ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασθενείς Ελλάδας: Νέα έκκληση εμβολιασμού για την προστασία των πιο ευάλωτων

Υπηρεσίες Υγείας
Ασθενείς Ελλάδας: Νέα έκκληση εμβολιασμού για την προστασία των πιο ευάλωτων
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδος πραγματοποίησε σήμερα Συνέντευξη Τύπουμε θέμα «Χρόνιοι Ασθενείς και Πανδημία», με τους ομιλητές να απευθύνουν έκκληση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Πέμπτη, 25/11/2021 - 20:18
News4Health Team News4Health Team

Την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου πραγματοποίησε η Υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων της Ένωσης, κα Κωνσταντίνα Μπρούσα, η οποία επεσήμανε πως αφορμή για την πραγματοποίησή της αποτέλεσε η ανάγκη για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και συνέχισης τήρησης των μέτρων προστασίας στο νέο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα.

Η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, απευθυνόμενη στο κοινό έκανε έκκληση προς όλους όσους παραμένουν επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν άμεσα, καθώς το εμβόλιο αποτελεί το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας για την αντιμετώπιση της COVID-19, αλλά και προς όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να χρησιμοποιούν την μάσκα και να προχωρήσουν στην επαναληπτική δόση ώστε όλοι να παραμείνουν ασφαλείς.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια διαφορετική συνέντευξη τύπου, που πρωταγωνιστές είναι οι ασθενείς, οι πολίτες που ανήκουν στις «ευπαθείς» ομάδες εμβολιασμού Α ή Β. Η πανδημία τους τελευταίους 18 μήνες επηρέασε πάρα πολύ τις ζωές όλων μας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά τις ζωές των ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τις επηρέασε δραματικά. Είναι τα άτομα τα οποία πάσχουν από μια σοβαρή νόσο και πρέπει να ακουστούν οι δικές τους φωνές. Εμείς, ως Πολιτεία, Επιχείρηση «Ελευθερία» και Υπουργείο Υγείας, είμαστε εδώ και έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μαζί τους, έτσι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα άτομα από τις ομάδες αυτές να εμβολιαστούν αλλά και, γενικότερα, να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της χώρας. Το ποσοστό εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες ξεπερνά το 82%, ενώ στην πραγματικότητα, το ποσοστό είναι μεγαλύτερο του 90%, καθώς κάποιοι πολίτες έχουν ενταχθεί εσφαλμένα σε αυτές τις ομάδες. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι ο εμβολιασμός αυτών των συμπολιτών μας θα πρέπει να φτάσει στο 100%, γιατί είναι οι πιο ευάλωτοι και πιο ευπαθείς στη νόσο Covid.

Δυστυχώς, ορισμένες φορές, κάποιοι γιατροί συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να μην κάνουν ακόμα το εμβόλιο και να περιμένουν. Αυτό πρέπει να τεθεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Το εμβόλιο θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό. Εμείς έχουμε μιλήσει και με τους Ιατρικούς Συλλόγους και με τις Επιστημονικές Εταιρείες, με τους ιατρούς δηλαδή που παρακολουθούν αυτούς τους ασθενείς. Από εκεί και πέρα, ειδικά τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποιες είναι οι συνέπειες του κορονοϊού και τη σημασία του εμβολιασμού. Είναι θέμα απόφασης του πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι. Φυσικά και στα εμβολιαστικά κέντρα εξειδικευμένο προσωπικό λύνει τις όποιες απορίες και δίνει απαντήσεις σε ανησυχίες που τυχόν υπάρχουν σχετικά με τον εμβολιασμό».

Ο Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής, Ένωση Ασθενών Ελλάδαςαφου παρουσίασε ερευνητικά ευρήματα σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό ασθενών ακόμα και σε προηγμένα συστήματα υγείας λόγω της πανδημίας, ανέφερε πως «o σκοπός της Συνέντευξης Τύπου είναι να γίνει έκκληση, να εμπιστευτούμε την επιστήμη, και να προβούμε στον εμβολιασμό που αυτή τη στιγμή αποτελεί το βασικό όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιπλέον η τήρηση των μέτρων προστασίας θα πρέπει να συνεχιστεί συνδιαστικά με τον εμβολιασμό ώστε συνδυαστικά να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη ως κοινωνία. Είναι μια απόφαση που πρέπει να τη λάβουμε όλοι. Κι αν κάποιος δε σκέφτεται τη δική του υγεία, ας σκεφτεί την υγεία των συνανθρώπων του, και ειδικά των ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις.»

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών, κα Ζωή Γραμματόγλου αναφέρθηκε στο αίσθημα εμπιστοσύνης που έχουν όλοι οι χρόνιοι ασθενείς προς την επιστήμη, καθώς είναι αυτή που τους έχει χαρίσει το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία.

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Ένωσης και Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπανίων παθήσεων Νομού Εβρου, κα Εύη Ορφανού, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας αναφορικά με την πρόσβαση των χρονίων ασθενών σε υπηρεσίες υγείας που είναι βασικές για τη διαχείριση των παθήσεών τους και τόνισε πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια να απορρίπτονται εμβόλια για τα οποία οι κλινικές δοκιμές κατέδειξαν παγκοσμίως ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, χωρίς μείζονες παρενέργειες.

Η Πρόεδρος της Ένωσης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννητόνισε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πίσω από τους αριθμούς που ανακοινώνονται κάθε μέρα, υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Παιδιά που έμειναν χωρίς γονείς, οικογένειες ολόκληρες που ξεκληρίστηκαν ,άνθρωποι που χάθηκαν άδικα μόνοι μακριά από τους δικούς τους. Τέλος η Πρόεδρος δήλωσε « Η πανδημία και η διαχείρισή της αποτελεί θέμα ιατρικό και όχι πολιτικό. Η Ένωση σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού κάλεσε σήμερα στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να δείξουμε στους πολίτες ότι απέναντι στις τραγικές απώλειες της πανδημίας και τα κοινωνικά οικονομικά επακόλουθα, είμαστε όλοι ενωμένοι και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Τελευταία τροποποίηση στις 25/11/2021 - 20:31
  • ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  • ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκκληση ΠΟΥ: Τηρείτε τα μέτρα ακόμα και αν είστε εμβολιασμένοι
Έκκληση ΠΟΥ: Τηρείτε τα μέτρα ακόμα και αν είστε εμβολιασμένοι 25 Νοεμβρίου 2021
Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή 25 Νοεμβρίου 2021
Εκδήλωση Υπουργείου Υγείας και Γραφείου ΠΟΥ Ελλάδος για την Μικροβιακή Αντοχή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ερώτηση Αρναούτογλου στην Κομισιόν για τη φέτα και τον εμβολιασμό των αιγοπροβάτων
Επικαιρότητα
23/10/2025 - 22:09

Ερώτηση Αρναούτογλου στην Κομισιόν για τη φέτα και τον εμβολιασμό των αιγοπροβάτων

ΠΣΕΥ: Εμβολιασμός, ενημέρωση και πρόληψη στην πρώτη γραμμή της Δημόσιας Υγείας
Υγεία
23/10/2025 - 16:03

ΠΣΕΥ: Εμβολιασμός, ενημέρωση και πρόληψη στην πρώτη γραμμή της Δημόσιας Υγείας

Καρποδίνη: Σημαντική και καθοριστική για τον ΕΟΠΥΥ η συνεργασία με όλες τις ενώσεις ασθενών
Πολιτική Υγείας
23/10/2025 - 06:57

Καρποδίνη: Σημαντική και καθοριστική για τον ΕΟΠΥΥ η συνεργασία με όλες τις ενώσεις ασθενών

Γόνιμος διάλογος PIF και ΕΝΑΣΕΛ για την αλήθεια πίσω από την πρόσβαση στην καινοτομία
Επικαιρότητα
22/10/2025 - 18:03

Γόνιμος διάλογος PIF και ΕΝΑΣΕΛ για την αλήθεια πίσω από την πρόσβαση στην καινοτομία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: «Θετικό βήμα η δημιουργία γραφείου fake news στον ΕΟΔΥ»
Patient Talk
21/10/2025 - 16:32

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: «Θετικό βήμα η δημιουργία γραφείου fake news στον ΕΟΔΥ»

UNCAN-Connect: Μια νέα εποχή στη συνεργατική έρευνα για τον καρκίνο στην Ευρώπη
Patient Talk
16/10/2025 - 20:34

UNCAN-Connect: Μια νέα εποχή στη συνεργατική έρευνα για τον καρκίνο στην Ευρώπη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι απεικονιστικές εξετάσεις στα μάτια μπορούν να αποκαλύψουν ενδείξεις για καρδιολογικά προβλήματα
Υγεία
27/10/2025 - 19:00
Χειμώνας και ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς θωρακίζουμε το σώμα μας έναντι των ιών της εποχής
Υγεία
27/10/2025 - 18:00
Patients’ Summit 2025: Οι σύλλογοι ασθενών ένωσαν τη φωνή τους για το μέλλον της Υγείας
Patient Talk
27/10/2025 - 17:00
Γεωργιάδης: Ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης στα ΤΕΠ έχει μειωθεί στις 3,5 ώρες
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 16:01
Καρδιολογία: Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στις βαλβιδοπάθειες
Health Talk
27/10/2025 - 16:00
Όταν τα όνειρα προμηνύουν τον εκφυλισμό του εγκεφάλου - Τι ρόλο παίζει το φύλο
Υγεία
27/10/2025 - 15:02
Οι ασθένειες των ούλων μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και βλάβης
Υγεία
27/10/2025 - 14:00
Ειρήνη Αγαπηδάκη: 2,1 εκατ. Έλληνες υπεβλήθησαν σε καρδιολογικό έλεγχο
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 13:07
Aύξηση 46,9% των λοιμωδών νοσημάτων το 2024 - Σχεδόν διπλασιασμός των κρουσμάτων γρίπης
Υγεία
27/10/2025 - 13:00
Έξοδος στη Φύση με συνταγή γιατρού - Τι δείχνει η αμερικανική εμπειρία
Ψυχική Υγεία
27/10/2025 - 12:00
ΕΛΛΟΚ: Η αποζημίωση 39 βιοδεικτών ανοίγει νέα εποχή στην εξατομικευμένη θεραπεία των καρκινοπαθών
Πολιτική Υγείας
27/10/2025 - 11:13
Εμμηνόπαυση: Νέο φάρμακο για την καταπολέμηση εξάψεων και νυχτερινών εφιδρώσεων
Pharma News
27/10/2025 - 11:00
Φωτοθεραπεία: Μπορεί να προσφέρει καλύτερο δέρμα και πιο δυνατές αρθρώσεις;
Υγεία
27/10/2025 - 10:00
Ο ρόλος του ελαιόλαδου στο μικροβίωμα του εντέρου στο μικροσκόπιο των επιστημόνων
Διατροφή
27/10/2025 - 09:00
Αλλαγή ώρας και βιορρυθμοί: Πώς να θωρακίσετε την ενέργεια σας
Επικαιρότητα
26/10/2025 - 08:09
Επαναστατική ανακάλυψη: Επιστήμονες φτιάχνουν βιολογικά δόντια στο εργαστήριο
Υγεία
25/10/2025 - 14:16
Χρούσος: «Τα ενέσιμα φάρμακα αδυνατίσματος θεραπεύουν αδηφαγικά σύνδρομα και εξαρτήσεις»
Υγεία
25/10/2025 - 13:54
Μητσοτάκης: «Σχεδόν 900.000 γυναίκες έλαβαν sms και έκαναν δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία»
Πολιτική Υγείας
25/10/2025 - 13:32
Τα εμβόλια mRNA κατά της COVID-19 και η επόμενη επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου
Υγεία
25/10/2025 - 09:39
Medifirst και Αθηναϊκή Γενική Κλινική τιμούν τον μήνα πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
25/10/2025 - 07:23
Θεσσαλονίκη: Στις 2 Νοεμβρίου «2ος Αγώνας Δρόμου Υγείας "Άγιος Δημήτριος"»
Επικαιρότητα
25/10/2025 - 03:41
Βρετανία: Κατάσχεση-ρεκόρ παράνομων ενέσιμων φαρμάκων για απώλεια βάρους
Επικαιρότητα
25/10/2025 - 00:14
ΕΟΟ: «Ο οδοντιατρικός κλάδος παραμένει στο περιθώριο του θεσμικού διαλόγου για τη δημόσια υγεία»
Πολιτική Υγείας
24/10/2025 - 23:29
Πατούλης στη Βουλή: «Να μην ανακόπτεται η εξέλιξη των νεότερων ιατρών με την παράταση της θητείας στο ΕΣΥ»
Πολιτική Υγείας
24/10/2025 - 22:12
Γάζα: Νέο καμπανάκι από τον ΠΟΥ για τις καθυστερήσεις στην παράδοση ιατρικής βοήθειας στην πολύπαθη λωρίδα
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 21:31
Θεσσαλονίκη: Διεθνής διάκριση για τον καθηγητή Ιατρικής του ΑΠΘ Νικόλαο Μαγκλαβέρα
Digital Health
24/10/2025 - 20:47
Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ροζ το κτήριο της διοίκησης για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού
Υγεία
24/10/2025 - 20:23
Νέα έρευνα συνδέει την προγεννητική έκθεση στα μικροσωματίδια με τον κίνδυνο ανάπτυξης αυτισμού
Υγεία
24/10/2025 - 19:23
Στο Νοσοκομείο Αττικόν εγκαταστάθηκε το πρώτο ρομποτικό σύστημα καθαρισμού
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 18:51
Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε ότι έχει ανεύρυσμα στον εγκέφαλο
Επικαιρότητα
24/10/2025 - 18:02

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξοδος στη Φύση με συνταγή γιατρού - Τι δείχνει η αμερικανική εμπειρία
Ψυχική Υγεία
27/10/2025 - 12:00
Φωτοθεραπεία: Μπορεί να προσφέρει καλύτερο δέρμα και πιο δυνατές αρθρώσεις;
Υγεία
27/10/2025 - 10:00
Αλλαγή ώρας και βιορρυθμοί: Πώς να θωρακίσετε την ενέργεια σας
Επικαιρότητα
26/10/2025 - 08:09
Οι ασθένειες των ούλων μπορεί να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και βλάβης
Υγεία
27/10/2025 - 14:00
Χειμώνας και ανοσοποιητικό σύστημα: Πώς θωρακίζουμε το σώμα μας έναντι των ιών της εποχής
Υγεία
27/10/2025 - 18:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo