ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινητοποίηση του ΣΕΑΝ στο Σύνταγμα, στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ

Patient Talk
EUROKINISSI
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καλεί τα μέλη του ανάπηρους, χρόνιως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ σε δυναμική κινητοποίηση την επόμενη Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου.
Δευτέρα, 25/11/2024 - 18:58
— Photo: EUROKINISSI
Παναγιώτης Σπανός Παναγιώτης Σπανός

Η κινητοποίηση που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ περιλαμβάνει συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Στην εκτενή και ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωσή της η Σ.Ε.Α.Ν. αναφέρει ότι «Η ακρίβεια, οι περικοπές, το σμπαράλιασμα, και η εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής μας πνίγουν, ρημάζουν τις οικογένειές μας. Οι νέοι στα κλουβιά της ανέχειας, της ανεργίας και της περιθωριοποίησης. Έρχεται τώρα και η κυβέρνηση με τον Δένδια, που θέλει να πάρει τα παιδιά με αυτισμό για τα drones, για να σκοτώνουν άλλα παιδιά, κατά τα πρότυπα του στρατού του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ.

Πιο σαπίλα δεν γίνεται! Φτάνει πια ξεσηκωμός!

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς για να σωθεί το σπίτι της Διονυσίας, του Σπύρου και όχι μόνο, για την ειδική αγωγή και τα επικίνδυνα ειδικά σχολεία όπως στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο, στην Χαλκίδα αλλά και στην Αθήνα, για να δικαιωθούν συνάδελφοι από τις απαράδεκτες αποφάσεις των ΚΕΠΑ όπως στο Αγρίνιο, για να παρθούν πίσω απολύσεις συναδέλφων που απολύθηκαν επειδή ήταν ΑΜΕΑ. Μας γεμίζει αισιοδοξία η επιτυχία της μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 20/11, με τα μεγάλα ποτάμια της οργής και του αγώνα που γέμισαν τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα που διαδηλώσαμε για να δοθούν λεφτά για μισθούς, συντάξεις, για υγεία, πρόνοια, παιδεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα να καταγράψουμε στις 3/12 στους δρόμους του αγώνα την καταδίκη μας για την βάρβαρη αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική της Κυβέρνησης που με ανάπτυξη και με κρίση, με τα προαπαιτούμενα των μνημονίων και του ταμείου ανάκαμψης μαζί με όλους αυτούς που τα έχουν στηρίξει, μας οδηγούν στον Μεσαίωνα. Φτάνει πια.

Καλούμε τους Συλλόγους, τα σωματεία, τις οργανώσεις των γονιών και των ΑΜΕΑ σε όλη την Ελλάδα, με αποφάσεις τους να μπουν μπροστά στην διοργάνωση του αγώνα, να αφήσουν στο χθες συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν ταυτίσει τα συμφέροντά τους με αυτή την βάρβαρη αντιαναπηρική πολιτική.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
  • Να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις στις οικογένεια των ΑΜΕΑ και για όλο το λαό. Να αναλάβουν την ευθύνη και το κόστος, η Κυβέρνηση και τα funds, να πάρουν τα σπίτια των ΑΜΕΑ που πλειστηριάστηκαν από τους αγοραστές, να τα επιστρέψουν στις οικογένειες και να γίνει ένας λογικός διακανονισμός του υπόλοιπου του δανείου της οικογένειας, με βάση τις δυνατότητες της, διαγράφοντας τα πανωτόκια.
  • Να διατεθούν σπίτια σε οικογένειες ΑΜΕΑ που έχασαν τα σπίτια τους από τα funds και τις τράπεζες, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με ευθύνη του κράτους.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια και στα καύσιμα, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, απαγόρευση της διακοπής ρεύματος, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του μισθού, αποφασιστική αύξηση αναδρομικά από 1η του έτους των επιδομάτων τουλάχιστον κατά 100€. Τα 200€ της ελεημοσύνης των Χριστουγέννων να γίνουν τουλάχιστον 1000€, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι απώλειες του τελευταίου χρόνου.
  • Επέκταση των επιδομάτων σε κατηγορίες που δεν παίρνουν, (κωφοί, Αλτσχαϊμερ,) και να μην κόβεται το επίδομα από τα ΑΜΕΑ όταν εργάζονται ή παίρνουν σύνταξη, καθώς και από τα ορφανά παιδιά, όταν παίρνουν σύνταξη του θανόντα γονιού τους.
  • Όχι στην υποθεραπεία και την υπομετάγγιση, στην διάλυση των μεταμοσχευτικών κέντρων, και την ιδιωτικοποίηση των παιδοογκολογικών τμημάτων. Να παρθεί τώρα πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα.
  • Να επανέλθουν όλα τα παιδοογκολογικά τμήματα στα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
  • Αποφασιστική προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων, ουσιαστική ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των μονάδων μεσογειακής αναιμίας και τεχνητού νεφρού, των τμημάτων αιμοδοσίας και των μεταμοσχευτικών κέντρων.
  • Να ανοίξουν πλήρως στελεχωμένα όλα τα χειρουργικά τραπέζια με αποφασιστική ενίσχυση των ΜΕΘ. Κατάργηση των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων και χειρουργείων.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, (αντλίες) και τεχνολογικά βοηθήματα, αναγκαία για την καθημερινή ζωή των ΑΜεΑ, αλλά και της εκπαίδευσης και αποκατάστασης τους.
  • Σύγχρονη και δωρεάν δημόσια ειδική αγωγή, πλήρως στελεχωμένη σε ασφαλή σχολεία.
  • Μαζικές προσλήψεις όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων και χρονίως πασχόντων με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και τα ενδιαφέροντα τους. Να τοποθετούνται απευθείας σε δουλειά όλοι οι νέοι ανάπηροι με την αποφοίτησή τους από την εκπαίδευση, δευτεροβάθμια γενική ή επαγγελματική, ή την τριτοβάθμια με την ευθύνη του κράτους. Απαγόρευση των απολύσεων των ΑΜΕΑ, των γονιών και κηδεμόνων τους.
  • Συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα για ΑΜΕΑ και γονείς που να κατοχυρώνουν μειωμένα ωράρια, πρόσθετες ημέρες άδειας, και ασφαλείς όρους εργασίας.
  • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για όλα τα ΑΜΕΑ που δεν μπορούν να ενταχθούν στην λεγόμενη ανοιχτή αγορά εργασίας, (παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες,) με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ενώ τα προϊόντα τους να απορροφούνται 100% από το κράτος.
  • Δημόσιες δομές με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες για ανοιχτή ή κλειστή φιλοξενία, μόνιμη ή προσωρινή των βαριά αναπήρων, όπως Σ.Υ.Δ, οικοτροφεία και ξενώνες. Για να μπορούν οι γονείς να νιώθουν εξασφαλισμένοι, όταν δεν θα μπορούν να φροντίζουν το παιδί τους.

Κανένας συμβιβασμός με την μιζέρια, την εξαθλίωση και την περιθωριοποίηση.
Κανένας μόνος του.

Μετατρέπουμε την αγανάκτηση, την απόγνωση, την απελπισία σε οργισμένη απόφαση για οργανωμένο αγώνα ο καθένας μας και η καθεμία μπράτσο με μπράτσο με τον άλλο. Υψώνουμε με τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας ασπίδα προστασίας για τους ανθρώπους μας, για τα παιδιά μας, για τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας».

  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • ΑΝΑΠΗΡΟΙ
  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ
  • ΑΜΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεάν πρόγραμμα ελαστογραφίας ήπατος για την τρίτη ηλικία στο Αγρίνιο από τον σύλλογο «Προμηθέας»
Δωρεάν πρόγραμμα ελαστογραφίας ήπατος για την τρίτη ηλικία στο Αγρίνιο από τον σύλλογο «Προμηθέας» 25 Νοεμβρίου 2024
«Γλαύκη»: Ενημερωτική εκστρατεία για δύο σοβαρές παθήσεις της όρασης 26 Νοεμβρίου 2024
«Γλαύκη»: Ενημερωτική εκστρατεία για δύο σοβαρές παθήσεις της όρασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΤΕΜ: Το «κλειδί» κάθε γυναίκας για υγεία και ευεξία στην εμμηνόπαυση
Υγεία
17/10/2025 - 17:53

ΕΛΕΤΕΜ: Το «κλειδί» κάθε γυναίκας για υγεία και ευεξία στην εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση στη ζωή κάθε γυναίκας: Πρόκληση για επανεκκίνηση, αποδοχή και ανανέωση
Pharma News
16/10/2025 - 22:17

Η εμμηνόπαυση στη ζωή κάθε γυναίκας: Πρόκληση για επανεκκίνηση, αποδοχή και ανανέωση

Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ με συμμετοχή 60.650 μαθητών από 550 σχολεία στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
16/10/2025 - 17:13

Πανελλήνιο ρεκόρ ΚΑΡΠΑ με συμμετοχή 60.650 μαθητών από 550 σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει τους πολίτες στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
Υγεία
14/10/2025 - 19:47

Το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει τους πολίτες στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

Παγκόσμια ημέρα πλυσίματος χεριών η 15η Οκτωβρίου - Σαπούνι και νερό κατά των μικροβίων
Επικαιρότητα
14/10/2025 - 19:24

Παγκόσμια ημέρα πλυσίματος χεριών η 15η Οκτωβρίου - Σαπούνι και νερό κατά των μικροβίων

Η Haleon γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου με ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης
Pharma News
03/10/2025 - 13:24

Η Haleon γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χαμόγελου με ολοκληρωμένη καμπάνια ενημέρωσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερευνητές προσπαθούν να χαρτογραφήσουν την έκτη αίσθηση
Υγεία
19/10/2025 - 08:58
Ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου: Η σημασία της εξατομικευμένης αντιμετώπισης
Health Talk
18/10/2025 - 14:04
Τι τρώνε οι γιατροί όταν είναι αδιάθετοι, γριπιασμένοι και πονοκεφαλιασμένοι
Διατροφή
18/10/2025 - 11:44
Ο EMA ενέκρινε δύο νέα φάρμακα για θρομβοπενία και χρόνια πνευμονική νόσο
Pharma Policy
18/10/2025 - 11:19
Ξυλιτόλη: Είναι η εναλλακτική λύση αντί της ζάχαρης; - Οφέλη και παρενέργειες
Διατροφή
18/10/2025 - 10:57
Επικίνδυνο χημικό σε πιπίλες - Συνδέεται με καρκίνο, παχυσαρκία και υπογονιμότητα
Υγεία
18/10/2025 - 10:38
H Α’ Ογκολογική Κλινική του Metropolitan Hospital σε κλινική μελέτη για το μεταστατικό μελάνωμα
Υπηρεσίες Υγείας
18/10/2025 - 10:22
Η Brains ICS στη νέα ψηφιακή εποχή - Συνδέει τη στρατηγική με την τεχνητή νοημοσύνη και την Υγεία
Digital Health
18/10/2025 - 07:12
Θεσσαλονίκη: Οι θεματικές ενότητες στο 15ο Συνέδριο επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας
Επικαιρότητα
18/10/2025 - 03:31
Η φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε μειώσεις σε σκευάσματά της που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ
Pharma News
18/10/2025 - 00:06
Πενικιλίνη: Η πραγματικότητα για την αλλεργία
Health Talk
17/10/2025 - 19:38
Κατάθλιψη και καρδιομεταβολικά νοσήματα: Νέα μελέτη αναδεικνύει τη μεταξύ τους σύνδεση
Υγεία
17/10/2025 - 19:07
ΕΛΕΤΕΜ: Το «κλειδί» κάθε γυναίκας για υγεία και ευεξία στην εμμηνόπαυση
Υγεία
17/10/2025 - 17:53
Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στις δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού
Πολιτική Υγείας
17/10/2025 - 17:37
Σύλληψη 60χρονου για απόπειρα παράνομης εισαγωγής εμβολίων κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 17:13
O ΕΦΕΤ ανακαλεί από την αγορά παρτίδα γνωστού κέικ σταφίδας
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 16:52
Patients’ Summit 2025 – Η γιορτή των ασθενών επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά!
Patient Talk
17/10/2025 - 16:38
ΕΟΜ: Στους 15.000 οι νέοι δωρητές οργάνων μέσα σε δέκα ημέρες
Πολιτική Υγείας
17/10/2025 - 16:26
Aνακαλύφθηκε νέος τύπος διαβήτη σε μωρά πριν από την ηλικία των 6 μηνών
Υγεία
17/10/2025 - 16:04
Ο ΕΜΑ ενέκρινε την πρώτη θεραπεία για σοβαρή χρόνια πνευμονική νόσο
Pharma Policy
17/10/2025 - 15:42
Ένα βήμα πριν από την φαρμακευτική αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας
Pharma News
17/10/2025 - 15:13
Απάντηση ΠΙΣ στην ΠΑΝΔΗΚΙ: «Ψεύδη ότι στο ερωτηματολόγιο υπάρχει αναφορά στο ψευδοκράτος»
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 14:51
Εκδήλωση των φυσικοθεραπευτών στο Περιστέρι για το «Έτος Υγιούς Γήρανσης»
Υγεία
17/10/2025 - 14:34
Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από σκλήρυνση κατά πλάκας και Αλτσχάιμερ
Υγεία
17/10/2025 - 14:17
Τα γενέθλια του Κέντρου Ημέρας «Ανάσα» με επιστημονική εκδήλωση για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής
Patient Talk
17/10/2025 - 13:54
ΠΙΣ: «Καταδικάζουμε την επέμβαση της Αστυνομίας στο Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ»
Επικαιρότητα
17/10/2025 - 13:31
Η Ιουλία Τσέτη παρούσα και στο 9ο Sustainability Summit του ECONOMIST
Pharma News
17/10/2025 - 13:18
Πρόγραμμα χαλάρωσης μέσω smartphone βοηθάει σημαντικά ασθενείς με οξεία ημικρανία
Digital Health
17/10/2025 - 13:00
Γιατί ο βαθύς αναστεναγμός κάνει καλό - Πώς προκύπτει η ανακούφιση
Υγεία
17/10/2025 - 12:00
Φάρμακα για τον διαβήτη βελτιώνουν την υγεία του εγκεφάλου σε πρώιμο στάδιο Αλτσχάιμερ
Pharma News
17/10/2025 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκδήλωση των φυσικοθεραπευτών στο Περιστέρι για το «Έτος Υγιούς Γήρανσης»
Υγεία
17/10/2025 - 14:34
Γιατί ο βαθύς αναστεναγμός κάνει καλό - Πώς προκύπτει η ανακούφιση
Υγεία
17/10/2025 - 12:00
Πρόγραμμα χαλάρωσης μέσω smartphone βοηθάει σημαντικά ασθενείς με οξεία ημικρανία
Digital Health
17/10/2025 - 13:00
Νέο σοκ σε νοσοκομείο: Χορηγήθηκε σε ασθενή λάθος φάρμακο για χημειοθεραπεία - Διατάχθηκε ΕΔΕ
Υγεία
16/10/2025 - 17:42
Γιατί οι γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από σκλήρυνση κατά πλάκας και Αλτσχάιμερ
Υγεία
17/10/2025 - 14:17
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo