ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Novartis Hellas: Πρόσβαση σε περισσότερες από 100 θεραπείες της σε 4.3 εκ. ανθρώπους το 2020

Pharma News
Novartis Hellas: Πρόσβαση σε περισσότερες από 100 θεραπείες της σε 4.3 εκ. ανθρώπους το 2020
Η εταιρεία ανακοίνωσε το αποτύπωμά της στην Ελλάδα με βάση την τελευταία Έκθεση Αποτίμησης της Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασής της (SEE), καθώς και την προσέγγιση και τους στόχους της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG) για το 2025-2030.
Πέμπτη, 23/09/2021 - 12:53
News4Health Team News4Health Team

Η Novartis Hellas παρουσίασε τα αποτελέσματα της Έκθεσης Αποτίμησης της Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασής της (SEE)για το 2020, μελέτη την οποία εκπονεί η μητρική εταιρεία στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, και η οποία περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στην κοινωνία και το περιβάλλον στην Ελλάδα. H εταιρεία, παρουσίασε, επίσης, την προσέγγιση, την πρόοδο και τις δεσμεύσεις της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG) για την περίοδο 2025-2030, που ενσωματώνονται σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του ΟΗΕ.

Η NovartisHellas συνεισέφερε $149 εκ.στο ΑΕΠ της χώρας το 2020, ενώ παράλληλα δημιούργησε περίπου 1.789 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας. 200 από τις θέσεις αυτές, ποσοστό που φθάνει το 11%, σχετίζονται με την καινοτομία. ΗNovartis επενδύει σταθερά στην εγχώριαοικονομία, και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουντη δέσμευσή της απέναντι στους ασθενείς και την ελληνική κοινωνία.

Η SusanneKohout, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NovartisHellas, δήλωσε: «Στη διάρκεια μιας χρονιάς αξιοσημείωτων προκλήσεων, η αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα έγινε πιο επίκαιρη από ποτέ. Παρά το πλήθος των προκλήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων, το 2020 οι μακροχρόνιες προσπάθειές μας ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού συνεχίσαμε να παράγουμε αξία και να παρέχουμε λύσεις, όχι μόνο προς όφελος του οικοσυστήματος υγείας και των ασθενών, αλλά και προς όφελος της εθνικής οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος».

Η NovartisHellas προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις στους τομείς της Έρευνας & Ανάπτυξης και της Καινοτομίας. Ειδικότερα, διεξήγαγε 69 κλινικές μελέτες, με ωφελούμενους περισσότερους από 800 Έλληνες ασθενείς, και έδωσε πρόσβαση σε περισσότερες από 100 θεραπείες της σε 4.3 εκ.ανθρώπους. Η κοινωνική αξία που δημιούργησε η πρόσβαση 1,9 εκ.

ανθρώπων σε 60 από αυτές τις θεραπείες -μέσω της συνεισφοράς του υγιούς πληθυσμού στο ΑΕΠ της χώρας- ανήλθε σε $ 657,6 εκ., ενώ προστέθηκαν 28.020 Ποιοτικά Προσαρμοσμένα Έτη Ζωής (QALYs).

Στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Novartis Hellas εντός του 2020 εστίασε τις δράσεις τους σε τρεις κύριους τομείς: διαφορετικότητα και συμπερίληψη εργαζομένων, φροντίδα για το περιβάλλον και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. 60% των θέσεων αυξημένης ευθύνης το 2020 καλύφθηκε από γυναίκες και οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν περισσότερες από 33.500 ώρες επιμόρφωσης. Η εταιρεία ήλθε πιο κοντά στον στόχο της για ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε όλη την εφοδιαστική της αλυσίδα έως το 2030 και ξεκίνησε τη διαδικασία ανανέωσης του στόλου των εταιρικών αυτοκινήτων της -με μοντέλα με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και σύγχρονη τεχνολογία. Τέλος συνεχίστηκε η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Φτερά» που στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων ταλέντων. Η Novartis εγκαινίασε ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης διάρκειας 18 μηνών και σε συνεργασία με τον οργανισμό Found.ation περισσότεροι από 100 νέοι πτυχιούχοι απέκτησαν ή αναβάθμισαν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Η NovartisHellas παρουσίασε, επίσης, τη στρατηγική της προσέγγιση και τις δεσμεύσεις της σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG) έως το 2030που βασίζονται σε 3 κύριους άξονες: α) Επιχειρηματική Δεοντολογία & Εταιρική Διακυβέρνηση, β) Πρόσβαση στην Υγεία και γ) Εταιρική Υπευθυνότητα, με έμφαση στους ανθρώπουςτης, στο περιβάλλον, στους ασθενείς και στην τοπική κοινωνία.

Τα βασικά σημεία τηςστρατηγικής περιλαμβάνουν:

1. Επιχειρηματική Δεοντολογία & Εταιρική Διακυβέρνηση

Α. Νέος Κώδικας Δεοντολογίας και Πλαίσιο Λήψης Αποφάσεων που διαμορφώθηκε μαζί με τους εργαζομένους και Πολιτική Επαγγελματικής Πρακτικής (3Ρ) για την ενίσχυση της δεοντολογικής λήψης αποφάσεων με βάση συγκεκριμένες αρχές. Συμμετοχή των εργαζομένων κατά 100% σε σχετικά προγράμματα εκπαίδευσης.
Β. Νέο Πλαίσιο Διαχείρισης Κινδύνου Τρίτων, περιλαμβανομένων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκτίμηση κινδύνου τρίτων στο 100% των προμηθευτών
Γ. Συστηματική παρακολούθηση των στόχων από το ΔΣ και την τοπική διευθυντική ομάδα. Η εμπιστοσύνη και εταιρική φήμη ενσωματώνονται στους στόχους της ηγεσίας. Εκθέσεις διαφάνειας ανά διετία, που συμπεριλαμβάνουν ανάλυση ουσιαστικότητας.

2. Πρόσβαση στην Υγεία

Α. Διασφάλιση της ισότητας στην Υγεία και της διαθεσιμότητας των σκευασμάτων της Novartis. Επιτάχυνση των διαδικασιών Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας (ΗΤΑ) και Διαπραγμάτευσης
Β. Καινοτόμα μοντέλα πληρωμών, ιδιαίτερα σε θεραπευτικούς τομείς με υψηλές ανικανοποίητες ιατρικές ανάγκες και ασθένειες ευρείας κλίμακας, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις.
Γ. Υποστήριξη της δημιουργίας πλαισίου και παροχής λύσεων σε ψηφιακά οικοσυστήματα (π.χ. χρήση Δεδομένων Υγείας και διαλειτουργικότητα) με απόλυτο σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των ασθενών.

3. Εταιρική Υπευθυνότητα

Α. Εργαζόμενοι: Υβριδικό μοντέλο εργασίας, γυναίκες σε άνω του 50% των θέσεων υψηλής ευθύνης, γονική άδεια αδιακρίτως φύλου, μισθολογική ισότητα έως το 2023, επιμόρφωση άνω των 100 ωρών ανά εργαζόμενο, βαθμός ικανοποίησης εργαζόμενων >75%.
Β. Περιβάλλον: Ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, νερού & πλαστικού έως το 2030. 100% ηλεκτροκίνητος εταιρικός στόλος έως το 2030.
Γ. Ασθενείς: Διαδικασίες και μηχανισμοί για την συλλογή και την μελέτητων απόψεων των ασθενών σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων. Ενίσχυση της συνεργασίας με ενώσεις ασθενών.
Δ. Τοπική κοινωνία: Έμφαση στην ενίσχυση ταλαντούχων νέων και ανάπτυξη νέας προσέγγισης στον εθελοντισμό των εργαζομένων.

Η Φωτεινή Μπαμπανάρα, Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας (CountryHeadofCommunications&PatientEngagement) της NovartisHellas δήλωσε: «Στην NovartisHellas έχουμε ενσωματώσει τα κριτήρια ESG σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας καθώς και στην λειτουργία μας ως καλός εταιρικός πολίτης. Μέσω αυτής της προσέγγισης, επιδιώκουμε να λειτουργούμε ως καταλύτης θετικών αλλαγών, μεγιστοποιώντας την αξία που επιστρέφουμε στους ανθρώπους μας, στους Έλληνες ασθενείς και στην κοινωνία, καθώς και να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια στις σχέσεις μας με όλους μας τους συμμετόχους».

Τελευταία τροποποίηση στις 23/09/2021 - 13:01
  • NOVARTIS
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Xρυσή διάκριση για την AstraZeneca στα Healthcare Business Awards 2021
Xρυσή διάκριση για την AstraZeneca στα Healthcare Business Awards 2021 23 Σεπτεμβρίου 2021
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021 23 Σεπτεμβρίου 2021
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 10:02

Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Τα ανησυχητικά σημάδια και η σωτήρια έγκαιρη παρέμβαση
Υγεία
11/05/2026 - 13:30

Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Τα ανησυχητικά σημάδια και η σωτήρια έγκαιρη παρέμβαση

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Έγκαιρη διάγνωση και ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία
Health Talk
08/05/2026 - 17:04

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Έγκαιρη διάγνωση και ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία

Νέα θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο των ωοθηκών με δυσμενή πρόγνωση
Υγεία
06/05/2026 - 16:39

Νέα θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο των ωοθηκών με δυσμενή πρόγνωση

Νέο κύμα μεταφοράς αφρικανικής σκόνης σήμερα στην ηπειρωτική χώρα
Επικαιρότητα
06/05/2026 - 09:00

Νέο κύμα μεταφοράς αφρικανικής σκόνης σήμερα στην ηπειρωτική χώρα

Καρκίνος μαστού: Είναι ασφαλής η προσωρινή διακοπή της ενδοκρινικής θεραπείας σε ασθενείς που επιθυμούν εγκυμοσύνη;
Υγεία
28/04/2026 - 23:16

Καρκίνος μαστού: Είναι ασφαλής η προσωρινή διακοπή της ενδοκρινικής θεραπείας σε ασθενείς που επιθυμούν εγκυμοσύνη;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξυπόλυτοι στο σπίτι: Η ευεργετική δράση της επαφής του γυμνού ποδιού με το πάτωμα και οι κίνδυνοι
Υγεία
16/05/2026 - 10:05
Άγχος των εξετάσεων: Το τρίπτυχο που μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά στα παιδιά
Ψυχική Υγεία
16/05/2026 - 09:47
Επιχορήγηση έως και 36.000€ μέσω ΕΣΠΑ για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες υγείας
Επικαιρότητα
16/05/2026 - 03:43
Πουλής: «Για πρώτη φορά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωνοσοκομειακής φροντίδας»
Πολιτική Υγείας
16/05/2026 - 00:16
Ηράκλειο: Δύο φορητοί ανιχνευτές φλεβών θα παραδοθούν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 23:03
Νέο πενταετές επιχειρηματικό πλάνο με επίκεντρο την ογκολογία και την καινοτομία για την Daiichi Sankyo
Pharma News
15/05/2026 - 22:19
Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 21:54
Κρήτη: Πρωτοποριακή έρευνα πόρτα-πόρτα για την άνοια στα Ανώγεια
Υγεία
15/05/2026 - 21:28
Πρόληψη HPV και καρκίνων που σχετίζονται με τον ιό - Το εμβόλιο υπάρχει
Health Talk
15/05/2026 - 21:03
Η τεχνολογία συναντά τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1: Μια σύγχρονη αρμονική συμβίωση
Patient Talk
15/05/2026 - 20:29
Θεσσαλονίκη: Κινητή μονάδα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων αποκτά η 4η ΥΠΕ
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 20:06
ECDC: Χαμηλός προς το παρόν ο κίνδυνος μόλυνσης κατοίκων της ΕΕ από τον ιό Έμπολα
Υγεία
15/05/2026 - 19:28
«Κρίσιμες βελτιώσεις για τους σπάνιους ασθενείς και την πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες»
Patient Talk
15/05/2026 - 19:03
Η εγκυμοσύνη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αλλάξει η οικογενειακή διατροφική κουλτούρα
Διατροφή
15/05/2026 - 18:18
Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Στα όρια των δυνατοτήτων της λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Ζακύνθου»
Patient Talk
15/05/2026 - 17:51
Εγκαινιάστηκαν νέοι ξενώνες φιλοξενίας για ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 17:19
Ευρεία σύσκεψη φορέων στη Λέσβο για τα μέτρα βιοασφάλειας απέναντι στον αφθώδη πυρετό
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:46
Χάρτες του ΜΕΤΕΟ με τις αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αύριο, Σάββατο, στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 16:29
Τα φάρμακα απώλειας βάρους ενδέχεται να μειώνουν τον πόνο της ημικρανίας και τις κρίσεις του άσθματος,
Υγεία
15/05/2026 - 16:11
ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 15:42
Οι μικρότερες ηλικίες όλο και πιο ευάλωτες στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2- Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υγεία
15/05/2026 - 15:00
Εκλογές Pharma Innovation Forum: Γυναικεία πρωτοκαθεδρία στις ψηφους
Pharma Policy
15/05/2026 - 14:53
Φρουκτόζη: Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία μας - Η επίδραση της στο μεταβολισμό
Διατροφή
15/05/2026 - 14:00
Χανταϊός: Μπορεί να επιβιώσει στο σπέρμα για χρόνια - Ο κίνδυνος της σεξουαλικής μετάδοσης
Υγεία
15/05/2026 - 12:49
Είδος άσκησης 800 ετών βοηθά στη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης
Fitness
15/05/2026 - 12:00
ΛΔ Κονγκό: Ξέσπασμα του ιού Έμπολα στη χώρα επιβεβαίωσαν οι αρχές
Υγεία
15/05/2026 - 11:26
Έκκληση ψυχιάτρων για υπεύθυνη ενημέρωση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας των νέων
Ψυχική Υγεία
15/05/2026 - 10:57
Συναγερμός για τα υπερμικρόβια στην Ελλάδα: Ραγδαία εξάπλωση ανθεκτικών βακτηρίων στα νοσοκομεία
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 10:02
Δεν προκύπτει ξεκάθαρη σύνδεση αυτισμού -λήψης αντικαταθλιπτικών στην κύηση
Υγεία
15/05/2026 - 10:00
H σχέση επιστήμης, πίστης, πολιτισμού και φροντίδας του ανθρώπου αντικείμενο διήμερου συνεδρίου του ΑΠΘ
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:51

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φαρμασέρβ-Λίλλυ: Επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ ο Διονύσης Φιλιώτης
Pharma News
13/05/2026 - 13:56
Με 16 νέες μόνιμες θέσεις ιατρών ΕΣΥ ενισχύεται το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Πολιτική Υγείας
13/05/2026 - 15:21
Προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από το ανακυκλωμένο πλαστικό των συσκευασιών τροφίμων για την υγεία
Διατροφή
14/05/2026 - 07:53
Στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ταμείου Καινοτομίας
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 09:00
Στάση εργασίας στο νοσοκομείο της Νίκαιας σήμερα Πέμπτη από τις 12 έως τις 3 μμ
Πολιτική Υγείας
14/05/2026 - 09:12
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo