ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους σε κινητοποιήσεις για να σταματήσουν εξώσεις και πλειστηριασμοί

Patient Talk
EUROKINISSI
Κάλεσμα για τη μαζική συμμετοχή των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων, των γονέων και κηδεμόνων στη μεγάλη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία και στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στις 9 Απρίλη απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.
Τρίτη, 08/04/2025 - 20:51
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Η Σ.Ε.Α.ΑΝ. έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου στις 10:00 πμ και προσυγκέντρωση στις 9:30 πμ στον πεζόδρομο της Κοραή.

Η σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζουμε τους δεκάδες ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες και τους φορείς που πήραν μέρος και στήριξαν τη μαχητική μας κινητοποίηση, την Τετάρτη το βράδυ στις 2 του Απρίλη, στις 7:00 μμ στο υπουργείο Οικονομικών. Για να σταματήσουν οι εξώσεις, για να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των ΑμεΑ, να μην πεταχτούν ανάπηροι στο δρόμο.

Μετά την οργισμένη απάντηση των συγκεντρωμένων, που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου, γιατί η ηγεσία του αρνήθηκε για μία ακόμα φορά την συνάντηση μαζί μας, κλείστηκε ραντεβού με τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Κώτσηρα, την Πέμπτη 10 Απρίλη στις 18:00 στο γραφείο του. Εδώ να σημειωθεί ότι από την κινητοποίηση στις 3 Δεκέμβρη 2024, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, το γραφείο του υπουργού κ. Χατζηδάκη, είχε δεσμευτεί να κλειστεί ραντεβού με παρουσία μέλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ραντεβού το οποίο εν τέλει δεν κλείστηκε ποτέ. Αυτό το διάστημα, κάτω από την αγωνιστική στάση της ΣΕΑΑΝ, φορέων, των εργαζόμενων, της γειτονιάς, σταμάτησαν μία σειρά εξώσεις και πλειστηριασμοί, με αποτέλεσμα πολλοί ανάπηροι με τις οικογένειες τους να παραμένουν στα σπίτια τους, χωρίς όμως Κυβέρνηση και funds να δίνουν οριστική λύση για να παραμείνουν οι οικογένειες στα σπίτια τους.

Εδώ οφείλουμε να καταγγείλουμε την επιχείρηση των ΜΑΤ να χτυπήσουν τους συγκεντρωμένους. Επιχείρηση που σταμάτησε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και την παρέμβαση της βουλευτού του ΚΚΕ κ. Διαμάντως Μανωλάκου, στον υπουργό δημόσιας τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το πρόβλημα είναι γνωστό. Δε μπορούμε να δεχτούμε να πεταχτούν ανάπηροι στο δρόμο για τα συμφέροντα των funds και των τραπεζών. Περιμένουμε ο υφυπουργός κ. Κώτσηρας την Πέμπτη που είναι η συνάντησή μας, να δώσει θετικές απαντήσεις στα αιτήματά μας, ώστε να σταματήσουν οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των ΑμεΑ και των λαϊκών οικογενειών. Σε κάθε περίπτωση το έχουμε ορκιστεί στο Σπύρο, στον Ορέστη, στο Μιχάλη, στο Στέφανο στη Χαλκίδα, στον τυφλό παππού στην Άνω Τούμπα, ότι δε θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση να τους πετάξουνε στο δρόμο. Έτσι κι αλλιώς για ό, τι συμβεί θα έχουν ακέραιη την ευθύνη η κυβέρνηση, οι τράπεζες και τα funds, καθώς και όσοι συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις που συνδιαμόρφωσαν αυτό το απαράδεκτο και απάνθρωπο νομοθετικό πλαίσιο.

Την Παρασκευή 4 Απρίλη στις 11:00 πμ αντιπροσωπεία της ΣΕΑΑΝ και του Σωματείου εργαζομένων στη Vodafone, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας κ. Κ. Τσαγκαρόπουλο. Συνάντηση που και αυτή είχε προκύψει από κινητοποίηση που είχε γίνει στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 28 Μάρτη, για απολύσεις αναπήρων εργαζομένων που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στη Vodafone και στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και για μία σειρά αποφάσεων των ΚΕΠΑ, που κατακρεουργούν κυριολεκτικά βαριά κινητικά ανάπηρες γυναίκες, αφήνοντάς τες χωρίς κανένα επίδομα.

Ως προς το ζήτημα των απολύσεων ,η αντιπροσωπεία μας υπογράμμισε ότι έχει αρχίσει να γίνεται καθεστώς από τους εργοδότες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, όταν ο εργαζόμενος εμφανίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αν δε μπορέσουν να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση με τον ψυχολογικό πόλεμο που του ασκούν, να προχωρήσουν προς την απόλυσή του. Ανάλογη συμπεριφορά δείχνουν και σε εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί όντας ανάπηροι, επειδή θεωρούν ότι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα εξαντλητικά ωράρια της εργασιακής ζούγκλας των νόμων Βρούτση-Αχτσιούγλου και Χατζηδάκη-Γεωργιάδη με 13ωρες βάρδιες, όπως έγινε τελευταία με την εργαζόμενη ανάπηρη στην Vodafone που απολύθηκε μαζί με άλλους 35 εργαζόμενους. Αλλά και με τον εργαζόμενο με αναπηρία που δούλευε με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ από το 2017 και απολύθηκε από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον Ευαγγελισμό.
Ως προς τις απολύσεις ο κ. Τσαγκαρόπουλος, αφού ενημερώθηκε και πήρε τις σχετικές καταγγελίες των φορέων μας, δήλωσε αναρμοδιότητα και ότι θα ενημερώσει τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου για να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Όσον αναφορά το ζήτημα των αποφάσεων των ΚΕΠΑ, αφού ενημερώθηκε για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και πήρε τις σχετικές συγκεκριμένες τεκμηριωμένες καταγγελίες μας είπε ότι θα τις μελετήσει, θα επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους του ΕΦΚΑ και θα μας δώσει ο ίδιος συγκεκριμένες απαντήσεις.
Σε κάθε περίπτωση η αντιπροσωπία μας δήλωσε στον κ. Γενικό, ότι δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους μας ανυπεράσπιστους και θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας για να σταματήσουν οι απολύσεις εργαζομένων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, αλλά και να σταματήσει η σφαγή των συναδέλφων στην λογική των περικοπών από τα ΚΕΠΑ.

Την Κυριακή 6 του Απρίλη η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος μαζί με μία σειρά συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και εκπαιδευτικών των ειδικών σχολείων της Αθήνας, μαζί με άλλους φορείς του 7ου διαμερίσματος του δήμου της Αθήνας, συμμετείχαμε στην εκδήλωση στο πάρκο του ΚΑΠΑΨΣ στους Άνω Αμπελοκήπους για να αποτραπεί η ματαίωση διάθεσης του οικοπέδου επί της οδού Λάμψα που ήταν να γίνει πάρκο και να ανεγερθεί το ΕΕΕΕΚ Αθηνών, το μοναδικό στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας! Οι μαθητές καταταλαιπωρούνται αφού αναγκάζονται να πηγαίνουν μακριά από τα σπίτια τους σε ΕΕΕΚ σε όμορους δήμους που και αυτά είναι υπεράριθμα γιατί είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες.

Τέλος, καλούμε τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες να πάρουν μέρος την Τρίτη το πρωί στις 8.30 στην παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της VODAFONE στου Ρέντη (Μακρυγιάννη 88). Να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας με αναπηρία και των άλλων 35 εργαζομένων, μαζί με το σωματείο εργαζομένων της εταιρείας. Να καλέσουμε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και τα συλλαλητήρια την Τετάρτη στις 9 του Απρίλη.

Δεν θα γίνουμε παρανάλωμα για τα κέρδη τους στην κόλαση που μας ετοιμάζουν με τα 800δις€ που θέλουν να μαζέψουν για να χρηματοδοτήσουν την πολεμική οικονομία, τον πόλεμο.

Αντιτάσσουμε την οργάνωση, τον αγώνα, το μόνο οξυγόνο ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχιας και της εξαθλίωσης.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!»

  • ΣΕΑΑΝ
  • ΑΝΑΠΗΡΟΙ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκδήλωση της ΕΝΑΣΕΛ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών στις 15 Απριλίου
Εκδήλωση της ΕΝΑΣΕΛ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών στις 15 Απριλίου 08 Απριλίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον: Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «Μη Μένεις OFF - Δήλωσε ΠαρON» 09 Απριλίου 2025
Παγκόσμια Ημέρα Πάρκινσον: Διαδικτυακή Ημερίδα με τίτλο «Μη Μένεις OFF - Δήλωσε ΠαρON»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΕΔΗΝ για την πανυγειονομική κινητοποίηση: «Το ΕΣΥ κατάντησε ανθρωποδιώκτης για τους επαγγελματίες Υγείας»
Επικαιρότητα
19/03/2026 - 03:37

ΠΟΕΔΗΝ για την πανυγειονομική κινητοποίηση: «Το ΕΣΥ κατάντησε ανθρωποδιώκτης για τους επαγγελματίες Υγείας»

ΠΟΕΔΗΝ: Κάλεσμα σε πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Μαρτίου
Επικαιρότητα
16/03/2026 - 16:38

ΠΟΕΔΗΝ: Κάλεσμα σε πανυγειονομική κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Μαρτίου

Μεγάλη κινητοποίηση για την Υγεία στο Μεσολόγγι στις 28 Ιανουαρίου
Επικαιρότητα
22/01/2026 - 17:16

Μεγάλη κινητοποίηση για την Υγεία στο Μεσολόγγι στις 28 Ιανουαρίου

Κάλεσμα της ΕΣΚ Τυφλών στην παναναπηρική κινητοποίηση της Τετάρτης, στο Σύνταγμα
Patient Talk
02/12/2025 - 10:49

Κάλεσμα της ΕΣΚ Τυφλών στην παναναπηρική κινητοποίηση της Τετάρτης, στο Σύνταγμα

Ξεπέρασε το 80% η συμμετοχή στην κινητοποίηση των εργαστηριακών ιατρών στην Αθήνα
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 16:53

Ξεπέρασε το 80% η συμμετοχή στην κινητοποίηση των εργαστηριακών ιατρών στην Αθήνα

ΣΕΑΑΝ: «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το κλείσιμο του τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας του Τζανείου»
Patient Talk
04/11/2025 - 14:41

ΣΕΑΑΝ: «Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για το κλείσιμο του τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας του Τζανείου»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΛΙΚΑΡ: Η υπέρταση αφορά όλους και δεν παρουσιάζει συμπτώματα!
Υγεία
19/05/2026 - 00:04
Γεωργιάδης: «Απόλυτα νόμιμος ο διαγωνισμός του ΕΚΑΠΥ 1/23 αξίας 145.000.000 ευρώ»
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 21:13
FairLife: Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση «Υγεία Πνευμόνων» στα Ιωάννινα
Patient Talk
18/05/2026 - 20:09
Καμπανάκι παιδιάτρων για τις αυτοκτονίες των νέων: «Κοινωνικό σύμπτωμα και όχι ατομική τραγωδία»
Health Talk
18/05/2026 - 19:27
Ειδικό βίντεο του ΕΕΣ: Αυτοφροντίδα και διαχείριση άγχους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Ψυχική Υγεία
18/05/2026 - 18:24
Το ECDC ενεργοποιεί την task force της ΕΕ για την αντιμετώπιση του Έμπολα
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 17:29
PIF: Νέο διοικητικό συμβούλιο με πλάνο τριετίας για τους ασθενείς και τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας
Pharma Policy
18/05/2026 - 17:07
Θεσσαλονίκη: ΑΠΘ και Pfizer υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Pharma News
18/05/2026 - 16:21
Καρκίνος ουροδόχου κύστης: Το κάπνισμα βασικός παράγοντας κινδύνου - Τα συμπτώματα
Υγεία
18/05/2026 - 16:00
Εγκρίθηκε νέα μονοθεραπεία για παιδιά με σπάνιους όγκους εγκεφάλου
Pharma News
18/05/2026 - 15:36
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης: Μετράμε τακτικά την αρτηριακή πίεση
Υγεία
18/05/2026 - 15:17
Τα γιλέκα πάγου ή τα καθημερινά κρύα ντους μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους
Υγεία
18/05/2026 - 15:00
Η Kavita Patel, της Roche Ελλάδας, νέα πρόεδρος του Pharma Innovation Forum
Pharma Policy
18/05/2026 - 14:38
Αγαπάτε το καρπούζι; Τι δείχνει αυτό για τις διατροφικές συνήθειες σας αλλά και για τον οργανισμό σας
Διατροφή
18/05/2026 - 14:00
Φαινόμενο γιο-γιο: Τελικά τα σκαμπανεβάσματα του βάρους δεν προκαλούν οπωσδήποτε κακό
Υγεία
18/05/2026 - 13:00
Πράσινο φως από τον FDA σε αντιυπερτασικό που "δαμάζει" την αρρύθμιστη πίεση
Pharma News
18/05/2026 - 12:00
Γιαννάκος: 40 ανήλικα σε παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω ελλείψεων στις δομές πρόνοιας
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 11:00
Στρες: Τι προκαλεί στο σώμα μας και πότε εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα
Ψυχική Υγεία
18/05/2026 - 10:00
Πώς οι αλγόριθμοι μπορούν να προλάβουν εγκεφαλικά επεισόδια
Digital Health
18/05/2026 - 09:00
Προλαμβάνω: Τρία νέα δωρεάν πρόγραμματα πρόληψης για υπέρταση, καρκίνο πνεύμονα και δέρματος
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 08:30
Επιδημία Ebola σε Κονγκό, Ουγκάντα: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς εμβέλειας κήρυξε ο ΠΟΥ
Υγεία
18/05/2026 - 08:00
Ξυπόλυτοι στο σπίτι: Η ευεργετική δράση της επαφής του γυμνού ποδιού με το πάτωμα και οι κίνδυνοι
Υγεία
16/05/2026 - 10:05
Άγχος των εξετάσεων: Το τρίπτυχο που μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά στα παιδιά
Ψυχική Υγεία
16/05/2026 - 09:47
Επιχορήγηση έως και 36.000€ μέσω ΕΣΠΑ για νέους επαγγελματίες και επιστήμονες υγείας
Επικαιρότητα
16/05/2026 - 03:43
Πουλής: «Για πρώτη φορά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος εξωνοσοκομειακής φροντίδας»
Πολιτική Υγείας
16/05/2026 - 00:16
Ηράκλειο: Δύο φορητοί ανιχνευτές φλεβών θα παραδοθούν σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 23:03
Νέο πενταετές επιχειρηματικό πλάνο με επίκεντρο την ογκολογία και την καινοτομία για την Daiichi Sankyo
Pharma News
15/05/2026 - 22:19
Γεωργιάδης: «Με δύο ακόμα μέτρα για το clawback θα φτιάξουμε ένα βιώσιμο περιβάλλον για τα διαγνωστικά εργαστήρια»
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 21:54
Κρήτη: Πρωτοποριακή έρευνα πόρτα-πόρτα για την άνοια στα Ανώγεια
Υγεία
15/05/2026 - 21:28
Πρόληψη HPV και καρκίνων που σχετίζονται με τον ιό - Το εμβόλιο υπάρχει
Health Talk
15/05/2026 - 21:03

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προλαμβάνω: Τρία νέα δωρεάν πρόγραμματα πρόληψης για υπέρταση, καρκίνο πνεύμονα και δέρματος
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 08:30
Γιαννάκος: 40 ανήλικα σε παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω ελλείψεων στις δομές πρόνοιας
Πολιτική Υγείας
18/05/2026 - 11:00
Πράσινο φως από τον FDA σε αντιυπερτασικό που "δαμάζει" την αρρύθμιστη πίεση
Pharma News
18/05/2026 - 12:00
Αγαπάτε το καρπούζι; Τι δείχνει αυτό για τις διατροφικές συνήθειες σας αλλά και για τον οργανισμό σας
Διατροφή
18/05/2026 - 14:00
Εγκρίθηκε νέα μονοθεραπεία για παιδιά με σπάνιους όγκους εγκεφάλου
Pharma News
18/05/2026 - 15:36
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo