ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέδριο Economist Impact: Αναλύθηκε η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να καταπολεμήσει τον καρκίνο

Επικαιρότητα
Την Τρίτη 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 4ο ετήσιο συνέδριο του Economist Impact με θέμα: «Η αποφασιστικότητα της Ελλάδας στην καταπολέμηση του καρκίνου. Τα επιτεύγματα - Τα εμπόδια - Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα» που είχε την επιστημονική αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και την υποστήριξη της MSD.
Παρασκευή, 22/03/2024 - 00:09
News4Health Team News4Health Team

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, αναλύθηκε η πρόοδος της Ελλάδας στη διαχείριση του καρκίνου αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα προκειμένου να αποκτήσει ένα ολιστικό μοντέλο φροντίδας των ογκολογικών ασθενών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου (EU Beating Cancer Plan). Ιδιαίτερης μνείας έτυχε η αξία των προληπτικών παρεμβάσεων, της έγκαιρης διάγνωσης και της πρώιμης θεραπευτικής παρέμβασης στον καρκίνο, οι ευρωπαϊκές και εθνικές επενδυτικές προοπτικές στον τομέα του Φαρμάκου και η ενσωμάτωση των καινοτόμων θεραπειών σε ένα ολιστικό μοντέλο φροντίδας των ογκολογικών ασθενών μεταξύ άλλων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Mike Holmes, Vice-President, Medical & Scientific Affairs Oncology Therapeutic Area της MSD Global και ο Christian Hosius, Senior Clinical Director, MSD European Clinical Development.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πάνελ με θέμα: «Η πρόοδος και το μέλλον της Ελλάδας στη μάχη κατά του καρκίνου», ο κ. Mike Holmes χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση του καρκίνου, πλέον συζητάμε ανοιχτά για τη νόσο, ενώ και το κοινωνικό στίγμα που συνοδεύει τη διάγνωση του καρκίνου έχει μειωθεί. Τα ποσοστά θνησιμότητας σε πολλούς τύπους καρκίνου έχουν επίσης μειωθεί, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του μαστού».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμβολή των καινοτόμων φαρμάκων και των νέων τεχνολογιών εξηγώντας ότι: «είτε πρόκειται για ανοσοθεραπευτικά φάρμακα είτε για καλύτερα διαγνωστικά εργαλεία, είτε για βιοδείκτες, όλα τα ανωτέρω έχουν συμβάλει στην πρόοδο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ογκολογία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το μεταστατικό μελάνωμα και τον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, όπου το προσδόκιμο επιβίωσης των ασθενών την τελευταία δεκαπενταετία έχει βελτιωθεί θεαματικά, αλλά και τον εμβολιασμό έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) που έχει συμβάλει στη μείωση της συχνότητας του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας».

ECONOMIST MIKE HOLMES

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Holmes υπενθύμισε τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ανθρωπότητα, όπως ο γηράσκων πληθυσμός και η αυξητική συχνότητα του καρκίνου παγκοσμίως αναφέροντας τα εξής: «οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και ειδικότερα για την αυξημένη συχνότητα του καρκίνου σε νεαρά άτομα. Περίπου οι μισοί τύποι καρκίνου μπορούν να προληφθούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής. Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο σε προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τις πιθανότητες πρώιμης θεραπευτικής παρέμβασης και θετικής έκβασης της νόσου».

Και υπογράμμισε: «η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό χρονικό ορόσημο και είναι φιλοδοξία όλων εμάς στην MSD να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πιστά για τη μετατροπή του καρκίνου από οξεία σε χρόνια νόσο, με έμφαση στην ολιστική και ποιοτική φροντίδα των ογκολογικών ασθενών ενσωματώνοντας την καινοτομία προς όφελος των ασθενών. Εξάλλου, η MSD στην Ελλάδα υποστηρίζει διαχρονικά το αίτημα των συλλόγων ασθενών για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Καρκίνο και τις ενέργειες της Πολιτείας προς την κατεύθυνση αυτή, με γνώμονα την ύπαρξη ενός σύγχρονου, λειτουργικού και βιώσιμου Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ο Christian Hosius, συμμετέχοντας στο πάνελ για «Το μέλλον της Καινοτομίας στον Καρκίνο» εξήγησε ότι: «κατά τον σχεδιασμό των κλινικών μελετών υπάρχει πια η αναγκαιότητα για τον έγκαιρο εντοπισμό των ασθενών που θα επωφεληθούν περισσότερο από μια θεραπεία και την έγκαιρη χορήγησή της ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα η νόσος να γίνει μεταστατική. Έχει εξάλλου αποδειχθεί ότι ο ασθενής επωφελείται περισσότερο όταν λαμβάνει νωρίς την κατάλληλη θεραπεία. Σήμερα, ευτυχώς όλο και περισσότεροι ογκολογικοί ασθενείς διαγιγνώσκονται σε πρώιμα στάδια και αυτό μας δίνει την ευκαιρία να παρέμβουμε εγκαίρως. Η ύφεση της νόσου είναι εφικτή μόνο όταν παρέμβουμε στα πρώιμα στάδια. Χρειαζόμαστε λοιπόν νέο σχεδιασμό των κλινικών μελετών για τον προσδιορισμό των ασθενών, περισσότερες κλινικές μελέτες για νέο-επικουρικές θεραπείες αλλά και εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο φυσικά παραμέτρους, όπως η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια των καινοτόμων θεραπειών».

ECONOMIST HOSIOUS

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Hosius τόνισε την επιστημονική αξία των κλινικών μελετών στην αντιμετώπιση του καρκίνου υπενθυμίζοντας τη δέσμευση της MSD στην Ογκολογία. «Την τελευταία τριετία οι κλινικές μελέτες της MSD στην Ογκολογία υπερ-τριπλασιάστηκαν. Όλοι μαζί, επιστήμονες, γιατροί, ασθενείς, κυβερνήσεις και φαρμακευτικές εταιρίες μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του», υπογράμμισε.

  • ECONOMIST
  • ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  • ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • MSD

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πατούλης: «Τα άτομα με Σύνδρομο Down να αναπτυχθούν σε ένα περιβάλλον αποδοχής, ασφάλειας και αγάπης»
Πατούλης: «Τα άτομα με Σύνδρομο Down να αναπτυχθούν σε ένα περιβάλλον αποδοχής, ασφάλειας και αγάπης» 21 Μαρτίου 2024
Γητευτής των πινέλων ένας 27χρονος νέος με σύνδρομο Down στην Κοζάνη - Παρουσίασε την πρώτη του έκθεση 22 Μαρτίου 2024
Γητευτής των πινέλων ένας 27χρονος νέος με σύνδρομο Down στην Κοζάνη - Παρουσίασε την πρώτη του έκθεση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύθωνας με το όνομα «Τζόντι Φόστερ» υποβλήθηκε σε ηλεκτροχημειοθεραπεία για καρκίνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 20:09

Πύθωνας με το όνομα «Τζόντι Φόστερ» υποβλήθηκε σε ηλεκτροχημειοθεραπεία για καρκίνο

Οι άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο και για καρκίνο
Υγεία
21/08/2026 - 09:00

Οι άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο και για καρκίνο

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ανοσοποιητικού όσων ζουν πάνω από 110 χρόνια
Υγεία
20/08/2026 - 15:00

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ανοσοποιητικού όσων ζουν πάνω από 110 χρόνια

Ποια επαγγέλματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο – Στην κορυφή πιλότοι και αεροσυνοδοί
Υγεία
19/08/2026 - 15:00

Ποια επαγγέλματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο – Στην κορυφή πιλότοι και αεροσυνοδοί

Πρακτικές συμβουλές άσκησης και διατροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου
Health Talk
17/08/2026 - 22:36

Πρακτικές συμβουλές άσκησης και διατροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου

Η πολυδιάστατη επιβάρυνση των φροντιστών ασθενών με καρκίνο
Ψυχική Υγεία
12/08/2026 - 11:59

Η πολυδιάστατη επιβάρυνση των φροντιστών ασθενών με καρκίνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργιάδης από Ρόδο: «Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα αναβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 22:47
ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες
Υγεία
21/08/2026 - 22:12
Ειδική Αγωγή: Διευρύνεται η φυσικοθεραπευτική κάλυψη παιδιών και εφήβων από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 21:47
Μεγάλη δράση του ΕΕΣ για τους τετράποδους φίλους μας στο Σύνταγμα στις 26 Αυγούστου
Pet
21/08/2026 - 21:09
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Κουνουπιών: Οι παρεμβάσεις της ΠΕ Ανατολικής Αττικής στις εστίες μόλυνσης
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 20:43
Πύθωνας με το όνομα «Τζόντι Φόστερ» υποβλήθηκε σε ηλεκτροχημειοθεραπεία για καρκίνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 20:09
Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στη φωτιά που ξέσπασε στη Λήμνο
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 19:36
ΓΝ Χανίων: Πρωτοποριακή επέμβαση σύμπλοκης αγγειοπλαστικής σε ασθενή υψηλού κινδύνου
Υγεία
21/08/2026 - 19:13
Μύθοι και αλήθειες για τα κατοικίδια και τις αλλεργίες - Συμπτώματα, προστασία και αντιμετώπιση
Health Talk
21/08/2026 - 18:48
Δωρεάν στοματικός έλεγχος για παιδιά 6 έως 12 ετών στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αθηναίων
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 18:26
Νέα ανάρτηση Γεωργιάδη: «Η θεαματική βελτίωση του ΕΣΥ στα νησιά είναι εμφανής...»
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 18:03
ΠΟΕΔΗΝ: «Ώρα μηδέν» για το ΕΣΥ - Πανελλαδική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 17:38
Άμεσος επαναπατρισμός βαρέως πάσχοντος Έλληνα από την Αττάλεια με τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
Επικαιρότητα
21/08/2026 - 17:03
Έμπολα: Περισσότεροι από 2.500 οι νεκροί στο Κονγκό - Εξαπλώνεται εκθετικά η επιδημία
Υγεία
21/08/2026 - 16:37
Πάρκινσον: Νέα μελέτη συνδέει την κατοικία κοντά σε καθαριστήρια με αυξημένο κίνδυνο
Υγεία
21/08/2026 - 16:19
Καμπανάκι Τσακρή για το έντονο επιδημικό κύμα του ιού του Δυτικού Νείλου και την ελονοσία
Health Talk
21/08/2026 - 15:49
Το συστατικό των εσπεριδοειδών που «ανανεώνει» το γερασμένο ήπαρ – Τι έδειξε νέα μελέτη
Υγεία
21/08/2026 - 15:00
ΕΟΜ: Ουδέποτε έχει χαθεί μόσχευμα λόγω έλλειψης αίματος - Ανάρτηση Γεωργιάδη
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 14:09
Αλτσχάιμερ: Το διοξείδιο του άνθρακα μπορεί να «καθαρίζει» τον εγκέφαλο από τις βλαβερές πρωτεΐνες
Υγεία
21/08/2026 - 14:00
Ιός του Δυτικού Νείλου: Ο ΕΟΔΥ προειδοποιεί για περισσότερα κρούσματα τις ερχόμενες εβδομάδες
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 13:26
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ανθρώπων διαφορετικής γενιάς όταν συνεργάζονται
Ψυχική Υγεία
21/08/2026 - 13:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος
Υγεία
21/08/2026 - 12:00
WOAH: Η Ελλάδα χώρα απαλλαγμένη από την πανώλη μικρών μηρυκαστικών
Πολιτική Υγείας
21/08/2026 - 11:28
Ο συνδυασμός που μπορεί να κάνει πιο επικίνδυνη την οδήγηση στους ηλικιωμένους
Υγεία
21/08/2026 - 11:00
Ποια ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο αφυδάτωσης και θερμοπληξίας
Υγεία
21/08/2026 - 10:00
Οι άνδρες με καρδιολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο και για καρκίνο
Υγεία
21/08/2026 - 09:00
Καιρός: Απομακρύνονται τα 40άρια, δύσκολες οι νύχτες μεταξύ 24 και 27 Αυγούστου
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:59
Αεροψεκασμοί στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών
Επικαιρότητα
20/08/2026 - 22:26
Δύναμη, ισορροπία, αντοχή και αντανακλαστικά στην τρίτη ηλικία - Τι αλλάζει και πόση άσκηση χρειαζόμαστε
Fitness
20/08/2026 - 21:53
Καταγγελία και ερωτήματα για το λουκέτο στις παραγωγικές μονάδες απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ
Πολιτική Υγείας
20/08/2026 - 20:49

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έμπολα: Πάνω από 5.000 κρούσματα στο Κονγκό
Πολιτική Υγείας
19/08/2026 - 10:00
Μελέτη τελικού σταδίου από τη Novo Nordisk για τη μίνιμουμ αποτελεσματική δόση του χαπιού κατά της παχυσαρκίας
Pharma News
19/08/2026 - 16:46
Πέντε τροφές και σπιτικές παρασκευές που μπορούν να κρατήσουν ενυδατωμένα τα παιδιά εν μέσω καύσωνα
Διατροφή
19/08/2026 - 18:34
ΙΣΠ: Θετική εξέλιξη η μεταβατική προσαρμογή του Ψηφιακού Αποθετηρίου
Πολιτική Υγείας
19/08/2026 - 19:17
Εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA κατά του μελανώματος μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής
Pharma News
20/08/2026 - 10:00
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo