ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φαρμακοβιομηχανία DEMO: Πολυδιάστατες επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ έως το 2030

Pharma News
Δ. Δέμος, Διευθύνων Σύμβουλος DEMO ABEE
Οι επενδύσεις της DEMO ABEE στους τομείς της παραγωγής πρώτων υλών, της επέκτασης της παραγωγής τελικών σκευασμάτων, της έρευνας και της βιοτεχνολογίας παρουσιάστηκαν σήμερα, παρουσία των Υπουργών Υγείας και Ανάπτυξη, αλλά και των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Τρίτη, 09/11/2021 - 22:35
— Photo: Δ. Δέμος, Διευθύνων Σύμβουλος DEMO ABEE
Βασιλική Αγγουρίδη Βασιλική Αγγουρίδη

Ένα πολυδιάστατο πακέτο επενδύσεων στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, παρουσίασε σήμερα η ελληνική DEMO. Η πρώτη και βασικότερη φάση του προγράμματος θα αφορά τη χρονική περίοδο 2021-2027 και θα είναι αξίας 356 εκατ. ευρώ, με στόχο να φθάσει τα 500 εκατ. ευρώ έως το 2030.

Πρόκειται για επενδύσεις, στους τομείς της παραγωγής πρώτων υλών, της επέκτασης της παραγωγής τελικών σκευασμάτων, της έρευνας και της βιοτεχνολογίας. Μάλιστα, η DEMO σχεδιάζει να δημιουργήσει την πρώτη μονάδα παραγωγής βιοτεχνολογικών φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά και την πρώτη μονάδα παραγωγής πρώτων υλών στην Ελλάδα!

Η σημασία τέτοιων επενδύσεων, σε ευρωπαϊκό και ειδικά σε ελληνικό έδαφος. αναδείχθηκε ιδιαιτέρως εν μέσω της πανδημίας, ιδίως στο πεδίο της παραγωγής πρώτων υλών. Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Δέμος, κατά την παρουσίαση του προγράμματος επενδύσεων, ελλείψεις φαρμάκων καταγράφηκαν στην Ευρώπη στην πανδημία, όταν έκλεισαν τα σύνορα Κίνας και Ινδίας, χώρες από τις οποίες γίνεται η προμήθεια πρώτων υλών. Το κενό καλύφθηκε από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, υπογράμμισε ο κ. Δέμος, αποτέλεσμα των επενδύσεων της εγχώριας βιομηχανίας στην παραγωγή φαρμάκων.

«Η DEMO με τις ισχυρές παραγωγικές της δυνατότητες, πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια αυτή. Κάλυψε όχι μόνο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά και τις επείγουσες ανάγκες άλλων συστημάτων υγείας, όπως της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας ακόμη και της Βραζιλίας και της Βολιβίας. Όλη αυτή η εμπειρία της πανδημίας οδήγησε στην αναθεώρηση της στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σήμερα προσπαθεί να επαναφέρει την παραγωγή φαρμάκων στην Ευρώπη, έτσι ώστε οι χώρες-μέλη να μην εξαρτώνται από τις εισαγωγές από τρίτες χώρες και να μην υποφέρουν ξανά από σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά», συμπλήρωσε ο κ. Δέμος.

Το όφελος για τη χώρα αναμένεται να πολλαπλασιαστεί με την ανάπτυξη μονάδας βιοτεχνολογικών φαρμάκων, γιατί η Ελλάδα θα εισέλθει και στον τομέα των βιολογικών παραγόντων, επαναπατρίζοντας Έλληνες επιστήμονες και ενισχύοντας το brain gain.

Μάλιστα, Η DEMO ΑΕ, προχωράει σε μια σημαντικού μεγέθους επένδυση με στόχο να δημιουργήσει μια πρότυπη μονάδα ανάπτυξης μονοκλωνικών αντισωμάτων. Η επένδυση θα γίνει στον Αγ. Στέφανο Αττικής και θα λαμβάνει υπόψη της και έναν άλλο σημαντικό τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης και την απασχόλησης.

«Η χώρα μας υπολείπεται σημαντικά της υπόλοιπης Ευρώπης. Ειδικά, η όποια δραστηριότητα αναφορικά με την άμεση βιομηχανική ανάπτυξη και παραγωγή βιολογικών φαρμακευτικών θεραπευτικών προϊόντων είναι ουσιαστικά μηδενική. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα στερείται σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πολλαπλά οφέλη που θα μπορούσε να συνεισφέρει ο τομέας της βιοτεχνολογίας στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας», ανέφερε ο κ. Δέμος.

Επενδύσεις 356 εκατ. ευρώ τα έτη 2021-2027

Το επενδυτικό πλάνο της DEMO στην Αρκαδία αφορά σε 3 μονάδες για παραγωγή Α΄ υλών και 4 μονάδες για παραγωγή τελικών σκευασμάτων για νοσοκομεία. Επιπλέον σε ότι αφορά τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία ήδη στην τρέχουσα χρονιά δημιούργησε νέα σύγχρονα εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη.

Τα νέα εργαστήρια έκτασης 2.500 τμ και εργονομικού σχεδιασμού, στεγάζονται στο υπάρχον κτίριο της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και στην πλήρη εξέλιξή τους θα απασχολήσουν πάνω από 100 άτομα από διάφορους επιστημονικούς κλάδους. H έναρξη της νέας R&D μονάδας θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και την ενίσχυση της δυναμικής της εταιρίας τόσο στο χώρο των ενέσιμων φαρμακευτικών σκευασμάτων όσο και στον χώρο των φαρμακευτικών πρώτων υλών. Με τις επενδύσεις αυτές, σε Τρίπολη και Β. Ελλάδα, η DEMO προχωρά στην παραγωγή 125 νέων νοσοκομειακών φαρμάκων, ενώ θα είναι σε θέση να καλύψει το 20% των αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης. Επιπλέον αλλάζει τα δεδομένα των περιοχών, αυξάνοντας τις άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες και αποτελώντας κίνητρο παραμονής στη χώρα για τους νέους επιστήμονες.

Οι μονάδες αυτές θα δημιουργήσουν 450 νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες, τονίστηκε. Επιπλέον, με τις επενδύσεις αυτές η εταιρεία θα είναι σε θέση να καλύψει το 20% των αναγκών των νοσοκομείων όλης της Ευρώπης, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των νοσοκομείων σε ενέσιμα προϊόντα. Κατά τον κ. Δέμο, η επένδυση, η Τρίπολη θα αποτελέσει βασικό κόμβο φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρώπη. Αναμένεται η ανάπτυξη 25 νέων προϊόντων στο τέλος του 2021 και η ανάπτυξη 125 νέων σκευασμάτων ως το 2027.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σημείωσε το εξαγωγικό πρόσημο της εταιρείας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες εξορθολογισμού του clawback και τόνισε πως η αυτάρκεια σε πρώτες ύλες αποτελεί μια νέα κατεύθυνση για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων πως το στοίχημα είναι η επιστροφή των βιομηχανιών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στο «επενδυτικό clawback» και στη δυνατότητα συνδυασμου του με προγράμματα ΕΣΠΑ αναφέρθηκε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Κάτα τον κ. Σκυλακάκη, το Ταμείο Ανάκαμψης υπάρχουν και άλλα δύο εργαλεία διδακτορικά με πανεπιστημιακούς και ερευνητικά προγράμματα, καθώς και φορολογικό πρόγραμμα που φτάνει το 50% της φορολογίας για τον επαναπατρισμό ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο του brain gain.

Με 210 νέα νομοσχέδια η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη χώρα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10/11/2021 - 00:24
  • DEMO
  • DEMO AΒΕΕ
  • ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
  • ΠΛΕΥΡΗΣ
  • ΑΔΩΝΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρόντισε τον εαυτό σου: Η νέα καμπάνια της GSK Consumer Healthcare για την αξία της αυτοφροντίδας
Φρόντισε τον εαυτό σου: Η νέα καμπάνια της GSK Consumer Healthcare για την αξία της αυτοφροντίδας 08 Νοεμβρίου 2021
Ένας αιώνας ινσουλίνη: Η ανακάλυψη που έδωσε ζωή στα άτομα με διαβήτη 10 Νοεμβρίου 2021
Ένας αιώνας ινσουλίνη: Η ανακάλυψη που έδωσε ζωή στα άτομα με διαβήτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kavita Patel: «Για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην φαρμακευτική καινοτομία επιστρέφουν 4 στην κοινωνία»
Pharma Policy
29/05/2026 - 16:46

Kavita Patel: «Για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην φαρμακευτική καινοτομία επιστρέφουν 4 στην κοινωνία»

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO

ΕΚ για κρίσιμα φάρμακα: Επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα της ΕΕ για την αύξηση της αυτονομίας
Pharma Policy
20/01/2026 - 15:40

ΕΚ για κρίσιμα φάρμακα: Επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα της ΕΕ για την αύξηση της αυτονομίας

Γεωργιάδης: Άμεση εφαρμογή δύο νέων μέτρων για τον έλεγχο της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο
Pharma Policy
15/01/2026 - 17:39

Γεωργιάδης: Άμεση εφαρμογή δύο νέων μέτρων για τον έλεγχο της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο

DEMO ΑΒΕΕ: Περηφάνια και συγκίνηση για τους απόφοιτους του πρώτου εκπαιδευτικού κύκλου της Βιο-Ακαδημίας
Pharma News
04/12/2025 - 15:21

DEMO ΑΒΕΕ: Περηφάνια και συγκίνηση για τους απόφοιτους του πρώτου εκπαιδευτικού κύκλου της Βιο-Ακαδημίας

Η DEMO υποδέχθηκε νέους επιστήμονες στο πλαίσιο του θεσμού Business Days 2025
Pharma News
24/10/2025 - 17:51

Η DEMO υποδέχθηκε νέους επιστήμονες στο πλαίσιο του θεσμού Business Days 2025

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την έξαρση του Έμπολα στην Αφρική
Πολιτική Υγείας
01/06/2026 - 18:06
Wearables συσκευές: Όταν η ένδειξη της οθόνης προκαλεί αχρείαστο άγχος για την υγεία
Ψυχική Υγεία
01/06/2026 - 12:12
Πώς επηρεάζουν την βλεφαρίτιδα οι αλλεργίες της Άνοιξης
Health Talk
01/06/2026 - 11:43
Το αναπηρικό κίνημα λέει «όχι» στα ιδρύματα κλειστού τύπου οποιασδήποτε μορφής!
Patient Talk
01/06/2026 - 11:32
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Προτεραιότητα δημόσιας υγείας η προστασία των επόμενων γενεών
Υγεία
01/06/2026 - 11:09
Όζος στον θυρεοειδή: Πότε είναι καρκίνος και ποιες εξετάσεις χρειάζονται
Health Talk
31/05/2026 - 08:51
Αγαπηδάκη: «Η τέχνη είναι από τα πιο σπουδαία εργαλεία για την ψυχική υγεία και τη ζωή»
Ψυχική Υγεία
31/05/2026 - 08:27
Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους από 8 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο παγκοσμίως
Υγεία
31/05/2026 - 08:09
Σε επαναλειτουργία από μεθαύριο, Τρίτη, το ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
31/05/2026 - 07:39
Ώμος: Οι «αθόρυβες» βλάβες, οι σύγχρονες προσεγγίσεις και η αποκατάσταση
Health Talk
29/05/2026 - 22:34
Εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών για την ψυχική ενδυνάμωση εφήβων μέσα από τη μουσική και την τέχνη
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 22:17
ΕΛΙΚΑΡ: Τηλεοπτική και ψηφιακή καμπάνια για την καταπολέμηση του καπνίσματος και του εθισμού στη νικοτίνη
Υγεία
29/05/2026 - 21:49
ΕΟΕ: Επιστημονικά αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για τη διόρθωση της μυωπίας με σταγόνες
Health Talk
29/05/2026 - 21:32
Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας
Υπηρεσίες Υγείας
29/05/2026 - 21:04
ΕΟΔΥ: «Τρέχει» πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι της γρίπης των πτηνών για εργαζόμενους αυξημένου κινδύνου
Υγεία
29/05/2026 - 20:39
Αγαπηδάκη: «Αφήνουμε τα κινητά και χαιρόμαστε με τα παιδιά το "μαζί"»
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 20:24
Το αλκοόλ και η σύνδεσή του με καρκίνο, άνοια και καρδιοπάθειες
Υγεία
29/05/2026 - 19:57
Έξοδος για το τριήμερο Αγίου Πνεύματος: «Το ταξίδι αξίζει μόνο όταν έχει επιστροφή»
Επικαιρότητα
29/05/2026 - 19:29
Ο FDA ενέκρινε νέο καινοτόμο μονοκλωνικό αντίσωμα για ασθενείς με προχωρημένο ή μεταστατικό χολαγγειοκαρκίνωμα
Υγεία
29/05/2026 - 19:07
Στρες και καρδιαγγειακή υγεία: Οι επιπτώσεις του τρόπου ζωής και η διαχείριση που πρέπει να γίνεται
Health Talk
29/05/2026 - 18:23
Ο γρίφος της ψυχοπάθειας: Το «φαινόμενο» που ακόμα δεν έχει κατανοηθεί σωστά από τους επιστήμονες
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 17:57
Ένταξη όλων των εργαζομένων στην ΠΦΥ στα ΒΑΕ και ειδικό μισθολόγιο ζητούν οι υγειονομικοί
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 17:22
Kavita Patel: «Για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στην φαρμακευτική καινοτομία επιστρέφουν 4 στην κοινωνία»
Pharma Policy
29/05/2026 - 16:46
ΟΕΝΓΕ: Να καταργηθεί άμεσα η άμισθη ειδικότητα για τους νέους γιατρούς
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 16:18
Growing Healthier Together: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τα αυξανόμενα προβλήματα ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
29/05/2026 - 16:00
Έκκληση ΠΟΥ στις κυβερνήσεις για την προστασία των νέων από τον εθισμό στον καπνό και τη νικοτίνη
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 15:22
14 τρόποι για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και να είναι πιο δυνατά
Ομορφιά
29/05/2026 - 15:00
Έμπολα: Περισσότερα από 900 ύποπτα κρούσματα και 223 θάνατοι στο Κονγκό
Υγεία
29/05/2026 - 14:19
Η περίοδος παραμένει ταμπού: Έρευνα δείχνει πώς το στίγμα επηρεάζει εργασία, σχολείο και καθημερινότητα
Υγεία
29/05/2026 - 14:00
ΕΙΝΑΠ: Να εξαιρεθεί το «Αττικόν» από την εφημερία μετά τη συρροή κρουσμάτων νοροϊού
Πολιτική Υγείας
29/05/2026 - 13:22

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε επαναλειτουργία από μεθαύριο, Τρίτη, το ιατρείο διακοπής καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
31/05/2026 - 07:39
Το κάπνισμα σκοτώνει περισσότερους από 8 εκατ. ανθρώπους κάθε χρόνο παγκοσμίως
Υγεία
31/05/2026 - 08:09
Έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Υγείας της ΕΕ για την έξαρση του Έμπολα στην Αφρική
Πολιτική Υγείας
01/06/2026 - 18:06
Αγαπηδάκη: «Η τέχνη είναι από τα πιο σπουδαία εργαλεία για την ψυχική υγεία και τη ζωή»
Ψυχική Υγεία
31/05/2026 - 08:27
Όζος στον θυρεοειδή: Πότε είναι καρκίνος και ποιες εξετάσεις χρειάζονται
Health Talk
31/05/2026 - 08:51
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo