ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευαγγελισμός: Νέο σύγχρονο σύστημα κλήσης νοσηλευτών με δωρεά του ΙΣΝ

Υπηρεσίες Υγείας
Ευαγγελισμός: Νέο σύγχρονο σύστημα κλήσης νοσηλευτών με δωρεά του ΙΣΝ
Το νέο σύστημα κλήσης νοσηλευτών «που εγκαταστάθηκε στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, μετά από τη δωρεά του ΙΣΝ, αποτελεί ένα σύστημα ιδανικό για την εύρυθμη εξυπηρέτηση και φροντίδα των ασθενών» αναφέρει ο Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», Δημήτριος Πιστόλας.
Δευτέρα, 12/12/2022 - 17:02
News4Health Team News4Health Team

Υπάρχει ένα κουμπί που φωνάζει βοήθεια για εσένα όταν εσύ δεν μπορείς, που σε κάνει να νιώθεις περισσότερη ασφάλεια όταν βρίσκεται δίπλα σου, που με το πάτημά του μία κατάσταση μπορεί να μην καταλήξει κρίσιμη, διασφαλίζοντας την άμεση ανταπόκριση γιατρού και νοσηλευτή.

Ωστόσο, αυτό το κουμπί δεν αρκεί απλώς να υπάρχει, αλλά να υπάρχει δίπλα σου τη στιγμή που θα το χρειαστείς. Πρόκειται για το γνωστό κουμπί του συστήματος κλήσης νοσηλευτών, ένα απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών, που μπορεί να βοηθήσει εάν βρίσκεται δίπλα στον ασθενή ακόμη και στη διάσωση ανθρώπινων ζωών, σε περίπτωση άμεσης ανάγκης.

Στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), πλέον λειτουργεί ένα σύγχρονο, ψηφιακό, πλήρως ευέλικτο σύστημα κλήσης, που ήρθε να αντικαταστήσει το παλαιάς τεχνολογίας σύστημα, που το νοσοκομείο χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος.

Η δωρεά προμήθειας και εγκατάστασης του συστήματος κλήσης νοσηλευτών στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 750 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό την ενίσχυση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους.

Το νέο ψηφιακό σύστημα κλήσης νοσηλευτών έχει εγκατασταθεί σε 23 ανεξάρτητες κλινικές, όπως ενδεικτικά στις Παθολογικές και στις Χειρουργικές Κλινικές του Νοσοκομείου αλλά και στην Ογκολογική και Νευρολογική Κλινική, με τη δυνατότητα κεντρικού ελέγχου. Η διαδικασία παράδοσης του εξοπλισμού ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2021 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο 2022.

Ο εξοπλισμός παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε τμηματικά στους χώρους νοσηλείας που απελευθερώνονταν από το Νοσοκομείο -δεδομένου του φόρτου εργασίας του Ευαγγελισμού ως νοσοκομείο αναφοράς για την COVID-19.

Τη σημασία της δωρεάς περιγράφει o Δημήτριος Πιστόλας, Διευθυντής Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»: «Στο νοσοκομείο μας υπήρχε ένα απαρχαιωμένο μη λειτουργικό σύστημα κλήσης νοσηλευτών, το οποίο δεν κάλυπτε καμία από τις ανάγκες τόσο των ασθενών όσο και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Το νέο σύστημα κλήσης νοσηλευτών που εγκαταστάθηκε στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, μετά από τη δωρεά του ΙΣΝ, αποτελεί ένα σύστημα ιδανικό για την εύρυθμη εξυπηρέτηση και φροντίδα των ασθενών. Μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανταπόκρισης του νοσηλευτικού προσωπικού και βελτιώνει θεαματικά όχι μόνο την ικανοποίηση των ασθενών αλλά και την ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας».

O Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του ΙΣΝ, αναφέρει:«Το Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός” έχει για εμάς ιδιαίτερη συμβολική σημασία, καθώς ένα αίτημα δωρεάς του νοσοκομείου πριν από πέντε χρόνια ήταν το έναυσμα για το ξεκίνημα της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία.

Η προσπάθεια αυτή, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας αλλά και της προσβασιμότητας στο δημόσιο σύστημα υγείας, με δράση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, έχει πλέον φτάσει να αποτελεί τη μεγαλύτερη Πρωτοβουλία μας από την ίδρυσή μας, τόσο σε ύψος όσο και σε εύρος δωρεών.

Ευελπιστούμε ότι η επιμέρους δωρεά για την προμήθεια νέου, υπερσύγχρονου συστήματος κλήσης νοσηλευτών στο Γ.Ν.Α. “Ο Ευαγγελισμός” να βοηθήσει να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες νοσηλείας και τα θεραπευτικά αποτελέσματα για τους ασθενείς, καθώς και οι συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της ιατρικής περίθαλψης, και στους οποίους όλοι μας οφείλουμε βαθιά ευγνωμοσύνη».

Η προμήθεια συστήματος κλήσης νοσηλευτών αποτελεί την τρίτη κατά σειρά δωρεά που ολοκληρώνεται στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», με την πρώτη να αφορά στην προμήθεια πάνω από 850 νέων κλινών, εκ των οποίων οι 53 τοποθετήθηκαν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και Εμφραγμάτων, καθώς και 150 ιατρικών μηχανημάτων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών περισσότερων από 10 τμημάτων του Νοσοκομείου, όπως οι ΜΕΘ, οι ΜΑΦ και η Μονάδα Εμφραγμάτων, το Τμήμα Επειγόντων, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τα Χειρουργεία.

Η δεύτερη δωρεά που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19, περιλάμβανε πλήρη διαμόρφωση ειδικών χώρων για την εγκατάσταση κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ. Παράλληλα, μέσω της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, σε εξέλιξη βρίσκεται η δωρεά του ΙΣΝ για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στις Νοσηλευτικές Σχολές του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Θώραξ», καθώς επίσης και δωρεά, σε συνεργασία του ΙΣΝ με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου και την κυρία Αλίκη Περρωτή, για την αναμόρφωση της ΜΕΘ 2 και της Παλαιάς Μονάδας Εμφραγμάτων που θα λειτουργήσουν ως μια ενιαία ΜΕΘ, αλλά και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

Η διεθνής Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό τριών υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και τη Σπάρτη, έργα υποδομών σε νοσοκομεία της Αττικής, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού για δημόσια νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, την προμήθεια δύο αεροπλάνων και δύο ελικοπτέρων για αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, εκπαιδευτικά προγράμματα για ιατρούς και νοσηλευτές, κι ένα πενταετές πρόγραμμα για την ενίσχυση υπηρεσιών ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους, σε συνεργασία με το Child Mind Ιnstitute των ΗΠΑ.
Επιπλέον, περιλαμβάνει διεθνείς συνεργασίες με νοσοκομεία, ερευνητικά κέντρα και ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Rockefeller, το Πανεπιστήμιο Columbia και το Child Mind Institute, για την ίδρυση τριών νέων κέντρων με σκοπό τη δημιουργία τεχνογνωσίας και περαιτέρω διάχυση γνώσης στον τομέα της υγείας, σε όλο τον κόσμο.

Δείτε επίσης: Ευαγγελισμός: Κέντρο αναφοράς για ασθενείς με Long Covid-19 με τη συμμετοχή 16 ειδικοτήτων

  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
  • ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΗΣΗΣ
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
  • ΔΩΡΕΑ
  • ΙΣΝ
  • ΓΝΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΥΓΕΙΑ: «18ος Δεκάλογος για τις Λοιμώξεις»
ΥΓΕΙΑ: «18ος Δεκάλογος για τις Λοιμώξεις» 12 Δεκεμβρίου 2022
Αffidea: Ο Όμιλος με τα περισσότερα διαπιστευμένα Βιοπαθολογικά Εργαστήρια στα Βαλκάνια 13 Δεκεμβρίου 2022
Αffidea: Ο Όμιλος με τα περισσότερα διαπιστευμένα Βιοπαθολογικά Εργαστήρια στα Βαλκάνια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργιάδης στο Action 24: «Πότε θα μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις στους νοσηλευτές»
Πολιτική Υγείας
18/11/2025 - 14:39

Γεωργιάδης στο Action 24: «Πότε θα μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις στους νοσηλευτές»

ΠΑΣΟΝΟΠ: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της ένταξης των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 03:41

ΠΑΣΟΝΟΠ: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της ένταξης των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά

ΠΣΕΥ: «Ο κλάδος ΠΕ25 καταλαμβάνεται ισότιμα από νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας στην Ειδική Αγωγή»
Πολιτική Υγείας
07/11/2025 - 21:49

ΠΣΕΥ: «Ο κλάδος ΠΕ25 καταλαμβάνεται ισότιμα από νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας στην Ειδική Αγωγή»

Ευχαριστίες Γεωργιάδη στην «Αποστολή» για την προσφορά υγειονομικού υλικού αξίας 60 εκατ. ευρώ
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 12:58

Ευχαριστίες Γεωργιάδη στην «Αποστολή» για την προσφορά υγειονομικού υλικού αξίας 60 εκατ. ευρώ

Δωρεά αλκοολόμετρων στην Τροχαίας Αττικής από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών
Επικαιρότητα
31/10/2025 - 07:18

Δωρεά αλκοολόμετρων στην Τροχαίας Αττικής από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

Δωρεά έντεκα απινιδωτών από τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τα καταφύγια της ΕΟΟΑ
Επικαιρότητα
23/10/2025 - 14:16

Δωρεά έντεκα απινιδωτών από τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τα καταφύγια της ΕΟΟΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Βουλή των Ελλήνων δώρισε 10 σύγχρονους υπολογιστές στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 19:46
Healthcare Business Awards 2025: Τιμήθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές, η καινοτομία και η αριστεία στον χώρο της Υγείας
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 19:04
Ιουλία Τσέτη στο CEO Initiative 2025: Οι πυλώνες της ηγεσίας του μέλλοντος
Pharma News
25/11/2025 - 18:39
Ασφάλεια παιχνιδιών: Νέοι κανόνες για την καλύτερη προστασία της υγείας των παιδιών
Πολιτική Υγείας
25/11/2025 - 18:11
ΜΗΤΕΡΑ: Για 14η χρονιά του μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα νέων ιατρών στην ελάχιστα επεμβατική γυναικολογική χειρουργική
Υπηρεσίες Υγείας
25/11/2025 - 17:38
Το Άσυλο Ανιάτων και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανανεώνουν τη συνεργασία τους
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 17:21
Black Friday: Πώς μπορεί να βλάψει όχι μόνο την τσέπη αλλά και την υγεία μας
Ψυχική Υγεία
25/11/2025 - 17:06
Οι ελλείψεις σε μεταλλικά στοιχεία στη διατροφή μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη
Ψυχική Υγεία
25/11/2025 - 15:58
CEO Initiative 2025: Από τη σύγκλιση μεγάλων προκλήσεων, στη δημιουργία νέων ευκαιριών
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 15:33
Αποφρακτική υπνική άπνοια: Όταν δεν αντιμετωπίζεται αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης Πάρκινσον
Υγεία
25/11/2025 - 15:09
Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία: Κρίσιμα ζητήματα η μείωση των γεννήσεων και η αύξηση των πρόωρων τοκετών
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 14:51
ΕΣΑμεΑ: «Να καταπολεμηθεί η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών με αναπηρία»
Patient Talk
25/11/2025 - 14:28
Κίμτσι: Το κορεάτικο πικάντικο πιάτο που ρυθμίζει το ανοσοποιητικό
Διατροφή
25/11/2025 - 14:04
Χρυσό βραβείο για την Eurolife FFH και το My Health F1rst στα Healthcare Business Awards
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 13:46
ΙΣΑ: Μηνύσεις και πειθαρχικά για τις παράνομες ιατρικές διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 13:18
Όπλα που δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα: Η επιστημονική φαντασία είναι πια εδώ
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 13:00
Η ΑΜΚΕ «ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ» τιμά τη μνήμη τη δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου
Pharma News
25/11/2025 - 12:42
Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Πώς το φαρμακείο μπορεί να γίνει καταφύγιο
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 12:00
Πρώτη επιτυχημένη επέμβαση αλλαγής χρώματος ματιών στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 12:00
Μητσοτάκης: «Μηδενική ανοχή σε όποιον υποτιμά τη γυναίκα - Η βία δεν είναι ποτέ ιδιωτική υπόθεση»
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 11:34
Η διακοπή λήψης ενέσιμου φαρμάκου απώλειας βάρους φέρνει πίσω τα κιλά αλλά και τα προβλήματα υγείας
Υγεία
25/11/2025 - 11:00
Σύνδρομο Hunter: Γονιδιακή θεραπεία φρενάρει την άνοια σ' ένα τρίχρονο αγόρι
Υγεία
25/11/2025 - 10:00
Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα ξεκινάει κλινικές δοκιμές μέσα στο 2026
Υγεία
25/11/2025 - 08:42
Βιοψία μαστού και διασπορά του καρκίνου: Ένας πολύ επικίνδυνος μύθος
Health Talk
25/11/2025 - 07:29
Γάζα: Η GHF που υποστηριζόταν από Ισραήλ και ΗΠΑ τερματίζει την αποστολή της
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 03:44
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπαίνει στην πρώτη γραμμή κατά του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων
Επικαιρότητα
25/11/2025 - 00:19
Σεμινάρια του ΙΣΑ για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών στα νοσοκομεία
Υγεία
24/11/2025 - 22:48
Η AlfaOmega Pharma Logistics εγκαινίασε τη νέα υπερσύγχρονη αποθήκη της στον Ασπρόπυργο
Pharma News
24/11/2025 - 22:13
Η ΠΟΜΕΠ ζητεί άμεσα μέτρα για την έλλειψη εμβολίων κατά του πνευμονιόκοκκου
Υγεία
24/11/2025 - 21:33
ΓΣΕΕ: Συμπαράσταση στα θύματα έμφυλης βίας και παρενόχλησης με ειδικές δράσεις
Επικαιρότητα
24/11/2025 - 20:51

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στένωση καρωτίδων: Ο συνδυασμός στεντ - φαρμακευτικής αγωγής αποτρέπει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Υγεία
24/11/2025 - 14:00
Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο ΕΣΥ – Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τον Ψηφιακό Βοηθό Πολίτη
Πολιτική Υγείας
24/11/2025 - 12:53
Τα μικρόβια του εντέρου μπορεί να ενεργοποιούν την αλλεργική ρινίτιδα
Υγεία
24/11/2025 - 15:00
Anisakis: Η πρώτη διάγνωση του σκουληκιού της ρέγγας στην Ελλάδα
Επικαιρότητα
24/11/2025 - 10:00
Το πρώτο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα ξεκινάει κλινικές δοκιμές μέσα στο 2026
Υγεία
25/11/2025 - 08:42
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo