ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασθενείς Ελλάδας: Νέα έκκληση εμβολιασμού για την προστασία των πιο ευάλωτων

Υπηρεσίες Υγείας
Ασθενείς Ελλάδας: Νέα έκκληση εμβολιασμού για την προστασία των πιο ευάλωτων
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδος πραγματοποίησε σήμερα Συνέντευξη Τύπουμε θέμα «Χρόνιοι Ασθενείς και Πανδημία», με τους ομιλητές να απευθύνουν έκκληση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Πέμπτη, 25/11/2021 - 20:18
News4Health Team News4Health Team

Την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου πραγματοποίησε η Υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων της Ένωσης, κα Κωνσταντίνα Μπρούσα, η οποία επεσήμανε πως αφορμή για την πραγματοποίησή της αποτέλεσε η ανάγκη για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και συνέχισης τήρησης των μέτρων προστασίας στο νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα.

Η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, απευθυνόμενη στο κοινό έκανε έκκληση προς όλους όσους παραμένουν επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς το εμβόλιο αποτελεί το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της COVID-19, αλλά και προς όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να χρησιμοποιούν την μάσκα και να προχωρήσουν στην επαναληπτική δόση ώστε όλοι να παραμείνουν ασφαλείς.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια διαφορετική συνέντευξη τύπου, που πρωταγωνιστές είναι οι ασθενείς, οι πολίτες που ανήκουν στις «ευπαθείς» ομάδες εμβολιασμού Α ή Β. Η πανδημία τους τελευταίους 18 μήνες επηρέασε πάρα πολύ τις ζωές όλων μας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά τις ζωές των ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τις επηρέασε δραματικά. Είναι τα άτομα τα οποία πάσχουν από μια σοβαρή νόσο και πρέπει να ακουστούν οι δικές τους φωνές. Εμείς, ως Πολιτεία, Επιχείρηση «Ελευθερία» και Υπουργείο Υγείας, είμαστε εδώ και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί τους, έτσι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα άτομα από τις ομάδες αυτές να εμβολιαστούν αλλά και, γενικότερα, να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της χώρας. Το ποσοστό εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες ξεπερνά το 82%, ενώ στην πραγματικότητα, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο του 90%, καθώς κάποιοι πολίτες έχουν ενταχθεί εσφαλμένα σε αυτές τις ομάδες. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο εμβολιασμός αυτών των συμπολιτών μας θα πρέπει να φτάσει στο 100%, γιατί είναι οι πιο ευάλωτοι και πιο ευπαθείς στη νόσο Covid.

Δυστυχώς, ορισμένες φορές, κάποιοι γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μην κάνουν ακόμα το εμβόλιο και να περιμένουν. Αυτό πρέπει να τεθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το εμβόλιο θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό. Εμείς έχουμε μιλήσει και με τους Ιατρικούς Συλλόγους και με τις Επιστημονικές Εταιρείες, με τους ιατρούς δηλαδή που παρακολουθούν αυτούς τους ασθενείς. Από εκεί και πέρα, ειδικά τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιες είναι οι συνέπειες του κορονοϊού και τη σημασία του εμβολιασμού. Είναι θέμα απόφασης του πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι. Φυσικά και στα εμβολιαστικά κέντρα εξειδικευμένο προσωπικό λύνει τις όποιες απορίες και δίνει απαντήσεις σε ανησυχίες που τυχόν υπάρχουν σχετικά με τον εμβολιασμό».

Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής, Ένωση Ασθενών Ελλάδαςαφου παρουσίασε ερευνητικά ευρήματα σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό ασθενών ακόμα και σε προηγμένα συστήματα υγείας λόγω της πανδημίας, ανέφερε πως «o σκοπός της Συνέντευξης Τύπου είναι να γίνει έκκληση, να εμπιστευτούμε την επιστήμη, και να προβούμε στον εμβολιασμό που αυτή τη στιγμή αποτελεί το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιπλέον η τήρηση των μέτρων προστασίας θα πρέπει να συνεχιστεί συνδιαστικά με τον εμβολιασμό ώστε συνδυαστικά να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη ως κοινωνία. Είναι μια απόφαση που πρέπει να τη λάβουμε όλοι. Κι αν κάποιος δε σκέφτεται τη δική του υγεία, ας σκεφτεί την υγεία των συνανθρώπων του, και ειδικά των ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις.»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών, κα Ζωή Γραμματόγλου αναφέρθηκε στο αίσθημα εμπιστοσύνης που έχουν όλοι οι χρόνιοι ασθενείς προς την επιστήμη, καθώς είναι αυτή που τους έχει χαρίσει το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Ένωσης και Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπανίων παθήσεων Νομού Εβρου, κα Εύη Ορφανού, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας αναφορικά με την πρόσβαση των χρονίων ασθενών σε υπηρεσίες υγείας που είναι βασικές για τη διαχείριση των παθήσεών τους και τόνισε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να απορρίπτονται εμβόλια για τα οποία οι κλινικές δοκιμές κατέδειξαν παγκοσμίως ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς μείζονες παρενέργειες.

Η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννητόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς που ανακοινώνονται κάθε μέρα, υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Παιδιά που έμειναν χωρίς γονείς, οικογένειες ολόκληρες που ξεκληρίστηκαν ,άνθρωποι που χάθηκαν άδικα μόνοι μακριά από τους δικούς τους. Τέλος η Πρόεδρος δήλωσε « Η πανδημία και η διαχείρισή της αποτελεί θέμα ιατρικό και όχι πολιτικό. Η Ένωση σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού κάλεσε σήμερα στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να δείξουμε στους πολίτες ότι απέναντι στις τραγικές απώλειες της πανδημίας και τα κοινωνικά οικονομικά επακόλουθα, είμαστε όλοι ενωμένοι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 25/11/2021 - 20:31
  • ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκκληση ΠΟΥ: Τηρείτε τα μέτρα ακόμα και αν είστε εμβολιασμένοι
Έκκληση ΠΟΥ: Τηρείτε τα μέτρα ακόμα και αν είστε εμβολιασμένοι 25 Νοεμβρίου 2021
Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή 25 Νοεμβρίου 2021
Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: «Θεσμική θωράκιση του ρόλου μας η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας»
Patient Talk
07/11/2025 - 20:56

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: «Θεσμική θωράκιση του ρόλου μας η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υγείας»

Κορονοϊός: Εννέα θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη
Υγεία
06/11/2025 - 20:28

Κορονοϊός: Εννέα θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση της θετικότητας στη γρίπη

Ο λόγος στον ασθενή: Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΝΑΣΕΛ έδωσε φωνή στη συμμετοχική υγεία
Patient Talk
05/11/2025 - 18:42

Ο λόγος στον ασθενή: Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΝΑΣΕΛ έδωσε φωνή στη συμμετοχική υγεία

Covid: Μελέτη υποστηρίζει τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων
Υγεία
05/11/2025 - 16:02

Covid: Μελέτη υποστηρίζει τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων

Ο ιός HPV και η πρόκληση της εξάλειψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας
Pharma News
31/10/2025 - 17:02

Ο ιός HPV και η πρόκληση της εξάλειψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας

Τσιάρας: «Όσες χώρες εφάρμοσαν εμβολιασμό κατά της ευλογιάς βρίσκονται σε ενδημικό καθεστώς»
Επικαιρότητα
30/10/2025 - 19:32

Τσιάρας: «Όσες χώρες εφάρμοσαν εμβολιασμό κατά της ευλογιάς βρίσκονται σε ενδημικό καθεστώς»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δώσε Φωνή στα Βιβλία»: Πρωτοβουλία της Pfizer Ηellas για τα άτομα με οπτική αναπηρία
Pharma News
12/11/2025 - 00:13
Συμμαχία OnHOME: «Η Κομισιόν να αναγνωρίσει την ψηφιακή πρόσβαση στα φάρμακα ως ασθενοκεντρική λύση»
Patient Talk
11/11/2025 - 23:19
Νέα καμπάνια της Novartis Hellas για τον καρκίνο του προστάτη με την υποστήριξη της ΕΛΛΟΚ
Pharma News
11/11/2025 - 22:12
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της Αναστασίας Τασούλα - Έδινε γενναία μάχη με την κυστική ίνωση
Patient Talk
11/11/2025 - 21:34
Νέα μελέτη: Γιατί οι φροντιστές ασθενών με Αλτσχάιμερ γερνούν πιο γρήγορα
Υγεία
11/11/2025 - 21:08
«Βιταμίνη P»: Η σημασία της απόλαυσης και ο ρόλος της στην ισορροπημένη διατροφή
Διατροφή
11/11/2025 - 20:41
Συναγερμός στην Κεφαλονιά για κρούσμα ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 20:19
Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών στο Πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 19:51
Τρεις απλοί και έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τη μελαγχολία του χειμώνα
Ψυχική Υγεία
11/11/2025 - 19:27
Μητσοτάκης: «Το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει το ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
11/11/2025 - 18:22
H επιστημονική ομάδα του Affidea neuraCare χαράζει τη νέα εποχή στη Νευρολογία
Υπηρεσίες Υγείας
11/11/2025 - 17:57
Καρκίνος μαστού: Πώς το «χάπι της επόμενης μέρας» μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για τις γυναίκες
Υγεία
11/11/2025 - 17:39
Συνέδριο ΟΟΣΑ στην Κρήτη για το δημογραφικό - Η γήρανση θα μειώσει το ΑΕΠ κατά 14% ως το 2060
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 17:16
Ξεπέρασε το 80% η συμμετοχή στην κινητοποίηση των εργαστηριακών ιατρών στην Αθήνα
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 16:53
Ιατρική ακριβείας, μοριακή ανάλυση και ανοσοθεραπεία αλλάζουν τα δεδομένα στον καρκίνο του πνεύμονα
Υγεία
11/11/2025 - 16:31
Χρόνια κόπωση: Ο ρόλος της προβληματικής αναπνοής
Υγεία
11/11/2025 - 16:12
Γάζα: Η UNICEF καταγγέλλει το Ισραήλ ότι δεν επιτρέπει να εισαχθούν σύριγγες για τον εμβολιασμό παιδιών
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 15:47
Το Adopto φέρνει μια νέα εποχή στη φιλοζωία στην Ελλάδα
Pet
11/11/2025 - 15:28
Tριχόπτωση: Το επόμενο φαρμακευτικό blockbuster μετά τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους
Pharma News
11/11/2025 - 15:00
Διάλειμμα για μεσημεριανό φαγητό: Γιατί είναι απαραίτητο για το σώμα και το νου και την παραγωγικότητα
Υγεία
11/11/2025 - 14:00
ΠΟΥ: Ένα στα επτά παιδιά και εφήβους στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ ζει με κάποια ψυχική διαταραχή
Ψυχική Υγεία
11/11/2025 - 12:39
Ο FDA εγκρίνει για πρώτη φορά θεραπεία για ασθενείς με ασυμπτωματικό πολλαπλούν μυέλωμα
Υγεία
11/11/2025 - 12:00
Τέσσερα καθημερινά τρόφιμα που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα σας όσο και μια χούφτα γλυκά
Διατροφή
11/11/2025 - 11:00
Νέο εμβόλιο κατά του κοκκύτη χορηγείται μέσω της μύτης
Υγεία
11/11/2025 - 10:00
Νέο φάρμακο θα μπορούσε να επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου του κινητικού νευρώνα
Υγεία
11/11/2025 - 09:00
Τρέξιμο χωρίς πόνο: Η επιστήμη πίσω από την αποκατάσταση έπειτα από τον μαραθώνιο
Fitness
11/11/2025 - 07:18
ΠΑΣΟΝΟΠ: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της ένταξης των νοσηλευτών στα βαρέα και ανθυγιεινά
Επικαιρότητα
11/11/2025 - 03:41
Το Athens LifeTech Park ξεκινάει την πρώτη ιδιωτική θερμοκοιτίδα βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα
Digital Health
11/11/2025 - 00:06
Νέοι κανόνες για τη συλλογή και ανακύκλωση κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων
Επικαιρότητα
10/11/2025 - 23:28
Ολοκληρώθηκε στο 4ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Κλινικών Μελετών - Προκλήσεις και ευκαιρίες
Digital Health
10/11/2025 - 22:14

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γκριζάρισμα μαλλιών: Η ορατή εκδήλωση της μάχης του οργανισμού να θωρακιστεί από τον καρκίνο
Υγεία
10/11/2025 - 15:00
Η λήψη παρακεταμόλης κατά την εγκυμοσύνη δεν συνδέεται με αυτισμό ή ΔΕΠΥ - Νέα έρευνα διαψεύδει τον Τραμπ
Υγεία
10/11/2025 - 09:00
Νέα μονοδοσική θεραπεία υπόσχεται μείωση της χοληστερίνης κατά 50%
Υγεία
10/11/2025 - 11:00
Τέσσερα καθημερινά τρόφιμα που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα σας όσο και μια χούφτα γλυκά
Διατροφή
11/11/2025 - 11:00
Μαραθώνιος Αθήνας 2025: Ο δεκάλογος της σωστής αποθεραπείας
Fitness
09/11/2025 - 08:05
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo