ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: «Δεν είμαστε αναλώσιμοι - Η ζωή των παιδιών μας είμαι πολύτιμη»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Για την κινητοποίηση ΑμεΑ, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, στο Υπουργείο Υγείας και τη συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ενημερώνει με μακροσκελή ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.
Δευτέρα, 04/09/2023 - 21:40
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

«Δεν είμαστε αναλώσιμοι. Η ζωή των παιδιών μας είμαι πολύτιμη», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η επιτροπή, σχετικά με την συγκέντρωση της προηγούμενης Πέμπτης 31 Αυγούστου 2023 έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής της η συντονιστική επιτροπή αναφέρει τα εξής:

«Βασική μας απαίτηση στην κινητοποίηση ήταν να μην κόψουν καμία θεραπεία στα παιδιά, να ενισχυθεί αποφασιστικά και να γίνουν μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει είχαμε ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τις 11 Ιούλη. Συνάντηση που δεν έγινε ποτέ, δίχως να λάβουμε κάποια απάντηση. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεν ήταν πουθενά εν αντιθέσει με τους αστυνομικούς, που ήταν δεκάδες. Εν τέλει , έπειτα από την αποφασιστική μας στάση συναντηθήκαμε με τον υφυπουργό Μ. Θεμιστοκλέους.

Στην αρχή της συνάντησης , η αντιπροσωπεία με τεκμηριωμένο τρόπο κατέδειξε τις αποφάσεις και το μηχανισμό των περικοπών των θεραπειών στα παιδιά με αναπηρίες άλλα και στους χρόνια πάσχοντες.

Πιο συγκεκριμένα οι περικοπές αφορούν:

• Τη μαζική απόρριψη των παραπεμπτικών των ειδικών για παιδιά με αυτισμό, για συνέχιση της ένταξης τους στο μεγάλο πακέτο θεραπειών του ΕΟΠΥΥ, εγκρίνοντας πολύ λιγότερες θεραπείες, αναγκάζοντας τους γονείς να πληρώσουν από την τσέπη τους (τουλάχιστον 400€/μήνα), τις αναγκαίες θεραπείες ή να κάνουν πλημμελή θεραπεία στα παιδιά τους ,-αν δεν έχουν να πληρώσουν-, με δραματικές επιπτώσεις στην εξέλιξη τους, στη πορεία της ζωής τους.

• Τη μείωση των θεραπειών των παιδιών με βαριές αναπηρίες, επειδή συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Λες και παύει η αναπηρία , λες και δε είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι κι μπορούν να εξελιχθούν αλλά και οι θεραπείες είναι αναγκαίες για να διατηρήσουν το επίπεδο δεξιοτήτων , λειτουργικότητας που έχουν κατακτήσει.

• Τις δραματικές επιπτώσεις στα παιδιά με την καθιέρωση από πλευράς του ΕΟΠΥΥ, της συνταγογράφησης λογοθεραπειών μέσω Skype.

Επίσης, η αντιπροσωπεία κατήγγειλε την απόφαση για ένταξη του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στον ΕΚΠΥ(Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας), του ΕΟΠΥΥ , που έχει σαν αποτέλεσμα την περικοπή κατά 50% των θεραπειών των παιδιών με αναπηρία και σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και την επιβάρυνση των οικογενειών τους και των ίδιων των αναπήρων για την απόκτηση των αναγκαίων τεχνολογικών βοηθημάτων (αμαξίδια, τεχνητά μελή κλπ, καθώς ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει ένα μικρό μέρος). Με ιδιαίτερη επιμονή και στοιχεία η αντιπροσωπεία, αντέκρουσε τον ισχυρισμό του Υφυπουργού , ότι οι ανασφάλιστοι ανάπηροι και οι χρόνιοι πάσχοντες είναι πλήρως καλυμμένοι. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για τη μη κάλυψη των ανασφάλιστων που δεν μπορούν να κάνουν τις θεραπείες στα παιδιά τους, διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα στο δημόσιο (έργο, λογο κλπ) και είναι αναγκασμένοι να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώσουν στο 100% το κόστος, επειδή το κράτος δεν τους καλύπτει. Ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορούν να πάρουν για τα παιδιά τους σύγχρονα μέσα, όπως αντλία ρύθμισης ζαχάρου. Την ίδια στιγμή πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους όλο το κόστος για αμαξίδια, τεχνητά μέλη κλπ. Κατάσταση που εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, την ίδια τους τη ζωή.

Ο κ. Υφυπουργός ύστερα από την τεκμηριωμένη στήριξη των αιτημάτων από πλευράς της αντιπροσωπείας , αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως κάποια πράγματα δεν τα ξέρει , όσον αφορά την κάλυψη από πλευράς του ΕΟΠΥΥ και για τους ανασφάλιστους και είπε πως θα απαντήσει μετά από συνεννόηση με τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά, τα τμήματα που κλείνουν για παιδιά με σοβαρές χρόνιες παθήσεις , επέμενε να αμφισβητεί ως προς το κλείσιμο του διαβητολογικού κέντρου του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ως προς το τμήμα ανοσοανεπάρκειας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ενώ στην αρχή αμφισβητούσε τις καταγγελίες για συρρίκνωση και υποβάθμιση με κίνδυνο κλεισίματος του τμήματος , είπε θα επικοινωνήσει με τον Διοικητή του νοσοκομείου για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και να δει αν χρειάζονται κάποιες παρεμβάσεις.

Τέλος ενημερώνοντας η αντιπροσωπεία για τη συνάντηση τους συγκεντρωμένους έξω από το Υπουργείο είπε τα παρακάτω:

1. Ότι και αυτή η συνάντηση έγινε κάτω από την αποφασιστική στάση και επιμονή, παρά τις δυσκολίες, των συγκεντρωμένων και ιδιαίτερα των γονιών που μαζί με τα παιδιά τους παλεύαμε μαχητικά για τουλάχιστον 2 ώρες έξω από το Υπουργείο.

2. Το ότι ο Υπουργός αμφισβητούσε το γεγονός ύπαρξης περικοπών και τις καταγγελίες μας σε σχέση με αυτά που βιώνουν οι ανασφάλιστοι, στη συνέχεια δεσμεύτηκε, αφού τα μελετήσει και με συνεννόηση με τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ να μας απαντήσει ήταν και αυτό αποτέλεσμα της αγωνιστικής στάσης των συγκεντρωμένων, της μαχητικής πορείας των φορέων που διοργάνωσαν την κινητοποίηση αλλά και τη στήριξη των σωματείων και των οργανώσεων των μαχόμενων υγειονομικών, των εργαζομένων στην ειδική αγωγή και των εκπαιδευτικών.

Η αντιπροσωπεία κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί μόνο με τον αγώνα έχει αποδειχθεί στην πράξη, στη ζωή ότι μπορούμε να αποτρέψουμε μέτρα, να αποσπάσουμε κ σε αυτές τις συνθήκες κατακτήσεις. Γι αυτό είναι αναγκαίο , επειδή η επίθεση είναι γενικευμένη και σε όλες τις πλευρές της ζωής, να συμπαραταχθεί το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και με τον αγώνα των συνδικάτων των εργαζομένων , ενάντια στο νέο εργασιακό μεσαίωνα, που οδηγούν τα σχέδια της κυβέρνησης για δουλεία μέχρι τα 74,για 13 ώρες δουλειά την ημέρα.
Από την άποψη αυτή, η επιτυχία της μεγάλης σύσκεψης που διοργανώνει η Γραμματεία της ΣΕΑΑν την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη στις 7μμ είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Θυμίζουμε ότι στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος και φορείς γενικότερα του λαϊκού κινήματος και θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής μέσω zoom.
https://us02web.zoom.us/j/82868675018?pwd=ejJ1SEdQVERZaFFhM1R0U3ByM0JsQT09 (Meeting ID: 828 6867 5018, Passcode: 134075)

Ένα σχόλιο, αισθανόμαστε την ανάγκη να σχολιάσουμε ξεχωριστά την επιχείρηση του Υφυπουργού κατά τη διάρκεια της συζήτησης , να δικαιολογήσει την απόφαση των θεραπειών εξ αποστάσεως και να το εμφανίσει σαν στοιχείο εξέλιξης κ εκσυγχρονισμό με τις κατακτήσεις της τεχνολογίας και σαν στοιχειό ισότητας για κάποια παιδιά που ζουν σε μικρά νησιά και δεν μπορούν να έχουν δια ζώσης θεραπείες. Αναγκαίος εκσυγχρονισμός, που όπως είπε είναι με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου λογοθεραπευτών (;;), και τις κατευθύνσεις του ΠΟΥ. Αντιφάσκοντας ο ίδιος με τον εαυτό του, αναγνωρίζοντας ως γιατρός, ότι η εξ αποστάσεως θεραπεία, δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική με τη δια ζώσης.

1ον Επιβάλλεται οι σύλλογοι των λογοθεραπευτών να πάρουν δημόσια θέση γι αυτήν την τοποθέτηση του Υπουργείου, πως είναι επιστημονικά αποδεκτό η εξ αποστάσεως λογοθεραπεία σε παιδιά με αυτισμό κ ότι γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη τους.

2ον Αν ανησυχεί ο Υφυπουργός για την κάλυψη των αναγκών , των παιδιών στα μικρά νησιά γιατί δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, ειδικής αγωγής και αποκατάστασης και χρησιμοποιεί το πρόβλημα τους (απομακρυσμένα) για να ισοπεδώσει το ήδη περιορισμένο επίπεδο κάλυψης των αναγκών του συνόλου των παιδιών με αναπηρία.

Κάλπικο το ενδιαφέρον του Υφυπουργού για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών των μικρών νησιών και εκ του πονηρού το δίλλημα που θέλει να μας βάλει.

Μια είναι η απάντηση από μας.

Υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Ειδικής Αγωγής, Πρώιμης Διάγνωσης, Έγκαιρης παρέμβασης και Αποκατάστασης για όλα τα παιδία απ άκρη σε άκρη, σε όλη τη χώρα, σε νησιά και βουνά, σε πόλεις και χωριά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6977325257,6972510719»

  • ΑΜΕΑ
  • ΑΝΑΠΗΡΟΙ
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιστολή στην Κεραμέως για την προσβασιμότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Επιστολή στην Κεραμέως για την προσβασιμότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές 04 Σεπτεμβρίου 2023
Νοσ. Μεταξά: Κανονικά οι χημειοθεραπείες, δεν υπάρχει πρόβλημα σίτισης, υποστηρίζει η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας 04 Σεπτεμβρίου 2023
Νοσ. Μεταξά: Κανονικά οι χημειοθεραπείες, δεν υπάρχει πρόβλημα σίτισης, υποστηρίζει η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτίμηση των επιτευγμάτων του προγράμματος Health IQ σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 16:13

Αποτίμηση των επιτευγμάτων του προγράμματος Health IQ σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η ΠΑΣΟΝΟΠ καταγγέλλει αποκλεισμό των νοσηλευτών από την ακρόαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
23/10/2026 - 14:42

Η ΠΑΣΟΝΟΠ καταγγέλλει αποκλεισμό των νοσηλευτών από την ακρόαση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων
Pharma Policy
22/10/2026 - 13:02

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας
Πολιτική Υγείας
20/10/2026 - 11:00

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ψυχολόγους και την ψυχική υγεία φέρνει νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο Νοσοκομείο Λάρισας – Αναβαθμίζεται η αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων
Πολιτική Υγείας
15/10/2026 - 12:30

Νέος ψηφιακός αγγειογράφος στο Νοσοκομείο Λάρισας – Αναβαθμίζεται η αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων

Πουλής: «Προτεραιότητα η πρόληψη και η διαφάνεια στην Υγεία»
Πολιτική Υγείας
14/10/2026 - 19:16

Πουλής: «Προτεραιότητα η πρόληψη και η διαφάνεια στην Υγεία»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Bayer: Ο ρόλος της σύγχρονης απεικόνισης στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού
Υπηρεσίες Υγείας
27/10/2026 - 03:49
Επιδημία ιλαράς έχει προκαλέσει περισσότερους από 1.200 θανάτους στο Μπανγκλαντές
Υγεία
27/10/2026 - 00:08
WWF: Το 85% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
Επικαιρότητα
26/10/2026 - 21:03
Διεθνές συνέδριο στα Χανιά για τη σχέση ανάμεσα στην ανάπτυξη των κυττάρων και την εμφάνιση καρκίνου
Υγεία
26/10/2026 - 20:36
Η ΑΑΔΕ ανακάλεσε παρτίδα αλκοολούχου «αποστάγματος φράουλας» - Εντοπίστηκε αυξημένη μεθανόλη
Επικαιρότητα
26/10/2026 - 20:11
Οστεοπόρωση: Ποια είναι τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοούμε για μια «σιωπηλή» απειλή
Health Talk
26/10/2026 - 19:34
Δέκα μύθοι και παρανοήσεις για τη διαλειμματική νηστεία - Απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Διατροφή
26/10/2026 - 18:59
Κλιμάκιο ευρωβουλευτών στην Ιαπωνία για συνεργασία σε καίριους τομείς της υγείας και του φαρμάκου
Επικαιρότητα
26/10/2026 - 18:33
Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 18:09
Προειδοποίηση για τις επιπτώσεις των fake news γύρω από την κλιματική αλλαγή στη δημόσια υγεία
Υγεία
26/10/2026 - 17:27
Μόλις το 40% των γυναικών αναγνωρίζουν τα καρδιαγγειακά νοσήματα ως τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία τους
Υγεία
26/10/2026 - 17:02
«Κουμπαράς» 700.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση 23 επαγγελματιών υγείας που θα στελεχώσουν το Γ.Ν Ρόδου
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 16:37
Αποτίμηση των επιτευγμάτων του προγράμματος Health IQ σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 16:13
Χρόνια φλεβική ανεπάρκεια: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση
Health Talk
26/10/2026 - 15:51
Ο ΙΣΠ ζητάει τεχνική ετοιμότητα και μεταβατική περίοδο για το Ψηφιακό Αποθετήριο Εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 15:17
Μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα: Νέος συνδυασμός ανοσοθεραπείας μειώνει κατά 58% τον κίνδυνο θανάτου
Υγεία
26/10/2026 - 14:54
Αγαπηδάκη: «Συνεχίζεται τον Νοέμβριο και το πρόγραμμα αντιμετώπισης της παχυσαρκίας ενηλίκων»
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 14:21
Διαταραχή Άγχους Υγείας: Όταν ο φόβος μιας σοβαρής ασθένειας επηρεάζει την καθημερινότητα
Ψυχική Υγεία
26/10/2026 - 14:00
Νοσοκομείο Νίκαιας: «Στα όριά της η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική λόγω σοβαρής υποστελέχωσης»
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 13:42
Ανδρόπαυση: Μύθος ή μια αθέατη αλήθεια μετά τα 40;
Health Talk
26/10/2026 - 13:24
Υπνική άπνοια: Νέο φάρμακο για την παχυσαρκία μείωσε τις διακοπές της αναπνοής έως και 52%
Υγεία
26/10/2026 - 13:00
Οι τροφές που συνδέονται με έως και 15% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Διατροφή
26/10/2026 - 12:39
Νέο εμβόλιο υπόσχεται προστασία από πολλούς αναπνευστικούς ιούς ταυτόχρονα
Υγεία
26/10/2026 - 12:00
Έμπολα: Η ασθενής στη Νιγηρία μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στην Ελβετία
Επικαιρότητα
26/10/2026 - 12:00
Δ Φιλιώτης: Διαδρομή 62 χρόνων στο φάρμακο με έντονο αποτύπωμά στην ελληνική φαρμακευτική ιστορία
Pharma News
26/10/2026 - 10:52
Φάρμακα GLP-1: Πρέπει να διακόπτονται δύο με τρεις μήνες πριν από τη σύλληψη
Υγεία
26/10/2026 - 10:00
Δίκτυο Κέντρων Μαστού σε 7 νοσοκομεία του ΕΣΥ: Το στοίχημα της ολοκληρωμένης φροντίδας
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 09:00
Σύφιλη: Δωρεάν εξέταση με αποτέλεσμα σε 5 λεπτά σήμερα στο κέντρο της Αθήνας
Υγεία
26/10/2026 - 08:41
Ακράτεια ούρων: Μόνιμη συσκευή στον αστράγαλο υπόσχεται λύση χωρίς φάρμακα
Υγεία
26/10/2026 - 08:30
Οι Οργανισμοί Φαρμάκων Ευρώπης και Αφρικής καθόρισαν τις απαιτήσεις για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του Έμπολα
Pharma Policy
23/10/2026 - 15:49

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δ Φιλιώτης: Διαδρομή 62 χρόνων στο φάρμακο με έντονο αποτύπωμά στην ελληνική φαρμακευτική ιστορία
Pharma News
26/10/2026 - 10:52
Επιστολή του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ για την εφαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου Εξετάσεων
Πολιτική Υγείας
26/10/2026 - 18:09
Δέκα μύθοι και παρανοήσεις για τη διαλειμματική νηστεία - Απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Διατροφή
26/10/2026 - 18:59
Οι τροφές που συνδέονται με έως και 15% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Διατροφή
26/10/2026 - 12:39
Υπνική άπνοια: Νέο φάρμακο για την παχυσαρκία μείωσε τις διακοπές της αναπνοής έως και 52%
Υγεία
26/10/2026 - 13:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo