ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Novartis Hellas: Πρόσβαση σε περισσότερες από 100 θεραπείες της σε 4.3 εκ. ανθρώπους το 2020

Pharma News
Novartis Hellas: Πρόσβαση σε περισσότερες από 100 θεραπείες της σε 4.3 εκ. ανθρώπους το 2020
Η εταιρεία ανακοίνωσε το αποτύπωμά της στην Ελλάδα με βάση την τελευταία Έκθεση Αποτίμησης της Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασής της (SEE), καθώς και την προσέγγιση και τους στόχους της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG) για το 2025-2030.
Πέμπτη, 23/09/2021 - 12:53
News4Health Team News4Health Team

Η Novartis Hellas παρουσίασε τα αποτελέσματα της Έκθεσης Αποτίμησης της Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασής της (SEE)για το 2020, μελέτη την οποία εκπονεί η μητρική εταιρεία στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, και η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στην κοινωνία και το περιβάλλον στην Ελλάδα. H εταιρεία, παρουσίασε, επίσης, την προσέγγιση, την πρόοδο και τις δεσμεύσεις της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG) για την περίοδο 2025-2030, που ενσωματώνονται σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του ΟΗΕ.

Η NovartisHellas συνεισέφερε $149 εκ.στο ΑΕΠ της χώρας το 2020, ενώ παράλληλα δημιούργησε περίπου 1.789 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας. 200 από τις θέσεις αυτές, ποσοστό που φθάνει το 11%, σχετίζονται με την καινοτομία. ΗNovartis επενδύει σταθερά στην εγχώριαοικονομία, και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουντη δέσμευσή της απέναντι στους ασθενείς και την ελληνική κοινωνία.

Η SusanneKohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NovartisHellas, δήλωσε: «Στη διάρκεια μιας χρονιάς αξιοσημείωτων προκλήσεων, η αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα έγινε πιο επίκαιρη από ποτέ. Παρά το πλήθος των προκλήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων, το 2020 οι μακροχρόνιες προσπάθειές μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού συνεχίσαμε να παράγουμε αξία και να παρέχουμε λύσεις, όχι μόνο προς όφελος του οικοσυστήματος υγείας και των ασθενών, αλλά και προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

Η NovartisHellas προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στους τομείς της Έρευνας & Ανάπτυξης και της Καινοτομίας. Ειδικότερα, διεξήγαγε 69 κλινικές μελέτες, με ωφελούμενους περισσότερους από 800 Έλληνες ασθενείς, και έδωσε πρόσβαση σε περισσότερες από 100 θεραπείες της σε 4.3 εκ.ανθρώπους. Η κοινωνική αξία που δημιούργησε η πρόσβαση 1,9 εκ.

ανθρώπων σε 60 από αυτές τις θεραπείες -μέσω της συνεισφοράς του υγιούς πληθυσμού στο ΑΕΠ της χώρας- ανήλθε σε $ 657,6 εκ., ενώ προστέθηκαν 28.020 Ποιοτικά Προσαρμοσμένα Έτη Ζωής (QALYs).

Στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Novartis Hellas εντός του 2020 εστίασε τις δράσεις τους σε τρεις κύριους τομείς: διαφορετικότητα και συμπερίληψη εργαζομένων, φροντίδα για το περιβάλλον και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. 60% των θέσεων αυξημένης ευθύνης το 2020 καλύφθηκε από γυναίκες και οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν περισσότερες από 33.500 ώρες επιμόρφωσης. Η εταιρεία ήλθε πιο κοντά στον στόχο της για ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα έως το 2030 και ξεκίνησε τη διαδικασία ανανέωσης του στόλου των εταιρικών αυτοκινήτων της -με μοντέλα με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και σύγχρονη τεχνολογία. Τέλος συνεχίστηκε η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Φτερά» που στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων ταλέντων. Η Novartis εγκαινίασε ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης διάρκειας 18 μηνών και σε συνεργασία με τον οργανισμό Found.ation περισσότεροι από 100 νέοι πτυχιούχοι απέκτησαν ή αναβάθμισαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Η NovartisHellas παρουσίασε, επίσης, τη στρατηγική της προσέγγιση και τις δεσμεύσεις της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG) έως το 2030που βασίζονται σε 3 κύριους άξονες: α) Επιχειρηματική Δεοντολογία & Εταιρική Διακυβέρνηση, β) Πρόσβαση στην Υγεία και γ) Εταιρική Υπευθυνότητα, με έμφαση στους ανθρώπουςτης, στο περιβάλλον, στους ασθενείς και στην τοπική κοινωνία.

Τα βασικά σημεία τηςστρατηγικής περιλαμβάνουν:

1. Επιχειρηματική Δεοντολογία & Εταιρική Διακυβέρνηση

Α. Νέος Κώδικας Δεοντολογίας και Πλαίσιο Λήψης Αποφάσεων που διαμορφώθηκε μαζί με τους εργαζομένους και Πολιτική Επαγγελματικής Πρακτικής (3Ρ) για την ενίσχυση της δεοντολογικής λήψης αποφάσεων με βάση συγκεκριμένες αρχές. Συμμετοχή των εργαζομένων κατά 100% σε σχετικά προγράμματα εκπαίδευσης.
Β. Νέο Πλαίσιο Διαχείρισης Κινδύνου Τρίτων, περιλαμβανομένων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκτίμηση κινδύνου τρίτων στο 100% των προμηθευτών
Γ. Συστηματική παρακολούθηση των στόχων από το ΔΣ και την τοπική διευθυντική ομάδα. Η εμπιστοσύνη και εταιρική φήμη ενσωματώνονται στους στόχους της ηγεσίας. Εκθέσεις διαφάνειας ανά διετία, που συμπεριλαμβάνουν ανάλυση ουσιαστικότητας.

2. Πρόσβαση στην Υγεία

Α. Διασφάλιση της ισότητας στην Υγεία και της διαθεσιμότητας των σκευασμάτων της Novartis. Επιτάχυνση των διαδικασιών Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας (ΗΤΑ) και Διαπραγμάτευσης
Β. Καινοτόμα μοντέλα πληρωμών, ιδιαίτερα σε θεραπευτικούς τομείς με υψηλές ανικανοποίητες ιατρικές ανάγκες και ασθένειες ευρείας κλίμακας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις.
Γ. Υποστήριξη της δημιουργίας πλαισίου και παροχής λύσεων σε ψηφιακά οικοσυστήματα (π.χ. χρήση Δεδομένων Υγείας και διαλειτουργικότητα) με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.

3. Εταιρική Υπευθυνότητα

Α. Εργαζόμενοι: Υβριδικό μοντέλο εργασίας, γυναίκες σε άνω του 50% των θέσεων υψηλής ευθύνης, γονική άδεια αδιακρίτως φύλου, μισθολογική ισότητα έως το 2023, επιμόρφωση άνω των 100 ωρών ανά εργαζόμενο, βαθμός ικανοποίησης εργαζόμενων >75%.
Β. Περιβάλλον: Ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, νερού & πλαστικού έως το 2030. 100% ηλεκτροκίνητος εταιρικός στόλος έως το 2030.
Γ. Ασθενείς: Διαδικασίες και μηχανισμοί για την συλλογή και την μελέτητων απόψεων των ασθενών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Ενίσχυση της συνεργασίας με ενώσεις ασθενών.
Δ. Τοπική κοινωνία: Έμφαση στην ενίσχυση ταλαντούχων νέων και ανάπτυξη νέας προσέγγισης στον εθελοντισμό των εργαζομένων.

Η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας (CountryHeadofCommunications&PatientEngagement) της NovartisHellas δήλωσε: «Στην NovartisHellas έχουμε ενσωματώσει τα κριτήρια ESG σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας καθώς και στην λειτουργία μας ως καλός εταιρικός πολίτης. Μέσω αυτής της προσέγγισης, επιδιώκουμε να λειτουργούμε ως καταλύτης θετικών αλλαγών, μεγιστοποιώντας την αξία που επιστρέφουμε στους ανθρώπους μας, στους Έλληνες ασθενείς και στην κοινωνία, καθώς και να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια στις σχέσεις μας με όλους μας τους συμμετόχους».

Τελευταία τροποποίηση στις 23/09/2021 - 13:01
  • NOVARTIS
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Xρυσή διάκριση για την AstraZeneca στα Healthcare Business Awards 2021
Xρυσή διάκριση για την AstraZeneca στα Healthcare Business Awards 2021 23 Σεπτεμβρίου 2021
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021 23 Σεπτεμβρίου 2021
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητά νύχια: Γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο μυκητίασης - Τι πρέπει να προσέχετε
Ομορφιά
27/02/2026 - 14:30

Τεχνητά νύχια: Γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο μυκητίασης - Τι πρέπει να προσέχετε

To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00

To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV

Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24

Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού

Μία μόνο δόση ψυχεδελικής ουσίας των Σαμάνων θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάθλιψης
Υγεία
17/02/2026 - 14:00

Μία μόνο δόση ψυχεδελικής ουσίας των Σαμάνων θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία της κατάθλιψης

Επιστημονικό συνέδριο της ΑΜΚΕ ΑΚΟΣ για τις γέφυρες θεραπείας και φροντίδας του ογκολογικού ασθενούς
Υγεία
16/02/2026 - 19:24

Επιστημονικό συνέδριο της ΑΜΚΕ ΑΚΟΣ για τις γέφυρες θεραπείας και φροντίδας του ογκολογικού ασθενούς

Γαλλία: Έμβρυο με σπάνιο αγγειακό όγκο που του «έτρωγε» το πρόσωπο έλαβε ενδομήτρια θεραπεία
Επικαιρότητα
16/02/2026 - 17:23

Γαλλία: Έμβρυο με σπάνιο αγγειακό όγκο που του «έτρωγε» το πρόσωπο έλαβε ενδομήτρια θεραπεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΦΕΕ: Εθνική Στρατηγική για τις Σπάνιες Παθήσεις, η επόμενη πρόκληση για το σύστημα υγείας
Pharma Policy
27/02/2026 - 17:00
Θεραπεία με βλαστοκύτταρα στα μήτρα μπορεί να αναστρέψει εγκεφαλικές διαταραχές λόγω δισχιδούς ράχης
Υγεία
27/02/2026 - 15:30
Καταγγελία σε σκληρή γλώσσα των νεφροπαθών για το κλείσιμο της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αίγινας
Patient Talk
27/02/2026 - 14:47
Τεχνητά νύχια: Γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο μυκητίασης - Τι πρέπει να προσέχετε
Ομορφιά
27/02/2026 - 14:30
Έφυγε από τη ζωή η Αναπληρώτρια Ταμίας του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης
Επικαιρότητα
27/02/2026 - 13:44
Ενθαρρυντική εξέλιξη στη μάχη κατά της ALS με νέα μέθοδο χορήγησης φαρμάκου
Υγεία
27/02/2026 - 13:30
Chikungunya: Συναγερμός για αυξημένα κρούσματα σε Ευρωπαίους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις Σεϋχέλλες
Πολιτική Υγείας
27/02/2026 - 12:30
Καρκίνος: Η επίδραση Breaking Bad είναι πραγματική
Ψυχική Υγεία
27/02/2026 - 11:30
Νέο χάπι GLP-1 βοηθά τους ασθενείς να χάσουν έως και 8% του σωματικού τους βάρους
Υγεία
27/02/2026 - 10:30
Οι χορτοφάγοι έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο για πέντε είδη καρκίνων
Διατροφή
27/02/2026 - 09:30
Χρήσιμες συμβουλές για γερά οστά σε όλες τις ηλικίες
Health Talk
27/02/2026 - 08:23
Τα νέα βήματα για τα σπάνια νοσήματα στην Ελλάδα το 2026
Patient Talk
27/02/2026 - 08:22
Ζητούμενο η ίση πρόσβαση και η ολοκληρωμένη φροντίδα για τα άτομα με σπάνιες παθήσεις
Patient Talk
27/02/2026 - 03:39
Αντίδραση εργαζομένων σχετικά με τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου για κλείσιμο των κέντρων πρόληψης το 2027
Ψυχική Υγεία
27/02/2026 - 00:09
ΗΠΑ: Το Instagram θα ενημερώνει τους γονείς αν το παιδί τους εμφανίζει τάσεις αυτοκτονίας
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 21:57
Πως μπορείτε να πάτε διακοπές στη Σουηδία με συνταγή γιατρού - Ο ρόλος της Marketing Greece
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 21:34
Τι είναι η συναισθηματική πείνα και πότε η διατροφή που λειτουργεί ως «καταφύγιο»
Ψυχική Υγεία
26/02/2026 - 21:09
Αξιωματούχος του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για «δημογραφική αλλαγή» σε Δυτική Όχθη και Γάζα
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 20:44
Μέγαρο Μουσικής ανοιχτό σε όλους: Το αναλυτικό πρόγραμμα προσβασιμότητας για το 2026
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 20:21
ΕΟΔΥ: Επτά νέοι θάνατοι από γρίπη και covid την τελευταία εβδομάδα – Αυξημένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
26/02/2026 - 19:53
Το εμβόλιο κατά του HPV προστατεύει από πολλούς καρκίνους - Η θέση της Ελλάδας στους στόχους του ΠΟΥ
Υγεία
26/02/2026 - 19:28
Κομισιόν: Στήριξη μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Plus στις νόμιμες και προσιτές αμβλώσεις
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 19:04
Διασωληνωμένος με μηνιγγίτιδα στο Τζάνειο 26χρονος από τον Πύργο
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 18:38
Η Κύπρος επιδιώκει μεγαλύτερη συνεργασία σε επίπεδο ΕΕ για την αξιολόγηση φαρμακευτικών θεραπειών
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 18:33
Εικόνες και βίντεο από τη δράση του ΕΕΣ στο Σύνταγμα για τις σπάνιες παθήσεις
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 18:11
Συνεργασία Angelini Pharma και Quiver Bioscience για καινοτόμες θεραπείες σχετικά με τις γενετικές επιληψίες
Pharma News
26/02/2026 - 17:39
Η αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέεται με 12 τύπους καρκίνου σύμφωνα με νέα μελέτη
Υγεία
26/02/2026 - 17:14
Πρόγραμμα ΖΕΥΞΗ ΙΙ: Έμπνευση για τους μελλοντικούς επιστήμονες υγείας!
Patient Talk
26/02/2026 - 16:49
Οι τοποθετήσεις Γεωργιάδη στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ
Πολιτική Υγείας
26/02/2026 - 16:32
Θεσσαλονίκη: Αυξημένες περιπολίες για την αντιμετώπιση του μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία
Επικαιρότητα
26/02/2026 - 16:11

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: «Εχουν αποσταλεί 1.758.000 sms για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας»
Πολιτική Υγείας
24/02/2026 - 18:52
Καμπάνια «BehinD»: Πίσω από την ηπατίτιδα Β μπορεί να κρύβεται η D
Pharma News
24/02/2026 - 19:34
InteramerICAN Day: Μία ημέρα αφιερωμένη στoν εθελοντισμό
Υπηρεσίες Υγείας
25/02/2026 - 07:58
Δεκαπέντε πολιτείες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον της κυβέρνησης Τραμπ για τον παιδικό εμβολιασμό
Πολιτική Υγείας
25/02/2026 - 09:00
Θεμιστοκλέους: Το ΕΣΥ βρίσκεται στην καλύτερη φάση που έχει υπάρξει ποτέ
Πολιτική Υγείας
25/02/2026 - 13:13
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo