ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινητοποίηση του ΣΕΑΝ στο Σύνταγμα, στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ

Patient Talk
EUROKINISSI
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καλεί τα μέλη του ανάπηρους, χρόνιως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ σε δυναμική κινητοποίηση την επόμενη Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου.
Δευτέρα, 25/11/2024 - 18:58
— Photo: EUROKINISSI
Παναγιώτης Σπανός Παναγιώτης Σπανός

Η κινητοποίηση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Στην εκτενή και ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της η Σ.Ε.Α.Ν. αναφέρει ότι «Η ακρίβεια, οι περικοπές, το σμπαράλιασμα, και η εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής μας πνίγουν, ρημάζουν τις οικογένειές μας. Οι νέοι στα κλουβιά της ανέχειας, της ανεργίας και της περιθωριοποίησης. Έρχεται τώρα και η κυβέρνηση με τον Δένδια, που θέλει να πάρει τα παιδιά με αυτισμό για τα drones, για να σκοτώνουν άλλα παιδιά, κατά τα πρότυπα του στρατού του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Πιο σαπίλα δεν γίνεται! Φτάνει πια ξεσηκωμός!

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς για να σωθεί το σπίτι της Διονυσίας, του Σπύρου και όχι μόνο, για την ειδική αγωγή και τα επικίνδυνα ειδικά σχολεία όπως στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Χαλκίδα αλλά και στην Αθήνα, για να δικαιωθούν συνάδελφοι από τις απαράδεκτες αποφάσεις των ΚΕΠΑ όπως στο Αγρίνιο, για να παρθούν πίσω απολύσεις συναδέλφων που απολύθηκαν επειδή ήταν ΑΜΕΑ. Μας γεμίζει αισιοδοξία η επιτυχία της μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 20/11, με τα μεγάλα ποτάμια της οργής και του αγώνα που γέμισαν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα που διαδηλώσαμε για να δοθούν λεφτά για μισθούς, συντάξεις, για υγεία, πρόνοια, παιδεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα να καταγράψουμε στις 3/12 στους δρόμους του αγώνα την καταδίκη μας για την βάρβαρη αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική της Κυβέρνησης που με ανάπτυξη και με κρίση, με τα προαπαιτούμενα των μνημονίων και του ταμείου ανάκαμψης μαζί με όλους αυτούς που τα έχουν στηρίξει, μας οδηγούν στον Μεσαίωνα. Φτάνει πια.

Καλούμε τους Συλλόγους, τα σωματεία, τις οργανώσεις των γονιών και των ΑΜΕΑ σε όλη την Ελλάδα, με αποφάσεις τους να μπουν μπροστά στην διοργάνωση του αγώνα, να αφήσουν στο χθες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με αυτή την βάρβαρη αντιαναπηρική πολιτική.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις στις οικογένεια των ΑΜΕΑ και για όλο το λαό. Να αναλάβουν την ευθύνη και το κόστος, η Κυβέρνηση και τα funds, να πάρουν τα σπίτια των ΑΜΕΑ που πλειστηριάστηκαν από τους αγοραστές, να τα επιστρέψουν στις οικογένειες και να γίνει ένας λογικός διακανονισμός του υπόλοιπου του δανείου της οικογένειας, με βάση τις δυνατότητες της, διαγράφοντας τα πανωτόκια.
  • Να διατεθούν σπίτια σε οικογένειες ΑΜΕΑ που έχασαν τα σπίτια τους από τα funds και τις τράπεζες, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με ευθύνη του κράτους.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια και στα καύσιμα, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, απαγόρευση της διακοπής ρεύματος, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του μισθού, αποφασιστική αύξηση αναδρομικά από 1η του έτους των επιδομάτων τουλάχιστον κατά 100€. Τα 200€ της ελεημοσύνης των Χριστουγέννων να γίνουν τουλάχιστον 1000€, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι απώλειες του τελευταίου χρόνου.
  • Επέκταση των επιδομάτων σε κατηγορίες που δεν παίρνουν, (κωφοί, Αλτσχαϊμερ,) και να μην κόβεται το επίδομα από τα ΑΜΕΑ όταν εργάζονται ή παίρνουν σύνταξη, καθώς και από τα ορφανά παιδιά, όταν παίρνουν σύνταξη του θανόντα γονιού τους.
  • Όχι στην υποθεραπεία και την υπομετάγγιση, στην διάλυση των μεταμοσχευτικών κέντρων, και την ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων. Να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα.
  • Να επανέλθουν όλα τα παιδοογκολογικά τμήματα στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
  • Αποφασιστική προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων, ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των μονάδων μεσογειακής αναιμίας και τεχνητού νεφρού, των τμημάτων αιμοδοσίας και των μεταμοσχευτικών κέντρων.
  • Να ανοίξουν πλήρως στελεχωμένα όλα τα χειρουργικά τραπέζια με αποφασιστική ενίσχυση των ΜΕΘ. Κατάργηση των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων και χειρουργείων.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, (αντλίες) και τεχνολογικά βοηθήματα, αναγκαία για την καθημερινή ζωή των ΑΜεΑ, αλλά και της εκπαίδευσης και αποκατάστασης τους.
  • Σύγχρονη και δωρεάν δημόσια ειδική αγωγή, πλήρως στελεχωμένη σε ασφαλή σχολεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων και χρονίως πασχόντων με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και τα ενδιαφέροντα τους. Να τοποθετούνται απευθείας σε δουλειά όλοι οι νέοι ανάπηροι με την αποφοίτησή τους από την εκπαίδευση, δευτεροβάθμια γενική ή επαγγελματική, ή την τριτοβάθμια με την ευθύνη του κράτους. Απαγόρευση των απολύσεων των ΑΜΕΑ, των γονιών και κηδεμόνων τους.
  • Συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα για ΑΜΕΑ και γονείς που να κατοχυρώνουν μειωμένα ωράρια, πρόσθετες ημέρες άδειας, και ασφαλείς όρους εργασίας.
  • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για όλα τα ΑΜΕΑ που δεν μπορούν να ενταχθούν στην λεγόμενη ανοιχτή αγορά εργασίας, (παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες,) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενώ τα προϊόντα τους να απορροφούνται 100% από το κράτος.
  • Δημόσιες δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες για ανοιχτή ή κλειστή φιλοξενία, μόνιμη ή προσωρινή των βαριά αναπήρων, όπως Σ.Υ.Δ, οικοτροφεία και ξενώνες. Για να μπορούν οι γονείς να νιώθουν εξασφαλισμένοι, όταν δεν θα μπορούν να φροντίζουν το παιδί τους.

Κανένας συμβιβασμός με την μιζέρια, την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση.
Κανένας μόνος του.

Μετατρέπουμε την αγανάκτηση, την απόγνωση, την απελπισία σε οργισμένη απόφαση για οργανωμένο αγώνα ο καθένας μας και η καθεμία μπράτσο με μπράτσο με τον άλλο. Υψώνουμε με τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας ασπίδα προστασίας για τους ανθρώπους μας, για τα παιδιά μας, για τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας».

  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΑΝΑΠΗΡΟΙ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
  • ΑΜΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν πρόγραμμα ελαστογραφίας ήπατος για την τρίτη ηλικία στο Αγρίνιο από τον σύλλογο «Προμηθέας»
Δωρεάν πρόγραμμα ελαστογραφίας ήπατος για την τρίτη ηλικία στο Αγρίνιο από τον σύλλογο «Προμηθέας» 25 Νοεμβρίου 2024
«Γλαύκη»: Ενημερωτική εκστρατεία για δύο σοβαρές παθήσεις της όρασης 26 Νοεμβρίου 2024
«Γλαύκη»: Ενημερωτική εκστρατεία για δύο σοβαρές παθήσεις της όρασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταγγελία γονέων και κηδεμόνων για καθυστερήσεις και περικοπές στις αποζημιώσεις θεραπειών παιδιών ΑμεΑ
Patient Talk
16/12/2025 - 15:18

Καταγγελία γονέων και κηδεμόνων για καθυστερήσεις και περικοπές στις αποζημιώσεις θεραπειών παιδιών ΑμεΑ

Παγκόσμια Ημέρα νόσου Wilson: Όταν η περίσσεια χαλκού προκαλεί ηπατική νόσο ακόμα και ψυχιατρική ασθένεια
Επικαιρότητα
06/12/2025 - 10:00

Παγκόσμια Ημέρα νόσου Wilson: Όταν η περίσσεια χαλκού προκαλεί ηπατική νόσο ακόμα και ψυχιατρική ασθένεια

ΕΣΑμεΑ: Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
Patient Talk
03/12/2025 - 10:56

ΕΣΑμεΑ: Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας

Κάλεσμα της ΕΣΚ Τυφλών στην παναναπηρική κινητοποίηση της Τετάρτης, στο Σύνταγμα
Patient Talk
02/12/2025 - 10:49

Κάλεσμα της ΕΣΚ Τυφλών στην παναναπηρική κινητοποίηση της Τετάρτης, στο Σύνταγμα

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ
Patient Talk
01/12/2025 - 14:51

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ

ΕΣΑμεΑ: Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι γιορτή αλλά ημέρα δικαιωμάτων και λογοδοσίας
Patient Talk
01/12/2025 - 11:58

ΕΣΑμεΑ: Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι γιορτή αλλά ημέρα δικαιωμάτων και λογοδοσίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι γάτες νιαουρίζουν πιο έντονα στους άντρες - Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό
Pet
26/12/2025 - 15:39
Επαναστατικό εμφύτευμα «μιλά» στον εγκέφαλο: Ενθαρρυντικά τα πειράματα σε ποντίκια
Υγεία
26/12/2025 - 15:22
Ωμοφαγία: Οφέλη και παρενέργειες - Πως θα βρούμε την απαιτούμενη ισορροπία
Διατροφή
26/12/2025 - 15:01
Γρίπη: Tα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα από Μεγάλη Βρετανία και Ευρώπη
Υγεία
26/12/2025 - 14:36
Χοληστερόλη και φόβος για τις στατίνες: Η επιστήμη έχει τις απαντήσεις
Υγεία
26/12/2025 - 14:14
Μόνος στο Σπίτι: Γιατί οι διαρρήκτες είναι ιατρικά θαύματα
Υγεία
26/12/2025 - 08:55
Θεσσαλονίκη: Ξημερώματα Χριστουγέννων ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων από δότη 57 ετών
Επικαιρότητα
26/12/2025 - 08:40
Νέα συστηματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος
Υγεία
24/12/2025 - 20:09
Σε έξαρση οι χειμερινές λοιμώξεις - Πυρετός, γρίπη και ιοί δοκιμάζουν τις αντοχές μας
Health Talk
24/12/2025 - 19:04
«Ξεχωριστό στομάχι»: Γιατί όσο κι αν φάμε πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο;
Διατροφή
24/12/2025 - 18:01
Βασικές πρώτες βοήθειες για τα οφθαλμολογικά ατυχήματα που προκύπτουν στις γιορτές
Health Talk
24/12/2025 - 16:49
Χριστουγεννιάτικες οικογενειακές μαζώξεις: Γιατί μάς βγάζουν τον κακομαθημένο μας εαυτό;
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 16:00
Φόβοι για τους κινδύνους από ύπαρξη τοξικών αερίων στις καμπίνες αεροσκαφών
Υγεία
24/12/2025 - 15:03
Πως να αποφύγετε τις καούρες αυτά τα Χριστούγεννα
Διατροφή
24/12/2025 - 14:00
Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 13:04
ΠΑΝΣΥΝΟΨΥ: Προβληματισμός, θλίψη και ανησυχία για το περιστατικό με τη 16χρονη στην Κυψέλη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 12:47
Κολπική ξηρότητα: Τα συμπτώματα και μια νέα επιλογή για την αντιμετώπισή της
Υγεία
24/12/2025 - 12:22
Πατάτα: Η πιο ευέλικτη γαρνιτούρα - Πώς να τη διαχειριστείτε για να μην γίνει Βατερλώ θερμίδων
Διατροφή
24/12/2025 - 12:00
Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν έως και 33 αισθήσεις!
Υγεία
24/12/2025 - 11:00
Οι επιστήμονες δημιούργησαν ενδομήτριο στο εργαστήριο για να ρίξουν φως στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης
Υγεία
24/12/2025 - 10:00
Γιορτές: Ξεκούραση δεν είναι να αράζεις στον καναπέ - Η αξία της ενεργητικής ανάπαυσης
Ψυχική Υγεία
24/12/2025 - 09:00
ΑΡΣΙΣ: Αυξάνονται τα παιδιά που επαιτούν στις γιορτές - «Μη δίνετε χρήματα, βοηθήστε με εναλλακτικούς τρόπους»
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 07:24
Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Επιτυχημένη διαδικασία δωρεάς οργάνων
Υγεία
24/12/2025 - 03:37
TÜV NORD Hellas: Παράδοση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 00:21
Νέα θητεία Ευγενίδη στην προεδρία του ΦΣΘ - Η σύνθεση του ΔΣ
Pharma Policy
23/12/2025 - 23:03
Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 22:18
Θεσσαλονίκη: Γιορτή αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που διδάσκουν δύναμη και χαμόγελο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 21:03
Ο Δήμος Ασπροπύργου δώρισε 14 ηλεκτροκίνητα κρεβάτια νέας γενιάς στο «Θριάσιο» νοσοκομείο
Επικαιρότητα
23/12/2025 - 20:46
Νέο καινοτόμο εμβόλιο καλύπτει περισσότερους ορότυπους της Πνευμονίας
Pharma News
23/12/2025 - 20:19
Ανάγκη για έναν νέο οδικό χάρτη στον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα
Patient Talk
23/12/2025 - 20:02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ξεχωριστό στομάχι»: Γιατί όσο κι αν φάμε πάντα υπάρχει χώρος για επιδόρπιο;
Διατροφή
24/12/2025 - 18:01
Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν έως και 33 αισθήσεις!
Υγεία
24/12/2025 - 11:00
Αισιόδοξες επιστημονικές εξελίξεις για την υγεία τη δική μας και του πλανήτη
Επικαιρότητα
24/12/2025 - 13:04
Σε έξαρση οι χειμερινές λοιμώξεις - Πυρετός, γρίπη και ιοί δοκιμάζουν τις αντοχές μας
Health Talk
24/12/2025 - 19:04
Πατάτα: Η πιο ευέλικτη γαρνιτούρα - Πώς να τη διαχειριστείτε για να μην γίνει Βατερλώ θερμίδων
Διατροφή
24/12/2025 - 12:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo