίες Υγείας
18/03/2026 - 16:19
Θεμιστοκλέους: Για πρώτη φορά μειώθηκαν οι χρόνοι αναμονής για χειρουργείο στο ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 16:01
Παγκόσμια Εβδομάδα για το Γλαύκωμα: Αδιάγνωστοι σχεδόν έξι στους δέκα ασθενείς
Health Talk
18/03/2026 - 15:44
Φάρμακα για την οστεοπόρωση μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας κατά 16%
Υγεία
18/03/2026 - 15:00
Γεωργιάδης: Χαμηλή η συμμετοχή στην πανελλήνια απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 15:00
Οι κίνδυνοι των εξτένσιονς βλεφαρίδας για τα μάτια αλλά και το δέρμα
Ομορφιά
18/03/2026 - 14:00
Βρετανία: 20 συνολικά τα κρούσματα μηνιγγίτιδας - Οι υγειονομικές αρχές ετοιμάζονται για τα... χειρότερα!
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 13:16
Καρκίνος παχέος εντέρου: Ο ρόλος της ανάλυσης των λυμάτων στην έγκαιρη κινητοποίηση των τοπικών αρχών
Υγεία
18/03/2026 - 13:00
Ο εμβολιασμός κατά του HPV μειώνει τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
Υγεία
18/03/2026 - 12:46
Μία ένεση RNA θα μπορούσε να βοηθήσει την καρδιά να επιδιορθωθεί μόνη της μετά από έμφραγμα
Υγεία
18/03/2026 - 12:00
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την ανάπτυξη φαρμάκων
Pharma Policy
18/03/2026 - 11:13
Κορύφωση της μεταφοράς σκόνης σήμερα και αύριο - Τα μέτρα προστασίας
Υγεία
18/03/2026 - 11:00
Γιατί το ξέσπασμα της ιλαράς στις ΗΠΑ είναι ένας κακός οιωνός για όσα θα ακολουθήσουν
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 10:00
Σχεδόν 5 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν ετησίως πριν κλείσουν τα πέντε τους έτη - Οι λόγοι
Πολιτική Υγείας
18/03/2026 - 09:00
ΕΟΠΑΕ: Οι παρεμβάσεις Θεοχάρη στην 69η σύνοδο του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά
Επικαιρότητα
18/03/2026 - 07:26

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση του προγράμματος «Προλαμβάνω» ζητούν οι γιατροί
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 09:39
Η πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να προκαλέσει "εισβολή" εντερικών βακτηρίων στον εγκέφαλο
Διατροφή
16/03/2026 - 14:22
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: Σειρά εργαλείων από τη Samsung για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 15:03
Δράση για την ανδρική αντισύλληψη: Γιγαντιαίο προφυλακτικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και βάφλες σε σχήμα πέους
Πολιτική Υγείας
16/03/2026 - 18:42
Το Ωνάσειο στο επίκεντρο της εκπαίδευσης στην ανοσολογία μεταμοσχεύσεων
Υπηρεσίες Υγείας
16/03/2026 - 19:23
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo