ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασθενείς Ελλάδας: Νέα έκκληση εμβολιασμού για την προστασία των πιο ευάλωτων

Υπηρεσίες Υγείας
Ασθενείς Ελλάδας: Νέα έκκληση εμβολιασμού για την προστασία των πιο ευάλωτων
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδος πραγματοποίησε σήμερα Συνέντευξη Τύπουμε θέμα «Χρόνιοι Ασθενείς και Πανδημία», με τους ομιλητές να απευθύνουν έκκληση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Πέμπτη, 25/11/2021 - 20:18
News4Health Team News4Health Team

Την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου πραγματοποίησε η Υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων της Ένωσης, κα Κωνσταντίνα Μπρούσα, η οποία επεσήμανε πως αφορμή για την πραγματοποίησή της αποτέλεσε η ανάγκη για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και συνέχισης τήρησης των μέτρων προστασίας στο νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα.

Η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, απευθυνόμενη στο κοινό έκανε έκκληση προς όλους όσους παραμένουν επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς το εμβόλιο αποτελεί το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της COVID-19, αλλά και προς όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να χρησιμοποιούν την μάσκα και να προχωρήσουν στην επαναληπτική δόση ώστε όλοι να παραμείνουν ασφαλείς.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια διαφορετική συνέντευξη τύπου, που πρωταγωνιστές είναι οι ασθενείς, οι πολίτες που ανήκουν στις «ευπαθείς» ομάδες εμβολιασμού Α ή Β. Η πανδημία τους τελευταίους 18 μήνες επηρέασε πάρα πολύ τις ζωές όλων μας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά τις ζωές των ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τις επηρέασε δραματικά. Είναι τα άτομα τα οποία πάσχουν από μια σοβαρή νόσο και πρέπει να ακουστούν οι δικές τους φωνές. Εμείς, ως Πολιτεία, Επιχείρηση «Ελευθερία» και Υπουργείο Υγείας, είμαστε εδώ και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί τους, έτσι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα άτομα από τις ομάδες αυτές να εμβολιαστούν αλλά και, γενικότερα, να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της χώρας. Το ποσοστό εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες ξεπερνά το 82%, ενώ στην πραγματικότητα, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο του 90%, καθώς κάποιοι πολίτες έχουν ενταχθεί εσφαλμένα σε αυτές τις ομάδες. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο εμβολιασμός αυτών των συμπολιτών μας θα πρέπει να φτάσει στο 100%, γιατί είναι οι πιο ευάλωτοι και πιο ευπαθείς στη νόσο Covid.

Δυστυχώς, ορισμένες φορές, κάποιοι γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μην κάνουν ακόμα το εμβόλιο και να περιμένουν. Αυτό πρέπει να τεθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το εμβόλιο θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό. Εμείς έχουμε μιλήσει και με τους Ιατρικούς Συλλόγους και με τις Επιστημονικές Εταιρείες, με τους ιατρούς δηλαδή που παρακολουθούν αυτούς τους ασθενείς. Από εκεί και πέρα, ειδικά τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιες είναι οι συνέπειες του κορονοϊού και τη σημασία του εμβολιασμού. Είναι θέμα απόφασης του πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι. Φυσικά και στα εμβολιαστικά κέντρα εξειδικευμένο προσωπικό λύνει τις όποιες απορίες και δίνει απαντήσεις σε ανησυχίες που τυχόν υπάρχουν σχετικά με τον εμβολιασμό».

Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής, Ένωση Ασθενών Ελλάδαςαφου παρουσίασε ερευνητικά ευρήματα σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό ασθενών ακόμα και σε προηγμένα συστήματα υγείας λόγω της πανδημίας, ανέφερε πως «o σκοπός της Συνέντευξης Τύπου είναι να γίνει έκκληση, να εμπιστευτούμε την επιστήμη, και να προβούμε στον εμβολιασμό που αυτή τη στιγμή αποτελεί το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιπλέον η τήρηση των μέτρων προστασίας θα πρέπει να συνεχιστεί συνδιαστικά με τον εμβολιασμό ώστε συνδυαστικά να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη ως κοινωνία. Είναι μια απόφαση που πρέπει να τη λάβουμε όλοι. Κι αν κάποιος δε σκέφτεται τη δική του υγεία, ας σκεφτεί την υγεία των συνανθρώπων του, και ειδικά των ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις.»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών, κα Ζωή Γραμματόγλου αναφέρθηκε στο αίσθημα εμπιστοσύνης που έχουν όλοι οι χρόνιοι ασθενείς προς την επιστήμη, καθώς είναι αυτή που τους έχει χαρίσει το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Ένωσης και Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπανίων παθήσεων Νομού Εβρου, κα Εύη Ορφανού, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας αναφορικά με την πρόσβαση των χρονίων ασθενών σε υπηρεσίες υγείας που είναι βασικές για τη διαχείριση των παθήσεών τους και τόνισε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να απορρίπτονται εμβόλια για τα οποία οι κλινικές δοκιμές κατέδειξαν παγκοσμίως ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς μείζονες παρενέργειες.

Η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννητόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς που ανακοινώνονται κάθε μέρα, υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Παιδιά που έμειναν χωρίς γονείς, οικογένειες ολόκληρες που ξεκληρίστηκαν ,άνθρωποι που χάθηκαν άδικα μόνοι μακριά από τους δικούς τους. Τέλος η Πρόεδρος δήλωσε « Η πανδημία και η διαχείρισή της αποτελεί θέμα ιατρικό και όχι πολιτικό. Η Ένωση σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού κάλεσε σήμερα στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να δείξουμε στους πολίτες ότι απέναντι στις τραγικές απώλειες της πανδημίας και τα κοινωνικά οικονομικά επακόλουθα, είμαστε όλοι ενωμένοι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 25/11/2021 - 20:31
  • ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκκληση ΠΟΥ: Τηρείτε τα μέτρα ακόμα και αν είστε εμβολιασμένοι
Έκκληση ΠΟΥ: Τηρείτε τα μέτρα ακόμα και αν είστε εμβολιασμένοι 25 Νοεμβρίου 2021
Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή 25 Νοεμβρίου 2021
Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα διαλόγου αναπτύσσει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας
Patient Talk
30/06/2026 - 18:58

Ψηφιακή πλατφόρμα διαλόγου αναπτύσσει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Κίτρινος πυρετός: Οι παράγοντες που ευνοούν την εξάπλωσή του και ο εμβολιασμός ως βασικό μέτρο πρόληψης
Υγεία
24/06/2026 - 22:12

Κίτρινος πυρετός: Οι παράγοντες που ευνοούν την εξάπλωσή του και ο εμβολιασμός ως βασικό μέτρο πρόληψης

Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους
Υγεία
12/06/2026 - 13:00

Εμβόλιο σχεδιασμένο από τεχνητή νοημοσύνη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους

Παγκόσμιο Κύπελλο: Από ποιες μολυσματικές ασθένειες κινδυνεύουν οι φίλαθλοι
Υγεία
11/06/2026 - 10:00

Παγκόσμιο Κύπελλο: Από ποιες μολυσματικές ασθένειες κινδυνεύουν οι φίλαθλοι

ΕΝΑΣΕΛ: Βήματα προόδου έχει κάνει η Ελλάδα στη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας
Patient Talk
09/06/2026 - 17:43

ΕΝΑΣΕΛ: Βήματα προόδου έχει κάνει η Ελλάδα στη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας

ΕΟΔΥ: «Τρέχει» πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι της γρίπης των πτηνών για εργαζόμενους αυξημένου κινδύνου
Υγεία
29/05/2026 - 20:39

ΕΟΔΥ: «Τρέχει» πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι της γρίπης των πτηνών για εργαζόμενους αυξημένου κινδύνου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λήξη συναγερμού για τον χανταϊό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Υγεία
02/07/2026 - 19:08
Γιόγκα με... συνταγή γιατρού και εμπόδια στην πρόσβαση - Το παράδειγμα της Βρετανίας
Fitness
02/07/2026 - 18:13
Το Ωνάσειο δημιουργεί την πρώτη κινητή μονάδα ECMO στην Ελλάδα
Υπηρεσίες Υγείας
02/07/2026 - 17:24
«Αγλαΐα Κυριακού»: Σε στάση εργασίας την Παρασκευή 3 Ιουλίου οι εργαζόμενοι για τη φιλοξενία παιδιών με εισαγγελική εντολή
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 17:07
Ο θάνατος 53χρονης δίνει δώρα ζωής σε ασθενείς που περιμένουν για μεταμόσχευση
Υγεία
02/07/2026 - 16:21
Τα συμπληρώματα σιδήρου για βρέφη συνδέονται με λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς στην ηλικία των τριών ετών
Υγεία
02/07/2026 - 16:02
Θεμιστοκλέους: «Δολοφονία χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις το θλιβερό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη»
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 15:38
Γιατί το «καλό» μας χέρι είναι... καλύτερο; Νέα μελέτη ανατρέπει όσα γνωρίζαμε
Υγεία
02/07/2026 - 15:00
Hot dog: Οι κίνδυνοι για την υγεία, τι περιέχουν και πόσο συχνά μπορούν να καταναλώνονται
Διατροφή
02/07/2026 - 14:00
Εμμηνόπαυση: Όταν οι ωοθήκες αναλαμβάνουν ρόλο... ανοσοποιητικού!
Υγεία
02/07/2026 - 13:00
Γλοιοβλάστωμα: Νέα ανοσοθεραπεία CAR-T εξαλείφει όγκους σε προκλινική μελέτη
Υγεία
02/07/2026 - 12:00
«Γέφυρα ζωής» από το Ρέθυμνο στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Επιτυχής η επέμβαση στο 6χρονο παιδί
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 11:50
Νέα ιατρική διευθύντρια της Pfizer Hellas η Χριστίνα Μιχαηλίδη
Pharma News
02/07/2026 - 11:00
Υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας βιταμίνης C μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου και σήψης σε ασθενείς με τραύματα
Υγεία
02/07/2026 - 11:00
ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση για την ένταξη όλων των επαγγελματιών υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 09:58
Αντικαρκινικό φάρμακο φαίνεται να αποκαθιστά τη γονιμότητα σε γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια
Υγεία
02/07/2026 - 09:00
Στελέχωση, υποδομές και λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο επίκεντρο συνάντησης εργαζομένων με τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ
Πολιτική Υγείας
02/07/2026 - 07:29
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Νανοϊατρική στο 23ο NANOTEXNOLOGY, 4 με11 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη
Digital Health
02/07/2026 - 03:47
Ο πρόεδρος του ΕΕΣ συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα για τις ανθεκτικές κοινότητες στην Κύπρο
Επικαιρότητα
02/07/2026 - 00:06
MyPBCVoice: Webinar για την πρωτοπαθή χολική χολαγγειΐτιδα και τα εμπόδια πρόσβασης στη φροντίδα υγείας
Health Talk
01/07/2026 - 23:29
Σουδάν: Νέα επιδημία χολέρας, με τουλάχιστον 120 νεκρούς το τελευταίο δίμηνο
Υγεία
01/07/2026 - 22:12
Οικονόμου: «Περισσότεροι από 40.000 ασθενείς σε αβεβαιότητα με τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας»
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 21:21
Θεσσαλονίκη: Πέθανε στο Ιπποκράτειο η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 20:44
Οι ψηφιακές επιλογές που διαμορφώνουν την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας
Πολιτική Υγείας
01/07/2026 - 20:12
ΠΣΟΟ: Σήμα κινδύνου για την όραση από τη χρήση γυαλιών ηλίου από μη οπτικά καταστήματα
Υγεία
01/07/2026 - 19:16
Η εκστρατεία στον Αργοσαρωνικό αποκάλυψε 25 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη και νεφρικής νόσου
Pharma News
01/07/2026 - 18:32
SOS από τους Γιατρούς του Κόσμου για τους σεισμόπληκτους και τις δομές υγείας της Βενεζουέλας
Επικαιρότητα
01/07/2026 - 18:09
Αλτσχάιμερ: Η ελπίδα από τα νέα φάρμακα και η σημασία της ποιοτικής φροντίδας των ασθενών με άνοια
Υγεία
01/07/2026 - 17:42
Ρήξη μηνίσκου: Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοούμε
Health Talk
01/07/2026 - 16:54
Κρεατίνη και κατάθλιψη: Μπορεί ένα συμπλήρωμα να βοηθήσει και την ψυχική υγεία;
Ψυχική Υγεία
01/07/2026 - 16:16

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μητσοτάκης: «Οι πολίτες να εμπιστεύονται τα Κέντρα Υγείας – Παραδίδουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 08:19
Θεμιστοκλέους: «Εξετάζουμε νέες παρεμβάσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 14:36
Αγαπηδάκη: «Οι δικαιούχοι του "Προλαμβάνω" για την παχυσαρκία θα λάβουν έως και οκτώ δόσεις φαρμάκων»
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 16:27
ΙΣΑ: Να διορθωθεί άμεσα η εσφαλμένη επιβολή clawback στις ιατρικές επισκέψεις
Πολιτική Υγείας
30/06/2026 - 16:46
Servier Hellas: Σχεδόν 50 χρόνια επένδυσης στη θεραπευτική καινοτομία και τη φροντίδα των ασθενών
Pharma News
30/06/2026 - 18:04
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo