ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ανοιχτή Αγκαλιά» Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής: «Βιώσιμη, αλληλέγγυη και συμπεριληπτική κοινωνία»

Patient Talk
ΜΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ
Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής (ΦΚΠΙ), διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου με σκοπό τον απολογισμό των εκστρατειών του 2023 αλλά και την παρουσίαση των δράσεων και των εκστρατειών του 2024, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στην Πλάκα.
Σάββατο, 23/03/2024 - 06:42
— Photo: ΜΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ
News4Health Team News4Health Team

Η Ανοιχτή Αγκαλιά» (ΦΚΠΙ) είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με έδρα της το Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού και σκοπό την υποστήριξη και η παροχή βοήθειας σε όλους όσους την έχουν ανάγκη: στα παιδιά που νοσηλεύονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας, στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

AGKALIA LOGO 1

Η Συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με το μήνυμα του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO), Ιωάννη Μαρδίκη, ο οποίος ανέφερε ότι μέσα από το πολυδιάστατο έργο υπηρεσιών προληπτική ιατρικής: «η «Ανοιχτή Αγκαλιά» αποτελεί έμπνευση για όλες και όλους εμάς που μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους προκειμένου να εξασφαλίζουμε μια πιο βιώσιμη, πιο αλληλέγγυη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία».

AGKALIA LOGO 2

Καλωσορίζοντας, με τη σειρά της, τους εκπροσώπους του Τύπου, η συντονίστρια της εκδήλωσης και δημοσιογράφος, Αικατερίνη Λυμπεροπούλου, αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο και πολύτιμο έργο Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ανοιχτή Αγκαλιά» ΦΚΠΙ, τονίζοντας μια πτυχή της δράσης του Σωματείου που δεν είχε επαρκώς αναδειχθεί μέχρι τώρα: τη συνεισφορά του προς την επίτευξη των στόχων βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και συγκεκριμένα τον στόχο 3 (καλή υγεία και ευημερία), τον στόχο 4 (ποιοτική εκπαίδευση) και τον στόχο 17 (συνεργασία για την επίτευξη των στόχων).

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κυρία Γιολάντα Βλάχου η Πρόεδρος του Συλλόγου -και πανθομολουγουμένως η «ψυχή»- της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ΦΚΠΙ, η οποία έκανε μια συγκινητική αναδρομή στα περισσότερα από 30 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, αναφερόμενη στη συνολική προσφορά της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ΦΚΠΙ, τα προγράμματα, τις εκστρατείες στα ακριτικά νησιά, τις νέες συνεργασίες αλλά και τα μελλοντικά πλάνα της οργάνωσης.

AGKALIA 1

Συγκεκριμένα η κυρία Βλάχου έκανε ειδική μνεία στις εκστρατείες πρόληψης στα ακριτικά νησιά λέγοντας ότι: «υιοθετήσαμε αυτό το πρόγραμμα το οποίο ονομάσαμε ‘υποστηρίζουμε τη ζωή’. Οι εκστρατείες προληπτικής Ιατρικής στην ακριτική Ελλάδα έγιναν, με την πάροδο του χρόνου, ένας από τους πυρήνες του ανθρωπιστικού μας έργου. Σε μια προσπάθεια να θωρακίσουμε την σωματική και ψυχική υγεία των ακριτών μας. Γιατί εκεί χτυπά η καρδιά της Ελλάδας».

«Στόχος και δέσμευση της Ανοιχτής Αγκαλιάς είναι αυτές οι υπηρεσίες πρόληψης να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, αντανακλώντας τόσο τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου όσο και τις εξελίξεις γύρω από τη δημόσια υγεία» είπε η κυρία Βλάχου ευχαριστώντας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ , το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας, τις κατά τόπους ΔΥΠΕ και φυσικά τους 6.300 εθελοντές ιατρούς και νοσηλευτές των Τριών Όπλων, αλλά και των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. για την προσφορά τους η οποία συνοψίζεται σε περισσότερες από 360.000 ιατρικές πράξεις όλων των ειδικοτήτων.

Στη συνέχεια, σε συγκεκριμένα απολογιστικά στοιχεία των εκστρατειών του 2023 με έμφαση σε στοιχεία ιατρικού ενδιαφέροντος, αναφέρθηκε η κυρία Φιλιππία Νικολάου, Ιατρός Χειρουργός Παίδων / Εντατικολόγος, τ. Διευθύντρια ΜΕΘ Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού, Γραμματέας Δ.Σ. «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ΦΚΠΙ

Ενδεικτικά η κυρία Νικολάου αφού αναφέρθηκε στον σκοπό του προγράμματος, αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης τονίζοντας ότι: «μια κοινωνία που επενδύει στην πρόληψη είναι μια κοινωνία που μπορεί να οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον», ενώ στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στις εκστρατείες του 2023 σε Θράκη, Λέσβο, Ψαρά, Χίο, Κάσο, Νίσυρο, Τήλο, Αμοργό, Φούρνους, Λειψούς και Αστυπάλαια. Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών πραγματοποιήθηκαν 6.322 ιατρικές πράξεις, 4.145 ιατρικές πράξεις για παιδιά (συγκεκριμένα: ΩΡΛ. Δερματολογικές, καρδιολογικές, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές, οφθαλμολογικές, παιδιατρικές, παιδοχειρουργικές, υπέρηχοι, και ψυχικής υγείας), και 2.177 για ενήλικες (συγκεκριμένα: σπιρομετρήσεις, μέτρηση οστικής μάζας, ακτινολογικές, ενδοκρινολογικές, γυναικολογικές εξετάσεις, γυναικολογικές τεστ ΠΑΠ, γυναικολογικές υπέρηχοι, δερματολογικές,, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές, οφθαλμολογικές, παθολογικές PSA και ψυχικής υγείας).

Εκ μέρους των συνεργατών και εταίρων της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ΦΚΠΙ, η κυρία Αντωνία Τορρένς, Γεν. Διευθύντρια του ΚΜΟΠ (Κέντρου Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας), μιλώντας για τη σημασία που έχει η έγκαιρη πρόληψη και παρέμβαση σε περιστατικά εκφοβισμού, εξέφρασε την αισιοδοξία της για την επερχόμενη συνεργασία με την «Ανοιχτή Αγκαλιά» ΦΚΠΙ στο πλαίσιο των δωρεάν εφαρμογών της πλατφόρμας “Live without bullying”.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τορρένς είπε τα εξής: «Το KMOP μέσω του πανελλήνιου προγράμματος Live Without Bullying, έχει αναπτύξει ασύγχρονες και σύγχρονες διαδικτυακές εκπαιδεύσεις μέσω των οποίων οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες/παιδαγωγοί αλλά και οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιμορφώνονται σε συνεχή βάση αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των περιστατικών σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού».

AGKALIA 2

Με τη σειρά της, η κυρία Κατερίνα Φλαμπουριάρη, Κοινωνική Λειτουργός, Eπιστημονική Yπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας «Ανοιχτή Αγκαλιά» για παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές, αναφέρθηκε στο Κέντρο το οποίο λειτουργεί από το 2006 στο Δήμος Κορωπίας, ενημερώνοντας ότι δέχεται παιδιά από 2,5- 4 ετών με αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές λόγου και ομιλίας, συμπεριφοράς και ελαφριά νοητική υστέρηση και παρέχει δωρεάν ατομικές θεραπείες, και υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, ψυχοθεραπείας και μουσικοθεραπείας.

«Οι γιατροί της Ανοιχτής Αγκαλιάς είναι η αναπνοή μας»: με αυτά τα απλά λόγια που ακούστηκαν από το στόμα ενός από τους ακρίτες μας σε μια από τις εκστρατείες της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» ΦΚΠΙ, ολοκλήρωσε τη σύντομη παρέμβασή της για εικόνα της προσφοράς η Προϊσταμένη Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν. Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και εθελόντρια Τριάδα Βλασαδάκη, αποτυπώνοντας με αυτό τον εύγλωττο τρόπο το κλίμα και την αγάπη των ωφελούμενων.

AGKALIA 3

Σημειώνεται ότι στη Συνέντευξη Τύπου παραβρεθήκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Α’ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Περιοχής Κέντρου Αθηνών και Εφημέριος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών «ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χρυσόπουλος, εκ μέρους του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, ο Ταξίαρχος (ΥΙ) Γεώργιος Ανθόπουλος, και ο Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ Υποστράτηγος Δημήτριος Κασσίμου, οι οποίοι εξήραν το έργο της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» τονίζοντας τη σημασία του ιατρικού, κοινωνικού και εθνικού της έργου.

  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέντε προτάσεις της ΕΣΑμεΑ στο νομοσχέδιο για την Υγεία με επιστολή προς τον Γεωργιάδη
Πέντε προτάσεις της ΕΣΑμεΑ στο νομοσχέδιο για την Υγεία με επιστολή προς τον Γεωργιάδη 21 Μαρτίου 2024
Η «ΕΛΕΑΝΑ» συμμετέχει στην εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές 26 Μαρτίου 2024
Η «ΕΛΕΑΝΑ» συμμετέχει στην εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανοιχτή Αγκαλιά: Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία προληπτικής ιατρικής στους Φούρνους Κορσεών και στην Ικαρία
Υγεία
21/10/2025 - 22:14

Ανοιχτή Αγκαλιά: Ολοκληρώθηκε η εκστρατεία προληπτικής ιατρικής στους Φούρνους Κορσεών και στην Ικαρία

Ανανεώθηκε η συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά»
Επικαιρότητα
15/02/2025 - 00:03

Ανανεώθηκε η συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Δύο πλοία του ΠΝ διατέθηκαν στο σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά» για ιατρική περιοδεία σε ακριτικά νησιά
Επικαιρότητα
20/06/2024 - 01:11

Δύο πλοία του ΠΝ διατέθηκαν στο σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά» για ιατρική περιοδεία σε ακριτικά νησιά

Η Ανοιχτή Αγκαλιά-ΦΚΠΙ υλοποίησε το πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη ζωή» στην Αμοργό
Επικαιρότητα
25/09/2023 - 14:44

Η Ανοιχτή Αγκαλιά-ΦΚΠΙ υλοποίησε το πρόγραμμα «Υποστηρίζουμε τη ζωή» στην Αμοργό

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» από τους ανθρώπους της Janssen Ελλάδος
Pharma News
03/07/2023 - 13:59

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» από τους ανθρώπους της Janssen Ελλάδος

Η Coronis στηρίζει το έργο της Ανοιχτής Αγκαλιάς
Υπηρεσίες Υγείας
18/01/2023 - 11:04

Η Coronis στηρίζει το έργο της Ανοιχτής Αγκαλιάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι διατροφικές διαταραχές απειλούν μακροπρόθεσμα τη σωματική και ψυχική υγεία
Διατροφή
02/12/2025 - 12:32
Ασημένιο βραβείο για τη Novartis Hellas στα Healthcare Business Awards 2025
Pharma News
02/12/2025 - 12:14
Πρωτοβουλίες και δράσεις του δήμου Αθηναίων στη μάχη κατά του AIDS
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 11:52
Η ψυχική ανθεκτικότητα των εφήβων στο επίκεντρο ημερίδας στο ΑΠΘ
Ψυχική Υγεία
02/12/2025 - 11:34
Θεραπείες για αλαβάστρινη επιδερμίδα μέχρι τα Χριστούγεννα
Ομορφιά
02/12/2025 - 11:16
Έκθεση της ΕΤΕπ: Κλειδί για την πράσινη μετάβαση και την επισιτιστική ασφάλεια η βιοοικονομία
Επικαιρότητα
02/12/2025 - 11:07
Κάλεσμα της ΕΣΚ Τυφλών στην παναναπηρική κινητοποίηση της Τετάρτης, στο Σύνταγμα
Patient Talk
02/12/2025 - 10:49
Όλες οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο συνέδριο της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις
Υπηρεσίες Υγείας
02/12/2025 - 10:31
Στις 9 Δεκεμβρίου το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας με κορυφαίους ειδικούς
Επικαιρότητα
02/12/2025 - 10:14
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Τα αποτελέσματα του 1ου Τακτικού Βαρόμετρου Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία
Patient Talk
02/12/2025 - 09:47
«Πράσινο» φως από τον ΠΟΥ στα φάρμακα GLP-1 κατά της παχυσαρκίας ενηλίκων
Πολιτική Υγείας
02/12/2025 - 09:12
Εξατομικευμένη φροντίδα για τις αλλεργίες των παιδιών: Από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία
Health Talk
01/12/2025 - 19:02
Σε δύο πυλώνες το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του αυτοτραυματισμού στους νέους
Ψυχική Υγεία
01/12/2025 - 18:38
Ικανοποίηση Γεωργιάδη για την υψηλή αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους πολίτες
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 17:28
Το Μεταξά γίνεται Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Υγείας
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 16:54
H ΕΣΕΕ στηρίζει τους Εθελοντές Αιμοδότες και την κουλτούρα της κοινωνικής προσφοράς
Επικαιρότητα
01/12/2025 - 16:21
Η καινοτομία κινητήριος μοχλός στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη
Pharma News
01/12/2025 - 15:14
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Καρδιοπάθειες συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα ΑμεΑ
Patient Talk
01/12/2025 - 14:51
Μήνυμα Πατούλη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: «Αντιμετώπιση του στίγματος, βελτίωση της πρόσβασης»
Επικαιρότητα
01/12/2025 - 14:16
Πρωτοβουλία Νίκου Παπανδρέου για δωρεάν προληπτικό ηπατικό έλεγχο στον Πειραιά!
Επικαιρότητα
01/12/2025 - 13:38
Πότε το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου μπορεί να… μας στείλει στο νοσοκομείο
Υγεία
01/12/2025 - 12:44
Το στίγμα γύρω από τον HIV δεν είναι ατυχές φαινόμενο – είναι εμπόδιο στη δημόσια υγεία
Pharma News
01/12/2025 - 12:27
ΕΣΑμεΑ: Η 3η Δεκέμβρη δεν είναι γιορτή αλλά ημέρα δικαιωμάτων και λογοδοσίας
Patient Talk
01/12/2025 - 11:58
Οι ομάδες streetwork του ΕΟΠΑΕ σε ενημερωτικές δράσεις ανά την Ελλάδα για τον HIV - Ο «χάρτης» με τα σημεία
Ψυχική Υγεία
01/12/2025 - 11:32
HIV: Πόσο κοντά είμαστε πραγματικά στο τέλος της επιδημίας;
Επικαιρότητα
01/12/2025 - 11:14
Αθρόα συμμετοχή στις εκλογές του ΦΣΘ και νίκη της παράταξης Ευγενίδη με 45,46%
Επικαιρότητα
01/12/2025 - 11:02
Ανάρτηση Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: «Να στηρίξουμε όσους ζουν με HIV»
Επικαιρότητα
01/12/2025 - 10:37
Επτά πολύ καλοί λόγοι για να εντάξετε τα μανταρίνια στη διατροφή σας
Διατροφή
01/12/2025 - 09:43
Το Υπουργείο Υγείας ολοκλήρωσε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV
Πολιτική Υγείας
01/12/2025 - 09:27
Ζώντας με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Pharma News
01/12/2025 - 09:11

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζώντας με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Pharma News
01/12/2025 - 09:11
HIV: Πόσο κοντά είμαστε πραγματικά στο τέλος της επιδημίας;
Επικαιρότητα
01/12/2025 - 11:14
Τσάι, μούρα, μήλα και κακάο προστατεύουν την ανδρική καρδιά από τις αρνητικές συνέπειες του καναπέ
Διατροφή
30/11/2025 - 10:24
Το στίγμα γύρω από τον HIV δεν είναι ατυχές φαινόμενο – είναι εμπόδιο στη δημόσια υγεία
Pharma News
01/12/2025 - 12:27
Επτά πολύ καλοί λόγοι για να εντάξετε τα μανταρίνια στη διατροφή σας
Διατροφή
01/12/2025 - 09:43
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo