ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η πασίγνωστη θεραπεία για τις ρυτίδες που ωφελεί και τη... στύση

Health Talk
Η πασίγνωστη θεραπεία για τις ρυτίδες που ωφελεί και τη... στύση
Η μέτρια έως σοβαρή στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει το 5-20% των ανδρών παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι θα αφορά 322 εκατομμύρια άνδρες μέχρι το 2025.
Τρίτη, 21/11/2023 - 11:56
News4Health Team News4Health Team

Εκτός από τις εδραιωμένες θεραπείες, τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι ενέσεις botox ωφελούν τους άνδρες που την εμφανίζουν, καθώς βοηθούν στη χαλάρωση των μυών, αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς αυτό. Έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματική θεραπεία ακόμα και για εκείνους που δεν ανταποκρίνονται σε από του στόματος ή ενέσιμες αγωγές.

«Η συχνή αδυναμία επίτευξης και διατήρησης της στύσης για επιτυχή διείσδυση και ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης, δηλαδή η στυτική δυσλειτουργία, έχει πολλές αιτίες, εκ των οποίων άλλες είναι οργανικές και άλλες ψυχολογικές.
Στις οργανικές περιλαμβάνονται καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση και η υπερχοληστεριναιμία και γι’ αυτό όσοι διαπιστώνουν επιδείνωση των στύσεών τους πρέπει να σπεύδουν προς διερεύνηση της αιτίας. Μπορεί να είναι επίσης παρενέργεια φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνεται για άλλη πάθηση. Τότε πρέπει να επαναξιολογείται η δυνατότητα εξεύρεσης μιας εξίσου αποτελεσματικής για την πάθηση αγωγής που δεν θα προκαλεί, όμως, αδυναμία στύσης. Το άγχος είναι άλλος ένας παράγοντας που οδηγεί στη δυσλειτουργία. Είναι, ωστόσο, πιο εύκολα διαχειρίσιμος με την εφαρμογή πρακτικών χαλάρωσης (διαλογισμός, γιόγκα) αλλά και την υιοθέτηση καθημερινής άσκησης», εξηγεί ο Χειρουργός, Ουρολόγος - Ανδρολόγος δρ Χρήστος Φλιάτουρας.

Η πρώτη επιλογή για την αντιμετώπιση της πάθησης είναι φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα, τα οποία όμως δεν είναι αποτελεσματικά σε όλους. Οι θεραπείες δεύτερης γραμμής, όπως οι αντλίες κενού, εκπληρώνουν τις προσδοκώμενες επιθυμίες, αλλά δεν επιτρέπουν την αυθόρμητη σεξουαλική πράξη. Επί αποτυχίας οποιασδήποτε άλλης επιλογής και για τις εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας υπάρχει και εκείνη της τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Πρόκειται για μια επεμβατική πράξη που δεν είναι ακίνδυνη, όπως άλλωστε κάθε άλλη εγχείρηση, αλλά το 80% των ανδρών που προβαίνουν σε αυτή είναι ικανοποιημένοι.

Η ανάγκη για επιτυχημένες μεθόδους αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας χωρίς φάρμακα που ενέχουν κίνδυνο παρενεργειών και επεμβάσεις που καταστρέφουν εν μέρει τον φυσιολογικό μηχανισμό στύσης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη επαναστατικών θεραπειών, όπως τα κρουστικά κύματα και τα βλαστοκύτταρα.

Τελευταία έχει διαπιστωθεί ότι μια αντιρυτιδική θεραπεία μπορεί, επίσης, να χαρίσει ξανά σεξουαλική ζωή στους άνδρες με στυτικές δυσκολίες: οι ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης (botox).

«Ο ορότυπος BoNT-A από τους 7 που υπάρχουν (ΒoNT: A, B, C1, D, E, F και G) είναι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος για ιατρικούς σκοπούς. Εκτός από τη χρήση του στην αισθητική ιατρική, κυρίως για την εξάλειψη των ρυτίδων του προσώπου, εδώ και 40 χρόνια χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών των γραμμωτών και λείων μυών, όπως στραβισμός, σπαστικότητα, κινητικές διαταραχές, αχαλασία οισοφάγου, υπεριδρωσία και σύνδρομο υπερδραστήριας ουροδόχου κύστης. Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτή η πλέον πρόσφατη θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία θα μπορούσε να ανταγωνιστεί ακόμα και το μαγικό μπλε χαπάκι, αφού οι ενέσεις της νευροτοξίνης στο πέος βελτιώνουν τις στύσεις με την προσωρινή χαλάρωση των λείων μυών στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων του και το μπλοκάρισμα των νευρικών σημάτων που συστέλλουν τους συγκεκριμένους μύες, επιτρέποντας τη διέλευση μεγαλύτερης ποσότητας αίματος σε αυτό», διευκρινίζει ο δρ Φλιάτουρας.

Τα αποτελέσματα κλινικών δοκιμών υποδηλώνουν ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική, έχει καλό προφίλ ασφάλειας και είναι καλά ανεκτή από άνδρες με δύσκολα αντιμετωπίσιμη στυτική δυσλειτουργία.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Urology ανέλυσε επτά δοκιμές, στις οποίες συμμετείχαν 362 άνδρες που έκαναν ένεση botox στη βάση του πέους τους. Από τα αποτελέσματα διαπιστώθηκε ότι βοήθησε πολλούς συμμετέχοντες να κάνουν σεξ για μια περίοδο τριών μηνών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το όφελος φάνηκε να υποχωρεί εντός εξαμήνου, γεγονός που τονίζει την ανάγκη επανάληψης της θεραπείας. Το BoNT-A μπορεί επομένως να μειώσει τον αριθμό των ασθενών που χρειάζονται θεραπεία δεύτερης ή τρίτης γραμμής.

Μια πιο πρόσφατη γαλλική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Toxins, ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό της συχνότητας με την οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία, την αποτελεσματικότητα των επαναλαμβανόμενων ενέσεων σε άνδρες με δύσκολα θεραπεύσιμη στυτική δυσλειτουργία, καθώς και με τη συνέπεια της θεραπευτικής ανταπόκρισης και την ασφάλεια της διαδικασίας.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών με δυσκολία στύσης και ανεπαρκή ανταπόκριση στις τρέχουσες φαρμακευτικές θεραπείες που ωφελούνται μετά από την πρώτη θεραπεία με την τοξίνη συνεχίζουν να παρουσιάζουν βελτίωση με την επανάληψη. Σημαντικό εύρημα είναι, επίσης, ότι οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες είναι αποτελεσματικές και ασφαλείς. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης της δυσλειτουργίας είναι μια σωστή, μακροχρόνια, πρόσθετη θεραπεία. Το πεδίο είναι πρόσφορο και η έρευνα συνεχίζεται.

«Για τους άνδρες που η στύση τους εξαρτάται από ένα χάπι ή ένα βοήθημα χάνουν την ευκαιρία για αυθόρμητο σεξ. Επίσης, τα χάπια δεν κάνουν θαύματα σε όλους τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία και ορισμένοι δεν μπορούν να τα πάρουν καθόλου, για ιατρικούς λόγους. Το Bocox, όπως λέγεται η θεραπεία με ενέσεις βοτουλινικής νευροτοξίνης, ενδεχομένως να είναι η μόνιμη ή σχεδόν μόνιμη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας που πάντα αναζητούσαμε, αλλά και άλλων προβλημάτων, όπως η πρόωρη εκσπερμάτιση και η ελλιπής ποιότητα του οργασμού», καταλήγει ο δρ. Χρήστος Φλιάτουρας.

  • ΡΥΤΙΔΕΣ
  • ΣΤΥΣΗ
  • ΣΤΥΤΙΚΗ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι ασθενείς με ψωρίαση αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου
Οι ασθενείς με ψωρίαση αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου 19 Νοεμβρίου 2023
Που μπορεί να οφείλεται το αίμα στο ασπράδι του ματιού 23 Νοεμβρίου 2023
Που μπορεί να οφείλεται το αίμα στο ασπράδι του ματιού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία «σπάει τα ταμπού» με νέα ενημερωτική εκστρατεία
Health Talk
12/03/2026 - 23:02

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία «σπάει τα ταμπού» με νέα ενημερωτική εκστρατεία

Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας: Όταν η θεραπεία γίνεται αλλαγή τρόπου ζωής
Health Talk
10/03/2026 - 21:19

Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας: Όταν η θεραπεία γίνεται αλλαγή τρόπου ζωής

Θεραπεία με CAR-T κύτταρα στοχεύει δύσκολα θεραπεύσιμους συμπαγείς όγκους
Υγεία
05/03/2026 - 10:59

Θεραπεία με CAR-T κύτταρα στοχεύει δύσκολα θεραπεύσιμους συμπαγείς όγκους

Τεχνητά νύχια: Γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο μυκητίασης - Τι πρέπει να προσέχετε
Ομορφιά
27/02/2026 - 14:30

Τεχνητά νύχια: Γιατί αυξάνουν τον κίνδυνο μυκητίασης - Τι πρέπει να προσέχετε

To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV
Υγεία
20/02/2026 - 18:00

To αίμα παιδιάτρων "κλειδί" για νέες θεραπείες για τον ιό του απλού κρυολογήματος και τον RSV

Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού
Υγεία
19/02/2026 - 23:24

Οι γάτες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη θεραπείας για τύπους καρκίνου του μαστού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερευνητές ζητούν αυστηρότερους κανόνες για παιδικά παιχνίδια με τεχνητή νοημοσύνη
Ψυχική Υγεία
13/03/2026 - 18:00
Αμινοξύ "καθρέφτης" μπορεί να λιμοκτονήσει τα καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάψει τα υγιή
Υγεία
13/03/2026 - 17:00
Οι περισσότερες ενέργειες μας καθημερινά είναι στον "αυτόματο πιλότο"
Ψυχική Υγεία
13/03/2026 - 16:00
Τι είναι το εξάνθημα Disney και πότε κινδυνεύετε να το εκδηλώσετε
Υγεία
13/03/2026 - 15:01
ΙΣΑ: Πρωτοβουλία για αντικειμενική κοστολόγηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
13/03/2026 - 14:16
Eξέταση αίματος μπορεί να προβλέψει καρδιακές παθήσεις έως και 15 χρόνια πριν την εκδήλωσή τους
Digital Health
13/03/2026 - 14:00
ΕΟΔΥ: Η ιλαρά συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές επιπλοκές και θανάτους - Κρίσιμος ο εμβολιασμός
Υγεία
13/03/2026 - 13:00
Αϋπνία: Ο συνδυασμός άσκησης και συμβουλευτικής για τον ύπνο εξασφαλίζει όνειρα γλυκά στις γυναίκες
Υγεία
13/03/2026 - 12:00
Τα γκόλντεν ριτρίβερ έχουν κοινά γονίδια με τους ανθρώπους που καθορίζουν το στρες και την εξυπνάδα
Pet
13/03/2026 - 11:00
Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Δύο νέα προγράμματα εκπαίδευσης για ασθενείς-experts εν μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού
Patient Talk
13/03/2026 - 10:25
Alzheimer: Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης δεκαετίας
Υγεία
13/03/2026 - 10:00
Η παγκόσμια κρίση αδράνειας: Γιατί οι πολιτικές για την άσκηση αποτυγχάνουν
Fitness
13/03/2026 - 10:00
Πειραματικό εμβόλιο κατά των οπιοειδών δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση της κρίσης εθισμού
Υγεία
13/03/2026 - 10:00
Άτμισμα: Το ασφαλέστερο δεν είναι ασφαλές - Οι κίνδυνοι που αποκαλύπτονται με το πέρασμα του χρόνου
Υγεία
13/03/2026 - 09:00
Το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» συμμετέχει σε παγκόσμια ενημερωτική εκστρατεία για τις διαταραχές ύπνου
Υγεία
13/03/2026 - 07:29
Θεσσαλονίκη: Αγώνας δρόμου στις 26 Απριλίου για την πρόληψη της άνοιας
Patient Talk
13/03/2026 - 03:44
ΕΟΠΑΕ: Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας για τη χορήγηση ναλοξόνης στην Καβάλα
Επικαιρότητα
13/03/2026 - 00:08
Καλαφάτης: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ριζικά τον τομέα της Υγείας»
Digital Health
12/03/2026 - 23:36
Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία «σπάει τα ταμπού» με νέα ενημερωτική εκστρατεία
Health Talk
12/03/2026 - 23:02
Brain Fog... στα 50: Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής για τη μνήμη και τη συγκέντρωση
Υγεία
12/03/2026 - 22:42
ΠΟΝ: Υγεία των νεφρών για όλους - Φροντίδα για τους ανθρώπους, προστασία του πλανήτη
Patient Talk
12/03/2026 - 22:01
Τα 10 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοούμε αν έχουμε πόνο στη μέση
Health Talk
12/03/2026 - 21:27
Πως η προσπάθεια επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας επηρεάζει αρνητικά ασθενείς με άνοια
Υγεία
12/03/2026 - 20:54
Ημερίδα του ΕΟΔΥ για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του μηχανισμού επιδημιολογικής επιτήρησης
Πολιτική Υγείας
12/03/2026 - 20:18
ΕΟΔΥ: Τρεις νέοι θάνατοι από γρίπη και Covid-19 - Αυξημένη η θετικότητα στον RSV
Υγεία
12/03/2026 - 20:02
Ο ΕΟΦ ανακάλεσε παρτίδες τριών φαρμάκων - Τι αναφέρει η ανακοίνωση
Pharma Policy
12/03/2026 - 18:47
Υπουργείο Υγείας: Δωρεάν επιμορφωτικά προγράμματα για 12.000 επαγγελματίες υγείας - Αιτήσεις έως και 21 Μαρτίου
Πολιτική Υγείας
12/03/2026 - 18:19
«Υγεία σε υψηλή ταχύτητα»: Διαδικτυακή εκδήλωση για την οικοδόμηση ενός ανθεκτικού και ψηφιακού ΕΣΥ
Digital Health
12/03/2026 - 17:37
Κοσμοιατρική: Εκδήλωση για την παρουσίαση νέου ερευνητικού προγράμματος πρόληψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Υπηρεσίες Υγείας
12/03/2026 - 17:09
AstraZeneca: Συμμετοχή σε 89 κλινικές μελέτες και 270 εργαζόμενοι στην Ελλάδα - Οι στόχοι για τα επόμενα χρόνια
Pharma News
12/03/2026 - 16:44

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Start4Health: Βραβεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις που προωθούν ψηφιακή υγεία και βιοπληροφορική
Pharma News
11/03/2026 - 10:42
Αισιοδοξία Γεωργιάδη για τον ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο των κλινικών δοκιμών
Πολιτική Υγείας
11/03/2026 - 15:24
Πρώτη ρομποτική διαστοματική επέμβαση θυρεοειδούς στην Ελλάδα στο Ερρίκος Ντυνάν
Υπηρεσίες Υγείας
11/03/2026 - 15:52
Νέος πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΟΔΥ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Πολιτική Υγείας
11/03/2026 - 17:52
Αγαπηδάκη για Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού: Ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για προληπτικό έλεγχο σε 1,8 εκατ.πολίτες
Πολιτική Υγείας
12/03/2026 - 12:57
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo