ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέδριο Economist Impact: Αναλύθηκε η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να καταπολεμήσει τον καρκίνο

Επικαιρότητα
Την Τρίτη 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 4ο ετήσιο συνέδριο του Economist Impact με θέμα: «Η αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην καταπολέμηση του καρκίνου. Τα επιτεύγματα - Τα εμπόδια - Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα» που είχε την επιστημονική αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και την υποστήριξη της MSD.
Παρασκευή, 22/03/2024 - 00:09
News4Health Team News4Health Team

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, αναλύθηκε η πρόοδος της Ελλάδας στη διαχείριση του καρκίνου αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα προκειμένου να αποκτήσει ένα ολιστικό μοντέλο φροντίδας των ογκολογικών ασθενών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου (EU Beating Cancer Plan). Ιδιαίτερης μνείας έτυχε η αξία των προληπτικών παρεμβάσεων, της έγκαιρης διάγνωσης και της πρώιμης θεραπευτικής παρέμβασης στον καρκίνο, οι ευρωπαϊκές και εθνικές επενδυτικές προοπτικές στον τομέα του Φαρμάκου και η ενσωμάτωση των καινοτόμων θεραπειών σε ένα ολιστικό μοντέλο φροντίδας των ογκολογικών ασθενών μεταξύ άλλων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Mike Holmes, Vice-President, Medical & Scientific Affairs Oncology Therapeutic Area της MSD Global και ο Christian Hosius, Senior Clinical Director, MSD European Clinical Development.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πάνελ με θέμα: «Η πρόοδος και το μέλλον της Ελλάδας στη μάχη κατά του καρκίνου», ο κ. Mike Holmes χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση του καρκίνου, πλέον συζητάμε ανοιχτά για τη νόσο, ενώ και το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει τη διάγνωση του καρκίνου έχει μειωθεί. Τα ποσοστά θνησιμότητας σε πολλούς τύπους καρκίνου έχουν επίσης μειωθεί, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του μαστού».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμβολή των καινοτόμων φαρμάκων και των νέων τεχνολογιών εξηγώντας ότι: «είτε πρόκειται για ανοσοθεραπευτικά φάρμακα είτε για καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία, είτε για βιοδείκτες, όλα τα ανωτέρω έχουν συμβάλει στην πρόοδο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ογκολογία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το μεταστατικό μελάνωμα και τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, όπου το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών την τελευταία δεκαπενταετία έχει βελτιωθεί θεαματικά, αλλά και τον εμβολιασμό έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) που έχει συμβάλει στη μείωση της συχνότητας του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

ECONOMIST MIKE HOLMES

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Holmes υπενθύμισε τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, όπως ο γηράσκων πληθυσμός και η αυξητική συχνότητα του καρκίνου παγκοσμίως αναφέροντας τα εξής: «οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και ειδικότερα για την αυξημένη συχνότητα του καρκίνου σε νεαρά άτομα. Περίπου οι μισοί τύποι καρκίνου μπορούν να προληφθούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής. Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο σε προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τις πιθανότητες πρώιμης θεραπευτικής παρέμβασης και θετικής έκβασης της νόσου».

Και υπογράμμισε: «η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό χρονικό ορόσημο και είναι φιλοδοξία όλων εμάς στην MSD να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πιστά για τη μετατροπή του καρκίνου από οξεία σε χρόνια νόσο, με έμφαση στην ολιστική και ποιοτική φροντίδα των ογκολογικών ασθενών ενσωματώνοντας την καινοτομία προς όφελος των ασθενών. Εξάλλου, η MSD στην Ελλάδα υποστηρίζει διαχρονικά το αίτημα των συλλόγων ασθενών για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο και τις ενέργειες της Πολιτείας προς την κατεύθυνση αυτή, με γνώμονα την ύπαρξη ενός σύγχρονου, λειτουργικού και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο Christian Hosius, συμμετέχοντας στο πάνελ για «Το μέλλον της Καινοτομίας στον Καρκίνο» εξήγησε ότι: «κατά τον σχεδιασμό των κλινικών μελετών υπάρχει πια η αναγκαιότητα για τον έγκαιρο εντοπισμό των ασθενών που θα επωφεληθούν περισσότερο από μια θεραπεία και την έγκαιρη χορήγησή της ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα η νόσος να γίνει μεταστατική. Έχει εξάλλου αποδειχθεί ότι ο ασθενής επωφελείται περισσότερο όταν λαμβάνει νωρίς την κατάλληλη θεραπεία. Σήμερα, ευτυχώς όλο και περισσότεροι ογκολογικοί ασθενείς διαγιγνώσκονται σε πρώιμα στάδια και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να παρέμβουμε εγκαίρως. Η ύφεση της νόσου είναι εφικτή μόνο όταν παρέμβουμε στα πρώιμα στάδια. Χρειαζόμαστε λοιπόν νέο σχεδιασμό των κλινικών μελετών για τον προσδιορισμό των ασθενών, περισσότερες κλινικές μελέτες για νέο-επικουρικές θεραπείες αλλά και εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο φυσικά παραμέτρους, όπως η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των καινοτόμων θεραπειών».

ECONOMIST HOSIOUS

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Hosius τόνισε την επιστημονική αξία των κλινικών μελετών στην αντιμετώπιση του καρκίνου υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της MSD στην Ογκολογία. «Την τελευταία τριετία οι κλινικές μελέτες της MSD στην Ογκολογία υπερ-τριπλασιάστηκαν. Όλοι μαζί, επιστήμονες, γιατροί, ασθενείς, κυβερνήσεις και φαρμακευτικές εταιρίες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του», υπογράμμισε.

  • ECONOMIST
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • MSD

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατούλης: «Τα άτομα με Σύνδρομο Down να αναπτυχθούν σε ένα περιβάλλον αποδοχής, ασφάλειας και αγάπης»
Πατούλης: «Τα άτομα με Σύνδρομο Down να αναπτυχθούν σε ένα περιβάλλον αποδοχής, ασφάλειας και αγάπης» 21 Μαρτίου 2024
Γητευτής των πινέλων ένας 27χρονος νέος με σύνδρομο Down στην Κοζάνη - Παρουσίασε την πρώτη του έκθεση 22 Μαρτίου 2024
Γητευτής των πινέλων ένας 27χρονος νέος με σύνδρομο Down στην Κοζάνη - Παρουσίασε την πρώτη του έκθεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρακτικές συμβουλές άσκησης και διατροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου
Health Talk
17/08/2026 - 22:36

Πρακτικές συμβουλές άσκησης και διατροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου

Η πολυδιάστατη επιβάρυνση των φροντιστών ασθενών με καρκίνο
Ψυχική Υγεία
12/08/2026 - 11:59

Η πολυδιάστατη επιβάρυνση των φροντιστών ασθενών με καρκίνο

Γερμανία: Καμπάνια για το «δικαίωμα στη λήθη» για επιζώντες καρκίνου σε ασφάλειες και δάνεια
Πολιτική Υγείας
04/08/2026 - 20:00

Γερμανία: Καμπάνια για το «δικαίωμα στη λήθη» για επιζώντες καρκίνου σε ασφάλειες και δάνεια

Eρευνητές "έγιναν" δασοπυροσβέστες για να μελετήσουν τους κινδύνους για την υγεία τους
Υγεία
03/08/2026 - 11:00

Eρευνητές "έγιναν" δασοπυροσβέστες για να μελετήσουν τους κινδύνους για την υγεία τους

Έγκριση από τον FDA σε νέο αναστολέα για τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς συμπαγείς όγκους
Υγεία
29/07/2026 - 19:49

Έγκριση από τον FDA σε νέο αναστολέα για τοπικά προχωρημένους ή μεταστατικούς συμπαγείς όγκους

Καρκίνος: Τα νέα περιστατικά παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050
Υγεία
27/07/2026 - 10:00

Καρκίνος: Τα νέα περιστατικά παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο SOS για την επιδημία Έμπολα στο Κονγκό: «Παραμένει ανεξέλεγκτη, μπορεί να εξαπλωθεί»
Υγεία
18/08/2026 - 17:04
ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ για τη σωτηρία της Δημόσιας Υγείας
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 16:37
Απλά κόλπα για πιο νόστιμες και θρεπτικές φακές - Από το σοφρίτο μέχρι το ρύζι
Διατροφή
18/08/2026 - 16:21
Καρκίνος μαστού: Νέα πλατφόρμα AI βοηθά τους γιατρούς να προβλέψουν την εξέλιξη της νόσου
Digital Health
18/08/2026 - 16:00
Γιατί μιλάμε στα κατοικίδια σαν να είναι μωρά; Η επιστήμη εξηγεί
Pet
18/08/2026 - 15:00
Αυξάνει η μουσική στο αυτοκίνητο τον κίνδυνο για θανατηφόρα τροχαία; Τι δείχνει νέα μελέτη
Υγεία
18/08/2026 - 14:00
ΙΣΑ: Ζητά άμεση συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για clawback και Ψηφιακό Αποθετήριο
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 13:25
Γυροειδής αλωπεκία: Σημαντική αναγέννηση των μαλλιών με φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα
Υγεία
18/08/2026 - 13:00
ΟΗΕ: Μόνο το 40% των υγειονομικών μονάδων παγκοσμίως διαθέτουν βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής
Πολιτική Υγείας
18/08/2026 - 12:00
ΕΦΕΤ: Απόσυρση μαχαιροπήρουνων και πιάτων που πωλούνταν ως μπαμπού αλλά είχαν πλαστικό
Επικαιρότητα
18/08/2026 - 11:00
Η ζέστη απειλεί τους άνω των 60 περισσότερο απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί
Υγεία
18/08/2026 - 10:00
Η καλοσύνη ως «φάρμακο»: Πώς οι πράξεις προσφοράς επηρεάζουν το σώμα
Υγεία
18/08/2026 - 09:00
Πρακτικές συμβουλές άσκησης και διατροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου
Health Talk
17/08/2026 - 22:36
Γιατί οι έφηβοι ζητούν συναισθηματική υποστήριξη από τα chatbot και πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει!
Ψυχική Υγεία
17/08/2026 - 21:44
Τραγωδία στη Σίφνο: Εντοπίστηκαν τρεις νεκροί σε ελικόπτερο που κατέπεσε
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 20:58
Νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στις πυρόπληκτες περιοχές της Σαλαμίνας
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 20:32
Αποκαλυπτικό ηχητικό: Υπερβολική δόση «σκότωσε» την Hayden Panettiere!
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 19:57
Ιός Δυτικού Νείλου: Έξαρση κρουσμάτων στην Αττική - Στα νότια προάστια τα πιο βαριά περιστατικά
Υγεία
17/08/2026 - 19:13
Ο Δημήτρης Σταρόβας αποκαλύπτει πως ανέβηκε στην Χοζοβιώτισσα μετά την περιπέτεια με την υγεία του
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 18:41
11 εύκολοι τρόποι για να πίνετε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα
Διατροφή
17/08/2026 - 17:57
Κλιματική αλλαγή και καύσωνες: Οι επιστήμονες προβληματίζονται από τη συχνότητά τους
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 17:02
Γίνεται σχέση χωρίς σεξουαλική επαφή; - Η απάντηση δεν είναι ίδια για όλα τα ζευγάρια
Ψυχική Υγεία
17/08/2026 - 16:18
Τι κρύβουν οι πάνες των μωρών; Νόμος στην Καλιφόρνια επιβάλλει τη δημοσίευση των υλικών τους
Πολιτική Υγείας
17/08/2026 - 15:30
"Πρόσωπο φερριτίνης": Τι είναι αυτός ο νέος όρος των social media και γιατί μπορεί να σάς αφορά
Υγεία
17/08/2026 - 14:30
Νέα πειραματική εξέταση αίματος εντοπίζει προκαρκινικές αλλοιώσεις του παχέος εντέρου
Υγεία
17/08/2026 - 13:30
Κοριοί: Γιατί αυξάνονται το καλοκαίρι και τι πρέπει να κάνουμε αν εμφανιστούν στο σπίτι
Υγεία
17/08/2026 - 12:29
Ιός Δυτικού Νείλου: Κρούσμα και στην Ολλανδία
Υγεία
17/08/2026 - 12:20
Πώς να γυρίσετε από τις διακοπές πραγματικά ανανεωμένοι – 4 προτάσεις των ειδικών
Ψυχική Υγεία
17/08/2026 - 11:30
Πέθανε αιφνίδια στα 36 της η ηθοποιός Hayden Panettiere
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 10:30
Έμπολα : Η φονικότερη επιδημία στην ιστορία της ΛΔ του Κονγκό – Πάνω από 2.300 νεκροί
Υγεία
17/08/2026 - 09:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιός του Δυτικού Νείλου: Η φετινή περίοδος από τις πιο δύσκολες - 12 άμεσα μέτρα πρόληψης
Πολιτική Υγείας
17/08/2026 - 08:05
Τι κρύβουν οι πάνες των μωρών; Νόμος στην Καλιφόρνια επιβάλλει τη δημοσίευση των υλικών τους
Πολιτική Υγείας
17/08/2026 - 15:30
11 εύκολοι τρόποι για να πίνετε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα
Διατροφή
17/08/2026 - 17:57
Πέθανε αιφνίδια στα 36 της η ηθοποιός Hayden Panettiere
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 10:30
"Πρόσωπο φερριτίνης": Τι είναι αυτός ο νέος όρος των social media και γιατί μπορεί να σάς αφορά
Υγεία
17/08/2026 - 14:30
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo