ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτόκολλο συνεργασίας του HAPCO&DES με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Επικαιρότητα
Πρωτόκολλο συνεργασίας του HAPCO&DES με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Την θωράκιση και ανέλιξη του κλάδου των Συνεδρίων και των Events στην Ελλάδα μέσω της εκπαίδευσης, έχει θέσει ως στόχο o Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Εκδηλώσεων & Οργανωτών Συνεδρίων (Ηellenic Αssociation of Professional Confress Organizers & Destination Events Specialists – HAPCO & DES).
Παρασκευή, 15/12/2023 - 16:59
News4Health Team News4Health Team

Στο πλαίσιο αυτό ο ΗΑPCO & DES υπέγραψε, πρόσφατα, μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην έδρα του πανεπιστημίου, για την προώθηση του εθνικού Επαγγελματικού & Συνεδριακού Τουρισμού στην ανώτατη εκπαίδευση.

Επισημαίνεται ότι το πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών προβλέπει μεταξύ άλλων τον από κοινού σχεδιασμό υψηλού επιπέδου δράσεων επιμόρφωσης, την από κοινού επιδίωξη στρατηγικών συνεργασιών με εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, με στόχο τον σχεδιασμό επιμορφωτικών δράσεων και την υλοποίηση μελετών διάγνωσης εκπαιδευτικών αναγκών, εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και άλλων σχετικών δράσεων, όπως η διεξαγωγή ερευνών, η ενδυνάμωση των διεθνών επιστημονικών συνεργειών και η συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα, καθώς επίσης και πολλά άλλα.

Για τους σκοπούς υπογραφής του πρωτοκόλλου μίλησαν: ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, ο αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης καθηγητής κ. Πέτρος Καλαντώνης, ο αν. καθηγητής, Αντιπρύτανης Διοικητικών και Οικονομικών Υποθέσεων – Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Αριστείδης Παπαγρηγορίου, και η καθηγήτρια, πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού κ. Κατερίνα Κικίλια.

Το πρωτόκολλο

Συγκεκριμένα οι τομείς συνεργασίας των δύο φορεών αφορούν :

1. Τη συνεργασία για τη δυναμική ένταξη του Επαγγελματικού & Συνεδριακού Τουρισμού στην ανώτατη πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

2. Τον από κοινού σχεδιασμό υψηλού επιπέδου δράσεων επιμόρφωσης, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ατομικές ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου για απόκτηση πρόσθετων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, θα συμβάλλουν στην αυτοβελτίωση και την προσαρμογή στις τρέχουσες εξελίξεις του Κλάδου του Επαγγελματικού & Συνεδριακού Τουρισμού και θα προωθήσουν την ενεργητική συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην αγορά εργασίας.

3. Την από κοινού επιδίωξη στρατηγικών συνεργασιών με εθνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, με στόχο τον από κοινού σχεδιασμό επιμορφωτικών δράσεων και την υλοποίηση μελετών διάγνωσης εκπαιδευτικών αναγκών, εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και άλλων σχετικών δράσεων, όπως η διεξαγωγή ερευνών, η ενδυνάμωση των διεθνών
επιστημονικών συνεργειών και η συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα.

4. Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφοριών για την παραγωγή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού υλικού για την παροχή εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης.

5. Τη συνεργασία με σκοπό τη διεκδίκηση, ανάληψη, διαχείριση και υλοποίηση κοινοτικών ή και εθνικών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και λοιπούς φορείς, σε γνωστικά αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος που συνδέουν την επιχειρηματικότητα με τις τουριστικές επιστήμες και συγκεκριμένα με τον Επαγγελματικό & Συνεδριακό Τουρισμό.

6. Τη διαμεσολάβηση των φορέων για την τοποθέτηση φοιτητών του ΠΑΔΑ σε θέσεις πρακτικής άσκησης στις επιχειρήσεις-μέλη του φορέα, κατόπιν σύμφωνης γνώμης των συμβαλλομένων.

7. Τη συμμετοχή των επιχειρήσεων-μελών των φορέων σε προγραμματισμένες ημέρες καριέρας, με δυνατότητα συνεντεύξεων σε ενδιαφερόμενους φοιτητές και αποφοίτους του ΠΑΔΑ, καθώς επίσης και στην ανακοίνωση θέσεων εργασίας που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου των φορέων.

8. Τον καθορισμό διαδικασίας για την απασχόληση των φοιτητών σε έργα που σχεδιάζουν και οργανώνουν τα μέλη του φορέα, με στόχο την απόκτηση εμπειριών.

9. Την από κοινού διοργάνωση ημερίδων, διημερίδων και άλλων εκδηλώσεων με θέματα που άπτονται του κλάδου των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών και του κοινού.

10. Τη συμμετοχή των φοιτητών στην προετοιμασία και διεξαγωγή και onsite υποστήριξη του ετησίου συνεδρίου HAPCO & DES, με σκοπό την δια ζώσης εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων και την απόκτηση εμπειρίας και με αντίστοιχο πιστοποιητικό συμμετοχής.

11. Τη συμβολή των φοιτητών σε δράσεις που διενεργούνται από τον HAPCO DES σε συνεργασία με το τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του ΠΑΔΑ (όπως πανελλαδικές μελέτες, άντληση στατιστικών στοιχείων, έρευνες).



Αναφερόμενη στην ανάγκη δημιουργίας νέων στελεχών στον κλάδο των Συνεδρίων και των Events, η πρόεδρος HAPCO & DES κα Σίσσυ Λιγνού σημείωσε ότι: «Η υπογραφή του μνημονίου μεταξύ των δύο φορέων εδραιώνει τη συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας, που μας τιμά με την εμπιστοσύνη του,, σηματοδοτώντας την αρχή ενός ταξιδιού προς την ενίσχυση της εκπαίδευσης για τον επαγγελματικό και συνεδριακό τουρισμό στα ανώτατα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών. Αποτελεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός σε ότι έχει να κάνει με τη δέσμευσή μας στην εκπαίδευση στον κλάδο MICE. Δέσμευση, η οποία αποτελεί βασικό άξονα του στρατηγικού σχεδιασμού της HAPCO & DES για τη δεκαετία 2020-2030. Σήμερα ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι εκπαίδευσης και έμπνευσης της νέας γενιάς, τους επόμενους ηγέτες του Επαγγελματικού & Συνεδριακού Τουρισμού της χώρας!».

Ακολούθως ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, τόνισε ότι το ΠΑΔΑ μέσω του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού έχει ολιστική προσέγγιση στον κλάδο του Τουρισμού, που αποτελεί, ως γνωστό, τον πλέον σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας που σημειώνει αξιοσημείωτη συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Το οικείο Τμήμα, μέσα από το πιστοποιημένο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του, αποσκοπεί στην άριστη εκπαίδευση στελεχών του κλάδου, οι οποίοι μέσω του υψηλού επιπέδου μόρφωσης και εξειδίκευσής τους, θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας. Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, σχεδιάζει τη λειτουργία Κέντρου Καινοτομίας στον Τουρισμό για την υλοποίηση υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών δράσεων που προάγουν με επιστημονικό τρόπο όλες τις πτυχές του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένου και του Συνεδριακού και Επαγγελματικού Τουρισμού.

Υπογραμμίζεται ότι η τελετή υπογραφής του μνημονίου έλαβε χώρα στο περιθώριο της εκδήλωσης –τον συντονισμό της οποίας είχε Αν. Καθηγήτρια, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού κα Αθηνά Παπαγεωργίου- κατά την οποία κορυφαία στελέχη της αγοράς των Συνεδρίων και μέλη του Δ.Σ. του Hapco, ανέπτυξαν προς τους φοιτητές σημαντικές ψηφίδες της αγοράς των Συνεδρίων και των Events.

Ειδικότερα το θέμα «Χτίζοντας τα συνέδρια του αύριο: Δημιουργώντας ουσιαστικές εμπειρίες και διασυνδέσεις», ανέπτυξε η Γενική Γραμματέας HAPCO & DES κ. Αντωνία Αλεξάνδρου, η Αντιπρόεδρος B’ HAPCO & DES κ. Μαρία Παπαδάκη παρουσίασε το «Destination Events Specialists: Ξεπερνώντας τα όρια και δημιουργώντας μοναδικές στιγμές», ενώ η Επίτιμη πρόεδρος & Μέλος του HAPCO & DES κ. Ρένα Τόλη μίλησε για το ζήτημα «Άνοιγμα προς τους νέους».



  • ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • HAPCO&DES
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Παρατάθηκαν οι συμβάσεις των οικογενειακών παιδίατρων
ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Παρατάθηκαν οι συμβάσεις των οικογενειακών παιδίατρων 15 Δεκεμβρίου 2023
Οι Γιατροί του Κόσμου βράβευσαν τον όμιλο Sani/Ikos για την ανθρωπιστική του δράση 15 Δεκεμβρίου 2023
Οι Γιατροί του Κόσμου βράβευσαν τον όμιλο Sani/Ikos για την ανθρωπιστική του δράση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στην Υγεία και τις ιατρικές επιστήμες
Πολιτική Υγείας
04/11/2025 - 22:34

Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στην Υγεία και τις ιατρικές επιστήμες

Συνεργασία INTEGRIS PHARMA με τη Citius Oncology σε 12 χώρες της Νότιας Ευρώπης
Pharma News
22/10/2025 - 19:22

Συνεργασία INTEGRIS PHARMA με τη Citius Oncology σε 12 χώρες της Νότιας Ευρώπης

«Εξολοθρευτής» μικροβίων από ελληνικό πανεπιστήμιο μειώνει κατά 90% το ιϊκό φορτίο σε βαγόνι σε 15 λεπτά
Υγεία
10/09/2025 - 08:41

«Εξολοθρευτής» μικροβίων από ελληνικό πανεπιστήμιο μειώνει κατά 90% το ιϊκό φορτίο σε βαγόνι σε 15 λεπτά

Medifirst και Αθηναϊκή Γενική Κλινική σε στρατηγική συνεργασία με τη Universal Life
Υπηρεσίες Υγείας
22/07/2025 - 18:47

Medifirst και Αθηναϊκή Γενική Κλινική σε στρατηγική συνεργασία με τη Universal Life

HAPCO & DES: Αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου
Επικαιρότητα
08/05/2025 - 22:51

HAPCO & DES: Αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου

Συνεργασία Stama Greece-SOS ΙΑΤΡΩΝ για την ιατρική κάλυψη επισκεπτών με βραχυχρόνιες μισθώσεις
Επικαιρότητα
31/03/2025 - 14:11

Συνεργασία Stama Greece-SOS ΙΑΤΡΩΝ για την ιατρική κάλυψη επισκεπτών με βραχυχρόνιες μισθώσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΚΕΑ: Δίνουμε αίμα ακόμα και στις διακοπές σε μία από τις 96 υπηρεσίες της χώρας
Υγεία
07/08/2026 - 20:24
Εθνική εκστρατεία ενημέρωσης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: «Μιλάμε για την SMA… Πλέον Ξέρεις»
Υγεία
07/08/2026 - 19:56
Γεωργιάδης από Ρόδο: Νέες προσλήψεις στο νοσοκομείο και «πράσινο φως» για το ακτινοθεραπευτικό κέντρο
Πολιτική Υγείας
07/08/2026 - 19:12
Σε κόκκινο συναγερμό για φωτιές Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο και Αττική το Σάββατο 8 Αυγούστου
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 18:37
Τι μπορεί να μας διδάξει η νέα ταινία του Spider-Man για την απώλεια και το πένθος
Ψυχική Υγεία
07/08/2026 - 18:11
Επιπλέον πόροι 12,5 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την ενίσχυση της βιοασφάλειας από το ΥΠΑΑΤ
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 17:42
Συναγερμός στις ΗΠΑ για φονικό μύκητα που αντέχει και στα φάρμακα
Υγεία
07/08/2026 - 17:17
Πέθανε στα 26 της η influencer Σίντνεϊ Τάουλ που μοιράστηκε επί τρία χρόνια τη μάχη της με σπάνιο καρκίνο
Επικαιρότητα
07/08/2026 - 16:41
Απώλεια βάρους: Οι τρεις παράγοντες που κρίνουν το αποτέλεσμα σύμφωνα με ειδικό στην παχυσαρκία
Διατροφή
07/08/2026 - 16:16
Ο ΙΣΑ συνιστά τη λήψη σχολαστικών μέτρων ατομικής προστασίας από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Υγεία
07/08/2026 - 15:42
Ο Δήμος Μετεώρων επενδύει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόληψη
Πολιτική Υγείας
07/08/2026 - 15:24
Και οι μαϊμούδες έχουν κατοικίδια! Οι επιστήμονες ρίχνουν φως στις "φιλίες" μεταξύ διαφορετικών ειδών
Pet
07/08/2026 - 15:02
Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την αιφνιδιαστική ένταξη του Σισμανογλείου στις πρωινές εφημερίες της Αττικής
Πολιτική Υγείας
07/08/2026 - 14:39
Ηλεκτρικά πατίνια: 3,5 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος σοβαρής εγκεφαλικής κάκωσης
Υγεία
07/08/2026 - 14:00
ΗΠΑ: Μεγάλη τράπεζα επενδύει 250 εκατ. δολάρια τον χρόνο για φάρμακα GLP-1 στους εργαζομένους
Υπηρεσίες Υγείας
07/08/2026 - 13:00
Βασιλακόπουλος για ιό Δυτικού Νείλου: Στο «κόκκινο» η Αττική – Τι πρέπει να προσέχουν οι παραθεριστές
Υγεία
07/08/2026 - 11:57
Γλοιοβλάστωμα: Νέο «παράθυρο» για πιο αποτελεσματική χημειοθεραπεία μετά το χειρουργείο
Υγεία
07/08/2026 - 11:00
ΛΔ Κονγκό: Πάνω από 4.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα
Υγεία
07/08/2026 - 10:30
Τεχνητή νοημοσύνη σχεδίασε για πρώτη φορά λειτουργικούς ιούς - Oι προοπτικές και οι κίνδυνοι
Υγεία
07/08/2026 - 10:00
Αποστολή e-mail από το Υπουργείο Υγείας για ασφαλή κολύμβηση
Υγεία
07/08/2026 - 09:00
Πέντε συμβουλές για καυτό αλλά και ασφαλές σεξ το καλοκαίρι
Υγεία
06/08/2026 - 22:01
ΕΟΔΥ: Σε ύφεση κορονοϊός, γρίπη και RSV με μόλις επτά νέες εισαγωγές για κάθε ιό
Υγεία
06/08/2026 - 21:22
Πανευρωπαϊκή έρευνα: Το 64% των Ελλήνων εργαζόμενων θα άλλαζε δουλειά για χάρη του κατοικιδίου του
Pet
06/08/2026 - 20:49
Επιδημία χολέρας με 239 κρούσματα και 13 νεκρούς στο Τσαντ
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 20:22
Πρωτοποριακή ενδομήτρια επέμβαση σε νοσοκομείο των ΗΠΑ έσωσε έμβρυο με σπάνια πάθηση
Υγεία
06/08/2026 - 19:17
ΗΠΑ: Επιτροπή της Γερουσίας προτείνει άσκηση διώξεων σε βάρος του Άντονι Φάουτσι
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 18:38
Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια: «Σιωπηλός» κίνδυνος για την όραση των ασθενών
Health Talk
06/08/2026 - 17:34
Γιατί οι γιατροί διστάζουν να γράψουν ορμονική θεραπεία για την εμμηνόπαυση
Υγεία
06/08/2026 - 17:01
Γιαννάκος: Πρωτοφανής πίεση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου - Καταγγέλθηκαν οκτώ βιασμοί γυναικών
Πολιτική Υγείας
06/08/2026 - 16:34
Έκτακτα μέτρα και στην Καστοριά κατά της διασποράς της ευλογιάς των προβάτων
Επικαιρότητα
06/08/2026 - 16:16

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΨΝΑ: Εργαζόμενοι κατά Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του σχετικά με τη φωτιά στο Ποικίλο Όρος
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 03:37
Κατέρρευσε κομμάτι της ψευδοροφής στα ανακαινισμένα ΤΕΠ του Νοσοκομείου της Κορίνθου
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 16:16
ΠΟΕΡΓΙ: Η πρόληψη δεν μπορεί να χρηματοδοτείται από τους παρόχους μέσω clawback
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 16:46
Γεωργιάδης: «Αλλάζει ο υγειονομικός χάρτης των διακομιδών στη Στερεά Ελλάδα με τα νέα ασθενοφόρα»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 19:49
Γεωργιάδης: «Δεν έπεσε η ψευδοροφή στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Κορίνθου, την ξήλωσαν»
Πολιτική Υγείας
05/08/2026 - 21:53
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo