ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινητοποίηση του ΣΕΑΝ στο Σύνταγμα, στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ

Patient Talk
EUROKINISSI
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καλεί τα μέλη του ανάπηρους, χρόνιως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ σε δυναμική κινητοποίηση την επόμενη Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου.
Δευτέρα, 25/11/2024 - 18:58
— Photo: EUROKINISSI
Παναγιώτης Σπανός Παναγιώτης Σπανός

Η κινητοποίηση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Στην εκτενή και ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της η Σ.Ε.Α.Ν. αναφέρει ότι «Η ακρίβεια, οι περικοπές, το σμπαράλιασμα, και η εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής μας πνίγουν, ρημάζουν τις οικογένειές μας. Οι νέοι στα κλουβιά της ανέχειας, της ανεργίας και της περιθωριοποίησης. Έρχεται τώρα και η κυβέρνηση με τον Δένδια, που θέλει να πάρει τα παιδιά με αυτισμό για τα drones, για να σκοτώνουν άλλα παιδιά, κατά τα πρότυπα του στρατού του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Πιο σαπίλα δεν γίνεται! Φτάνει πια ξεσηκωμός!

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς για να σωθεί το σπίτι της Διονυσίας, του Σπύρου και όχι μόνο, για την ειδική αγωγή και τα επικίνδυνα ειδικά σχολεία όπως στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Χαλκίδα αλλά και στην Αθήνα, για να δικαιωθούν συνάδελφοι από τις απαράδεκτες αποφάσεις των ΚΕΠΑ όπως στο Αγρίνιο, για να παρθούν πίσω απολύσεις συναδέλφων που απολύθηκαν επειδή ήταν ΑΜΕΑ. Μας γεμίζει αισιοδοξία η επιτυχία της μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 20/11, με τα μεγάλα ποτάμια της οργής και του αγώνα που γέμισαν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα που διαδηλώσαμε για να δοθούν λεφτά για μισθούς, συντάξεις, για υγεία, πρόνοια, παιδεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα να καταγράψουμε στις 3/12 στους δρόμους του αγώνα την καταδίκη μας για την βάρβαρη αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική της Κυβέρνησης που με ανάπτυξη και με κρίση, με τα προαπαιτούμενα των μνημονίων και του ταμείου ανάκαμψης μαζί με όλους αυτούς που τα έχουν στηρίξει, μας οδηγούν στον Μεσαίωνα. Φτάνει πια.

Καλούμε τους Συλλόγους, τα σωματεία, τις οργανώσεις των γονιών και των ΑΜΕΑ σε όλη την Ελλάδα, με αποφάσεις τους να μπουν μπροστά στην διοργάνωση του αγώνα, να αφήσουν στο χθες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με αυτή την βάρβαρη αντιαναπηρική πολιτική.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις στις οικογένεια των ΑΜΕΑ και για όλο το λαό. Να αναλάβουν την ευθύνη και το κόστος, η Κυβέρνηση και τα funds, να πάρουν τα σπίτια των ΑΜΕΑ που πλειστηριάστηκαν από τους αγοραστές, να τα επιστρέψουν στις οικογένειες και να γίνει ένας λογικός διακανονισμός του υπόλοιπου του δανείου της οικογένειας, με βάση τις δυνατότητες της, διαγράφοντας τα πανωτόκια.
  • Να διατεθούν σπίτια σε οικογένειες ΑΜΕΑ που έχασαν τα σπίτια τους από τα funds και τις τράπεζες, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με ευθύνη του κράτους.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια και στα καύσιμα, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, απαγόρευση της διακοπής ρεύματος, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του μισθού, αποφασιστική αύξηση αναδρομικά από 1η του έτους των επιδομάτων τουλάχιστον κατά 100€. Τα 200€ της ελεημοσύνης των Χριστουγέννων να γίνουν τουλάχιστον 1000€, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι απώλειες του τελευταίου χρόνου.
  • Επέκταση των επιδομάτων σε κατηγορίες που δεν παίρνουν, (κωφοί, Αλτσχαϊμερ,) και να μην κόβεται το επίδομα από τα ΑΜΕΑ όταν εργάζονται ή παίρνουν σύνταξη, καθώς και από τα ορφανά παιδιά, όταν παίρνουν σύνταξη του θανόντα γονιού τους.
  • Όχι στην υποθεραπεία και την υπομετάγγιση, στην διάλυση των μεταμοσχευτικών κέντρων, και την ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων. Να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα.
  • Να επανέλθουν όλα τα παιδοογκολογικά τμήματα στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
  • Αποφασιστική προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων, ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των μονάδων μεσογειακής αναιμίας και τεχνητού νεφρού, των τμημάτων αιμοδοσίας και των μεταμοσχευτικών κέντρων.
  • Να ανοίξουν πλήρως στελεχωμένα όλα τα χειρουργικά τραπέζια με αποφασιστική ενίσχυση των ΜΕΘ. Κατάργηση των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων και χειρουργείων.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, (αντλίες) και τεχνολογικά βοηθήματα, αναγκαία για την καθημερινή ζωή των ΑΜεΑ, αλλά και της εκπαίδευσης και αποκατάστασης τους.
  • Σύγχρονη και δωρεάν δημόσια ειδική αγωγή, πλήρως στελεχωμένη σε ασφαλή σχολεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων και χρονίως πασχόντων με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και τα ενδιαφέροντα τους. Να τοποθετούνται απευθείας σε δουλειά όλοι οι νέοι ανάπηροι με την αποφοίτησή τους από την εκπαίδευση, δευτεροβάθμια γενική ή επαγγελματική, ή την τριτοβάθμια με την ευθύνη του κράτους. Απαγόρευση των απολύσεων των ΑΜΕΑ, των γονιών και κηδεμόνων τους.
  • Συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα για ΑΜΕΑ και γονείς που να κατοχυρώνουν μειωμένα ωράρια, πρόσθετες ημέρες άδειας, και ασφαλείς όρους εργασίας.
  • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για όλα τα ΑΜΕΑ που δεν μπορούν να ενταχθούν στην λεγόμενη ανοιχτή αγορά εργασίας, (παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες,) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενώ τα προϊόντα τους να απορροφούνται 100% από το κράτος.
  • Δημόσιες δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες για ανοιχτή ή κλειστή φιλοξενία, μόνιμη ή προσωρινή των βαριά αναπήρων, όπως Σ.Υ.Δ, οικοτροφεία και ξενώνες. Για να μπορούν οι γονείς να νιώθουν εξασφαλισμένοι, όταν δεν θα μπορούν να φροντίζουν το παιδί τους.

Κανένας συμβιβασμός με την μιζέρια, την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση.
Κανένας μόνος του.

Μετατρέπουμε την αγανάκτηση, την απόγνωση, την απελπισία σε οργισμένη απόφαση για οργανωμένο αγώνα ο καθένας μας και η καθεμία μπράτσο με μπράτσο με τον άλλο. Υψώνουμε με τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας ασπίδα προστασίας για τους ανθρώπους μας, για τα παιδιά μας, για τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας».

  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΑΝΑΠΗΡΟΙ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
  • ΑΜΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν πρόγραμμα ελαστογραφίας ήπατος για την τρίτη ηλικία στο Αγρίνιο από τον σύλλογο «Προμηθέας»
Δωρεάν πρόγραμμα ελαστογραφίας ήπατος για την τρίτη ηλικία στο Αγρίνιο από τον σύλλογο «Προμηθέας» 25 Νοεμβρίου 2024
«Γλαύκη»: Ενημερωτική εκστρατεία για δύο σοβαρές παθήσεις της όρασης 26 Νοεμβρίου 2024
«Γλαύκη»: Ενημερωτική εκστρατεία για δύο σοβαρές παθήσεις της όρασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες: «Ζούμε, Αγωνιζόμαστε, Ελπίζουμε»
Patient Talk
14/02/2026 - 08:26

Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες: «Ζούμε, Αγωνιζόμαστε, Ελπίζουμε»

Σωματείο «Ελπίδα»: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας
Patient Talk
12/02/2026 - 22:29

Σωματείο «Ελπίδα»: Νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας

Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας: Κάθε χρόνο στην Ελλάδα νοσούν 300-350 παιδιά και έφηβοι
Patient Talk
11/02/2026 - 15:43

Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας: Κάθε χρόνο στην Ελλάδα νοσούν 300-350 παιδιά και έφηβοι

Καταγγελία της ΕΣΑμεΑ για διακρίσεις στη χορήγηση ιθαγένειας σε άτομα με αναπηρίες και σύνδρομο Down
Patient Talk
09/02/2026 - 18:28

Καταγγελία της ΕΣΑμεΑ για διακρίσεις στη χορήγηση ιθαγένειας σε άτομα με αναπηρίες και σύνδρομο Down

Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για τους Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ
Επικαιρότητα
26/01/2026 - 15:39

Υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για τους Κόμβους Ψηφιακής Ενδυνάμωσης ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Μεγάλη κινητοποίηση για την Υγεία στο Μεσολόγγι στις 28 Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
22/01/2026 - 17:16

Μεγάλη κινητοποίηση για την Υγεία στο Μεσολόγγι στις 28 Ιανουαρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της DEMO
Pharma News
20/02/2026 - 07:17
ΟΕΝΓΕ: «Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας σε βάρος εργαζομένων του Νοσοκομείου Νίκαιας»
Επικαιρότητα
20/02/2026 - 03:38
Νέο επιχειρηματικό σχήμα στο χονδρεμπόριο φαρμάκων στην Ελλάδα
Pharma News
20/02/2026 - 00:14
Λαϊκό Νοσοκομείο: Αγιασμός για την υπό κατασκευή ογκολογική κλινική με δωρεά της Δήμητρας Κατσαφάδου
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 23:51
Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24
Η BioNTech κατέθεσε αγωγή κατά της Moderna για παραβίαση πατέντας σε εμβόλιο κατά της Covid-19
Pharma News
19/02/2026 - 22:59
Ψηφιακή Υγεία: Προκλήσεις και λύσεις για την Ελλάδα - Ενημερωτική εκδήλωση του Health Hub
Digital Health
19/02/2026 - 22:27
Αβεβαιότητες και ερωτήματα για το μέλλον του σχεδίου της ΕΕ για την καταπολέμηση του καρκίνου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 21:52
Δώρα και χαρά στα παιδιά που νοσηλεύονται με καρκίνο μοίρασαν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 21:07
MSD Ελλάδος: Τα ευρήματα της πρώτης ολοκληρωμένης μελέτης για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα
Pharma News
19/02/2026 - 20:24
Καρκίνος τραχήλου μήτρας: Γιατί μπορεί να νικηθεί - Η ιατρική κίνηση που άλλαξε την ιστορία
Health Talk
19/02/2026 - 20:01
ΕΛΛΟΚ: Aφιερωμένο στην πρόληψη και το μέλλον της ογκολογικής φροντίδας το τριήμερο επετειακό συνέδριο
Patient Talk
19/02/2026 - 19:34
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν μονοκλωνικό αντίσωμα για την αποκατάσταση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού
Pharma News
19/02/2026 - 19:02
Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Νίκαιας: «Τα ΤΕΠ που εγκαινιάστηκαν έχουν πλημμυρίσει ήδη τρεις φορές»
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 18:34
PIF: «Σε ασφυκτική πίεση η ελληνική αγορά καινοτόμων φαρμάκων υπό το βάρος του clawback»
Pharma Policy
19/02/2026 - 17:58
ΕΟΔΥ: Πέντε νέοι θάνατοι από κορονοϊό και γρίπη - Μείωση της θετικότητας στον RSV
Υγεία
19/02/2026 - 17:32
«Μιλάμε για την SMA… Πλέον Ξέρεις»: Καμπάνια ενημέρωσης για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία
Patient Talk
19/02/2026 - 16:58
Γεωργιάδης από Νοσοκομείο Νίκαιας: «Κάνουμε πράξη τη δέσμευση για ένα πιο ανθρώπινο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 16:34
Η παράξενη μόδα του χυμού μπρόκολου που σαρώνει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Διατροφή
19/02/2026 - 16:18
Καθαρά Δευτέρα: Οδηγίες του ΕΦΕΤ για τη σωστή επιλογή των σαρακοστιανών εδεσμάτων
Επικαιρότητα
19/02/2026 - 15:58
Λεμφοίδημα: Ο ρόλος της κρυφής συσσώρευσης χοληστερόλης στο δέρμα
Υγεία
19/02/2026 - 15:00
Μυωπία: Μήπως δεν φταίνε μόνο οι οθόνες αλλά το χαμηλό φως;
Υγεία
19/02/2026 - 14:00
"Καμπανάκι" για όσους φορούν ακουστικά: Επιστήμονες εντόπισαν τοξικές χημικές ουσίες σε 81 δημοφιλή μοντέλα
Υγεία
19/02/2026 - 13:00
Βρετανία: Γιατί ξέμεινε από οστικό τσιμέντο το NHS - Στον αέρα προγραμματισμένες αρθροπλαστικές
Υγεία
19/02/2026 - 12:00
Ένταση στο Γενικό Κρατικό - Γεωργιάδης: "Κινδύνευσε η σωματική μου ακεραιότητα"
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:40
Εμμηνόπαυση: Η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης δεν φαίνεται να αυξάνει τη θνησιμότητα
Υγεία
19/02/2026 - 11:26
Θεμιστοκλέους: 250 νέα ασθενοφόρα στο στόλο του ΕΚΑΒ- Προχωρούν οι διαδικασίες πρόσληψης διασωστών
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 11:00
ΠΟΕΔΗΝ: 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 19 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
19/02/2026 - 10:43
Χάνουμε τον καφέ; Τι απειλεί την καλλιέργεια του και οι προσπάθειες των επιστημόνων να τον διασώσουν
Υγεία
19/02/2026 - 10:00
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η πιο αποτελεσματική δόση της ενέσιμης σεμαγλουτίδης για ενήλικες με παχυσαρκία
Pharma Policy
19/02/2026 - 09:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζαχαρούχα ποτά και άγχος στους εφήβους: Η ανησυχητική σύνδεση
Διατροφή
17/02/2026 - 09:03
Η Affidea «επιστρατεύει» το χιούμορ για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης
Υπηρεσίες Υγείας
17/02/2026 - 14:49
Τι είναι οι μυκοτοξίνες, τι προκαλούν στα τρόφιμα και ποιες οι επιπτώσεις τους στην υγεία ανθρώπων και ζώων
Διατροφή
17/02/2026 - 21:27
Επίσημη έναρξη της συγκρότησης και λειτουργίας του Δικτύου Κέντρων Μαστού
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 00:06
Γεωργιάδης: «Εντός της εβδομάδας προκηρύσσονται 4.000 θέσεις προσωπικού στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
18/02/2026 - 10:07
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo