ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΑΑΝ: «Αγανάκτηση, μαχητική θέληση και αλληλεγγύη για να στηρίξουμε τον κόσμο μας»

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Σειρά σημαντικών αποφάσεων έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για ζητήματα που αφορούν το αναπηρικό κίνημα.
Τρίτη, 09/01/2024 - 17:18
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Συνοπτικά, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΣΕΑΑΝ αποφασίστηκε να κλιμακωθούν οι δράσεις και οι ενέργειες του συντονιστικού οργάνου ώστε:

  • Να ξαναγυρίσει στο σπίτι του ο ανάπηρος και η υπερήλικη μητέρα του που πετάχτηκε στον δρόμο παραμονές των Χριστουγέννων ύστερα από έξωση.
  • Να σταματήσουν και να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί 1ης και 2ης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
  • Να πάνε επιτέλους σχολείο τα πάνω από 500 παιδιά με αναπηρία στην Αττική, 1000 σε όλη την Ελλάδα, επειδή δεν έχει λυθεί το θέμα της μεταφοράς με ευθύνη των περιφερειών τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
  • Να μπει τέρμα στην υπομετάγγιση των παιδιών με μεσογειακή αναιμία, την υποθεραπεία, των χρονίων πασχόντων, τις πληρωμές για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις.

«Τα παιδιά με αναπηρία, οι άνθρωποί μας σε κίνδυνο, ως εδώ» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΣΕΑΑΝ και στη συνέχεια τονίζεται ότι
«Την προηγούμενη Παρασκευή ύστερα από πρόσκληση της γραμματείας της ΣΕΑΑΝ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πλατιά σύσκεψη για τα παραπάνω θέματα με την συμμετοχή και εκπροσώπων διαφόρων φορέων. Στην σύσκεψη εκφράστηκε η αγανάκτηση αλλά και η μαχητική θέληση των αναπήρων, των χρονίων πασχόντων αλλά και γονέων και κηδεμόνων των ΑΜΕΑ, με τον αγώνα τους με την αλληλεγγύη να στηρίξουμε τον κόσμο μας».

Αναλυτικότερα οι αποφάσεις της ΣΕΑΑΝ έχουν ως εξής

1. Όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών. Να σταλεί διαμαρτυρία στην Υπουργό Προστασίας Οικογένειας και αίτημα για κατεπείγουσα συνάντηση για την έξωση του ανάπηρου με την υπερήλικη μητέρα του στα Άνω Πετράλωνα, παραμονές των Χριστουγέννων και την άρνηση του Υπουργείου εδώ και είκοσι μέρες να δώσει συγκεκριμένη λύση. Άρνηση που εκφράστηκε και για συνάντηση και κατά την κινητοποίηση που έγινε την Πέμπτη 28/12/23 έξω από το Υπουργείο. Παράλληλα, στείλαμε αίτημα για κατεπείγουσα συνάντηση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Προειδοποιούμε, αν η υπουργός επιμένει να αρνείται να συναντηθεί μαζί μας και να δώσει συγκεκριμένη λύση μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, όσον αφορά τον ανάπηρο στα Άνω Πετράλωνα αλλά και για τους άλλους ανάπηρους που κινδυνεύουν να πεταχτούν στον δρόμο, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα μαζί με άλλους αγωνιστικούς φορείς θα δώσουν απάντηση με μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο και όχι μόνο. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι για τα κέρδη των τραπεζών και των funds που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και χρηματοδοτηθεί με δεκάδες δις τα τελευταία χρόνια από το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες να πετιούνται στον δρόμο και την ίδια στιγμή να μας φλομώνουν περί προστασίας των ευάλωτων.

2. Μεταφορά παιδιών από και προς τα ειδικά σχολεία. Υπενθυμίζουμε ότι η μεταφορά των παιδιών με αναπηρία προς και από τα ειδικά σχολεία έχει ανατεθεί στις περιφέρειες οι οποίες προκηρύσσουν διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχουν διάφοροι ιδιώτες, τουριστικά γραφεία κλπ. Τα δρομολόγια διαμορφώνονται και οι διαγωνισμοί ολοκληρώνονται με το πώς βολεύει τα επιχειρηματικά συμφέροντα με αποτέλεσμα για φέτος 500 παιδιά μόνο στην Αττική να μην πηγαίνουν ακόμα σχολείο ή να πηγαίνουν με επιβάρυνση των γονιών που καλούνται να πληρώσουν αν έχουν συνοδούς, μεταφορικά μέσα, και κάποιοι από αυτούς να αναγκάζονται να παραιτηθούν ακόμα και από τις δουλειές τους με ότι συνεπάγεται για την επιβάρυνση της οικογένειας και για το ίδιο το παιδί. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα παιδιά μένουν στο σπίτι τους με εγκληματικές επιπτώσεις για την πορεία της ζωής τους. Όμως και τα παιδιά που εντάχθηκαν σε κάποιο δρομολόγιο μπορεί να κάνουν μία και μια μισή ώρα να πάνε αλλά και να γυρίσουν από το σχολείο, γιατί τα δρομολόγια καθορίζονται κατά πως συμφέρει τον επιχειρηματία – μεταφορέα! Μεταφορά που γίνεται πολλές φορές με ακατάλληλα μέσα αλλά και ανειδίκευτο προσωπικό και εδώ μιλάμε για παιδιά με νοητική στέρηση, βαριές κινητικές αναπηρίες και όχι μόνο. Όμως δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που παιδιά που εμφανίζονται να είναι καλυμμένα από κάποιο δρομολόγιο μένουν στα σπίτια τους γιατί οι μεταφορείς αρνούνται να μπαίνουν στις γειτονιές ή απλά τα παιδιά δεν αντέχουν να είναι τόση ώρα μέσα σε ένα σχολικό. Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων μαζί με πολλούς συλλόγους των ειδικών σχολείων και την Ομοσπονδία Γονέων έχει επανειλημμένα καταγγείλει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και με διαβήματα στην περιφέρεια Αττικής και αντίστοιχα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η σύσκεψη αποφάσισε να απευθύνει αίτημα για κατεπείγουσα συνάντηση με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής κύριο Χαρδαλιά και αν δεν δοθεί άμεση λύση μαζί με άλλους φορείς να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στο περιφερειακό συμβούλιο, στο Υπουργείο Παιδείας και όπου αλλού χρειαστεί. Δεν πάει άλλο!!

3. Κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες ενάντια στην υποθεραπεία, τις πληρωμές για τις ανάγκες περίθαλψης των χρονίως πασχόντων. Οι χρόνιοι πάσχοντες πληρώνουν με την χειροτέρευση της υγείας τους δυστυχώς πολλές φορές και με την ίδια τους τη ζωή το σμπαράλιασμα του συστήματος υγείας, της ιδιωτικοποίησης, του νέου ΕΣΥ, της εμπορευματοποίησης της υγείας. Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η υποχρηματοδότηση, το κλείσιμο τμημάτων έχει σαν συνέπεια τις τεράστιες καθυστερήσεις για ένα ραντεβού, για μια νέα εξέταση, για αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις, είναι γνωστές οι τεράστιες λίστες του τρόμου της αναμονής. Ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρόνιοι πάσχοντες υποθεραπεύονται, όπως η περίπτωση της υπομετάγγισης των παιδιών με μεσογειακή αναιμία ή σταματάνε την θεραπεία τους επειδή δεν βρίσκουν ραντεβού και αναγκάζονται να πηγαίνουν στην ιδιωτικό τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της ασθένειάς τους, της υγείας τους, της ίδιας τους της ζωής, αλλά και για την ποιότητα ζωής της ίδιας τους της οικογένειας.

4. Οι κινητοποιήσεις του 2023 για τα προβλήματα των χρονίων πασχόντων, ενάντια στην διάλυση των παιδιατρικών νοσοκομείων.
Ενάντια στο κόψιμο των θεραπειών για την ειδική αγωγή. Οι αγώνες των μαχόμενων υγειονομικών μας δίνουν δύναμη, μας οπλίζουν με πείσμα και αισιοδοξία ότι ναι, με αγώνα και αλληλεγγύη μπορούμε να χτίσουμε για ασπίδα προστασίας για τους ανθρώπους μας, τα παιδιά μας, τα σπίτια μας, τις οικογένειές μας.

  • ΣΕΑΑΝ
  • ΑΝΑΠΗΡΟΙ
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΜΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον καθηγητή Νικόλαο Γρηγοριάδη για τις έρευνές του στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας
Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον καθηγητή Νικόλαο Γρηγοριάδη για τις έρευνές του στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας 09 Ιανουαρίου 2024
ΕΔΟΕΑΠ: Σε πλήρη λειτουργία το φυσικοθεραπευτήριο οργανισμού στη Θεσσαλονίκη 09 Ιανουαρίου 2024
ΕΔΟΕΑΠ: Σε πλήρη λειτουργία το φυσικοθεραπευτήριο οργανισμού στη Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Βαρδακαστάνη με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τα ζητήματα των αναπήρων
Patient Talk
04/06/2025 - 15:37

ΕΣΑμεΑ: Συνάντηση Βαρδακαστάνη με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τα ζητήματα των αναπήρων

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους σε κινητοποιήσεις για να σταματήσουν εξώσεις και πλειστηριασμοί
Patient Talk
08/04/2025 - 20:51

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους σε κινητοποιήσεις για να σταματήσουν εξώσεις και πλειστηριασμοί

Ζαχαράκη: «Το 2025 έρχεται και ο "Φροντιστής της Γειτονιάς"» - Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Πολιτική Υγείας
23/12/2024 - 12:37

Ζαχαράκη: «Το 2025 έρχεται και ο "Φροντιστής της Γειτονιάς"» - Ποιους αφορά το πρόγραμμα

Κινητοποίηση του ΣΕΑΝ στο Σύνταγμα, στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ
Patient Talk
25/11/2024 - 18:58

Κινητοποίηση του ΣΕΑΝ στο Σύνταγμα, στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ

Στο μικροσκόπιο εισαγγελέα το Κέντρο Αποκατάστασης «Αγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη
Επικαιρότητα
15/10/2024 - 14:16

Στο μικροσκόπιο εισαγγελέα το Κέντρο Αποκατάστασης «Αγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονίκη

Υπόμνημα συνδικαλιστικού οργάνου των τυφλών προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Τι ζητούν
Επικαιρότητα
11/09/2024 - 15:18

Υπόμνημα συνδικαλιστικού οργάνου των τυφλών προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Τι ζητούν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξαγορά του κλάδου οδοντιατρικών προϊόντων της ΑBC Kinitron από την ΠΕΤΣΙΑΒΑΣ Α.Ε
Pharma News
10/07/2025 - 20:00
Αντιμετώπιση παθήσεων εγκεφάλου, σπονδυλικής στήλης και αρθρώσεων στο Metropolitan General
Υπηρεσίες Υγείας
10/07/2025 - 19:00
Καρκίνος του πνεύμονα και διατροφή: 7 ωφέλιμες τροφές για τους ασθενείς
Διατροφή
10/07/2025 - 18:00
Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Βελτίωση της κινητικής λειτουργίας με αυξημένη δόση νουσινερσένης
Pharma News
10/07/2025 - 17:00
AIDS: Οι περικοπές της διεθνούς βοήθειας από τις ΗΠΑ απειλούν να γυρίσουν τον κόσμο 20 χρόνια πίσω
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 16:00
Gwada αρνητικό: η πιο σπάνια ομάδα αίματος στον κόσμο
Υγεία
10/07/2025 - 15:00
Πολλαπλό μυέλωμα: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για διάγνωση και θεραπεία
Health Talk
10/07/2025 - 14:00
Γεωργιάδης για Τζάνειο: Ο ΟΔΙΠΥ είχε κάνει ελέγχους νωρίτερα - Ντρέπομαι για τον εκτυπωτή χωρίς μελάνι
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 13:18
Merck: Δυνατή προσθήκη σκευάσματος για τη ΧΑΠ στο πορτφόλιο της με την εξαγορά έναντι 10 δισ. της Verona
Pharma News
10/07/2025 - 13:00
Γεωργιάδης: Σ' ένα 10ήμερο η κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων θα έχει ομαλοποιηθεί
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 12:47
Νέα θεραπεία μπορεί να καθυστερήσει τον διαβήτη τύπου 1 για χρόνια αν χορηγηθεί εγκαίρως
Pharma News
10/07/2025 - 12:00
Ρομπότ πραγματοποίησε επέμβαση χωρίς ανθρώπινη βοήθεια με 100% ακρίβεια
Digital Health
10/07/2025 - 11:00
Σε αναστολή τέθηκε η ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 10:31
Στάση εργασίας του Συλλόγου Εργαζομένων 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 10:30
Χημειοθεραπεία χωρίς απώλεια μαλλιών χάρη στην ψύξη και τα αντιοξειδωτικά των σταφυλιών
Υγεία
10/07/2025 - 10:08
Η 11η «Βιβλιοθήκη Ανάσας» παραδόθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Υγεία
10/07/2025 - 09:14
ECDC: Η διφθερίτιδα εξαπλώνεται - Μέτρα προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών
Πολιτική Υγείας
10/07/2025 - 09:00
Υγεία - Μητέρα: Ενοποίηση των δύο κτιριακών συγκροτημάτων και δημιουργία ενιαίου κήπου 12.500 τ.μ
Υπηρεσίες Υγείας
10/07/2025 - 07:55
Το «προΣfΕΕρουμε» στη Μυτιλήνη: Στήριξη σε ευάλωτους συνανθρώπους μας σε δομές
Pharma Policy
10/07/2025 - 06:04
Η Ελλάδα ως κόμβος καινοτομίας στις βιοεπιστήμες
Pharma Policy
09/07/2025 - 21:00
ΙΣΑ και φορείς ΠΦΥ ζητούν αύξηση της αμοιβής της ιατρικής επίσκεψης από τον ΕΟΠΥΥ
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 20:00
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας στο τραπέζι της συνάντησης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Υφυπουργό Υγείας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 19:00
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πολλές διαγνώσεις ΔΕΠΥ μπορεί να είναι ανακριβείς
Ψυχική Υγεία
09/07/2025 - 19:00
ΕΟΔΥ: 4 κρούσματα λοίμωξης ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική - Κάθε Τετάρτη η ενημέρωση
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 18:21
Η περιφέρεια της μέσης εργαλείο για την πρόβλεψη του προσδόκιμου ζωής
Υγεία
09/07/2025 - 18:00
Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για ζητήματα γονιμότητας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 17:05
Κυκλοφόρησε η πρώτη Barbie με διαβήτη τύπου 1
Επικαιρότητα
09/07/2025 - 16:01
Έρευνα καταγράφει διπλασιασμό της ερωτικής συχνότητας σε περιόδους κρίσης και πολέμου
Ψυχική Υγεία
09/07/2025 - 15:00
Αξιολόγηση δημόσιων νοσοκομείων: Οι 38 ερωτήσεις στις οποίες θα απαντούν οι ασθενείς
Digital Health
09/07/2025 - 14:40
Ξεκινάει την Τρίτη η λειτουργία του δωρεάν αριθμού 1566 του ΕΟΠΥΥ για ενημέρωση σε όλα τα θέματα υγείας
Πολιτική Υγείας
09/07/2025 - 14:00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας: Τα τρόφιμα που πυροδοτούν τροφική αλλεργία
Διατροφή
08/07/2025 - 11:58
ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Ήδη έχουν συμμετάσχει 3,5 εκατομμύρια πολίτες
Πολιτική Υγείας
08/07/2025 - 08:08
Επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας
Pharma News
08/07/2025 - 09:10
Φάρμακο για τον βήχα φαίνεται να επιβραδύνει την εξέλιξη της άνοιας της νόσου Πάρκινσον
Pharma News
08/07/2025 - 13:00
Μ. Θεμιστοκλέους: 300 νέοι διασώστες του ΕΚΑΒ φέτος το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα
Πολιτική Υγείας
08/07/2025 - 11:55
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2025 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo