ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Seneca Medical Group: Συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό και τα οφέλη του στην οικονομία

Επικαιρότητα
SENECA MEDICAL GROUP
Οι δυνατότητες ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και η δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει ως πυλώνας της εθνικής οικονομίας, συζητήθηκαν στο διήμερο συνέδριο της Seneca Medical Group, στο οποίο παρουσιάστηκαν επίσης όλες οι πρωτοποριακές τεχνικές και οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών.
Τετάρτη, 19/06/2024 - 19:08
— Photo: SENECA MEDICAL GROUP
News4Health Team News4Health Team

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Γιώργος Κοτταρίδης, CEO του Seneca Medical Group, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στην κλινική πραγματοποιούνται ετησίως περισσότερες από 1.800 μεταμοσχεύσεις μαλλιών και τουλάχιστον 3.000 διαγνώσεις και θεραπείες PRP. Ο κ. Κοτταρίδης σημείωσε ότι ήδη η Seneca έχει επεκταθεί με νέες συνεργασίες στη Γαλλία και το Ισραήλ, ενώ τόνισε ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Κοπεγχάγη, Βουκουρέστι και Δουβλίνο είναι πολύ εξελιγμένες και σύγχρονες. Επισήμανε ότι σε όλες τις κλινικές, οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά από ιατρούς και πως ο Όμιλος, με στόχο τη βελτίωση των θεραπειών, ενσωματώνει πάντα καινοτόμες πρακτικές. Τέλος, έκανε λόγο για την διευρυμένη προβολή που έχει επέλθει, μέσα από συνεργασίες με γνωστούς influencers σε όλη την Ευρώπη.

Ζαχαράκη: «Να αξιοποιήσουμε την ιστορία μας»

Χαιρετίζοντας το συνέδριο, η κυρία Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στον ιατρικό τουρισμό αλλά και στις ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη: «ο ιατρικός τουρισμός μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε την ιστορία μας στο κομμάτι της υγείας αλλά και την καινοτομία που έχουμε πετύχει, το ταλέντο που έχει αξιοποιηθεί και τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει. Δίνει επίσης την ευκαιρία να προβάλλουμε τα ιατρικά μας επιτεύγματα. Η Ελλάδα έχει καταφέρει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό, πετυχαίνοντας σταδιακά η χώρα να γίνει όχι μόνο περιφερειακό κέντρο ιατρικού τουρισμού, αλλά κι ένας ευρύτερος πόλος στον κλάδο». Η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε τον ρόλο της Seneca Medical Group στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας και την ανάπτυξη της επιστημονικής καινοτομίας.

SENECA 2

Πατούλης: «Αξιοποιούμε τη δυναμική που έχει η χώρα μας»

Τη σημαντική θέση που κατέχει η Ελλάδα στον τομέα του ιατρικού τουρισμού εξήρε ο κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ΕΛΙΤΟΥΡ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τονίζοντας: «η Ελλάδα είναι άκρως ανταγωνιστική στον παγκόσμιο κλάδο του ιατρικού τουρισμού και σε ποιότητα και στις τιμές. Αξιοποιούμε το μεγάλο ιατρικό δυναμικό αλλά και τη δυναμική που έχει η χώρα μας. Το ELITOUR προωθεί συστηματικά την Ελλάδα ως προορισμό τουρισμού υγεία με διεθνή παρουσία και δράσεις. Συγχαρητήρια στη Seneca Medical Group και τον CEO του ομίλου κ. Κοτταρίδη, για την πρωτοβουλία που αντανακλά την έρευνα και την καινοτομία στον κλάδο αυτό».

SENECA 3

Ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής σημείωσε: «στην ΠΕΔΑ πιστεύουμε βαθιά στη σημασία που έχει ο ιατρικός τουρισμός για την αξιοποίηση των τουριστικών μας υποδομών όλο τον χρόνο, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και βέβαια για την βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου ταλέντου και της γνώσης που αναπτύσσεται. Η Αττική, ως τουριστικός προορισμός, δεν είναι μόνο σημαντικός για τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό, τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και για τις καινοτόμες υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει. Ανταγωνιστικές υπηρεσίες που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής. Διότι η υγεία και η ευζωία αποτελούν μια αναντίρρητη προτεραιότητα για όλους μας». Ο κ. Μαρκόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε ότι η Seneca Medical Group είναι ένας σημαντικός οργανισμός στον χώρο του με διακριτό έργο και διεθνή παρουσία.

«Προστιθέμενη αξία» χαρακτήρισε τον θεματικό τουρισμό η κυρία Ανδρονική Κάλφα, Marketing Manager της Marketing Greece και τόνισε: «η παρουσία μας στο συνέδριο στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο τουρισμός της υγείας αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί, να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες και να γίνει σημείο αναφοράς, όχι μόνο στην άμεση γεωγραφική μας περιφέρεια αλλά και ευρύτερα. Διότι όλα τα διεθνή στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο τουρισμός της υγείας δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις χώρες. Μπορεί δε να δημιουργήσει τουριστικό προϊόν σε περιοχές που δεν έχουν τα τυπικά τουριστικά χαρακτηριστικά. Ενισχύει το εθνικό brand, συνολικά, με ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Και live μεταδόσεις από χειρουργεία

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Seneca Hair Restoration Summit Pioneering the Future in Medical Tourism», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Ιουνίου, παρουσιάστηκαν μέσα από workshops και live μεταδόσεις από τα χειρουργεία, όλες οι πρωτοποριακές μέθοδοι και οι καινοτόμες πρακτικές για τη μεταμόσχευση μαλλιών τις οποίες εφαρμόζει ο όμιλος Seneca Medical Group.

Ιδιαίτερης αναφοράς αξίζουν τα τρία απαιτητικά περιστατικά που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live μεταμόσχευση μαλλιών σε transgender περιστατικό, μεταμόσχευση μαλλιών σε περιστατικό afrotype και, τέλος, μεταμόσχευση σε γένια. Και τα τρία αυτά περιστατικά απαιτούν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση, χαρακτηριστικά που διακρίνουν όλους τους γιατρούς της Seneca.

Στην υπερσύγχρονη κλινική του ομίλου στον Πύργο Αθηνών, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από έμπειρους και διακεκριμένους χειρουργούς για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα αυτό και πώς η Seneca Μedical Group έχει ενσωματώσει την καινοτομία στον τρόπο λειτουργίας της.

  • SENECA MEDICAL GROUP
  • ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελλειψη διαφάνειας και διασύνδεσης καταλογίζει στον ΣΕΒ η Ιουλία Τσέτη
Ελλειψη διαφάνειας και διασύνδεσης καταλογίζει στον ΣΕΒ η Ιουλία Τσέτη 18 Ιουνίου 2024
Τσέτη: «Ευθύνη όλων η ενεργός συμμετοχή στην καθημερινότητα του ΣΕΒ» 19 Ιουνίου 2024
Τσέτη: «Ευθύνη όλων η ενεργός συμμετοχή στην καθημερινότητα του ΣΕΒ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το αποτύπωμα της MSD στην ελληνική οικονομία το 2024 με αριθμούς
Pharma News
02/04/2026 - 22:09

Το αποτύπωμα της MSD στην ελληνική οικονομία το 2024 με αριθμούς

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει τρισεκατομμύρια στην παγκόσμια οικονομία
Πολιτική Υγείας
12/01/2026 - 17:00

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει τρισεκατομμύρια στην παγκόσμια οικονομία

Πώς άλλαξε ο πληθωρισμός τις διατροφικές συνήθειες - Η επίδραση στην υγεία
Διατροφή
31/10/2025 - 15:00

Πώς άλλαξε ο πληθωρισμός τις διατροφικές συνήθειες - Η επίδραση στην υγεία

Σύμπραξη Ελλάδας και Κύπρου για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και το δημογραφικό
Υγεία
14/10/2025 - 20:56

Σύμπραξη Ελλάδας και Κύπρου για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και το δημογραφικό

Κεφαλογιάννη: «Ο ιατρικός τουρισμός βρίσκει στην Ελλάδα εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης»
Επικαιρότητα
29/09/2025 - 23:22

Κεφαλογιάννη: «Ο ιατρικός τουρισμός βρίσκει στην Ελλάδα εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης»

Η Ελλάδα αλλάζει τον χάρτη στον Ιατρικό Τουρισμό της Ογκολογίας
Υγεία
26/09/2025 - 19:34

Η Ελλάδα αλλάζει τον χάρτη στον Ιατρικό Τουρισμό της Ογκολογίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα μελέτη: Έλλειψη ύπνου και καθιστική ζωή αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας
Υγεία
15/04/2026 - 17:22
Στη λίστα «The Most Sustainable Companies in Greece 2026» η Chiesi Hellas
Pharma News
15/04/2026 - 16:59
Τις πρώτες 100 επεμβάσεις με το Da Vinci SP ολοκλήρωσε το Metropolitan Hospital
Υπηρεσίες Υγείας
15/04/2026 - 16:37
Τι προκαλεί στο ανθρώπινο σώμα μια έκρηξη ακόμα και όταν δεν προκαλείται θάνατος
Υγεία
15/04/2026 - 16:21
ΣΦΕΕ: Το επενδυτικό clawback για το 2026-2027 αφήνει εκτός την καινοτομία και τους ασθενείς
Pharma Policy
15/04/2026 - 15:48
Πειραματικό φάρμακο επιτυγχάνει σταθερή αύξηση τριχοφυΐας σε άνδρες με κοινή μορφή φαλάκρας
Pharma News
15/04/2026 - 15:00
9 διατροφικές συνήθειες για την υγεία της καρδιάς και τη μακροζωία
Διατροφή
15/04/2026 - 14:00
Μυλωνάκης: Υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της ρήξης του ανευρύσματος
Επικαιρότητα
15/04/2026 - 14:00
Αλλαγή ηγεσίας στη Pfizer Hellas- Νέος πρόεδρος ο Βασίλης Τζινιέρης
Pharma News
15/04/2026 - 13:01
Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Βαρνάβα για τον ΠΙΣ: Καταγγελίες για «ρουσφέτια» και παρέμβαση στις εκλογές
Πολιτική Υγείας
15/04/2026 - 12:55
Οι καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία των αρθρώσεών σας
Υγεία
15/04/2026 - 12:00
Γιατί η σειρά γέννησης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αυτισμού ή ημικρανίας
Υγεία
15/04/2026 - 11:00
Οι σημάνσεις θερμίδων στα μενού πιο βοηθητικές σε ανθρώπους με υπερφαγία
Διατροφή
15/04/2026 - 10:00
Πώς επιδρά τελικά η μοναξιά στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων; Ανατροπή από νέα δεδομένα
Υγεία
15/04/2026 - 09:00
6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις: Ευκαιρίες και αδυναμίες στην ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες!
Patient Talk
14/04/2026 - 21:58
Τι προσφέρουν οι φαρμακευτικές και οι εναλλακτικές θεραπείες για την παχυσαρκία
Health Talk
14/04/2026 - 21:21
Έφτασαν στο Ιράν τα πρώτα φορτία με την έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 20:24
Πως ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να αποκαλύψει αν έχουμε άγχος ή κατάθλιψη
Ψυχική Υγεία
14/04/2026 - 19:51
Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09
Υπερκύφωση: Πώς μπορούμε να την αποφύγουμε καθώς μεγαλώνουμε
Υγεία
14/04/2026 - 18:33
Οι Αθηναίοι περνούν σχεδόν έξι μέρες τον χρόνο στα μποτιλιαρίσματα
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 17:38
«Όχι» στην ενσωμάτωση του EU4Health σε ένα ευρύτερο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανταγωνιστικότητας
Patient Talk
14/04/2026 - 16:53
Άμεση έκδοση αποτελεσμάτων από τα κτηνιατρικά εργαστήρια του ΥΠΑΑΤ ζήτησε ο Λαζαρίδης
Επικαιρότητα
14/04/2026 - 16:18
Χειρουργική επινεφριδίου: Νέα ελάχιστα επεμβατική τεχνική αλλάζει τα δεδομένα
Health Talk
14/04/2026 - 16:01
Εκλογές στον ΠΙΣ: Νέα παρέμβαση Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 15:41
Γάτες: Γιατί σταματούν ξαφνικά να τρώνε μια αγαπημένη τους τροφή
Pet
14/04/2026 - 15:00
Η Novo Nordisk ξεκινάει συνεργασία με την OpenAI για επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων
Pharma News
14/04/2026 - 14:00
Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέο φάρμακο υπόσχεται διπλάσιο χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς τελικού σταδίου
Pharma News
14/04/2026 - 13:00
Εμβόλιο να το πιεις στο ποτήρι; Αμερικανός ιολόγος λέει ότι μπύρα μπορεί να θωρακίσει το ανοσοποιητικό
Υγεία
14/04/2026 - 12:00
Γυναίκα με τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα σημείωσε εντυπωσιακή βελτίωση μετά από κυτταρική θεραπεία
Υγεία
14/04/2026 - 11:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σύσταση Ταμείου Καινοτομίας Φαρμάκου: Σε εξέλιξη η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το σχέδιο νόμου
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 10:32
Καρκίνος στο πάγκρεας: Νέο φάρμακο υπόσχεται διπλάσιο χρόνο επιβίωσης σε ασθενείς τελικού σταδίου
Pharma News
14/04/2026 - 13:00
Εκλογές στον ΠΙΣ: Νέα παρέμβαση Γεωργιάδη για τον αποκλεισμό του ΙΣΑ και άλλων Ιατρικών Συλλόγων
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 15:41
Η Novo Nordisk ξεκινάει συνεργασία με την OpenAI για επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων φαρμάκων
Pharma News
14/04/2026 - 14:00
Άρθρο Πατούλη: Προτάσεις με στοχευμένες πολιτικές για τον επαναπατρισμό των νέων ιατρών
Πολιτική Υγείας
14/04/2026 - 19:09
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo