ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο αγαπημένος τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Στο πένθος έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του αγαπημένου καλλιτέχνη, Μανώλη Λιδάκη, μόλις δύο ημέρες πριν από τα 65α γενέθλιά του, στις 28 Φεβρουαρίου.
Τετάρτη, 26/02/2025 - 15:06
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ο Μανώλης Λιδάκης το τελευταίο διάστημα είχε ταλαιπωρηθεί λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Η περιπέτεια της υγείας του φαινόταν ότι είχε λάβει τέλος... Δυστυχώς όμως, σήμερα, όπως έγινε γνωστό, ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή, όπως επιβεβαίωσε στην ιστοσελίδα Cretalive ο αδερφός του, Γιάννης Λιδάκης.

Μετά το τελευταίο χειρουργείο στο οποίο είχε υποβληθεί, φιλοξενούνταν από φίλους του σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ανισαρά στη Χερσόνησο. Σήμερα, οι φίλοι του τον αναζήτησαν, εκείνος δεν απαντούσε στο τηλέφωνο και λίγο αργότερα βρέθηκε νεκρός.

Ποιος ήταν ο Μανώλης Λιδάκης

Ο Μανώλης Λιδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από πολύ νεαρή ηλικία. Στα εννέα του χρόνια ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο όπου σπούδασε θεωρία της μουσικής, κιθάρα και πνευστά.

Η πρώτη του «επίσημη» επαφή με τις ζωντανές εμφανίσεις έγινε στις δύο φιλαρμονικές ορχήστρες του Ηρακλείου, στις οποίες ο Μανώλης Λιδάκης έπαιζε εμφώνιο και τρομπέτα από το 1970 ως το 1977.

Το 1982 έρχεται στην Αθήνα και πηγαίνει στο στρατό. Στα χρόνια που μεσολάβησαν ο Μανώλης Λιδάκης δούλεψε ως μουσικός και τραγουδιστής σε ταβερνάκια και μπουάτ της Κρήτης.

Στην Αθήνα, παρακινούμενος από φίλους, παίρνει μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή «Να Η Ευκαιρία». Aυτή η συμμετοχή τον οδήγησε στην υπογραφή του πρώτου του συμβολαίου με δισκογραφική εταιρία.

Ο πρώτος δίσκος έγινε με τον Γιώργο Κατσαρό σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου και τίτλο «Μετά Από Σένα».

{https://youtu.be/Ak6cinIC1Aw}

Ακολούθησε η συμμετοχή του στο δίσκο «Μίλα Μου Απλά» με την Ελένη Δήμου και το Γιάννη Πάριο.

Επίσης, συμμετείχε στους δίσκους «Ρεπορτάζ» του Γιάννη Μαρκόπουλου με το Γιώργο Νταλάρα, «Πρώτο Βράδυ Στην Αθήνα» του Νίκου Ξυδάκη και σε αρκετούς άλλους.

Από το 1983 που ο Μανώλης Λιδάκης ξεκίνησε την δισκογραφική του καριέρα τραγούδησε σε πολλά νυχτερινά κέντρα μαζί με μεγάλα ονόματα και έλαβε μέρος σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 1988 αλλάζει δισκογραφική εταιρεία. Υπογράφει με την Sony Music κι αρχίζουν πια οι μεγάλες επιτυχίες.
Σταθμός θεωρείται ο δίσκος «Ούτε Που Ρώτησα» που κυκλοφόρησε το 1990. Ένας δίσκος που υπογράφουν οι: Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Σπανός, Σταμάτης Κραουνάκης, Αρλέτα, Λίνα Νικολακοπούλου, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Μανώλης Χιώτης κ.ά.

Τον Μάϊο του 1992 κυκλοφορεί ο δίσκος «Καράβι Απόψε Το Φιλί». Σε αυτόν το δίσκο ο Μανώλης Λιδάκης δίνει ξεκάθαρα το ερμηνευτικό του στίγμα με ένα τρόπο ανεπανάληπτο σε τραγούδια των Β. Τσιτσάνη, Μπαγιαντέρα, Κ. Ερνάνη, Δημ. Χριστοδούλου, Ι. Παπαϊωάννου, Τ. Γκρους, Ευτ. Παπαγιαννοπούλου κ.ά. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος (πάνω από 60.000 πωλήσεις).

Τον Ιούνιο του 1995 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος «4 Kύκλοι Tραγουδιών». Τίτλος του πρώτου κύκλου "Όλοι Μου Λένε Τι Να Κάνω" με τραγούδια της Βάσως Αλαγιάννη. Τίτλος του δεύτερου κύκλου "Τραγούδια Του Δημήτρη Γκόγκου ή Μπαγιαντέρα". Τίτλος του τρίτου κύκλου «Με Τα Φτερά Του Έρωτα» με τραγούδια των Ηλία Κατσούλη και Τάσου Γκρους και τίτλος του τέταρτου κύκλου "Νύχτες Στην Φρεαττύδα" με τραγούδια των: Μαρίας Παπαδοπούλου, Θοδωρή Γκόνη, Τάσου Ρεντζή, Μάρκου Σπυρλιδάκη, Κώστα Παπαδόπουλου, Κ. Βουγιουκλάκη και δύο διασκευές του Θύμιου Παπαδόπουλου. Μια ακόμη ολοκληρωμένη δουλειά από τον σπουδαίο ερμηνευτή. Ο δίσκος έγινε χρυσός και μέχρι σήμερα έχει φτάσει τις 40.000 πωλήσεις.

Τον Απρίλιο του 1997 κυκλοφορεί ένα CD Single με δύο παλιά κρητικά τραγούδια διασκευασμένα από τον ίδιο, το οποίο έγινε πλατινένιο. Τίτλος του "Άστρα Μη Με Μαλώνετε".

Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί ο νέος του δίσκος με τίτλο "Ο Ηλιος Του Γενάρη". Τα τραγούδια υπογράφουν ο Γιάννης Σπάθας, ο Ορφέας Περίδης, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Θοδωρής Γκόνης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης. Ο δίσκος σύντομα έγινε χρυσός, ενώ μέχρι σήμερα έχει πλησιάσει τις 50.000.

Δεκέμβριος 99. Κυκλοφορεί ένα διπλό CD με τίτλο "Σαν Παλιό Κρασί". Το πρώτο CD περιλαμβάνει τραγούδια ζωντανά ηχογραφημένα, την τελευταία πενταετία, στις συναυλίες του Μανώλη. Το δεύτερο περιέχει δώδεκα ανέκδοτες ηχογραφήσεις παλιών καλών λαϊκών τραγουδιών. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο δίσκος έγινε πλατινένιος και, μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει 80000 διπλά album (160.000 σύμφωνα με τις μετρήσεις της ifpi την εποχή εκείνη).

Ιούνιος 2001. Κυκλοφορεί το album "Υλικό Ονείρων". Από τα δεκατέσσερα τραγούδια του album τα επτά έχει συνθέσει ο Γιώργος Ανδρέου, ενώ σε δύο από αυτά έχει γράψει και τους στίχους ("Εγώ Με Την Αγάπη Μάλλωσα", "Μ΄έναν Όρκο Μυστικό") Σε ένα τρίτο τραγούδι ο Γιώργος Ανδρέου πειραματίζεται με παραδοσιακούς ήχους από τη Μικρά Ασία και ο Λάκης Λαζόπουλος προσθέτει τους στίχους του. Είναι το "Αν Η Ψυχή Είχε Φωνή". Ο Κώστας Λειβαδάς έχει γράψει τα "Για Να Συναντήσω" και "Σ΄έχω Δε Σ΄έχω". Δύο τραγούδια είναι του Σωκράτη Μάλαμα σε στίχους Αλκη Αλκαίου. Στο τραγούδι που δίνει τον τίτλο στο album και είναι εμπνευσμένο από την "Τρικυμία" του William Shakespeare ο Μανώλης Λιδάκης τραγουδάει ντουέτο με τη Ελένη Τσαλιγοπούλου.

{https://youtu.be/k8i4kCBWxgQ?t=3}

Απρίλιος 2004. Κυκλοφορεί το album "Το Κλειδί". Τραγούδια που προέρχονται από μια ομάδα καταξιωμένων συνθετών και στιχουργών που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους στο ελληνικό τραγούδι τα προηγούμενα χρόνια. Ο Τάκης Μπουρμάς, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Ηρακλής Βαβάτσικας, ο Ορφέας Περίδης, η Σόφη Παππά, ο Χρήστος Τσιαμούλης, ο Μανώλης Καραντίνης, ο Στέργιος Γαργάλας από συνθέτες και οι Θοδωρής Γκόνης, Λίνα Δημοπούλου, Σοφία Θωμοπούλου, Σοφία Θωμοπούλου από στιχουργούς.

Παρών στην ομάδα αυτή και ο μεγάλος απών του ελληνικού τραγουδιού Ακης Πάνου, μέσα από την νέα εκτέλεση του τραγουδιού "Ηπια Τα Χείλη Σου Και Χάνομαι".

Τo καλοκαίρι του 2005 κυκλοφορεί το cd "Οσα σου 'χω πει". Πρόκειται για ένα album που περιλαμβάνει παλιότερες επιτυχίες του, τέσσερα ολοκαίνουργια τραγούδια και ένα DVD.

Τον Φεβρουάριο του 2006 ο Μανώλης Λιδάκης κυκλοφορεί έναν ακόμα δίσκο, με τίτλο, 'Κόκκινο Ακρογιάλι'. Το album περιλαμβάνει 14 τραγούδια σε παραγωγή του ίδιου. Ξεχωρίζουν το εισαγωγικό του album, "Xορός Στο Ρυθμό Του Συρτού Πεντοζάλη", του Μάνου Χατζηδάκη, που αποτελεί το ορχηστρικό θέμα του "Kαπετάν Μιχάλη" του Nίκου Καζαντζάκη και το κρητικό ριζίτικο "Περιβόλι".

Το 2007, ο Μανώλης Λιδάκης μας ταξιδεύει με το "Αυστηρώς Λαϊκόν" στο χρόνο ερμηνεύοντας αγαπημένα κλασικά λαϊκά τραγούδια μεγάλων δημιουργών όπως: Bασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Νικολόπουλο, Αντώνη Ρεπάνη, Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα και άλλων πολλών.

Τελευταία τροποποίηση στις 26/02/2025 - 15:26
  • ΠΕΘΑΝΕ
  • ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ
  • ΘΑΝΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΚΑ: «Χάος πάνω στο χάος δημιουργεί το Υπουργείο Υγείας με το νέο σύστημα εφημεριών στην Αττική»
ΕΚΑ: «Χάος πάνω στο χάος δημιουργεί το Υπουργείο Υγείας με το νέο σύστημα εφημεριών στην Αττική» 26 Φεβρουαρίου 2025
Οδηγίες του ΕΦΕΤ για τα σαρακοστιανά - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές 26 Φεβρουαρίου 2025
Οδηγίες του ΕΦΕΤ για τα σαρακοστιανά - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένας θάνατος στην Ολλανδία από τον ιό του Δυτικού Νείλου
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 16:39

Ένας θάνατος στην Ολλανδία από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Φρανκφούρτη: Θάνατος εργαζομένου στο αεροδρόμιο από ελονοσία
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 13:47

Φρανκφούρτη: Θάνατος εργαζομένου στο αεροδρόμιο από ελονοσία

Ντόλι Πάρτον: Η σύντομη μάχη με τον καρκίνο και τα προβλήματα υγείας
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 08:30

Ντόλι Πάρτον: Η σύντομη μάχη με τον καρκίνο και τα προβλήματα υγείας

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας
Επικαιρότητα
25/08/2026 - 15:52

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Ποια επαγγέλματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο – Στην κορυφή πιλότοι και αεροσυνοδοί
Υγεία
19/08/2026 - 15:00

Ποια επαγγέλματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο – Στην κορυφή πιλότοι και αεροσυνοδοί

Πέθανε αιφνίδια στα 36 της η ηθοποιός Hayden Panettiere
Επικαιρότητα
17/08/2026 - 10:30

Πέθανε αιφνίδια στα 36 της η ηθοποιός Hayden Panettiere

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νυχτερινός ψεκασμός με «τουρμπίνες» στην Ανατολική Αττική για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 19:49
Αυστηρή προειδοποίηση από τον ΙΣΑ για τη χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων αθλητικής ικανότητας
Υγεία
27/08/2026 - 19:21
Το PSA προγνωστικός δείκτης επιβίωσης στον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη
Υγεία
27/08/2026 - 18:57
Δύο νεαροί απείλησαν με φαλτσέτες γιατρούς στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χανίων
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 18:09
Οι παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΤ για τη στήριξη της κτηνοτροφίας και της τυροκομίας της Λέσβου
Επικαιρότητα
27/08/2026 - 17:34
Απώλεια βάρους: Περισσότερο λίπος αποβάλλεται κατά την εκπνοή και λιγότερο μέσω του ιδρώτα
Υγεία
27/08/2026 - 17:11
Έξι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 51 κρούσματα στη Βόρεια Μακεδονία
Επικαιρότητα
27/08/2026 - 16:49
Γαλλικό δικαστήριο αναγνώρισε ως επαγγελματική ασθένεια τον καρκίνο του μαστού αεροσυνοδού
Επικαιρότητα
27/08/2026 - 16:33
Πλήρης οδηγός πρόληψης για ένα ασφαλές ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο
Health Talk
27/08/2026 - 16:00
ΕΕΠΕ: Να σταματήσει το μπλόκο στους Παθολόγους για τη συνταγογράφηση της TSH
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 15:13
Άσθμα και ΧΑΠ: Η υπερβολική χρήση εισπνεόμενων συνδέεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο
Υγεία
27/08/2026 - 15:00
Κονδύλι ύψους 15,28 εκατ. ευρώ για το Κέντρο Φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 14:47
Η δήμαρχος Λειψών έκοψε και δώρισε τα μαλλιά της στην οργάνωση «Άλμα Ζωής»
Επικαιρότητα
27/08/2026 - 14:26
Λιπώδης νόσος του ήπατος: Πενταπλασιάστηκαν οι διαγνώσεις σε 10 χρόνια – Ποιοι κινδυνεύουν
Υγεία
27/08/2026 - 14:00
Υπόμνημα ΦΣΘ σε Μητσοτάκη για το πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας, τα ΦΥΚ και το clawback
Πολιτική Υγείας
27/08/2026 - 13:22
Νυχτερίδες: Γιατί μπορεί να μάς δείξουν το δρόμο στη μάχη κατά του καρκίνου
Υγεία
27/08/2026 - 13:00
Δεν κοιμηθήκατε καλά; 20 λεπτά άσκησης μπορούν να ανακουφίσουν τον εγκέφαλο όσο 1,5 ώρα ύπνου
Fitness
27/08/2026 - 12:00
Ακραία ζέστη: Τα 33 προβλήματα υγείας που προκαλεί - Πιο τρωτά τα παιδιά
Υγεία
27/08/2026 - 11:00
Ιός Δυτικού Νείλου: Εκτόξευση κρουσμάτων – Μεταξύ των νοσούντων και 13χρονο παιδί
Υγεία
27/08/2026 - 10:10
Η πρώτη αφαίρεση όγκου από τον εγκέφαλο με AI έσωσε την όραση 48χρονου
Digital Health
27/08/2026 - 10:00
Κολύμβηση σε ποτάμια και λίμνες: Διπλάσιος ο κίνδυνος για δερματικά προβλήματα
Υγεία
27/08/2026 - 09:00
Παιδική παχυσαρκία: Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας για την εποπτεία της εφαρμογής «Υγιή Παιδιά»
Πολιτική Υγείας
26/08/2026 - 22:14
Πόσο ύπνο χρειάζεται τελικά ο σύγχρονος άνθρωπος και γιατί ο κανόνας των οκτώ ωρών μοιάζει ξεπερασμένος
Υγεία
26/08/2026 - 21:42
Απάντηση Θεμιστοκλέους σε Πολάκη: «Ναι στην κριτική, όχι στη διαστρέβλωση»
Πολιτική Υγείας
26/08/2026 - 20:56
Η Meta θα πληρώσει ποσό άνω των 16 δισ. δολαρίων για τον εθισμό ανηλίκων στα social media
Επικαιρότητα
26/08/2026 - 20:23
Ο FDA ενέκρινε στοχευμένο φάρμακο κατά του καρκίνου του παγκρέατος
Pharma News
26/08/2026 - 19:57
Δύο ασημένια βραβεία για την AstraZeneca στα Diversity, Equity & Inclusion Awards 2026
Pharma News
26/08/2026 - 19:34
Ειδικός εξηγεί γιατί είναι απαραίτητο να φορούν όλοι γυαλιά ηλίου
Health Talk
26/08/2026 - 19:13
Πως ο εγκέφαλός μας «μαθαίνει» ανάγνωση - Μελέτη εξηγεί γιατί κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα με το διάβασμα
Υγεία
26/08/2026 - 18:27
Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου: Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου έχει σήμερα την τιμητική του
Pet
26/08/2026 - 17:31

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκινά σήμερα στη Βρετανία το δωρεάν τεστ HPV στο σπίτι – Ποιες γυναίκες αφορά
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 09:00
Μακροζωία: Δεν έχει σημασία μόνο τι τρώμε, αλλά και πότε – Οι "σωτήριες" ώρες πρωινού και δείπνου
Διατροφή
25/08/2026 - 10:00
Διαφωνίες στην κυβέρνηση Τραμπ για το τριπλό εμβόλιο
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 08:17
Θεμιστοκλέους: Περισσότερο προσωπικό, νέες υποδομές και ψηφιακές υπηρεσίες αλλάζουν το ΕΣΥ
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 14:08
Υπουργείο Υγείας: Νέο πλαίσιο για προϊόντα και υλικά που έρχονται σε επαφή με το πόσιμο νερό
Πολιτική Υγείας
25/08/2026 - 16:19
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo