Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός Ελλάδα : Οδηγίες προς Φαρμακοποιούς

230 0

Τοποθέτηση plexiglas στο χώρο του πάγκου του φαρμακείου, αλλά και χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης συστήνει μεταξύ άλλους στους φαρμακοποιούς ο ΠΦΣ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), μετά και την απόφαση του Π.Ο.Υ. να χαρακτηρίσει   την εξάπλωση του Κορωνοϊού ως Πανδημία συστήνει μέτρα για την προστασία φαρμακοποιών, των οικογενειών τους και στους πολίτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου:

  • Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών )
  • Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης
  • Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου .
  • Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος  το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους 
  • Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα, πάγκοι, λοιποί χώροι )
  • Περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών

Επίσης ο ΠΦΣ έχει αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητά  να δοθεί η δυνατότητα , σε  όσα φαρμακεία το επιθυμούν,  να εξυπηρετούν από θυρίδα ή μέσω των ρολών  ασφαλείας.

«Η χώρα βρίσκεται  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα φαρμακεία θα  παραμείνουν ανοικτά σε όλη την διάρκεια  και στην κορύφωση της πανδημίας, επιτελώντας το έργο τους απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Αυτό απαιτεί από όλους μας υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

Σας συνιστούμε να προχωρήσετε  άμεση λήψη όλων ή μερικών των μέτρων που σας κοινοποιούμε, αντιλαμβανόμενοι την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στο έργο της πολιτείας και να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την πανδημία», αναφέρει ο ΠΦΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Newsroom