ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ΙΣΝ υποστηρίζει νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταλλαγής υποτρόφων - Αφορά τα οφέλη της άσκησης στη θεραπεία του καρκίνου

Επικαιρότητα
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υorkshire Cancer Research στη Μεγάλη Βρετανία, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του Ιδρύματος, που υπερβαίνει το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Τρίτη, 24/09/2024 - 16:01
— Photo: ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
News4Health Team News4Health Team

Σύμφωνα με έρευνες, η σωματική άσκηση σε ασθενείς με καρκίνο μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης και να βελτιώσει τη μετεγχειρητική αποκατάσταση, καθώς και να μειώσει τις παρενέργειες και τις επιπλοκές της θεραπείας. Παράλληλα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου, περιορίζοντας τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο κατά 44% σε σύγκριση με ογκολογικούς ασθενείς που είναι λιγότερο δραστήριοι, και ελαττώνοντας τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου κατά 66%. Χτίζοντας πάνω σε αυτά τα πολύτιμα δεδομένα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει το Yorkshire Cancer Research στην υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής υποτρόφων (fellowship exchange program) με αποστολή τη διεθνή ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με τα οφέλη της σωματικής άσκησης στη θεραπεία του καρκίνου. Το ΙΣΝ υποστηρίζει επίσης την επέκταση του συναφούς προγράμματος Active Together στο Υorkshire Cancer Research Centre, στην πόλη Χάρογκειτ της Μεγάλης Βρετανίας. Η δωρεά του ΙΣΝ προς το Yorkshire Cancer Research πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του Ιδρύματος.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής, από τον Σεπτέμβριο του 2024, ερευνητές και κλινικοί γιατροί από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», που υλοποιεί μια σειρά δωρεάν δράσεων στην Ελλάδα στους τομείς της υγείας, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης με αποκλειστική δωρεά από το ΙΣΝ, θα ταξιδέψουν στο Σέφιλντ στη Μεγάλη Βρετανία, με προορισμό το Advanced Wellbeing Research Centre (AWRC) του Sheffield Hallam University. Εκεί θα λάβουν αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το καινοτόμο πρόγραμμα άσκησης Active Together για ασθενείς με καρκίνο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προαποκατάστασης και αποκατάστασης, που σχεδιάστηκε για λογαριασμό του Yorkshire Cancer Research από το επιστημονικό προσωπικό του Advanced Wellbeing Research Centre (AWRC) και παρέχεται σε συνεργασία με τον οργανισμό Sheffield Teaching Hospitals NHS Foundation Trust. Μέχρι στιγμής και σε συνδυασμό με τους συμμετέχοντες στο Yorkshire Cancer Research Centre, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι με καρκίνο είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Active Together, το οποίο περιλαμβάνει σωματική άσκηση, διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη.

Στη συνέχεια, στις αρχές του 2025, οι Υπότροφοι (Fellows) του AWRC θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να ενταχθούν στην εργαστηριακή ομάδα του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, το οποίο λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το ΙΣΝ υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), προκειμένου να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε προγράμματα θεραπευτικής άσκησης, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ασθενούς, καθώς και σε εργομετρικές αξιολογήσεις που εφαρμόζονται για την καταγραφή της απόδοσης των αθλητών/τριών υψηλών επιδόσεων.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα: «Ο καρκίνος δεν γνωρίζει σύνορα, και το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για την τεχνογνωσία που μπορεί να μας βοηθήσει να τον καταπολεμήσουμε πιο αποτελεσματικά. Όλοι μας στο ΙΣΝ αισθανόμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το έργο του οργανισμού Yorkshire Cancer Research, ο οποίος αξιοποιεί τη θεραπευτική δύναμη της σωματικής άσκησης προς όφελος των ασθενών. Στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ), προσπαθούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ φορέων που επικεντρώνονται στην παγκόσμια αριστεία. Αυτή η σπουδαία προσπάθεια ανάμεσα στο Yorkshire Cancer Research και στους στενούς συνεργάτες μας από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος» αποτελεί το κατεξοχήν παράδειγμα που μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης».

Ο Δρ. Stuart Griffiths, Διευθυντής Έρευνας, Υπηρεσιών και Χάραξης Πολιτικής στο Yorkshire Cancer Research, δήλωσε: «Αυτού του είδους η συνεργασία μεταξύ δύο διεθνών κορυφαίων ερευνητικών ομάδων σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της παγκόσμιας γνώσης σχετικά με τα οφέλη της σωματικής άσκησης στη θεραπεία του καρκίνου. Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που συνέβαλε στην υλοποίηση αυτού του συναρπαστικού νέου εκπαιδευτικού προγράμματος ανταλλαγής, που θα βοηθήσει να σωθούν ανθρώπινες ζωές στο Yorkshire και όχι μόνο».

Τέλος, ο Δρ. Παναγιώτης Κουλουβάρης, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Α΄ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Χειρουργική Κλινική του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την ομάδα του Sheffield Hallam University και θα ενημερωθούμε εκτενέστερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες προαποκατάστασης και αποκατάστασης που προσφέρει το πρόγραμμα Active Together. H αποστολή του προγράμματος Active Together βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη δράση μας για την προώθηση ενός υγιούς τρόπου ζωής για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους».

  • ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
  • ΑΣΚΗΣΗ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ στη 1 Οκτωβρίου
Εθελοντική αιμοδοσία στο ΑΠΘ στη 1 Οκτωβρίου 24 Σεπτεμβρίου 2024
Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Πολάκης - Καταθέτει μήνυση και αίτηση αναίρεσης απόφασης για δύο υποθέσεις 24 Σεπτεμβρίου 2024
Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Πολάκης - Καταθέτει μήνυση και αίτηση αναίρεσης απόφασης για δύο υποθέσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί το «αργό τζόκινγκ» μοιάζει ιδανική μορφή άσκησης για όσους θέλουν να σηκωθούν... από τον καναπέ
Fitness
14/09/2026 - 17:03

Γιατί το «αργό τζόκινγκ» μοιάζει ιδανική μορφή άσκησης για όσους θέλουν να σηκωθούν... από τον καναπέ

Νέα στοχευμένη θεραπεία αλλάζει τα δεδομένα στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού
Υγεία
14/09/2026 - 15:16

Νέα στοχευμένη θεραπεία αλλάζει τα δεδομένα στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού

Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία
Pharma Policy
10/09/2026 - 12:15

Σύνδρομο Rett : Εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η πρώτη και μοναδική θεραπεία

Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού: Μπορεί να συνδέεται με περισσότερους από 1 στους 5 καρκίνους του παχέος εντέρου
Υγεία
09/09/2026 - 12:00

Ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού: Μπορεί να συνδέεται με περισσότερους από 1 στους 5 καρκίνους του παχέος εντέρου

Το ΑΙ θα μπορούσε να βρει θεραπεία για τον καρκίνο μέσα στις επόμενες δεκαετίες ή...να μάς σκοτώσει!
Digital Health
09/09/2026 - 11:00

Το ΑΙ θα μπορούσε να βρει θεραπεία για τον καρκίνο μέσα στις επόμενες δεκαετίες ή...να μάς σκοτώσει!

Ηπατίτιδα C: Δεν είναι πλέον «θανατική ποινή» – Το μήνυμα από την εξομολόγηση της Πάμελα Άντερσον
Υγεία
09/09/2026 - 10:00

Ηπατίτιδα C: Δεν είναι πλέον «θανατική ποινή» – Το μήνυμα από την εξομολόγηση της Πάμελα Άντερσον

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λέσβος: Απορρίφθηκε απόφαση για διακοπή των θανατώσεων ζώων λόγω αφθώδους πυρετού
Επικαιρότητα
15/09/2026 - 18:49
Επιστρέφουν οι «Ράμπο της Υγείας»; Τι εξετάζει το υπουργείο
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 18:14
«Οι Νοσηλευτές δίνουν Όραμα Ελπίδας»: Ενημερωτική δράση για τη δωρεά μυελού των οστών στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Υγεία
15/09/2026 - 17:37
Pop-Up Liver Hub: Δράση πρόληψης των ηπατικών νοσημάτων σε μετανάστες και πρόσφυγες από τον «Προμηθέα»
Patient Talk
15/09/2026 - 17:11
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρουσίασε την ιστοσελίδα inosi.gr
Υγεία
15/09/2026 - 16:44
Φλεβική θρόμβωση: Φορετή διαγνωστική συσκευή για την πρώιμη ανίχνευση της σε φάση κλινικών μελετών
Digital Health
15/09/2026 - 16:19
Επιστροφή στο σχολείο και διατροφή των παιδιών: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς
Διατροφή
15/09/2026 - 15:54
Αγαπηδάκη: «Αναγκαίες οι αλλαγές στην ΑΕΜΥ για τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Άνοιας»
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 15:28
Νέα μελέτη εξετάζει πιθανή αύξηση του κινδύνου θανάτου από αντιβιοτικό
Υγεία
15/09/2026 - 15:06
Πρώτο και σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη ο τακτικός έλεγχος και η πρόληψη
Health Talk
15/09/2026 - 14:43
Το διάβασμα για ευχαρίστηση και μάλιστα με παρέα προστατεύει τον εγκέφαλο δια βίου
Ψυχική Υγεία
15/09/2026 - 14:00
Ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Υγεία: Σφοδρή κριτική στο υπουργείο μετά την υπόθεση Μαζωνάκη
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 13:27
Φάρμακα στα μέτρα μας: Πώς τα γονίδια μπορούν να προβλέψουν την ανταπόκριση στη θεραπεία
Υγεία
15/09/2026 - 13:00
Ακτινολόγοι: Ποιες εξετάσεις και επεμβάσεις δεν γίνονται νόμιμα
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 12:30
Χειρουργείο καταρράκτη στον Άρη; Τι έδειξε η δοκιμή αντοχής φακών στο Διάστημα
Υγεία
15/09/2026 - 12:00
ΠΙΣ: Μηδενική ανοχή στις παραπλανητικές διαφημίσεις στον χώρο της υγείας
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 11:32
Γεωργιάδης: Δεν θα ήμουν αντίθετος στην επανίδρυση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας
Πολιτική Υγείας
15/09/2026 - 11:04
Λέμφωμα: Οι θεραπείες που προσφέρουν αισιοδοξία σε ασθενείς και γιατρούς
Υγεία
15/09/2026 - 10:01
Ιλαρά: Η διστακτικότητα έναντι των εμβολίων σαμποτάρει την εξάλειψή της, προειδοποιεί ο Γκέιτς
Υγεία
15/09/2026 - 10:00
Η κολπική μαρμαρυγή "φαίνεται" στα μάτια
Υγεία
15/09/2026 - 09:00
«10 πράγματα που αξίζει να θυμάσαι»: Μια νέα προσέγγιση στην ψυχική υγεία των μαθητών
Ψυχική Υγεία
15/09/2026 - 07:24
ΙΑΣΩ: Πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα της πρωτοποριακής μεθόδου MFA για τα ινομυώματα μήτρας
Υπηρεσίες Υγείας
15/09/2026 - 03:49
«Προμηθέας»: Η ψυχική υγεία και η καθημερινότητα στο επίκεντρο του 3ου webinar του MyPBCVoice
Patient Talk
15/09/2026 - 00:12
Τα αποτελέσματα της πρώτης πανελλαδικής έρευνας για την εφαρμογή των μέτρων επιβεβαίωσης ηλικίας στα προϊόντα νικοτίνης
Επικαιρότητα
14/09/2026 - 23:33
ΙΣΘ: Χάσματα, ελλείψεις και παραλείψεις στην ψηφιακή εποχή της Υγείας - Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης
Υγεία
14/09/2026 - 22:54
Στα 50 δεν τελειώνει τίποτα: Η αλήθεια για την εμμηνόπαυση και τη γήρανση
Health Talk
14/09/2026 - 22:24
Παγκόσμια διάκριση της Περιφέρειας Κρήτης για πρόγραμμα προληπτικών δράσεων στοματικής υγείας
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 21:57
Δωρεάν η είσοδος σε μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο για την ειρήνη, την ελπίδα και τον ανθρωπισμό
Επικαιρότητα
14/09/2026 - 21:33
Η ΕΕΠΑΟ για τον Χρυσό Σεπτέμβρη: «Κατάκτηση το ότι 8 στα 10 παιδιά μπορούν να θεραπευθούν από καρκίνο»
Υγεία
14/09/2026 - 21:16
Διαμαρτυρία ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο για την υπομετάγγιση και τις ελλείψεις αίματος
Patient Talk
14/09/2026 - 20:48

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επτά τροφές που χορταίνουν περισσότερο και μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους
Διατροφή
14/09/2026 - 13:00
ΙΣΑ: Οι τρεις παρεμβάσεις για την προστασία των ασθενών στο θολό τοπίο των υπηρεσιών μακροζωίας
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 08:39
Περισσότεροι από 1.700 πολίτες στη Δυτική Αττική επωφελήθηκαν από δωρεάν ιατρικές εξετάσεις
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 17:37
Απαντήσεις από τον ΙΣΑ στα ερωτήματα για την αδειοδότηση των ιατρείων και τους ελέγχους
Πολιτική Υγείας
14/09/2026 - 18:37
Η Novo Nordisk αλλάζει το brand της και τη στρατηγική της για τα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
14/09/2026 - 19:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo