ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινητοποίηση του ΣΕΑΝ στο Σύνταγμα, στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ

Patient Talk
EUROKINISSI
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καλεί τα μέλη του ανάπηρους, χρόνιως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ σε δυναμική κινητοποίηση την επόμενη Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου.
Δευτέρα, 25/11/2024 - 18:58
— Photo: EUROKINISSI
Παναγιώτης Σπανός Παναγιώτης Σπανός

Η κινητοποίηση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Στην εκτενή και ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της η Σ.Ε.Α.Ν. αναφέρει ότι «Η ακρίβεια, οι περικοπές, το σμπαράλιασμα, και η εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής μας πνίγουν, ρημάζουν τις οικογένειές μας. Οι νέοι στα κλουβιά της ανέχειας, της ανεργίας και της περιθωριοποίησης. Έρχεται τώρα και η κυβέρνηση με τον Δένδια, που θέλει να πάρει τα παιδιά με αυτισμό για τα drones, για να σκοτώνουν άλλα παιδιά, κατά τα πρότυπα του στρατού του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Πιο σαπίλα δεν γίνεται! Φτάνει πια ξεσηκωμός!

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς για να σωθεί το σπίτι της Διονυσίας, του Σπύρου και όχι μόνο, για την ειδική αγωγή και τα επικίνδυνα ειδικά σχολεία όπως στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Χαλκίδα αλλά και στην Αθήνα, για να δικαιωθούν συνάδελφοι από τις απαράδεκτες αποφάσεις των ΚΕΠΑ όπως στο Αγρίνιο, για να παρθούν πίσω απολύσεις συναδέλφων που απολύθηκαν επειδή ήταν ΑΜΕΑ. Μας γεμίζει αισιοδοξία η επιτυχία της μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 20/11, με τα μεγάλα ποτάμια της οργής και του αγώνα που γέμισαν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα που διαδηλώσαμε για να δοθούν λεφτά για μισθούς, συντάξεις, για υγεία, πρόνοια, παιδεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα να καταγράψουμε στις 3/12 στους δρόμους του αγώνα την καταδίκη μας για την βάρβαρη αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική της Κυβέρνησης που με ανάπτυξη και με κρίση, με τα προαπαιτούμενα των μνημονίων και του ταμείου ανάκαμψης μαζί με όλους αυτούς που τα έχουν στηρίξει, μας οδηγούν στον Μεσαίωνα. Φτάνει πια.

Καλούμε τους Συλλόγους, τα σωματεία, τις οργανώσεις των γονιών και των ΑΜΕΑ σε όλη την Ελλάδα, με αποφάσεις τους να μπουν μπροστά στην διοργάνωση του αγώνα, να αφήσουν στο χθες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με αυτή την βάρβαρη αντιαναπηρική πολιτική.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις στις οικογένεια των ΑΜΕΑ και για όλο το λαό. Να αναλάβουν την ευθύνη και το κόστος, η Κυβέρνηση και τα funds, να πάρουν τα σπίτια των ΑΜΕΑ που πλειστηριάστηκαν από τους αγοραστές, να τα επιστρέψουν στις οικογένειες και να γίνει ένας λογικός διακανονισμός του υπόλοιπου του δανείου της οικογένειας, με βάση τις δυνατότητες της, διαγράφοντας τα πανωτόκια.
  • Να διατεθούν σπίτια σε οικογένειες ΑΜΕΑ που έχασαν τα σπίτια τους από τα funds και τις τράπεζες, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με ευθύνη του κράτους.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια και στα καύσιμα, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, απαγόρευση της διακοπής ρεύματος, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του μισθού, αποφασιστική αύξηση αναδρομικά από 1η του έτους των επιδομάτων τουλάχιστον κατά 100€. Τα 200€ της ελεημοσύνης των Χριστουγέννων να γίνουν τουλάχιστον 1000€, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι απώλειες του τελευταίου χρόνου.
  • Επέκταση των επιδομάτων σε κατηγορίες που δεν παίρνουν, (κωφοί, Αλτσχαϊμερ,) και να μην κόβεται το επίδομα από τα ΑΜΕΑ όταν εργάζονται ή παίρνουν σύνταξη, καθώς και από τα ορφανά παιδιά, όταν παίρνουν σύνταξη του θανόντα γονιού τους.
  • Όχι στην υποθεραπεία και την υπομετάγγιση, στην διάλυση των μεταμοσχευτικών κέντρων, και την ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων. Να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα.
  • Να επανέλθουν όλα τα παιδοογκολογικά τμήματα στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
  • Αποφασιστική προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων, ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των μονάδων μεσογειακής αναιμίας και τεχνητού νεφρού, των τμημάτων αιμοδοσίας και των μεταμοσχευτικών κέντρων.
  • Να ανοίξουν πλήρως στελεχωμένα όλα τα χειρουργικά τραπέζια με αποφασιστική ενίσχυση των ΜΕΘ. Κατάργηση των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων και χειρουργείων.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, (αντλίες) και τεχνολογικά βοηθήματα, αναγκαία για την καθημερινή ζωή των ΑΜεΑ, αλλά και της εκπαίδευσης και αποκατάστασης τους.
  • Σύγχρονη και δωρεάν δημόσια ειδική αγωγή, πλήρως στελεχωμένη σε ασφαλή σχολεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων και χρονίως πασχόντων με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και τα ενδιαφέροντα τους. Να τοποθετούνται απευθείας σε δουλειά όλοι οι νέοι ανάπηροι με την αποφοίτησή τους από την εκπαίδευση, δευτεροβάθμια γενική ή επαγγελματική, ή την τριτοβάθμια με την ευθύνη του κράτους. Απαγόρευση των απολύσεων των ΑΜΕΑ, των γονιών και κηδεμόνων τους.
  • Συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα για ΑΜΕΑ και γονείς που να κατοχυρώνουν μειωμένα ωράρια, πρόσθετες ημέρες άδειας, και ασφαλείς όρους εργασίας.
  • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για όλα τα ΑΜΕΑ που δεν μπορούν να ενταχθούν στην λεγόμενη ανοιχτή αγορά εργασίας, (παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες,) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενώ τα προϊόντα τους να απορροφούνται 100% από το κράτος.
  • Δημόσιες δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες για ανοιχτή ή κλειστή φιλοξενία, μόνιμη ή προσωρινή των βαριά αναπήρων, όπως Σ.Υ.Δ, οικοτροφεία και ξενώνες. Για να μπορούν οι γονείς να νιώθουν εξασφαλισμένοι, όταν δεν θα μπορούν να φροντίζουν το παιδί τους.

Κανένας συμβιβασμός με την μιζέρια, την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση.
Κανένας μόνος του.

Μετατρέπουμε την αγανάκτηση, την απόγνωση, την απελπισία σε οργισμένη απόφαση για οργανωμένο αγώνα ο καθένας μας και η καθεμία μπράτσο με μπράτσο με τον άλλο. Υψώνουμε με τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας ασπίδα προστασίας για τους ανθρώπους μας, για τα παιδιά μας, για τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας».

  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΑΝΑΠΗΡΟΙ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
  • ΑΜΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν πρόγραμμα ελαστογραφίας ήπατος για την τρίτη ηλικία στο Αγρίνιο από τον σύλλογο «Προμηθέας»
Δωρεάν πρόγραμμα ελαστογραφίας ήπατος για την τρίτη ηλικία στο Αγρίνιο από τον σύλλογο «Προμηθέας» 25 Νοεμβρίου 2024
«Γλαύκη»: Ενημερωτική εκστρατεία για δύο σοβαρές παθήσεις της όρασης 26 Νοεμβρίου 2024
«Γλαύκη»: Ενημερωτική εκστρατεία για δύο σοβαρές παθήσεις της όρασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για τους Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 15:39

Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για τους Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Μεγάλη κινητοποίηση για την Υγεία στο Μεσολόγγι στις 28 Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
22/01/2026 - 17:16

Μεγάλη κινητοποίηση για την Υγεία στο Μεσολόγγι στις 28 Ιανουαρίου

Θρήνος στη Χαλκίδα για τον θάνατο 13χρονης μαθήτριας Ειδικού Σχολείου - Ο ΕΟΔΥ δεν επιβεβαιώνει τα περί γρίπης
Επικαιρότητα
15/01/2026 - 18:23

Θρήνος στη Χαλκίδα για τον θάνατο 13χρονης μαθήτριας Ειδικού Σχολείου - Ο ΕΟΔΥ δεν επιβεβαιώνει τα περί γρίπης

Χανιά: Ενισχύεται η προσβασιμότητα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο με νέο σύστημα για ΑμεΑ
Επικαιρότητα
02/01/2026 - 14:19

Χανιά: Ενισχύεται η προσβασιμότητα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο με νέο σύστημα για ΑμεΑ

Καταγγελία γονέων και κηδεμόνων για καθυστερήσεις και περικοπές στις αποζημιώσεις θεραπειών παιδιών ΑμεΑ
Patient Talk
16/12/2025 - 15:18

Καταγγελία γονέων και κηδεμόνων για καθυστερήσεις και περικοπές στις αποζημιώσεις θεραπειών παιδιών ΑμεΑ

Παγκόσμια Ημέρα νόσου Wilson: Όταν η περίσσεια χαλκού προκαλεί ηπατική νόσο ακόμα και ψυχιατρική ασθένεια
Επικαιρότητα
06/12/2025 - 10:00

Παγκόσμια Ημέρα νόσου Wilson: Όταν η περίσσεια χαλκού προκαλεί ηπατική νόσο ακόμα και ψυχιατρική ασθένεια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προεγχειρητική βιοψία μαστού - Μύθοι που επιμένουν, αλήθειες που σώζουν
Health Talk
30/01/2026 - 08:11
Υβριδική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη: «Αντιπαραθέσεις στη γηροψυχολογική εκτίμηση»
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 03:41
Η Affidea στη νέα φάση του «Προλαμβάνω» με εξετάσεις για τη νεφρική δυσλειτουργία
Υπηρεσίες Υγείας
30/01/2026 - 00:08
Ιός Nipah: Η νόσος των καρποφάγων νυχτερίδων και ο κίνδυνος για τους Ευρωπαίους
Υγεία
29/01/2026 - 23:36
ECDC και ΠΟΥ Ευρώπης συνεχίζουν μαζί για την ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας και της συνεργασίας στη δημόσια υγεία
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 22:53
ΕΟΔΥ: Nέα εργαλεία, έγκαιρη ανίχνευση και συμμετοχή των πολιτών στην επιδημιολογική επιτήρηση
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 22:32
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου «σκοτώνει» στην ηλικία των κάτω των 50 στις ΗΠΑ
Υγεία
29/01/2026 - 22:04
Η διατροφή που προστατεύει το δέρμα και καθυστερεί τη γήρανση
Health Talk
29/01/2026 - 21:31
Γεωργιάδης: «Καλή η κλινική κατάσταση των δύο τραυματιών του τροχαίου δυστυχήματος στη Ρουμανία»
Επικαιρότητα
29/01/2026 - 20:49
Καφεΐνη και περιποίηση δέρματος: Τελικά λειτουργεί; - Ποιο είναι το κλειδί...
Διατροφή
29/01/2026 - 20:13
MSD Ελλάδος: Η καινοτομία έχει αξία μόνο όταν φτάνει στον ασθενή
Pharma News
29/01/2026 - 19:58
Η Ελληνική καινοτομία σε κλινική μελέτη για το μεταβολικό σύνδρομο και τα συμπληρώματα διατροφής
Υγεία
29/01/2026 - 19:36
Στην Αρεόπολη ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων του Health-IQ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 19:02
Μπαρμπετάκη: «Συνεχίζουμε και το 2026 να κάνουμε θόρυβο για τη φαρμακευτική καινοτομία!»
Pharma Policy
29/01/2026 - 18:46
Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Χίου
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 18:24
ΕΟΔΥ: «Θερίζει» η γρίπη - 649 νέες εισαγωγές και 12 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Υγεία
29/01/2026 - 18:07
Biogen: Πράσινο από την Κομισιόν σε σχήμα υψηλής δόσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία
Pharma News
29/01/2026 - 17:51
Ρομποτική χειρουργική σπονδυλικής στήλης: Ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα
Health Talk
29/01/2026 - 17:33
Δεν θα προσμετρώνται απουσίες έως και πέντε ημερών από τα σχολεία λόγω ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού
Επικαιρότητα
29/01/2026 - 17:17
ΙΑΣΩ: Πρωτοπορία στη χειρουργική μελανώματος κόλπου
Υπηρεσίες Υγείας
29/01/2026 - 16:53
Olivia: Ψηφιακή σύμμαχος για γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών, με την υποστήριξη της AstraZeneca
Patient Talk
29/01/2026 - 16:37
Οι κάψουλες κοπράνων φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα στη θεραπεία διαφορετικών καρκίνων
Υγεία
29/01/2026 - 16:21
Στο Παπαγεωργίου οι δύο τραυματίες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ- Τα νεότερα για την κατάστασή τους
Επικαιρότητα
29/01/2026 - 16:00
ECDC για ανακλήσεις βρεφικού γάλακτος λόγω τοξίνης: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 15:00
Νέα νανοθεραπεία ανακουφίζει τον πόνο από τις μεταστάσεις στα οστά
Υγεία
29/01/2026 - 14:00
Τελικά μπορεί να μην κάνουν το γιατρό πέρα! Καταγγελίες για "κοκτέιλ" φυτοφαρμάκων στα μήλα
Διατροφή
29/01/2026 - 13:27
Πάρκινσον και έντερο: Νέα ανακάλυψη ανοίγει νέους θεραπευτικούς δρόμους
Υγεία
29/01/2026 - 13:00
Συναγερμός για δύο ζωονόσους που εμφανίζονται ως η επόμενη «μεγάλη» απειλή για τη δημόσια υγεία των ΗΠΑ
Υγεία
29/01/2026 - 12:00
108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 11:20
Νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να προβλέψει πώς οι μεταλλάξεις του DNA προκαλούν ασθένειες
Digital Health
29/01/2026 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γεωργιάδης: Κίνητρα για ταχύτερη έλευση καινοτόμων φαρμάκων
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 11:09
Η ιλαρά ξαναέγινε ενδημική σε έξι ευρωπαϊκές χώρες - Ο ρόλος του δισταγμού έναντι του εμβολιασμού
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 13:00
Θεμιστοκλέους: Σε έξαρση η γρίπη – Βελτιώσεις σε ΤΕΠ και ραντεβού
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 13:54
Θετικά νέα για το πειραματικό φάρμακο κατά της παχυσαρκίας της Roche
Pharma News
27/01/2026 - 15:00
Κρεατίνη: Xρειάζεται οι γυναίκες να την προσθέσουν στην διατροφή τους;
Διατροφή
27/01/2026 - 17:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo