ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΣΦ: Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δικαιώνουν πανηγυρικά τους φυσικοθεραπευτές

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά την άμεση ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ από τα 481 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ότι θα δοθούν για την Υγεία το 2024.
Παρασκευή, 08/12/2023 - 12:37
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών – Π.Σ.Φ. ΝΠΔΔ δηλώνει κάθετα και σε όλους τους τόνους, ότι για τους φυσικοθεραπευτές αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση η συστράτευση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και η κατανομή των φορολογικών βαρών προς τα υψηλότερα εισοδήματα.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ΑΑΔΕ προς τον τύπο δικαιώνουν πανηγυρικά τον Π.Σ.Φ., που ζητά εξαίρεση κάποιον κατηγοριών ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών από τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των 4.073 ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών δηλώνει καθαρό εισόδημα 62.048.596 ευρώ, δηλαδή ο μέσος όρος του κάθε φυσικοθεραπευτή είναι 15.234 ευρώ.

955 φυσικοθεραπευτές δηλώνουν εισόδημα από 0-6.000 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των φυσικοθεραπευτών αποτελείται από αυτούς που δηλώνουν ως φορολογική έδρα το σπίτι τους και εργάζονται σε κατ΄οίκον φυσικοθεραπείες (συμβεβλημένοι ή μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ).

Όπως ανέφερε πολλές φορές ο Π.Σ.Φ. σε επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία για το νέο φορολογικό ν/σ αλλά και στις ανακοινώσεις του: «Αυτή η κατηγορία των φυσικοθεραπευτών, εκ τοις πράγμασι, δεν δύναται να παρέχει φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες σε μεγάλο αριθμό ασθενών και κάθε χρόνο επαυξανόμενα, διότι εργάζεται από σπίτι σε σπίτι και κάθε φορά σε έναν ασθενή» και για τους λόγους αυτούς, ο Π.Σ.Φ. ζήτησε να εξαιρεθούν.
Αυτοί οι φυσικοθεραπευτές «με μπλοκάκι» δεν ανήκουν στην κατηγορία «μέχρι 3 εργοδότες» για να εξαιρεθούν, (όπως προβλέπεται στο Νομοσχέδιο), καθώς η πελατεία τους είναι ο κάθε ασθενής που πάσχει και χρειάζεται θεραπείας κατ΄οίκον. Ως εκ τούτου εκδίδουν αποδείξεις σε πάνω από τρείς εργοδότες.

Η Κυβέρνηση την τελευταία στιγμή αλλάζει τα κριτήρια για κάποιες κατηγορίες ελευθεροεπαγγελματιών (ασφαλιστικοί σύμβουλοι, ταξί, περίπτερα κλπ), αλλά κωφεύει για τους φυσικοθεραπευτές.

Ο Π.Σ.Φ. θυμίζει ξανά πως δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από οποιοδήποτε επιτηδευματία φυσικοθεραπευτή αύξηση κάθε χρόνο των δηλωθέντων εισοδημάτων, όταν οι τιμές αποζημίωσης των ασφαλιστικών ταμείων (ΕΟΠΥΥ) έχουν να αναπροσαρμοστούν πολλά χρόνια.

Η λογική της αύξησης του εισοδήματος κατά 10% κάθε χρόνο, θα έπρεπε να συνοδεύεται με αντίστοιχη παράλληλη ετήσια αύξηση από το Κράτος κατά 10% της τιμής αποζημίωσης των 15 ευρώ ανά συνεδρία.

Υπάρχουν 2.500 εργαστήρια φυσικοθεραπείας που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και σταθερή τιμή αμοιβής από το 2013, η οποία υπόκειται σε clawback & rebate (επιστροφές λόγω υπέρβασης του κλειστού προϋπολογισμού και εκπτώσεις όγκου).

Τα 2.500 εργαστήρια φυσικοθεραπείας, που έχουν προσχωρήσει στη συλλογική σύμβαση που έχει συνάψει ο Π.Σ.Φ. με τον ΕΟΠΥΥ για την παροχή φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, έχουν σταθερή τιμή αποζημίωσης για κάθε συνεδρία φυσικοθεραπείας από το 2013.

Σε αυτές τις παγωμένες και πολύ χαμηλές τιμές αποζημίωσης, επέρχεται περαιτέρω μείωση της τιμής αποζημίωσης κάθε χρόνο λόγω των clawback & rebate.

Όσο αυξάνεται ο αριθμός των ασφαλισμένων που χρήζουν φυσικοθεραπείας, τόσο αυξάνεται το ποσοστό του clawback (ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ) και του rebate (ΕΚΠΤΩΣΗ ΟΓΚΟΥ) και αντίστοιχα μειώνεται το ποσό αποζημίωσης στους φυσικοθεραπευτές.

Αυτό συμβαίνει διότι ο κρατικός προϋπολογισμός για την υγεία είναι υποχρηματοδοτούμενος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες των ασφαλισμένων, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση των υποχρεωτικών εκπτώσεων στην αποζημίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τον ΕΟΠΥΥ.

Θεωρούμε αυτονόητη την ενίσχυση και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τα κονδύλια των 481 εκ. ευρώ που-όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση- θα διοχετευτούν στην υγεία το 2024, λόγω της αύξησης των εσόδων από τα νέα φορολογικά μέτρα.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά για τα έτη 2016, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022, ανά έτος, το συνολικό ύψος υπηρεσιών που παρασχέθηκαν, βάσει της συμφωνημένης τιμής αποζημίωσης των 15 ευρώ ανά συνεδρία φυσικοθεραπείας και το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε τελικά από τον ΕΟΠΥΥ, μετά τις υποχρεωτικές εκπτώσεις:

  • 2022: Παρασχέθηκαν φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες αξίας 97.459.000 € και καταβλήθηκαν 73.995.000 €: 23.464.000 € υποχρεωτική έκπτωση
  • 2021 : Παρασχέθηκαν φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες αξίας 91.224.000 € και καταβλήθηκαν 73.995.000 €: 17.229.000 € υποχρεωτική έκπτωση
  • 2019: Παρασχέθηκαν φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες αξίας 83.098.000 € και καταβλήθηκαν 71.000.000 €: 12.088.000 € υποχρεωτική έκπτωση
  • 2018: Παρασχέθηκαν φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες αξίας 98.685.000 € και καταβλήθηκαν 69.000.000 €: 29.685.000 € υποχρεωτική έκπτωση
  • 2017: Παρασχέθηκαν φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες αξίας 93.472.000 € και καταβλήθηκαν 68.000.000 €: 25.472.000 € υποχρεωτική έκπτωση
  • 2016: Παρασχέθηκαν φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες αξίας 93.697.000 € και καταβλήθηκαν 62.000.000 €: 31.697.000 € υποχρεωτική έκπτωση.

ΣΥΝΟΛΟ rebate & clawback 139.635.000 ευρώ για τα έτη 2016, 2017, 2018, 2019, 2021 και 2022, ήτοι κατά μέσο όρο 23.272.000 ευρώ ανά έτος.

Δηλαδή κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτής, συνεισφέρει ανά έτος στην Ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια κατά μέσο όρο 9.308 ευρώ, ξεχωριστά από το φόρο εισοδήματος που καταβάλει. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε τεκμαρτό ετήσιο εισόδημα 40.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Φ. Πέτρος Λυμπερίδης δήλωσε σχετικά: «Για τους φυσικοθεραπευτές είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την κατανομή των φορολογικών βαρών προς τα υψηλότερα εισοδήματα. Αυτό αποτελεί αυτονόητη υποχρέωσή μας.

Είναι αδιανόητο όμως, όλες οι Κυβερνήσεις διαχρονικά να ζητούν ισοτιμία στην φορολόγηση και να μην τηρούν αυτή την ισοτιμία από την πλευρά τους.

Χρόνια ολόκληρα παλεύουμε για την κατάργηση των μνημονιακών μέτρων των rebate & clawback, ειδικά τώρα που τελείωσαν τα μνημόνια, αλλά και για την αύξηση των αποζημιώσεων των ιατρικών και φυσικοθεραπευτικών πράξεων, που είναι καθηλωμένες στα επίπεδα του 1991, αλλά διαχρονικά οι Κυβερνήσεις «κωφεύουν».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το 2016 έως το 2022, ο κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτής, “έβγαλε από τη τσέπη του” και επέστρεψε κατά μέσο όρο 9.308 ευρώ ο καθένας και στο σύνολο αυτών των ετών 139.635.000 ευρώ!

Η λογική της αύξησης του εισοδήματος κατά 10% κάθε χρόνο που επιβάλλεται με το φορολογικό νομοσχέδιο, θα έπρεπε να συνοδεύεται με αντίστοιχη παράλληλη ετήσια αύξηση από το Κράτος κατά 10% της τιμής αποζημίωσης των 15 ευρώ ανά συνεδρία.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει επεξεργαστεί ο Π.Σ.Φ,. για να είναι βιώσιμο ένα εργαστήριο φυσικοθεραπείας σήμερα θα πρέπει η τιμή της συνεδρίας να είναι 33 ευρώ, με τον ΕΟΠΥΥ να καταβάλλει 15 ευρώ, ποσό που με τις εκπτώσεις λόγω rebate & clawback μειώνεται περίπου στα 5 ευρώ καθαρή αμοιβή.

Θέλουμε αποδείξεις στην πράξη για την ισοτιμία που ευαγγελίζεται η παρούσα Κυβέρνηση, που θα πρέπει να πράξει τα αυτονόητα, με την αύξηση των προϋπολογισμών για την υγεία -τον σημαντικότερα παράγοντα για την ευημερία των πολιτών της- στις πραγματικές του ανάγκες.

Κι επειδή εδώ στην Ελλάδα, οι Κυβερνήσεις αρέσκονται να αναφέρουν παραδείγματα Ευρωπαϊκών Κρατών και συγκεκριμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα ότι το ελάχιστο ετήσιο φορολογητέο εισόδημα στο Βέλγιο ορίζεται σε € 19.000, ενώ όπως φαίνεται από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι φυσικοθεραπευτές στην Ελλάδα δηλώνουν κατά μέσο όρο 15.234 ευρώ, θα σας ενημερώσω ότι το Βέλγιο έχει ετήσια δαπάνη φυσικοθεραπείας 1.120.000.000 ευρώ (1,12 δις ευρώ) ενώ στην Ελλάδα έχουμε 78.000.000 ευρώ (78 εκ. ευρώ) δηλαδή το 1/15 του Βελγίου. Παράλληλα, το 2023 το Βελγικό κράτος χρηματοδότησε ΜΟΝΟ τα φυσικοθεραπευτήρια, με 16.000.000 ευρώ για την ηλεκτρική ενέργεια. Καλό θα είναι λοιπόν να μη γίνονται άστοχες συγκρίσεις.

Θεωρούμε αυτονόητη την ενίσχυση και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τα κονδύλια των 481 εκ. ευρώ που-όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση- θα διοχετευτούν στην υγεία το 2024, λόγω της αύξησης των εσόδων από τα νέα φορολογικά μέτρα».

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
  • ΑΑΔΕ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΟΔΥ: Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης - Στους 44 οι θάνατοι από Covid-19
ΕΟΔΥ: Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και γρίπης - Στους 44 οι θάνατοι από Covid-19 07 Δεκεμβρίου 2023
Σημαντικές ομιλίες στις εργασίες του 9ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου 08 Δεκεμβρίου 2023
Σημαντικές ομιλίες στις εργασίες του 9ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινές θέσεις ΠΣΦ και ΟΣΕΔΑΕ για την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας των κέντρων ευεξίας
Υγεία
27/07/2026 - 16:57

Κοινές θέσεις ΠΣΦ και ΟΣΕΔΑΕ για την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας των κέντρων ευεξίας

Πακέτο οκτώ προτάσεων από τους φυσικοθεραπευτές προς τον ΕΟΠΥΥ για τον περιορισμό του clawback
Πολιτική Υγείας
21/07/2026 - 16:18

Πακέτο οκτώ προτάσεων από τους φυσικοθεραπευτές προς τον ΕΟΠΥΥ για τον περιορισμό του clawback

Κατάσχεση περισσοτέρων των 4.000 τεμαχίων συμπληρωμάτων διατροφής στην Αττική
Επικαιρότητα
15/07/2026 - 15:15

Κατάσχεση περισσοτέρων των 4.000 τεμαχίων συμπληρωμάτων διατροφής στην Αττική

Απαραίτητη η σαφής πρόβλεψη για τη συμμετοχή των φυσικοθεραπευτών στην ανακουφιστική φροντίδα
Πολιτική Υγείας
23/06/2026 - 19:42

Απαραίτητη η σαφής πρόβλεψη για τη συμμετοχή των φυσικοθεραπευτών στην ανακουφιστική φροντίδα

Διεθνής καταδίκη για το clawback στη Φυσικοθεραπεία, με τον ΠΣΦ να ζητεί πλήρη κατάργηση του μέτρου
Πολιτική Υγείας
27/05/2026 - 16:18

Διεθνής καταδίκη για το clawback στη Φυσικοθεραπεία, με τον ΠΣΦ να ζητεί πλήρη κατάργηση του μέτρου

ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών
Πολιτική Υγείας
15/05/2026 - 15:42

ΕΟΠΥΥ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τα πλαστά παραπεμπτικά φυσικοθεραπειών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οξεία ανακοίνωση συνδικαλιστών κατά Γεωργιάδη για τις επεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
28/07/2026 - 03:46
ΓτΚ: Πρόγραμμα για την ενεργό και υγιή γήρανση μετά τα 60 - Ανθεκτικότητα, συμπερίληψη και κοινωνικής ένταξης
Υγεία
28/07/2026 - 00:11
Σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις υγειονομικού υλικού στο Νοσοκομείο Νίκαιας
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 23:26
Τα ενέσιμα φάρμακα απώλειας βάρους μείωσαν στο 36,4% τα ποσοστά παχυσαρκίας στις ΗΠΑ
Υγεία
27/07/2026 - 22:07
Νέα μελέτη για τις επιπτώσεις των διαταραχών ύπνου στη δομή και τη λειτουργία τους εγκεφάλου
Υγεία
27/07/2026 - 21:21
Ιταλία: Πρώτη μεταμόσχευση ωχράς κηλίδας σε 67χρονη τυφλή γυναίκα
Υγεία
27/07/2026 - 20:39
AtmoHub: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από το νέο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης
Επικαιρότητα
27/07/2026 - 20:17
Ποιους κινδύνους κρύβει το καλοκαίρι για την ανδρική υγεία
Health Talk
27/07/2026 - 19:44
Συμφωνία συνεργασίας με τη Σαουδαραβική Halal με ορίζοντα τις εξαγωγές ελληνικών φαρμάκων στις χώρες του Κόλπου
Pharma Policy
27/07/2026 - 19:18
Θλίψη στον χώρο της ψυχικής υγείας για την απώλεια του Θόδωρου Μεγαλοοικονόμου
Ψυχική Υγεία
27/07/2026 - 18:23
Γεωργιάδης: Τα μέλη της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του ΠΙΣ - Πρόεδρος η Ματίνα Παγώνη
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 17:43
Κοινές θέσεις ΠΣΦ και ΟΣΕΔΑΕ για την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας των κέντρων ευεξίας
Υγεία
27/07/2026 - 16:57
Ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση -ΧΑΠ: Ανακάλυψη Έλληνα ερευνητή φέρνει πιο κοντά τη θεραπεία
Υγεία
27/07/2026 - 16:24
Συναγερμός στο Νοσοκομείο Νίκαιας με εννέα περιστατικά σαλμονέλας στα επείγοντα
Υγεία
27/07/2026 - 16:11
Παγκόσμια ημέρα Ιογενούς ηπατίτιδας: «Σιωπηλή» απειλή για τη δημόσια υγεία
Υγεία
27/07/2026 - 15:48
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
Φωτιά στα Εξαμίλια: Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Κορίνθου
Επικαιρότητα
27/07/2026 - 15:12
Ενέσεις για απώλεια βάρους: Οι σημαντικές προκλήσεις για το δέρμα
Health Talk
27/07/2026 - 15:00
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
Σαλαμίνα: Στο νοσοκομείο 15χρονη μαθήτρια από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ
Επικαιρότητα
27/07/2026 - 14:14
Νέο ενέσιμο βιοϋλικό δίνει ελπίδες για την αποκατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο
Υγεία
27/07/2026 - 14:00
Γιατί οι πτήσεις μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμό - Τα μέτρα πρόληψης
Υγεία
27/07/2026 - 13:00
Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
«Παντελόνια-παγίδα»: Όταν η μόδα στέλνει στα...επείγοντα!
Υγεία
27/07/2026 - 11:00
Καρκίνος: Τα νέα περιστατικά παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050
Υγεία
27/07/2026 - 10:00
Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 1.000 νέα κρούσματα σε μόλις 10 μέρες
Επικαιρότητα
27/07/2026 - 09:00
Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Παρέμβαση της Greenpeace και προτάσεις για την υπερθέρμανση των σπιτιών και του αστικού περιβάλλοντος
Επικαιρότητα
25/07/2026 - 07:32
ΠΑΝΔΗΚΙ – Νέα Αρχή: Ευθύνες της διοίκησης του ΠΙΣ για το θεσμικό αδιέξοδο
Πολιτική Υγείας
25/07/2026 - 03:47

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σήμερα η ανακοίνωση Γεωργιάδη για τη νέα Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του ΠΙΣ – Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 08:10
Γεωργιάδης: Η Ματίνα Παγώνη προσωρινή πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 11:51
Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε 9 ώρες την ημέρα ίσως προστατεύει τη μνήμη και τον εγκέφαλο
Διατροφή
27/07/2026 - 12:00
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεωργιάδη για τις παρεμβάσεις στον ΠΙΣ
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 14:36
Αντιδράσεις των εργαστηριακών ιατρών στις δηλώσεις Γεωργιάδη για τους βιοπαθολόγους
Πολιτική Υγείας
27/07/2026 - 15:26
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo