ΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • DIGITAL HEALTH
  • FITNESS
  • HEALTH TALK
  • PATIENT TALK
  • PET
  • PHARMA NEWS
  • PHARMA POLICY

News4Health.gr

  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
  • ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
  • PHARMA NEWS
  • PET
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο στις μαζικές κινητοποιήσεις για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

Επικαιρότητα
EUROKINISSI
Να σημάνουν αγωνιστικό συναγερμό οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις επικείμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις, ζητάει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.
Παρασκευή, 26/01/2024 - 16:56
— Photo: EUROKINISSI
News4Health Team News4Health Team

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρεται σε όσα είπε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης «για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων στην Περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ και επέκταση της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων με αντιπροσωπείες της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ, χρειάζεται να σημάνουν συναγερμό σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σωματείο:

  • «στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ, ο υπουργός, αντί για την ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των νοσοκομείων της επαρχίας, ώστε να αντιμετωπισθεί η χρόνια υποβάθμιση τους, παρουσίασε ως λύση το κλείσιμο κάποιων νοσοκομείων της επαρχίας, ώστε δήθεν να μεταφερθεί η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.
  • στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός απέρριψε κάθε αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων χιλιάδων εργαζομένων (επικουρικών, με ΣΟΧ, μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, «τριμηνιτών», ειδικευόμενων νοσηλευτών) σε αορίστου χρόνου και επέμεινε στην ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε ιδιωτικές εταιρείες.
    Χαρακτηριστική είναι η προκλητικότατη δήλωση του ότι οι καθαριστές στις δημόσιες μονάδες υγείας που κινδυνεύουν με απόλυση, μπορούν να «βρουν δουλειά σε ξενοδοχεία»
  • στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, ανακοίνωσε ότι επίκειται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» που οδηγεί στην παραπέρα υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.
  • και στις δύο συναντήσεις, αντί για επείγουσες προσλήψεις αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού για να λειτουργήσουν οι κλειστές αίθουσες χειρουργείων, επέμεινε στην εφαρμογή των απογευματινών ιδιωτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, μεταφέροντας, για άλλη μια φορά, το κόστος στις πλάτες των ασθενών είτε με άμεσες πληρωμές είτε με έμμεσες (μέσω ασφαλιστικών ταμείων).
  • στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ, αντί για προσλήψεις ιατρικού και παραιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων στα εργαστηριακά τμήματα, πρόβαλε την επέκταση των ΣΔΙΤ με τη σύναψη συμβάσεων κεντρικά με ιδιωτικούς ομίλους, στις οποίες θα στέλνονται οι εξετάσεις από τα δημόσια νοσοκομεία.
  • απέρριψε το αίτημα για μαζικές προσλήψεις εργαζομένων και προκλητικά προπαγάνδισε τις ήδη ανακοινωμένες ανεπαρκέστατες προσλήψεις, που ακόμη και όταν ολοκληρωθούν (με μεγάλη καθυστέρηση) δεν καλύπτουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η μεγάλη μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία
  • απέφυγε να απαντήσει στα αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους και ένταξη στα ΒΑΕ. Ακόμη και στο αίτημα για αύξηση της αποζημίωσης για εργασία νυχτερινή και σε Κυριακές – αργίες, προκλητικά δήλωσε ότι υπάρχει αύξηση στο ωρομίσθιο λόγω της πρόσφατης αύξησης κοροϊδίας ( 70 ευρώ μεικτά) στο βασικό μισθό των εργαζομένων στο Δημόσιο.

    Οι συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας επιβεβαίωσαν αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Ότι, δηλαδή, θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των αναγκών των ασθενών.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως επιβεβαιώθηκε καθημερινά από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, των υπουργών και λοιπών κυβερνητικών στελεχών, είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Και σε αυτή την στρατηγική επιλογή, υπάρχει η συμφωνία όλων των κομμάτων της άρχουσας τάξης. Την ίδια πολιτική, με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ.

Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών, ασφαλιστικών και φαρμακευτικών εταιρειών (ο τζίρος των ιδιωτικών κλινικών αγγίζει τα 2 δις), αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι στον καπιταλισμό, για τις λαϊκές οικογένειες η υγεία αποτελεί «ατομική ευθύνη» ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται πεδίο τεράστιας κερδοφορίας.

Απαιτείται να συνεχισθούν και να δυναμώσουν οι κοινές αγωνιστικές παρεμβάσεις των Σωματείων των υγειονομικών με τα υπόλοιπα σωματεία και μαζικούς φορείς ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» που βασικό του χαρακτηριστικό είναι η λειτουργία των μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με βάση τις κατευθύνσεις του ΟΔΙΠΥ Α.Ε. (για την «αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων») και τα κριτήρια «Κοστολόγησης Ομοιογενών Διαγνωστικών Κατηγοριών» (DRGs) που διαμόρφωσε το ΚΕΤΕΚΝΥ Α.Ε., στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ότι η εφαρμογή των DRG είναι βασική απαίτηση των ασφαλιστικών εταιρειών, όχι μόνο για να μειωθεί η ασφαλιστική κάλυψη για εξετάσεις και θεραπείες, αλλά και για να διαμορφωθούν παρόμοιοι όροι λειτουργίας μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και ιδιωτικών κλινικών.
Στα νοσοκομεία – «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», το κόστος λειτουργίας θα καλύπτεται κυρίως από τις πληρωμές των ασθενών – πελατών, είτε άμεσα είτε μέσω ασφαλιστικών εισφορών. Δεδομένου ότι στο κόστος λειτουργίας συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία του προσωπικού, για να μπορεί το νοσοκομείο – επιχείρηση να είναι «ανταγωνιστικό» με τις αντίστοιχες ιδιωτικές κλινικές, θα πρέπει να έχει όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υφυπουργού Υγείας ότι «οι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων θα πρέπει σταδιακά να προσαρμοστούν στην αδήριτη ανάγκη να καλύπτουν των σύνολο των δαπανών και της μισθοδοσίας.

Γι’ αυτό, συνεχίζεται η μείωση του αριθμού των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία (από 93580 τον Ιανουάριο 2013 σε 70.785 το Νοέμβριο 2023).

Γι’ αυτό, απορρίπτεται, από όλες τις κυβερνήσεις, το αίτημα μας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων και σε δεκάδες νοσοκομεία προχωρεί η διαδικασία για την ανάθεση της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης σε εργολαβικές εταιρείες.

Γι’ αυτό, απορρίπτουν τα αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με την προκλητική δικαιολογία ότι «δεν αντέχει η οικονομία», την ίδια περίοδο, που:

  • ο κρατικός προϋπολογισμός κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 3,7 δις ευρώ το 2023, λόγω της εκτόξευσης της φοροληστείας σε βάρος των λαϊκών οικογενειών
  • το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ - ο συνολικά παραγόμενος πλούτος ετησίως της Ελλάδας) το 2023 έφτασε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που καταγράφουν ρεκόρ κερδοφορίας (κέρδη 23,1 δις)
  • οι ανατιμήσεις ακόμη και σε βασικά είδη, όπως τα τρόφιμα, είναι καθημερινές και ο τζίρος των σουπερμαρκετ ξεπέρασε τα 8 δις το 2023.
  • Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 προβλέπει νέα εκτίναξη της φοροληστείας κατά 6,2 δις ευρώ, ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους που πληρώνουν μόνο το 5% των συνολικών φόρων (εμείς πληρώνουμε το 95%) προβλέπονται κρατικές επιδοτήσεις 8,5 δις στις οποίες προστίθενται επιδοτήσεις 3,6 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης
  • Eξακολουθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές για τα καπιταλιστικά κέρδη –που μαζί ψηφίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- όπως η «εθελοντική» φορολογία των εφοπλιστών και ο «αναβαλλόμενος φόρος» των τραπεζών.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, μόνιμα χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, της φοροληστείας και τις συνεχείς ανατιμήσεις, είτε για να «διασωθούν» είτε για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Γνωρίζουμε ότι για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, χρειάζεται να διεκδικεί την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.

Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς με μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 1 και 22 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Υγείας και προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση με Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία».

  • ΘΡΙΑΣΙΟ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
  • ΕΣΥ
  • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση διογκωμένου προστάτη ο βασιλιάς Κάρολος
Στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση διογκωμένου προστάτη ο βασιλιάς Κάρολος 26 Ιανουαρίου 2024
«Χαμόγελο του Παιδιού»: Οι καλές πρακτικές της τεχνολογίας για εξαφανίσεις και σεξουαλικές κακοποιήσεις 26 Ιανουαρίου 2024
«Χαμόγελο του Παιδιού»: Οι καλές πρακτικές της τεχνολογίας για εξαφανίσεις και σεξουαλικές κακοποιήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Χτίζοντας γέφυρες φροντίδας»: Στις αρχές Φεβρουαρίου στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Patient Talk
30/01/2026 - 15:38

«Χτίζοντας γέφυρες φροντίδας»: Στις αρχές Φεβρουαρίου στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ

ECDC - ΠΟΥ Ευρώπης συνεχίζουν για την ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 22:53

ECDC - ΠΟΥ Ευρώπης συνεχίζουν για την ενίσχυση της υγειονομικής ασφάλειας

108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ
Πολιτική Υγείας
29/01/2026 - 11:20

108 νέοι γιατροί στο ΕΣΥ μέσω του οικονομικού κινήτρου των 40.000 ευρώ

Θεμιστοκλέους: «Ήδη 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι».
Πολιτική Υγείας
28/01/2026 - 14:11

Θεμιστοκλέους: «Ήδη 2,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη, αριθμός αυξημένος σε σχέση με πέρυσι».

Καρδιακή ανεπάρκεια: Ανοιχτή πληγή για το ΕΣΥ η εξάπλωσή της που έχει πάρει μορφή πανδημίας
Υγεία
27/01/2026 - 15:39

Καρδιακή ανεπάρκεια: Ανοιχτή πληγή για το ΕΣΥ η εξάπλωσή της που έχει πάρει μορφή πανδημίας

Γεωργιάδης: Κίνητρα για ταχύτερη έλευση καινοτόμων φαρμάκων
Πολιτική Υγείας
27/01/2026 - 11:09

Γεωργιάδης: Κίνητρα για ταχύτερη έλευση καινοτόμων φαρμάκων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναβλητικότητα: Δεν είναι απλώς τεμπελιά! Ο ρόλος του εγκεφάλου και των γονιδίων
Ψυχική Υγεία
31/01/2026 - 10:00
Τρόποι και τροφές για τον καθαρισμό εντέρου με φυσικό τρόπο
Διατροφή
30/01/2026 - 23:41
Γιατί δακρύζουν τα μάτια μας στο κρύο και πως θα τα προστατεύσουμε
Health Talk
30/01/2026 - 23:17
Σύσταση από τον EMA για έγκριση έξι φαρμάκων - Και εμβόλιο κατά της γρίπης ανάμεσά τους
Pharma Policy
30/01/2026 - 22:49
Τι είναι η κρίση πανικού ποια τα συμπτώματά της και πως αντιμετωπίζεται
Ψυχική Υγεία
30/01/2026 - 20:26
Παγκόσμιος μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ο Ιανουάριος
Patient Talk
30/01/2026 - 19:53
Νωρίτερα φέτος οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από ζωονόσους!
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 19:34
Ο καρκίνος του εγκεφάλου φαίνεται ότι ξεκινά πολύ πριν εντοπιστεί
Υγεία
30/01/2026 - 19:17
Θεμιστοκλέους: «Εντός του 2027 θα λειτουργήσει το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης»
Πολιτική Υγείας
30/01/2026 - 18:49
Σύσταση Κομισιόν στην Ελλάδα για τις διατάξεις οδηγίας σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 18:32
Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο πήρε από το «Παπαγεωργίου» ο 28χρονος τραυματίας του τροχαίου στη Ρουμανία
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 18:14
Υπό επανεξέταση από τον EMA φάρμακο για τα σπάνια αυτοάνοσα νοσήματα GPA και MPA
Pharma Policy
30/01/2026 - 17:56
Το μέλλον στη θεραπεία κιρσών και φλεβικής ανεπάρκειας
Health Talk
30/01/2026 - 17:12
Πώς τα ξενύχτια μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία της καρδιάς μας
Υγεία
30/01/2026 - 16:54
Καθησυχαστικός ο ΠΟΥ για τον κίνδυνο επέκτασης του ιού Nipah εκτός Ινδίας
Υγεία
30/01/2026 - 16:27
Εργαλείο Τεχνητής Νοημοσύνης αποκαλύπτει την έκταση των «paper mills» στην έρευνα κατά του καρκίνου
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 16:02
«Χτίζοντας γέφυρες φροντίδας»: Στις αρχές Φεβρουαρίου στο 10ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Patient Talk
30/01/2026 - 15:38
Το φάρμακο κατά του διαβήτη τύπου 2 που μπορεί να αποτρέψει τη long Covid
Υγεία
30/01/2026 - 15:20
Καθαρισμός προσώπου: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν
Ομορφιά
30/01/2026 - 14:28
Λογόρροια: Η παθολογία που αποδίδεται στον Ντόναλντ Τραμπ και τι μπορεί να την προκαλεί
Ψυχική Υγεία
30/01/2026 - 13:30
«Δώσαν τα χέρια» φαρμακευτικές - Υπουργείο Υγείας για το Ταμείο Καινοτομίας
Pharma Policy
30/01/2026 - 12:33
Η κατανάλωση βρώμης μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της χοληστερόλης
Διατροφή
30/01/2026 - 12:30
Βαρτζόπουλος: Η ψυχική υγεία ως πυλώνας δημόσιας πολιτικής και κοινωνικής συνοχής
Πολιτική Υγείας
30/01/2026 - 11:57
Σύστημα τεχνητών πνευμόνων κράτησε ασθενή ζωντανό μέχρι τη μεταμόσχευση
Υγεία
30/01/2026 - 11:30
Μικροπλαστικά: Πολύ υψηλά ποσοστά ανιχνεύθηκαν στο ένα τρίτο των ψαριών του Ειρηνικού
Διατροφή
30/01/2026 - 10:30
Αποσωληνώθηκε ο οπαδός του ΠΑΟΚ που χειρουργήθηκε στη Ρουμανία
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 10:09
Καρκίνος μαστού: Ο συνδυασμός του AI με τη μαστογραφία μειώνει κατά 12% τις καθυστερημένες διαγνώσεις
Digital Health
30/01/2026 - 09:34
Προεγχειρητική βιοψία μαστού - Μύθοι που επιμένουν, αλήθειες που σώζουν
Health Talk
30/01/2026 - 08:11
Υβριδική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη: «Αντιπαραθέσεις στη γηροψυχολογική εκτίμηση»
Επικαιρότητα
30/01/2026 - 03:41
Η Affidea στη νέα φάση του «Προλαμβάνω» με εξετάσεις για τη νεφρική δυσλειτουργία
Υπηρεσίες Υγείας
30/01/2026 - 00:08

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μικροπλαστικά: Πολύ υψηλά ποσοστά ανιχνεύθηκαν στο ένα τρίτο των ψαριών του Ειρηνικού
Διατροφή
30/01/2026 - 10:30
Βαρτζόπουλος: Η ψυχική υγεία ως πυλώνας δημόσιας πολιτικής και κοινωνικής συνοχής
Πολιτική Υγείας
30/01/2026 - 11:57
Η κατανάλωση βρώμης μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της χοληστερόλης
Διατροφή
30/01/2026 - 12:30
Θεμιστοκλέους: «Εντός του 2027 θα λειτουργήσει το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης»
Πολιτική Υγείας
30/01/2026 - 18:49
Τρόποι και τροφές για τον καθαρισμό εντέρου με φυσικό τρόπο
Διατροφή
30/01/2026 - 23:41
News4Health.gr
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2019 - 2026 SPORTNEWS ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕ. All rights reserved.
ΜΕΛΟΣ #232426 ΤΟΥ Μ.Η.Τ. Μέλος #232426 του Μ.Η.Τ.
developed by Nuevvo