ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα παρακολούθησης για ξένους φοιτητές στο ΜetropolitanGeneral: 6 χρόνια & 150 απόφοιτοι

Υπηρεσίες Υγείας
Πρόγραμμα παρακολούθησης για ξένους φοιτητές στο ΜetropolitanGeneral: 6 χρόνια & 150 απόφοιτοι
Η Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης ξένων φοιτητών στην Ελλάδα, προσφέρει τη δυνατότητα επίσκεψης σε κορυφαία νοσοκομεία, ώστε να ζήσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων και μονάδων ή να παρακολουθήσουν επεμβάσεις και κλινικές θεραπείες.
Τετάρτη, 13/07/2022 - 14:01
News4Health Team News4Health Team

Το MetropolitanGeneral ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση-πρόκληση από την αρχή. Εδώ και έξι χρόνια συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος αφού ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα 150 φοιτητές, σε 17 διαφορετικές ειδικότητες και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πλέον ιατροί.

Ο Συντονιστής και Υπεύθυνος Ιατρός του Προγράμματος, ο Dr Βασίλης Παπαπαναγιώτου, Διευθυντής της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής του MetropolitanGeneral, μιλάει για το πρόγραμμα, σε συνέντευξή του στο enypografa.gr.

Πόσα χρόνια υπάρχει το πρόγραμμα αυτό;

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016. Σήμερα, συνεχίζεται σταθερά από το MetropolitanGeneral, ενώ πλέον υποστηρίζεται από την CercaTrovaLtd. Δεν το εμπόδισαν ούτε τα δύο και πλέον έτη της πανδημίας, κι αυτό γιατί λάβαμε εγκαίρως τα μέτρα μας. Εφαρμόσαμε, από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, πολύ σχολαστικά πρωτόκολλα διεθνών προδιαγραφών, εμβολιαστήκαμε όλοι στο MetropolitanGeneral και φυσικά ελέγχαμε και ελέγχουμε συστηματικά τους επισκέπτες φοιτητές.
Χάρη σε αυτή την πρακτική συνεχίσαμε απρόσκοπτα με μηδενικά κρούσματα. Toπρόγραμμα μετράει 150 φοιτητές από την Αμερική, τον Καναδά και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πέρα από τα απόλυτα νούμερα, κάτι που, επιπλέον, λένε αυτοί οι αριθμοί είναι ότι, χάρη στο πρόγραμμα, έχει αυξηθεί και το ενδιαφέρον για τις ελληνικές ιατρικές σχολές και τα ελληνικά πανεπιστήμια».

Τι μαθαίνουν όσα άτομα παρακολουθούν το πρόγραμμα;

«Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές από κοντά το νοσοκομειακό περιβάλλον και τις διάφορες ιατρικές ειδικότητες, ώστε να διαμορφώσουν ξεκάθαρη άποψη για τον κλάδο ιατρικής ή παραϊατρικής που θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Πώς συμβαίνει αυτό; Με βιωματική εκπαίδευση.

Οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά, πολύ πιο εύκολα από ό,τι στη χώρα τους, ιατρικές πρακτικές εφάμιλλες με αυτές των χωρών τους. Ζουν από μέσα έναν άλλο τρόπο άσκησης της ιατρικής, εξοικειώνονται με ένα διαφορετικό σύστημα υγείας και βιώνουν έναν καλώς νοούμενο επιστημονικό ανταγωνισμό στο πεδίο. Αποτέλεσμα; Έχουν, για τη συνέχεια των σπουδών τους, ένα πολύ ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα. Γνωρίζουν περισσότερες όψεις της ιατρικής πρακτικής, τις οποίες και έχουν εκπαιδευτεί να συνοψίζουν προς όφελος των ασθενών τους».

Πληροφορίες για την καθημερινότητα της εκπαίδευσης

«Η καθημερινότητα των εκπαιδευομένων έχει να κάνει γενικότερα με τον τρόπο που λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας. Ο ιατρός-εκπαιδευτής, εκπαιδεύει κατά την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων, σε πραγματικό χρόνο. Παρουσιάζει, εξηγεί, λύνει απορίες, χειρουργεί με τους ασκούμενους στο πλάι του και όχι πίσω από κάποιο τζάμι ή μπροστά σε μία προσομοίωση στην οθόνη ενός υπολογιστή. Γιατί ειδικά αυτή η τελευταία όσο πιο πολύτιμη γίνεται αναφορικά με την επίλυση προβλημάτων, τόσο πιο πολύ αναδεικνύει παράλληλα, την άμεση εμπειρία. Για να το πω διαφορετικά, άλλο το «αναίμακτο» της οθόνης και άλλο το «αναίμακτο» της πραγματικότητας. Και στο πρόγραμμα οι εκπαιδευόμενες/-οι τα μαθαίνουν και τα δύο. Το πρώτο κρατούμενο, λοιπόν είναι η εγγύτητα εκπαιδευτών-εκπαιδευομένων στο πεδίο. Μια εγγύτητα που θα έλεγα ότι σε μεγάλο βαθμό, αποτυπώνει την εγγύτητα ιατρών και ασθενών στο Θεραπευτήριο.

Επιπλέον, το MetropolitanGeneral έχει χαρακτηριστεί «Κέντρο Αριστείας» στη χειρουργική της κήλης του κοιλιακού τοιχώματος, έχει αναγορευτεί σε «PreferredPartnerHospital», έχει συμπεριληφθεί στα «BestHospitalsWorldwide» από το DiplomaticCouncil (DC), είναι πιστοποιημένο με το διεθνές πρότυπο ISO, είναι ένα από τα ελάχιστα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα που έχουν λάβει Διαπίστευση Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου κατά ISO 15819, έχει λάβει πιστοποίηση Ιατρικού Τουρισµού κατά TEMOS και έχει πραγματοποιήσει επεμβάσεις που έχουν ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας. Όλες αυτές οι διακρίσεις κάνουν μια διαφορά της οποίας και η απλή παράθεση σε ένα βιογραφικό μπορεί να βοηθήσει καριέρες.

Από άποψη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τολμώ να πω ότι ειδικά οι φοιτητές των πιο προηγμένων χωρών «αισθάνονται σπίτι τους». Ό,τι πιο νέο και πρωτοποριακό ρίχνεται στη μάχη υπέρ της υγείας στις τεχνολογικά προηγμένες χώρες, θα το βρουν και εδώ», αναφέρει ο ιατρός.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

«Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαγνωστικές υπηρεσίες, κλινικές και χειρουργεία για 17 ειδικότητες. Ταυτόχρονα φροντίζουμε ώστε να ενημερώνονται για τα ενδιαφέροντα ιατρικά περιστατικά και να παρίστανται σε ιδιαίτερες ή σημαντικές επεμβάσεις. Το πρόγραμμα διαρκεί από 2 έως 24 εβδομάδες, με παρακολούθηση μέχρι 40 ώρες την εβδομάδα. Το διάστημα που φαίνεται να προκρίνουν ως επαρκές οι περισσότεροι φοιτητές είναι οι 4 εβδομάδες. Φυσικά, μπορούν να αφιερώσουν ακόμη περισσότερο χρόνο στα πεδία που τους ενδιαφέρουν.

Το πρόγραμμα συνδυάζει τη συστηματικότητα της οργανωμένης εκπαίδευσης με την ευελιξία της προσαρμογής στις επιδιώξεις των φοιτητών και τα δεδομένα του Θεραπευτηρίου.

Η γλώσσα συνεννόησης και εκπαίδευσης είναι τα αγγλικά –στην εκπαιδευόμενη ομάδα συμπεριλαμβάνεται άτομο επιφορτισμένο να ενημερώνει, να εξηγεί και να μεταφέρει πληροφορίες ή ερωτήσεις.

Ένα, επίσης σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι μυεί τους ασκούμενους και στα αφανή αλλά σημαντικά κομμάτια της καθημερινότητας ενός νοσοκομείου όπως π.χ. στη λειτουργία των εργαστηρίων».

Τι κερδίζουν οι φοιτητές απ’ το πρόγραμμα;

«Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους συμμετέχοντας σε έναν άλλο τρόπο ζωής από τον δικό τους, να κάνουν την αρχή για μελλοντικές και προς όφελος όλων συνεργασίες, να συγκρίνουν πρακτικές και συστήματα και να έλθουν σε επαφή με μια άλλη κοινωνική αντίληψη για την υγεία και τη φροντίδα της.

Επιπλέον, καθώς μοιράζονται πληροφορίες, εντυπώσεις και γνώση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διευρύνουν τον ορίζοντα και πολλών άλλων ατόμων, δίνουν κίνητρα και σε άλλους φοιτητές να μπουν στην ίδια διαδικασία, παρακινούν αποτελεσματικά κόσμο να επισκεφτεί τη χώρα μας και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, γίνονται οι καλύτεροι «πρεσβευτές καλής θέλησης» για τους εκπαιδευτές τους, το MetropolitanGeneral και την πατρίδα μας. Όσο για μας τους εκπαιδευτές, ας το θέσω έτσι: Και ένα μόνο άτομο να είχε ολοκληρώσει το πρόγραμμα θα ήταν επιτυχία, πόσο μάλλον 150! Η σκέψη ότι έχεις συνεισφέρει σε αυτό είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί», καταλήγει ο DrΠαπαπαναγιώτου.

  • METROPOLITAN
  • ΦΟΙΤΗΤΕΣ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κέντρα Υγείας: Μειώθηκε το ιατρικό προσωπικό το 2021 - Αυξήθηκαν οι νοσηλευτές
Κέντρα Υγείας: Μειώθηκε το ιατρικό προσωπικό το 2021 - Αυξήθηκαν οι νοσηλευτές 12 Ιουλίου 2022
Διαδικτυακή Ημερίδα: «Καρκίνος Ήπατος, Σημαντικές Εξελίξεις στον Ηπατοκυτταρικό Καρκίνο» στις 20 Ιουλίου 13 Ιουλίου 2022
Διαδικτυακή Ημερίδα: «Καρκίνος Ήπατος, Σημαντικές Εξελίξεις στον Ηπατοκυτταρικό Καρκίνο» στις 20 Ιουλίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύλλογος καρδιοπαθών ζητάει αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις
Patient Talk
26/06/2026 - 18:44

Σύλλογος καρδιοπαθών ζητάει αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο: Το κρίσιμο καλοκαίρι για τους πρωτοετείς και ο ρόλος των γονέων
Ψυχική Υγεία
09/06/2026 - 18:11

Από το Λύκειο στο Πανεπιστήμιο: Το κρίσιμο καλοκαίρι για τους πρωτοετείς και ο ρόλος των γονέων

Κρούσματα μηνιγγίτιδας σε κολλέγιο της νότιας Αγγλίας: Ένας φοιτητής νεκρός, δύο νοσηλεύονται
Επικαιρότητα
15/05/2026 - 08:00

Κρούσματα μηνιγγίτιδας σε κολλέγιο της νότιας Αγγλίας: Ένας φοιτητής νεκρός, δύο νοσηλεύονται

Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ
Πολιτική Υγείας
11/05/2026 - 19:07

Επεκτείνεται για έναν ακόμη χρόνο το πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων μέσω της ΔΥΠΑ

Υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΚΠΑ από το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» για ακόμη μία χρονιά
Pharma News
21/04/2026 - 22:27

Υποτροφίες σε φοιτητές του ΕΚΠΑ από το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» για ακόμη μία χρονιά

SkyWalker: Λιγότερος πόνος και γρηγορότερη κινητοποίηση μετά από αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου
Υπηρεσίες Υγείας
06/04/2026 - 16:00

SkyWalker: Λιγότερος πόνος και γρηγορότερη κινητοποίηση μετά από αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος
Υγεία
21/08/2026 - 12:00
WOAH: Η Ελλάδα χώρα απαλλαγμένη από την πανώλη μικρών μηρυκαστικών
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 11:28
Ο συνδυασμός που μπορεί να κάνει πιο επικίνδυνη την οδήγηση στους ηλικιωμένους
Υγεία
21/08/2026 - 11:00
Ποια ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης και θερμοπληξίας
Υγεία
21/08/2026 - 10:00
Οι άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο και για καρκίνο
Υγεία
21/08/2026 - 09:00
Καιρός: Απομακρύνονται τα 40άρια, δύσκολες οι νύχτες μεταξύ 24 και 27 Αυγούστου
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:59
Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:26
Δύναμη, ισορροπία, αντοχή και αντανακλαστικά στην τρίτη ηλικία - Τι αλλάζει και πόση άσκηση χρειαζόμαστε
Fitness
20/08/2026 - 21:53
Καταγγελία και ερωτήματα για το λουκέτο στις παραγωγικές μονάδες απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 20:49
Παρατείνονται έως και τις 3 Σεπτεμβρίου τα μέτρα για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Κρήτη
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 20:22
Οι στενές φιλίες βοηθούν στη διαχείριση των συναισθημάτων με θετικό τρόπο
Ψυχική Υγεία
20/08/2026 - 19:44
ΠΟΕΔΗΝ: Η βία κατά των υγειονομικών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 19:11
Κονδύλι 1,16 εκ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 18:47
Χαρακόπουλος: «Το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας ενισχύεται σημαντικά με επιπλέον επικουρικό προσωπικό»
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 18:19
Το ECDC προειδοποιεί: Αυξάνονται οι κίνδυνοι από τις ασθένειες που προκαλούν τα κουνούπια
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 17:56
ΠΟΥ: 70.000 δόσεις εμβολίου κατά του στελέχους Ζαΐρ του Έμπολα στη διάθεση του Κονγκό
Υγεία
20/08/2026 - 17:23
Γεμίζουν τα επείγοντα του Νοσοκομείου Ρόδου με ασθενείς που πάσχουν από γαστρεντερίτιδα
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 16:56
Πρωτοποριακή τεχνική για την αρθρίτιδα ισχίου με κεραμικά υλικά - Που εφαρμόζεται
Υπηρεσίες Υγείας
20/08/2026 - 16:21
Βιταμίνη D: Η μεγάλη δόση "αντίδοτο" στην άνοια;
Υγεία
20/08/2026 - 16:00
Ο ΙΣΑ ζητά συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για το clawback και το Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 15:39
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ανοσοποιητικού όσων ζουν πάνω από 110 χρόνια
Υγεία
20/08/2026 - 15:00
Καύσωνας: Γιατί η ζέστη «θολώνει» το μυαλό και δυσκολεύει τη συγκέντρωση
Υγεία
20/08/2026 - 14:00
Μικροβίωμα εντέρου: Πώς τα βακτήρια μετατρέπουν το σπανάκι και το παντζάρι σε ασπίδες της καρδιάς
Υγεία
20/08/2026 - 13:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: Γιατί η Ανατολική Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της έξαρσης
Υγεία
20/08/2026 - 12:00
ΠΙΣ: Σηκώνουν το γάντι οι εκλεγμένοι και ζητούν άμεσες εκλογές από τη διορισμένη διοίκηση
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 11:00
Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής
Pharma News
20/08/2026 - 10:00
Ιός Δυτικού Νείλου: 4 νέοι θάνατοι, 23 άνθρωποι στην Εντατική
Υγεία
20/08/2026 - 09:07
Άτμισμα: Όλες οι βλάβες που προκαλεί στο σώμα των ανηλίκων
Υγεία
20/08/2026 - 09:00
Καιρός: Θερμή εισβολή και 40άρια για τις επόμενες επτά με οκτώ ημέρες
Επικαιρότητα
19/08/2026 - 22:51
ΕΚΕΑ: Τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία στις 25, 26 και 27 Αυγούστου στο Σύνταγμα
Υγεία
19/08/2026 - 22:23

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΙΣΑ: Ζητά άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για clawback και Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 13:25
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ για τη σωτηρία της Δημόσιας Υγείας
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 16:37
Απλά κόλπα για πιο νόστιμες και θρεπτικές φακές - Από το σοφρίτο μέχρι το ρύζι
Διατροφή
18/08/2026 - 16:21
ΠΟΕΡΓΙ για Ψηφιακό Αποθετήριο: «Ναι στην εφαρμογή, αλλά με σαφείς όρους και χωρίς άδικες περικοπές»
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 19:43
Θριάσιο: «Επικίνδυνη η υποστελέχωση σε ΜΕΘ και ΜΑΦ»
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 20:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo